Pokaż pełną wersje : Pytanie do Paladynow(nie tylko).
:Czy oplaca sie uzywac 1-recznych broni dystansowych, oprócz spearow?
Chodzi mi oto, czy do walki sie oplaca uzywac? :lucznik:
__________________________________________________ ______________
Ten kto walczy z potworami, winien uwazac, by samemu nie stac sie jednym z nich. :miecz: = :berserk:
To zalezy... innych broni oprocz sperow, luku i kuszy raczej nie uzywa sie... chyba, ze do zabawy...
Kusza w połączeniu z bełtami i łuk ze strzałami są dwuręcznymi broniami. I opłaca się ich używać jak cholera.
Bolty mają 60 ataku i 90% sznasy na trafienie ( zależy to też od twojego distance fighting).
Bolty mają 30 ataku i też 90% sznasy na trafienie ( zależy to też od twojego distance fighting).
A Speary mają 30 ataku, ale niestety tylko 50% sznas na trafenie.
A co do Throwing Star, Small Stone, Throwing Knife stosunkowo ciężko dostępne, ale jak już masz to możesz ich poużywać dla zabawy, bo na dłuższą metę to wal z kuszy.
<edit>
No tak walnołem się. Chodziło mi o to, że trzyma się w jednej ręce, a druga musi być wolna. No ale trudno.
THX za -
Kusza w połączeniu z bełtami i łuk ze strzałami są jednoręcznymi broniami.
heh.... kusza jednaoreczna?? pierwsze slysze :P przecierz bolty kladziesz w kolczane...
@senseal
nie oplaca sie ich uzywac bo sa ciezko dostepne i gorsze od broni miotajacych (kuszy, luku). trowing star mozna kupic za 5 gp jedna... =/ a bolta za 3 :)
Nightwalker
28-08-2004, 08:53
Kusza w połączeniu z bełtami i łuk ze strzałami są jednoręcznymi broniami. I opłaca się ich używać jak cholera.
Bolty mają 60 ataku i 90% sznasy na trafienie ( zależy to też od twojego distance fighting).
Bolty mają 30 ataku i też 90% sznasy na trafienie ( zależy to też od twojego distance fighting).
A Speary mają 30 ataku, ale niestety tylko 50% sznas na trafenie.
A co do Throwing Star, Small Stone, Throwing Knife stosunkowo ciężko dostępne, ale jak już masz to możesz ich poużywać dla zabawy, bo na dłuższą metę to wal z kuszy.
Nie....zalamales mnie....luk i kusza jednoreczna........ poza tym statystyki strzaly i beltu to mity Sprawdzone na kalkulatorze. Niemaja takich statystyk te rzecz.
Ok thx wszyscy dostajecie "+" do reputki
ja do 30 dysta chodzilem ze spirami teraz nie ma mowy zeby bawic sie z jakimis guwnianymi patykami, strzaly i bolty mozna se robic to po co sie meczyc z podnoszeniem spirow
resurrection
28-08-2004, 11:51
popdisuję się pod słowami poprzedników. łuk i kusza są niezastąpione w huncie, ze względu na ich większą przydatność, co nie znaczy, że pozostałe bronie dystansowe są bezużyteczne - można ich z powodzeniem używać do treningu dista, a przy okazji shieldingu [gdyż są broniami jednoręcznymi].
Jesli chcesz potrenic skile to spery w dlon, tarcza w druga i na amazony(od skili 40/35). Ja tak robie i zyje calkiem przyzwoicie.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.