zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Stare prawie zapomniane bractwo.

stryju
17-11-2006, 18:26
Jak myslicie jakie to jest bractwo, bo mi sie kojazy ze jest to Knight Watch Tower, zalozone przez starozytnego Palladyna (nie mylic z paladynem, to co innego)

Michoss
17-11-2006, 18:30
Jedyne inne które mi sie kojarzy (a to i tak baardzo naciągane) to waleczne topowy, bractwo krasnoludów. Ale to baaardzo naciągane ;)

Bienio_
17-11-2006, 19:48
A mi się wydaje że to bractwo to Pits of Inferno.

Nytalith
17-11-2006, 20:40
@up: pits of inferno to raczej miejsce...

Nightmare Knights (albo knightmare, nie pamietam)

Asthan
17-11-2006, 21:49
Nightmare Knights (albo knightmare, nie pamietam)

Knightmare to koleś

Evil Maul
17-11-2006, 22:00
A ja sadze ze to wyznawcy Bezlitosnej siodemki (czyt.Ruth~~ seven.) Cos jak Culty w Liberty Bay /Goroma ale o wiele potezniejsze. Po drugie niektorzy mowia ze Pits of inferno postawia pod pohem a przeciez POH dla Facc hmmm...moze jakas tajemna jaskina ? Moze Demony z Edron przeniosa sie pod POH do Pits of Inferno ? Przeciez z tego newsa mozna wywnioskowac ze Tibia upadnie a zlo zacznie triumfowac (cos jak w Lord of the Rings :) ) . Cipsoft nam szykuje bardzo wielki Quest :)

Elevarm
18-11-2006, 20:13
Tym Bractwem z pewnością są Nightmare Knights, w jednej z ich książek jest napisane tak:

In Tibias darkest hour our order will return and once again battle the forces of evil and new generation will lead our order to greater glory than ever. May those who will come not fall prey to the same evil as we did.

Czyli ukryte tereny pod PoHem znów bedą dostępne, podobnie jak Tower of Knightwach. Z tego co wiec ostrzeżenie z newsa nie jest wyssane z palca, bo oprócz walki trzeba bedzie dużo pogłówkować.

Sake Ryu-Keisei
20-11-2006, 19:26
Jak dobrze pamiętam treść newsa, to będziemy mieć możliwość wyboru strony... przeciwnikami Nightmare Knights byli Brootherhood of Bones, czyli grupa nekromantów na czele z Goshnarem. Um... jak kogoś interesuje więcej informacji to niech poszuka na Tibiawiki informacji o Nightmare Knights. IMHO Knightwatch tower stanie się dostępne (może mieć to związek z jakimś trudnym questem). W KWT znajduje się wiele ciekawych obiektów, w tym grób Goshnara (nadal na podst. informacji z Tibiawiki), co daje MOŻLIWOŚĆ wprowadzenia tam nowego bossa w postaci właśnie tego króla nekromantów (niektórzy twierdzą, że on nadal żyje... w końcu był władcą nieumarłych, nie?). A tak na marginesie.... jeśli dodadzą jakies tereny na północy, to czytałem, że jakiś uczeń Goshnara uciekł właśne w tym kierunku... ^.-

E... i Knightwatch Tower to miejsce znajdujące się pod PoH (a dokładniej pod Necromancers House), do którego istnieje klucz, ale nie istnieje jak na razie wejście. Nie mylcie tego z Nightmare Knights ; D

Profesormarian
21-11-2006, 12:58
Kiedys w KnightWatch Tower był quest na Warlord Sworda, ciekawe czy z jej otworzeniem znowu będzie dostępny:p

Neztas
21-11-2006, 17:08
E... i Knightwatch Tower to miejsce znajdujące się pod PoH (a dokładniej pod Necromancers House), do którego istnieje klucz, ale nie istnieje jak na razie wejście. Nie mylcie tego z Nightmare Knights ; D

Po pierwsze Knightwatch Tower to nie podziemia, tylko wieża, wiec nei moze znajdowac sie w podziemiach ;p
Po drugie część podziemna Knightwatch tower znajduje się (!!!) pod Knightwatch tower.
Po trzecie - tak jest klucz, i było wejscie ale sie zmyło w updacie parę lat temu.
Po czwarte Nightmare Knights są z tym związani, ale tlumaczenie tego wszystkim zajelo by zbyt wiele miejsca.

przeciwnikami Nightmare Knights byli Brootherhood of Bones, czyli grupa nekromantów na czele z Goshnarem.

Po piąte uciekli oni na Drefię;) tzn zachodnią Darashię

Kiedys w KnightWatch Tower był quest na Warlord Sworda, ciekawe czy z jej otworzeniem znowu będzie dostępny

Po szóste to taki z ciebie profesor jak ze mnie paralotniarz. Nie, nie było tam questa za Warlord Sworda i nie będzie, ponieważ logicznie rozumując (trudne, nie?) wprowadzenie questu na taki item wprowadzilo by chaos na wielu serwerach, gospodarka zmienilaby sie diametralnie, w ogóle dodawanie rare itemów w questach jest bez sensu (patrz: np. warlock quest, dzieki ktoremu Dragon Lance staje sie nic nie wartym shitem).

Po siódme "a gdyby" babcia miała wąsy to by była dziadkiem a "może" morze jest glebokie i szerokie i "chyba" jest

@ci co beda mnie bluzgac ze jestem wszystkowiedzacy i nie uznaje slow krytyki: nie mowie nigdy niczego, jesli nie wiem tego napewno. A wiem.

A po jedenaste: ubezpiecz sie.

Sake Ryu-Keisei
23-11-2006, 23:07
Ta, to jest wieża... ja tylko mówię, co wiem z praktyki, a w praktyce, to wieży tam nie widziałem, a to chyba znaczy, ze ostała się tylko część podziemna. Jeśli nie, to z chęcią sie dowiem gdzie jest reszta. O wejściu masz rację, nie wyraziłem się dość dokładnie... a to zdanie "Nie mylcie tego z Nightmare Knights"... chodziło mi o to, że Knightwatch Tower to nie jest nazwa organizacji jak to napisał autor tematu, a że chodziło mu prawdopodobnie o Nightmare Knights. Za to info, że Brotherhood of Bones uciekli na Drefe... lol, masz rację, jakoś mi to umknęło : o

stryju
24-11-2006, 19:32
Racja pomyliło mi się.
A co do tej wierzy to nie ma wierzy, wierza jest taka podziemna, ze jest pare pieter w dół.

Lagon Night
26-11-2006, 12:45
Racja pomyliło mi się.
A co do tej wierzy to nie ma wierzy, wierza jest taka podziemna, ze jest pare pieter w dół.

wierzy bo wiara(chyba wiesz o co mi chodzi)
miało być WIEŻY
nie ma podziemnych wież
Topic@
Niestety nic na ten temat nie wiem

mago
27-11-2006, 04:35
Poki test nie ruszy mozemy se gdybac - btw buy all sds , uhs , explos - refugia :D

Ujo
08-02-2007, 07:17
w thais jakiś gostek pokazywał mi blue keua a numera nie pamientam numer i mówił ze to klucz do king wath tower

By$iu
08-02-2007, 08:50
-Post do kasacji...-

Draggy_Slayer
08-02-2007, 13:47
gratulujemy archeologom

Ujo
19-02-2007, 16:18
Jakim archeologom?? A jeśli chodzi o tego innego paladyna to tak naprawde palladyn walczy ze złem.A cip soft nie mógł wymyśleć innej nazwy np archier
X(

Draggy_Slayer
19-02-2007, 16:30
takim ktorzy odkopuja stare tematy (jeszcze sprzed update) bo po upie wszystko sie wyjasnilo a jesli twoj iloraz (moze masz iloczyn?) inteligencji nie pozwala ci zrozumiec co znaczy na forum - archeolog
i nie umiesz zobaczyc daty napisania posta to prosze wyjdz i nie trzaskaj drzwiami

stryju
21-02-2007, 00:22
takim ktorzy odkopuja stare tematy (jeszcze sprzed update) bo po upie wszystko sie wyjasnilo a jesli twoj iloraz (moze masz iloczyn?) inteligencji nie pozwala ci zrozumiec co znaczy na forum - archeolog
i nie umiesz zobaczyc daty napisania posta to prosze wyjdz i nie trzaskaj drzwiami

Juz mogles tak go nie jechac, po co karmic trolla ? Temat do kasacji.

Draggy_Slayer
21-02-2007, 00:44
@up

sluchaj ja rozumiem ze mozna czegos nie wiedziec
i ja absolutnie rozumiem potrzebe pytania
ale jak sie wykopuje temat ze storny 10tej i nie raczy sie zobaczyc czy ta "zagadka" nie zostala juz rozwiazana to swiadczy to tylko i wylacznie o glupocie
ja tez popelniam bledy ale staram sie nie popelniac az tak glupich :P

Kokio
21-02-2007, 00:59
Mniam mniam troll :)