Pokaż pełną wersje : Płatność PACC
Calen Futh
16-11-2006, 21:16
Witam. Mam problem który wygląda następująco :
Zakupiłem PACC'a przez Allegro, jednak wystąpił wypadek losowy i teraz potrzebna jest mi kasa. PACC do mnie doszedł i został przeze mnie aktywowany (Było to 2 dni temu) Czy na podstawie prawa konsumenta, które mówi ze do 14tu dni można wycofać zakup mogę jakimś cudem cofnąć wpłatę ? PS. Oczywiscie liczę się z tym, iż moje konto zostanie zbanowane.
Proszę o szybkie, sensowne odpowiedzi - Pozdrawiam.
~Upiorro
Wplate moze usunac tylko osoba, ktora zakupila Ci pacc.
wątpie zeby komus chcialo sie z tym j...c ludzie w tych czasach sa bardzo leniwi... ale sproboj napisac do... no wlasnie do kogo?
Ja bym na to nie liczył. Trzeba było pomyśleć przed wysłaniem kasy...
@up
Przecież napisał że niespodziewanie nastąpił wypadek losowy...
Calen Futh
16-11-2006, 22:03
A więc jest jeszcze jakaś szansa, że facet u którego kupiłem tego PACC'a może go wycofać ? Ponieważ gdy z nim rozmawiałem jednoznacznie wykluczył taką opcje. Czy w takim razie mam się z nim o to kłucić ?
Radek 666
16-11-2006, 22:06
To jest tylko jego własna wola. Ale możesz go postraszyć, że podasz go za nielegalne sprzedawanie PACCa na aukcjach internetowych o ile nie wycofa ;P.
Kloc sie, nikt Ci nie zabrania...
Ale jesli powiedzial, ze nie, to nic mu i tak nie mozesz zrobic.
a) Sprzedawanie PACC na aukcjach nie jest nielegalne.
b) Po aktywacji PACC nie można go bezkarnie "odwołać".
c) Karą za anulowanie transakcji jest ban za "invalid payment", czyli "niewłaściwie wykonaną płatność", który może zostać zniwelowany jedynie poprzez ponowny zakup PACC.
d) Jeżeli sprzedający nie chce anulować transakcji, jest to jego sprawa, ma do tego prawo.
Ri'Pablo
18-11-2006, 02:23
Z tego co slyszałem, że twoje konto może być nawet skasowane.
Lepiej napisz do sprzedawcy, ze narazie masz pewne problemy i ze pieniadze dostarczysz za pare dni/tygodni/miesiecy:o/ lat :O
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.