Pokaż pełną wersje : Spot wyborczy LPR.
Tutaj (http://youtube.com/watch?v=f7xwZrzaoU4) jest najnowszy (a nie wiem czy jest inny) spot wyborczy LPRu. Możecie mi do jasnej cholery wytłumaczyć dlaczego brama szkoły zamyką się przed dziewczyną w glanach i chłopakiem w koszulce Slipknota? ;<
bo Giertych ma zamiar wyrzucic ze szkoly osoby sluchajace Slipknota! TO KARYGODNE! w tym popieram Romka =p
a tak na powaznie to Romek chce zabic indywidualnosc w szkolach i che to naprawic wprowadzajac mundurki. a czego osoby ubierajace sie na czarno uznane sa za wyrzutkow z marginesu? nie wiem... juz jakichs weszpolakow sie nie dalo wkrecic?
spider-bialystok
08-11-2006, 20:34
Takie sa po prostu stereotypy i jak przecietny Polak widzi kogos tak ubranego to nie kojarzy mu sie raczej pozytywnie ;F Przeciez w tej reklamowce trzeba bylo wyraznie pokazac tych zlych i tych dobrych ;)
ja nie slucham metalu, ale to mnie po prostu wqwilo. Nawet matce mowilem o tym gdy w przerwie programu ten spot lecial. Ja chyba wiem o co tu chodzi... On zwala wszystko na "metalowcow", bo nie moze na skinheadow, blokersow itd., bo ci sa w jego mlodziezowce...
kamosblue
08-11-2006, 21:02
Zaliczyl bym to do istniejacego juz tematu o oswiecie i Giertychu.
Tak, w ogole to ten spot pokazuje szkole jako jakies pieklo gdzie sa tylko narkotyki, patologia i przemoc. Przynajmniej u nas w szkole takie rzeczy nie wystepuja w jakiejs duzej ilosci, a blanty, fajki i bojki zalatwia sie po lekcjach. Ladnie to wszystko wyolbrzymiają.
Tak naprawdę Giertych jest wielkim fanem metalu i wie, że Slipknot to marny numetalowy zespolik. Dlatego tępi jego fanów. Fajna teoria? :D
Nosferatu
08-11-2006, 21:08
@up, wypasna, mundurki napewno beda najerzone cwiekami i gwozdziami ;>
@ontop
Ehhh szkoda gadac... to napewno zli evul shatan metale sa odpowiedzialny za handel narkotykami, bijatyki i gwalty. Jeszcze troche i ujrzymy reklame z dresami pokazanymi jako obroncow szkoly i edukacji xD
@edit
Nie za duza roznica wieku w tej reklamie? Polaczyli podstawowke z liceum czy co?
Fusek Knight
08-11-2006, 21:11
Nie, wy to wszystko źle rozumiecie, za tymi bramami znajdował sie Oświęcim i to właśnie Giertych uratował im życie nie pozwalając im iść dalej
ciemne dropsy
08-11-2006, 21:14
Podobno jakas partia zrobila spota, z BAAAAARDZO glupio smiejacym sie lepperem, nie widzialemtego, a bardzo chcalbym, ma ktos lina moze? ;P
Bo Giertych jest tru metalem i walczy o jego czystość...
A poza tym, Slipknot ssie. ;)
Jak sie oglada tylko to co sie chce to tak to wyglada.
Zauwazcie wczesniej, ze "metale" braly narkotyki.
Pozatym jaki jest stereotyp zlej osoby? Niechlujna, zacpana i zapita - tamte dzieciaki jak ulal pasuja.
Rotfl, a ta szkoła, to jakaś 1-12 klasowa?
Podstawówka i liceum razem, spoko spoko...
Buuuu, ten koleś w koszulce Slipków to ja, do szkoły mnie nie wpuszczą!!1111
... trza z tego kraju uciekać. Albo zrobić rewolucję. NIE, nie odnosi się to TYLKO do tego tematu. Do całokształtu. Polacy po prostu nie dorośli do demokracji.
Ghost Nieudany
08-11-2006, 22:25
Bosz, wielki debil puścił wielce debilną reklamę (która zresztą krąży po świecie od jakichś dwóch tygodni) i się podnosi krzyk.
Na pal z Giertychem!
NA PAL!!!
@down: dobre :D
predalien
08-11-2006, 22:34
A zgadnijcie co ja znalazłem, parodie tego spotu looknijcie:
http://www.youtube.com/watch?v=s-PZUvP-mE4
Bosz, wielki debil puścił wielce debilną reklamę (która zresztą krąży po świecie od jakichś dwóch tygodni) i się podnosi krzyk.
Że niby ja?
To mi sie spodobalo :D
spider-bialystok
08-11-2006, 23:02
Rownie denne co orginal :) Poslow rozumnych nie ma nie tylko w koalicji ale w calym sejmie ciezko takich znalezc :D
Yoh Asakura
09-11-2006, 14:27
Podobno jakas partia zrobila spota, z BAAAAARDZO glupio smiejacym sie lepperem, nie widzialemtego, a bardzo chcalbym, ma ktos lina moze? ;P
Bodajże SLD, wystarczy pod wieczór TVN obejrzeć, najczęściej wtedy leci.
Tutaj (http://youtube.com/watch?v=f7xwZrzaoU4) jest najnowszy (a nie wiem czy jest inny) spot wyborczy LPRu. Możecie mi do jasnej cholery wytłumaczyć dlaczego brama szkoły zamyką się przed dziewczyną w glanach i chłopakiem w koszulce Slipknota? ;<
Ja bym takich ciuli tez do szkoly nie wpuscil, nawet nie zauwazyli, ze furtka obok jest otwarta.
Ghost Nieudany
09-11-2006, 14:40
Że niby ja?
Megalomania to nic zdrowego, nie myśl, że wszyscy o tobie piszą.
Mom i naet dom :
http://www.youtube.com/watch?v=LINqX7a3Buk
Dark Sven
09-11-2006, 16:14
Taaak... ehe.... a MM to co?
Walekifa
09-11-2006, 17:03
Cóż. Szczerze powiedziawszy to jakiś koleś ubrany na czarno,ponabijany ćwiekami w glanach wygląda bardziej psychol'owato (by ominąć słowo groźnie) Od kolesia w dżinsach i bluzie 50 centa czy Prosto. Po prostu chcieli pokazać trudną młodzież,a więc taka musi się rzucać w oczy,więc wzięli metali
teletoobis
09-11-2006, 17:41
Wg pana G. szkolni bandyci to długie włosy, dark metal i kolczyk. Ciekawe, ze jest slepy na wszystkich dresow z lysymi palami, ktorzy mysla jedynie o tym co dzisiaj rozp...zniszczyc :/
Środowiska meneli szkolnych obraziłyby się :)
btw..pare cytatow Kononowicza:
Zeby nie bylo bandyctwa, zeby nie bylo zlodziejstwa, zeby nie bylo niczego.
Chce otworzyc rynki pracy na mlodziezy i dla ludzi
(...)ulic i...ulic(...)
powalil mnie chlopak xD
Cóż. Szczerze powiedziawszy to jakiś koleś ubrany na czarno,ponabijany ćwiekami w glanach wygląda bardziej psychol'owato (by ominąć słowo groźnie) Od kolesia w dżinsach i bluzie 50 centa czy Prosto. Po prostu chcieli pokazać trudną młodzież,a więc taka musi się rzucać w oczy,więc wzięli metali
Wg mnie bardziej rzucza się w oczy wygolony na zero dres, w pseudozłotych łancuchach na szyi, i spodniami z krokiem kończącym się w okolicach kolan oraz pasiastym uniformie. No cóż, moje zdanie.
@topic
Popieram Giertycha. Polskich szkołach nie ma miejsca dla fanów Slipgniota.
Widać, że koleś jest True Metal Warrior.
Co pan zrobisz... Nic pan nie zrobisz! Takie durne stereotypy i już. Mimo wszystko jako polityk powinien to zrobić bardziej dyplomatycznie - tak aby żadna z subkultur nie czuła się urażona... Z resztą, co go to obchodzi ; ) Jest przenajświętszy i durny. ; P
Co do reklam wyborczych:
http://youtube.com/watch?v=gIkR3I-3FTM
spider-bialystok
09-11-2006, 19:05
Co do reklam wyborczych:
http://youtube.com/watch?v=gIkR3I-3FTM
Przyszly prezydent mojego miasta :D Gdybym mogl to bym na niego zaglosowal, jakos nie wyglada mi po prostu na cwaniaka ;)
jeszcze nikt na to poważnie(no prawie nikt)nie odpowiedział a to proste,większości(niesłusznie)kojarzy się ktoś ubrany na czarno "ponabijany"ćwiekami z "brudasem" z tanim winkiem,z wszystkim co złe,prosty typ wykorzystania stereotypu.Z tym ,że akurat Ci przed którymi była zamknięta szkoła byli pod wpływem dragów?alkoholu?Każda grupa społeczna ukazana w rekalmówce była by urażona...najlepiej pasowali by tam dresiarze z pałami...ale większośc takich niestety to "Wszechpolacy"więc odpadają;)
Rooker666
09-11-2006, 22:10
osobiście uważam że spot lpr to w pewnym sensie pokazanie negatywnej opini o subkulturze metalowej.a w rzeczywistości metale zazwyczaj nie zachowuja sie jak bandyci tylko dresy choć nie wszyscy.również głupotą było pokazanie nastolatków z liceum oraz dzieciaków z podstawówki jak dla mnie ten spot jest osobiście idiotyzmem.
Arrivald
09-11-2006, 23:05
Smieszne bo akurat metale i tym podobni sa chyba najmniej szkodliwa subkultura jaka istnieje. Gdyby brama zamykala sie przed dresiarzami i zulami z zakazanymi ryjami nie mialbym nic przeciwko ale tutaj po prostu mamy do czynienia z przeklamaniem :/ Problem przedstawili tak beznadziejnie ze nawet nie chce mi sie dalej krytykowac, szkoda slow.
Walekifa
09-11-2006, 23:24
Ale ty nie rozumiesz. To nie jest reklama do nas,tylko do ludzi starszych. Sam noszę króciutkie włosy,i mam b.dobrą opinię u dorosłych.A takie metale z jakimiś kolcami wystającymi nie przypominają dorosłym nic innego,jak szatana.A tym bardziej moherom. Więc widzą w nich zło,a jak widzą że będzie tępione to od razu idą głosować. Taki chwyt,taki pic.
Smieszne bo akurat metale i tym podobni sa chyba najmniej szkodliwa subkultura jaka istnieje. Gdyby brama zamykala sie przed dresiarzami i zulami z zakazanymi ryjami nie mialbym nic przeciwko ale tutaj po prostu mamy do czynienia z przeklamaniem :/ Problem przedstawili tak beznadziejnie ze nawet nie chce mi sie dalej krytykowac, szkoda slow.
Muahahahahaha. ALe zes palnal. A w jaki sposob to, ze ktos jest metalem sprawia, ze jest mniej grozny od dresa? Metal tez czlowiek. I nie raz widzialem zacpanych cwaniakow szukajacych zaczepki;]
edit: w sumie to zadziwiajace, prawda. Metalom nie przeszkadza, ze na kosciol i ksiedza spogladaja stereotypowo (bogacz, majacy wszystko gdzies). Ale jak juz na nich ktos spojrzy przez pryzmat stereotypu to zle, no nie?
Wg mnie bardziej rzucza się w oczy wygolony na zero dres, w pseudozłotych łancuchach na szyi, i spodniami z krokiem kończącym się w okolicach kolan oraz pasiastym uniformie. No cóż, moje zdanie.
Kochanie nie myl dresa z jakimś śmiesznym skejcikiem oki? Troszke szacunku ;)
A co do reklamy. Nie beda juz wpuszczać lachonów w stringach i obcisłych spodniach lub miniówkach (Bo w tym spocie tez taka tam jest blondi xD!)? Ale stypa, gdzie teraz sie pustaczki pokaza? xD hahaha. Niezłe pomysły ma Giertych.
Btw. slyszeliscie ze nasi politycy chca ograniczyc sprzedaz srodkow anty-koncepcyjnych?
http://erotyka.wp.pl/rfbawp,1163106708.074,kat,4251,wid,8591919,wiadomo sc_2.html?P%5Bpage%5D=1
Polecam xD!
spider-bialystok
10-11-2006, 20:11
Kochanie nie myl dresa z jakimś śmiesznym skejcikiem oki? Troszke szacunku ;)
Szacunek do dresa? ;] Rotfl ;D
@Matek
Dokladnie. Wielu metali bardzo lubi stosowac stereotypy ale jesli jakis sie odnosi do nich to juz wielkie halo ;]
Spider - przecież Twoja wypowiedź to kolejny stereotyp!!1111
Odpuśćmy to sobie. Ja tam stereotypowo do niczego - jeśli się tylko da - nie podchodzę, i rani mnie to, że w mojej fav~ koszulce Slipknota >ironia...< Giertych mnie nie chce do szkoły wpuścić, co więcej, uważa mnie za zło wcielone.
Swoją drogą wczoraj miałem okazję z panem wielbłądem (nie mylić z Dromem!) pogadać. Gdybym poszedł tam, gdzie on był. Dziołchy z mojej klasy poszły, i z nim gadały. Ponoć z wielkim przejęciem gadał z nimi o F16...
down: Giertych... koń aka wielbłąd.
Nosferatu
10-11-2006, 21:01
kto jest innym panem wielbladem? o.O
Dark Sven
10-11-2006, 22:08
Nad czym się roztrząsać? Chcieli pozać zło. To miała być tylko głupia reklama, a to, że do was to tak trafiło to już nie ich wina.
Zdarzają się szajbnięte dresy-spokojne dresy, szaleni metalowcy- normalni metalowcy, satanistyczne babcie-rydzykowe babcie. Tak trafiło.
Czy reklama Fanty też tak na was działa?
ej... a slyszeliscie o godzinie policyjnej od 22?
mlodziez po 22 ma byc w domku, albo na policije - program Zero Tolerancji...
mam wrazenie ze niedlugo trzeba bedzie utworzyc program...
zero tolerancji nur fur giertych... i jego stary, ktory swoja droga tez ma niezle nasrane... to az wstyd ze mamy takich PROFESOROW, ktorzy mysla ze swiat zostal stworzony TYLKO przez boga... zalosne
De'sH - odnośnie stworzenia świata przez Boga - ja tam w to wierzę (a już na pewno, że pokierowała tym jakaś siła wyższa - zbyt dużo zbiegów okoliczności by musiało być). Ale nie tak, jak coniektórzy, że 'wzium' i mamy dinozaury razem z ludźmi.
kamosblue
11-11-2006, 09:16
Ta godzina policyjna to jest juz totalne przegiecie... Giertych jest moją mamusią, że mi będzie mówił kiedy mam być w domu?-.-''
Shanhaevel
11-11-2006, 10:22
Może państwo chce nam zastąpić rodziców? O_o Jeśli tak, to niedługo będzie obowiązkowe wejście do MW, prawie jak w nazistowskich Niemczech...
Walekifa
11-11-2006, 11:03
Ale z drugiej strony,to też bym takiego downa do szkoły nie wpuścił.(Nie chodzi mi o zwykłych metali,ale ten z tymi kolcami...takiego na ulicy jeszcze nie widziałem).Oby ten post nie wywołał flame'a :p
Dziwne bo zawsze uważałem ze ludzie słuchający metal sa najbardziej kulturalni. Taki metal nie przeklina, nie bije sie, nie pali, jest grzeczny i ogólnie jest jednym z nielicznych w szkole który omija problemy. A co innego ludzie z szerokimi spodniami czy w dresach czy nawet dziurawymi dżinsami z kogucikiem na głowie :P widać że romek nie wie jak jest w szkole.
Arrivald
11-11-2006, 11:22
Muahahahahaha. ALe zes palnal. A w jaki sposob to, ze ktos jest metalem sprawia, ze jest mniej grozny od dresa? Metal tez czlowiek. I nie raz widzialem zacpanych cwaniakow szukajacych zaczepki;]
edit: w sumie to zadziwiajace, prawda. Metalom nie przeszkadza, ze na kosciol i ksiedza spogladaja stereotypowo (bogacz, majacy wszystko gdzies). Ale jak juz na nich ktos spojrzy przez pryzmat stereotypu to zle, no nie?
Dobra, ale chyba nie da sie ukryc ze wiekszosc pobic kradziezy powoduja dresy i wszelkiego rodzaju lyse zule? Jeszcze zaden kumpel nie opowiadal mi ze jakis metal skosil mu komorke czy obil ryj bez powodu, to sa pojedyncze przypadki a zasrani kibole tylko szukaja pretekstu. A ze ten spot przedstawia ta sytuacje w zenujacy sposob to juz moje zdanie ktorego na pewno nie zmienia bo to oczywiste.
spider-bialystok
11-11-2006, 11:26
Taki metal nie przeklina, nie bije sie, nie pali, jest grzeczny i ogólnie jest jednym z nielicznych w szkole który omija problemy.
Jednym slowem ideal :) Tylko skad sie wziely te stereotypy? Z ksiezyca? ;)
Ta godzina policyjna to jest juz totalne przegiecie... Giertych jest moją mamusią, że mi będzie mówił kiedy mam być w domu?-.-''
Po 22 nie bedziesz mogl przebywac w miejscach publicznych bez opieki osoby pelnoletniej. Co za problem wziasc starszego kolege? :D
Jednym slowem ideal :)
Miło mi, że tak o mnie mówisz xD (przytoczony przez Ciebie fragment wypowiedzi Zenusia idealnie do mnie pasuje o.O)
Taki metal nie przeklina, nie bije sie, nie pali, jest grzeczny i ogólnie jest jednym z nielicznych w szkole który omija problemy.
Ja tez jestem takim dresikiem (nie metalem xD!) spokojnym ;) hiehie. Ale od wtorku bede niespokojnym szeregowym xD!
Pozdrawiam
godzina policyjna po głębszym zastanowieniu to zajebisty pomysł:) o 22 wbijasz do lokalu czy na impreze gdziekolwiek i wracasz o szóstej,żeby nikt się nie mógł przyczepić;)
Patrząc na jakość to LPR ma jedne z lepszych reklamówek w TV o ile nie najlepsze. Wartość merytoryczną każdy sam ocenia.
Ghost Nieudany
12-11-2006, 15:07
godzina policyjna po głębszym zastanowieniu to zajebisty pomysł:) o 22 wbijasz do lokalu czy na impreze gdziekolwiek i wracasz o szóstej,żeby nikt się nie mógł przyczepić;)
Właśnie o ile wiem, to niepełnoletnim nie wolno być w żadnym miejscu publicznym bez opieki osoby starszej, więc pewnie będzie trzeba pokazać dowód.
Ciekawe co pan Giertych powiedziałby na TO (http://ruska.szkola.patrz.pl/)
Właśnie o ile wiem, to niepełnoletnim nie wolno być w żadnym miejscu publicznym bez opieki osoby starszej, więc pewnie będzie trzeba pokazać dowód.
jeśli chodzi o wjazdy na imprezy policji to jest ich bardzo mało, a "opiekuni" to mogą być po prostu koledzy,jeszcze nigdy nie przeżyłem wjazdu policji na imprezę:)ale wkrótce ten problem i mnie nie będzie dotyczył więc życze powodzenia innym którzy będą musieli kombinować
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.