Pokaż pełną wersje : Gra KNIGHTS - nie reklama.
Dream Angel
19-11-2006, 10:53
Otóż dzisiaj w grze knights pojawiły się zdięcia itemów jakie się ma. Patrzę z ciekawością i co widze? ITEMY Z TIBI. Przez chwile patrze i myśle że nie na tą strone wszedłem ale to ta. Jeśli nie wieżycie sami sprawdźccie.
Jeśli byś mógł podać tą stronkę.
Dream Angel
19-11-2006, 10:59
Proszę bardzo :
www.knights.pl
kamosblue
19-11-2006, 11:29
Sprawdziłem, i rzeczywiście - ładny plagiat, nie sądze, ze CipSoft by im dał prawa autorskie do tych obrazków...
Prosze tu adminów, o skierowanie sprawy do CipSoftu.
Tutaj fotka:
http://img220.imageshack.us/img220/1/plagiatql6.jpg
Dark Sven
19-11-2006, 11:54
lool :D znaki znaki 4 znaki kto dogonie je?
edit:
Own3d. Gram z 10 min a już mam 5 poziom...
edit2:7 xD
edit3: Głupia gra :<
Zillek Edonek
19-11-2006, 11:58
No nieźle... Ciekawe co na to CipSoft jeśli ktoś ich poinformuje... ktoś chętny do napisania maila?
@Down
No , a jak? Chociaż wole pale ;)
Baron Kaldrick
19-11-2006, 12:03
Jak rozumiem CipSoft może podpieprzać grafiki firmie Origin z gier m.in. Ultima VII, VIII, ale jak ktoś podpieprzy grafiki CipSoftowi (btw, leather helmet jest prawie żywcem z U7) to już na stos? ;]
Napisałem o tym na ich forum: http://www.niq.pl/knights/viewtopic.php?p=1815#1815
Ciekawe czy ktoś odpowie ;]
Vanhelsen
19-11-2006, 12:23
Jak rozumiem CipSoft może podpieprzać grafiki firmie Origin z gier m.in. Ultima VII, VIII, ale jak ktoś podpieprzy grafiki CipSoftowi (btw, leather helmet jest prawie żywcem z U7) to już na stos? ;]Swoją drogą, "prawie" zerznięte a dosłownie zerznięte to już co innego :P
A swoją drogą, chłopakom przyda się lekcja o prawach autorskich ;)
Ciekawe jaki będzie odzew admina w tym temacie: http://www.niq.pl/knights/viewtopic.php?t=192
:)
slawekmag
19-11-2006, 13:14
Plagiat. Zwykły plagiat.
Założył już ktoś o tym temat na forum.tibia.com?
@edit
Lol, miałem założyć, ale właśnie się zorientowałem, że mnie hackneli :(
Lol czepiasz sie :\ nikt nie wysle bo poco?Gre wyjebiom i sie na tym skonczy...TEGO CHCECIE LOLE???Nic wam to niedaje wienc prosze niezakladajcie takich tematów!!!Moim zdaniem to zbendne czepianie sie bo ten pagiat nic nie robi złego jedynie gra jest dzienki temu bardziej przejzysta. :evil: :evil: :evil: a ty Khazid nie bondz taki legalny bo moge sie załozyc ze nie masz legalnego windowsa :wink:
LoL
Co do gry jest nudna.
Radek 666
19-11-2006, 14:18
Haha, ta odpowiedź mnie rozwaliła :D.
Yero a piosenki to masz kupowane w sklepie orginalne napewno nie wiec sie nie czepiaj jakiegos plagiatu bo za piosenki sciagane można kare zapłacić i nie tylko :cool:
Hah ^^.
Zastanawia mnie kwestia praw autorskich. Cipsoft nie moze sie do nich przyczepic, bo sam nie ma praw autorskich do roznych rzeczy, ktore "pozyczyl" od kogos innego :) W gruncie rzeczy nie moze ich pozwac za sciagniecie zywcem grafik.
Baron Kaldrick
19-11-2006, 14:41
Swoją drogą, "prawie" zerznięte a dosłownie zerznięte to już co innego :P
A swoją drogą, chłopakom przyda się lekcja o prawach autorskich ;)
Do 7.1 włącznie połowa grafik była ŻYWCEM z Ultimy wyciągnięta. Już o tym, że systematyka i sposób wyświetlania jak i stary wygląd postaci to wytwór w 100 procentach Originu nie wspominając.
Vanhelsen
19-11-2006, 14:46
Zastanawia mnie kwestia praw autorskich. Cipsoft nie moze sie do nich przyczepic, bo sam nie ma praw autorskich do roznych rzeczy, ktore "pozyczyl" od kogos innego :) W gruncie rzeczy nie moze ich pozwac za sciagniecie zywcem grafik.Ale grafik który naskrobał takiego, n.p. crown helmet, ma prawo, jest przecierz autorem tej grafiki, chyba, że jechał po czyimś innym projekcie :P
slawekmag
19-11-2006, 15:38
@Wieszok
Owszem, owszem
@top
Dodałem swoje trzy grosze. Mam nadzieję, że szybko to się skończy. Tak wogóle to w tibie gra tyle osób, że prędzej czy później ktoś by to znalazł :P
Do tego musze stwierdzić, że niektórzy z tego forum to do... tzn. są dziwni:p
Radek 666
19-11-2006, 17:04
musze stwierdzić, że niektórzy z tego forum to do... tzn. są dziwni:p
To pierwsze niedokończone określenie bardziej by pasowało.
haha
Napisalem posta do tamtego temaciku :p . Ale zemie evul noobek :evul: .
XD
Jak myslicie kiedy ta gra siadzie? A ile lat autor dostanie?
@janek@
Prędzej Ty dostaniesz bana za spam w wszystkich tamatach na forum, niż tamten koleś pójdzie siedzieć.
Ci ludzie z tego tam forum nie rozróżniają piractwa od plagiatu, z tym, że plagiat to wg. mnie gorsza rzecz.
A niby czemu Cip~ nie miał by pozwać ich o odszkodowanie? 'Autor' tej gry zarabia na niej sprzedając płatne konta, i gra ta ma kilka tysięcy graczy.
Poza tym Ultima a tibia to co innego, cip soft sam narysował te obrazki, a nie żywcem je skopiował....
Mam nadzieje ze skasują te dupną gre, ona jest bez sensu! W 3 dni nabiłem w niej 104lvl...
Zillek Edonek
19-11-2006, 19:05
Już jest temat na forum Tibia.com... Ciekawe co na to Cipsoft...
Dark Sven
19-11-2006, 20:07
Strona przeżyła zmasowany atak forum.tibia.pl xD
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.