Pokaż pełną wersje : Log Out podczas walki??
fil0nson
19-11-2006, 11:04
Wczoraj mój kochany dostawca internetu [Aster Psity], postanowił mi wyłączyć internet. Było wtedy koło mnie z 3 roty i 2 dwarfy. Dzisiaj się budzę i zaskoczenie... Żyje... mam 240 hp.
Czyżby Cipsoft wprowadził coś takiego że podczas kicków albo tj. w moim przypadku, wyrzuca postać z gry??
Nie wiem czy taki temat był, ale nie wiem jak się zabrać za szukanie :P
EDIT..
Konkrety panowie, konkrety!! :)
Peter of Refugia
19-11-2006, 11:09
Jest chyba coś takiego. Widziałem jak kolesia biły 3 roty na skillowaniu (afk) i po kilku minutach jak był na redzie wylogowało go... Może jakiś nowy system : >
Diego'Odin
19-11-2006, 11:24
tez cos takiego zauwazylem ze bedac na dworcach kicknelo mnie i wylogowalo
ale potem 2raz kicknelo w tobie i logouta juz nie bylo
dziwne
Radek 666
19-11-2006, 11:32
O ile się nie mylę po iluśtam minutach od zerwania połączenia automatycznie cię wylogowywuję. I tak chyba było od dawna :p.
Po 1min (albo po 15min) od utraty połączenia z twoim komputerem, postac wpypierdziuta... obojetnie czy cos cie bije czy wlazles w ogien czy scorpion zatruł - ile razy to mi zadek uratowało ;]
Acha i jest to od dawna... tzn od mojego pierwszego kontaktu z tibia co bylo jakies 4 lata temu - nie nie gram tyle czasu w pikselki byly przerwy i to długie ^^
----
gdy pisalem nei bylo jeszcze tego up^^
Zupka_Chinska
19-11-2006, 11:36
Nie jestem pewien, podkreślam to nie jestem pewien:p, ale kiedyś na wojnach itp. można bylo zauważyc, że gdy kogoś bili, a ten się wylogował i zostawał w bez ruchu (czyt. nie leczył się itp.) to po minucie bądź 2 czy jakoś tak normalnie go wylogowywało, jakby nigdy nic. Nie pamiętam jak to dokładnie jest/było, więc jeśli się w czymś pomyliłem to nie bijcie ;), ale może na potForkach teraz jest podobnie.
Tomcio Pall
19-11-2006, 11:42
Gdy zerwie sie polaczenie z internetem nawet jesli masz walke(niekturzy mowila te krzyzyki)to wywala Cie po 1min. Czasami podczas wojan na expie ludzie tak robia gdy expia a idzie na nich czesc gildi przeciwnej.
Wiem troche pomieszane :P
Always hunted
19-11-2006, 11:50
Po 15 minutach od przerwania połączenia z netem(kick, wyciągnięty kabel) wywala Cię z gry.
Po 1 minucie (nie więcej) wywala Cię z gry po zamknięciu okna Tibii.
Temat do zamknięcia..
down@
Tak, to jest od bardzo dawna. Gram w Tibię 3 lata, i wtedy już było.
fil0nson
19-11-2006, 11:50
I co?? Takie coś było od dawna?? Raczej nie.
Vanhelsen
19-11-2006, 12:19
Po 15 minutach od przerwania połączenia z netem(kick, wyciągnięty kabel) wywala Cię z gry.
Temat do zamknięcia..
down@
Tak, to jest od bardzo dawna. Gram w Tibię 3 lata, i wtedy już było.Czyli jak? Gdy wyciągnę kabel z sieci to kiknie mnie za 15min, right?
A gdy dam "exit" bez logouta to po 1min?
Temat do zamknięcia..
down@
Czyli jak masz pecha i server Cie kicknie albo admin wyciągnie wtyczkę to musisz 15 minut się modlić przed kompem, a jak sam wyłączysz Tibie to sobie czekasz tylko minutę?
afff idiotyzm -.- To nie ma znaczenia czy ty wylonczysz tibie czy admin neta, to tak jakby ktos powiedzial ze jak brat ci wylonczy tibie to postac stoi 15 min a jak ty to tylko 1.ZAWSZE jest 1 minuta do wylogowania.
afff idiotyzm -.- To nie ma znaczenia czy ty wylonczysz tibie czy admin neta, to tak jakby ktos powiedzial ze jak brat ci wylonczy tibie to postac stoi 15 min a jak ty to tylko 1.ZAWSZE jest 1 minuta do wylogowania.
Dokładnie.
@ten mądraliński co gadał że po 15 minutach
Po 15 minutach wyrzuci cię z gry przy kicku neta/exicie tibii wtedy i tylko wtedy gdy twoja postac ma pz locka z unjustem = czyli zabiłeś gościa i zadałeś cios jako ostatni.
I ten system nie istnieje od bardzo dawna. Raczej niedługo. I ne jest to wprowadzone jako zabezpieczenie przed kickami, ale przed exit-trainem, który kiedyś ludzie masowo uprawiali. Polegało to na znalezieniu zacisznego miejsca, zaatakowaniu swojego kolegi aby zrobic pz, następnie atak ghoula/monka i szybki exit. 24h traina robilo swoje. Byli knightci ze skillami 90/90 z 5 mlvlami (w tym czasie postac nie spalala many).
Johny Johny
19-11-2006, 13:24
ja mialem takie cos na wakacjach bylem sobie na tombie i mi net padl i mysle padne bo ze scarabem i 2 oma larvami sie bilem no i po 2 uch h wchodze patrze mam yeloow hp obok mnie scarab larv kilka skeleton i ghoul a juz myslalem ze po mnie -.-
ojoj jak to dawno bylo :D chyba tibia 7.1 do 7.3 chyba ale nie pamietam (4 lata robia swoje:P)
Miałem podobnie na dwarfach.
Nic nie straciłem, skończyło się tylko na red hp :)
Boski Rzeznik
19-11-2006, 13:57
Dobra, koniec tematu. Nie opowiadajcie, że mieliście podobnie bo to zbędne. Bodajże od tibi 7.5 jest zrobione, że po kicku postać jest tylko 1 minutę w grze.
Radek 666
19-11-2006, 14:07
ojoj jak to dawno bylo :D chyba tibia 7.1 do 7.3 chyba ale nie pamietam (4 lata robia swoje:P)
Mi się wydaję, że Tibia 7.3, bo zaczynałem na 7.1 i chyba tego jeszcze nie było :p.
Kwadratowe Koło
19-11-2006, 14:57
Od 7.3
Wywala cie po 15 minutach, jak jestes w grze, nie dales loga, nie miales kicka, po prostu siedzisz w depo czy cus
Po 1 minucie wywala jak dostajesz kicka, exit, net ci padnie, reset kompa itepe, czyli wtedy gdy ci znika okno z obrazem gry.
Bloody Timon
19-11-2006, 15:12
za tibi 7.1 bodajze dobrym sposobem na logout z fightingiem byla zmiana hasla, klikalo sie Change Password i postac logout:D
Temat do zamknięcia..
down@
Co za sterta bzdur, niby jakim cudem ci Tibia sprawdza czy wylaczyli ci prad i wyrywasz wlosy bo byles na scarabach (skad ja to znam) czy se kliknales exit.. Chciales zablysnac wymyslajac cos ale nie wymysliles nic sensownego
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.