Pokaż pełną wersje : Nowe tajemnice do rozwikłania
Wszystkie bramy piekieł staną otworem w te Święta! Bądż tam, gdy starożytna tajemnica w końcu zostanie rozwiązana, jedynie po to aby dowiedziedzieć się, że świat Tibii jest zagrożony przez ciemne moce wyłaniające się z posępnych głębii i bezdennych otchłani. Rozwiąż sekrety tego podziemnego świata i poznaj straszliwą prawdę stojącą za wieloma starymi pogłoskami i legendami. Wszyscy gracze posiadający PACC będą mogli w całości zwiedzić mityczne miejsca znane jedynie z książek i dawno zapomnianych opowieści, oraz wyruszyć na epicką wyprawę pełną ukrytych niebezpieczeństw i nowych, zabójczych przeciwników, ale też niewypowiedzianych skarbów.
http://static.tibia.com/IMAGES/news/hellquest.jpg
Ponadto ci, którzy zdołają znaleźć drogę do dawnej kryjówki starożytnego, prawie zapomnianego bractwa, zostaną nagrodzeni honorową pozycją w jego szeregach. Zadanie nie jest łatwe, ale każdy dość przebiegły i dość silny aby przetrwać niebezpieczną i wyczerpującą podróż dowiedzie bycia tego godnym. Wtedy, do ciebie należeć będzie decyzja do której ze stron się przyłączysz. Twoje przeznaczenie leży w twoich rękach, więc wybieraj rozważnie! Niestety, update będzie dotyczył w większości osób z PACC, dlatego zdobądź go (http://sms.tibia.pl).
1) Pits of inferno, TYLKO CZEMU QRDE DLA PACC?!
2) Zapewne Knightwatch (czy jakoś tak :P) lub ewentualnie waleczne topowy czy któreś z podobnych bractw
@Edit
Chmm.. "W całości" ? Yeah, czyli może chociaż kawałem PoI będzie dla facc xP
No no zapowiada sie coraz lepiej
pits of inferno? ruthless seven? LOL
Gromexorek
17-11-2006, 17:46
Kurde, liczyłem na coś ciekawszego.
Ej, przejrzałem już wszystkie SF i wszędzie jest ten sam screen. Co jest?!
Wielki Mancyz
17-11-2006, 17:47
mam nadzieje ze mowiac wszystko maja na mysli ze nietrzeba zadncyh questow zeby sie tam dostac bo jezeli nei to super bo kazdy tam bedzie mogl sie dostac z paccem i sie pobawic z potworkami o ile ma wystarczajacy lvl ja na swoim sorcku chetnie tam pozwiedzam :D
Saragoss
17-11-2006, 17:48
Bardzo mozliwe ze bedzie zaj********cie. wczoraj pacc zamuwilem i mysle ze bedzie bardzo ciekawie odkrywajac tajemnice "nowego swiata";)
Looz ja niedlugo pacc i na update moze tam bede ciekaw jestem kto wie cos o tym more8o macie more footek ztego update oprocz abB)
Poprostu Pitbul
17-11-2006, 17:53
Jakieś 104 ludzi ogląda xD
Hehe... ale fajnie to wygląda ale muszę kupić PACCa bo inaczej tam sobie nie pójdę;<.
Evil Maul
17-11-2006, 17:54
Pits of Inferno ! otworza wypas xD
tomcioka
17-11-2006, 17:54
Czy jest ktoś kto nie moze sie doczeka? Bo ja do tej grupy ludzie nie nalerze! :P Licze na szybki update.
Phi... Jeżeli takie zapowiedzi mają się pojawiać, to wolałbym, żeby nie było żadnych, bo takie mgliste ple ple nie jest warte uwagi;) A screen, pożal się Boże, nie zawiera ani jednej nowej grafiki.
lord orzech
17-11-2006, 17:56
Mam nowego Pacca to sobie troche poodkrywam :)
Bedzie spox :)
Dwimenor
17-11-2006, 17:57
Knightmare Knights? Crunors Caress?
Kto wie?
No to nowy QUESCIK sie szykuje ....
Ciekawe kto go zrobi pierwszy B)
17-11-2006, 17:59
Jak zwykle 0 konkretow :P. Swoja droga to dziwne. PoI powinno byc pod pohem, wiec jak oni chca zrobic przejscie dla pacc. Tak jak na rooku premium bridge? Troche bedzie bez sensu...
No nic pozostaje tylko czekac na testserver :] Mam nadzieje ze zacznie sie niedlugo.
Lord Gumio
17-11-2006, 17:59
Mial Byc Raczej "Lodowy" Update tymczasem poi to raczej cieple miejsce :P tylko po co udiabla ten mamut ....
Troche te informacje są bezsensowne bo nic nie wiemy jak narazie.
Ale myśle, że będzie ciekawie xD.
:D 8o :baby: :p ;) :) B)
Już niedługo trzeba będzie płacić za zalogowanie sie do tibi sam obrazek jak się gre włancza
''Mówi,,: kup pacca a będziesz taki jak oni
A tak na serio to ciekawie się zapowiada może nawet kupie pacca :D
ludzie wezcie sie najpierw za ortografie zamiast "zamuwilem paca" tibia to nie wszystko i nie ma sensu spedzac przy niej 5-6h
zauważyłem błąd w news'ie :D "ponaddto"
a jeśli chodzi o update to jakoś mnie nie poruszyło nic z tych informacji...:baby:
Lukasz(R)
17-11-2006, 18:14
Jak dla mnie to zimowy update ładnie się zapowiada. Screen świetny :P. Jeszcze żeby zrobili resp Dragon Lordow wzorowany na respie hyderek żeby można bylo ladnie huncic :]. Pozostaje tylko czekać :<
Mefisto of Deth
17-11-2006, 18:15
Liczyłem na jakiś ciekawszy teaser to samo było w 1 teaserze że będzie dużo odblokowane i tu mamy to samo :( Cipy powtarzacie sie
A ja nawet dobrze nie wiem co to jest ten PoI, poza tym nie mam zamiaru kupować PACC po to, by pójść tam i dednąć na jakimś dziwnym potworze, którego w życiu nie widziałem xD
P.S. narzekacie, że nie ma żadnych konkretów a w sondzie nowej na tibia.com udział braliście? Akurat o tym w niej mowa. Zaznaczcie odpowiednią opcję i może będą od razu wszystko dawali o nowych update'ach.
Jeżeli będzie fajne to powrócę do tibii :P:P:P
Drzamich
17-11-2006, 18:22
Wszyscy gracze posiadający PACC będą mogli...
X( N/C X( <10 znaków>
Pist of Inferno open in Christmas Update Anno Domini 2006 :D haha mam nadzieje ze nie bedzie tak jak ostatnio ze wchodzi ekipa bloker beirze wszystko pod sciane a reszta trzaska z SD i Power Boltów. Cipy dajta lepszy screen!
olyniakxxl
17-11-2006, 18:27
ja nie mam PACC ;( i noe zobaczy nowyh miejsc ale trudno sie muwi :/
Mmm, dobrze mieć PACC pod ręką ;)
Teraz tylko ekipe szykować i czytać nowości =] Ciekawy update się szykuje.
Z tym bractwem to będzie podobnie do Explorer Society. Fajnie byłoby zdobyć jakieś czary czy coś unikalnego...
Pozdro!
Bolt~
Wielki Mancyz
17-11-2006, 18:28
Jak zwykle 0 konkretow :P. Swoja droga to dziwne. PoI powinno byc pod pohem, wiec jak oni chca zrobic przejscie dla pacc. Tak jak na rooku premium bridge? Troche bedzie bez sensu...
No nic pozostaje tylko czekac na testserver :] Mam nadzieje ze zacznie sie niedlugo.
jakos to zrobia :] moze bramka tylko dla paccow ??? :D
Sądze, że ba uważam tak że wreszcie każdy wejdzie do PoI i spotka ukochane Ruthless Seven :D
Zapowiada się zaje*isty update ;d
Xzonixek
17-11-2006, 18:44
Coś mi tibia.pl nie działała:D Może zacznie się naprawde fajna gra gdy wejdzie ten update. Może Edron zostanie rozbudowane o te nowe tereny lub poh bo to się wiąże z tajemnicami:)
Ja sądze, że to jest jedna wielka DUPAX( . Ab'Dendriel fajnie zrobili, ale to jest do kitu...
Clathorn
17-11-2006, 18:51
moglby mi tkos wytlumaczyc jedna rzecz? Co znajdowalo sie kiedys w pits of inferno, w knightwatch tower i co to jest ruthless seven?
a tak pozatym update szykuje sie zajebiscie : ) dobrze ze mam pacca juz na 3 miechy ^^
Ciacho1920
17-11-2006, 18:55
Ciekawe^^ Az Bardzo:P
Radek 666
17-11-2006, 19:04
Ach, Uch, Och... Ten news mówi tyle co "Jeśli masz PACCa będziesz miał super-nowe-extra podziemia, potwory, questy i czego dusza zapragnie! Jeśli masz FACC to zapier... na pocztę i wysyłaj nam pieniądze, albo gówno będziesz miał <evul śmiech>".
Czyli kolejna zachęta do kupienia Premium Accounta, z każdym takim newsem coraz więcej osób kupuję PACCa i coraz więcej FACCów się wkurza, że 90% rzeczy robią dla PACC. No, ale cóż, takie życie. Niedługo tylko demo Tibii będzie dostępne za darmo :D.
Mi sie tam niepodoba :p
Pozdro~.
I wszystko jasne... Ile było mitów o Pits of Inferno i Knight... ( nie pamietam ) jakies bractwo na POHU chyba.
kup se pacc to nie bedzie trudno... i kup słownik bo piszesz jak analfabeta i idiota
wszystko ładnie, tylko powie kto co to jest te pits of inferno?:confused:
Zupka_Chinska
17-11-2006, 19:37
Hmm... za niedługo Tibia stanie się chyba w pełni płatną grą, albo gracze Facc będą mieć dla siebie jedynie mały obszar, tak jakby Carlin+GL+Lodowe wyspy a to wszytko okrążone bramkami Pacc`owskimi :D Z każdym update`m jest coraz gorzej. Jak można pamiętać w Tibii 7.5 dużej różnicy, aż tak jak teraz, nie było między Pacc, a Facc. W kolejnych wersjach dodali: Tiq~, teraz piratów itp., no a teraz kolejny ląd dla graczy z płatnym kontem. Żeby tego było mało, to zachęcają do kupna Pacc`a przez np. SP, na darmowym koncie czeka się, aż 2 minuty na odnowienie, a na płatnym koncie zaledwie 15 sekund, co jest nieodczuwalne i tylko Facc`om uprzykrza życie. No nic tylko tak dalej trzymajcie dear CipSoft ^^ :D
Radek 666
17-11-2006, 19:43
wszystko ładnie, tylko powie kto co to jest te pits of inferno?:confused:
A innych skłaniasz do szukania... :p
http://tibia.erig.net/Pits_of_inferno
@down
Ach, czemu ludzie w tych czasach nie są obdarzeni zdolnością czytania? :d
Hehe.Tak myślałem jak zwykle nowe tereny dla PACC.
A innych skłaniasz do szukania... :p
http://tibia.erig.net/Pits_of_inferno
zapomniałem o erigu :] dzięki
Diamonic
17-11-2006, 19:54
No, to teraz tylko czekać na święta. ;)
Johny Johny
17-11-2006, 19:58
no no no zapowiada sie ciekawie a ja na poczatku grudnia kupuje pacc!!!:cup: :cup: :cup: no to poczekamy zobaczymy...
adrianeczeqq
17-11-2006, 20:02
Ponadto ci, którzy zdołają znaleźć drogę do dawnej kryjówki starożytnego, prawie zapomnianego bractwa, zostaną nagrodzeni honorową pozycją w jego szeregach. Zadanie nie jest łatwe, ale każdy dość przebiegły i dość silny aby przetrwać niebezpieczną i wyczerpującą podróż dowiedzie bycia tego godnym. Wtedy, do ciebie należeć będzie decyzja do której ze stron się przyłączysz. Twoje przeznaczenie leży w twoich rękach, więc wybieraj rozważnie!
Może ktoś się domyśla o co tu może chodzić bo wszyscy się zachwycają(pacc)/niezachwycają(facc) tym, że prawdopodobnie zostanie otwarte PoI, choć może zosotać otwarte coś innnego, a zapowiedź tego questu uświadamia, że po jego wykonaniu może się całkowiecie zmienić przyszłość owego gracza, a także stanie się komś potęznym i ważnym w Tibii
Phi... Jeżeli takie zapowiedzi mają się pojawiać, to wolałbym, żeby nie było żadnych, bo takie mgliste ple ple nie jest warte uwagi A screen, pożal się Boże, nie zawiera ani jednej nowej grafiki.
Ahahahaha, slepy O_o
Wszyscy gracze posiadający PACC
YEAH ! Good.
Zapowiada się Ciekawie.
Wyjdź ale nie zamykaj drzwi, ponieważ jeszcze dużo ludzi powinno pójść za Tobą.
Valanath
17-11-2006, 20:43
Wszyscy gracze posiadający PACC będą mogli w całości zwiedzić mityczne miejsca
No comment Jedyne z czego sie ciesze z tego update'a to nowe graficzki w AB... spedzam tam jakies 70% czasu spedzonego w grze... :baby: Mam nadzieje ze w nastepnej zapowiedzi, bedzie cos o graczach facc, ale conajwyzej wzmianka zeby kupowali PACC... Trudno, czas zbierac na PACCA :p
Phil Odaerin
17-11-2006, 20:45
Jeczycie że wszystko dla pacc? Mieć byście chcieli ale zapłacić za pracę Cipsoftu to już was nie ma? W końcu to gracze premium płacą na pensje programistów, designerów poziomów, grafików; utrzymanie serwerów itd. To dzięki graczom pacc gracze facc mogą grać w tibię za darmo. Jakby nie oni w pasjansa byście grali albo bawili się palcami.
Ponieważ graczy z płatnym kontem jest coraz więcej cipsoft tworzy nowe rzeczy dla swoich chlebodawców aby nie gnietli się na obecnych bo w końcu nie po to płacą żeby mieć w jaskiniach 5 innych gości.
Więc nie pieprzcie już za przeproszeniem 'tylko dla pacc? n/c -.-' tylko wykupcie sobie konto premium i też będziecie mieli do tego dostęp.
Głupie jest też wg mnie gadanie że soul pointy zostały wprowadzone w obecny sposób by utrudnić życie faccom i przymusić ich do kupna pacc. Owszem, poniekąd tak jest ale podziękujcie za to cheaterom którzy prowadzili farmy druidów/sorców ( oczywiście były to konta facc, a jakże - więc wcale się nie dziwię że pacc mają soule co 15 sekund a facc co 2 min. bo inaczej nie miałyby sensu. Choć z tego co wiem to cheaterzy nadal robią to samo tyle że jest ich już mniej bo nie każdemu się chce pilnować kilku postaci na botach które expią i zbierają soule i jednocześnie innych robiących runy ). Poza tym facc dostali wcale nie tak dawno Dark Cathedral, resp vampa na poh. O tym już nie pamiętacie. Zresztą ten update i tak zapowiada się raczej na update dla bardzo wysokopoziomowych postaci.
No ale nie o tym temat. Jak dla mnie update zapowiada się bardzo ciekawie. Szkoda tylko że w tymtygodniowym teaserze dali tylko 1 screen... No ale do testserwera pewnie jeszcze tylko 2-3 tygodnie więc tutorzy pierwsi się przekonają co nowego ;) Reszta być może na publicznym testserwerze... jeśli takowy będzie ;) Jeśli nie, dowiedzą się wszystkiego tydzień lub półtora później ;)
dzbanoln
17-11-2006, 20:55
Ludzie musicie sie z tym pogodzic,ze tibia to maszynka do robienia pieniedzy...musza czyms zachecac ludzi do kupna pacca.
Shiantis
17-11-2006, 21:10
Ludzie musicie sie z tym pogodzic,ze tibia to maszynka do robienia pieniedzy...musza czyms zachecac ludzi do kupna pacca.
Może i maszynka ale dla facców też można by było coś zrobić... Przecież jak faccom bedzie się podobać to moze zdecydują się kupić pacca. Przecież od razu nie wydasz kasy na grę którą dopiero co zainstalowałeś... ta gra musi ci się spodobać.
Medivh Shady
17-11-2006, 21:10
hm... zapowiada się ciekawie :P
kuRwA czemu nie ma żadnych fajnych zeczy w te świeta np. ze grasz free moga se isc na 3dni na terenki dla pacc;p
:cup:
kuRwA czemu nie ma żadnych fajnych zeczy w te świeta np. ze grasz free moga se isc na 3dni na terenki dla pacc;p
:cup:
bvuahuahuahuahuahuahuahuah !?!?!?!? Wiecej noobosta na pacc arena ?
TAKIM ROZWIĄZANIĄ MÓWIMY NIE!!
@DOWN
ŚWIĘTA RACJA !!111 oen oeno enoe noen oenopen oenoeno noneo neon oen oeneo neonoe one?
Wszyscy gracze posiadający PACC będą mogli w całości zwiedzić mityczne miejsca znane jedynie z książek i dawno zapomnianych opowieści, oraz wyruszyć na epicką wyprawę pełną ukrytych niebezpieczeństw i nowych, zabójczych przeciwników, ale też niewypowiedzianych skarbów.
Cipki probuja wyeliminowac noobkow, a Wam zle -.-?
Valanath
17-11-2006, 21:29
TAKIM ROZWIĄZANIĄ MÓWIMY NIE!! Ta straszne:p Z jednej strony dla facc to tylko 3 dni, z drugiej dla pacc to az 3 dni bez expa w tym czasie ktos moglby wbic 2 lvle a jak mu wparuja tacy facc frajerzy i nooby juz z reguly to bedzie dla niego szok ;( A potem jak sie skonczy dzien dziecka, to beda nazekali ze tylko 3 dni. Ps : ja jestem facc graczem ;P mowie tylko te jakze straszliwa prawde =D
Mefisto of Deth
17-11-2006, 21:33
Jeczycie że wszystko dla pacc? Mieć byście chcieli ale zapłacić za pracę Cipsoftu to już was nie ma? W końcu to gracze premium płacą na pensje programistów, designerów poziomów, grafików; utrzymanie serwerów itd. To dzięki graczom pacc gracze facc mogą grać w tibię za darmo. Jakby nie oni w pasjansa byście grali albo bawili się palcami.
Ponieważ graczy z płatnym kontem jest coraz więcej cipsoft tworzy nowe rzeczy dla swoich chlebodawców aby nie gnietli się na obecnych bo w końcu nie po to płacą żeby mieć w jaskiniach 5 innych gości.
Więc nie pieprzcie już za przeproszeniem 'tylko dla pacc? n/c -.-' tylko wykupcie sobie konto premium i też będziecie mieli do tego dostęp.
Głupie jest też wg mnie gadanie że soul pointy zostały wprowadzone w obecny sposób by utrudnić życie faccom i przymusić ich do kupna pacc. Owszem, poniekąd tak jest ale podziękujcie za to cheaterom którzy prowadzili farmy druidów/sorców ( oczywiście były to konta facc, a jakże - więc wcale się nie dziwię że pacc mają soule co 15 sekund a facc co 2 min. bo inaczej nie miałyby sensu. Choć z tego co wiem to cheaterzy nadal robią to samo tyle że jest ich już mniej bo nie każdemu się chce pilnować kilku postaci na botach które expią i zbierają soule i jednocześnie innych robiących runy ). Poza tym facc dostali wcale nie tak dawno Dark Cathedral, resp vampa na poh. O tym już nie pamiętacie. Zresztą ten update i tak zapowiada się raczej na update dla bardzo wysokopoziomowych postaci.
No ale nie o tym temat. Jak dla mnie update zapowiada się bardzo ciekawie. Szkoda tylko że w tymtygodniowym teaserze dali tylko 1 screen... No ale do testserwera pewnie jeszcze tylko 2-3 tygodnie więc tutorzy pierwsi się przekonają co nowego ;) Reszta być może na publicznym testserwerze... jeśli takowy będzie ;) Jeśli nie, dowiedzą się wszystkiego tydzień lub półtora później ;)
Święta prawda, jakby robili tylko dla facc to nie mieli by z czego żyć taka jest prawda oni robią tylko dla pacc żeby mieć na utrzymanie rodziny, a zresztą mi się podoba że tylko dla pacc więcej terenów i mniej przeszkadzaie w czasie expa bo te noobki z free acc tylko łażą i kradna noob charami z 8 lvlem :)
Marciniek
17-11-2006, 22:20
Nie mam za złe CIPom że dają głównie PACCom nowe tereny i atrakcje, to ich gra i jak każdy, nie mają zamiaru marnować wielu godzin pracy za nic.
Jednak nie podoba mi się polityka wprowadzania updatów, każdy potencjalny klient CIPsoftu zawsze wcześniej jest jest "FACCem", dlatego moim zdaniem na dłuższą mete to jednak się na tym CIPy przejadą.
Co do nadchodzącego update'u, podoba mi się, że dają rozrywke wysokopoziomowym postaciom, bo wiele osób było zmuszone się "nudzić" na tych samych potworkach. Zmiana miejsc polowań na nowe da też większą możliwość słabszym graczom do polowań, ponieważ stare miejsca, często z kilkudniowymi kolejkami, nie będą tak przeludnione. W pewnym stopniu powinno to zatrzymać drastyczny spadek cen na nowych światach (oby).
Mastermind Toothy
17-11-2006, 22:25
POI i Brotherhood of Bones/Nightmare Knights ? ? ciekawe xD
cały cipsoft.. zadnych konkretow.. nom coz ale ladnie zapowiedziany update:)
Malyszek
17-11-2006, 22:38
TAKIM ROZWIĄZANIĄ MÓWIMY NIE!!
@DOWN
ŚWIĘTA RACJA !!111 oen oeno enoe noen oenopen oenoeno noneo neon oen oeneo neonoe one?
Chciej zauwazyc ze 100lvl+ to tez nooby. Kto na 100lvl'u powie Ci "wypad albo ded"? LMAO Znajdzie sie sporo takich osób ;)
Goldscorpion
17-11-2006, 22:39
Troche to niebezpieczne wsysyłać np. pieniadze poczta. Nie byłoby glupim sposobem np. pacca za smsa. Wysyłasz eska za iles tam kasy np. 1zł i dostajesz 10 kredytów. Za wiecej kasy wiecej kredytów. Za te kredyty wykupujesz sobie pacca np. 100 credo i masz pacca na 10 dni. To byłoby chyba prostsze ale nie wiem czy wygodniejsze:/ taka tam moja propozycja:confused:
Chciej zauwazyc ze 100lvl+ to tez nooby. Kto na 100lvl'u powie Ci "wypad albo ded"? LMAO Znajdzie sie sporo takich osób ;)
Chodziło mi tu głównie o nisko poziomowe lvle. Które mają ludzi w Dup*#%ie kradną etc...
Pszemek LP
17-11-2006, 22:49
Nie mam za złe CIPom że dają głównie PACCom nowe tereny i atrakcje, to ich gra i jak każdy, nie mają zamiaru marnować wielu godzin pracy za nic.
Jednak nie podoba mi się polityka wprowadzania updatów, każdy potencjalny klient CIPsoftu zawsze wcześniej jest jest "FACCem", dlatego moim zdaniem na dłuższą mete to jednak się na tym CIPy przejadą.
Teren który jest dla facc powinien wystarczyć żeby ktoś doszedł do wniosku czy mu sie Tibia podoba czy nie ;)
@UP UP:
Ja bym sugerował raczej żeby CipSoft sprzedawal pacca za smsa, ale na 3 miesiące to ~100zł itd... bez kredytów żadnych ;>
Troche to niebezpieczne wsysyłać np. pieniadze poczta. Nie byłoby glupim sposobem np. pacca za smsa. Wysyłasz eska za iles tam kasy np. 1zł i dostajesz 10 kredytów. Za wiecej kasy wiecej kredytów. Za te kredyty wykupujesz sobie pacca np. 100 credo i masz pacca na 10 dni. To byłoby chyba prostsze ale nie wiem czy wygodniejsze:/ taka tam moja propozycja:confused:
no uwazam ze ten pomysl jest calkiem calkiem.. Oczywiscie nalezalo by go jakos odpicowac i lajcikB) np.aby jeden sms to byl jeden dzien grania.. cos w ten desen..
Oj jak już tu ktos powiedzial JECZYCIE!!
Update musza byc robione tak jak sa, poniewaz Tibia jest gra MMORPG, aczkolwiek tego RPG jest w niej za mało. I na high lvlu zostaje bezmyślne expienie. Dodatkowo CiPy powinni postarać się zniszczyć quest spoiling, kolejny element RPG niszczony przez debili. Jak jakieś dzieci graja po to, zeby miec w grze kupe latwej kasy, a nie sie poglowic troche nad tym, niech graja w pasjansa albo mahjonga - albo znaczna większosc niech wezmie slownik w raczki i niech sie edukuje B)
Do wszyskich graczy FACC, którzy chcieliby mi powiedzieć "o kozak bo ma PACCa" - ludzie, ja tez gram na faccu i nie jecze :baby:
Lord Wardi
18-11-2006, 00:19
PACC...
Nie gram już w Tibię, ale zauważyliście, że teraz granie bez PACCa to nie granie? Nie ma przy tym zabawy, równie dobrze mogliby całkowicie zrobić płatną Tibię... Wtedy OTSy może nie byłyby tak karane 0.o
Kuuuuuuuurwiście znowu kuuuurwa dla kopniętego Paccca cvcoraz mniej mi się do jasnej anieli pier.... chce grać w to badziewie tylko kuuuurde czas zabiera.... i coraz kuuuuurde więcej dla jeeeb...... Paccca a o Facccu to kuuur... nie pomyslą... teraz to już centralnie ponizej 1/3 lub 1.4 albo i jeszcze mniej trerenuw ma facc kurde jakbym chcial placic za mmorpa to bym placil za Lineage 2 albo cos podobnego, czy guild wars, jakby mi sprzętowo tez wy7trzymywało, a i tak kuuuurde kaaasy ni widu ni słychu a jak juz mialbym cos to wole na kompa skłaaaaaaadać.....!!!!!! *****ście zniesmaczony....
Popieram kolege up :P I uspokoj sie czlowieku ekscytujesz sie jak nie wiem co :|
Zrozumcie w koncu wszyscy ze nic nie ma za darmo i nalezy sei z tym pogodzic, jak wam nie pasuje rola Facca to idz zakup se Pacca i nie marudz. A tu maly apel do reszty ludzi: nie musicie sie chwalic swoim paccem i jak to cudownie bedzie po upie bo tylko w*****acie takich o to osobnikow. Pozostawcie to dla siebie ;>
I bardzo dobrze ze robiol updaty dla pacc. Musialem sie w koncu zarejestrowac bo norlanie tak mnie to wkurrrwia jak widze posty typo "czemu znowu dla pacc a nie dla facc" ;/ ludzie po chuuuja oni majol robic wam "dawmowym graczom" ulepszenia jak oni z tego nic nie majol. A ludzie ktorzy kupili pacc wspierdają cripsoft i motywuja do dalszego rozwijania gry ;/ glupote zrobili ze odnawiają ab'dendriel ktorye jest dla facc. Ogulnie dla mnie dla facc powinien byc teren od carlin do mostka dwarfów przy kaz no mogla by byc tez folda dla was i ab'dendriel z drakonią. Ale nic pozatym to ma byc takie male demo motywujące was do tego zebyscie kupuli paca. Przecierz jak kupujecie gazete komputerową i macie tam demówke to nie macie calej gry ze wszystkimi "misjami, wyścigami" a pelna wersja rpozni sie tlyko paroma dodatkami ;/ ludzie wezcie sie uspokujcie i cieszcie sie ze macie aż tyle. A z tego co sie domyslam to takie rzeczy pisza noby, darmowe gracze, i mendy ktore chcą mieć wszystko za darmo. X(
tfu, gdzie jest opcja "USUŃ POST"?
@up almost all
Mam propozycje... może założyć specjalne forum na tibia.pl poświęcone wyłącznie kłutniom między Facc a Pacc?
Wszyscy moglibyście się tam podzielić z waszymi braćmi (i jakże nielicznymi siostrami) swoimi "przemyśleniami", "opiniami", i "sugestiami".
(Dodatkowo jakiś program mógłby czyścić to forum ze wszystkich postów starszych niż 18 minut żeby nie przeciążać servera. ;) )
To jest temat rzeka! I w dodatku do nikąd nie płynie! :P
Nieprawdą jest, że Facc to demo gry. Nieprawdą też jest, że tereny dla Pacc są o niebo lepsze. I nieprawdą jest, że Cipsoft nie robi nic/ nie myśli o Facc.
Takowoż nieprawdą jest, żeby ten temat tego w szczególnym stopniu dotyczył.
@TOPIC
No, to wygląda na to, że Cipsoft jednak rozszeży terytorialnie mapę Tibii tej zimy :-)
Tyle, że w dół :P
(W jaki sposób tylko gracze z Pacc będąm mogli tam sie dostać, niewiadomo, ale np. może podziemna łudź parowa krasnoludów będzie nas mogła zabrać do jakichś nowych lokacji na obszarze (pod obszarem) mainlandu?) ...to moje skromne, przykładowe przypuszczenia ;)
Nowe questy? super! Im więcej tym lepiej :-) Cipsoft daje Paccom coraz większą paletę możliwości.
A teraz? Dostaniemy dużą porcję apetycznych questów ^^.
Cel? Zajęcie na długie dni, niezapomniana Przygoda, a dla niektórych i Chwała!
...a także nowe addony, unikatowe expowiska, możliwości sprzedawania jakichś nieprzydatnych wcześniej itemów, lub kożystania z jakiegoś dodatkowego środka transportu... ...przecież te kilka K wyjęte ze skrzynek szybko przeminą ;)
A może jakieś unikatowe itemy?
Może bonusy twojej profesji?
Czy nowe questy, rajdy, wojny(?), tibijskie wydarzenia będą teraz rządzić losem uwikłanych w nie postaci?
Harpagan
18-11-2006, 08:29
kurde znowu jakiś update ale tylko dla PACC'ów nie mogą nic zrobić do zwykłych kont :( :o ;( ;( :confused: :confused: :(
Clathorn
18-11-2006, 09:18
PROSZE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Przestancie wreszcie z tym ze "wszytsko dla pacc" ! Tak trudno uzbierac te ~90 zl ??
Btw. nikt mi nie odpowiedzial co sie kiedys znajdowalo w pits of inferno, knightwatch tower i co to ruthless seven! Bede wdzieczny za wyjasnienie : )
Kerin Tale
18-11-2006, 09:22
spór między wami dowodzi tylko temu, że w Tibie grają nierozgarnięte szczeniaki (PACC), którzy zamiast siedzieć cicho i dać spokój chorym dyskusjom to dmuchają dalej ten balonik. A tak w gruncie rzeczy jesteście jeszcze bardziej "noobowaci" od ludzi bez tego waszego super "płatnego konta"
Clathorn
18-11-2006, 09:29
taki maly offtop!
najpierw ocen siebie a potem innych! kto tutaj jest nierozgarnietym szczeniakiem? o.0 nie oceniaj wszytskich w ten sam spobobX(
Hmmmm, wszyscy mówią o PoI, a może chodzi tutaj o Hellgate? Gdzieś obiło mi się, że spora część HG jest jeszcze nieodkryta.
No ale nie o tym temat. Jak dla mnie update zapowiada się bardzo ciekawie. Szkoda tylko że w tymtygodniowym teaserze dali tylko 1 screen... No ale do testserwera pewnie jeszcze tylko 2-3 tygodnie więc tutorzy pierwsi się przekonają co nowego Reszta być może na publicznym testserwerze... jeśli takowy będzie Jeśli nie, dowiedzą się wszystkiego tydzień lub półtora później
Brawa, brawa :cup:
SkomeroX
18-11-2006, 10:06
CipSoft powinien wprowadzic cos dla FACC. Wtedy wiecej FACCOW przechodziloby na PACC. Bo wbijali by szybciej lvl i wogole. A jezeli chodzi o update to na forum tibia.com przeczytalem ze bedzie nowy potworek, ktorego bedzie summonowal Demodras...
Valanath
18-11-2006, 11:17
CipSoft powinien wprowadzic cos dla FACC. Wtedy wiecej FACCOW przechodziloby na PACC. Bo wbijali by szybciej lvl i wogole. A jezeli chodzi o update to na forum tibia.com przeczytalem ze bedzie nowy potworek, ktorego bedzie summonowal Demodras...
Wlasnie nie... zeby PACC'ow bylo wiecej, trzeba by wlasnie odjac cos faccom, nie dodawac... bo jakby dodali to gracze FACC, darli by sie ze zamalo :D Takie bledne kolo. A tak w ogole to ja jestem FACCem i nie uwazam ze mamy malo:baby: Co do update'a to calkiem ciekawy sie zapowiada, tyle ze sie ciesze najbardziej z ab'dendriel... ciekawe czy bedzie jakis new supe wyczesany quest.
Buahahhh tak dają ci nowe tereny ZA DARMO nowe expowiska ZA DARMO a ty kupisz Pacc żeby mieć ciut więcej niż na Facc. Ciekawy jestem jakie mają lvl ci wszyscy ludzie którzy narzekają że wszystko dla Pacc 14? 15? no może 25, ludzie z takimi śmiesznymi lvl nawet nie marzcie że wejdziecie na coś takiego jak Poi albo inne expowiska które teraz powstaną.
lol, widze ze Tibia.pl zaczela sie kasa interesowac... a przynajmniej MatKus zaczal.... brawo, brawo.. *sigh*
nie cierpie tych nachalnych reklam google
Valanath
18-11-2006, 11:48
Buahahhh tak dają ci nowe tereny ZA DARMO nowe expowiska ZA DARMO a ty kupisz Pacc żeby mieć ciut więcej niż na Facc. Ciekawy jestem jakie mają lvl ci wszyscy ludzie którzy narzekają że wszystko dla Pacc 14? 15? no może 25, ludzie z takimi śmiesznymi lvl nawet nie marzcie że wejdziecie na coś takiego jak Poi albo inne expowiska które teraz powstaną.
Popieram. Taki 25 lvl moze draga ledwo ubic, zalezy od umiejetnosci gracza, a ciul wi co na tym PoI moze byc... Orshabaale...Fajnie bybylo gdyby czesciej orshabaale sie pojawialy. Dla nizszych lvli nowe potworki dla PACC jak i dla FACC.
pijany rolnik
18-11-2006, 11:53
Bardzo mozliwe ze bedzie zaj********cie. wczoraj pacc zamuwilem i mysle ze bedzie bardzo ciekawie odkrywajac tajemnice "nowego swiata";)
ja tez zamUwilem
Harry Xin
18-11-2006, 12:14
Ten screen nie daje żadnych konretów. Nic nie zapewnia. Poza tym podobne expowiska to ja już widziałem... i to na strefie FACC...
PROSZE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Przestancie wreszcie z tym ze "wszytsko dla pacc" ! Tak trudno uzbierac te ~90 zl ??
Btw. nikt mi nie odpowiedzial co sie kiedys znajdowalo w pits of inferno, knightwatch tower i co to ruthless seven! Bede wdzieczny za wyjasnienie : )
Niekrórym te 90 zł jest BARDZO trudno uzbierać :( Ale z jęczeniem już skonczcie, napki B) bo to denerwujące się robi. Z tego co pamietam przed letnim update była identyczna sytuacja X( Jak FACCe uważają że mamy mało, to:
-mamy Kazordoon - fajne miasteczko i zajefajne expowiska wokół niego.
-mamy Hellgate - wspaniałe (choć trochę nudne podziemia) owiane kilkoma tajemnicami,
-mamy PoH - tam też nie można się nudzić B)
-mamy MotLS... a pod nim każdy porządny gracz wie co B)
-mamy jeszcze wiele wspaniałych expowisk - OF, Veno Dragon Lair, Ghostland i wiele innych,
-mamy olbrzymią różnorodność miast: bagienne Venore, zwyczajne Thais i Carlin, elfie Ab'Dendriel lub należące do krasnoludków Kazo (choć nie przeczę że dla FACC przydałoby się jeszcze jakieś w klimacie Darashii czy Ankrahmun).
Ale moi droczy, jak Wam na prawdę zależy na PACCu (co zazwyczaj oznacza że ktoś jest doświadczonym graczem), to dla takiego doświadczonego gracza wyciągnąć 200k na 3 miesiące nie jest trudno. 10k - 5 zł na allegro i masz pacca... tak więc nie jęczcie :]
Mogliby dla FACCów zrobić coś w rodzaju Tombów, tylko że lodowych (i mniejszych). Np. na Senji by były z 2 takie grobowce, a na końcu zamiast Faraonów - Yeti :) Albo Ank~ by udostępnili.
Clathorn
18-11-2006, 12:23
@khalak
wiesz jak ja zbieram na pacca?? : | | mniejwiecej codziennie wyciagam po 2 zl od starszych etc... wystarczy nie kupowac: browarow, fajek, batonow, chipsow etc. I zaloze sie ze kazdy kto by chcial moglby uzbierac na tego pacca : )
btw. przynajmniej ty madrze gadasz z tym faccem : ) a tak apropo juz 3 raz mowie : czy moglby mi ktos wyjasnij co znajdowalo sie w pits of inferno, knightwatch tower i co to jest ruthless seven?
Tanivupo
18-11-2006, 12:30
Zapowiada sie wspaniale ^.^ bedzie co zwiedzac mam nadzieje;d
@Clathorn
mysle ze gdybys uzyl przyciusku "szukaj" to znalazlbys jakies info na temat POI/KWT/Ruthless Seven :>
Clathorn
18-11-2006, 12:33
moze i masz racje :P ale powiem ci cos top secret tylki "ciiiiiiiiiiiiiiii" jestem zbyt leniwy :P a tak na serio zaraz postaram sie czegos poszukac :P
ruthless seven sa to : Apocalypse , Infernatil , Verminor... POI sa to podziemia POH , knightwatch tower - jest to wieza na pohu gdzie kiedys byly respy BK. Jesli nie mam racji niech ktos mnie poprawi :D
COŚ te h-lvle muszą robić w końcu... To będą mieli respy dli z tego co widać :P Podoba mi się ta grafa płomieni na ścianach, to jest coś nowego no nie?
Clathorn
18-11-2006, 12:47
ruthless seven sa to : Apocalypse , Infernatil , Verminor... POI sa to podziemia POH , knightwatch tower - jest to wieza na pohu gdzie kiedys byly respy BK. Jesli nie mam racji niech ktos mnie poprawi :D
dzieki wielkie Ksen :P a wiesz moze co sie znajdowalo tam W PoI?
slawekmag
18-11-2006, 12:51
Znowu dla PACC. FACCE nie dostali nic od dawna.
Clathorn
18-11-2006, 12:57
Znowu dla PACC. FACCE nie dostali nic od dawna.
Szkoda gadac.... ja swoje a nooby swoje : | | | zacznij czytac temat zanim napiszesz cos glupiego... ile razy mozna to samo pisac ze wszytsko dla pacc a nic fla facc... X(
O ile sie nie myle na POI bylo bardzo duzo dsow , slyszalem tez pogloske ze byl tam kiedys golden helmet ale to pewnie bujda :P.............
Wszystko dla pacc? lol ? a DK-dark catedral ?....
Clathorn
18-11-2006, 13:35
O ile sie nie myle na POI bylo bardzo duzo dsow , slyszalem tez pogloske ze byl tam kiedys golden helmet ale to pewnie bujda :P.............
Wszystko dla pacc? lol ? a DK-dark catedral ?....
hmmm zobaczymy podbno maja byc wszytskie dostepny mistyczne itemy :P
a btw wlasnie facc dostali dc, a tak wogole to macie dobre expowiska... chociazby Poh, dragon lair no i guardy.... nie wiem o co wam chodzi, ci co tak marudza pewnie maja ~20lvl i nie wiedza ze istnieja takie expowiska... powiem wam ejdno jak gralem jeszcze swoim pallem to na pohu nabijalem 200k expa dziennie sadze ze na jak facc area to chyba dobrze...
Radek 666
18-11-2006, 13:58
Taaaak... Gracze PACC tak się wciągnęli, że nie pamiętają jak to jest być FACC... W większości gier w której możesz wykupić tkzw. płatne konto jest dużo lepiej niż w Tibii. Tam jest, ze i bez płatnego i z płatnym możesz grać dobrze (choć z tym drugim lepiej of course). A tutaj? 95% rzeczy dodają dla Premium, 5% dla Free. A jeszcze próbują wcisnąć, że Tibia jest w pełni darmową grą :/. Uzbierać 90 zł to nie dużo? Dla kogo nie dużo dla tego nie dużo. Ba, ja mógłbym mieć i 4 PACCe w tej chwili, ale nie mam zamiaru wydawać na grę która jest darmowa. Za te pieniądze równie dobrze mógłbym sobie kupić coś ciekawszego. Ktoś pisał, że FACCe to nooby. Nooo, bez urazy, ale ogromna ilość graczy PACC także są noobami - tylko jeszcze gorszymi - bogatymi noobami myślącymi, że jeśli mają PACC to im wszystko wolno. I rejestrują się po forach pisząc, żeby FACCe się nie pluli, bo i tak za dużo mają. A i widziałem gdzieś w innym temacie kwestie żeby dla FACCów zostało Thais i okolice. A może dla PACCów urwiemy prawie wszystko i zostawimy ten stary Edron i Darshie? 50% dla PACC, 50% dla FACC rozumiem - choć i to jest przesada. Płatne konto to dodatek, więc powinni mieć więcej od zwykłych graczy, ale nie 10x więcej (bo na to się zapowiada). Po kilku updatach mapa Tibii będzie w 90% zajmowana przez tereny dla PACC. CipSoft od paru(nastu) updatów oszalał na punkcie... swojego portfela. Ktoś pisał, że musi wypłacić kadrze. No i? Płaci on pewnie około 5%-10% tego co zarabia. Gdyby dodawali teraz 50/50 dla FACC/PACC liczba PACCów wcale by się dużo nie zmniejszyła. Ba, zwiększałaby się ciągle, ale nieco wolniej. I wszyscy byliby zadowoleni. Ale nieee, większość PACCów chce wszystko, CipSoft też chce jak najwięcej ciągnąć. I gdzie tu uczciwość? I gdzie tu darmowa gra, która przed laty naprawdę była darmowa i klimatyczna? Gdzie tu równość bez względu na ilość pieniędzy (a niektórych naprawdę na PACCa nie stać)? A gdzie tu inteligencja Cipów, no właśnie... Zrobili darmową grę a za kilkanaście updatów FACCe albo kupią PACC albo się wyniosą.
Koniec mojego wywodu, pewnie 50% ludzi i tak pominie ten post, ale mniejsza z tym :d.
@up
DC? My dostajemy 1 expowisko na 5 updatów, wy 50 na 5. Widzisz jakąś różnicę? I komu się chce chodzić non stop w te same miejsca (jak to napisałeś PoH, guardy, Dragon Lair...). Gra się znudzi zanim zaczniemy grać na poważnie. A i na sporej ilości światów większośc dobrych miejscówek jest bardzo często zajęta.
dragonmen
18-11-2006, 14:02
kiedy bendze update? :p
Cenarius
18-11-2006, 14:03
@Radek 666
Proste krótkie i szybkie podsumowanie twego posta
"Kasa Rządzi!!"X( albo "Ten kto ma kase rządzi" X(
@Radek 666
To kup sobie pacca albo wogole skoncz grac :O proste nie :) ?
Radek 666
18-11-2006, 14:09
@Radek 666
To kup sobie pacca albo wogole skoncz grac :O proste nie :) ?
I takim zachowaniem właściciele płatnego konta jeszcze bardziej zniechęcają ludzi do grania w Tibię =). Tak zachowuje się ostatnio CipSoft - kup PACCa albo wypierdzielaj.
I niemasz ani jednego innego argumentu poza noobowskim "Kup albo s*******aj"?
Ach, tak samo pewnie jak większość posiadaczy płatnego konta...
Btw, argumentów mam więcej niż "Bo te pierniczone pacce mają duzio a my nicccc!!!111".
Myst Rydan
18-11-2006, 14:20
@ Radek 666. Mowisz ze w wiekszosci gier z platnym kontem gracze darmowi i tak moga dobrze grac? A slyszales o takich grach jak np. World of Warcraft, gdzie KAZDY musi placic zeby grac? Poza tym CipSoft musi robic wiecej dla graczy z platnym kontem - to oni utrzymuja tibie. A wydatki CipSoft Teamu nie ograniczaja sie tylko do pensji tych 30 ludzi, ktorzy tam pracuja. Wyobraz sobie, ze utrzymanie ponad 70 serverow tez "troche" kosztuje.
Nie rozumiem ludzi, ktorzy placza ze maja za malo. Tak czy siak w kazdym update'cie facce cos dostaja, a to ze mniej niz pacc to wg mnie nic dziwnego.
Cenarius
18-11-2006, 14:27
Nie rozumiem ludzi, ktorzy placza ze maja za malo. Tak czy siak w kazdym update'cie facce cos dostaja, a to ze mniej niz pacc to wg mnie nic dziwnego.
tja ale jakbyś dokładnie przeczytał jego post to byś wiedział, że to "MNIEJ NIZ PACC" to jest 10x mniej i ja sie z tym zgadzam a co do WoWa to może Tibia 8.0 czy jakaś tam wyższ też będzie płatna nic nie wiadomo :<
Sir Nunel
18-11-2006, 14:29
Ja popierdam Phil Odaerin dobrze napisal gracze PACC utrzymuja wszystko i ma racje gdyby nie gracze PACC facc mogli by pomazyc o graniu w tibie. Tym co niepasuje moga niegrac bo w koncu roznicy niema czy FACC gra czy ... phi taka jest prawda
@Radek 666
O moj boze tylko sie nie poplacz ...
@Radek 666
Racja...
@Radek 666
Na Faccu można zrobić porządny lvl więc o co ci chodzi? Dlaczego Pacc expi na guardach ? Bo dobry exp i loot. Guardy Na Facc arena są jednymi z najbardziej opłacalnymi expowiskami. Nie płacz, nie podoba się życie facc to kup pacc albo nie graj. Będzie mniej thiefów i noobów.
Pozdrawiam
Sowa.
Radek 666
18-11-2006, 14:47
@ Radek 666. Mowisz ze w wiekszosci gier z platnym kontem gracze darmowi i tak moga dobrze grac? A slyszales o takich grach jak np. World of Warcraft, gdzie KAZDY musi placic zeby grac? Poza tym CipSoft musi robic wiecej dla graczy z platnym kontem - to oni utrzymuja tibie. A wydatki CipSoft Teamu nie ograniczaja sie tylko do pensji tych 30 ludzi, ktorzy tam pracuja. Wyobraz sobie, ze utrzymanie ponad 70 serverow tez "troche" kosztuje.
Nooo więc. Porównanie Tibii do WoW jest nieodpowiednie - Tibia jest grą darmową, WoW jest PŁATNĄ. Oni [PACCe] utrzymują Tibię - a kilka wersji temu też Tibia była bardzo dobrze utrzymana, choć wcale nie było tyle rzeczy dla PACC. Ja nie płaczę, że jest za mało. Ja tępie ludzi którzy mówią, że PACC mają za mało a FACC za dużo. Dobra - niech Facce dostają mniej, ale nie 20x mniej.
Ja popierdam Phil Odaerin dobrze napisal gracze PACC utrzymuja wszystko i ma racje gdyby nie gracze PACC facc mogli by pomazyc o graniu w tibie. Tym co niepasuje moga niegrac bo w koncu roznicy niema czy FACC gra czy ... phi taka jest prawda
Przy wersji 7.1 kiedy zaczynałem grać dla PACC był tylko Edron i Darshia. Updaty robili w dużej mierze dla FACC. I FACCe wcale nie marzyli o graniu - grali niewiele gorzej od PACC. Kolejny arugement w stylu "Nie pasuje - wypad stąd".
@Radek 666
Nie martw się, takiego zamiaru nie mam. Ale takimi postami właśnie pokazujesz swój poziom na tym forum. Brakuje argumentów to zaczynasz kogoś jechać, tak? Naab plax...
Racja...
@Radek 666
Na Faccu można zrobić porządny lvl więc o co ci chodzi? Dlaczego Pacc expi na guardach ? Bo dobry exp i loot. Guardy Na Facc arena są jednymi z najbardziej opłacalnymi expowiskami. Nie płacz, nie podoba się życie facc to kup pacc albo nie graj. Będzie mniej thiefów i noobów.
Pozdrawiam
Sowa.
Ech, nie piszę, że nie można zrobić levelu. Można, można! Tylko nudzi się ciągle przez kilka(naście) leveli expić w tych samych miejscach. Chciałoby się pozwiedzać nowe tereny, poodkrywać questy. I wszyscy o tych guardach. Na FACC - kilka opłacalnych miejscówek. Na PACC - kilkadziesiąt. Jeszcze raz piszę, że nie płaczę i nie mam takiego zamiaru. W moich oczach ludzie piszący "Nie płacz" zamiast podać konkretne argumenty są niczym... Kup se PACC - a co byś powiedział gdyby ci się skończył PACC i nie miałbyś pieniędzy na następny? Mniej thiefów i noobów? Oj, zauważ, że duża częśc populacji PACCowskiej to także thiefy i nooby.
Any questions?
EDIT
A i nie zaprzestanę kłótni dopóki gracze PACC nie zauważą, że oni nie są najważniejsi, że nie wszystko powinno być dla nich, że FACCom też się coś należy, że pisanie "Kup PACC albo wy*******aj" jest iście noobowskie.
Albo dopóki jakiś modek nie wpadnie, pokasuje posty i nie wlepi mi warna :p.
Shiantis
18-11-2006, 14:52
A ja popieram. Są noby z facc, przyznaję ale są też nooby z pacc i tego się nie da zaszufladkować. Może dla niektórych kasę na pacc uzbierać łatwo ale nie dla wszystkich a poza tym bycie facc też ma swoje uroki. Przecież to tylko gra, fajna, ale nie wiem czy warto wydawać na nią tyle kasy...
Popieram facców (oprócz noobowatych rzecz jasna)
I po prostu mam dość zarozumiałych pacców...
No comment Jedyne z czego sie ciesze z tego update'a to nowe graficzki w AB... spedzam tam jakies 70% czasu spedzonego w grze... :baby: Mam nadzieje ze w nastepnej zapowiedzi, bedzie cos o graczach facc, ale conajwyzej wzmianka zeby kupowali PACC... Trudno, czas zbierac na PACCA :p
Pacce płacą za gre i muszą mieć coś więcej niż noobki takie jak ty, które 70% gry spędzają pod depo zamiast expić i dołączyć do elity takiej jak ja :evul:
Radek 666
18-11-2006, 14:55
Pacce płacą za gre i muszą mieć coś więcej niż noobki takie jak ty, które 70% gry spędzają pod depo zamiast expić i dołączyć do elity takiej jak ja :evul:
Z tym postem zgadzam się 50/50. PACCe płacą za grę i musza coś z tego mieć - a i mają. Teraz żeby wyrównać powinno być 5 updatów głównie dla FACC :/. Elity jak ty? To był chyba żart, ale jakoś nie śmieszny...
Taaaak... Gracze PACC tak się wciągnęli, że nie pamiętają jak to jest być FACC... W większości gier w której możesz wykupić tkzw. płatne konto jest dużo lepiej niż w Tibii. Tam jest, ze i bez płatnego i z płatnym możesz grać dobrze (choć z tym drugim lepiej of course). A tutaj? 95% rzeczy dodają dla Premium, 5% dla Free. A jeszcze próbują wcisnąć, że Tibia jest w pełni darmową grą :/. Uzbierać 90 zł to nie dużo? Dla kogo nie dużo dla tego nie dużo. Ba, ja mógłbym mieć i 4 PACCe w tej chwili, ale nie mam zamiaru wydawać na grę która jest darmowa. Za te pieniądze równie dobrze mógłbym sobie kupić coś ciekawszego. Ktoś pisał, że FACCe to nooby. Nooo, bez urazy, ale ogromna ilość graczy PACC także są noobami - tylko jeszcze gorszymi - bogatymi noobami myślącymi, że jeśli mają PACC to im wszystko wolno. I rejestrują się po forach pisząc, żeby FACCe się nie pluli, bo i tak za dużo mają. A i widziałem gdzieś w innym temacie kwestie żeby dla FACCów zostało Thais i okolice. A może dla PACCów urwiemy prawie wszystko i zostawimy ten stary Edron i Darshie? 50% dla PACC, 50% dla FACC rozumiem - choć i to jest przesada. Płatne konto to dodatek, więc powinni mieć więcej od zwykłych graczy, ale nie 10x więcej (bo na to się zapowiada). Po kilku updatach mapa Tibii będzie w 90% zajmowana przez tereny dla PACC. CipSoft od paru(nastu) updatów oszalał na punkcie... swojego portfela. Ktoś pisał, że musi wypłacić kadrze. No i? Płaci on pewnie około 5%-10% tego co zarabia. Gdyby dodawali teraz 50/50 dla FACC/PACC liczba PACCów wcale by się dużo nie zmniejszyła. Ba, zwiększałaby się ciągle, ale nieco wolniej. I wszyscy byliby zadowoleni. Ale nieee, większość PACCów chce wszystko, CipSoft też chce jak najwięcej ciągnąć. I gdzie tu uczciwość? I gdzie tu darmowa gra, która przed laty naprawdę była darmowa i klimatyczna? Gdzie tu równość bez względu na ilość pieniędzy (a niektórych naprawdę na PACCa nie stać)? A gdzie tu inteligencja Cipów, no właśnie... Zrobili darmową grę a za kilkanaście updatów FACCe albo kupią PACC albo się wyniosą.
Koniec mojego wywodu, pewnie 50% ludzi i tak pominie ten post, ale mniejsza z tym :d.
@up
DC? My dostajemy 1 expowisko na 5 updatów, wy 50 na 5. Widzisz jakąś różnicę? I komu się chce chodzić non stop w te same miejsca (jak to napisałeś PoH, guardy, Dragon Lair...). Gra się znudzi zanim zaczniemy grać na poważnie. A i na sporej ilości światów większośc dobrych miejscówek jest bardzo często zajęta.
MY PŁACIMY I WYMAGAMY NOOBKU!! Pewnie rok sie męczyłeś z wbiciem tego 12 levelu kaleczniaku. Dzięki nam Cipy zarabiają na utrzymanie swoich rodzin.
mam pomysł: rookgard dla facc a żeby z niego wyjść trzeba kupić pacc. Tak powinno być!
Radek 666
18-11-2006, 15:19
MY PŁACIMY I WYMAGAMY NOOBKU!! Pewnie rok sie męczyłeś z wbiciem tego 12 levelu kaleczniaku. Dzięki nam Cipy zarabiają na utrzymanie swoich rodzin.
mam pomysł: rookgard dla facc a żeby z niego wyjść trzeba kupić pacc. Tak powinno być!
Nie warto się kłócić z idiotą, bo najpierw zrówna cię do twojego poziomu potem przewyższy cię doświadczeniem... Mogę odpowiadać na argumenty i prowadzić dyskusję, ale na wyswiska w tak debilnym stylu już nie będę - nie mam zamiaru zniżyć się do jego poziomu.
Ech, nie piszę, że nie można zrobić levelu. Można, można! Tylko nudzi się ciągle przez kilka(naście) leveli expić w tych samych miejscach. Chciałoby się pozwiedzać nowe tereny, poodkrywać questy. I wszyscy o tych guardach. Na FACC - kilka opłacalnych miejscówek. Na PACC - kilkadziesiąt. Jeszcze raz piszę, że nie płaczę i nie mam takiego zamiaru. W moich oczach ludzie piszący "Nie płacz" zamiast podać konkretne argumenty są niczym... Kup se PACC - a co byś powiedział gdyby ci się skończył PACC i nie miałbyś pieniędzy na następny? Mniej thiefów i noobów? Oj, zauważ, że duża częśc populacji PACCowskiej to także thiefy i nooby.
.
Jesteś pusty? Chcesz coś więcej nowe potworki kup sobie premium jak Ci się nudzi Facc land...
zgadzam się z takimi ludźmi jak Sowa, Ksen, Sir Nunel, Phil Odaerin, Myst Rydan.
Pacce płacą i wymagają, ale i tak nieprzekonamy takich 13 letnich noobowatych dzieci jak Radek666 , żeby sie cieszyli z tego co mają, ponieważ nie muszą płacić, żeby grać.
@Radek666
sam jesteś idiotą... idź do mamy sie poskarżyć na evul Cipów, że nie chcą ci dać całej gry za darmo -.-
edit: czemu usunąłeś z profilu poziom swojej postaci? 12 level to nie jest tak źle jak na kogoś takiego jak ty...
Sir Nunel
18-11-2006, 15:47
Nom ... nupow sie nieprzekona. Ja gram na facc i zyje, przyznaje racje pacom i sie zgadzam bo gdyby nie oni wogole bym niegral ciesze sie z tego co mam bo i tak na FAC mozna niezle pograc ... styka tych klutni bo tylko sie forum zasmieca. Czekam na wiecej newsow :] bo podoba mi sie PACC i moze sie zdecyduje na kupienie go.
Ludzie popierwsze nieobrzucajcie radka wyzwiskami typu noob itp bo pewnie i tak niewiecie co to znaczy po drugie przyznaj mu racje i wam wy palcicie za tibie wymagacie ale nie muwice ze facc som noobami bo jak ktos niema pieniendzy to tesz go nazywasz frajerem czy noobem ze wy macie bogatych starcyh kturzy wam zaplacom za pacc to nieznaczy ze ktos inny musi takich miec wienc zamknijcie mordy na temat pieniendzy!!
Radek 666
18-11-2006, 15:55
Jesteś pusty? Chcesz coś więcej nowe potworki kup sobie premium jak Ci się nudzi Facc land...
Ech... Mi się nie nudzi, bo w Tibię gram raz na 2 tygodnie. No, ale odpowiedz - gdyby ciebie nie było stać na PACCa to co byś wtedy powiedział? Też kłóciłbyś się, żeby inni kupili PACC? Wrooong! "Nudzi ci się FACC kup PACC" - takie powinno być założenie, jest to dobre i uczciwe. Ale CipSoft specjalnie utrudnia życie, żeby ludziom jak najszybciej znudziło się FACC i kupili płatne konto, które ma wszystko. A to jest złe i nieuczciwe.
zgadzam się z takimi ludźmi jak Sowa, Ksen, Sir Nunel, Phil Odaerin, Myst Rydan.
Pacce płacą i wymagają, ale i tak nieprzekonamy takich 13 letnich noobowatych dzieci jak Radek666 , żeby sie cieszyli z tego co mają, ponieważ nie muszą płacić, żeby grać.
@Radek666
sam jesteś idiotą... idź do mamy sie poskarżyć na evul Cipów, że nie chcą ci dać całej gry za darmo -.-
edit: czemu usunąłeś z profilu poziom swojej postaci? 12 level to nie jest tak źle jak na kogoś takiego jak ty...
Płacą i wymagają - i mnie to gówno obchodzi, że płacicie. Wymagajcie, wymagajcie, ale nie wszystkiego dla was. Tak, jestem walniętym noobowatym dzieckiem, co nie zmienia faktu, że ty jesteś jeszcze bardziej 'walnięty i noobowaty'. Próbuje coś zargumentować, ale taki nienormalny człowiek jak on nie przyjmie tego tylko będzie pisał "Wypieprzaj stąd dzieciaku". Co to za różnica czy mam 13 czy 18 lat? Wiele ludzi uważa mnie za inteligentniejszego od wielu starszych, między innymi takich jak ty. Nie muszę płacić bo nie chcę wydawać pieniędzy na tę durną grę (czemu durną? bo trzeba płacić za darmowe granie). Nie jesteś obdarzony darem czytania - ja nie chcę całej gry za darmo. Ja chcę, żeby cała gra nie była płatna. A to jest różnica. Jeśli nie widzisz to pójdź do psychiatry (i tak ci się przyda...). Usunąłem z profilu ten 12 level, bo tą postacią nie gram... A i wiem, że to jest dobrze. Po twoim zachowaniu mniemam, że nawet 20 levelu nie osiągnąłeś...
Nom ... nupow sie nieprzekona. Ja gram na facc i zyje, przyznaje racje pacom i sie zgadzam bo gdyby nie oni wogole bym niegral ciesze sie z tego co mam bo i tak na FAC mozna niezle pograc ... styka tych klutni bo tylko sie forum zasmieca. Czekam na wiecej newsow :] bo podoba mi sie PACC i moze sie zdecyduje na kupienie go.
Czyli uważasz, że jestem nupem, tak? Ach jak miło. Ja też gram na FACC i żyję, gdyby nie oni to byś nie grał? Bullshit! Gdyby nie większość z nich to byś grał jeszcze lepiej niż teraz. Skoro grasz na FACCu to czemu masz w profilu Elite Knight?
A i jak chcecie coś napisać, to nie piszcie "Idź się zsikać", "Popłacz się", "Jebany gówniarz", "Noob" etc. bo to jeszcze bardziej pokazuje na jakim jesteście poziomie, bo nawet 10-latek potrafi argumentować.
PS. Jak już nie mieliście siędo czego przyczepić, to przyczepiliście się do mojego wieku. "Choć ma rację zwyzywać aby się odwalił, bo ja płace, wymagam i jestem mastah".
Sir Nunel
18-11-2006, 16:02
Czyli uważasz, że jestem nupem, tak? Ach jak miło. Ja też gram na FACC i żyję, gdyby nie oni to byś nie grał? Bullshit! Gdyby nie większość z nich to byś grał jeszcze lepiej niż teraz. Skoro grasz na FACCu to czemu masz w profilu Elite Knight?
Zmienilem juz ja niewyzywam tych, ktorzy niemaja paca bo rozumiem niemasz kasy niekupuejsz ale niepisz ze kurcze powinienes miec wiecej normalne place wiec wymagam, zyjesz czlowieku ? czy tylko w tibie patrzysz tak jest wszedzie nie tylko w grze.
dobra skonczcie bo ci z tym paccem mam nadzieje ze zrozumieli chociarz to wontpliwe i teraz obydwaj macie racje wienc skonczmy ten temat
Radek 666
18-11-2006, 16:09
Zmienilem juz ja niewyzywam tych, ktorzy niemaja paca bo rozumiem niemasz kasy niekupuejsz ale niepisz ze kurcze powinienes miec wiecej normalne place wiec wymagam, zyjesz czlowieku ? czy tylko w tibie patrzysz tak jest wszedzie nie tylko w grze.
Jesus Christ.... Wszyscy teraz z 'Płace to wymagam'. Niech sobie wymagają ile chcą - i tak mają już ogrom wszystkiego. Jak będą dodawać 50% dla PACC 50% dla FACC to będą mieli za mało? Oni będą mieli WSZYSTKO a inni, którzy nie kupili tylko POŁOWĘ. Tak też jest źle? No oczywiście, bo płacicie i wymagacie. Każdy członek CipSoftu musi wyżywić żonę, jedenaścioro dzieci, 3 psy, 8 kotów i 22 złote rybki a zarabia nędzne grosze, więc musi wycisnąć z FACCów co się da...
@down
Już, każdy, twoją, więc...
Zajrzyj do słownika ortograficznego proszę...
A i wydaje mi się, że każdy wie o co chodzi, ale nikt się z tym nie pogodzi...
Dobra zamknij jusz sie bo sie powtarzasz a chyba karzdy jusz zajarzyl twojom aluzje wienc niema sensu jusz sie rozpisywac i wracac do problemu !!
Praktikerman
18-11-2006, 16:29
Nie wiem czy ktoś to powiedział, ale te tajemnicze bractwo to Explorer SOCIETY
(jakby coś to tego nie wiem)
www.tibia.erig.net Search --> Explorer Society
Explorer of Hell
18-11-2006, 16:43
Ludzie popierwsze nieobrzucajcie radka wyzwiskami typu noob itp bo pewnie i tak niewiecie co to znaczy po drugie przyznaj mu racje i wam wy palcicie za tibie wymagacie ale nie muwice ze facc som noobami bo jak ktos niema pieniendzy to tesz go nazywasz frajerem czy noobem ze wy macie bogatych starcyh kturzy wam zaplacom za facc to nieznaczy ze ktos inny musi takich miec wienc zamknijcie mordy na temat pieniendzy!!
"...ze wy macie bogatych starcyh kturzy wam zaplacom za facc to nieznaczy ze ktos inny musi... " To zdanie rozwalilo mnie najbardziej :dance:
Od kiedy to placi sie za FACC ?! Wedlug mnie Facc to znaczy Free Account :baby: No i zamiast na forum to zajrzyj lepiej do slownika :baby:
Topic@
Zapowiada sie ciekawie, ale Cipsoft troche przesadza z dodawaniem nowych terenow. Powinni wkoncu dodac jakies nowe czary, moze nowa profesja? no i jakies tajemnicze questy itp...
Radek 666
18-11-2006, 16:48
Nie wiem czy ktoś to powiedział, ale te tajemnicze bractwo to Explorer SOCIETY
(jakby coś to tego nie wiem)
www.tibia.erig.net Search --> Explorer Society
O lol. Tibian Explorer Society już jest... :d
Morzesz jusz swojego posta edytowac bo poprawilem blond . I nielap za sluwka bo nieprzeczytalem dokladnie postac i ty z tego robisz afere bo zle napsialem LOL!! A po pierwsze jak bys niewiedzial to profesji niedodadzom bo niechcom zmieniac kierunku gry tesz niebendzie zadnych 3d itp wienc niema sie co łudzic.
Valas Hune
18-11-2006, 17:07
Ja w sumie też rozumiem, że nowe tereny etc. powstają tylko dla pacc. Jak wszyscy tu wspominają, to właśnie tylko dzięki paccom CipSoft zarabia, a FACC i tak mogą sobie pograć. Tibia jest na tyle rozbudowaną grą, ma tyle expowisk, więcej wg mnie niż jakiekolwiek MMORPG, że narzekanie FACC jest całkowicie bezpodstawne. Na faccu również można poexpić!
Morzesz jusz swojego posta edytowac bo poprawilem blond . I nielap za sluwka bo nieprzeczytalem dokladnie postac i ty z tego robisz afere bo zle napsialem LOL!! A po pierwsze jak bys niewiedzial to profesji niedodadzom bo niechcom zmieniac kierunku gry tesz niebendzie zadnych 3d itp wienc niema sie co łudzic.
Za słówka ? Człowieku nawet w przedszkolu lepiej piszą od ciebie.
mo(rz)esz
ju(sz)
bl(on)d
sl(u)wka
nie_dodadz(om)
nie_chc(om)
te(sz)
nieb(en)dzie
wi(en)c
() błędy ort
_ spacja.
Zamiast grać w tibie to może pouczysz się ortografii? I nie zasłaniaj się dysleksją bo tylko cię wyśmieją.
Wiesz jesteś żałosny. Mimo tych rzekomych 17 lat nie dorastasz do pięt radkowi666. On w grzeczny sposób przedstawia swój punkt widzenia a ty jak ostatni burak zaczołeś mu wrzucać od nooków. Ty i elita? Dobre sobie. To że masz 60+ lvl i Pacc nie oznacza że należysz do jakiejś elity.
A i nie wszyscy gracze bez pacca to nooby tak jak nie wszyscy z paccem to pro np. ty .
Shardzik
18-11-2006, 18:16
No ja wam powiem tylko tyle,
Gdyby nie płacili premium acc. to by nie było waszej ukochanej tibii.
A jakby nie było dodatków dla pacc to nikt by nei płacił zeby grać.
Ile razy można wałkować że utrzymanie tylu serwerów kosztuje bardzo dużo?
To tak jakbyś ukradł pewną rzecz ze sklepu, jak ci sie to coś zepsuje to nei masz prawa do gwarancji. Jeżeli was nei stać na pacca, albo jesteście zbyt skąpi to dobrze rozumiem, ale nie możecie nic wymagać, bo nie płacicie - nic wam sie nie należy. Może jesteście za mało dojrzali żeby tą kwestie zrozumieć.
Ale tak było jest i będzie - free acc. jest jak wersja demo, musisz zapłacić żeby mieć pełną. (ta ale nei można scrackować)
Explorer of Hell
18-11-2006, 18:28
Czy ja napisalem cos o 3D ?! X(
Widze, ze dalej nie zajrzales do slownika.
@radek 666
No no dajcie wszystko dla facc wogole facc ROX ejjj ale czemu oni robia updaty dla pacc nooo niech zrobia 5 updatetow dla facc albo z 50 albo wogole niech wywala pacc , kurde koles rozbrajasz mnie nie wiem po co sie wogole udzielasz jak cie cos gryzie to wez idz sobie zrob dobrze a nie klucisz sie z ludzmi ktorzy placa za gre , dziekuje nie mam wiecej pytan...
Radek 666
18-11-2006, 19:05
Możesz, już, błąd, nie łap, słówka, niedodadzą, niechcą, też, niebędzie, więc.
Weź ty pisz najpierw w Wordzie, później zamieszczaj to na forum, bo pożal się Boże...
Zresztą, co twój post ma wspólnego z tematem? Ktoś napisał coś o nowych profesjach, Tibii w 3d? O.o
@radek 666
No no dajcie wszystko dla facc wogole facc ROX ejjj ale czemu oni robia updaty dla pacc nooo niech zrobia 5 updatetow dla facc albo z 50 albo wogole niech wywala pacc , kurde koles rozbrajasz mnie nie wiem po co sie wogole udzielasz jak cie cos gryzie to wez idz sobie zrob dobrze a nie klucisz sie z ludzmi ktorzy placa za gre , dziekuje nie mam wiecej pytan...
I jeszcze pierdolisz od rzeczy. Zacytuj mi:
1. Gdzie napisałem, żeby dawać wszystko dla FACC? Ja pisałem, żeby dodawać więcej dla PACC, ale bez przesady -.-.
2. Czemu robią updaty TYLKO I WYŁĄCZNIE dla PACC. To z 5 updatami dla FACC to była ironia...
Kłócę się z ludźmi którzy płacą za grę. Płacicie za grę i jesteście lepsi? Taaak? Wy jesteście Bogami, my jesteśmy waszymi niewolnikami, uważaj bo ci jeszcze buty wypastuję...
Aha, i pisz moję imię z DUŻEJ litery, z szacunku dla inteligentniejszego...
Ty i elita? Dobre sobie. To że masz 60+ lvl nie oznacza i masz Pacc nie oznacza że należysz do jakiejś elity.
A i nie wszyscy gracze bez pacca to nooby tak jak nie wszyscy z paccem to pro np. ty .
No, dobrze mówi... KUMULUS, moge podać (temu o kim mowa) przynajmniej 10 osób z FACC-em, którzy grają lepiej niż osoby z PACC-em (nie mówie o wszystkich, więc nie pisać mi tu bezsęsownych postów o tym, że obrażam ludzi...). PACC płaci za gre i mają dużo więcej niż FACC, ale to nie oznacza, że są lepsi... Nie trzeba płacić za grę żeby być super, cool i w ogóle najlepszym graczem...
@khalak
wiesz jak ja zbieram na pacca?? : | | mniejwiecej codziennie wyciagam po 2 zl od starszych etc... wystarczy nie kupowac: browarow, fajek, batonow, chipsow etc. I zaloze sie ze kazdy kto by chcial moglby uzbierac na tego pacca : )
btw. przynajmniej ty madrze gadasz z tym faccem : ) a tak apropo juz 3 raz mowie : czy moglby mi ktos wyjasnij co znajdowalo sie w pits of inferno, knightwatch tower i co to jest ruthless seven?
Nie wiem czy ktos pisal, bo lekcje ide robic, wiec nie chce mi sie czytac. B) Ale niestety sa tez tacy gracze ktorym rodzice 2 zl nie dadza, bo sami nie maja :(
@radek 666
Czesciowo sie z Toba zgadzam, ale prawda jest taka ze CipSoft sie utrzymuje ze sprzedawania PACCy i nie moze stac sie tak ze nie beda mieli dac swoim dzieciom co jesc, bo 3/4 graczy woli grac na FACCu bo maja niewiele mniej niz PACC. O nich tez trzeba myslec. Ale sa gry, w ktorych platne konto wiele nie wnosi, np. OGame - płatne konto nie wnosi jakichś np. nowych galaktyk itp., tylko jest rozwiązaniem dla leni. Każdy kto jest w temacie bedzie wiedział dlaczego im ułatwia życie B)
PZDR
Radek, uważaj czasami na wulgaryzmy w stylu "piep****ć" i wyluzuj trochę. Czy ty myślisz, że z tych Pacców to ci co w CIP Sofcie pracują są w stanie utrzymać rodziny? Chyba tych 4 panów założycieli... reszta ma pewnie drugą albo i trzecią pracę bo niektórzy udzielają się tylko i wyłącznie raz na pół roku gdy trzeba nowy update dać... To chyba logiczne, że chcą zarobić jak najwięcej? To już nie jest głupia gierka którą podczas lekcj iinformatyki z nudów skleciło 4 studentów, to jedna z najlepszych MMORPG jakie istnieją! Moim zdaniem powinni w metodach płatności dodać tylko 1 rzecz - instalator na płytce, która trzea kupić - noobów by było z 10 razy mniej a i zarobiliby trochę więcej na tych co nie chcą kupić PACC a 10 zeta na gierkę mogą dać...
Mastermind Toothy
18-11-2006, 19:55
Omg, przestańcie się kłucić jak głupie dresy -.- Ema ema yooo reprezentuję biedę jebać policję yoooo HWDP nie ma za co pacca kupić yooo jeb!@ CIPSoft yoo!!
@Radek666
Nudzi Cię Facc ?? To kup pacc, a nie opierd~!@#$ wszystkich innych, którzy mają swoje zdanie. Jeśli nie zgadzasz się z nimi to nie odpowiadaj na ich posty i tyle -.-
Możesz, już, błąd, nie łap, słówka, niedodadzą, niechcą, też, niebędzie, więc.
A ja zawsze myślałem, że nie dodadzą, nie chcą oraz nie będzie. Dobrze jednak wiedzieć, że jest inaczej.
Ale niestety sa tez tacy gracze ktorym rodzice 2 zl nie dadza, bo sami nie maja
Aha, ale na komputer i internet ich stać? No to ciekawe.
Btw., czy to naprawdę jest problem zarobić samemu? Chociażby sprzedając kasę tibijską na allegro.
A ja zawsze myślałem, że nie dodadzą, nie chcą oraz nie będzie. Dobrze jednak wiedzieć, że jest inaczej.
Aha, ale na komputer i internet ich stać? No to ciekawe.
Btw., czy to naprawdę jest problem zarobić samemu? Chociażby sprzedając kasę tibijską na allegro.
Poczytaj kilka stron wstecz B)
Idzce sobie kupcie p@cze na swoje 30 lvle i idzce nowe tereny zwiedzac, gl
To samo jest przed kazdym update, kazdy sie jara ze se kupi pacca a tu pech nigdzie nie pojdziesz ;o
Ech... Mi się nie nudzi, bo w Tibię gram raz na 2 tygodnie. No, ale odpowiedz - gdyby ciebie nie było stać na PACCa to co byś wtedy powiedział? Też kłóciłbyś się, żeby inni kupili PACC? Wrooong! "Nudzi ci się FACC kup PACC" - takie powinno być założenie, jest to dobre i uczciwe. Ale CipSoft specjalnie utrudnia życie, żeby ludziom jak najszybciej znudziło się FACC i kupili płatne konto, które ma wszystko. A to jest złe i nieuczciwe.
.
"GRAM W TIBIE 2 TYGODNIE" I Co ty możesz wiedzieć o tej gierce?! Prawdziwie granie zaczyna się od 30lvl+ i na Minlandzie nie jest to żaden problem. Tutaj widzę twój problem.
Gdyby nie było mnie stać na pacca Dziękowałbym Cipsoftowi, że mogę grać w tą gre za free i czerpać < bo ja umiem> z niej wiele zabawy.
Matekneo
18-11-2006, 21:33
Ehhh.... śmiać mi sie chce jak czytam wasze posty... szczególnie Radka 666... To dziecko mnie rozbraja... Aż nie chce mi sie tlumaczyć, jaki jest głupi...
Co to za różnica czy mam 13 czy 18 lat? Wiele ludzi uważa mnie za inteligentniejszego od wielu starszych
Muaaa! Rozwalileś mnie :] Jesteś duuużo inteligetniejszy, poperam tych "wielu ludzi" :confused:
Najlepiej już nie staraj się nam nic argumentowac... albo wogole nic juz nie pisz.
Nie gram już w tibie (raz mialem pacc za 150k), ale akurat mi się nudziło i weszłem na forum... czytam newsa i widze napis u dołu "Wiekszość dotyczy PACC..." czy coś takiego i sobie pomyslalem "moze byc ciekawie w komentach :D" i weszlem... teraz sie upewnilem, czy ja naprawde nie gram w tibie m.in. z powodu noobow takich jak Radus ;) Dzieki spoko ziom :P Rządzisz ^^
@Up (Sowa):
Naucz sie czytać, on napisał gram w tibie RAZ NA dwa tygodnie, mój drogi.
[...]"moze byc ciekawie w komentach :D" i weszlem... teraz sie upewnilem, [...]
skoro ty weszłeś to on weszł ? więc nie mów o radku
@topic : z kumplem niedługo kupujemy pacc więc idealnie :)
adrianeczeqq
18-11-2006, 21:50
To może ja się wypowiem. Mam facc wbiłem 34lv(padłem więc 33) knight, żyje mi się dobrze nie narzekam z wyjątkiem dwóch rzeczy:
1. Wszelkie expowiska dla facc(szczególnie dla leveli 20-40) typu cyce-poh, kopalnie, katedra są odwiedzane przez masy graczów facc ale także wielu pacc, którzy choć mają wiele expowisk po prostu tam nie chodzą bo jest za ciężko(np. żółwie ok 40lv), więc powinni dodać jakiś porządny teren dla pacc, najlepiej knightów lv 20-40 aby te faccowe expowiska się trochę odludniły.
2. Podobnie jak wyżej tylko slime do skilowania mnóstwo pacców skiluje na slimach na terenach faccowskich choć mają dużo terenu dla pacc niestety nie ma tam wielu miejsc do skilowania na slimach skoro desperacko skilują w miejscu gdzie co parę osób idzie noobek(u pacc tj co kilkadziesiąt osób), wiec powinni dodać jakieś miejsca ze sliamami sprzyjajace skilowaniu na terenach dla pacc.
Dlaczego pacc a nie facc skoro jestem facc? Bo jakby dodali na facc to by się tam zbiegło xx ludzi + pacce i dalej by g****o z tego było
@topic : z kumplem niedługo kupujemy pacc więc idealnie :)
eeee.... jak to z kumpel na 2 kompy?o:O
Zdechly kret kanalowy
18-11-2006, 22:03
dowiedziedzieć
;s Literówka
Evil Maul
19-11-2006, 00:11
na cholere wam Faccom pacc area skoro i tak 24 h jest zajete -.- bez sensu -.-
wy tylko narzekac potraficie a zobacz np : 60 lv + ms ktry chcialby poexpic na pacc area w sobote w godzinach szczytu (czyt. godz. 9-22 ) sadze ze nie latwo mu znalesc jakies dobre expowiska wiec nie gadajcie glupot ze pacc ma tak zajebiste zycie bo gowno sie znacie :) . Cipsoft powinien jeszcze wiecej wprowadzic wysp/krain ktore daja mase potworow na ktorych mozna huncic i niezle zarobic . A wy Facc cieszcie sie swoim Mainlandem.
Shagarot
19-11-2006, 09:07
Heh b.ędzie ciekawie ciekawie ;]
A swoją drogą - czy dorbze slyszałem?
Ponać od update do hitów knighta ma dodawać się jego lvl
adrianeczeqq
19-11-2006, 09:28
Heh b.ędzie ciekawie ciekawie ;]
A swoją drogą - czy dorbze slyszałem?
Ponać od update do hitów knighta ma dodawać się jego lvl
Jak tak to wzpas, bo teraz się dodaje 1dmg co 5lv, ale z drugiej strony taki 100EK będzie walił hity 300+ spokojnie, myślę że prędzej dadzą np. 1dmg co 2 lub 3 lv
Shagarot
19-11-2006, 09:33
Ad mówisz że Knight na pewnym lvl bedzie walił 300+, a rpzepraszam bardzo... Sorc na odpowiednim mlvl z SD hituje 1200+, a o UE nie wspominajac - ten update ma być po to aby wrteszcie Knight też zaczą coś znaczyć i np opłacalniej bedzie już Najtowi solować Smoki [jak dotąt pozostałe 3 klasy miały tu łatwiejszą robote]
Radek 666
19-11-2006, 11:14
Spacja mi się zacina :d.
"GRAM W TIBIE 2 TYGODNIE" I Co ty możesz wiedzieć o tej gierce?! Prawdziwie granie zaczyna się od 30lvl+ i na Minlandzie nie jest to żaden problem. Tutaj widzę twój problem.
Gdyby nie było mnie stać na pacca Dziękowałbym Cipsoftowi, że mogę grać w tą gre za free i czerpać < bo ja umiem> z niej wiele zabawy.
Ech... Prosiłbym abyś przeczytał to co napisałeś jeszcze raz. "Gram w Tibię raz na dwa tygodnie" nie "Gram w Tibię dwa tygodnie"... A i dla twojej wiadomości to była przenośnia. A jakbyś chciał wiedzieć w Tibię grałem od lata '03 do update'u zima '04. Niedawno (2 miesiące temu?) znowu wróciłem. Aktualnie najstarsza postać to Potezny Smok (stworzony 14 października '04, wcześniejsze skasowane z powodu nieużywania ;P).
Ehhh.... śmiać mi sie chce jak czytam wasze posty... szczególnie Radka 666... To dziecko mnie rozbraja... Aż nie chce mi sie tlumaczyć, jaki jest głupi...
Ach, urzekłeś mnie. Jestem jedynie głupim dzieciakiem, który powinien przyssać się do cycka mamusi zamiast dyskutować z takimi inteligentnymi użytkownikami jak ty, którzy mają 5-letni staż i wiedzą wszystko ;*.
Ludzie, wy mnie demoralizujecie na maksa...
Ludzie popierwsze nieobrzucajcie radka wyzwiskami typu noob itp bo pewnie i tak niewiecie co to znaczy po drugie przyznaj mu racje i wam wy palcicie za tibie wymagacie ale nie muwice ze facc som noobami bo jak ktos niema pieniendzy to tesz go nazywasz frajerem czy noobem ze wy macie bogatych starcyh kturzy wam zaplacom za pacc to nieznaczy ze ktos inny musi takich miec wienc zamknijcie mordy na temat pieniendzy!!
pacc 90 dni - około 90zł ; czyli 1zł dziennie. Wielki problem tyle uzbierać?
@Radek666
a ty podaj chociaż jeden argument dlaczego Facce też powinny coś dostać. CHOCIAŻ JEDEN!
Hemp Gru
19-11-2006, 12:22
Mówisz że nie stać cie na pacca, ja niedawno zakupiłem swojego piątego pacca niewydając przy tym ani złotówki, wystarczy kilka nocek na druidzie..
weź człowieku wyjdź z tego forum i naucz sie pisać -.-
Fajnie nazywa sie fotka "hellquest" :)
Wiesz jesteś żałosny. Mimo tych rzekomych 17 lat nie dorastasz do pięt radkowi666. On w grzeczny sposób przedstawia swój punkt widzenia a ty jak ostatni burak zaczołeś mu wrzucać od nooków. Ty i elita? Dobre sobie. To że masz 60+ lvl i Pacc nie oznacza że należysz do jakiejś elity.
pocałuj mnie w pompe miśku :) Ty pewnie też masz z 10 lat jak radek i dlatego go bronisz. BTW. to ty i reszta noobów którzy chcą całej tibii za free jesteście żałośni. W życiu nie ma nic za darmo, w sklepie też musisz zapłacić jeśli chcesz mieć gre. Może taka EA też jest evul bo każe za fife albo nfs płacić?
edit:
Kłócę się z ludźmi którzy płacą za grę. Płacicie za grę i jesteście lepsi? Taaak? Wy jesteście Bogami, my jesteśmy waszymi niewolnikami, uważaj bo ci jeszcze buty wypastuję...
Tak właśnie większość z nas uważa, dobrze to ująłeś niewolniku :) A teraz WYJDŹ I POSSIJ MAMIE CYCKAI! X( xD
edit2:
No, dobrze mówi... KUMULUS, moge podać (temu o kim mowa) przynajmniej 10 osób z FACC-em, którzy grają lepiej niż osoby z PACC-em
no prosze cie bardzo, podaj -.-
edit3:
Ale niestety sa tez tacy gracze ktorym rodzice 2 zl nie dadza, bo sami nie maja :(
a skąd mają kase na komputer z internetem?
PiSowstrzymywacz
19-11-2006, 12:34
moim skromnym zdaniem wszelkie zmiany w tibii prowadza do tego ze staje sie ona coraz to atrakcyjniejsza. FACC mają za mało?? postacie magiczne mają rozdzki, gra jest w pewnym sensie darmowa. owszem gra na pacc to niebo, ale za cos cipsoft musi zyc i funkcjonowac. owszem nowy teren dla facc byłby wskazany, ale sami zobaczcie co jest z dark katedrą, poexpisz tam na niższym lvl?? nie!! a jak masz większy lvl to możesz już zainwestować w pacca i szaleć na pacc arenie. a jak zalujesz kasy to skaczesz na guardy. kolejne aktualizacje sa dla coraz wyzszych lvl, wiec zamiast marudzic idzie poexpijcie, a pozniej kupcie pacca. dyskusja na temat czemu wszystko dla pacc jest bezsensowna, bo i tak na 20lvl nie zaznasz frajdy zdobywania super addonów, zwiedzania tajemniczych miejsc i konfrontacji z mega potężnymi przeciwnikami.koniec.kropka.
adrianeczeqq
19-11-2006, 12:53
Ad mówisz że Knight na pewnym lvl bedzie walił 300+, a rpzepraszam bardzo... Sorc na odpowiednim mlvl z SD hituje 1200+, a o UE nie wspominajac - ten update ma być po to aby wrteszcie Knight też zaczą coś znaczyć i np opłacalniej bedzie już Najtowi solować Smoki [jak dotąt pozostałe 3 klasy miały tu łatwiejszą robote]
Przepraszam bardzo 1200+ to bije taifun(275ms), pozatym ilość SD jest ograniczona i dość dużo kosztują, a aby walnać z ue trzeba zużyć 800many, której uzupełnienie to kewstia kilku(nastu) sekund manasowania się i też jest kodztowne, a ilość hitów knighta jest nieograniczona i darmowa nie licząc kosztów broni, jednakże 1dmg co lv nie wydaje się dużo a jednak aż takie zwiększenie dmg + exori strasznie wzmocinło by siłę knightów których i tak jest dość dużo mimo tylku niedogodzeń
Przydało by sie zwiększenie hitow knightowi ponieważ 20 sorc moze na loozie zsolowac gsa a na 20 lvlu to knight ledwo go blokuje . Przy pkowaniu knight wali 100 hp to juz zajebisty hit a sorc ok 500 . Gdyby tak było wracam do tibi :)
Luka Wars
19-11-2006, 13:47
Faktycznie, w dzisiejszych czasach to co najwyżej może poblokować jakiegoś potworka sorkowi:p
Wysokie hity byłyby wskazane dla knighta zwłaszcza, że w ostatnich update to postacie magiczne miały więcej nowości.
Kolejny update i kolejce zdyskryminowanie osób nieposiadających PACC :x: ... Mogliby udostępnić Daramę czy coś dla FACC... A nie kolejne zasugerowanie wykupu niezbyt taniego PACCa...
Czemu aż tak przeżywacie ten update skoro wogule go jeszcze nie było, lepiej cierpliwie poczekajcie aż wkońcu ujrzy światło dziennie. Nie ma najmniejszego sensu się kłoćic i pisać co to ma pacc a co facc i ile to dostał sorc a czego nie ma knight bo i tak nic nie zmienicie. I co to wogule za róznica kto ile ma lat, albo się umie grać albo nie. Pytanie powinno byc co zaoferuje nam cipsoft? Bo z tego co podają nie wiele wiadomo, żeby nie powiedzieć nic ztego nie wynika:)
Radek 666
19-11-2006, 13:55
@Radek666
a ty podaj chociaż jeden argument dlaczego Facce też powinny coś dostać. CHOCIAŻ JEDEN!
Nie piszę, że problem uzbierać. Jeśli bym chciał to bym miał duuużo PACCów (ale grając z taką częstotliwością po co mi to?).
Argument powiadasz? Z chęcią :D. Gra jest darmowa - każde nowe konto zaczyna ze statusem Free Account. Kto nowy odrazu płaci za grę? Najpierw gra się na FACCu, później niektórzy kupują PACC. Więc każdy FACC jest potencjalnym płatnikiem (nie wiedziałem jak to ująć :d) na serwer, na pensje i wogle. No i dlatego, że gra jest darmowa! Jeśli chcą zrobić ją płatną to powinni wydać darmowe demo Tibii, jeśli chcesz grać dalej - płacisz. A jeśli gra jest DARMOWA, to każdy powinien COŚ dostawać, oczywiście PACC więcej... (i jeszcze raz mi ktoś napisze, że chcę wszystko dla FACC a nic dla PACC to się wnerwie -.-)
pocałuj mnie w pompe miśku :) Ty pewnie też masz z 10 lat jak radek i dlatego go bronisz. BTW. to ty i reszta noobów którzy chcą całej tibii za free jesteście żałośni. W życiu nie ma nic za darmo, w sklepie też musisz zapłacić jeśli chcesz mieć gre. Może taka EA też jest evul bo każe za fife albo nfs płacić?
edit:
Tak właśnie większość z nas uważa, dobrze to ująłeś niewolniku :) A teraz WYJDŹ I POSSIJ MAMIE CYCKAI! X( xD
Człowieku! Chyba cię Bóg darem czytania nie obdarzył. GDZIE JA NAPISAŁEM, ŻE CHCĘ TIBII ZA DARMO?! NO GDZIE?! Właśnie - NIGDZIE. Nie ma nic za darmo? Ściągam sobie takie Silkroad, za darmo. Są jakieś płatne konta, które mają 10x więcej? NIEEE! Ściągam sobie KalOnline - TO SAMO. Ściągam sobie R.O.S.E Online - TO SAMOOO...
Po przeczytaniu kilku postów chciałem ZAAPELOWAĆ do graczy z PACC, żeby wszystkiego nie chcieli ("FACC mają za dużo, zabrać im i dać nam!!!!11", a było sporo takich głosów).
@edit
To była ironia mój mistrzu...
@up
Czemu tak przeżywamy? Ja próbowałem zacząć grzecznie tłumaczyć a tutaj wyjechali tacy 'mistrzowie' i zaczęli mnie wyzywać od "noobów", "dzieciaków" etc. nie podsuwając prawie żadnych argumentów.
Ja też nie jestem za tym, żeby cała Tibia była darmowa. Tylko niepokoi mnie to, że z każdym kolejnym update, gracze FACC są coraz bardziej dyskryminowania przez twórców. Rozumiem, gracze z PACC muszą mieć lepiej od tych darmowych kont, ale żeby AŻ TAKA różnica?
Mogliby udostępnić tereny ze starych update dla FACC, na przykład Daramę. Bo to się robi mało śmieszne...
Boski Rzeznik
19-11-2006, 14:05
Ja też nie jestem za tym, żeby cała Tibia była darmowa. Tylko niepokoi mnie to, że z każdym kolejnym update, gracze FACC są coraz bardziej dyskryminowania przez twórców. Rozumiem, gracze z PACC muszą mieć lepiej od tych darmowych kont, ale żeby AŻ TAKA różnica?
Mogliby udostępnić tereny ze starych update dla FACC, na przykład Daramę. Bo to się robi mało śmieszne...
JEJU !! Zrozum, że oni i tak nie dadzą żadnego terenu pacc dla facc co najwyżej dorobią coś dla facców.
Kolejny update i kolejce zdyskryminowanie osób nieposiadających PACC :x: ... Mogliby udostępnić Daramę czy coś dla FACC... A nie kolejne zasugerowanie wykupu niezbyt taniego PACCa...
kolejny idiota, który dostaje dużo za darmo, ale chce więcej...
@radek666
twój argument jest beznadziejny. Mówisz, że gra jest darmowa. OK zgadzam się z tobą, graj sobie w nią bez płacenia, ale nie płacz, żeby ci dawali nowe tereny. Zapłacisz - dostaniesz dużo świetnych expowisk i dołączysz do evul pacców, którzy są władcami a facce niewolnikami. Nie zapłacisz - graj za darmo (męcz sie na mainlandzie z noobami takimi jak ty) :)
edit: czemu w katalogu gg masz wpisane Dawid i Patryk? Czyżbyś sharował konto na gadu-gadu?
Pewnie masz na spółe z tatą gg, bo sam byś nie umiał założyć i rodzice muszą kontrolować twoje rozmowy, bo sie boją, że cie jakiś pedofil zbałamuci albo że zobaczysz na stronach xxx pół cycka i zawału dostaniesz. HAHAHA
ŻAL
Radek 666
19-11-2006, 14:51
kolejny idiota, który dostaje dużo za darmo, ale chce więcej...
@radek666
twój argument jest beznadziejny. Mówisz, że gra jest darmowa. OK zgadzam się z tobą, graj sobie w nią bez płacenia, ale nie płacz, żeby ci dawali nowe tereny. Zapłacisz - dostaniesz dużo świetnych expowisk i dołączysz do evul pacców, którzy są władcami a facce niewolnikami. Nie zapłacisz - graj za darmo (męcz sie na mainlandzie z noobami takimi jak ty) :)
Człowieku, dobijasz mnie. Ja nigdzie cię nie wyzywałem, a ty w każdym poście piszesz, że jestem noobem, dzieciakiem etc. I czemu tak?
A co by tobie zmieniło gdyby dodano teren dla FACC, no? Ty byś tam miał zakaz wstępu czy jak? Innym by pomoglo, tobie by nic nie zmieniło - źle ci?
A co by tobie zmieniło gdyby dodano teren dla FACC, no? Ty byś tam miał zakaz wstępu czy jak? Innym by pomoglo, tobie by nic nie zmieniło - źle ci?
dużo by zmieniło, ja już mam taki charakter, że wole mieć coś tylko dla siebie niż dzielić sie z noobami :]
Jak otworzą pits of Inferno to wracam do gry :D. Zarypiście by było... :D
Radek 666
19-11-2006, 15:32
dużo by zmieniło, ja już mam taki charakter, że wole mieć coś tylko dla siebie niż dzielić sie z noobami :]
Noob - jest to gracz natrętny, słaby, doprowadzający drużynę celowo do przegranej lub w jakikolwiek inny sposób przeszkadzający normalnym graczom - takim zachowaniem często próbuje się dowartościować.
:D <dziesięć znaków>
I zgodzę się - z noobami nie. Ale z normalnymi graczami tak... =.=
:D <dziesięć znaków>
I zgodzę się - z noobami nie. Ale z normalnymi graczami tak... =.=
z normalnymi mogę się podzielić, niestety ty do nich nie należysz ;)
tomektrz
19-11-2006, 16:08
Najnowszy NFS też jest darmową grą, bo można ściągnąć sobie ZA DARMO demo i przejechać się 1 samochodem po kawałku najbadziewniejszej trasy...
Ludzie, ja powiem tak. Mógłbym kupić PACCa, ale po kiego grzyba? Mam wydać ~100 zł, żeby grało mi się w Tibię trochę fajniej niż przedtem? Wolę kupić sobie za to colę, orzeszki itp. Wychodzi taniej, a gra się także sympatyczniej. A jeśli chodzi o Cipów, to naprawdę są zwyczajnie chciwi. Gdyby chcieli, mogliby przecież np. umieścić w grze reklamę, która wyświetlałaby się w oknie gry lub w czasie logowania (jak np. w GG). Naprawdę, gdyby chcieli znaleźliby inne rozwiązanie.
EDIT: I nie wciskajcie tu obrazu biednego Cipa, który mieszka w ziemiance z gromadką płaczących dzieci, który nie ma co jeść, bo wredni gracze zostawili go bez środków do życia nie kupiwszy PACCa. Zapewniam was, że oni żyją na DUŻO wyższym poziomie niż większość z was.
Radek 666
19-11-2006, 16:17
z normalnymi mogę się podzielić, niestety ty do nich nie należysz ;)
Czemu sądzisz, że nie? Nawet mnie nie znasz. Po twoim zachowaniu prędzej ty jesteś nienormalny, ja próbuję prowadzić dyskusję a ty mnie zwiesz od noobów i dzieciaków, co jest conajmniej nienormalne...
Najpierw naucz się znaczenia słowa noob, dopiero później je używaj.
W podpisie masz "Dzieciom Neo mówimy nie" a zobacz jakie zachowanie prezentujesz.
Po pierwsze :
Dlaczego zawsze, CO ROKU, przy "apdejtowych" tematach powstaje anty-paccowa nagonka? Nie można normalnie podyskutować o update?
Po drugie :
Dlaczego próbujecie odbierać CipSoftowi prawo do zarobku na rzeczy, której poświęcili życie?
Po trzecie :
CIPom zdaża się przegiąć - zgadzam się(patrz. Soul Pointsy), ale bez przesady, na FACCu da się grać, nie dramatyzujcie Oo
Po czwarte :
Większość "pacc sux - ludzi" nigdy nawet na guardy nie pójdzie, bo po prostu nie da rady...
Po piąte :
Jeszcze się nie nauczyliście, że ten świat jest oparty na kasie? Powodzenia w życiu...
Pozdrawiam
Ario
Radek 666
19-11-2006, 17:16
Po pierwsze :
Dlaczego zawsze, CO ROKU, przy "apdejtowych" tematach powstaje anty-paccowa nagonka? Nie można normalnie podyskutować o update?
Po drugie :
Dlaczego próbujecie odbierać CipSoftowi prawo do zarobku na rzeczy, której poświęcili życie?
Po trzecie :
CIPom zdaża się przegiąć - zgadzam się(patrz. Soul Pointsy), ale bez przesady, na FACCu da się grać, nie dramatyzujcie Oo
Po czwarte :
Większość "pacc sux - ludzi" nigdy nawet na guardy nie pójdzie, bo po prostu nie da rady...
Po piąte :
Jeszcze się nie nauczyliście, że ten świat jest oparty na kasie? Powodzenia w życiu...
Pozdrawiam
Ario
Ad. 1
Teraz powstała nagonka Any-Me chyba :d. Ja nie jestem Anty-PACC tylko FACC na poziomie.
Ad. 2
Prawo zarobku :D. Czy ja nie chcę żeby zarabiał? Chyba nie czytałeś wszystkich moich postów, ot co. Gdyby dodali trochę więcej dla FACC tak jak było niegdyś, to zbankrutowaliby?
Ad. 3
Tak, grać się da. Nie wątpie w to, ale gdyby CipSoft nie gonił tak za pieniędzmi grałoby się lepiej.
Ad. 4
PACC roxuje. To FACC suxuje, zbyt suxuje... I powinno być inaczej.
Ad. 5
Świat jest oparty na kasie - ale inne darmowe gry MMO jakoś sobie z tym radzą. Takie kupowanie dodatków za prawdziwe pieniądze - zwykłym graczom nie przeszkadza (a nawet pomaga, bo później mogą takie dodatki kupić za pieniądze w grze o ile ktoś je sprzedaje), a producenci czerpią z tego niezłe pieniądze.
Nie mam 10 lat to po pierwsze. Po 2 nie jestem noobem i sam mam pacc. Po 3 zastanów się nad znaczeniem słowa noob bo to nie są tylko nisko poziomowi gracze.
Noob - jest to gracz natrętny, słaby, doprowadzający drużynę celowo do przegranej lub w jakikolwiek inny sposób przeszkadzający normalnym graczom - takim zachowaniem często próbuje się dowartościować. <<---- to wytłuszczone to coś o tobie. W każdym twoim poście wyzywasz od noobów. Chcesz się poczuć lepszy czy brak ci argumentów? A Bronie go(choć nie do końca się z nim zgadzam) bo na wszystko co on powiedział masz tylko jedną odpowiedź "jesteś noobem bo mam inne zdanie i brak mi argumentów że jest inaczej niż to co on mówi"
Z twoich postów widze że jesteś burakiem jakich mało . Po prostu pies ogrodnika.
n/c
Jak dodać obrazek pod nazwę użytkownika????
Wiem, że to nie na temat, ale plzzzz powiedzcie.
Ad. 3
Tak, grać się da. Nie wątpie w to, ale gdyby CipSoft nie gonił tak za pieniędzmi grałoby się lepiej.
każdy goni za kasą jak już ktoś wcześniej pisał a ich to za przeproszeniem ch*j obchodzi jak sie gra nam - faccom. A pozatym każdy facc daje im kase bo reklama na tibia.com jest a facc wchodzi na ich strone tak czesto jak pacc
Ludzie zrozumcie ze granie na FACC nie jest takie trudne jak mowicie ja jak gralem na FACC-u to zrobilem 89 Palka z skilami 92 i magicem 18 wiec nie mowcie ze sie nie da expic bo da sie . Ale wy chcecie 12 lvlem isc na hydry odrazu na Tiquande kurwa o co chodzi na miejscu na PACC hit i ded na wiekszosci potworow a na FACC-u sa dobre potwory a jak muwicie ze sa zajete bo wy nooby jestescie i nie umiecie napisac "i'm next ok?" czy to takie trudne ??.
nie moja wina ze wy druidem czy sorcem 40 FACC-em macie 20 magic i na gs-a albo draga potrzebujecie bp sd zrobcie z 45 magic i sorcem 3 x exevo mort hur a druidem hmm i styka na gs-a czy draga a palem jeszce latwijej bo skile 65 i bolty a knightm najgorzej ale blojknac sie da z skilami 65/65 i draon shieldem na kturego kasa bedzie z dezesrta chociaz. Wiec czy FACC czy PACC i tak duzy lvl mozna wbic a nie wspomnailem ze tym moim palem to ja gralem tylko 4 miechy i w dp mialem 560 k wiec jak bym chcial to bym pacca kupil ale nie chcialem bo i tak dobrze mi sie expilo wiec idzicie na karuzele z tymi 12 lvlami albo na rotworym jak chcecie mniec wiekszy ... dobra kacze ten post bo go nikomu nie bedzie chcialo sie przeczytac bo za dlugi NOOBy tak maja ... X( wiec cu
Ad. 1
Teraz powstała nagonka Any-Me chyba :d. Ja nie jestem Anty-PACC tylko FACC na poziomie.
Ad. 2
Prawo zarobku :D. Czy ja nie chcę żeby zarabiał? Chyba nie czytałeś wszystkich moich postów, ot co. Gdyby dodali trochę więcej dla FACC tak jak było niegdyś, to zbankrutowaliby?
Ad. 3
Ad. 4
Ad. 5
Świat jest oparty na kasie - ale inne darmowe gry MMO jakoś sobie z tym radzą. Takie kupowanie dodatków za prawdziwe pieniądze - zwykłym graczom nie przeszkadza (a nawet pomaga, bo później mogą takie dodatki kupić za pieniądze w grze o ile ktoś je sprzedaje), a producenci czerpią z tego niezłe pieniądze.
ad. 3
gonią za pieniędzmi jak każdy... postaralali sie. wyszło im, teraz zbierają plony
ad. 4
tu jesteś przeciwko paccowi... płacą złotówkę dziennie dużo to nie jest, ale dają Cipsoftowi zarobić. robią tą gre pod PACC, tak trudno to pojąć?
ad. 5
Tibia też jest darmowa jakbyś nie przyuważył... Oni dają możliwość kupienia PACC nie zmuszają... Całkowicie darmowe gry zazwyczaj są gorsze, nie updatowane itp...
Jak dodać obrazek pod nazwę użytkownika????
Wiem, że to nie na temat, ale plzzzz powiedzcie.
Panel kontrolny użytkownika>Zmień podpis>LINK
Ludzie zrozumcie ze granie na FACC nie jest takie trudne jak mowicie ja jak gralem na FACC-u to zrobilem 89 Palka z skilami 92 i magicem 18 wiec nie mowcie ze sie nie da expic bo da sie . Ale wy chcecie 12 lvlem isc na hydry odrazu na Tiquande kurwa o co chodzi na miejscu na PACC hit i ded na wiekszosci potworow a na FACC-u sa dobre potwory a jak muwicie ze sa zajete bo wy nooby jestescie i nie umiecie napisac "i'm next ok?" czy to takie trudne ??.
nie moja wina ze wy druidem czy sorcem 40 FACC-em macie 20 magic i na gs-a albo draga potrzebujecie bp sd zrobcie z 45 magic i sorcem 3 x exevo mort hur a druidem hmm i styka na gs-a czy draga a palem jeszce latwijej bo skile 65 i bolty a knightm najgorzej ale blojknac sie da z skilami 65/65 i draon shieldem na kturego kasa bedzie z dezesrta chociaz. Wiec czy FACC czy PACC i tak duzy lvl mozna wbic a nie wspomnailem ze tym moim palem to ja gralem tylko 4 miechy i w dp mialem 560 k wiec jak bym chcial to bym pacca kupil ale nie chcialem bo i tak dobrze mi sie expilo wiec idzicie na karuzele z tymi 12 lvlami albo na rotworym jak chcecie mniec wiekszy ... dobra kacze ten post bo go nikomu nie bedzie chcialo sie przeczytac bo za dlugi NOOBy tak maja ... X( wiec cu
Eeee... 4 miechy?? To dobry jesteś...
na 18 mlv = Time needed to regenerate @ 2 mana per 4 sec (unpromoted): 39d 10h 22m 56s = NON STOP! Acc share? BOTs?
LvL. = XP needed: 12,157,600
Need to kill 17,368 dragons to get from level 1 (+0%) to level 92. At a rate of 1 dragons every 3m, it would take 36d 4h 24m.
Hmm. Gdybyś zabijał dragi non stop co 3 min 1 to byś miał 92 lvl.
4 miechy = 120 dni Czas potrzebyny żeby zrobić lvl i magic ~ 40 dni. Czyli musiałbyś siedzieć codziennie przy kompie 8 h TYLKO expiąc na dragach i bijąc mlv w jednym. Nie mówiąc już o 560k w depo czego nie chce mi sie liczyć.
Skilli nie znalazłem Twoje szczęście.
@Radek666
wole wydac na co innego ;)
i na facc sie jedzie
nie moja wina ze wy druidem czy sorcem 40 FACC-em macie 20 magic i na gs-a albo draga potrzebujecie bp sd zrobcie z 45 magic i sorcem 3 x exevo mort hur a druidem hmm i styka na gs-a czy draga a palem jeszce latwijej bo skile 65 i bolty a knightm najgorzej ale blojknac sie da z skilami 65/65 i draon shieldem na kturego kasa bedzie z dezesrta chociaz. Wiec czy FACC czy PACC i tak duzy lvl mozna wbic a nie wspomnailem ze tym moim palem to ja gralem tylko 4 miechy i w dp mialem 560 k wiec jak bym chcial to bym pacca kupil ale nie chcialem bo i tak dobrze mi sie expilo wiec idzicie na karuzele z tymi 12 lvlami albo na rotworym jak chcecie mniec wiekszy ... dobra kacze ten post bo go nikomu nie bedzie chcialo sie przeczytac bo za dlugi NOOBy tak maja ... wiec cu
lol nierób jaj :>
trzeba by było ( dyst) 454 h czyli 19 dni non stop może i tak :> .......
Przybitek
19-11-2006, 19:11
ad. 3
gonią za pieniędzmi jak każdy... postaralali sie. wyszło im, teraz zbierają plony
ad. 4
tu jesteś przeciwko paccowi... płacą złotówkę dziennie dużo to nie jest, ale dają Cipsoftowi zarobić. robią tą gre pod PACC, tak trudno to pojąć?
ad. 5
Tibia też jest darmowa jakbyś nie przyuważył... Oni dają możliwość kupienia PACC nie zmuszają... Całkowicie darmowe gry zazwyczaj są gorsze, nie updatowane itp...
Panel kontrolny użytkownika>Zmień podpis>LINK
Eeee... 4 miechy?? To dobry jesteś...
na 18 mlv = Time needed to regenerate @ 2 mana per 4 sec (unpromoted): 39d 10h 22m 56s = NON STOP! Acc share? BOTs?
LvL. = XP needed: 12,157,600
Need to kill 17,368 dragons to get from level 1 (+0%) to level 92. At a rate of 1 dragons every 3m, it would take 36d 4h 24m.
Hmm. Gdybyś zabijał dragi non stop co 3 min 1 to byś miał 92 lvl.
4 miechy = 120 dni Czas potrzebyny żeby zrobić lvl i magic ~ 40 dni. Czyli musiałbyś siedzieć codziennie przy kompie 8 h TYLKO expiąc na dragach i bijąc mlv w jednym. Nie mówiąc już o 560k w depo czego nie chce mi sie liczyć.
Skilli nie znalazłem Twoje szczęście.
Ehm co do twoich obliczeń... Jest takie coś jak manafluidy i inne rzeczy przyspieszające przyrost many... Teraz sie expi palkiem z manasami nie z uhami... grał po 5-8h dziennie srednio noi co w tym trudnego kończysz szkołę o 13-15 wracasz do domu i grasz do 22... Dla chcącego nic trudnego.. Z expem też nie problem początkowo idzie wolniej wiadomo a później przy expieniu na cavie idzie nawet do 100k/h więc to jest jakieś 1,5dragona/minute przy przyjęciu że nie tylko sie expi to wychodzi właśnie średnio 3 min na draga... :)
Ehm co do twoich obliczeń... Jest takie coś jak manafluidy i inne rzeczy przyspieszające przyrost many... Teraz sie expi palkiem z manasami nie z uhami... grał po 5-8h dziennie srednio noi co w tym trudnego kończysz szkołę o 13-15 wracasz do domu i grasz do 22... Dla chcącego nic trudnego.. Z expem też nie problem początkowo idzie wolniej wiadomo a później przy expieniu na cavie idzie nawet do 100k/h więc to jest jakieś 1,5dragona/minute przy przyjęciu że nie tylko sie expi to wychodzi właśnie średnio 3 min na draga... :)
100k/h trza być dobrym i wychaczyć resp. koryguje nie 1,5drag/min tylko ~2,5drag/min... Ja liczyłem ogólnostkowo. od 1szego do 92giego lvla bił 1 draga co 3 min. Aha. Niewierze że zostawiałby w dragach loot chyba że mcekiem by chodził. ZAROBIŁ 560k (żadne tam allegore).
Moje obliczenia - :crusader:. Twoje - :baby:. :cygaro:
;) ;) ;) ;)
xD
Trichondrius
19-11-2006, 21:10
Kapi007: Jak ktoś UMIE grać to naprwde może zrobić ten 90lvl w 3 czy 4 miechy :O
ToPIc: WoW , już ide kupić pacca:cyclops: !!! Tak naprawde CiPy chcą sobie kupić wille za 200.000.000 erło i dlatego ciągle nic nie robią dla fak ! (lol) Aha noi muszą wysłać kase dla radio marysia !
Czemu sądzisz, że nie? Nawet mnie nie znasz. Po twoim zachowaniu prędzej ty jesteś nienormalny, ja próbuję prowadzić dyskusję a ty mnie zwiesz od noobów i dzieciaków, co jest conajmniej nienormalne...
Najpierw naucz się znaczenia słowa noob, dopiero później je używaj.
W podpisie masz "Dzieciom Neo mówimy nie" a zobacz jakie zachowanie prezentujesz.
tak sądze, ponieważ twój rekord przez te kilka lat gry to 12 level i zostaw w spokoju mój podpis i spójrz na swój (pedalskie mangowe mordy)
A noobem jesteś ty bo non stop podajesz ten sam argument, że facce powinni więcej dostawać. I tak już za dużo macie chociaż nie płacicie.
Ja bym jednak proponował skończyć dyskusje o FACC/PACC, albo o tym, że nie możliwe jest zrobić 90 lvl w 4 miechy, temat dotyczy zapowiedzi Update...
Pozdrawiam
Ario
Kapi007: Jak ktoś UMIE grać to naprwde może zrobić ten 90lvl w 3 czy 4 miechy :O
ToPIc: WoW , już ide kupić pacca:cyclops: !!! Tak naprawde CiPy chcą sobie kupić wille za 200.000.000 erło i dlatego ciągle nic nie robią dla fak ! (lol) Aha noi muszą wysłać kase dla radio marysia !
Dobra, dobra, przekonałeś mnie ;p. Zwram honor choć wątpie że masz taki lvl w takim czasie. (chyba że jesteś studentem na 5tym roq)
@topic
Hmm... co roq to samo... kłótnia o facc/pacc... mamy tu dyskutować o updejcie nie o accountach :)
@Edit
@kumulus
Dzieki, zajrzałem dzięki Tobie do słownika, poprawiłem błąd i zaczęłem sie uczyć z polaka ;p
@topic
Hmm... co roq to samo... kłutnia o facc/pacc... mamy tu dyskutować o updejcie nie o accountach :)
jestem na tym forum od około 3 lat (miałem wcześniej inne konto) i prawie zawsze wchodziłem na tematy o updacie który ma nadejść i kłóciłem się z faccami, którzy pisali, że cipsoft jest evul bo niedaje im ank czy innej tiquandy za darmo :P
Mam nowego Pacca to sobie troche poodkrywam :)
Bedzie spox :)
niby co możesz odkryć 10 levelem? I po co kupiłeś pacc na tego noob chara, skoro nawet nie expisz nim tylko stoisz pod dp jak 80% polskich graczy (idiotów)
Skończcie już rozmowę na ten temat. To nie ma sensu.
@Radek 666
Najpierw piszesz:
A jeśli gra jest DARMOWA, to każdy powinien COŚ dostawać, oczywiście PACC więcej...
A potem:
Niby uważasz, że PACC powinien dostawać więcej niż FACC co update, ale potem znowu się wykłócasz i doprowadzasz do tego, że ludzie Ci wrzucają.
Przecież właśnie tak jest:
Co update - WSZYSCY - i PACC, i FACC zyskują nowe możliwości.
A to, że uważasz, że niedługo FACCe już nic nie będą dostawać, albo i wogóle przestaną istnieć - nie ma sensu. Skąd możesz wiedzieć co będzie w następnym update? Może CIPy specjalnie dla Ciebie zniosą PACCe i zdecydują się na utrzymywanie 70 + servów ze swojej kasy do usranej śmierci. A może jednemu z nich coś pierdolnie i ustalą, że np. Kumulus zostanie panem całej Tibii. Wtedy Ty napewno byś już sobie nie pograł ;]
Sam nawet dokładnie nie wiesz na czym tak naprawdę Ci zależy. Skończ już ten temat.
Nie chcesz płacić? - graj na FACCu.
Nie podoba się FACC? - kup PACCa.
Nie chcesz kupić PACCa? - nie graj.
Może CIPy specjalnie dla Ciebie zniosą PACCe i zdecydują się na utrzymywanie 70 + servów ze swojej kasy do usranej śmierci. A może jednemu z nich coś pierdolnie i ustalą, że np. Kumulus zostanie panem całej Tibii. Wtedy Ty napewno byś już sobie nie pograł ;]
Sam nawet dokładnie nie wiesz na czym tak naprawdę Ci zależy. Skończ już ten temat.
dobrze mówisz Marcinku :)
templeoflight
20-11-2006, 12:00
Hehehe, super news, następna perfidna reklama PACC ;]
@Radek 666
Zgadzam się z tobą w 100%. Zarejestrowałem się tylko dlatego żeby powiedzieć wam że mimo tego iż pacc placi, a facc nie to Radek skutecznie wygrał z wami walkę. Jeżeli nie widzicie tego to jesteście tymi 80% polaków którzy stoją w dp. Radek pokazał argumenty, pokazał że nie musi was wyzywać żeby udowodnić że ma racje.
@Shiray
Przeczytaj swoj post zobacz cytaty ktorych użyłeś i zastanów się czy to nie to samo.
Tak owszem facc dostaje "coś" z update. Ale dostaje coś co jest wogule mu niepotrzebne. Dostaje pierdólki zamiast jakiegoś expowiska. Co szkodzi robić co update jakieś expowisko dla facc typu DC. Pacc i tak dostanie wiecej a zawsze to miły akcent dla facc ktorzy i tak kiedys kupią pacc.
Pokazaliście swoją nieumiejętność rozmowy z uzywaniem konkretnych argumentów.
1. kup pacc
2 nie chcesz to nie graj
Brawo chłopaki widać że macie klase. A dodatkowo chcieliście zasłonić swoją niewiedzę obelgami pod adresem Radka. Nie chodzi mi juz o sam temat dyskusji tylko o jej przebieg. Nie umiecie walczyć macie duzo argumentow ale nie wiecie o tym. Dużo obelg zero słuszności.
Radek jestem z tobą, trzymaj się. Ja nigdy nie miałem pacca bo po prostu nie mam na niego kasy. Wolę wydać na paliwo.
Mogłbym znizyć się do waszego poziomu i napisać. Pacce zostancie na terenach niedostepnych dla facc, ale nie chodźcie po ziemiach faccowych. Tak wlasnie wygląda inversja waszych argumentow co do posiadaczy facc.
Wiem ze bedziecie mnie atakowac. Jezeli zrobicie to bez bluzgów to gratuluje.
pozdro Radek
Radek 666
20-11-2006, 17:12
tak sądze, ponieważ twój rekord przez te kilka lat gry to 12 level i zostaw w spokoju mój podpis i spójrz na swój (pedalskie mangowe mordy)
A noobem jesteś ty bo non stop podajesz ten sam argument, że facce powinni więcej dostawać. I tak już za dużo macie chociaż nie płacicie.
12 level, haha :D. Możliwe, że twój, jednak nie mój... Niestety ja jestem taki, że zawsze koło 30 levelu nudziło mi się, oddawałem postać znajomemu i przestawałem grać na ~miesiąc. W sumie miałem 5 czy 6 leveli ~30. Wiem, że to nie jest dobrze - a nawet bardzo słabo. Ale w tej dyskusji nie chodziło o level tylko o wiedzę, którą ty w 90% zastępujesz obelgami. Avatar i podpis - nie manga tylko anime to po pierwsze. Po drugie poobrażaj sobie te setki milionów fanów anime jeśli chcesz ;).
To, że FACC powinien więcej dostawać to nie argument - to jest temat. I znowu mylisz pojęcia... A argumentów miałem dużo, ty niestety bardzo mało. No, nie dziwię się skoro nie wiesz nawet co to jest ^^.
Skończcie już rozmowę na ten temat. To nie ma sensu.
@Radek 666
Najpierw piszesz:
A potem:
Niby uważasz, że PACC powinien dostawać więcej niż FACC co update, ale potem znowu się wykłócasz i doprowadzasz do tego, że ludzie Ci wrzucają.
Przecież właśnie tak jest:
Co update - WSZYSCY - i PACC, i FACC zyskują nowe możliwości.
A to, że uważasz, że niedługo FACCe już nic nie będą dostawać, albo i wogóle przestaną istnieć - nie ma sensu. Skąd możesz wiedzieć co będzie w następnym update? Może CIPy specjalnie dla Ciebie zniosą PACCe i zdecydują się na utrzymywanie 70 + servów ze swojej
Co do tego, że najpierw pisałem tak potem tak. Chyba nie zauważyłeś o co mi chodziło, przeczytaj to jeszcze raz i może zrozumiesz. PACC powinien dostawać więcej niż FACC (ogólnie, np. niech by było, że FACC dostanie dwa expowiska a PACC trzy), ale FACC powinien dostawać więcej niż teraz (nie 10 expowisk PACC i 1 FACC). Ja nie chcę i nigdy nie chciałem znieść PACCA, a niech sobie zostaje, tylko żeby postępowanie Cipów było całkowicie inne, pisałem to już... Żadnej apelacji do CipSoftu o to. W pierwszym poście który napisałem w tym temacie chciałem tylko przedstawić swoje zdanie - na początku nie wiedziałem, że wśród pannów pacców wywoła to taką złość :d. A niech Kumulus zostaje władcą Tibii, wtedy będzie miał evul pacca 4 ever ;). Ale niestety ludzie, którzy grają dla zabawy i nie mają zamiaru wydawać pieniędzy na grę nie będą mieli życia.
@up
Dzięki :). Ale chyba niedługo przestanę odpowiadać na 90% postów, bo nudzi mi się na odpowiadanie na obelgi w moją stronę. Ale cóż, już się przyzwyczajam powoli ;P.
Pan zbych
20-11-2006, 17:15
Z twoich postów widze że jesteś burakiem jakich mało . Po prostu pies ogrodnika.
n/c
Vicious dobre xD! jedz po tych noobach co grac nie umia mysla ze za sama rl kase beda mieli pacc xD ja np sprzedaje itemy i kupuje se pacca xD teraz mam 427 dni
i jeszcze jedno do cipsoftu przestancie pisac o tym co bedzie w update bo i tak nic nikogo to nie obchodzi
bo wiadomo ze wszyscy chcemy jednego xD! NOWYCH ŚWIATÓW PVP xD!
Cycu rycu 2
20-11-2006, 17:28
@up
Widzę że mamy takie same poglądy! Szanuję i popieram twoją wypowiedź gdyż jest ona w 90% poprawna ba jak nie w 95% Cip'shoft całkowicie oszalał na punkcie forsy :/ Osobiście właśnie z tego powodu przestałem grać w Tibię... Przerzuciłem się na Ultime Online ( jak jest ktoś zainteresowany to proszę www.ultimaonline.pl w dziale download możecie bezpłatnie pobrać grę).
Według mnie gry typu tibia i ultima powinny być kierowane przez osoby które nie mają "Fioła" na punkcie kasy! Przykład? Ultima online (;) ) Serwer - moongate - najlepszy polski shard (server) w Polsce. Tereny w 100% dostępne dla karzdego gracza - PACC nie istnieje - jest tylko donte dla tych którym niechce się skillować ( można w nim zakupić wyjątkowe przedmioty, kase, a przedewszystkim skille) taka krótka reklama moongate :] CIP'KI OPAMIĘTAJCIE SIĘ!!!
8o jak by pacc byl x razy taniej to pacc'ów bendzie x razy tyle cipsoft by miał tye samo kaski
tylko odpowiedniu "ustawic cene pacca" :evul: wyjdzie na to ze bendzie się wszystkim zyło lepiej :cup:
@Radek 666
Zgadzam się z tobą w 100%. Zarejestrowałem się tylko dlatego żeby powiedzieć wam że mimo tego iż pacc placi, a facc nie to Radek skutecznie wygrał z wami walkę. Jeżeli nie widzicie tego to jesteście tymi 80% polaków którzy stoją w dp. Radek pokazał argumenty, pokazał że nie musi was wyzywać żeby udowodnić że ma racje.
Naprawdę to brzmi żałośnie Oo Jaka walka? Jakie podziały? Pos*ało was? Nie za bardzo wnikacie? Mase ludzi gra na faccu i nie narzeka tak bardzo jak wy, aż naprawde żal czytać.... + temat brzmi troszke inaczej.... zastawiajcie sie jakie zagadki rozwiąże CipSoft, a kłótnie urządzajcie sobie na priv/gg... >.<
CipSoft sux?
http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=20289
@up
Wątpie, czy to do nich dotrze.
Cip'shoft całkowicie oszalał na punkcie forsy :/
Eh, szkoda gadać.
1. kup pacc
2 nie chcesz to nie graj
Tego nie powiedziałem. Właśnie pokazałeś swoją nieumiejętność czytania ze zrozumieniem.
A tu kolejny tego przykład:
Przeczytaj swoj post zobacz cytaty ktorych użyłeś i zastanów się czy to nie to samo.
NIE - to NIE jest to samo.
A dodatkowo chcieliście zasłonić swoją niewiedzę obelgami pod adresem Radka.
Czegoś tu nie rozumiem. Niewiedzę? Na temat czego?
Nie umiecie walczyć macie duzo argumentow ale nie wiecie o tym. Dużo obelg zero słuszności.
Gdzie widziałeś w moim poście obelgi?
Następny, który chce się wyżyć "walcząc" na forum. Jara cię to? Porozmawiaj z kolegami, rodziną - z nimi powalcz.
Mogłbym znizyć się do waszego poziomu i napisać.
Eh, żal. Nie podoba się to co mówimy, więc mamy poziom zerowy ;-(((
@Radek 666
Spoko, rozumiem o co Ci chodzi. Jednak pisząc tu niczego nie uzyskasz. Napisz list do CIPów, albo coś w tym stylu, bo sam widzisz do czego rozpoczynanie takich rozmów na tym forum prowadzi ;)
8o jak by pacc byl x razy taniej to pacc'ów bendzie x razy tyle cipsoft by miał tye samo kaski
tylko odpowiedniu "ustawic cene pacca" :evul: wyjdzie na to ze bendzie się wszystkim zyło lepiej :cup:
A dla kogo w Europie 20 Euro na 3 miechy jest zastraszająco wielką kwotą?
Dla Polaków...
Ale faktycznie, trochę dziwne, że już ludzie chcą, żeby dla Facc było wszystko. Ja też jestem za tym, żeby FACC dostał więcej niż zazwyczaj, może jakieś questy, może jakiś stary teren dla PACC... Ale nie wszystko.
@Shiray
A teraz ty pokazałeś swoją umiejętność czytania ze zrozumieniem.
1. Ja nie napisalem ze to twoje argumenty tylko ludzi ktorzy są za twoją opinią.
2. No widać nie umiesz czytać wszystkich postów i wyciągać wniosków. Napisał że pacc powinien dostawać wiecej ale to nie znaczy że facc powinien dostawać aż tak mało. Teraz rozumiesz? Jeżeli nie to wielka szkoda ale w takim razie ty nie potrafisz czytać ze zrozumieniem.
Niewiedzę na temat wyrzszości pacca nad faccem a tak wielu ludzi tutaj zarzeka się że są obeznani a potem bluzgają bo brak im argumentów. Szacunek dla ciebie że stawiasz na swoim ale robisz to w konkretny sposób.
I to co napisałeś do Radka działa w obie strony. Pisząc tutaj nikt niczego nie zyska. To tylko forum, poglądy wielu ludzi ine znacza duzo inne malo. W moich oczach zyskujesz bo wiesz co mowisz a reszta po prostu staje za twoimi plecami. Pozdrawiam
@Arionel
Żałosne? Ten cały temat to off topic więc dostosowuję się. Jeżeli wy walczycie o poglądy wyrzszości pacca nad faccem to ja mogę wspomóc kolegę w jego przekonaniach. A ty mi napewno nie zabronisz. Żal czytać? Jak tak to puść to mimo uszu. Po to jest forum.
Nie chcemy zeby wszystko bylo dla facc, chcemy zeby facc bylo brane pod uwage przynajmniej co 2 update.
@up
Rozumiem o co wam chodzi.
Jeżeli Ty napisałbyś jakąś grę MMORPG i chciał zarobić + dodatkowo utrzymać servy, zakładająć w tej grze, np. coś w stylu PACCa - to chyba jasne - większy nacisk kładłbyś na dodawanie możliwości kontom płatnym, tak aby coraz więcej i więcej ludzi je kupowało. Nie wyklucza to jednak tego, że i FACCe coś dostaną. Dlatego możecie: napisać list, lub swoją propozycję dodania czegoś FACCom na forum. Według mnie jednak minusem jest, że konta darmowe nie posiadają uprawnien do głosowania w sondach zakładanych na tibia.com. Ale starając się (w przypadku Cip Softu niestety bardzo) zawsze można coś osiągnąć, a więc życzę szczęścia.
Pozdro.
Modki, skasujcie tego gigantycznego offtopa bo się już nawet normalni użytkownicy w niego angażują...
@Arionel
Żałosne? Ten cały temat to off topic więc dostosowuję się. Jeżeli wy walczycie o poglądy wyrzszości pacca nad faccem to ja mogę wspomóc kolegę w jego przekonaniach. A ty mi napewno nie zabronisz. Żal czytać? Jak tak to puść to mimo uszu. Po to jest forum.
Nie chcemy zeby wszystko bylo dla facc, chcemy zeby facc bylo brane pod uwage przynajmniej co 2 update.
Człowieku przestań traktować ludzi z PACC jako odmienną grupe społeczną bo dla mnie to jest żałosne... Wali mnie to czy ktoś gra za darmo czy płaci. Dla mnie jest taki sam.
A tak btw.
Jedyne o co "walczę" to o to, żeby temat "Nowe tajemnice do rozwikłania" przestał być tematem "Wojna : FACC vs. PACC".
Ario
PS. Za 3 dni kończy mi się PACC, ale jakoś nie panikuję...
Vodinesi
21-11-2006, 00:09
Haha, czytając kilka ostatnich postów nieźle się naśmiałem. No ale przeczytałem tylko kilka, nie wiem kto i co pisał wcześniej...
Mówicie, że PACC dla Polaków to droga sprawa. No tak jest, ja sam również nie mogę sobie pozwolić na taki wydatek. Może inaczej... gdybym chciał pewnie bym kupił tak jak wielu młodych Polaków, ale niestety uważam, ze to 18 (?) Euro na 3 miesiące to o wiele za dużo. Najlepszym rozwiązaniem jest kupno PACC za kasę w Tibii. :) Jest to możliwe, ceny wysokie nie są... To znaczy wystarczy poświęcić kilka/kilkanaście/kilkadziesiąt godzin na runy/zbieranie loota i każdy miałby dostęp do expowisk, addonów itd. No pomyślcie trochę...
Myślę, że Cipsoft i tak dużo robi dla FACCów, może tego aż tak nie widać, bo FACC to FACC i zawsze będzie z tyłu za PACCem, ale źle nie jest. Po za tym już ktoś mówił... Oni wszystkiego dla siebie nie biorą, zatrudniają zespół kilkunastu ludzi, stawiają serewery i w ogóle.
Pytania do Was:
1. Jak myślicie, kiedy świąteczny update? ;> :D
2. Czy powstaną nowe serwery?
3. Co jeszcze nowego wymyślą Cipki?
A dla kogo w Europie 20 Euro na 3 miechy jest zastraszająco wielką kwotą?
8o hmm napewno 20 euro dla rozpuszczonych dzieciaków(polaczkó) :baby: to jest mało :o
a co jak przyjdzie zarabiac nawet nie praca :evul:
1 zł dzienie prawda mało
taki kurwa mac jestes cwaniak zafunduj all pacce B)
hmm oczywiscie zarobic k i sprzedac na allegro ale tibia ma byc for fun a nie no by zarobic na pacc trzzeba siedziec ~od 45-24h :>
@up
Lol.
1. Jak myślicie, kiedy świąteczny update? ;> :D
3. Co jeszcze nowego wymyślą Cipki?
1. Hmmm, w święta ;>?
2. Może tak, a może nie. Pamiętam jak na Kyre czekałem... długo...
3. To się okaże w samym update. Częściowo w teaserach ;]
Zamiast stawiać nowe niech lepiej poprawią stare.
@Arionel
Leze na ziemi i sie tarzam ze smiechu. Wez przeczytaj wszystkie posty i zoabcz o co chodzi.
1. Problem nie polega na tym że pacc dostaje za duzo, nic bardziej mylnego. Tu chodzi o to ze facc dostaje bardzo malo z kazdym update lub nawet nic.
Jak cie to wali to po co zaczynasz pisac jak jest ci to obojetne. Zazwywczaj dyskusja toczy się po stronie ZA i PRZECIW. Swoją neutralnością nic nie wnosisz oprocz słowa "żałosne".
Walczysz o to aby to nie byl off? Na razie widzialem posty typu to jest żałosne bla bla bla a żeby dąrzyć do pierwotnego tematu nie napisałeś nic.
Życzę szczęścia to nie wojna pacc vs facc tylko wojna na temat dlaczego facc ma tak malo.
Migfulcrum
21-11-2006, 15:54
facc ma tak malo zeby kupil pacca proste
jak dadza jakies nowe tereny tej armi nioobow to wiekszosc nie kupi przez jakis czas pacca i cipsoft na tym straci
tu chodzi tylko o pieniadze a o to zeby wam bylo lepiej
Ostatni mój post w tym temacie.
Więc... Miłego narzekania - aż do piątku, kiedy to CipSoft ujawni kolejne szczegóły update i powstanie kolejny 22. stronicowy temat o tym jak ciężkie jest życie FACCa...
Ario
Radek 666
21-11-2006, 16:27
Ostatni mój post w tym temacie.
Więc... Miłego narzekania - aż do piątku, kiedy to CipSoft ujawni kolejne szczegóły update i powstanie kolejny 22. stronicowy temat o tym jak ciężkie jest życie FACCa...
Ario
W którym nic nie będę pisał specjalnie dla takich ludzi jak Kumulus :*. Z większością jeszcze dało się normalnie podyskutować, ale z nim nieee...
Malyszek
21-11-2006, 16:37
Morda tam.
Jak powstana nowe servery to bedziecie beczec ze nie mozecie wejsc kiedy dla facc. po co tyle pisania na nic
Elite Knight Luki
21-11-2006, 16:41
komercha cipsoftu.... kupujcie pacc @_@! Wnerwiają mnie już cip'y =/ nastepny news bedzie cos takiego ,,bla bla bla ale musicie miec pacca" eh.... szkoda gadac.
pozdro DM Luki
komercha cipsoftu.... kupujcie pacc @_@! Wnerwiają mnie już cip'y =/ nastepny news bedzie cos takiego ,,bla bla bla ale musicie miec pacca" eh.... szkoda gadac.
pozdro DM Luki
następny noob który nie rozumie tego, że utrzymanie serwerów jest drogie i że pacce za to płacą, więc updaty są robione głównie dla nich -.-
Devil666
21-11-2006, 19:40
-.-
Jaki "Za przeproszeniem" ZŁOM
Wszystko dla pacc...
Są 3 grupy ludzi...
1 Stać na pacc
2 Nie Stać
a 3 Nie umią go kupić...
Ostatnie co CipSoft zrobil dla Graczy facc to outfity
Ale to samo zrobil wtedy dla pacc...
;( ;( ;( ;( ;( ;( ;(
Aha, i pisz moję imię z DUŻEJ litery, z szacunku dla inteligentniejszego...
'Inteligentniejszego'? Co za wspaniały przykład braku wiedzy o stopniowaniu przymiotników.
Argument powiadasz? Z chęcią :D. Gra jest darmowa - każde nowe konto zaczyna ze statusem Free Account. Kto nowy odrazu płaci za grę? Najpierw gra się na FACCu, później niektórzy kupują PACC. Więc każdy FACC jest potencjalnym płatnikiem (nie wiedziałem jak to ująć :d) na serwer, na pensje i wogle. No i dlatego, że gra jest darmowa! Jeśli chcą zrobić ją płatną to powinni wydać darmowe demo Tibii, jeśli chcesz grać dalej - płacisz. A jeśli gra jest DARMOWA, to każdy powinien COŚ dostawać, oczywiście PACC więcej... (i jeszcze raz mi ktoś napisze, że chcę wszystko dla FACC a nic dla PACC to się wnerwie -.-)
Człowieku! Chyba cię Bóg darem czytania nie obdarzył. GDZIE JA NAPISAŁEM, ŻE CHCĘ TIBII ZA DARMO?! NO GDZIE?! Właśnie - NIGDZIE. Nie ma nic za darmo? Ściągam sobie takie Silkroad, za darmo. Są jakieś płatne konta, które mają 10x więcej? NIEEE! Ściągam sobie KalOnline - TO SAMO. Ściągam sobie R.O.S.E Online - TO SAMOOO...
Po przeczytaniu kilku postów chciałem ZAAPELOWAĆ do graczy z PACC, żeby wszystkiego nie chcieli ("FACC mają za dużo, zabrać im i dać nam!!!!11", a było sporo takich głosów).
Gra jest darmowa, a może nie jest? Mainland jest wielką wyspą z jeszcze większymi podziemiami, rozmaitymi krajobrazami i miastami. I to jest wyżej wspomniane przez ciebie "demo gry", bardzo rozszerzone "demo gry". A jaką motywacją dla tych potencjalnych płatników będzie to, że i tak w kolejnej aktualizacji dostaną nowe tereny?
A i tak gracze z bezpłatnym kontem(czyli ja;)) dostają dużo, bo a to nowe przedmioty, a to nowe outfity, a to Katedra, a to odnowienie całego mainlandu, a to przerobione miasto, a to jakieś gadżety...
A co do terenów dla graczy z pacc, to według mnie jest ich za mało, gdyż o ile wspominam grę moim druidem, to miałem kłopoty z odszukaniem miłego miejsca do zabijania smoków:), powtarzam, miłego. A i miłych domków też nie za dużo, większość kwadratowe i takie same.
-.-
Ostatnie co CipSoft zrobil dla Graczy facc to outfity
Ale to samo zrobil wtedy dla pacc...
;( ;( ;( ;( ;( ;( ;(
Chyba logiczne, że wszystko co dostaną FACCe dostaną też i PACCe.
.........................
Nie wiem czy ktokolwiek już to pisał: Premmium Account na 3miesiące kosztuje 19,95€, a CipSoft nie będzie zaniżać jego ceny z powodu np. słabej pozycji złotego. W USA, Wielkiej Brytanii i innych dobrze rozwiniętych gospodarczo krajach 20€ to jest niedużo.
Cenę zmeinią jak euro będzie warte 8złotych pewnie... Jak twierdzicie że pacc taki drogi to kupcie za kase w tibii problemy macie...
no nie gupie cipy znowu hcom pieniondze ja im nie dam bo to jest kradziesz normalnie
wymuszajom zeby ludzie expili na potforach jak demon i zeby mialy loota duzo wienc duzo ludzi gra -.-'
X( kurwa nie o to mi chodzi tylko wy ****e tego nie kapujecie co ?? chodzi o to ze bez pacca i tak sie przezyje da sie bez niego grac kapicie to to ?? czy nie za bardzo ?? Wy macie ograniczona inteligencje chyba X( kupcie se mozg na gieldzie albo zabiezcie swojej myszy kurwy jebane krytykowac to umiecie ale grac chyba nie co ?? :D tylko wychodzicie z roka i juz chcecie isc na hydry -.- albo na demony kurwy jebane skapcie to ze first sie robi lvl bez paccqa najczesciej a pozniej sie pacca kupuje jestescie porostu male:baby: az boli mnie wasza glupota ;( :p skapcie to ze ja nie jestem wami ze najwyzszy lvl to 13 ktory kupilsicie za 5 zl ^^ nie moja wina ze wy pedalki jestescie bez mozgu
X( kurwa nie o to mi chodzi tylko wy ****e tego nie kapujecie co ?? chodzi o to ze bez pacca i tak sie przezyje da sie bez niego grac kapicie to to ?? czy nie za bardzo ?? Wy macie ograniczona inteligencje chyba X( kupcie se mozg na gieldzie albo zabiezcie swojej myszy kurwy jebane krytykowac to umiecie ale grac chyba nie co ?? :D tylko wychodzicie z roka i juz chcecie isc na hydry -.- albo na demony kurwy jebane skapcie to ze first sie robi lvl bez paccqa najczesciej a pozniej sie pacca kupuje jestescie porostu male:baby: az boli mnie wasza glupota ;( :p skapcie to ze ja nie jestem wami ze najwyzszy lvl to 13 ktory kupilsicie za 5 zl ^^ nie moja wina ze wy pedalki jestescie bez mozgu
n/c to żeś pokazał klasę.
Zgadzam się z tym że pacc dostaje dużo a facc nic. Bywa, mnie nierobi to żadnej różnicy bo pacc jak ginie płacze tak samo jak facc. Mało terenow dla Facc i duże dysproporcje sprawiają że gra staje się coraz bardziej denna. Argument że to pacc utrzymuje Tibie, zgadzam się ale z czegoś trzeba "wyhodować" tego pacc'a i uważam że gnojenie darmowych kont wcale w tym niepomaga.Co do WoW (world of warcraft) jeśli miałbym wybiarać pomiedzy marnym pacc'em w tibi a WoW'em wybrałbym WoW'a. Nie jest to temat w ktorym mam zamiar się kłócić która gra jest lepsza bo tak naprawde wiadomo która. Więc nie przyrównujmy "Jelenia na rykowisku" do arcydziela bo możemy dojść do rożnych wniosków. Tak samo jest z tibią i WoW'em są to 2 różne gry i ciężko je porównać jeśli chodzi o grywalność.
Żal mi ciebie dziecko. Ile masz lat 10 ??
Magik van Kamikadze
22-11-2006, 22:31
No wiec mowiac krodko facc=demo tibi:) nic trudnego :P ale moze cos bedzie:Pdla facc FACC rox ale pacc moze bede miec :P 18 coraz blizej wiec COME PACC
Też nie rozumiem wielu z Was , a szczególnie dzieci które robią w 1 zdaniu 5 błędów ortograficznych i burzą się na politykę cipsoftu
Oczywiście można grać bez jak i z pacciem , grajac jako facc sprowadza sie wszystko do tego ze tracimy x więcej czasu ... i jesteśmy mniej fajni niż inni..
Mało kto gra dla przyjemnosci samej gry...nie sadze ze huncenie po 10-15 godzin i patrzenie na pasek expa ktory posuwa sie z prędkością ślimaka jest fascynujace..po prostu chcemy byc lepsi od innych...wiec jeżeli masz zamiar grać w tą gre prędzej czy później kupisz pacc'a o ile logicznie myslisz..chyba że na prawde nie szanujesz swojego czasu , lub ewentualnie gra na prawde sprawia Ci czysta przyjemnosc...ale to jakis znikomy procent chociaz wielu zaprze sie że tak wlasnie jest..
Nikt nie trzyma serwerow za darmo , a sztab ludzi budujących tą gre nie pracuje w czynie społecznym..to po prostu interes..i do poki duzo osob skusi sie na bycie premmy , bedzie sie kręcił
pozdro ; )
ale pacc moze bede miec :P 18 coraz blizej wiec COME PACC
Spokojnie czlowieku, przez ten czas to cię może jeszcze ciężarówka przejechać. Nie znasz dnia, ni godziny. A, znaki interpunkcyjne nie gryzą.
@gdg
To dzięki naszej kochanej neostradzie (której sam używam) mamy tylu "wspaniałych" userów.
Baartoss
23-11-2006, 19:20
No fajnie, fajnie... Ale dla PACC... W święta prezenty powinni dostać wszyscy w tym FACC ale cóż...
Zalgadis
24-11-2006, 13:49
temat zamienil sie w kltunie pacc albo facc blablabla
zamiast grac w ta gre w ktora gralem 4 lata powinniscie cos robic w zyciu ja gram w pilke chodze do klubu pilkarskiego spiewam w szkole itp. a nie ja na kompie gram godzine diennie i mi sie juz nudzi zamiast gadac ze pacc good itp. to pogadajcie o update a radek 666 daj spokoj ten kto ma pacca gadac bedzie ze facce sux a facc ze pacce sux wiec olej wszystko i nieprzejmuj sie ;p ps. jestem z tobaaaa cipsoft to debile
wszystko dla PACC a czemu nie dla FACC?? ja chce tereny dla facc! i nowych niusow z tibi.pl dzisiaj jest piątek drodzy redaktorzy! dzien nowych niusow :p :(
OTS OTS Tibia bedzie OTS ;p
Ktośtam up@
Grasz w tibię 4 lata? Ciekawe, w wieku 10 lat zacząłeś??? Jaaasne...
wszystko dla PACC a czemu nie dla FACC?? ja chce tereny dla facc!:(
wszystko dla mistrzów PACCów ponieważ dzięki nam cipsoft ma kase na utrzymanie serwerów itp.
Yoh Asaqura
24-11-2006, 16:32
:D Nice bardzo ciekawe co będzie dalej... ;(
no nie ma co ukrywać , wiadomo że lepiej grać w klubie niż siedzieć i grać w tbi , ale z drugiej strony niektórym lepiej pograć niż np siedzieć po 7 na ławeczce osiedlowej :D
pod względem zjadania czasu ta gra jest mistrzem , mozna zmarnować na to kawał życia a na serwerze cipsoftu to może 1 mega informacji na twardym dysku..xD
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.