Pokaż pełną wersje : Nowy dom dla pomocników Mikołaja
Po ubiegło piątkowym rzucie oka na to co czeka was tej zimy, Cipsoft rozpoczyna serię zapowiedzi przed aktualizacją. Dziś, i w kolejne piątki ujawniana będzie część szczegółów z nią związanych.
W tym roku Mikołaj ma prezent dla swoich małych elfickich pomocników. Ponieważ natura zdążyła odcisnąć już swój znak na drewnianych ścianach wiecznie zielonego miasta Ab'dendriel, Mikołaj zdecydował że nadeszła najwyższa pora aby odnowić wszystkie tamtejsze budynki. Rozpadające się ściany zostaną zastąpione przez nowe, solidne pnie, które gracze PACC będą mogli upiększyć portretami rodzinnymi, kolorowymi tapetami, zegarami czy lustrami. Szczególnie imponujące w nowych nadrzewnych domach mają być okna utworzone w dziuplach i wspaniałe dachy ozdobione poskręcanymi korzeniami, matami z trawy i egzotycznymi roślinami. Także stare klepki mostów zostaną odnowione. Wreszcie, gdy zapadnie mrok, a wy przyjrzycie się uważniej, będziecie mogli dostrzec błyski małych świetlików które Mikołaj pozostawił aby rozjaśnić mrok posępnego nocnego nieba.
A oto obiecane zdjęcia:
Domek
http://members.chello.pl/l.lewczyk/images/fluids/1.jpg
Sun Tower
http://members.chello.pl/l.lewczyk/images/fluids/3.jpg
Ab'dendriel
http://members.chello.pl/l.lewczyk/images/fluids/5.jpg
Więcej (http://www.tibia.com/community/?subtopic=fansites)
Hehe nieźle ;D Z niecierpliwością czekam na update;]
Bomba xD
Moje ulubione miasto będzie odnowione!
(a osochozi z tymi "zdjęciami" na dole ?)
@Edit
Foty z innych fansite:
Widzisz taki ładny napis Tibiabr.com? No właśnie
/Dwim
Cos mi sie zdaje ze znowu bendzie niezly popyt na domki w AB -]
slawekmag
10-11-2006, 16:50
Miejmy nadzieję, że coś fajnego.
-=DanieL=-
ciekawe ciekawe
lord orzech
Cos dla FACC wkoncu tylko ze ja wlasnie Pacc kupile :P
P.s. luknijcie na tibiabr.com
Nice to wyglada i czyzby nowe outifty ? O.o
druidek12
10-11-2006, 16:51
Hurrah! oczadziałe niegdyś miasto bedzię miało fajny wygląd xDDD i będzie można ozdoby wieszać ;))
no spox trzeba w ab kupic domek ^^;)
Moje ukochane Miasto bedzie odnowione zaje..... scie:) :) :) 8o 8o 8o
interesujace :) co raz ciekawsze te updaty sie robia
Widzisz taki ładny napis Tibiabr.com? No właśnie
/Dwim
;-))
zapowiada sie fajnie :D
Lukas Hiper
10-11-2006, 16:56
Tera Wszyscy będą się rwali do Ab :D
adrianeczeqq
10-11-2006, 16:58
Myślę że główny powód owych renowacji to mały popyt na na domki w Ab. Powinni też odnowić te pod depo ponieważ na pacerze dość stary świat a stoją puste. No i oczywiście taka reklama nie przejdzie bez kupna nowych pacców przez ludzi którzy będą chcieli mieć nowy, ładny domek ;]
edit: http://www.tibianews.net/
http://www.tibiabr.com/
Maxioris
10-11-2006, 16:59
To może być ciekawe :D
Nom raczej domki a Ab, bendą się sprzedawać jak świeże bułeczki :)
Edit:
Gawus, jesteś bogiem
Thx za te screeny :)
Goldscorpion
10-11-2006, 16:59
To pewnie i tak jeszcze nic. Jeżeli swięta pewnie masa nowych śwątecznych potworków, questów a co najważniejsze pewnie tez nowe pokryte sniegiem obszary. Licze na to
Malutki'sion
10-11-2006, 17:00
Wszyscy sie tak podniecali to stare artefakty to jakies tunele moze to moze tamto a tu odnowienie Ab~~(z czego sie bardzo ciesze) hahaha
Mam nadzieje ze to nie wszystko...Ale jak tak to muahahaha
Edit:
Gawus, jesteś bogiem
Thx za te screeny :)
A luiz ;)
wystarczy powchodzic na inne support fansite :-)
3.
http://www.tibianews.net/img/staff/articles/abdendriel_03.jpg
wildzia pyta
10-11-2006, 17:02
czuć magie świąt :P
Lord Gumio
10-11-2006, 17:02
O JA.......... POLdendriel odmienione no to ciekawie ale mnie i tak do tego miasta nieciagnie mam swoje venore :P
Teraz wszyscy posiadacze domków w AB~ będą się radować, kto tam nie ma, ten będzie żałować ;] <rym>
Yamakiteo
10-11-2006, 17:08
To dobrze bo mieszkam w ab`dendriel
Yea całkiem ciekawy update xD
W ab'dendriel robi sie fajnie:)
No super super ;) ja niedlugo pacc a tu taki update sie szykuje obym sie zalapal na domek w tym wyczesanym miescie.
I oczywiscie jeszcze te swietliczki wyczesane
pewnie wieczorem cale abendreil zawalone bedzie tak jak w halloween i nie bedzie sie morzna dostacX( a all tibijskich istot bedzie sie lampic na swietliki i niektorzy faccy skorzystaja nie bedzie przepelninych expowisk:)
adrianeczeqq
10-11-2006, 17:11
Nie zdziwie jak za pare dni na żadnym srevie nie będzie wolnego domku/gh w ab
Magik van Kamikadze
10-11-2006, 17:11
Ziomy to moze tez Carlin przerobia
No nareszcie zapowiedzi świątecznego update. Zapowiada się nieźle. Mam nadzieje, że wkońcu znikną te padziewne tematy :p wiecie chyba, o które chodzi :)
Nie widze powodu do zadowolenia, przynajmniej jak dla mnie. Przez takie duperele tylko fps ida w dol. Lame~! ;[
Nie widze powodu do zadowolenia, przynajmniej jak dla mnie. Przez takie duperele tylko fps ida w dol. Lame~! ;[
oczywiście muszą sie znaleść negatywne komentaże (...)
Oby zostawili venore to miasto ma swoj klimat
Oby zostawili venore to miasto ma swoj klimat
A wlasnie mogliby zmienic. Tak, zeby yglądało na to, czym miało być (niedostępną bagienną fortecą)
bo teraz wygląda jak jakaś konstrukcja na bagnie :P
Dwimenor
10-11-2006, 17:25
I tu się mylisz. Jako, że wszystko jest ładowane z spiritów 32x32 pixele to nie ma znaczenia co na nich będzie-grafika z klienta 3.0 czy z 7.9.
Nareście mi miasto odnowią :)
Kaiba_Valoria
10-11-2006, 17:30
Coś czuje że sie przprowadze :D
I tu się mylisz. Jako, że wszystko jest ładowane z spiritów 32x32 pixele to nie ma znaczenia co na nich będzie-grafika z klienta 3.0 czy z 7.9.
Nie, wiem jak jest w Liberty Bay czy w Port Hope, gdzie takich "dodatkow" jest pelno. Wtedy ze 110 fps nagle robi mi sie 35 na ulamek sekundy tym samym skacze ekran...
@Tasker: Mialem to ominac skoro bedzie to przeszkadzac? no wai!
Fire glutek
10-11-2006, 17:34
mam nadzieje ze w carlin tez odnowia domki bo tam akurat zyje :)
Rox!... Mam nadzieje, ze w tym update nei dodadza nowych terenow/potworow/questow, tylko ulepsza to co jest teraz tak jak Ab.
Rox!... Mam nadzieje, ze w tym update nei dodadza nowych terenow/potworow/questow, tylko ulepsza to co jest teraz tak jak Ab.
I hope ur wrong = )
@Tasker: Mialem to ominac skoro bedzie to przeszkadzac? no wai!
Mnie sie jakoś tak nie dzieje
Vanhelsen
10-11-2006, 17:43
Nie widze powodu do zadowolenia, przynajmniej jak dla mnie. Przez takie duperele tylko fps ida w dol. Lame~! ;[ROTFL'n'LOL!
Wiesz co piszesz?! To, że pewny sprite zostanie zastąpiony innym NIC nie zmieni! Tak samo się będzie ładować! Dobiłeś mnie stary! A swoją drogą, tibia to nie CS/ET że FPSy muszą być po 200... tu ci starczy 30FPS i masz płynną grafę... ehh... kocham wypowiedzi kogoś, kto nic nie wiem o tym co pisze :*
A co do nowego Ab! CUDO! Lekka nutka klimatu :P Zobaczymy czy wymyślą coś dla innych miast :P I może tego klimatu pojawi się więcj?
Dwimenor
10-11-2006, 17:44
Nie, wiem jak jest w Liberty Bay czy w Port Hope, gdzie takich "dodatkow" jest pelno. Wtedy ze 110 fps nagle robi mi sie 35 na ulamek sekundy tym samym skacze ekran...
Obstawiałbym raczej za niewydolnym silnikiem tworzącym grafikę, a nie jej jakością/ilością spiritów do wyświetlenia.
Całkiem fajna sprawa. Nie moge sie doczekac
Najbardziej klimatyczne miasto w tibii bedzie jeszcze bardziej klimatyczne!! Jupi!! :D
Cale szczescie ze mam domek juz wykupiony tylko trzeba go jeszcze utrzymac i pacca przedluzyc :D
Sante Mefisto
10-11-2006, 17:57
SPoko :P ale myślałem, ze zdjecia beda ciekawsze ;)
Harry_Piasek
10-11-2006, 17:58
Syper będzie wyglądać Ab'Dendriel po zimowym update, ale wolałbym coś dla Facc... Może i będzie... Poczekamy do piątku a zobaczymy :P
Duch Guardi
10-11-2006, 17:59
O Mój Boże to co zabaczyłem aż mnie zatkało :o ten update bedzie chyba jak narazie najleprzym (chyba facc'e nie beda narzekać :) )
Syper będzie wyglądać Ab'Dendriel po zimowym update, ale wolałbym coś dla Facc... Może i będzie... Poczekamy do piątku a zobaczymy :P
Qrde, a Ab to jest niby paccowe? To miasto dla facc, tuz koło karlin.
teraz ab nie będzie takie smutne ;)
Keythlin Xiv
10-11-2006, 18:13
Postarali się
godzinami będę łazić po ab w nocy :p
Będzie świetnie
slawek123
10-11-2006, 18:13
No i co się cieszycie lol...aktualizacja tylko na swieta i sie podniecaja hahaha odblokuja 3 addona i dojdzie 1 potwor buhaahh xD
Gorn Valorian
10-11-2006, 18:37
No po tej zapowiedzi zacząłem sie zastanawiać czy przeprowadzać się z Ab'dendriel do Venore i tak jak wszyscy powiem: "Narazie jest nieżle..." :p , ale nie chwalmy dnia przed zachodem słońca.
pijany rolnik
10-11-2006, 18:38
ullalala niezle to wyglada !
Do dupy... prawda jest taka, ze cip soft coraz bardziej niszczy tą gre, zabija jej klimat... nie dośc ze ludzie juz nie przypominają ludzi, jakikolwiek filmik to tylko using one of... na ekranie to jeszcze teraz zrobią ze schludnej, przejrzystej planszy jakas bajke dla bogatych dzieci, zeby pacce kupowały...Odkad pamietam to w tej grze chodziło o samą ideę gry i nikt nie dbał o to jak trawa wyglądała albo czy ludzik miał jakiś debilny plecak na plecach.. chodziło o to zeby sie dobrze bawić i doskonalić sie w tym a nie o milion efektów graficznych... tylko patrzeć kiedy bedzie 3d a w nazwie "Lineage edition" ... Pathetic...
Do dupy... prawda jest taka, ze cip soft coraz bardziej niszczy tą gre, zabija jej klimat... nie dośc ze ludzie juz nie przypominają ludzi, jakikolwiek filmik to tylko using one of... na ekranie to jeszcze teraz zrobią ze schludnej, przejrzystej planszy jakas bajke dla bogatych dzieci, zeby pacce kupowały...Odkad pamietam to w tej grze chodziło o samą ideę gry i nikt nie dbał o to jak trawa wyglądała albo czy ludzik miał jakiś debilny plecak na plecach.. chodziło o to zeby sie dobrze bawić i doskonalić sie w tym a nie o milion efektów graficznych... tylko patrzeć kiedy bedzie 3d a w nazwie "Lineage edition" ... Pathetic...
zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce
Mnie te domki osobiście nie intererere. Bo mieszkam w Carlin. Ale lepiej to niż nic.
Ciekawe co jeszcze zrobią...
adrianeczeqq
10-11-2006, 19:08
Hmm, tak wszyscy konwersują o nowym wyglądzie domków w Ab, a mało kto pomyślał o wspomnianych w ostatnim zdaniu świetlikach.
"Także stare klepki mostów zostaną odnowione. Wreszcie, gdy zapadnie mrok, a wy przyjrzycie się uważniej, będziecie mogli dostrzec błyski małych świetlików które Mikołaj pozostawił aby rozjaśnić mrok posępnego nocnego nieba."
Jestem ciekaw czy to będzie coś w stylu takich przemieszczających się potworków, które będzie można zabijać. Napisane że jak będziemy uważni to je spotkamy, może będą się spawnić powiedzmy tak do kilku dziennie, i będzie z nich wypadać coś potrzebne na 3rd addon. oczywiście bradzo rzadko i trzeba bedzie mieć powiedzmy 50 tego czegoś aby móc mieć addon 8o
Według mnie nie ładne będzie Ab'Dendriel. CIPom już brakuje pomysłów i wymyślają jakieś bezsensowne szitki ;/
Piękne!
Chciałbym teraz tak mieć pacca i sobie kupić jeden z nich :p
Zajefajne, Cip'owie sie postarali =)
B) Hehe ja mieszkam w AB lepiej uwielbiam AB lepiej! Ja Kocham AB i mnie bardzo zadowoliły te domki i chyba kupie se PAcc'a i kupie jeden z nich :) wkońcu to będzie prezent od mikołajka.
Prosze O Pomoc Jak Najszybciej Sie Da!!!;( :(
Clathorn
10-11-2006, 19:13
fajna sprawa to odnowienie domkow w ab tylko i tak wszytskie domki juz beda zajete:P ciekawe kiedy nastepny treaser : )
malyjanek
10-11-2006, 19:13
fajne żaby na imageshacku .......
@upup
No, bombowe
A teraz, Dwim, powiedz PoH.. kasowałeś obrazki z mojego posta?
wszyscy ciesza sie z update ... a jak dowiecie sie wiecej to wam japy zrzedna ; o bo wymysla cos takiego ze wam szczeka opadnie ... tak jak bylo z tym update
Mnie tam WSZYSTKO co dodali w tym up się podobało. I zapewne teraz też tak będzie.
Zillek Edonek
10-11-2006, 19:26
Super! Szkoda , że nam 3 obrazki nie działają, ale są na www.TibiaBr.com.
BartoszkoDRUT
10-11-2006, 19:27
Wedlug mnie panowie z cipsoftu przesadzaja z tymi uptadami... najbardziej to mnie wkurzyl uptade letni "summer 2006" w trakcie ktorego mialem pacc.... weszly nowe outfity i skonczylo sie zostawanie outfita po paccu... Jakze sie mocno zdenerwowalem gdy zobaczylem zwykle ubranie wiesniaka zamiast pieknego ubranka jekie mi odebrano.. :/
Pozatym przez te uptade jest coraz wiecej bugow ;p np. ten slynny "MAGEBOMB"
Mysle ze tibie powinno sie zostawic taka jaka jest teraz!!!!!
Pozatym przez te uptade jest coraz wiecej bugow ;p np. ten slynny "MAGEBOMB"
Mysle ze tibie powinno sie zostawic taka jaka jest teraz!!!!!magebob to nie bug -.-" on byl od 7.6 (wtedy 1 wersja była napisana)
:evul: szkoda że naprawili to ale już 2 sposób mam :evul:
Radek 666
10-11-2006, 19:30
Hmm, tak wszyscy konwersują o nowym wyglądzie domków w Ab, a mało kto pomyślał o wspomnianych w ostatnim zdaniu świetlikach.
"Także stare klepki mostów zostaną odnowione. Wreszcie, gdy zapadnie mrok, a wy przyjrzycie się uważniej, będziecie mogli dostrzec błyski małych świetlików które Mikołaj pozostawił aby rozjaśnić mrok posępnego nocnego nieba."
Jestem ciekaw czy to będzie coś w stylu takich przemieszczających się potworków, które będzie można zabijać. Napisane że jak będziemy uważni to je spotkamy, może będą się spawnić powiedzmy tak do kilku dziennie, i będzie z nich wypadać coś potrzebne na 3rd addon. oczywiście bradzo rzadko i trzeba bedzie mieć powiedzmy 50 tego czegoś aby móc mieć addon 8o
Kombinujesz ;P. Zapewne będą to takie jakby mini-latarnie...
BartoszkoDRUT
10-11-2006, 19:39
Zaprawde powiadam wam... Kto nie bedzie uczciwie gral w tibie tego gmi dopadna!!! A MAGE BOMB to potega ;)
Dark Lord Markus
10-11-2006, 19:43
Naawet najs są te domki i teraz pewnie jak zawsze zresztą każdy bedzie chcial mieć domek w ab :P
http://img234.imageshack.us/img234/5876/abdendriel02uy9.jpg
http://img234.imageshack.us/img234/6873/abdendriel04hw9.jpg
Zaprawde powiadam wam... Kto nie bedzie uczciwie gral w tibie tego gmi dopadna!!! A MAGE BOMB to potega ;)
czy jestem głupi ? 8o
trzeba miec troszke tam, B) GM to może mie pocałować gdzieś ;)
@up
Wielu już tak mówiło....Czytałeś ile kont zbanowali za magebomb itp?
Ludzie pomóżcie. Mam postać na Guardii i na Pandorii i nie moge sie wlogować na tą na Pandorii bo nawet jak sie wyloguje tą na Guardii to jak potem sprawdze na tibia.com to ona nadal jest zalogowana. Zmieniałem pasy, próbowałem sie wlogować aż do skutku a nawet usunaać tą postać na Guardii ale nic to nie daje. Prosze pomocy:( ;( ;( :(Proszę o pomoc jak najszybciej. zgłaszać sie na gg: 5067531 prosze piszcie z pomocą!!!;(
Juz jestes druga osoba z takim problemem o ktorej slysze. Cos mi sie wydaje ze przez te lagi i wlansie takie problemy bedzie cofka ;)
Nie mam pojecia co moze Ci pomoc.
@up
Wielu już tak mówiło....Czytałeś ile kont zbanowali za magebomb itp?
to też obmyśliłem ;)
a takie hary to to ~4-5 "uhmakerów " na 2 dni (bot)
Hmm... może być ciekawie. Kolejny PACC się przyda, szczególnie na TS (o ile będzie...).
Czy tylko mi zdjęcia się nie otwierają, prócz pierwszego??
Ja jak zwykle nie moge sie doczekac :D :D :D
Witajcie!
Jak wiele osób wie, po tym instalowaniu patcha zostały wyłączone serwery, ale teraz gdy większość gra normalnie to pewna część graczy tak jak ja ma problem z przelogowaniem się na drugiego chara. Problem w tym, że nawet gdy wyloguje się z pierwszej postaci to na tibia.com jest ona nadal wyświetlana jako online więc przez to nie moge się zalogować na inną postać. Wyświetlany jest wtedy poniższy komunikat.
http://img293.imageshack.us/img293/6866/bky5.jpg
Może ktoś wie jak temu zaradzić? Czy może poprostu trzeba czekać aż serwery zaczną działać w 100% poprawnie, bo kiedyś miałem podobną sytuację, ale nie przez tyle godzin. Proszę o odpowiedź.
A co do newsa, bo przecież nie będe offtopował, domki są fajne, oczywiście jak każdy nie mogę sie doczekać updata, mam nadzieję, że miasto będzie wyglądało ciekawiej niż teraz bo nigdy za Ab nie przepadałem. No cóż, poczekamy zobaczymy, a co do tych świetlików i 3 addona to ciekawa interpretacja, kto wie może prawdziwa :)
Nieugiety
10-11-2006, 20:18
Ehhh.....
Kolejny update....
Kolejne zabezpieczenia...
Kolejne utrudnienia...
Kolejne nowości.....
Od Tibi 7.4 w zwyż zaden update nie był pomyślny.... Pamiętajcie o tym.
Marciniek
10-11-2006, 20:21
Wszystko fajnie, tylko co wam po świetlikach jak w poprzednim update CIPy wbudowały lighthacka...
Ajron 88
10-11-2006, 20:27
Maly graficzny lifting , nic więcej (sun tower w formie wielkiego dębu prezentuje się conajmniej interesująco) , to raczej ewolucja , niż rewolucja za jaką bierze to większość osób , plus dla Cip Soft'u , ale jak dlamnie większe znaczenie miał ostatni patch anty-cheat'owy.
Btw. Cip , kiedy zabierzecie sie za moje ukochane Kazordoon ? :P
Fisher, ja tak mialem nawet przed tym patchem.
Bez kitku... xD
A tak jeśli już mowa o updacie, to co byście chcieli ujrzec nowego? Ja przedewszystkim jak najwięcej nowych terenów, powikłanych questów (niekoniecznie trudne, ale z jakaś fabułą), więcej expowisk, jakieś nowe niewielkie miasteczko. ;)
Harpagan
10-11-2006, 21:14
a ja bym chciał żeby mikołaj rozdawał prezenty :) :) :)
Jess Dran
10-11-2006, 21:19
Nie moge sie doczekać :D
Marek Tibioman
10-11-2006, 21:33
Wreszcie cos zrobili z Ab bo to miasto miało najgorsze domki z wszystkich (zamiast scian jakieś śmieszne drzewka), a pomysł z tymi pieniami jest wyrombany. Narazie zapowiada się ciekawie, ale zazwyczaj ostatnie update teasure są najgorsze;)
a ja bym chciał żeby mikołaj rozdawał prezenty :) :) :)
A nie robi tego? Każdy może iść i wziąść sobie prezent.
Mhm niech ten PusSoft powiększy ab, wprowadzi tysiąc-pincet innych dupereli, ok, nie mam nic przeciwko.
Ale niech QWA WYCOFAJĄ PIEPRZONE ŁAMANIE SIĘ SPEARÓW BO O***IEJE!!
Zapomniałem dodać - mam nadzieję, że zrobią coś z lagami, freezami i kickami... nie mówiąc o wymaganiach, bo mój komp powoli nie wyrabia... może i czas na nowy sprzęt, ale skąd na to kase wziąść? :D
No z tym patchtem to juz są kłopoty niedósc,że relog nie działa to jescze nadal jestem online chociaz ze dalem loga -,-
Ghard Lage
10-11-2006, 22:16
Ta gra to wyudzacz pieniędzy dlategow nią nie gram. 7.5 plax
lepiej jakby spowrotem przywrócili palkowi zasięg strzału!!!X( X( X( X( X( X(
Komandos
10-11-2006, 23:22
Mi się jakoś nie podoba, upiększanie na siłę im nie wyszło, niech zrobią coś przydatnego a nie jakieś zabiegi kosmetyczne(tibia bot :().
nareszcie wyglądają to jako korzenie a nie ;p ;). Ciekawe czy dodadzą Enty ?
Czemu na siłę? Przyda się coś nowego i ładnego do Ab, bo jest one jakieś takie... no wiecie ;)
Mogliby dodać więcej ciekawych i fajnych respów. Coś z dużym terenem i niezbyt dużym zamieszaniem, aby na ich cudnym lagu nie paść. Albo zmienić tylko i wyłącznie serwy, aby tych cholernych lagów, kicków i freezów nie było... to już byłoby coś...
Shagarot
11-11-2006, 00:02
Ab'Dendriel i Kazordoon - jedyne miasta, które "trawię" i w których da się według mnie mieszkać ;p
Ab - ulubieniec ;]
Nareszcie będzie jeszcze ładniej wyglądać ;>
pAnoramiks
11-11-2006, 01:15
Ab to miasto dla ciot... tzn dla elfów :p
Carlin rox.
Draconis Dragontooth
11-11-2006, 02:07
Jednym słowem ab będzie śliczne ^^ nie moge się doczekać update'u :)
Malyszek
11-11-2006, 07:04
Carlin rox.
Jesli ab to miast dla ciot to o carlin lepiej nie wspominac
Shagarot
11-11-2006, 08:21
Carlin rox.
Emmm... Ab miasto dla ciot i Carlin rox?
Carlin to miasto PKerów, noobów, thiefów nie mówiac o tym wiecznym tłoku O.o
Jak czasami musze tam śmigać gdy coś sprzedaje to dopchać się do depo często niema jak O.o
A 50% osób, w dp krzyczy "Plax Items!" o.O
VoodooDoll
11-11-2006, 08:27
Ahhh.. Juz mam domek ale co tam sprzeda sie i kupi nowy i tak sie 1kk wala po dp :] (...)
Parszyfy
11-11-2006, 10:23
Naszczęście Domek w Ab już mam :) więc tylko czekać na update ;) : *
Jak dla mnie to nic specjalnego, gdyż za dużo tego tam. "Naćpali" zielonego i zadowoleni...za dużo drzew, krzaczków i innego tego typu roślinności...
No ale zmiana każdemu się przyda...
Zastanawia mnie jedno, czy przypadkiem nie zmienią wyglądu innych miast ...
Jak dlamnie rox :chociaz tam tylko czasami bywam :P ale mogli by zmienic wszystkie miasta veno,thais,carlin te dla facc ;P to byla by bomba 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o
Zodus Lorix Astera
11-11-2006, 11:35
Yeah :D Nareszcie coś fajnego dla facc :) Teraz aż miło będzie odwiedzić Ab :) Na screenach super wyglądają te drzewa :D No i ofc już nie mogę się doczekać kolejnych zapowiedzi :p
Clathorn
11-11-2006, 11:35
taaa najlepiej wszytsko dla facc.... nowe tereny dla nich outfity itp.. a dla pacc nic choc placa za gre : )
taaa najlepiej wszytsko dla facc.... nowe tereny dla nich outfity itp.. a dla pacc nic choc placa za gre : )
Według mnie dobrze robią. W taki sposób zachęcają ludzi z FACC do kupna PACC, nie dość aby kupić premium account po to by mieć domek, ale takży aby zobaczyć inne miasta nie dostępne dla nich w tym momencie (Możliwe że też je będą zmieniać). A teraz dużo fajnych rzeczy robią dla Pacc. I to mi się podoba. Ja się zastanawiałem czy pod koniec roku nie kupić pacca, a to mnie zachęciło.
Wszystko fajnie wygląda moim zdaniem, tylko mogli by zmienić wkońcu te podstawowe drzewa, które znajdują się na ziemii nie tylko w Ab'Dendriel (to jakby poprawili to byłbym Happy, odrazu klimat gry by się poprawił). I nie podobają mi się troszkę dachy, ale i tak lepsze niż te wcześniejsze :)
Oby tak dalej!
Gratuluję CipSoft, wiedzą co robić :]
Harry Xin
11-11-2006, 11:50
LOL?
@topic
Mam nadzieję, że zrobią coś takiego co mnie zachęci do gry w te święta... :p
Ciekawe czy będom nowe potworki i co będzie zmienione oprócz Ab'Dendriel mojego drugiego z ulubionych miast. Mam zamiar kupic pacc'a i juz wiem gdzie kupie domek B)
I nie podobają mi się troszkę dachy, ale i tak lepsze niż te wcześniejsze :)
Oby tak dalej!
Gratuluję CipSoft, wiedzą co robić :]
Zgadzam sie za bardzo nie są fajne dachy.
Radek_007
11-11-2006, 12:42
Musze pszyznać że tibia to komercha ale tego mozna bylo się spodziewac :evul: Ab to me ulubione miasto wiec update jest dla mnie :)
Chociaż musze coś powiedzieć tibia zdecydowanie rozwija się za szybko ! Ledwo zdobyli nowe addony a już szykuje się coś nowego.Za każdym ubdatem
tszeba się sporo uczyć nowgo :(
Best solo : dragon lord :cup:
Best blok : gs :cup:
To wszystko mi się udało mym 38 sorcererm niestety hack a email mi się zgubił dobrze ze nie kupilem pacca na niego bo tyle kasy ;( ;(
VoodooDoll
11-11-2006, 13:31
Ehh.. I tak za bardzo nie przepadam za Ab'Dendriel bo nie ma czasu na bawienie sie w jakies domki na dragon lordy albo hydry expic trzeba ;] No moze czasami nawet demonki sie chapnie ;]
Ehh.. I tak za bardzo nie przepadam za Ab'Dendriel bo nie ma czasu na bawienie sie w jakies domki na dragon lordy albo hydry expic trzeba ;] No moze czasami nawet demonki sie chapnie ;]
Jestes happy?
Huh - znów grafika, jeszcze niech wprowadzą kolejnego boss, kolejne potworki i co z tego? To znów zrobi się cholernie nudne. Zamiast zająć się czymś lepszym to oni robią to co zawsze. Mnie to wszystko już potwornie nudzi.
Ciekawe ile zaraz osób powie mi, że jestem "nub" i ogólnie się nie znam - ahh...:)
Na samym poczatku chcialbym przeprosci, jezeli bylo juz to napisane tutaj, jednakze nie chailo mi sie czytac calych 12 stron postow w stylu "o mi sie podoba", "ale super ab bedzie wygladac" itp.
jak zapewne wiekszosc z was wie, w styczniu tibia obchodzi swoje 10 urodziny.
Guido, jeden z tworcow gry zapowiada wiele atrakcji w zwiazku z tym.
Nowa strona Tibia.com, nie tylko z wygladu, ale rowniez nowe funkcje na niej.
MMOsite.com: You are going to celebrate Tibia s 10th birthday next year. What kinds of activities will you offer to the gamers?
Guido:
Exactly, at the beginning of January 2007 Tibia will have that historic date. We will present a redesigned official website (www.tibia.com) with many new features and a complete new look. Moreover, we will do some cool events on the website like raffles and previews on the next major update. Of course, there will be some more surprises I will not spoil yet, just have a look at our website at January ;).
no ciekawie moze byc tej zimy ;D
Skarabeusz Pustyni
11-11-2006, 14:33
Hehe, extra. Nie moge sie doczekać kolejnego Update, to taki fajny prezent na gwiazdkę od CipSoftu :D. Myśle o przeniesieniu się do Ab'riendiel...
Elder Nagan
11-11-2006, 14:46
Wiekszosc ludzi niewie ze tibia obchodzi 10 urodziny ;]
ab'dendriel nawet moga rozwalic i tak mam wyrabane(za duzo polakow tam jest, dlatego tam nieprzebywam) molgi by zrobic np ze 5 killow i dopiero redskull a nei ze msuze sie bac ze mi red wpadnie ;S
btw. przydaly by sie ograniczenia wiekowe np. od 16 lat w gore ;)
ab'dendriel nawet moga rozwalic i tak mam wyrabane(za duzo polakow tam jest, dlatego tam nieprzebywam) molgi by zrobic np ze 5 killow i dopiero redskull a nei ze msuze sie bac ze mi red wpadnie ;S
Dam głowę uciąć, że jakbyś miał 18 lat, to byś napisał:
btw. przydaly by sie ograniczenia wiekowe np. od 17 lat w gore ;)
:-)
Screeny są możliwe, ciekawe, czy ktoś zauważył nowe outfity elfów;)
Taaaa dostajecie wszysto co najlepsze. Nowe outfity, tereny łowieckie, wiecej czaów. I ty się domagasz czegos więcej... To graczom z FACC-em powinni coś dostać. :(
Hmmm... nie wiem co msylec ale wiem jedno jak odnawiaja Ab to neihc sie czepia tez innych miast no bo po fescie np w tym up date odnowia Ab a w nastepnym wakacyjnym update odnowia naprzyklad carlin?? ja bym wolal niech odnowia all miasta odrazu ;] i niech dodadza cos knigchtowi i pallkowi bo sorkowie i druidzi maja rozdzki dzieki ktorym latwiej mozna expic na mniejszych lvl moga cos dodac dla kina i palla:baby:
Clathorn
11-11-2006, 19:53
Taaaa dostajecie wszysto co najlepsze. Nowe outfity, tereny łowieckie, wiecej czaów. I ty się domagasz czegos więcej... To graczom z FACC-em powinni coś dostać. :(
jak ja facc jestem : ) o co ci chodzi... ja sie ciesze z tego co mam i nie narzekam, jak cipy dadza cos dla facc to dobrze a jak nie dadza to tez dobrze. Btw. po czym wywnioskowales ze jestem pacc przeciez nic takiego nie powiedzialem XD Pizdro!
NIBY CZEMU!?
PACC ZA GRE PLACI!
FACC NIE >,<
pAnoramiks
12-11-2006, 00:29
Emmm... Ab miasto dla ciot i Carlin rox?
Carlin to miasto PKerów, noobów, thiefów nie mówiac o tym wiecznym tłoku O.o
Jak czasami musze tam śmigać gdy coś sprzedaje to dopchać się do depo często niema jak O.o
A 50% osób, w dp krzyczy "Plax Items!" o.O
:)
taaaa... najlepsza jest "cisza" i spokój sennego miasta Ab...
Daaawno nie widziałem w Carlin kogoś krzyczącego "plx items".
slimaczek
12-11-2006, 09:50
Nie wiem czemu wszystkich tak rajcuje ten update.Jak były screeny z port hope czy piratów gdzie wszystkie grafiki niemal były nowiutkie to wszyscy mówili że po co nowa grafika, a teraz gdy jest zmienione troszeczkę ab'dendriel to zaraz wszyscy latają że będzie fajny update. Ogólnie jest dla mnie tego za mało, powinni zmienić więcej ścian i drzewa.
Pan zbych
12-11-2006, 13:00
Najlesza zecza jaka cipsoft może zrobic to
wprowadzenie ulepszeń do każdego miasta
no i najwazniejsze dodanie nowych swiatow pvp przed update ;]
Sir David Krazy
12-11-2006, 13:20
Ladna grafika, ale, te drzewa sa troche sztuczne :) Tak mi sie wydaje heheehe :P moze dlatego, ze nie jestem przyzwyczajony... ^^
Clathorn
12-11-2006, 14:21
co prawda wiem ze to nie realne, ale chcialbym zeby moze wprowadzili jakas jedna nowa profesje... duzo wniosla by ona do gry i przedewszytskim wiecej ludzi by zaczelo grac w tibie... : ) ale przedewszytskim mogliby ulepszyc troche knighta : )
TEORETYCZNIE, jest więcej profesji niż te 4, np tak złodziej lootbagów, więc już takiego thiefa nie muszą robić jaki jest w np. BG ;)
dobrze mówi! PIWA MU DAĆ! :p
edit: ostatnio tylko dodają dżungle albo pustynie, mogliby dodać jakąś lodową wyspe niedaleko foldy, ale żeby była wielkości daramy :P
Pan zbych
12-11-2006, 15:36
TEORETYCZNIE, jest więcej profesji niż te 4, np tak złodziej lootbagów, więc już takiego thiefa nie muszą robić jaki jest w np. BG
Hah dobre :d
tak bardzo fajnie tylko inne nacje sie wkurza bo ab to nieoficjalna polska stolica i procz nas raczej nie widze tam br'ijczyków cyz szwedów .. i dobrze wykopny ich :D
Valas Hune
12-11-2006, 16:29
@up
To zależy chyba od serva, jak grałem na Elerze czy Obsidii, to faktycznie, polaków było tam bardzo dużo, ale na Harmonii nie często ich tam widuję, częściej br.
co prawda wiem ze to nie realne, ale chcialbym zeby moze wprowadzili jakas jedna nowa profesje... duzo wniosla by ona do gry i przedewszytskim wiecej ludzi by zaczelo grac w tibie... : )
Otóż to. O tym poprzednio mówiłem, upiększają grafikę robią jakieś bzdury o których i tak zapomni się szybciej niż one powstaną. A taka profesja? raczej trudno o niej zapomnieć :), a jak nie profesja to czary - bo to kolejna rzecz która, leży w Tibi, mówię tu raczej o czarach "obronnych".
Zdechly kret kanalowy
12-11-2006, 17:48
co prawda wiem ze to nie realne, ale chcialbym zeby moze wprowadzili jakas jedna nowa profesje... duzo wniosla by ona do gry i przedewszytskim wiecej ludzi by zaczelo grac w tibie... : ) ale przedewszytskim mogliby ulepszyc troche knighta : )
hmm..knight-a ?? najt jest najlepsza prof z magiem ,ulepszen potrzebuje pal i drut oraz ''rookstayer''
Clathorn
12-11-2006, 17:56
hmm..knight-a ?? najt jest najlepsza prof z magiem ,ulepszen potrzebuje pal i drut oraz ''rookstayer''
ty chyba na glowe upadles... : | | rook to jest "demo" tej gry tu o to chodzi aby wyjsc z rooka i grac na mainie : | no przyznam z drutem mogliby cos zrobic... ale pal jest ok ^^
Według mnie (jak powiedziałem wcześniej) powinni zmienić drzewa, bo to staroć i one wyglądają jakby leżały, a nie stały.
A co do ulepszenia profesji, moim zdaniem knight'owi powinni dorobić czar (wiem, że to nie jest magiczna profesja),
typu Berserker (nie jako exori, lecz jako szał), czyli zrobić żeby na jakiś czas, powiedzmy pare sec. szybciej udeżał (jak na OTS [Fast Attack]).
Dla mnie to jest dziwne w fabule jeśli widze że Mag nie jest silny, a potrafi tak władać bronią jak Knight, który ma te muły i jest silny...
Sir Night Master
12-11-2006, 18:53
Widać po tym newsie, że update będzie typowo zimowy, było lato i wakacje Clipsoft dodał Tiquande i te nowe wyspy a teraz nadciąga zima i dodadzą bądź ulepszą lodowe wyspy, więc zostaje czekać :)
Clathorn
12-11-2006, 20:22
czy ja wiem, czy to bedzie typowo zimowy... niby masz racje ze w lato dodali tuqu i laguna islands, ale w zime jakos nie dali jakis lodowych wysp czy cos w tym rodzaju:P chociaz cieszylbym sie z jakiegos sporego lodowego miasta typu carlin czy cos w tym stylu;p pozyjemy zobaczymy jeszcze troche zostalo do update: ) a pacc sie juz szykuje ^^
Oops. Sry za dabl posta :/.
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=96729&highlight=ocena+profesji
Prawie wszystko co napisałeś jest na odwrót :D. Najlepsza profesja to druid/sorc. A najsłabsza knight, więc n/c. Zresztą nudzi mi się, więc napisze ci dlaczego. Słabszy od sorca/druida bo trenuje 200h a i tak sorc/druid wali więcej z visów :/. Słabszy od palka bo palek wyskilluje 40-45 dista(co zajmuje 1 dzien) i już może expić nawet do 200 lvla nie przejmując się skillami bo same urosną podczas expienia. I do tego ma większą średnią hitów.
A jak przeczytałem słowo "rookstayer" to spadłem z krzesła :D. Przecież to nie jest profesja... Jakby tego mało CipSoft nie popiera rookstayerów.
@topic Ja tam do Ab wcale nie chodze. Ew. palkiem skillować na trollach :P.
siniestro
12-11-2006, 22:52
ja tam w tibie nie gram juz ;P ale przydaloby sie troche zmian w skilach. Powinny powstac nowe, np. poslugiwanie sie dwoma 1-recznymi broniami. Niby te funkcje spelnia bron 2-reczna, ale chodzi mi o to, ze np. masz 2 bright swordy i wchodzi 1 hit z jednego i 2 hit z drugiego mieczyka :)
POZA TYM TIBII BRAKUJE POLOTU I FINEZJI. "PRZYDALOBY SIE TROCHE POLOTU I FINEZJI W TYM NUDNYM JAK PI ZDA MIESCIE" xD
tu nie trzeba nowych terenów. trzeba urozmaicić to, co juz jest
Gothic forever..............
Godfather
13-11-2006, 07:56
Kiedyś nie lubiłem Ab, teraz wyglada bardzo zachęcająco.... NIech zrobią takie coś z Carlin :cup:
Taaaaaa, jasne......
Wszystko co najlepsze jest dla was (graczy z pacc-em):
-ponad 50 outfitów kiedy facc ma 4,
-więcej terenów do expienia,
-więcej czarów (zarówno te do leczenia, jak i te ofensywne),
-na rooku macie więcej potworów,
-moze szybko robić questy na addony, a facc musi mieć 100 viali i tez kupon nie zawsze wygramy,
-możecie sobie domki kupować,
-i nie czekacie w kolejce podczas logowania do gry. :(
jak ja facc jestem : ) o co ci chodzi... ja sie ciesze z tego co mam i nie narzekam, jak cipy dadza cos dla facc to dobrze a jak nie dadza to tez dobrze. Btw. po czym wywnioskowales ze jestem pacc przeciez nic takiego nie powiedzialem XD Pizdro!
Naucz się pisać pisze sie POZDRO, a nie PIZDRO...
:)
taaaa... najlepsza jest "cisza" i spokój sennego miasta Ab...
Daaawno nie widziałem w Carlin kogoś krzyczącego "plx items".
Zgadzam się... :) Nie lubie carlin zawsze jest tam tłok i dużo złodzieji. W Carlin oszukano mnie 6 razy, a w AB nai razu.
Tłumaczyłem to sobie już wcześniej z tibi.com ale cuż !!!! Ciesze sie tez z tego update:D :D :D
-=Timon=-
13-11-2006, 13:45
Teraz jeszcze mniej nie bede lubil tego miasta...
za duzo w nim szczegolow.. mysle ze carlin tak nie s*******a jak tego shitu ;asd
<<<Kiemi>>>
13-11-2006, 18:24
Uuu...Ładnie...chociaż nie gram juz w tibie, napewno zainteresuje się tym updatem (a szczegolnie ab xD). Wkoncu CIPki wytężyli swoje mózgi i pomysleli wkoncu o graczach z free account'em :] Z niecierpliwoscia czekam...(napewno bedzie napisane ze update np. bedzie 15 grudnia, a zrobia go o miesiac pozniej) :D GoGo CipSoft!!!
Przydaly by sie czary typu "Exevo Mort Hur" dla druida ... :p
@up
Przyznaje rację, albo cos lepszego niz exori vis/mort :p
Nareszcie Tibia idzie w tym kierunku w którym ją sobie wyobrażałem. Wg. mnie każde miasto powinno miec całkowicie inne budynki (zrobione z innych materiałów ) , a nie różniące się tylko kształtem.
@up
Święte słowa. A skąd wiesz, może i tak zrobią i miejmy taką nadzieje że z aktualizacją nie poprzestaną na Ab. :)
Znając CipSoft, nie tylko Ab będzie zmienione, dojdą zapewne nowe tereny (oczywiście dla pacca :/), ale cóż, cieszmy się że wkońcu coś dla facca, bo to żadko się zdaża, a w dodatku takie cudeńko :D
Pan zbych
13-11-2006, 21:44
Hah xD! . . . .
po co komu nowe czary i inne pierdoly
bo przeciez wszyscy chcemy jednego xD!
Nowych Swiatow oczywiscie Pvp .
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Patryj knight
14-11-2006, 15:46
No domki będa ładne i zapewne drogie :P.Ja bym bardzo chciał żeby zrobili jakieś nowe miasto :D no i coś dla facc account bo im też się należy co nie?:>
@up
nowe misto z wyspą już było:)
ja myślałem co by było jakby cipowie dodali nowe profesje... szczeże nie wyobrażam sobie tego
co do zmiany wyglądu Ab wolałbym żeby to było kazo bo nie przepadał za Ab no ale cóż
First Doom
14-11-2006, 16:51
Mam nadzieje ze zrobia cos dla knigta ;d bo na pvp z sorcerem jest lipny ;p
przydalby sie jakis czar ofensywny ktory atakuje na 1 kratke przed postacia cos jak Exori Vis ( improwizuje ) czy cos jak SD tylko ze czar spontaniczny i sila zalezala by od skili ataku mlvla i lvla ataku. ;p takie moje marzenia
Shiantis
14-11-2006, 18:41
Niech zrobią coś dla Venore... dopiero czytając odpowiedzi dowiedziałam się że ma to być "niezdobyta forteca na bagnach"...
A co do Ab, to będzie fajnie ;) nastrojowo i romantycznie :D
Gniew Mroku
15-11-2006, 16:55
Osobiście zrobie coś niemiłego autorowi tego artykułu, jeśli nie zmniejszy tego obrazka! Wypadało by sprawdzać czy artykuły nie gryzą się z layem strony...
Osobiście zrobie coś niemiłego autorowi tego artykułu, jeśli nie zmniejszy tego obrazka! Wypadało by sprawdzać czy artykuły nie gryzą się z layem strony...
Ja żeby nie dostać nerwicy, zablokowałem ten obrazek w filtrze antyreklamowym, hihi:p
dla mnie najgorsze są te ściany stare X( Zmienili by na jakieś inne... Ehh ale nie zmienią, a chatki w Ab ładne będą ;]
slawekmag
16-11-2006, 14:58
Ładne, ładne i to bardzo. Ciekawe, czy znowu coś popsują, czy to update będzie OK.
Ehh... Panowie, z tego co nam wiadomo, jutro nowe zrzuty, ciekawe, co przez ten czas dodali. Aaah... Możliwe że te zrzuty sprzed tyg. dotyczyły Ab'Dendriel, a te jutrzejsze np. Venore, i tak zmienią wszystkie stare miasta. Oj, co by to było :D. Liczmy, że nie poprzestaną na Ab'Dendriel...
GREGOR LORD
17-11-2006, 23:12
tak aa pozniej tibia zamieni sie w gre 21 wieku i bedziemy walczyc na miecze swietlne.;)
Pan zbych
20-11-2006, 17:24
Uuu...Ładnie...chociaż nie gram juz w tibie, napewno zainteresuje się tym updatem (a szczegolnie ab xD). Wkoncu CIPki wytężyli swoje mózgi i pomysleli wkoncu o graczach z free account'em Z niecierpliwoscia czekam...(napewno bedzie napisane ze update np. bedzie 15 grudnia, a zrobia go o miesiac pozniej) GoGo CipSoft!!!
o update mówia dzien wczesniej tumanie xD!
Serek z Śmietaną
21-11-2006, 15:12
Wypas to jest :::::::)))))))))) Pora Odwiedzić Ab:) B) ;)
Only Shivera
Marcinius
22-11-2006, 19:57
Masowo że ab będzie miało nowy wygląd :D Oby było to jaknajszybciej ... Czekam z niecierpiliwością :P
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.