zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Co do Palka

maszter321
20-11-2006, 20:00
Chcialbym rozwazyc w tym temacie pewne teorie na temat palka.otoz czy oplaca sie wogole grac palkiem?tu jest kilka moich watpliwosci:
-na czym expi dajmy na to 180rp?
-hity z boltow palkiem sa strasznie male
-niby ma sdki ale z SD w dla nie bedzie siekal (hmm?)
-na miejscu blokera woallbym wziasc druta/sorca bo o wiele szybciej zabije potworka niz palek czyli mniej traci uhow

Paladyn jest profesja tzw. "po srodku" czy nie lepiej tworzyc profesje ktora trenuje sie w jednym kierunku?

Jesli taki temat byl to sorry
Z gory thx

Pzdr.

Gallar
20-11-2006, 20:55
Chcialbym rozwazyc w tym temacie pewne teorie na temat palka.otoz czy oplaca sie wogole grac palkiem?

Jeśli o opłacalność chodzi, to bardziej, raczej, opłaci Ci się innymi profkami grać ; )

Btu jest kilka moich watpliwosci:
D lairy, wrl. Z blokerem demy. I co tam jeszcze sobie ubzdura, może expić gdzie chce praktycznie

W porównaniu do siły run czy broni - owszem.
Niemniej jednak, zauważ że każdy strzał z sd kosztuje 'nieco' więcej niż wystrzelenie jednego bolta, czy jedno uderzenie meele.

No nie, nie będzie siekał. SDki u palla to waste zazwyczaj.
Fajny bajer do pvp i ot tak coby sobie postrzelać, ale tak żeby się opłacało na dłuższą metę - nie.
Paladyn jest profesja tzw. "po srodku" czy nie lepiej tworzyc profesje ktora trenuje sie w jednym kierunku?

W chwili obecnej palladyn to raczej taka zabawka, namiastka starego palla przed upami. Obecnie, przy wandach dla sorców (ułatwia exp) i visach czy chociażby miejscówkach dla knighta typu żółwie - pall opłacalny nie jest.

Szukajka nie boli

Kojotes
20-11-2006, 21:15
Chcialbym rozwazyc w tym temacie pewne teorie na temat palka.otoz czy oplaca sie wogole grac palkiem?tu jest kilka moich watpliwosci:
-na miejscu blokera woallbym wziasc druta/sorca bo o wiele szybciej zabije potworka niz palek czyli mniej traci uhow

Z gory thx

Pzdr.

Cóż, w chwili obecnej gra paladynem mija się niestety z celem.. Pall jest nastawiony na grę solo (bo to słaby bloker więc sorc albo drut niechętnie go biorą do bloka- choćby brak exety, no a jako shooter też nie rewelacyjny- niewielu blokerów chodzi np. na demce z 2x RP). Niestety, jak wiadomo solo niewiele się zdziała, dlatego prezz długą częśc gry (do 100++) pall będzie musiał być zadowolony tymi 55-60k expa. Solo nic więcej poza to raczej nie wyciągnie (ofc nie mówię o przypadkach solowania Demony na niższym lev).
Przy tym jest cały czaś przywiązany do boltów jak pies do łańcucha- 100 Rp dzwignie boltów na niecałe 2h expa. Jeśli nie chce bawić się z bolt-bagiem, czekają go częste wycieczki do miasta i ryzyko stracenia respa (można ofc co 2h niepokoić kolegów, ale...?).

Na wyższych lev zabawa nieco się rozkręca. Pally zyskuje możliwość w miarę szybkiego i dochodowego expienia na Demonie (sd + gwiazdki, lub xplo + gwiazdki). Na tym wspomnianym 180 lev Demona i Demon Hell to będą jego główne expowiska. Do tego może jakieś gs'ki masowo lub ownage dli, rzadziej bk czy hero. NIestety, takiego expa jak sorc nie zrobi na tej Demonie, tak samo trudniej będzie mu się biło niż kina.

Co do boltów to to broń raczej żałosna. 30 ataku to tyle co two handed sword.I pokaż mi knighta, który od ~20 do xxx lev biją 2 handedem.... Do tego koszty- kazdy bolt kosztuje, dlatego paladynowi wybitnie nie opłaca się expienie na chociażby żółwiach, gdzie knight ze swoimi darmowymi atakami robi ownage. I wiadomo, choćbyś miał 150 dista to bez głupiego bolta za 3 gp nic nie zabijesz...... NIski atak bolta wiąże się z niskim max hitem. CO prawda średnia obrażeń paladyna i knighta o tych samych skillach i broniach kusza/ d lance będzie na korzyśc pally. Pally uderza słabiej, ale regularniej. Knight natomiast częściej ma missy, ale zobaczyć 200+ to wcale nie taka rzadkość (o czym paladyn może pomarzyć).

Hehe, sd do regularnego expienia to nawet sorc nie używa.. Sd to runa na hunty. Zwykłe dle ładnie padają od combo bolt + hmm.

Podsumowując, paladyn w obecnej formie to stracona profesja. Brak większych możliwości, monotonnia (od 8 lev uciekanie, od ~40 lev pred tym samym- draggys), brak tarczy, sensownej broni o porządnym dmg...
Niby ma sporo hp, cap, many, zna pare czarów, ale w chwili obecnej wady profesji są wyraźniejsze od zalet..

<patrzy z nadzieją na liczbę tematów o słabościach paladyna w dziale Proposals na Tibia.com, rozmyśla o Christmas Update 2006>

wrogonastawiony
20-11-2006, 21:16
Właśnie jedno mnie dziwiło, większośc kumpli ktorzy robili nowe chary i sie jarali palami bardzo szybko z nich rezygnowali, mowili 'dziwnie sie gra, ni to knight ni to mag' itd.. a wydaje sie ze paladynem tak dobrze sie gra.. duzo czarow i do tego wali fizyczna bronia...:o

Gallar
20-11-2006, 21:33
Właśnie jedno mnie dziwiło, większośc kumpli ktorzy robili nowe chary i sie jarali palami bardzo szybko z nich rezygnowali, mowili 'dziwnie sie gra, ni to knight ni to mag' itd.. a wydaje sie ze paladynem tak dobrze sie gra.. duzo czarow i do tego wali fizyczna bronia...:o

Bo pallem w gruncie rzeczy się gra dobrze i przyjemnie.
Problem się zaczyna w momencie gdy zastanawiamy się nad opłacalnością i wydajnością gry, bo wtedy się okazuje ze nasz palluś jest daleko w tyle za druidem/sorcererem/knightem ; )

wrogonastawiony
20-11-2006, 21:47
Wkońcu za wygode sie płaci :D

Ps. nie cytuje sie posta jezeli jest on bezposrednio nad twoim :p Pamiętam kiedyś dostałem warna za to na innym forum :D Mi to rybka ale pewnie modzi znają ta zasade, a niektorzy są bezwzględni :baby:

Diddy
20-11-2006, 21:59
. I wiadomo, choćbyś miał 150 dista to bez głupiego bolta za 3 gp nic nie zabijesz..

A runy, mf dla sorca/druta to za darmo ?

Ferciu
20-11-2006, 22:00
Od dłuższego czasu także zastanawiałem się nad paladynem. Okazało się, że palkiem gram dla przyjemności, a że niektórzy grają dla popisu to inna sprawa.
Jednym zdaniem: Palek to postać udupiona, ale jest jeszcze pare osób, które potrafią efektywnie nia grać.

viper555
20-11-2006, 22:59
"<patrzy z nadzieją na liczbę tematów o słabościach paladyna w dziale Proposals na Tibia.com, rozmyśla o Christmas Update 2006>"

ta tez mam taka nadzieje ze w koncu ktos zwruci uwage na biednego palka i "cos" z tym zrobi chociaz jak znam cipsoft to jak nawet sie tym zajma to zrobia cos co tylko "na chwile"ma zaspokoić palkow a i tak sorc bedzie rox...
wystarczy wejsc na statystyki na tibi com ile sorkow jest w porownaniu do palow na danym swiecie juz chyba druidow jest wiecej od nich.

eh niestety do tibi 7.4 kiedy to palek byl porzadna profesja juz nigdy niewruca...

Fagaro
21-11-2006, 14:32
przygode z tibia zaczynalem wlasnie paladynem, wtedy bardziej doswiadczony kolega powiedzial mi ze palek jest dobrey bo nie musze kupowac hmm czy uhow przez caly dzien tylko mam vita a belty kupuje w sklepie, ze moge sobie zerka zsolowac na 10 levelu, a gsa na 24, ze wszyscy biora palkow na hero hunty bo sorcerer nie ma jak ich zabic (explo=waste), latwy treing bo wystarczy miec 30-40 level i pare wloczni mozna udzwignac, ze palek to dobry bloker bo co za debil uzywa exety ktora kosztuje 100 many, ze i tak bloker musi zabiedz droge blokowanemu stworowi. Teraz popatrzmy co przez te 3 lata sie w tibii zmienilo:
-zerk i gs dostali hasta, bez 50 levela nie podchodzic
-knight moze kupic uhy, a sorcerer hmm/sd w sklepie, ludze przestali przesiadywac pol dnia pod dp w poszukiwaniu 10 bp uhow na wieczorny orc fortes hunt
-hero sie leczy, bez 90 w dyscie nie podchodzic.
-sorc dostal szybka mane, ludzie preferuja isc na hunty z magami bo zabijaja stwory duzo szybciej (wiecej stworow w tym samym czasie to wieksza szansa na loot i mniejsze zuzycie uhow)
-wlocznie zaczely sie rozpadac, sa dosc drogie jak dla poczatkujacych graczy
-koszt exety zostal obnizony z 100 punktow many na 30 i do tego mana zostala przyspieszona.

Dlatego teraz mam 80 rp i 106 EK, i nie dam sobie wmowic ze srednia hitow palka z kusza jest wieksza niz knighta z sca :)

Oltun
21-11-2006, 14:54
k*rwa na jaka profesje byscie nie popatrzyli to odrazu same wady widzicie, heh... typowe polaczki

Frapper
21-11-2006, 17:50
200 z boltow to walil gugo na 110 discie i 170+ lvl no ale jestesmy polakami..

Ferciu
21-11-2006, 18:12
Ludzie, palek jest trudną profesją, ale nie oto tu chodzi. Paladyn to zanikajaca profesja. Równie dobrze Cipsoft może zrobić nową profesję, ale nie zrobi. Dlaczego? Bo są jeszcze tacy, co palkami grają. I oświadczam, ze mojego palka nigdy nie opuszcze. 8o

EDIT: Każda profesja ma wady, ale trzeba szukać pozytywów, a nie "Jak najszybciej wbić lvl?".
Zreszta, Tibia powoli przestaje być grą RPG (role-playning game), gdyż każdy wbija lvl, skille byle by być w TOP. Po co? Zastanówmy sie. Ja wole pogadać, pobudować coś z parceli a nie tylko expić.

Sir Radzio Angelus
21-11-2006, 18:15
Aktualnie gram palem (23lvl), lvl bije sie szybciej niż knightem, wiecej hitów wlazi, gra sie fajnie, tylko jest jedno ale...jak nie masz kapitału w depo to se palkiem nie pograsz. Zauważyłem, że palów jest baaaardzo mało na moim serwerze, malo kto decyduje sie na gre palem, czy cipsoft nie widzi, że pall wymiera?! No niech coś w końcu zrobi! Niełamiące spiry, nowe, silniejsze bronie etc. - tego palowi potrzeba! ;[

Ferciu
21-11-2006, 18:22
Palków fakt, jest mało, ale za przyjemności trzeba posmarować. Palek, hmm jest dla ludzi, a jak masz mało kapitału to robisz nooba ("Plx, 20 gp") i masz na 2 speary. Idziesz na coś np trole i są speary.

Kojotes
21-11-2006, 18:26
A runy, mf dla sorca/druta to za darmo ?

Sorc czy nawet drut zabije spidera, rota, dwarfa czy coś podobnego z samego roda. Nie musi się manasować ani sd'ków otwierać :P .

k*rwa na jaka profesje byscie nie popatrzyli to odrazu same wady widzicie, heh... typowe polaczki

Ano tak to jest, że wady zawsze łatwiej dostrzec...A jak u palka są tak widoczne.. no cóż.. i nawet zalety tej profesji nie rekompensują zbytnio wad..

Ferciu
21-11-2006, 18:41
Dlaczego nie rekonpensują? Ja jestem zadowoly z palka. Ile rayz mam powtarzać, palek jak każda profesja ma wady. Mniej lu bardziej widoczne ale WADY. xD

@UP
Raczej oczywiste, ze mag nie bedzie ubijał rata z sd :p

Sunspot_69
21-11-2006, 18:48
Heh ja rowniez uwazalem palka za najelpszego voca jak zaczynalem grac w momencie kiedy konczylem przestawal mi sie podbac ale nie zerwygnowalem z niego i po XXX update wrocilem do tibi i to co teraz sie dzieje z palem to porazka. Chyba wszystkie jego wady zostaly wymienione,a jedyna jego zaleta jest chyba tylko to ze nie trzeba podchodzic do potwora. Gdybym teraz mogl sie wymienic za np knighta na 40 lev ze skillami po 80 mimo ze sam mam 94 dysta to z raczej bym to zrobil. Jedyna nadzieja ze cos w swaitecznym update dokoksuja bo to zaczyna sie robic zalosne ...

Ferciu
21-11-2006, 19:19
Mam nadzieje, że w tym update wkońcu coś zmienią. Rozumiem, palek ma 2 rodzaje boltów, 3 arrowsów i pare jednoręczynych, no ale popatrzcie na knighta. Obliczyłem 30 swordów, 24 axe i 23 obuchy co łącznie daje 77. + 1 (fist) to daje 78 broni. A biedny palek ma 7. Tak, to nie żart. 7. Coś trzeba z tym zrobić.

alkoOholik
21-11-2006, 19:21
Każdy ma swoje zdanie, lecz przyznam Ci racje... palek jest troche udupiony...
Mimo to i tak grałem i będe grał palkiem bo jak dla mnie jest dobry =). Mam nadzieje, że coś naprawiom w tym update =)
P.S. Po co więcej broni? Co z tego, że dadzą Ci np. Łuk, który wali mocniej z trucizny jak i tak Kusza będzie najlepszą bronią...

Ferciu
21-11-2006, 20:06
Po co wiecej broni? Dla samej zasady. Co to jest 7 broni. Nic. Na low lvl są arrowsy, potem tylko bolty (i small stony). Zastanawiam się, dlaczego Cipsoft nie doda czaru na small stony? Taki czar byłby zbawienny. Np. od 20 lvla za 150 many robi 3 small stony. To nie byłby glupi pomysł.

alkoOholik
21-11-2006, 20:23
Głupi pomysł. Po 20 levelu praktycznie nikt nie skiluje to po co kamienie? Expic tez z nich nie bedziesz bo za słabe =)

Diddy
21-11-2006, 20:41
Głupi pomysł. Po 20 levelu praktycznie nikt nie skiluje
Poprawie cię po 40 dyście nikt nie skilluje.

maszter321
21-11-2006, 21:05
Wlasnie tak myslalem . Lepij jest wybierac voc ktory specjalizuje sie w jednej dziedzinie (knight bronie, sorc/drut magia)

a tak na marginesie

200 z boltow to walil gugo na 110 discie i 170+ lvl no ale jestesmy polakami..
gugo ma 214 lvl i 113 dista ;]

DRoN
21-11-2006, 21:21
1. Powinni zwiększać siłę ataku (skill) o lvl/5.
Czyli jak masz 25 lvl i skill 65, to walisz z taką siłą, jakbyś miał skill 65+25/5=70.
Tak naprawdę dużo to by nie dało, ale jednak zawsze palek i knight byliby mocniejsi.

2. Mogą dodać np. iron bolty, które mają atak większy od zwykłych bolców o 4-5 i kosztują w sklepie 5gp/sztuka.

@ down

LOL :P
Ale ja mówię o czymś na tyle realnym, co nie przepakowałoby tej profesji.

Ps. Mogliby dodać kuszę szybkostrzelną (istnieje w RL coś takiego i nie jest to jakaś super nowoczesna broń, tylko średniowieczny syf), która nawala 3 strzały/2sek (3 razy szybciej), ale ma zasięg 3 sqm i siłę łuku.

Sir Radzio Angelus
21-11-2006, 22:38
Przydałaby sie jakas kusza jednoręczna+bolty 45 atk....uhmmm...dreams...

Deaf Scream
21-11-2006, 22:52
w sumie duzym ulatwieniem byloby jakby dali mozliwosc kupowania throwing stars..lepszy atak od boltow i mozna miec tarcze..mogly by byc po 5-6 gp ...lub drozej jezeli zniesliby niszczenie sie tej broni :] wtedy juz by mialo sie ten plus ze bozna spokojnie nawet 1k+ zabrac na hunt a nie po 200-300 bo nie ma skad dorwac inne:]

i co do palka ogolnie co jak co plus jaki jest pomijanie tarczy przy hiutach i tak jest spory. bo mozna expic na beho itp (knight raczej zadko sie przebija w porownaniu z palkiem)

i kolejny plus jest stosunkowo duzo hp... a manasowanie nontoper sorcem.drutem tez najprzyjemniejsze to nie jest:]

maszter321
21-11-2006, 23:24
Ktos napisal ze taki 180 rp expi glownie na Hellgate ale czy nie lepiej byloby expix na hydrach solo?

Vil
22-11-2006, 00:03
Ktos napisal ze taki 180 rp expi glownie na Hellgate ale czy nie lepiej byloby expix na hydrach solo?

chetnie zobacze na filmie zarowno 180rp w hellgate jak i palka expiacego na hydrach solo ( oczywisnie nie z SD )

Frapper
22-11-2006, 09:06
chetnie zobacze na filmie zarowno 180rp w hellgate jak i palka expiacego na hydrach solo ( oczywisnie nie z SD )

no co ty! juz tu byly wymiatacze co knightem na 30 lvl solo na hydrach expily! kto ci dał modka?! nieznasz sie wogoloe...

viper555
22-11-2006, 10:31
no co ty! juz tu byly wymiatacze co knightem na 30 lvl solo na hydrach expily! kto ci dał modka?! nieznasz sie wogoloe...

hmm ciekawe 30 knight i hydra solo... mój kumpel prubował hydre solo wziąść 100 knightem niepamietam czy mu sie udało ale miał spore problemy bo to co walił z sova i expo to sie zaraz hydra leczyla za to pozatym z sova nieprzebijal sie za dobrze a ty tu gadasz ze 30 knajt solo hydre zrobił?jak masz to pokaż film

Marchewki
22-11-2006, 11:07
o ja a ty już wyskakujesz z takim poziomem może nabij pallem do 60 to zobaczysz jak ładnie idzie exp na GSach :/

dymka
22-11-2006, 12:29
w sumie duzym ulatwieniem byloby jakby dali mozliwosc kupowania throwing stars..lepszy atak od boltow i mozna miec tarcze..mogly by byc po 5-6 gp

Nie zartuj, throwing stars da sie kupic. Jedna kosztuje 50gp.

Vil
22-11-2006, 14:07
@viper555:

poszukaj w slowniku pod haslem 'ironia' ( nie: 'aronia' tylko 'ironia' ).

Tentotrix
22-11-2006, 15:31
omg..co temat to offtopic...
@topic
kazdy gra ta profesjia ktora mu sie podoba i najlepiej mu sie gra..mi sie najlepiej gra pallem i gralem nim,gram i bede nim grac...Pall wcale nie jest udupiony tak jak mowicie..ostatnio byl film jak jakis +180 rp expil z sdków na demon hell z tarcza...tja juz widze 180 ms ze swoim 1045 hp expiacego tam ;pp chyba ze metoda up/down co zreszta nie jest solo.Knight tez by niepoexpil bo co, z explo? pół dnia by mu to zajelo + koszty uhów,a pall przeciez ma vitke ;p Co do sily boltów..moj best hit to 197 + best sd 430 = 627 combo :)(100 rp) knight (tez na 100 lvl), nawet jakby walnal hita z sova czy sc'a za 240 (co na tym levelu jest mało prawdopodobne) + explo (ktorego hity sa nieregularne) to takiego comba nie osiagnie..takie jest moje zdanie:)

Fagaro
22-11-2006, 17:06
@Tentotrix
Skoro juz fantazjujemy to teoretycznie 100 ek z sca moze walnac 300 + 400 z exori czyli 700

@ topic
Pal nie jest zla profesja, jest poprostu gorszy od innych :) ale mozna nia grac, i mozna tez wbic 200+ level. Faktem natomiast jest to ze coraz mniej palkow jest na nowych serverach. Ludzie wybieraja inne profesje bo tamta w czyms bardziej im odpowiadaja.

Vil
22-11-2006, 17:58
jakis +180 rp expil z sdków na demon hell z tarcza...tja juz widze 180 ms ze swoim 1045 hp expiacego tam ;pp chyba ze metoda up/down co zreszta nie jest solo.Knight tez by niepoexpil bo co, z explo?

zarowno knight jak i sorc by tam nie expili bo nie oplacaloby sie im wychodzenie z warlockow( szybciej, taniej, latwiej ).

Diamonic
22-11-2006, 18:25
zarowno knight jak i sorc by tam nie expili bo nie oplacaloby sie im wychodzenie z warlockow( szybciej, taniej, latwiej ).

180+ rp może robić więcej expa niż knight, z większym zyskiem, explo + shield. Knight ma mniejsze hity więc więcej explo na wrl mu schodzi, tak wiem, że hity z explo nie są stałe. Można doliczyć hity z broni, ale one są raczej żałosne. ^.-

Sejk
22-11-2006, 18:32
dla mnie i tak najlepszy jest sorc

knight blokuje a sorc wali

Vil
22-11-2006, 19:12
180+ rp może robić więcej expa niż knight, z większym zyskiem, explo + shield. Knight ma mniejsze hity więc więcej explo na wrl mu schodzi, tak wiem, że hity z explo nie są stałe. Można doliczyć hity z broni, ale one są raczej żałosne. ^.-

jestem przekonany ze na wrl palek knightowi nie ucieknie ;p

Gallar
22-11-2006, 20:02
Coś wątpię żeby, w sytuacji gdy i ek i rp mają taki sam lvl, palladyn wyprzedzał kine z expem.
Tzn. może i przy użyciu sd jakoś by mu to szło, ale zysk mniejszy.
No i pamiętajmy że uciekając pallem można się nieźle wsypać na następne wrle, co nie jest znów aż takie trudne.

@Down: żesz qwa, ripperku dzięki, żle to ująłem.
No więc, uwaga, poprawka.
#
No i pamiętajmy że goniąc wrle pallem można się nieźle wsypać na następne wrle, co nie jest znów aż takie trudne.

ripper
22-11-2006, 20:55
No i pamiętajmy że uciekając pallem można się nieźle wsypać na następne wrle
A z wrlami to nie jest tak, że one trzymają nas na dystans? Jak beho np.

Fagaro
22-11-2006, 21:50
po pierwsz primo 180 eq i 180 rp maja podobna sile magi knight 384% a palladyn 426% czyli 42% róznicy, co przy hitach z explo nie daje duzej roznicy. Warlock jest stworem z chyba najslabsza obrona/shieldingiem w tibi, wiec zdolnosc paladyna do przelamywania shielda sie nie przydaje, a duze obrazenia knighta tak. warlock trzyma sie na dystans, ale przy niskim hp ucieka i wtedy sa najwieksze cyrki zeby go zabic, wiec i tak zanim zacznie sie go klepac przydaje sie go trapnac. Pozatym, 180 ek moze zabrac wiecej uhow, explo, mf na wl hunta niz paladyn, dodatkowo nie musi zabierac ze soba beltow.

viper555
22-11-2006, 21:56
@viper555:

poszukaj w slowniku pod haslem 'ironia' ( nie: 'aronia' tylko 'ironia' ).

w tej chwili komu przyznajesz racje mi czy temu co go skomentowałem bo troszke nieczaje

Diamonic
22-11-2006, 23:03
jestem przekonany ze na wrl palek knightowi nie ucieknie ;p

Niestety nie mam 180ek i 180rp żeby to sprawdzić więc. >:

w tej chwili komu przyznajesz racje mi czy temu co go skomentowałem bo troszke nieczaje

Chodziło raczej o to żebyś dowiedział się co to ironia i "dostosował" ją do posta, którego skomentowałeś. Idź lepiej do szkoły.

dymka
23-11-2006, 02:56
02:55 Brengus: Do you want to buy a throwing star for 50 gold?

Deaf Scream
23-11-2006, 09:08
02:55 Brengus: Do you want to buy a throwing star for 50 gold?

no ok przyznaje sie ze nie wiedzialem o mozliwosci zakupu:]. wiem ze kiedys bylo mozna w thais kupywac..ale myslalem ze od update gdy spery zaczely sie lamac a throwing stars nie znikaly po 1 rzucie wycofali je ze sklepu :]

ale tak czy innaczej mogliby zrobic to roce drozsze pd bolta....bo za bp placilo by sie (20*5k) 100k ...wiec do expienia ta cena troche sie nie nadaje..ok jak chce sie cos solowac mozna troche tego kupic...ale jakby chcialo sie tym ciagle expic no to neistety cena jes zbyt astronomiczna moim zdaniem.

viper555
23-11-2006, 09:32
Niestety nie mam 180ek i 180rp żeby to sprawdzić więc. >:

Chodziło raczej o to żebyś dowiedział się co to ironia i "dostosował" ją do posta, którego skomentowałeś. Idź lepiej do szkoły.

chodze do szkoły ale nadal niewiem o co wam chodzi typ napisał że 30 lvl solował knajtem hydre to chce zeby mi pokazałfilmik a wy sie do mnie czepiacie ...

zreszta niegadamy tu o ironi tylko o palku więc wychodze z tego tematu...

DRoN
23-11-2006, 10:08
chodze do szkoły ale nadal niewiem o co wam chodzi typ napisał że 30 lvl solował knajtem hydre to chce zeby mi pokazałfilmik a wy sie do mnie czepiacie ...

LOL?

Chodziło o to, że na forum zdarzały się takie cwaniaczki, które pisały, że odrazu po wyjściu na rooku zabijały demony z melee, ale oczywiście nie zrobili ss lub filmu (czyli popisywali się jakimi to nie są power mastahami).
ironia (http://pl.wikipedia.org/wiki/Ironia)
ironia - sposób wypowiadania się oparty na zamierzonej niezgodności, najczęściej przeciwieństwie
np.
kto ci dał modka?! nieznasz sie wogoloe...

Tentotrix
23-11-2006, 13:05
ja tam nadal uwazam ze to kwestia gustu :)

Diamonic
23-11-2006, 13:14

Widać mało się uczysz w tej szkole. ^.- Chodziło o to, że "30 knight solujący hydre" to ironia. Człowieku myślenie nad czymś innym niż Tibia nie boli...

GiantSpider
23-11-2006, 14:37
30 lvl może zabić każdego potwora w Tibii z wyjątkiem Orshabaala. (nawet knight z explo)

zakazane1991
23-11-2006, 14:44
30 lvl może zabić każdego potwora w Tibii z wyjątkiem Orshabaala. (nawet knight z explo)

jak ja kocham tego gościa. Na teście mój kolega próbował solować banshee (45 knight kombinacja dragon lance i hmm). 4 bp uhów mu poszło, a banshee sie wyleczyła do zielonego. Ubij 30 lvl solo demona, faraona, serpent spawna czy inne gówno.
co do tematu: paladynem gra sie teraz trudno jak kiedyś sie grało druidem

GiantSpider
23-11-2006, 15:00
jak ja kocham tego gościa. Na teście mój kolega próbował solować banshee (45 knight kombinacja dragon lance i hmm). 4 bp uhów mu poszło, a banshee sie wyleczyła do zielonego. Ubij 30 lvl solo demona, faraona, serpent spawna czy inne gówno.
co do tematu: paladynem gra sie teraz trudno jak kiedyś sie grało druidem
Wystarczą skille po 90 i 6 mlvl.

Oltun
23-11-2006, 15:06
Tia, tylko ze np. na faraonie zginie od 1 comba

Sie mapes
23-11-2006, 16:37
"Palek ssie"- tylko to mozna wywnioskowac z wiekszości postow. Zgoda wejscie na niektore poziomy może wkurzyc, bo wchodzisz majac 600hp a po chwili masz tylko 200, do treningu nie wystarczy Ci byle rotworm, na kazdy trening musisz targac wlocznie albo kamienie, wydajesz na bolty kupe kasy. Ale moze teraz skupmy sie na jego zaletach. Wg. mnie jego glowne zalety to:

-Ekwipunek: plate set starcza na dlugo, potem gdy zakupi sie blue robe, i bohy praktycznie nie trzeba sie przejmowac helmem czy tez spodniami

-Leczenie: ja zwykle nosze Bp Uhow ktore glownei uzywam tylko przez fakt ze pomyle hotkey'a. Uzywac mozna zwykle Exur Vit i Gran'ow. Szybkosc regenaracji many jest na tyle duzo ze nei trzeba uzywac mana fluidow.

-Expowiska: Jest kilka expowisk ktore wybitnie nie nadaja sie dla innych profesji. I nie mowie tu o Poh'u itp. Na zwyklych dworkach mozna sie leciutko wkurzyc gdy od szamanow dostajesz paraliz a za Venomsniper'ami trzeba sie nabiegac jak za kurczakami. Banuta, wychodze z zalozenia ze jak Sibang stoi to wolniej strzela (;)). Nargor, Piraci potrafia niezle przywalic jak knight ma skile kolo 70\70 i na full ataku, paladyn ma te swoje 70 i nie pozwala sie zblizyc ;P

-Atak: gdy solujemy np. GSa to latwej jest zaznaczyc aby postac go atakowala niz nawet hotkejujajc caly czas na niego z run :P

Na koniec to moge powiedziec ze paladyn tez niemilosiernie potrafi wkurzyc ale ne zapominajmy ze poza wadami ma tez zalety
-

Gallar
23-11-2006, 16:37
Wystarczą skille po 90 i 6 mlvl.

Chłopcze, Tobie naprawdę chyba płacą za te głupoty.
Knightem na 30lvlu nawet ze skillami po 90 i sca/sovem w łapie demka czy faraona nie zsolujesz.
Padniesz od pierwszego lepszego comba, ale pomijając to, nie będziesz nadążać z zadawaniem obrażeń (demek będzie się szybciej leczył)

@Down: Jeśli tak, to w ogóle tępawa odpowiedź, niech mi powie ile zna osób na takim lvlu z takimi statami?
Ofc, możliwe do wykonania ale głupawe i niepotrzebne w zasadzie.
To tak jakby na ósmym lewie mieć 100/100 tylko po to żeby mieć szanse zsolować draga. Głupota? Z leksza.

Raditz Saiya-jin
23-11-2006, 16:52
Knightem na 30lvlu nawet ze skillami po 90 i sca/sovem w łapie demka czy faraona nie zsolujesz.

moze chodzilo mu o pokonanie banshee a nie dema... ;s
zsolowanie demona bez uzycia run przez knighta jest niemozliwe... i to nawet na skillach 100/100.

maszter321
23-11-2006, 17:33
Proponuje zeby kazdy kto chce napisac cos sensownego przeczytal 1szy post ;] a nie ciagle leca offtopy

Pzdr.

Knight Patryk
23-11-2006, 18:19
wiekszosc ludzi patrzy tylko na obrazenia... tak jak i autor tego tematu.No i co ze 100 sorc wali z sd po 500+ jak am 6xx hp?Pal na tym lvlu z SD niewiem 260-300?moze wiecej ale za to ma chyba 1k hp+ wiec?Moze slabsze hity ale wiecej hp.Sorc na wojnach dobry do walenia ztrapowanych ludzi a jak go zlapie 2 palkow to padnie albo nawet sam 1 pal moze go rozlozyc bo zazywaczaj sorce maja malo uhow bo maja sd i manasy wiec sorc uzyje 2-3 SD i zabierze moze 3/4 hp palowi a pal sie uhnie i bedzie mial prawie na full wiec jesli sorc ma 15bp sd a pal 14 uh to przegra sorc no i oczywiscie sorce maja maly cap

Kojotes
23-11-2006, 19:02
Na cale 3-4h strzelania non stop, w praktyce 5-8 polowania.

To powiedz mi dlaczego z bp boltow (2000 co dosztuki) na 99 lev i 93 dist nie poexpię na d lair w edron dłużej niż 2h (a często jest to mniej)? Dodam że nie wyrzucam boltów do lavy i mam spory zapas manasów (:

Paladyn moze expic na wl solo od ~120 lvl a nie 180.

Racja, ale koleś się pytał na czym może expić 180 rp.

2. 200+ przy skillach 85 zdarza sie raz na 2-3h... jak dla mnie to wielka rzadkosc.

To i tak znacznie lepiej. Przykładowo, ja jako pally z tym swoim 93 dist (mam go od ~2 miesięcy) tylko dwa razy widziałem hita większego od 170 (było to 170 i 175). Dodam że expiłem prawie codziennie.

2. Boli cie zeby palkiem kupic sobie poison dagger i zabijac z niego poison spidery i takie inne ktore ci wejda w droge?

But who f-cking cares about that sh-t? :P Po prostu sie ignoruje albo marnuje bolta wartego 3 gp ( xD ), nikt nie ma ochoty bawić się ze zmianą broni :P

Rycerz ma 2-4 uzyteczne bronie w kazdej kategori (fs, bs, GS, sov; fa, dl, sca; ss, wh), paladyn ma 3 uzyteczne bronie (zwykle strzaly, zwykle bolty, gwiazdki)... wychodzi prawie na to samo.

Prawie robi wielką róźnicę........
Normalny, statystyczny paladyn w 95% używa kuszy.... I to od czasu, gdy wbił ten 60 dist.

EDIT>>>>>>
Sorc na wojnach dobry do walenia ztrapowanych ludzi a jak go zlapie 2 palkow to padnie albo nawet sam 1 pal moze go rozlozyc bo zazywaczaj sorce maja malo uhow bo maja sd i manasy wiec sorc uzyje 2-3 SD i zabierze moze 3/4 hp palowi a pal sie uhnie i bedzie mial prawie na full wiec jesli sorc ma 15bp sd a pal 14 uh to przegra sorc no i oczywiscie sorce maja maly cap

Fajna symulacja, ale jak sorc ma na wykończeniu manasy, sd czy jakiekolwiek inne runy to albo kryje się za rycerzami i wycofuje z walki albo wrzuca utani gran hur, zakłada t ringa i ucieka (gdy jest bezpośrednio atakowany).

Diamonic
23-11-2006, 19:06
Od ~30 lvl i 50-55 distance przyniesc wiecej kasy niz wydasz na strzaly/bolty to nie jest wielki problem. 20 lvl pozniej przyniesc duzo wiecej loota/kasy niz boltow poszlo to jeszcze mniejszy problem.

Jak możes to podaj jakąs miejscówke dla 30rp żeby mógł zarobić a nie wydawać? >: 63 dista btw. ;d

maszter321
23-11-2006, 19:19
moj kuzyn 46 palek z 79 distem zdarzylo mu sie ze nie trafil w skeleta (dymek) -.- albo rata wzial na 3 hity (dymek,dymek,hit) watpie zeby na takich skilach knight z gsem w lapie by mial takiegho "pecha"

Pzdr.

Sie mapes
23-11-2006, 19:47
Jak możes to podaj jakąs miejscówke dla 30rp żeby mógł zarobić a nie wydawać? >: 63 dista btw. ;d

Ja moge Ci na to odpowiedziec, idziesz na Dworki ze strzalami, sama kasa zwroci Ci sie na pewno, jesli wypadna dodatkowo dworkowe itemki to mozesz byc w huhu do przodu (bast skirty sa potrzebne do questa wiec mozna je spylic o wiele drozej niz u NPC ;)) Ponadto leci tam calkiem duzo nozy do rzucania wiec odrazu bedziesz mial czym trenowac. Uhy praktycznie wcale nie leca bo Venomsnipery tylko zatruwaja, problemem moga byc jedynie Voodoomastery ktore moga upic, dlatego warto zabarc tam ze soba 1 dwarven ring.

http://www.tibia.pl/index.php?i=3&t=763816 <-Link do poradnika o Trapwood, caly 1-szy poziom bedzie idealny dla 30rp :P

Diamonic
23-11-2006, 20:04
Ja moge Ci na to odpowiedziec, idziesz na Dworki ze strzalami, sama kasa zwroci Ci sie na pewno, jesli wypadna dodatkowo dworkowe itemki to mozesz byc w huhu do przodu (bast skirty sa potrzebne do questa wiec mozna je spylic o wiele drozej niz u NPC ;)) Ponadto leci tam calkiem duzo nozy do rzucania wiec odrazu bedziesz mial czym trenowac. Uhy praktycznie wcale nie leca bo Venomsnipery tylko zatruwaja, problemem moga byc jedynie Voodoomastery ktore moga upic, dlatego warto zabarc tam ze soba 1 dwarven ring.

http://www.tibia.pl/index.php?i=3&t=763816 <-Link do poradnika o Trapwood, caly 1-szy poziom bedzie idealny dla 30rp :P

Hehe, ok dzięki. :)) A jak z expem? Ile na k/h? :P Zresztą mało ważne bo tam zarobie a gdzie indziej wyexpie. :p

Sie mapes
23-11-2006, 20:24
Hehe, ok dzięki. :)) A jak z expem? Ile na k/h? :P Zresztą mało ważne bo tam zarobie a gdzie indziej wyexpie. :p

ee tego nigdy nie wiem ile k\h ale ujme tak, chodzac po calym pierwszym poziomie i najlatwiejszych nizszysz poziomach w 2 dni wbilem z 45lvl na 49 :P. Fajne jest to ze leca ci tam soule (jeszcze) i mozna tam lazic majac niewielkie lagi :P

Diddy
23-11-2006, 20:31
Pallem w opisie wyrabiałem 20k/h.Na -1.

Diamonic
23-11-2006, 20:35
Hmm.. powiem tak, właśnie obejrzałem filmik Cichego z Trapwood i można powiedzieć, że przeraziła mnie ilość tych dworców, na ile starczy około 1000 strzałek? :P

Diddy
23-11-2006, 20:37
Hmm.. powiem tak, właśnie obejrzałem filmik Cichego z Trapwood i można powiedzieć, że przeraziła mnie ilość tych dworców, na ile starczy około 1000 strzałek? :P
40 min, max 1h.Nie masz się czego obawiać napierw zabijaj voodomastery pozniej resztę.

Sie mapes
23-11-2006, 20:39
1 dwork- 2 strzaly, ja zawsze licze tak :P Wez na wszelki wypadek bp FB, ktore zrob sam jako ze PALADYNI moga :P

Poznanski Rycerz
23-11-2006, 20:50
180 rp
Expi zazwyczaj na wrl dragon lair teraz moze goroma...
Hity sa male? 100 pall wali 180 z bolta w dragi .... zalezy od dista na pewno nie sa tak duze jak knighta....

Na dlach jest tak

Ds'y + hmm + zazwyczaj drugi pall
Ds'y ihasz a hmm + bolt jak sam lub bolt + bolt z drugim palem albo z hmm jak kto woli ;]

DL solo
Hmm + bolt najlepsza jest do tego deeper fibula dobrze sie tam biega

Bloker
Zazwyczaj bierze sie 2-3 palkow to wtedy sie oplaca bo dla shooterow mniejszy waste a wychodzi mniej wiecej to samo co z sorcem, ale z kolei nie to samo co z 3 sorcami.

SD
Kazdy zna moc tej runy. Moim zdaniem knight jest uposledzony pod tym wzgledem. Moze tylko exori i musi naladowac mane a sd zada wiecej obrazen. Przydaje sie przy pkowaniu wojnach i w ogole sd to sd- tego nie trzeba opisywac.

Jak tak zalezy blokerowi na uhach
Bierze ~40 lvl drut daje mu kilka bp manasow
A reszta ludzi shoota. Hunty rzadko kiedy sa z jednego palla bo jest to waste chyba ze bloker ma sca/ sov lub cos lepszego ;].

Pal wcale nie jest uposledzony, po prostu mage zostaly skoksowane...
Knight musi klepac cyce dwarfy zolwie
a palem co? mozesz isc na to co knight plus poh dragi (knightowi oplacalne dragi sa dopiero z sca/sov) Pal praktycznie nie traci uhow wszystko leci z mf'ow wylootujesz k-arm z gs'a i juz ci sie splaca hunt, chyba ze duzo boltow juz zwastowales czytaj okolo bp, ja na pohu trace malo manasow zazwyczaj ide juz na poh z pelna mana co umozliwia dlugie expienie.

Uposledzenie palla polega na tym, ze bolty sa dosc drogie... i hity mniejsze niz knighta. Ale na pewno... pal ma wiecej mozliwosci do expienia i pal ma sd ;] i przede wszystkim exura vita. Czesto zapominana ale, jest to zaje**** dobry spell. Jak gra sie umiejetnie palem to nie ma ani waste- chociaz czasami to nie uniknione zalezy od lootlucka. Minusem pala jest to ze kick= dead chyba ze ktos cie zacznie uhac. To, ze expiles na edron lair 2h to znaczy, ze albo miales super resp albo waliles na full defie i zabijales dl'e z boltow ;] Ja tam moge expic dluzej plus walac single spawn dl;a

Po upie najlepiej grac sorcem ;]

Kojotes
23-11-2006, 21:19
180 rp
Expi zazwyczaj na wrl dragon lair teraz moze goroma...
Hity sa male? 100 pall wali 180 z bolta w dragi .... zalezy od dista na pewno nie sa tak duze jak knighta....

Hahaha, od kiedy dmg zależy od lev? hueauhea

Na dlach jest tak

Ds'y + hmm + zazwyczaj drugi pall
Ds'y ihasz a hmm + bolt jak sam lub bolt + bolt z drugim palem albo z hmm jak kto woli ;]

DL solo
Hmm + bolt najlepsza jest do tego deeper fibula dobrze sie tam biega

Dle się leje albo z blokerem albo solo. 100 rp jest w stanie ubić każdy spawn dli w Tibii (ofc oprócz ekstremy jak Kharos czy Deep goroma). O tym ze ktoś blokuje dsami, iha je i klepie samymi boltami w 2 pallys jeszcze nigdy nie słyszałem

Bloker
Zazwyczaj bierze sie 2-3 palkow to wtedy sie oplaca bo dla shooterow mniejszy waste a wychodzi mniej wiecej to samo co z sorcem, ale z kolei nie to samo co z 3 sorcami.

Taa, i z tymi 3 palkami ciekawy jestem jaki będzie podział loota. Każdy dostanie gównianą kasę, a shooterzy jeszcze na dodatek gównianego expa. Jeśli paladyn idzie na mocniejsze potwory pokorju demca (na niższych lev ofc) to tylko w towarzystwie maga. Mało który bloker weźmie 2x 80 rp na demce. 100 MS powinien zadać więcej dmg niż oni obaj. A we 2 z blokerem to sobie pally może łazić na hero, bk, dl (ofc na odpowiednich lev i dist) czy np. wrl (na wyzszych lev +).

SD
Kazdy zna moc tej runy. Moim zdaniem knight jest uposledzony pod tym wzgledem. Moze tylko exori i musi naladowac mane a sd zada wiecej obrazen. Przydaje sie przy pkowaniu wojnach i w ogole sd to sd- tego nie trzeba opisywac.

A który paladyn lub mag używa sd do normalnego, regularnego expienia (nie mówię o huntach wrl czy demce)? A który knight używa exori podczas expienia? Załeżnie od miejscówki, ale większość.

Hunty rzadko kiedy sa z jednego palla bo jest to waste chyba ze bloker ma sca/ sov lub cos lepszego ;].

Paladyn na 100 lev waląc bolt + hmm prawie co każdą runę zabije dl szybko. tak szybko, że bloker (załózmy ze mu ktoś blokuje) będzie happy z huntu, nawet jak nie ma sca ani sov'a.

Pal wcale nie jest uposledzony, po prostu mage zostaly skoksowane...
Knight musi klepac cyce dwarfy zolwie
a palem co? mozesz isc na to co knight plus poh dragi (knightowi oplacalne dragi sa dopiero z sca/sov) Pal praktycznie nie traci uhow wszystko leci z mf'ow wylootujesz k-arm z gs'a i juz ci sie splaca hunt, chyba ze duzo boltow juz zwastowales czytaj okolo bp, ja na pohu trace malo manasow zazwyczaj ide juz na poh z pelna mana co umozliwia dlugie expienie.

Palek jest lepszy na potworu średniej klasu (pokroju drag-gs lub coś koło tego). Kina zyskuje przewagę na potworach słabszych- cyclopy, turtles, scarabs..... itp.

To, ze expiles na edron lair 2h to znaczy, ze albo miales super resp albo waliles na full defie i zabijales dl'e z boltow ;] Ja tam moge expic dluzej plus walac single spawn dl;a

Expie tam od 70 lev (zasadniczo) i tak było zawsze. 2k boltów= 2h (coś w granicach 90k+ expa, teraz więcej) w kilku wersjach- tylko smoki, smoki + single dl pare razy, smoki + single dl jak tylko się zrespi, dle na quescie + smoki podczas czekania na respa. I nigdy z tym bp boltów dłużej nie posiedziałem niż 120 min.

Diamonic
23-11-2006, 21:28
1 dwork- 2 strzaly, ja zawsze licze tak :P Wez na wszelki wypadek bp FB, ktore zrob sam jako ze PALADYNI moga :P

Ok byłem już tam na chwile sprawdzić i mogę powiedzieć, że obejdzie się bez FB. :P A teraz małe pytanie, brać eq i mieć te 100-200 strzał mniej czy iść w samych boh'ach i mieć więcej strzałek, bo teraz zauważyłem, że z bp uh, bp mf + b robe, p legs i boh mam tylko miejsce na 750~ strzałek. :S

Tentotrix
23-11-2006, 21:51
"Palek ssie"- tylko to mozna wywnioskowac z wiekszości postow. Zgoda wejscie na niektore poziomy może wkurzyc, bo wchodzisz majac 600hp a po chwili masz tylko 200, do treningu nie wystarczy Ci byle rotworm, na kazdy trening musisz targac wlocznie albo kamienie, wydajesz na bolty kupe kasy. Ale moze teraz skupmy sie na jego zaletach. Wg. mnie jego glowne zalety to:

-Ekwipunek: plate set starcza na dlugo, potem gdy zakupi sie blue robe, i bohy praktycznie nie trzeba sie przejmowac helmem czy tez spodniami

-Leczenie: ja zwykle nosze Bp Uhow ktore glownei uzywam tylko przez fakt ze pomyle hotkey'a. Uzywac mozna zwykle Exur Vit i Gran'ow. Szybkosc regenaracji many jest na tyle duzo ze nei trzeba uzywac mana fluidow.

-Expowiska: Jest kilka expowisk ktore wybitnie nie nadaja sie dla innych profesji. I nie mowie tu o Poh'u itp. Na zwyklych dworkach mozna sie leciutko wkurzyc gdy od szamanow dostajesz paraliz a za Venomsniper'ami trzeba sie nabiegac jak za kurczakami. Banuta, wychodze z zalozenia ze jak Sibang stoi to wolniej strzela (;)). Nargor, Piraci potrafia niezle przywalic jak knight ma skile kolo 70\70 i na full ataku, paladyn ma te swoje 70 i nie pozwala sie zblizyc ;P

-Atak: gdy solujemy np. GSa to latwej jest zaznaczyc aby postac go atakowala niz nawet hotkejujajc caly czas na niego z run :P

Na koniec to moge powiedziec ze paladyn tez niemilosiernie potrafi wkurzyc ale ne zapominajmy ze poza wadami ma tez zalety
-

Prawda :) chociaz widze ze niektóre profesjie pod jakimis wzgledami przewyszaja palka,ja poprostu lubie nim grac i tyle:) dzisiaj dla poprawy humoru testowalem combo- power bolts+ sd...i doszedlem do wniosku ze kocham tego mojego rp 8o

Lord Terus
23-11-2006, 21:52
Mi tam palladynem gra się dobrze i nie mam zamiaru zmienić profesji.
Co do skillowania po jakiego ch** skillowac?
Ja nie skillowałem i mam ten 89 dist na 86lvlu.
Palladyn może expić na silniejszych potworkach niż knight na tym samym lvlu.
Blokowanie Palladynem jest bardziej opłacalne moim zdaniem niż knightem ponieważ ma e vite.
Nie wiem jak nie starcza ci 2k boltów (ktoś tam pisał) na 2 h na d laire.
Palladyn nie jest dobry do pg ale można nim się fajnie bawić.
Np. Na moim lvlu można już expić na : Dlach, Deep fibuli (zwykle waste ale może coś polecieć a exp dobry, exp 65-70k/h), Ancient Scarabach (bijąc z bolt+hmm zwykle 1k do tyłu jestem ale czasami się zwraca 45k/h), OF (duży zysk exp 40k/h), tomb za tp -1 i na niektórych -2 (zależy, exp 40-50k/h), Dragi (50-60k/h zawsze się prawie zwraca na +), Hero ( 30k/h zwykle loot pokrywa koszty huntu), Gsy, Quary (fish finy na candi są drogie exp 40k/h), na niższym lvlu można bić dsy na ghost land exp dobry.

Sorcem na niższych lvla bijąc z e vis czasami się nie zwraca za mfy.

Tak od 120lvla można już wrl. 150lvl to myśle że już d hell solo z tarczą także pall rox :)

Vil
24-11-2006, 02:30
Blokowanie Palladynem jest bardziej opłacalne moim zdaniem niż knightem ponieważ ma e vite.

ale potrzebuje o polowe wiekszy level zeby blokowac to samo co knight ....

Frapper
24-11-2006, 11:04
I nie ma exety.

Ja z blokerem i 2 ds 70 rp robilem na hero do 60k exp/h, spawn co około 1:30 min.

Diamonic
24-11-2006, 13:34
Pamietam moja pierwsza wyprawe tam, wpadam druidem (wtedy zdaje sie cos ~110 lvl), zaczyna mnie atakowac wieksza ekipa dworkow to ja odruchwo sio i GFB i... padla polowa a pozostale kilka dworkow mimo ze daja niezle show (zostaly 2 voodomaster) to wogole mi hp nie zabieraja.
Podpowiem tyle... najwieksze obrazenia na dworkach sa od poison fieldow rzucanych przez voodomastery :)

Mi raczej chodziło, że 1k strzałek nie starczy nawet na 30 minut, bo tyle tego tam. :P

Knight Patryk
24-11-2006, 14:01
Hahaha, od kiedy dmg zależy od lev? hueauhea

Od updata 7.8 ...

Sie mapes
24-11-2006, 14:12
Fajny filmik znalalzlem dla tych co uwazaja ze profesja paladyn jest strasznie nudna i ze sobie nie radzi

http://tibicams.tibianetwork.net/en/movies/show/13787

mysle ze innym profesja poszloby to troche gorzej :P

Tentotrix
24-11-2006, 14:34
lol,jak czytam te posty to sie zastanawiam ,czy wy w ogóle kiedys graliscie palkami? nie do 20 lvlu ale tak do 50..jak nie to nie mówicie nic na temat palka bo nie znacie tej profesji..tylko z odpowiadan,poradników czy innego ścierwa..o_O
@edit
Sie Mapes,fajny film :)

GiantSpider
24-11-2006, 14:56
Obrażenia zadawane z broni nie zależą i nigdy nie zależały od poziomu gracza. Obejrzyjcie sobie choćby filmiki z expienia eternal obliviona - przecież on wcale nie bije dużo mocniej od knighta na 50 lvlu ze skillami po 80, a ma o 240 lvli wiecej. Gdyby obrazenia zależały od poziomu to eternal waliłby po 200-300 albo nawet wiecej, a w rzeczywistości wali po 100. (średnio)

Sie mapes
24-11-2006, 15:49
2. Mogą dodać np. iron bolty, które mają atak większy od zwykłych bolców o 4-5 i kosztują w sklepie 5gp/sztuka.

LOL :P
Ale ja mówię o czymś na tyle realnym, co nie przepakowałoby tej profesji.

Ps. Mogliby dodać kuszę szybkostrzelną (istnieje w RL coś takiego i nie jest to jakaś super nowoczesna broń, tylko średniowieczny syf), która nawala 3 strzały/2sek (3 razy szybciej), ale ma zasięg 3 sqm i siłę łuku.

Tak na marginesie to za te "iron bolty" by sie doysc duzo bulilo bp wychodzilby 10k, i pewnie bylyby ciezsze jescze. A co do kusyz szbkostrzelnej to nie kusza ma iweszky dmg od luku ale bolt od strzaly.

Ale najwazniejszego minusa to w sumie nikt nie zauwazyl,nawet nie minusa ale glupoty. Paladyn moze tworzyc Burst Arrowsy a jest to przeciez wyjatkowo amuniacja dla profesji magicznych :P

GiantSpider
24-11-2006, 16:01
Paladyn moze tworzyc Burst Arrowsy a jest to przeciez wyjatkowo amuniacja dla profesji magicznych
I dla knightów, którzy z broni nie są w stanie zadać obrażeń najmocniejszym potworom.

Sie mapes
24-11-2006, 16:57
I dla knightów, którzy z broni nie są w stanie zadać obrażeń najmocniejszym potworom.

ee to ze dla knightow to pierwsze slysze ;), ale sek w tym ze malo jaki palek bedzie ich uzywal

@maszter321
Dzieki, to teraz juz wiem ;)

maszter321
24-11-2006, 17:43
ee to ze dla knightow to pierwsze slysze ;), ale sek w tym ze malo jaki palek bedzie ich uzywal

knight uzywa ich chocby na annihilatorze :)

GiantSpider
24-11-2006, 21:13
Glownie dla knightow bo sorc ma sd

Fagaro
24-11-2006, 21:42
podczas anihilatora sorcerzy uzywaja ue/brusty i moze jednego sd, wiecej sd nei zdaza. knighcie uzywaja brustow a paladyni power boltow lub zwyklych beltow.

Brusty uzwaja madzy do polowan oraz knighci z levelem 130+ do walki pvp w druzynie.

Diamonic
25-11-2006, 00:32
podczas anihilatora sorcerzy uzywaja ue/brusty i moze jednego sd, wiecej sd nei zdaza. knighcie uzywaja brustow a paladyni power boltow lub zwyklych beltow.

Brusty uzwaja madzy do polowan oraz knighci z levelem 130+ do walki pvp w druzynie.

Magowie* ;p Taki offtop. :D

Whoopero
25-11-2006, 09:21
Ilestam @up

Ktos tam pisal ze porownowojac tibie do sredniowiecza...
jesli porwonamy do niego to w sredniowieczu jak strzelali ze strzal to te strzaly im nie znikaly tylko zostawaly np w ciele danego przeciwnika i mozna bylo wyciagnac.....to by nie byl glupio pomysl tlyko musialy by sie te strzaly lamac tak jak speary...co wy na to ?

Sie mapes
25-11-2006, 10:34
Ilestam @up

Ktos tam pisal ze porownowojac tibie do sredniowiecza...
jesli porwonamy do niego to w sredniowieczu jak strzelali ze strzal to te strzaly im nie znikaly tylko zostawaly np w ciele danego przeciwnika i mozna bylo wyciagnac.....to by nie byl glupio pomysl tlyko musialy by sie te strzaly lamac tak jak speary...co wy na to ?

@up
To swoja droga, dobrze jakby chociaz 50% strzal/beltow zostawalo w ciele przeciwnika. Ale z drugiej strony strzaly i belty sa zakonczone grotem w ksztalcie "trojkata" czyli jak sie wbija to automatycznie klinuja sie w ciele, dlatego w przypadku postrzelenie zwykle lamalo sie strzaly zeby nie przeeszkadzaly w czasie bitwy.

DRoN
25-11-2006, 11:14
Tak na marginesie to za te "iron bolty" by sie doysc duzo bulilo bp wychodzilby 10k, i pewnie bylyby ciezsze jescze. A co do kusyz szbkostrzelnej to nie kusza ma iweszky dmg od luku ale bolt od strzaly.

No tak.
Strzała kosztuje 2 gp -> att:~25
Bolt kosztuje 3 gp -> att:~29-30
Steel/Iron bolt 5 gp -> att:~35

Przecież gdy z bolta masz best hit 140, to strzałą zrobisz ~115. (takim iron bolcem zrobiłbyś ~165).
Chyba nie zrobisz broni, która byłaby odrazu super-opłacalna i każdy będzie od skilla 30+ latał z kuszą + irony expić. Tylko np. do pvp lub solowania silniejszych stworków.
Waga oczywiście większa np. 1,0 oz.

Co do kuszy szybkostrzelnej, to tamta kusza była przystosowana do wywalania dużych ilości bełtów z niezbyt wielką (nie znaczy małą) siłą.
Chodziło mi o to, żeby można było szybciej zrobić określony dmg, ale wiązało się to z pewnym waste.

To swoja droga, dobrze jakby chociaz 50% strzal/beltow zostawalo w ciele przeciwnika. Ale z drugiej strony strzaly i belty sa zakonczone grotem w ksztalcie "trojkata" czyli jak sie wbija to automatycznie klinuja sie w ciele, dlatego w przypadku postrzelenie zwykle lamalo sie strzaly zeby nie przeeszkadzaly w czasie bitwy.
Ale mogłoby w ciele potwora zostawać 50% strzał/bełtów. Tzn. przy każdym strzale jest szansa 50%, że wzbogacisz loot potwora ;P
Zachęciłoby to pewnie palków do strzelania z power boltów.

Co do burstów, to mogliby zrobić, że to jest dmg fizyczny (att:25) + magiczny, wtedy palek mógłby ich używać z większą siłą, a knight wyskilowany do ~40-50 też by nadrabiał trochę siłą do maga.
+ zaklęcie na bursty powinno spalać ~180-200 many albo dawać 5 burstów.

DRoN
25-11-2006, 12:26
pomimo szybkosci expienia sorc jest bardzo nudna profesja

Niestety to, że jest nudny nie oznacza że jest słaby. Fakt, gra ma sprawiać przyjemność, ale z drugiej strony co to za prestiż mieć po roku 2x mniejszy lvl niż kolega mag?

Taki Taifunek to się nudzi może i bardzo expiąc, ale jednak na Furorze to on przesądza o wynikach wojen.

Czytaj co pisza, srednie obrazenia a nie maksymalne zalerza od lvl... a rycerz na 50 srednie obrazenia ma w okolicy 30-50 (wliczajac chmurki), wiec wlasnie udowodniles ze roznica jest ogromna.

Chyba troszkę przesadziłeś.
Ja na 20 lvlu, skill 56, k-axe walę średnio 45-50, to magiem na tym lvlu mogę walić 30 z rózgi i do tego mieć ograniczony przez manę magazynek (WOW).
I może to będzie słabe porównanie, ale na 15 lvlu skill 55 waliłem średnio ~45, więc nic przez te 5 lvli mi nie urosło dmg (tylko ten 1 skill zwiększył średni dmg o 2).

Mogliby dać, że np. lvl/2 to poszerzenia górnej granicy (max dmg) i na 100 lvlu mając best hit 250, przesunie się on do 300. (100/2=50; 250+50=300)

Diamonic
25-11-2006, 15:00
Mi paladynem osobiscie lepiej sie tam expi boltami (duzo czesciej dworki padaja na 1 strzal), mozesz tez sprobowac.

No ja niestety nie mam 124ed na zapleczu i tej kasy co ty masz. :P Zreszta ze strzalkami idzie b. dobrze. :p

Sie mapes
25-11-2006, 18:14
No tak.
Strzała kosztuje 2 gp -> att:~25
Bolt kosztuje 3 gp -> att:~29-30
Steel/Iron bolt 5 gp -> att:~35

Przecież gdy z bolta masz best hit 140, to strzałą zrobisz ~115. (takim iron bolcem zrobiłbyś ~165).
Chyba nie zrobisz broni, która byłaby odrazu super-opłacalna i każdy będzie od skilla 30+ latał z kuszą + irony expić. Tylko np. do pvp lub solowania silniejszych stworków.
Waga oczywiście większa np. 1,0 oz.

Taa bolt wazy 0.8oz wiec te "iron\steel bolty wazylyby 1,8 oz. Wiec 100 Iron'ow-180 oz, lub uzywac zwyklych bolcow wazacych 80 oz za 100. Super nieoplacalne juz sie staja.
A co do pvp i solowania to sa juz power bolty.

Mi paladynem osobiscie lepiej sie tam expi boltami (duzo czesciej dworki padaja na 1 strzal), mozesz tez sprobowac.
Nie wiem jakie ty masz skile ale mi na skilach 77 i 80 to nie widze zbytniej roznicy czy bolt czy strzala (poza cena i waga :P)

GiantSpider
25-11-2006, 18:38
Chyba troszkę przesadziłeś.
Ja na 20 lvlu, skill 56, k-axe walę średnio 45-50, to magiem na tym lvlu mogę walić 30 z rózgi i do tego mieć ograniczony przez manę magazynek (WOW).
I może to będzie słabe porównanie, ale na 15 lvlu skill 55 waliłem średnio ~45, więc nic przez te 5 lvli mi nie urosło dmg (tylko ten 1 skill zwiększył średni dmg o 2).
Na trollach moze i tak ale na demonach 200 knight ma sredni hit za 10 albo i gorzej (bardzo rzadko przebija sie przez def) a 200 sorc 100 razy tyle (srednio prawie 1k z sd). Czy to jest sprawiedliwe? Knight straci przeciez duzo wiecej kasy solujac demona, bo pojdzie mu masa uhow. (bijac explo+burst lub samo explo rowniez) Czyli knight jest udupiony na calej linii bo nie dosc ze wolniej zabija to jeszcze mniej mu sie to oplaca. Zaraz pewnie powiecie "ale knightem mozna isc na slabsze potwory" To ja wam odpowiem - nie, nie mozna isc na slabsze potwory bo postac 200+ nie jest od expienia na trollach czy elfach. Cipsoft najwyrazniej nie przewidzial 200+ knightow i dlatego nie sa oni w stanie pokonac zadnego dobrego potwora bez waste. (no bo jak inaczej wytlumaczyc fakt ze sorc bije 3-4 razy mocniej na tym poziomie? ;<)

DRoN
25-11-2006, 18:54
Ja gram dla przyjemnosci a nie dla lvl, a prestiz duzo wiekszy daja mi inne rzeczy niz to ze mam troche wiecej expa... na Securze wiekszosc najbardziej szanowanych graczy wcale nie miesci sie w top 10 graczy (bo niby jak zarobic na szacunek innych jesli tylko non stop expisz gdzies sam w jaskini??).

I tak i nie. Jak masz sorca, nie zobowiązuje to do siedzenia 20h dziennie na respie.

Tak?
Chcial bym go zobaczyc w walce solo vs zgranych 10 sorcow na 100 lvl (ktozy razem wzieci maja 1/2 expa tego co on), UE nie pusci pierwszy bo skonczy sie to banem. UE nie pusci drugi bo padnie przed tym od spamu SD.
Zawsze lubie tutaj podawac przyklad DT, wcale nie mieli najwyzszych lvl na serverze (pozniej mieli Dimitriego), ale wygrywali przez 3 lata kazda wojne wlasnie ze wzgledu na zgranie i umiejetnosci (czyt. macra), tak samo tutaj nawet niewiadomo jak mocny gracz i tak padnie przy 5+ przeciwnikach znacznie slabszych.

To wiem, ale on nie wyskakuje, jak jakiś rambo z okrzykiem "dawajcie, ja sam na was xx". Musieli by go złapać i strapować,a w tym wypadku nie dać mu uciec z określonego obszaru w 2-4 sekundy.

I może offtop, ale to mi się w tibi najbardziej podoba, że sprawdza się powiedzienie "nec Hercules contra plures".

Trole to nie smoki, przy skillu 83+4 (sword ring) w swordzie i 76 lvl moj rycerz bije w smoka srednio ~50 (liczac wszystkie ciosy lacznie z pudlami).

Mój rycerz bije średnio 50, tyle że w dwarfy, faktycznie jest spora rozbierzność. Na słabych potworach siła knighta daje mu olbrzymią przewagę w expie.
Dopiero na wyższych levelach jest tak, jak mówisz.

Jestem pewien ze high lvl rycerze duzo bardziej by woleli zeby 90% ich ciosow wchodzilo w gornych 25% max obrazen niz to zeby miec losowe obrazenia od 0 do xxx powiekszone o 50-100hp.

90% w górnych granicach, to lekki przegin.
To ja mogę dodać, że knighci woleli by mieć losowe obrażenia od 0 do xxxx powiększone o 10*lvl.

A tak poza tym, nie twierdzę, że knight potrzebuje super gruntownej zmiany w przeliczaniu dmg (to samo pal), bo mimo 'tych wszystkich wad' dużo osób gra tymi vocami. Powinni zwiększyć ich siłę troszkę (zauważalnie), żeby wyrównać szanse, a nie przepakować znowu jedną profesję.

Tentotrix
25-11-2006, 19:16
Knight jest do blokowania,sorc,druid,pall do expienia..:p

GiantSpider
25-11-2006, 20:32
Czyli z twojej wypowiedzi wynika ze knight jest do niczego. Bo skoro knight nie jest do expienia, to nie jest tez do blokowania. (maly lvl nie moze blokowac)
Mój rycerz bije średnio 50, tyle że w dwarfy, faktycznie jest spora rozbierzność. Na słabych potworach siła knighta daje mu olbrzymią przewagę w expie.
Dopiero na wyższych levelach jest tak, jak mówisz.
Dwarfy, beholdery, slimy czy inne szmaty na ktorych knight osiaga duze hity to nie sa potwory do expienia na 100+. Zreszta juz na guardach widac jak cienki jest knight bo byle sorc z rozdzki mocniej bije.
90% w górnych granicach, to lekki przegin.
To ja mogę dodać, że knighci woleli by mieć losowe obrażenia od 0 do xxxx powiększone o 10*lvl.

A tak poza tym, nie twierdzę, że knight potrzebuje super gruntownej zmiany w przeliczaniu dmg (to samo pal), bo mimo 'tych wszystkich wad' dużo osób gra tymi vocami. Powinni zwiększyć ich siłę troszkę (zauważalnie), żeby wyrównać szanse, a nie przepakować znowu jedną profesję.
Powinni zwiekszyc ilosc many wymaganej na exori vis/mort/flam do 50 i bedzie OK. Bo jak narazie to imho sorce i druty sa za mocni a nie knight i pal za slabi

P0nury
25-11-2006, 21:48

Dlaczego zatem ja expie, zamiast blokować?

Może najlepiej zdegradować rolę knighta do służalca, który ma tylko reszcie profesji przynosić żarcie/runy/mf'y i nosić loota do depo?

IMHO większość osób po prostu nie bierze pod uwagę tzw. czynnika ludzkiego. Po prostu co z tego, że ktoś ma wypaśnego sorca, skoro gra nim, powiedzmy, godzinkę dziennie i nie expi efektywnie? Większość osób zresztą z jakimś czasem stwierdzi, że nie chce im się marnować tyle czasu na granie/wyłapie hacka/rzuci wszystko w cholerę/wyłapie hunta i skończy rozgrywkę.

Draga można sorcem/drutem masowo klepać od 50 lvl'a, owszem. Powodzenia jednak przy trochę większym lagu. Za wiele osób zwraca uwagę na damage, za mało zaś na szansę przeżycia w wypadku laga/pojawienia się dwóch/więcej dragów.

Me$z
25-11-2006, 23:09
Weź, bo jak coś strzelisz to normalnie żygać sie chce :( Czyli knight jest tylko do blokowania? Grałeś kiedyś knightem? Nie? To nie pi***ol...X(

Sie mapes
26-11-2006, 00:27
Weź, bo jak coś strzelisz to normalnie żygać sie chce :( Czyli knight jest tylko do blokowania? Grałeś kiedyś knightem? Nie? To nie pi***ol...X(

Jeny chlopak sobie zazartowalal a Wy go chyba zaraz zlinczujecie -.-'

Mevalo
26-11-2006, 21:42
Hmmm, wsumie to zależy jak kto na to patrzy.. paladinem jest latwy exp od skilli np 50..tzn wg mnie palladyn jest ciekawy ale na swiecie pvp.. no bo NoPvp no to juz lipa tylko exp i exp no kazda profesja trzeba expic na NoPvp ale ja wole pvp mozna troche poubijac... pall moze nie ma dobrych hitow ale mozna spojrzeć z innej strony np. porownac knighta i palla na skillach 70 ... palladyn spokojnie daje rade z dragiem to zalezy rowniez od lvl i hp.. ale ma latwiej niz knight na guardach tez sobie kinem na skillach 70 nie posiedzimy na dobrej cave no.. ale np. sorc czy druid no to juz kompletnie inna profesja ma przewage i to wielka sam gralem druidem i na 40 levelu z paccem gra jest bardzo przyjemna.. jako druid czesto bylem brany na jakies hunty np. hydry teraz akurat w takich momentach knight wygrywa dlatego ze jest czesciej brany jako bloker a palladyn jest mniej brany jako shoter jeszcze zapomnialem dodac ze druid/sorc na swiecie pvp na poczatku ma troche lipa druida/sorca jest latwiej ubic niz knighta czy palla to zalezy tez czy ten sorc ma pacca no bo bez dobrego haste ciezko zwiac przed pk..:/

Excalibug
26-11-2006, 21:55
Palek twój rywalek -.-

DRoN
27-11-2006, 18:15
Hmmm, wsumie to zależy jak kto na to patrzy.. paladinem jest latwy exp od skilli np 50..tzn wg mnie palladyn jest ciekawy ale na swiecie pvp..

???
...dziwnie patrzysz na świat.

no bo NoPvp no to juz lipa tylko exp i exp no kazda profesja trzeba expic na NoPvp ale ja wole pvp mozna troche poubijac... pall moze nie ma dobrych hitow

Faktycznie, ma słabe hity, czyli wymiata w PvP.

ale mozna spojrzeć z innej strony np. porownac knighta i palla na skillach 70 ... palladyn spokojnie daje rade z dragiem to zalezy rowniez od lvl i hp.. ale ma latwiej niz knight na guardach tez sobie kinem na skillach 70 nie posiedzimy na dobrej cave no..

Tutaj masz rację, chociaż strasznie haotycznie to zapisałeś.

ale np. sorc czy druid no to juz kompletnie inna profesja ma przewage i to wielka sam gralem druidem i na 40 levelu z paccem gra jest bardzo przyjemna.. jako druid czesto bylem brany na jakies hunty np. hydry

No ba, magowie są narazie lepsi. Mam nadzieje, że jakoś wyrównają siły w przyszłym upie.

teraz akurat w takich momentach knight wygrywa dlatego ze jest czesciej brany jako bloker a palladyn jest mniej brany jako shoter

Zawsze jakaś przewaga knighta, ale te profesje między sobą są dosyć zbalansowane, tak jak mag z druidem :P
Gorzej ma się równowaga między fizykami a casterami.

jeszcze zapomnialem dodac ze druid/sorc na swiecie pvp na poczatku ma troche lipa druida/sorca jest latwiej ubic niz knighta czy palla to zalezy tez czy ten sorc ma pacca no bo bez dobrego haste ciezko zwiac przed pk..:/

Dobry caster może się lepiej bronić niż pal czy knight. Bo jaki to musiałby być PK, żeby odstraszył go atak z broni?

DRoN
28-11-2006, 01:46
Od kilku update CIP dodaje stworki typowo dla rycerza oplacalne do expienia: Duzo hp, slaba obrona, stosunkowo slaby loot za jednostke - takim sorcem naprawde ciezko wyjsc na swoje na skarabach/zolwiach (tak wiem mozna latac z monkiem... powodzenia na zolwiach gdzie na poziom jest ich zwykle ponizej 10).

O czymś takim pomyślałem.
Tzn. niech dodadzą wodnego demona, który ma 15k hp, daje 8k expa, ale ma arma 0 (jak slime) i nie leczy się :P

A ja powtarzam ze w ostatnim update juz to zrobili.

Od ostatniego upa gram palem i ciężko mi stwierdzić, czy dużo się zmieniło.
Przy skillu 71, 40lvl mam best hita 130 i dla mnie to jest żałośnie mało. Jednak średni hit wynosi ponad połowę besta (w granicach 70-80). Często też są hity 100+
Jednak uważam, że taki pal na 100 lvlu ze skillem 100 będzie miał best hita 180, a to nie jest to wporządku.

Diamonic
28-11-2006, 02:48
Jednak średni hit wynosi ponad połowę besta (w granicach 70-80). Często też są hity 100+
Jednak uważam, że taki pal na 100 lvlu ze skillem 100 będzie miał best hita 180, a to nie jest to wporządku.

Co z tego, że best hita bedzie miał 180 jak jego średnia hitów będzie dość wysoka, choć w porównaniu do visów i mortów sorca/druida wciąż żałosna.

Tentotrix
28-11-2006, 02:57
Jeny chlopak sobie zazartowalal a Wy go chyba zaraz zlinczujecie -.-'

Jedyny,który nie wziął na poważnie tego...:) ludzie spokojnie,trzeba caly czas byc powaznym??:p

Sie mapes
28-11-2006, 18:44
Jedyny,który nie wziął na poważnie tego...:) ludzie spokojnie,trzeba caly czas byc powaznym??:p

Bo wiesz solidraność kuszy musi byc :P

Diamonic
28-11-2006, 19:49
Mapes odp. na pw jak mozesz. ;d

Me$z
28-11-2006, 20:26
Wiesz, mnie to zbytnio nie śmieszy i w dodatku to nie jest dział "o wszystkim i o niczym", tam to sobie możesz żartować do woli -.-'
'

DRoN
01-12-2006, 11:58
I musial by bic tez jak slime i zostawiac loot jak slime inaczej sorc z SD nadal bedzie go bil duzo efektywniej ;)

Chyba SD jest troszkę droższe niż 4 bolce, którymi w tym wypadku zrobisz podobny dmg.

Ta, kolejny expert ktory patrzy tylko na max hit, licza sie srednie obrazenia a nie max hit, a srednie obrazenia po ostatnim update wzrosly i to znacznie.

@ co do mojego pala
Wykazałem moją dezaprobatę z tego, że są małe hity, jednak pochwaliłem średnie, które są przyzwoite.

@ co do 100lvl pala
Ale z tym niżej nie chodzi mi o to, że max są złe, tylko że tak ma walić i 100lvl i 200 lvl ze skillem 100, a to jest przegin.

Mejstar
03-12-2006, 22:34
palladynem na początku jest źle ale jak sie późnirj rozkręci to jest ok:D

Kamil0401
27-12-2007, 18:49
hmmmm fajnie by bylo jakby co 1 lvl dodawalo sie np 2 skille albo by bylo mozna kupic.......8oB)

Kamil0401
27-12-2007, 18:58
kazdy ma swojo ulubiono profesje moja to np.palladyn bo:
na low lvl moze juz walic po 70+B)
skille leco mu szybciej niz najtowi (przynajmniej tak mi sie wydaje;))
duzo osob boi sie pallkow z 70lvl+ :]
pallkowie szybciej ubijajo monstery niz najci 8o
to byly zalety a teraz wady ;)
pallk ma najczesciej wiecej many niz hp:(
ma konczoco sie amunicje:(
trafia w cel zadziej niz najt:(
duzo osob boi sie pallkow ale najtow chyba wiecej :confused:
PS.kazda profesja jest fajna
PSS.chyba sie troche rozpisalem
PSSS.lubie pisac PS ;)