zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Jak robić własne grafiki??

kamillo-ja
06-11-2006, 18:47
Szukałem lecz nie znalazłem.

Więc widze ostatnio duzo fajnych grafik na forum. Mam wiele pomysłów lecz nie wiem jak sie robi takie grafiki, np: bronie, armory, legi. PLZ pomórzcie. Jak coś to gg: 8679386 <ale najpierw powiedzcie jak bedziecie pisac na gg na prv bo mam nie pokazuj wiadomości od nieznajomych>.

Shanhaevel
06-11-2006, 18:50
Widzisz, najpierw musisz zabić krokodyla, następnie namówić kaloryfer, by ten zrobił mu sztuczne oddychanie łyżką do butów. Potem krawężnikiem nadpłynie gość sprzedający zegarki na światło księżyca i masz grafika.

Proste. Albo możesz też rencyma.

kamillo-ja
06-11-2006, 19:02
zapomniałem dopisać <no noobs post>

Pan i Wladca
06-11-2006, 19:12
Odpalasz painta, i lecisz bracie! ;p albo jak wolisz trudniej to zastosuj się do wypowiedzi Shana~~ +)

kamillo-ja
06-11-2006, 19:16
Jak widze te grafiki to wydaje mi się że takich w samym paincie nie zrobisz.

Shanhaevel
06-11-2006, 19:18
@up
A w czym, jak nie w Paincie?

kamillo-ja
06-11-2006, 19:19
napisze lepiej na prv do jakiegoś gościa co robił takowe grafiki, bo widze że ludzie na tym forum nie umieją pomóc, tylko przeszkadzać. Przenosze sie na tibia.org

Szulek
06-11-2006, 19:20
Start>Programy>Akcesoria>Paint
32x32 pixels
Maksymalne przybliżenie i klikając myszką, piksel po pikselu zrobić kontur.
Po skończeniu tych czynności poczekaj, aż przypłynie gostek na krawężniku lub jeśli jesteś w posiadaniu takiegoż zegarka, wpisz tajne hasło i kliknij na 'Wypełnianie konturów'.

Pan i Wladca
06-11-2006, 19:26
Ty "MNIE" mówisz, że takowych grafik się w paincie nie da robić?! Obudzające :D

kamillo-ja
06-11-2006, 19:27
Jeśli tyle wiesz to prosze cie naucz mnie wytłumacz mi na gg, a nie gadasz głupoty.

Lasooch
06-11-2006, 19:31
napisze lepiej na prv do jakiegoś gościa co robił takowe grafiki, bo widze że ludzie na tym forum nie umieją pomóc, tylko przeszkadzać. Przenosze sie na tibia.org

Hłahłahła, rotfl, na tibia.org.pl jak idziesz, to cI współczuję, boś upadł nisko. Choć może do tamtego poziomu pasować będziesz.

Btw Shan był (jest? Nie chce mi się sprawdzać) w MTA, jest imo jednym z lepszych grafików na forum, i co jak co, ale m. in. na pixelartach to on się zna. Paint cI, kAMILKU, wystarczy. Z PSem tudzież Gimpem byś sobie nie poradził i tak.

Btw Pan i Władca w MTA jest. Też się na tym zna.

Pan i Wladca
06-11-2006, 19:34
Długa i żmudna droga go tego by w paincie zacząć tworzyć cos godnego uwagi. Ja nie mam czasu, nikomu tego całego shitu tłumaczyc, a nawet jak bym miałczas to bym go na cos innego wykorzystał. Mi praktycznie nikt nie pomagał, a jakoś się nauczyłem =)

btw. tyle ci moge podpowiedziec http://www.rponline.pun.pl/viewtopic.php?id=354

Korozja
07-11-2006, 14:39
Powiem tylko, że na początek warto przeczytać temat "Khan przedstawia potęge Painta", stary temat, ale na 100% znajdziesz.

Neaniver
07-11-2006, 15:50
Jaki żalowy topic, Jezu... :)

Radek 666
07-11-2006, 16:42
Czytam nazwę tematu - zaczynam się śmiać. Czytam temat - o mało co nie spadam z krzesła. Czytam resztę postów Wielkiego Kamillo - leżę na ziemi i kwiczę. Zastanów się przez chwilę. W czym robi się grafiki? Nie paint? A myślisz, że jest taki program do którego mówisz jak ma wyglądać i ci sam rysuje? W jakim ty jesteś wieku? Bo ja kiedy miałem 6 lat (tak, 6 lat...) wiedziałem, że rysuje się w Paincie. Czy w twojej podstawówce nie uczą informatyki?

Eileen
07-11-2006, 19:47
XD

Poprostu padłam jak zobaczyłam temat...

Powiem jedno - mimo wszystko z grafikami trzeba próbować, ale trzeba mieć do nich też takie cuś... Ja np. dopiero ostatnio zrobiłam mój pierwszy pixelart, który mi się podobał i nawet mojemu przyjacielowi się podobał (tak robiłam go całkowicie w paincie i był lepszy od tych robionych za pomocą PSa czy wspomaganych programami graficznymi) i to też nie jest takie proste, trzeba się nasiedzieć, napatrzeć na te małe kwadraciki, co jakiś czas zerkać na miniaturkę i najlepiej jeszcze mieć siatkę wyświetloną, jeśli jest się tak ślepym jak ja ;)

A tak przy okazji: Może by zamknąć ten topic?

:spam: