Pokaż pełną wersje : Melee dla paladyna
Kaito Yamaro
14-11-2006, 12:21
Mam pytanie - swoim 33 lvlowym paladynem mam 70 distance, 16 mlvl. Zastanawiam się nad wytrenowaniem melee, do codziennego użytku. Czy jest sens trenować paladynem melee?
Diego'Odin
14-11-2006, 12:26
nie bo po co ci?
chcesz z aksem latac na guardy? zeby 1 ubic ze strata bp uh?
albo roty trzepac?
ps Za ile kupiles postac?
Kaito Yamaro
14-11-2006, 12:28
@up
Postać stworzyłem sam i grałem nią od 1 levela. Jesli chodzi o roty, tak, wole trzepać roty melee.
lol to czemu knighta sobie nie zrobiles? nie, trenowanie melee nie ma sensu, kiedys sam wytrenowalem 40 fista swoim pallem, od 38 skilla nastepne nabijalem jakies 8h...
pAnoramiks
14-11-2006, 13:12
Każdy gra jak chce... jeżeli chcesz palkiem bić potwory używając gs/dl/wh to nie widze problemu... Poprstu będzie Ci troche trudniej niż innym graczom :). Ale to jak chcesz grć zależy tylko od Ciebie. No i oczywiście wystawiasz sie na pośmiewisko noobów (typu "ej... ty bijesz z axa? przecierz jesteś palotynem, co za nub")...
Poprstu będzie Ci troche trudniej niż innym graczom :).
trudniej nie bedzie, najwyzej trening bedzie kilkanascie/ dziesiat/ set razy dluzszy ( w zaleznosci czy trenujemy do 50/60/70+ melee skilla ) niz u knighta.
Raditz Saiya-jin
14-11-2006, 13:40
trudniej nie bedzie, najwyzej trening bedzie kilkanascie/ dziesiat/ set razy dluzszy ( w zaleznosci czy trenujemy do 50/60/70+ melee skilla ) niz u knighta.
jakby trenowal do skilla 70~ melee to chyba wbilby po drodze 30mlvl
Lepiej wytrenuj dista do 80...
jakby trenowal do skilla 70~ melee to chyba wbilby po drodze 30mlvl
tak, napewno bedzie mu sie chcialo trenowac 4lata 205dni 12godzin i 43minuty
Broń białą paladynem używam tylko wtedy gdy mi sie strzały skończą, bo strasznie nie lubię stać w miejscu i czekać. Lvl leci i strzały się robią w międzyczasie. Tobie też tak polecam ale zawsze lepiej jest sobie troche więcej strzał załatwić niż walić wręcz.
Tobie też tak polecam ale zawsze lepiej jest sobie troche więcej strzał załatwić niż walić wręcz.
Przy discie 70 to on juz spokojnie z bolcow moze bic niezle potworki (minit for example :P)
Kasztaniaczek
15-11-2006, 14:21
To lepiej kupic spiry ar gwiazdki i sobie isc je bic, przez ten czas robic strzaly or hmm(hmm lepsze, tlyko musisz miec kupca stalego...u mnie na servie chodzi 2k bp...)
Imo nie ma to sensu. Trenowanie melee u palka mija się z celem, bo jest mistrzem w walce na dystans. Owszem, po hacku na rotach można szybko wyciągnąć kasę na p-set, bp mf i bolty, ale na codzień pal lata na poh/guardy
Ale z kuszom na lagu morzna dednonć.
o k*rwa powtorzcie to jeszcze 200 razy ze skillowanie melee nie ma sensu... pff..
slawekmag
15-11-2006, 15:37
Szczerzę mówiąc warto. Warto, bo zawsze może się przydać a doskillowanie do 30-40 nie zajmie dużo czasu.
Szczerzę mówiąc warto. Warto, bo zawsze może się przydać a doskillowanie do 30-40 nie zajmie dużo czasu.
minosy na senji z warhammera przy 30+ skilla = ladna kasa za darmo
minosy na senji z warhammera przy 30+ skilla = ladna kasa za darmo
Gratuluję z 30 cluba i WH uwalać Guardy i Magi ;)
Tjor masaker pro skater
15-11-2006, 17:15
wbij jakis konkretny shielding i uzywaj spearow/throwing knives/throwing stars +shield, jest to najlepsze wyjscie jesli konieczne chcesz bic potwora w zwarciu.
Ghard Lage
15-11-2006, 18:02
Ja tam polecam bić cyce używając spiry+tarcza :D bardzo tani i dobry exp :D
Thek Umerunught
15-11-2006, 18:05
A ja wam powiem, ze wytrenowanie sobie od początku pala w mele jest ciekawe.
Osobiście gram paladynem według zasad, ze dist jest najważniejszy, ale teraz zaczynam gran na innym serwerze (tez) i stwierdziłem, ze ciekawie było by zrobić paladyna w mele i oto mój projekt mele paladyna zaczyna powoli istnieć (narazie na 1lvlu zbieram pióra :P) ale jak juz trochę uzbieram to przeznaczę kase z nich na eq i jakąś bron sadze ze ciekawie było by iść na gsy z blockerem który nie potrzebuje uhow wogule brać ze sobą.
Gratuluję z 30 cluba i WH uwalać Guardy i Magi ;)
exevo con ?
exevo con ?
To mogłeś wspomnieć o łuku. ;)
ciekawie było by iść na gsy z blockerem który nie potrzebuje uhow wogule brać ze sobą.
to juz wiekszy sens ma wspomniane 30 skilla i wh na minosy
Lol co to jest wbic 30 skilla w clubie ... mój druid ma 19 skilla w clubie =] sadze ze 40+ skille sa juz w pozo
@Topic
fajna sprawa ...
Thek Umerunught
15-11-2006, 20:58
to juz wiekszy sens ma wspomniane 30 skilla i wh na minosy
Ale właśnie o to chodzi ze to ma być bez sensu chodzi o klimat fajowo jest być jednym na sto paladynem który zamiast biegać z kusza leje gsem/dlanca/whammerem nie sadzisz ze to było by inne ciekawe mimo ze trochę bez sensu??
Ale właśnie o to chodzi ze to ma być bez sensu chodzi o klimat fajowo jest być jednym na sto paladynem który zamiast biegać z kusza leje gsem/dlanca/whammerem nie sadzisz ze to było by inne ciekawe mimo ze trochę bez sensu??
rzecz w tym, ze knighta z pala nigdy nie zrobisz, a jesli masz zamiar expic w melee wytrenowanie skillow zajmie ci _lata_. Nic nie szkodzi miec wysokiego shieldingu i blokowac moby, ale expic w melee na levelu wyzszym niz 40 jest jesli nie niemozliwe, to bardzo ciezkie ...
Thek Umerunught
15-11-2006, 21:23
rzecz w tym, ze knighta z pala nigdy nie zrobisz, a jesli masz zamiar expic w melee wytrenowanie skillow zajmie ci _lata_. Nic nie szkodzi miec wysokiego shieldingu i blokowac moby, ale expic w melee na levelu wyzszym niz 40 jest jesli nie niemozliwe, to bardzo ciezkie ...
No to wtedy można trenic dista :P Jak kto chce ja np. niemam zamiaru expic wyżej niż 40lvl bo to dla mnie jest max expienia for fun. A jak dalej będe chciał grać tą postacią to potrenie sobie dista poprostu :P
Pozatym knighta nie zrobie z pala ale fajnie jest mieć cos knightopodobne co ma dużo spelli. I pomyśl ile zarobisz na hmmach podczas trainu na takiej postaci :P
kkrzysiek
15-11-2006, 22:01
@Topic. Ja uważam że trening jako trening melee pallem to średni pomysł, ale sam używam moim palem fire sworda poprostu czasem jak mi sp brakuje a nie chce iść na tomb czy coś takiego.
Artursowi
16-11-2006, 11:33
czy nie uważacie że broń biała zmniejszy mu znacznie pojemność cap. Bedziesz mniej bolców, strzał mógł nosić bo ci taki np. WH zajmie miejsce na 100 strzał w przypadku palka skillowanie jest bez sensu
Kaito Yamaro
16-11-2006, 14:21
Wydaje mi się, że podjąłem decyzję. Poza tym, to melee (raczej axe) sluzyloby mi wylacznie do zabijania slabych potworow lub dla fooda. Oczywiscie na hunty kusza/łuk. Czy to dobra decyzja?
Cenarius
16-11-2006, 19:58
Wydaje mi się, że podjąłem decyzję. Poza tym, to melee (raczej axe) sluzyloby mi wylacznie do zabijania slabych potworow lub dla fooda. Oczywiscie na hunty kusza/łuk. Czy to dobra decyzja?
Nawet Bardzo [10]
Michnik of Celesta
17-11-2006, 13:46
Sword/axe/club fighting jest prawie niepotrzebny Paladynowi (wystarczy nawet 20 skill)choć czasem lepiej jest zabić ścierwo typu snake spider czy wolf z np. mace niz marnować bełty.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.