Pokaż pełną wersje : Zamiana waluty !?
Moze to dla doswiadczonych graczy wyda sie smieszne ale mam problem. Nie wiem gdzie i jak wymienic pieniadze z gp na platyne. Szukalem duzo na tym forum i nie znalazlem (moze jestes ślepy). Juz mam dosc placenia za rzeczy workami gp :) Pomozcie- prosze. Jestem mieszkancem Carlin. Gdzie jest kantor, jak nazywa sie NCP i co mam mowic???
Master_of_Lecken
27-08-2004, 16:06
A wiec jak jestes w dp to po lewej stronie jest npc... w odzielnym domku doslownie 3 kratki od dp w lewo chyba eva sie nazywa... Muwisz Hi--->change gold--->x platynowek--->yes i masz zamienione :P pamietaj daj plusa do reputacji :P:P:P
The_FaLLen
27-08-2004, 16:09
Npc Eva - pierwszy budynek na lewo od depo.
Mówisz
-hi
-change gold
-<liczba platynek jakie chcesz oterzymać 1 = 100gp>
-yes
W innych miastach musisz szukać jubilerów [w venore np. jest cały sklep z trzema stoiskmi, a w ab' jaskinia wysunięta na zachód, na tym samym poziomie co najniższa część dp].
[edit] Ktoś dał mi plusa [hmm...] i minusa do repki, z zarzutem że nabijam posty. Ja poprostu napisłem gdzie jeszcze ma szukać w innych miastach i co to za miejsca. Jeszcze dodam, że poznasz jubilera po tym, że leży masa błyszczących szpargałow na ladach [wiem, banalne, ale mój kumpel się zastanawiał co to za cholerstwo się tak błyska _-_']
Dzieki !!! Wreszcie skończy sie kasa w 10 workach :)
no fakt... na jednej kupce miesci sie 10k... i wazy troszku mniej ;)
acha a co do rozmieniania to mozna rozmieniac w druga strone... hi,, change platinium, ile, yes
Gold Dragon Knight
02-01-2005, 16:41
a jest cos w thais??
Winniczek druid
02-01-2005, 18:21
jest
od depo trzeba isc w dol ,przy gildii palkow w lewo i przy zakrencie w dol tam jest bank.
Tam jest NPC Suzy chyba niewiem nie sprawdzalem dawno
Leweracja
03-01-2005, 15:30
eh piszcie miasto i gdzie a nie ze do depo bo jak ktos mapy nie zna to nie wie i tak
a wiec CARLIN ten npc po lewej od depo
Thais tu mogl by byc obrazek oguonie to z depo idziesz w dol i po lewej
Kazzo z depo idziesz w strone sklepow z eq idzesz nei na gore tylko na dol
AB kolo sklepu z eq tylko ze po lewej pare kratek przed sklepem
hmm co tam jeszcze ........
Paccuszkowa nie bardzo znam aa wlasnie
Venore w 2 depo po prawej czesci miasta najpierw jest sklep a poziom nizej jest DEPO
jak o czyms zapomnialem ;)
Storm Silverhand
05-02-2005, 17:52
jak dla mnie to głupie bo na stronie głównej są mapy miast i tam można zobaczyć gdzie wymieniać pieniądze.
BenyTibia
05-02-2005, 22:30
acha a co do rozmieniania to mozna rozmieniac w druga strone... hi,, change platinium, ile, yes
wcale nie tak! jak wpiszesz change platinum to zamienia platinumki na crystale
X( X(
Prosze nie siać głupoty na forum jak nie masz nic do powiedzenia mądrego. Mówimy:
Hi
Change platinum
Gold/Crystal
Ilość
Yes/No
Bye
>.<
ElderSpectrum
28-02-2008, 16:55
Gdzie zamienić gp na platinum w Ab'Dendriel?
@up
Inteligencja na tym forum mnie zasmuca
Avallach
28-02-2008, 17:32
Nie wiem gdzie i jak wymienic pieniadze z gp na platyne.
Jak już chcemy być dociekliwi, to GP to nie moneta. To jest Waluta. Tak jak np. złotówka.
A że są różne nominały (Gold Coin, Platinum Coin oraz Crystal Coin), to inna sprawa.
Można by się spierac, ze GP powstalo od Gold Piece, ale przyjęło się w świecie tibii jako waluta.
Np wiki.hunted.pl, mamy wyrwane z kontekstu:
Cena: 12k gp (czyt: dwanaście tysięcy GP)
@down
Jak masz coś do napisania, to pisz w utworzonych do tego tematach. Innaczej będziesz miał 70 tematów w każdym inny wątek, a powstanie następne tyle, bo nikt sie nie może doszukac tego czego chce.
No w sumie to nie ja odkopałem temat ;]
Wylansowany
28-02-2008, 17:37
Hail archeolodzy...
Lepiej zamknąć temat zanim będzie kłótnia...
Gdzie zamienić gp na platinum w Ab'Dendriel?
gratulacje, archeologu
@topik:
opcja szukaj nie gryzie
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.