zaloguj się

Pokaż pełną wersje : www.tibiabotters.fora.pl <- tym razem z pozwoleniem

Airam Naver
14-11-2006, 13:53
Po raz drugi, tym razem już legalnie, informuję Was oraz proszę o pomoc i zainteresowanie projektem www.tibiabotters.fora.pl . Nie wierzę, że nie wkurzają Was cavebotterzy, którzy całymi dniami expią a nie ma ich przy komputerze. Po 2 dniach Ty masz 25 lvl a taki oszust 40, dlaczego uszedł bez kary? Bo mamy za mało GM'ów, ale możemy sami wymierzać sprawiedliwość. Przeczytajcie to co napisałem na tym forum i zastanówcie się. Sam nie dam rady, ale w dużej grupie możemy pozbyć się dużej części naszych oszustów, często z dobrym zyskiem ! Zabijanie afkerów robiących runy? Na non-pvp ludzie noszą dobre EQ, a może coś spadnie :) Znam tylko 2 przypadki pojawienia się GM'a na wezwanie, sam raportowałem około 8 różnych osób w ciągu 4 dni mojego PACC'a, a GM się nie odezwał, ból... jeśli jesteście zainteresowani i chcecie pomóc, zapraszam.

Wielu narzeka na tak zwane dzieci neostrady. Chcę was uświadomić, że te "dzieci" wbijają botem 40 lvl a potem mówią, że są super, i że wbiły ten lvl tylko po to, żeby sobie popekować. I teraz ktoś, kto grał tydzień uczciwie, spędził przed komputerem wiele godzin ginie z ręki kogoś, kto przez miesiąc jechał na bocie... ludzie, pomyślcie! Przecież prawidzywmi dziećmi neostrady są tacy właśnie botterzy! którzy nie szanują innych ludzi! i to też psuje klimat tibii! Wchodzicie na bocie i olewacie wszystkich z góry na dół! A potem narzekacie, że inni, tacy jak WY, robią to samo! Jesteście po******ni! Botter mówi, że w tibii nie ma klimatu! Skąd wiesz? Grasz na bocie i nie wiesz jak jest, bo ty słyszysz tylko przekleństwa, kiedy kogoś ubijesz! Kogoś, kto grał tydzień i siedział bite godziny, żeby sobie poexpić na czymś innym! Spotkasz innego bottera, którego olał inny boter, więc on olewa ciebie, ty jego i wszyscy się potem olewacie, kleniecie na siebie, kradniecie, hackujecie! A POTEM MÓWICIE, ŻE TIBIA NIE MA KLIMATU! LUDZIE! BO WY GO PSUJECIE! DLATEGO TYLKO TRZEBA SIĘ POZBYĆ OSZUSTÓW!

[Modki, mam pozwolenie od MatKus'a]

Avager
14-11-2006, 13:59
No to probuj dalej zebrac partyzantke...

Ja se gram na Cavebocie i jestem zadowolony...nie trace zycia na sterczenie przy kompie, a chce sobie raz w tygodni wejsc w gierke i sobie pojsc na 0,5 - 1 godzinki na jakis maly wypad, na dragi chociazby.. Nie podoba Ci sie ? Nie graj.. .

BTW.
Mozesz mnie reportowac :) dac na blacklist.e..i tak mego nicka nigdy w grze nie znajdziesz .

Jade
14-11-2006, 14:05
@up
Avager Silver'moon ?

@topic
Wg. mnie nie ma sensu czegoś takiego robić. W czym to pomoze skoro z kazdym dniem liczba boterów rośnie?

@down
Już myślałam ; p

Avager
14-11-2006, 14:07
up:

Nie, nie gram juz nim wogole (zobacz na date ostatniego logowania).

Topic:

Hmm, a moze powiedz dokladniej jak chcecie z tym walczyc ?
Co zabijanie ?
Reportowanie ?
Dodawanie na Black List ?

Czyli nic nowego ?

Airam Naver
14-11-2006, 14:20
@up
działanie w grupie, niech wszyscy się dowiedzą, kto oszukuje nie CipSoft, ale ich samych! Bo ty oszukujesz NAS kiedy botujesz! NAS, KTÓRZY CHCEMY GRAĆ UCZCIWIE! Chcemy pokazać na co nas stać, a jeśli Ty nie potrafisz grać bez cavebota, przykro mi...
@down
niestety nie zmuszę Cię, ale jeśli zobaczysz kiedyś bottera zraportuj go :)
nie widze w tym sensu ?!
Jeśli będziecie tak do tego podchodzic to faktycznie nie ma to sensu, jednak w dużej grupie mozna coś z tym zrobić i sens jest... nażekacie na mało GM, sami nimi bądźcie

Zenuś
14-11-2006, 14:35
popieram to co robisz ale raczej nie bede sie udzielal na twoim forum bo!:
nie chce mi sie, nie mam czasu, nie widze w tym sensu ?!

Walekifa
14-11-2006, 14:47
Jak ktoś chce grać na botach to niech gra,ale potem niech nie szpanuje lvl'em etc. Nienawidzę tego...

Airam Naver
14-11-2006, 14:52
@up
Ty też byś chciał się pochwalić lvlem, no nie? Ja też i inni, tylko, że ktoś kto siedzi na rotach od save servera do save servera wbije lvl szybciej i lepiej niż Ty, ja czy ktoś inny. Dlatego stworzyłem to forum, żeby zaistnieli prawdziwi gracze i pozbyli się botterstwa

Avager
14-11-2006, 15:25
Na serrio chcesz sie chwalic brakiem swego zycia osobistego - wysokim lvlem zdobytym w krotkim czasie ? Prosze bardzo...

Ja nie widze nic zlego w botowaniu juz, nie dosc ze i tak tibia ma wbudowwanego BOTa , to jeszcze zerowy klimat, uzytkownicy co nie znaja podstaw Angielskiego oraz swego ojczystego jezyka, Idiotyczne systemy wprowadzone by "urozmaicic" gre...

Tibia to komercyjna kupa nedznego kodu binarnego... .

De'sH
14-11-2006, 15:30
pomysl dobry... ale nierealny, spojrzmy prawdzie w oczy.

Dr.Unknown
14-11-2006, 16:04
Po 2 dniach Ty masz 25 lvl
Rotfl, tylko pogratulować organizacji czasu, przejdz się na spacer lepiej. Pomysł nie wypali.

pawel The Magician
14-11-2006, 16:06
Na serrio chcesz sie chwalic brakiem swego zycia osobistego - wysokim lvlem zdobytym w krotkim czasie ? Prosze bardzo...

Ja nie widze nic zlego w botowaniu juz, nie dosc ze i tak tibia ma wbudowwanego BOTa , to jeszcze zerowy klimat, uzytkownicy co nie znaja podstaw Angielskiego oraz swego ojczystego jezyka, Idiotyczne systemy wprowadzone by "urozmaicic" gre...

To po kiego grzyba w nia grasz?! Nie chcesz to nie graj, a jak grasz to sie stosoj do ogolnie przyjetych zasad -,-. Inni botuja? Sporo osob kradnie w rl life to i ty idz krasc, w koncu nie tylko ty bedziesz to robil.

Airam Naver
14-11-2006, 16:16
uzytkownicy co nie znaja podstaw Angielskiego oraz swego ojczystego jezyka
Niestety nooby istnieją, ale to gracze tacy jak Ty tworzą ten nędzny klimat tibii... nie chcecie, to nie, było wiele takich pomysłów/propozycji, ale nie mówcie o tym, że GMi nic nie robią, bo bez waszej pomocy chyba nie dadzą rady...

Sozemego
14-11-2006, 16:26

Tak tak, tlumacz sie dalej, staniesz kiedys przed sadem analogicznie tez bedziesz takie pierdolenie uprawial.

Zalozyles konto = zaakceptowales zasady, lamiesz je, wiec w razie co gm bedzie mial w dupie twoje tlumaczenie, tylko ci banana zasadzi i tyle.

Dark Sven
14-11-2006, 16:27

O to to to to.

To po kiego grzyba w nia grasz?! Nie chcesz to nie graj, a jak grasz to sie stosoj do ogolnie przyjetych zasad -,-. Inni botuja? Sporo osob kradnie w rl life to i ty idz krasc, w koncu nie tylko ty bedziesz to robil.

Tak ale jesli ktos kradnie to jego sprawa i ew.okradanego...
Nie podoba się?
To po kiego grzyba w nia grasz?! Nie chcesz to nie graj,

Zalozyles konto = zaakceptowales zasady, lamiesz je, wiec w razie co gm bedzie mial w dupie twoje tlumaczenie, tylko ci banana zasadzi i tyle.

Myśle, że on to ma w dupie bo chce od czasu do czasu pograc i chyba ban mu nic nie zrobi, bo nie jest jak większość Tibijczyków <Hyper mode on> Tibiaaaaa, Tibiaaaaaa<hyper mode off>

To jego sprawa czy cheatuje czy nie.

A cheaterzy nie znikną bo to interes dla Cip~ Jak zapytacie? Boterzy bija lvl załóżmy, że bez pacca. A normalni chca miec lvl jak oni więc- kupują pacca i maniaczą...

@down
xD

Gromexorek
14-11-2006, 16:29
Dajcie autorowi tematu link do bota. Wtedy sie zamknie.

Airam Naver
14-11-2006, 16:32
@up
nie, jeszcze raz powtarzam: To sprawa wszystkich grających w tibię(oprócz cheaterów) bo on oszukuje wszystkich graczy! Botowanie to tak jakby pośrednie okradanie ludzi z ich pracy: ludzie grają żeby pochwalić sie wysoklim lvlem w krótkim czasie inni botują żeby pochwalić się jeszcze większym lvlem... dużo by tu tłumaczyć, ale tak rodzą się dzieci neostrady... wszyscy botują - jest w porządku i ja botuję. może poprosimy CipSoft o cavebota w Tibii? Z tibii robi się przez wasze "dobre" cheatowanie rozbudowany komunikator internetowy!

Avager
14-11-2006, 16:41
@Dark Sven:

Dobry przyklad.

ej ja miałem tesz chistorie z nobem
druid marlin;ej prosze pozzycz 1k odam
Dart Mans;nie
druid marlin:prosze bo jak nie to powiem kolegom
żecz jasna gralem na n-pvp czyli dra niemodrych(nieda sie zabijac):D
Dart Mans:no ale co mi zronieom?? noobie??
druid marlin;dednom cie !!!!
Dart Mans;idz do baci
druid marlin;zobaczysz
Dart Mans; boje sie ;(

I jak myslicie, Co robi w domu ? W co gra ? Co robi w nocy ? Co robi w czasie zajec szkolnych ?

Proste.... w domu - Gra, w co ? W Tibie, w nocy tez a w czasie pobytu w szkole zapewne albo mysli o Tibii albo jest na wagarach grajac w Tibie... .

Kolejne, hmm

Niestety nooby istnieją, ale to gracze tacy jak Ty tworzą ten nędzny klimat tibii... nie chcecie, to nie, było wiele takich pomysłów/propozycji, ale nie mówcie o tym, że GMi nic nie robią, bo bez waszej pomocy chyba nie dadzą rady...

A powiedz mi ... Ile grasz w Tibie, sadzac go o tworzenie takiego klimatu ? Ten klimat tworza Dzieciaki co ledwo z podstawowki wyszly (no chyba ze jeszcze tam chodza), Idioci co nigdy nie slyszeli o Role Playing-u , a RPG kojarzy im sie z wyrzutnia granatow (No, rakiet...jak kto woli), albo z biciem lvlu.
Tibia miala klimat 4 lata temu... Teraz ? To jest nic... gorsze od pokemonow.

Czemu gram ? Proste:
1) Nudzi mi sie
2) Nie mam co robic = Nudzi mi sie
3) Chce posmiac sie z dzieci neostrady (Przyklad zostal podany wyzej - ten cytat z masa bledow ortograficznych).

Kolejnie, "Sporo osob kradnie w rl life" ... a moze ja nie chce ?
Tak samo, Wiele osob jest homoseksualistami, wiec Ty tez zostan ?
Wiele osob zostalo terrorystami, wysadzaja sie dla swej religii... dla "wolnosci" itp... To i Ty idz sie wysadz bo Giertycha i botterow nie lubisz , Wkoncu nie tylko Ty bys kochal inaczej albo wysadzal sie dla swych wymaiginowanych potrzeb.

Mi sie botowanie podoba, mowilem juz... nie siedze przy kompie, moge spokojnie dorownac tym dzieciakom bez zycia osobistego, a nie sie potem patrzec jak mnie dziecko 12 letnie, ktoremu rodzice na urodziny kupili neostrade z Liveboxem, I sie dzieciak podnieca ze siedzi 24/7 przy kompie grajac w cool Tibie.

A po drugie, mam tez cel ...
Nie chce mi sie siedziec przy kompie 24/7 by go osiagnac, nie chce mi sie siedziec miesiacami by zdobyc odpowiedni lvl.. a cel mam taki - Chce sobie popekowac...proste ? Pobiegam se knightem z Warhammerkiem pobije dysortograficzne padalce ... i bede happy, niech ida do szkoly, a nie graja w Tibie - Odbiegam od tematu, koncze posta tutaj.

EDIT:

@up:

A myslales, ze czym jest MMO ? W glownym celu jest to stworzone by zastapic nudne Chaty...
Tutaj natomiast dodaja do tego (do Chatu) mozliwosc zajecia sie czyms innym, podczas pisania z innymi osobami ! NA TYM POLEGAJA GRY TEGO POKROJU .

Airam Naver
14-11-2006, 17:46
hmm... może skonczmy z tym ile kto gra i po co... nie ważne ile kto siedzi, regulamin i zasady(które sam zaakceptował) obowiązują wszystkich. Jeżeli nie masz zamiaru przestrzegać regulaminu, nie masz prawa grać, nawet przez sekundę miesięcznie... Zachęcam nie do aktywnego siedzenia na forum i wlepiania oczu w puste działy... widzisz bottera? GM'a nie ma? To poprostu zreportuj...

Wielu narzeka na tak zwane dzieci neostrady. Chcę was uświadomić, że te "dzieci" wbijają botem 40 lvl a potem mówią, że są super, i że wbiły ten lvl tylko po to, żeby sobie popekować. I teraz ktoś, kto grał tydzień uczciwie, spędził przed komputerem wiele godzin ginie z ręki kogoś, kto przez miesiąc jechał na bocie... ludzie, pomyślcie! Przecież prawidzywmi dziećmi neostrady są tacy właśnie botterzy! którzy nie szanują innych ludzi! i to też psuje klimat tibii! Wchodzicie na bocie i olewacie wszystkich z góry na dół! A potem narzekacie, że inni, tacy jak WY, robią to samo! Jesteście po******ni! Botter mówi, że w tibii nie ma klimatu! Skąd wiesz? Grasz na bocie i nie wiesz jak jest, bo ty słyszysz tylko przekleństwa, kiedy kogoś ubijesz! Kogoś, kto grał tydzień i siedział bite godziny, żeby sobie poexpić na czymś innym! Spotkasz innego bottera, którego olał inny boter, więc on olewa ciebie, ty jego i wszyscy się potem olewacie, kleniecie na siebie, kradniecie, hackujecie! A POTEM MÓWICIE, ŻE TIBIA NIE MA KLIMATU! LUDZIE! BO WY GO PSUJECIE! DLATEGO TYLKO TRZEBA SIĘ POZBYĆ OSZUSTÓW!

Gallar
14-11-2006, 17:52
Tez botuje btw.
I masz racje, ryzyko jest zawsze.
No risk no fun ;- )
Lamie regulamin, jestem w stosunku do innych graczy nie uczciwy.
I co z tego ?
Wole miec postac ktora sie moge bawic.
Tak, BAWIC. A nie siedziec dnie i noce, zeby wbic odpowiedni lvl do zabawy.

XIII
14-11-2006, 17:56
Boty byly i beda zawsze. CipkoSoft sam jest za uzywaniem botow, bo w kazdym update dodaje do klienta a to lighhacka, aim-bota...Na kliencie w swieta dodaja pewnie Magebomba, a w lato cavebota. Gmow nie bedzie w ogole.
Nie masz co zrzeszac ludzi z calej Tibii, to ci nic nie da. Sprawiedliwosc powinni wymierzac GMowi, reportuj gracza i czekaj do usranej smierci na odpowiedz. A jak reportujesz kogos, ze uzywa macro gdzies np. na piramidach w ank, to gracz i tak nie otrzyma bana (auto-logout, gdy wykrywa gma). GM musi miec dowod - jedna ofiara botujaca tlumaczyla sie kickiem, zerwaniem pradu, Bog wie co jeszcze - zostala odbanowana.
Z caveboterami jest praktycznie tak samo: ustawiamy autorespondera, bot bedzie odpowiadac na pytanie GMa:
-hello.
Teraz gmowi maja takie swoje sposoby, pytaja cie, jaki masz kolor butow, jak sie nazywa gm, wystarczy sie pobawic w opcjach tibia bot ng albo tibia auto i jestes nie do zbanowania. Jezeli gracze, ktore reportuja dana osobe, pisza w reporcie, ze boter im nie odpowiada - gracz nie musi odpowiadac na zadne pytania innych graczy. Jest zobowiazany podjac gadkje tylko z Gmami.

@autor
Tez sobie forum zrobiles -
Lista Botterów w Tibii
A przypadkiem nie:
Boterow*
Chociaz rozne moga byc odmiany.
Powodzenia.

Szczerze - gówno zrobisz.

Airam Naver
14-11-2006, 18:02
@up
Szczerze? To Ty gówno zrobisz w życiu! Bo ja już zrobiłem dużo ,a ty narazie nic...

Avager
14-11-2006, 18:18
up:

Co niby takeigo ?
Kupe ?
10 lvl ?
20 lvl ?
30 lvl ?
itp.
Zabiles pk'ra
Widziales bubla

...

Wszystko co w twoim zyciu zrobiles, zwiazane jest z Tibia...

Wiec FFS STFU...

FTW of bots.

XIII
14-11-2006, 18:20
Nie rozumiem, jak mozna porownywac Tibie do rla...
@up
Jak pisalem swojego posta, to Twojego nie widzialem.

ripper
14-11-2006, 19:52
@up
Szczerze? To Ty gówno zrobisz w życiu! Bo ja już zrobiłem dużo ,a ty narazie nic...

Oh tak. "W kategorii nagrody pokojowej nominowany został Airam Naver za walkę z boterstwem w Tibii. Prosimy o oklaski." Faktycznie, zrobiłeś wiele ; )

pawel The Magician
14-11-2006, 21:11
@Avager
Kolejnie, "Sporo osob kradnie w rl life" ... a moze ja nie chce ?
Tak samo, Wiele osob jest homoseksualistami, wiec Ty tez zostan ?
Wiele osob zostalo terrorystami, wysadzaja sie dla swej religii... dla "wolnosci" itp... To i Ty idz sie wysadz bo Giertycha i botterow nie lubisz , Wkoncu nie tylko Ty bys kochal inaczej albo wysadzal sie dla swych wymaiginowanych potrzeb.
Nie wzoruje sie na NIKIM. Mam swoj kodeks i sam sobie ustalam jak powinienem zyc. Przestrzegam zasad w tibii i zasad w rl zyciu. A skoro juz zachciales grac w ta "komercyjna kupe nedznego kodu binarnego" to stosuj sie do jej zasad. Rownie dobrze gosc ktory do ciebie przyjdzie, moze narobic ci do zlewu bo leje na zasady panujace w twoim domu, ze sie zalatwia do kibelka. Ty w Tibii rowierz jestes takim gosciem i ciagle wraz z reszta botterow zalatwiacie sie cipsoftowi do zlewu i wanny.
Skoro ci sie nudzi, a tibia jest dla ciebie tylko "komercyjna kupa nedznego kodu binarnego" to idz pograj w ambitniejsza gre gdzie nie ma dzieci neostrady i innego cholerstwa, i nie dolaczaj sie sam do grupy psujacej klimat w tibii.

Kajulec
14-11-2006, 21:15
Airam, chyba Cię wyśmiali, zownowali i w ogóle. Mówiłem Ci już dawno, że ten projekt nie ma szans wypalić. ;< Tibii nie zmienisz, kijem Wisły nie zawrócisz. CipSoft musi coś z tym zrobić, jeden szary tibijczyk nie ma szans.

Gromexorek
14-11-2006, 21:17
Aj, żeś dziwne, że autor tematu tego nie skumał :).

XIII
14-11-2006, 21:21
@pawel The Magician
Klimatu w Tibii nie ma od 2-3 lat.

Przy okazji:

Tibia <------|---->RL
Jest granica.

EDYCJA
@down
Magebomb w kliencie na swieta i problem z glowy.

Avager
14-11-2006, 21:22
@Avager

Nie wzoruje sie na NIKIM. Mam swoj kodeks i sam sobie ustalam jak powinienem zyc. Przestrzegam zasad w tibii i zasad w rl zyciu. A skoro juz zachciales grac w ta "komercyjna kupe nedznego kodu binarnego" to stosuj sie do jej zasad. Rownie dobrze gosc ktory do ciebie przyjdzie, moze narobic ci do zlewu bo leje na zasady panujace w twoim domu, ze sie zalatwia do kibelka. Ty w Tibii rowierz jestes takim gosciem i ciagle wraz z reszta botterow zalatwiacie sie cipsoftowi do zlewu i wanny.
Skoro ci sie nudzi, a tibia jest dla ciebie tylko "komercyjna kupa nedznego kodu binarnego" to idz pograj w ambitniejsza gre gdzie nie ma dzieci neostrady i innego cholerstwa, i nie dolaczaj sie sam do grupy psujacej klimat w tibii.

Wiesz...
To trzeba umiec bronic swego mienia...
A, iz Cipsoft, jako wlascicel Wanny czy zlewu, nie umie bronic swej wlasnosci...to jego sprawa, on idzie na ugode.... sam sie "zalatwia" do zlewu i wanny...
Proste.

Oni chca sami wbudowac bota w Tibie i koniec.

pawel The Magician
14-11-2006, 21:28
Jest granica, nie zaprzecze, ale tym przypadku ta granica jest cieniutka. W Tibie graja LUDZIE i ludzie ja stworzyli. Nie szanujac regulaminu masz gdzies ludzi ktorzy ta gre stworzyli, jak i nie szanujesz ludzi, ktorzy graja zgodnie z tym regulaminem. I gdzie ty tu teraz widzisz roznice? W internecie to juz nie ludzie? Im nie nalezy sie szacunek? W takim razie moge cie w tibii obezwac od ch..., debili itp i nie powinno cie to wcale urazic,zdenerwowac itp, bo w koncu jest granica miedzy tibia a rl life -,-.

#edit
@up
W takim razie zalozmy ze ty i rodzina (dajmy na to 4 osoby) macie mieszkanko. I przyjmujecie kilkanascie tysiecy ludzi. Upilnujecie wszystkich? Jestes w stanie byc przy kazdym w tym samym czasie? Wiec jak ma to zrobic Cipsoft? Game Masterzy maja tez zycie prywatne i nie maja czasu caly czas sledzic kazdego tibijczyka. A ze duzo ludzi "robilo do zlewu" (jak juz zaczalem to i bede kontynuowal tym "gownianym" porownaniem), to Cipsoft postanowil sobie robote ulatwic i w tym zlewie i wannie zainstalowal wiekszy odplyw. Cavebota nie dadza nigdy bo to gra dla ludzi, a nie dla komputera. Dajac aim bota i light hacka zmnijszyli zakres obserwacji i moga sie skupic na powazniejszych naruszeniach regulaminu.

PS. Na dzis koncze dyskusje, jutro matura probna i musze sie wyspac. Ktos ma jakies racje do przedlozenia to prosze o pw.

XIII
14-11-2006, 22:04
Bardziej mialem na mysli to, ze jak kradne lootbagi w Tibii, uzywam botow, to znaczy, ze w rl kradne i oszukuje. Czesto mi to ludzie zarzucali.
W takim razie moge cie w tibii obezwac od ch..., debili itp i nie powinno cie to wcale urazic,zdenerwowac itp
Tak sie zachowuja dzieci internetu (ktorych w tej grze nie brakuje), wiec tym bardziej powinienem zignorowac takie uwagi.

ripper
14-11-2006, 22:51
Ale wy pieprzycie, naprawdę... Boterzy są fajni - poleci z nich loot, dostarczają run na rynek, można ich huntować bez konsekwencji... Nie próbujcie zbawiać świata, tylko idźcie dalej klepać roty.

Zephi
14-11-2006, 23:09
Według mnie, to ten koleś swoim super mastah 14 levelem spotkał cavebotera na jego super zajebistym huncie na dwarfach, który ciągle wybijał mu potwory, i pomyslal sobie ze zrobi temat na tibia.pl, forum na fora.pl po czym zrobi super wielka afere o ktorej powiedza w TVN...
Btw. Ochłońcie troche... Boty nie są złe! Jestem PEWNY, że 90% tego forum używa/używała TBI albo innych Tibia-Auto czy NG. To normalne u człowieka, iż szuka sposobów ułatwienia gry, od np. mało komu szkodliwego światła do już bardziej denerwujących cavebotów (znaczy wiecie, nie mówie, że mnie to nie wkurza, ale jakoś nie odczuwam do tego wielkiej nienawiści itp itd).

p.s
@up
Wowowow nieee no teraz to szacun ziom! Jeśli można spytać, co zrobiłeś takiego w swoim życiu? Jak to już Avager wspomniał... spotkałeś bubla? A może podniecasz się, że wymyśliłeś taką akcję (wrecz skazaną na sukces!) i teraz z niecierpliwością patrzysz na stronę główną swojego "forum" z nadzieją na jakąś cyferkę po prawej stronie? Prosze...

Skrzat
15-11-2006, 04:49
Powiem wam tyle ze tibia jest czaschlonna. Nie uzywam botow bo gram dla zabawy a nie zeby byc super pro playerem. Heh, najlepiej to nie grac w tibie i po klopocie ;p :) bo to strata cennego zycia i czasu.

Avager
15-11-2006, 11:34
up&topic:

JA palic nigdy nie palilem i nie bede...
Kiedys ojciec mi w wieku 6 lat dal do sprobowania, po zaciagnieciu sie podziekowalem juz na calej lini ...

Czemu to mowie ? Proste....
Mozna tu przytoczyc jedno przyslowie (i pare innych tez, ale damy to):
"Kto na goracym sie spazyl, na zimne dmucha"

Czyli jesli chcesz walczyc z Cavebotami, wez pierw shackuj glowne strony Botow, zbinduj (Bindowanie - Laczenie dwoch plikow w jeden, ze przy uruchamianiu tego podwojnego pliku, wlaczaja sie dwa programy, pewnie o tym nie wiedziales...wiec Ci to piszE) Keylog'a z Botem... i po sprawie, ten kto sciagnie Bota po zbidnowaniu, bedzie mial keyloggerka, wtedy go mozesz shackowac i takie tam bla bla bla

Jeden moral... Taka osoba juz nie siegnie po Bota.
Proste.

Szczerze ?

Mnie wielkie G obchodzi czy ktos mi shakuje postac, ktos ja spekuja 10 razy pod rzad...
I tak siedze na niej tylko raz w tygodniu, na noc chodzi po jaskiniach i gnebi trolle, roty czy co tam jeszcze, z maczuga i full def.....proste.

Nawet nie wiesz jak fajnie exp leci... przecietnie wciagu takiego jednego zostawiania na bocie wskakuja 3 lvle (dziwne...nie ? A prawdziwe... Ich tam jest od cholery, malo osob w nocy...full spawn dla mnie, no ale to tez z powodu ze bota uzywam od weekendu - znaczy sie tej postaci).

I jak tu sie nie kusic botami ?

Ri'Pablo
15-11-2006, 11:58
@down
niestety nie zmuszę Cię, ale jeśli zobaczysz kiedyś bottera zraportuj go :)

Jeżeli ja zobacze bottera, to go po prostu zabije... Czasami daje też raport, ale po co, skoro i tak na 99,99% nikt na nniego nie odpowie?
Ewentualnie można zrobić filmik , ale jak pokaże się go GM'owi? przecież n nawet nie będzie chętny do obejrzenia...

ripper
15-11-2006, 14:35
Możesz zrobić 3 filmiki - nie są one dowodem, dopóki potencjalny winny nie umieści ich osobiście na forum tibia.com.

slawekmag
15-11-2006, 15:18
Dobry pomysł na walkę z botami. Na pewno nie wyeliminuje się ich całkowicie, ale warto próbować. Chociaż z drugiej strony, gdyby botów nie było tibia wyglądałaby inaczej. Anni quest na wyższych levelach... Ogromne ceny run...

Level
15-11-2006, 15:28
Prawda jest taka,ze oszuści bawiący sie w boty poprostu nie czują sie na siłach grać bez bota ;)...więc nie zabijajcie postaci tych biednych niedorobów, niech maja szanse choćby na bocie zabic cyca ;)

ripper
15-11-2006, 15:31
O rly? Nie sądzę. To, że ktoś używa bota nie jest równoznaczne z tym, że nie umie grać bez niego. Może ktoś chce szybko wbić duży lvl nie siedząc godzinami przy kompie?

Level
15-11-2006, 15:44
O rly? Nie sądzę. To, że ktoś używa bota nie jest równoznaczne z tym, że nie umie grać bez niego. Może ktoś chce szybko wbić duży lvl nie siedząc godzinami przy kompie?

Tak naprawde nie mam nic przeciwko botterom ;) łatwo sie je zabija. Natomiast na n pvp chodze przed takim botterem i zabijam wszystkie potworki :D wiec koles zadnego lvl nie nabija.

Botterzy to takie potworki w tibii z których loot czasem jest b.ciekawy :D

Nadrill
15-11-2006, 16:04
@pawel The Magician
Klimatu w Tibii nie ma od 2-3 lat.

To w Tibii był kiedyś klimat?

Dobry pomysł na walkę z botami. Na pewno nie wyeliminuje się ich całkowicie, ale warto próbować. Chociaż z drugiej strony, gdyby botów nie było tibia wyglądałaby inaczej. Anni quest na wyższych levelach... Ogromne ceny run...

IMO wolałbym droższe runy niż wesołych boterów.

Do reszty mądrych osób... Wyznaję zasadę, że boter mi wisi, dopóki nie zacznie przeszkadzać. Co wam tak bardzo zawadził? Nabije ten 20 lvl, kupi PACCa i on, i CipSoft będzie zadowolony.
Z drugiej strony, nie o to chodzi w grach MMO(wiem, zaraz ktoś wyjedzie z tekstem "tibja to nie mmo!!!!11 to guwno!1"...). Jeśli nie może znaleźć w niej radości z gry od początku, to nie znajdzie też później. 'Bo później dopiero zaczyna się gra...' Mhm.
Nie będę tępił cziterów, bo to walka z wiatrakami. Ja, mały robaczek nic nie zrobię. Super, pokusa jest duża, ale niektórzy po prostu nie będą używać botów. Bo taką mają zasadę i tyle.

Gallar
15-11-2006, 16:27
Prawda jest taka,ze oszuści bawiący sie w boty poprostu nie czują sie na siłach grać bez bota ;)...więc nie zabijajcie postaci tych biednych niedorobów, niech maja szanse choćby na bocie zabic cyca ;)

Cześć jestem 'niedorobem'. Miałem lvl zapewne kilkakrotnie wyższy od Twojego, gram w te grę dłużej od Ciebie i mam rl life.
Jestem niedorobem!
Pragnę Cię uświadomić że ludzie używający botów to bardzo często doświadczeni graczy, zmęczeni już grą na niskich lvlach czy znudzeni expem, potrzebujący postaci jedynie do wojny.
I tyle.

XIII
15-11-2006, 16:41
To w Tibii był kiedyś klimat?
Byl.

10 znakow.

Level
15-11-2006, 17:21
Cześć jestem niedorobem. .

...czy tak mam do ciebie od dzis mówic ;)?

Jestem niedorobem!.

ej za pierwszym razem uwierzyłem, nie musisz powtarzać B)

Pragnę Cię uświadomić(...)

...za póóźno...już jestem uświadomiony ;)

, zmęczeni już grą na niskich lvlach czy znudzeni expem, potrzebujący postaci jedynie do wojny.!.

a na swiatach n pvp?
Pozatym wojny chyba nie sa najwazniejsza rzecza w tibi.

ripper
15-11-2006, 17:24
Do lurowania gsów. Wyjdź.

Gallar
16-11-2006, 08:14
.
ej za pierwszym razem uwierzyłem, nie musisz powtarzać B)

Muszę, bo się obawiam że ktoś Twojego pokroju tego nie załapie za pierwszym razem.

...za póóźno...już jestem uświadomiony ;)

Wątpię, chyba jednak nie

a na swiatach n pvp?

Do wbicia lvla takiego który zapewnia graczowi odpowiednią ilość rozrywki płynącą z eksplorowania tibijskiego świata, wypadów grupowych na hunty i takich tam w tym stylu.

Pozatym wojny chyba nie sa najwazniejsza rzecza w tibi.

Dla niektórych są (;

Exodus
16-11-2006, 15:19
Nie rozumiem ludzi , którzy grają w Tibie by nabić jak najszybciej lvl. I co wyjdziesz na podwórko i się będziesz chwalił, że wbiłeś 100 lvl w 30 dni bez cheatów? To jest tylko GRA , jedni lubią trenować , inni expić , jeszcze inni stać pod dp. Jest też grupa która nie lubi tracić czasu na exp i chce wyjść na dwór itd więc ustawia bota....Mi osobiście to nie przeszkadza, ich postać
ich ban
ich bp w moim bp jak padną =]

Dzieci proszę was, nie traktujcie tej gry zbyt poważnie. Wbicie 100 poziomu czy skilli 90/90 samemu w 3 miesiące to nie jest żaden powód do dumy ,prędzej powód do wstydu ile rl czasu się zmarnowało na GRĘ.

Xetasi
16-11-2006, 17:50
wytepimy to razem ! moge sie zalozyc nie podchodzcie do tego z takim tekstem "botterzy byli są i będą"... Jeśli chodz jeden botter przestanie grac nie uczciwie to bedzie to nasz wielki sukces !!!!!!!!!!!!!!11 one one one

Xetasi
16-11-2006, 17:52
Do lurowania gsów. Wyjdź.

haha <10 znakow>

Filipeck
16-11-2006, 18:27
@xetasi
wielkie słowa
@xetasi
używaj edit ;)

@topic
niezła kłótnia się z tego zrobiła, ale wiele osób wyrażających się tutaj, że botują, bo chcą pozabijać innych graczy, mówi jednoznacznie "jestem strasznie głupi i naiwny"... nie będę tłumaczył

XIII
16-11-2006, 18:33
@up
Osoba, ktora uzywa botow jest glupia?

Gallar
16-11-2006, 19:43
niezła kłótnia się z tego zrobiła, ale wiele osób wyrażających się tutaj, że botują, bo chcą pozabijać innych graczy, mówi jednoznacznie "jestem strasznie głupi i naiwny"... nie będę tłumaczył

Ejej, sugerujesz że jestem głupi bo używam botów?
Tak, wiem że pan wyżej to mówił, ale co z tego. Nie uważam żebym był głupi i naiwny, wybacz. A już na pewno nie dlatego, że używam bota ; >