Pokaż pełną wersje : Dragon Lordy i Giant Spidery...Techniki i Loot
piter554
11-11-2006, 12:29
Witam:
w tym temacie zastanówmy się nad technikami SOLOWANIA KAŻDĄ PROFESJĄ
1.Knight
2.Paladin
3.Druid
4.Sorcerer
Oczywiscie można wypisywać o profesjami z promocją.
I jak myślicie co którego GSa wypada K arm, K legi , P amulet
DLa :RH,DSM itp... z którego
Pozdrawiam
moje propozycje...
1.Knight - Gs FULL DEF . HMM lub EXPLO <strata UHów> ewentualnie exori
2.Pal... - POH bolty i ucieczka
3.Druid - Temp. Rod i HMM badz explo badź SD>ewentualnie exori vis
3.Sorc - Cosmic enegry , HMM badz explo badz SD >ewentualnie exori vis
Ja myślę, że co 1337 GS'a. B)
Nieprawda! Dokładnie co (13,37*6^66):69.
Marcin24
11-11-2006, 14:11
Co to jest za pytanie: "Z co którego Gsa wypada to i to?" To zależy od szczęścia ja kiedyś expiłem na Valkyriach przez 2 godziny i nic mi nie wypadło cennego a następnego dnia zabiłem tylko 2 Valkyrie i z jednej wypadł mi double axe a z drugiej plate amor. Loot zależy od szczęścia
Loot zależy od danego spawnu potwora, ja siedząc na gsach po kilka h i ubijając je po 10 ani razu mi nic cennego nie wyleciało prócz plate armor i brass legów, nawet głupi giant spider silk ani platinum amulet nie wypadl...
Skoro GS to po co full def? Jeżeli się bronić, to lepiej z shieldem, jeśli atakować to z TH.
Loot zależy od szczęścia
O rly? Niemożliwe...
Loot zależy od danego spawnu potwora
Nie sądzę. Na potwierdzenie tego, że to nieprawda mogę przytoczyć sytuację, która zdarzyła mi się całkiem niedawno, mianowicie: expiliśmy po kolei w jednej tombie (Tar Tomb dla ciekawskich) i mi przez cały hunt nie wypadł ani jeden life ring/scarab coin/yellow piece of cloth, a mój kumpel po mniej więcej takim samym czasie miał 2 lr, 2 sc i 1 ypoc. Tak więc loot w gruncie rzeczy zależy tylko od szczęścia - nie od miejsca spawnu, fazy księżyca czy stanu uzębienia gracza. Jedyną różnicą, którą osobiście zaobserwowałem to różnica w dropie na pacc i facc area (oczywiście z korzyścią dla pacc), ale to tylko moja obserwacja, która najprawdopodobniej nie jest prawdą.
moim zdaniem spawn ma wpływ na loot - inaczej loot zależy od spawnu
jak expiłem na cycach koło minosów pod na południe od thais nigdy nie wypadła mi halabarda a na mt.sternum co chwila leciały ^^
loot zależy od tego czy spawn jest niebezpieczny (wg mnie)
MagField
13-11-2006, 19:52
moje propozycje...
2.Pal... - POH bolty i ucieczka
3.Druid - Temp. Rod i HMM badz explo badź SD>ewentualnie exori vis
3.Sorc - Cosmic enegry , HMM badz explo badz SD >ewentualnie exori vis
Lipa poradnik.Dla knghta może być full def i hmm.
Druida tempest rod?Wiesz co mówisz?Tempest jest na 1 kratke więc jak będzie uciekał i walił z tempesta?Wtedy gs go bedzie walić i wyjdzie kaszana.Co do hmm to ok.Sd strata pieniędzy na sd żeby walić w gsa.Exori vis przy huntach dobry jeżeli chodzi o gs.Z sorcem też sie zgadzam.
Druida tempest rod?Wiesz co mówisz?Tempest jest na 1 kratke więc jak będzie uciekał i walił z tempesta?Wtedy gs go bedzie walić i wyjdzie kaszana.
Yhy, poleć z moonlightem na GSy. Może w 2h zabijesz jednego.
Cenarius
15-11-2006, 19:25
Yhy, poleć z moonlightem na GSy. Może w 2h zabijesz jednego.
już lepiej by wyszedł sorcem z Voterxem bo większy zasięg i by go GS nie dobiegł [zakładając że miałby 60lvl+bohy i biłby GSa z Vortexa]
gsy wcale nie sa takie mocne jak sie wydaje. knight owszem bedzie mial problemy, nawet jesli bedzie uzywal hmmkow. jednakze z drugiej strony walenie z visa albo w sytuacjach desperackich za pomoca energy wave jest dosyc ciekawe ( szczegolnie na bright sword quescie - biegniemy sorcem i wrzucamy 2-3 e-wave. zanim dobiegnie, to bedzie mial 1/3 - 1/4 hp, a to to juz mu latwo zciagnac za pomoca visa - przyjmujac ze sie z tego visa wali po te 100-120 srednio )
@up
1000 many na gs'a? bardzo oplacalne...
Cenarius
16-11-2006, 19:30
no chyba że mówimy tu o 100 sorcu który ma gsa na 2x e-wave to już mniejsze koszta :p
@up
1000 many na gs'a? bardzo oplacalne...
jak sie wchodzi na bright sworda, to sa tam 2 gsy jeden za drugim. zciagajac je z wave mamy szanse uszkodzic troche tego drugiego. poza tym na wyzszym levelu zadajemy duzo wieksze obrazenia. na 60 levie z 60 mlvlem zadajemy z wave obrazenia od 400 do 560 hp, wiec w zasadzie w najrorszym wypadku jestesmy okolo 800 many do tylu. na respa czeka sie okolo 4-5 minut, wiec conieco many sie zregeneruje za ten czas. mozna kombinowac visami, albo mozna puscic wave i konczyc visami. rozne sa kombinacje.
60 ms z 60 mlvl (troche zawyzony ten mlvl) ma do expienia o niebo lepsze miejscowki niz czekanie 5 minut na spawn durnych gs'ow... jak chcesz powastowac to idz na demony
Marcinqq
19-11-2006, 22:42
Mówicie ze loot zależy od szcześcia taa....?Expiąc w ancient temple masowo zabijając roty raz na dzień wypadał mi copper shield ,gdy przeniosłem sie do kopalni kazzo z co 10 rota wypadał copper shield....Jest wiec jakas zależność od spawnu..
Mówicie ze loot zależy od szcześcia taa....?Expiąc w ancient temple masowo zabijając roty raz na dzień wypadał mi copper shield ,gdy przeniosłem sie do kopalni kazzo z co 10 rota wypadał copper shield....Jest wiec jakas zależność od spawnu..
A wiesz, że Czerwony Kapturek istnieje naprawdę? Biega w lesie pod Opolem! Co 10 drzew! A w innym lesie raz na dzień widziałem...
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.