Pokaż pełną wersje : Niezly zarobek.
Ostanio swoim knightem postanowilem sprawdzic na jakicdz gdzie sie najlepiej zarabia (na 50 lvl skills 70.70 z k setem tower shieldem i bs). Postanowilem wybrac sie na beholdery. Z BP UH polecialo mi...
-7,2k w kasie,
-6 BH eyes,
-12 m starow,
- 16 s shieldow,
- 10 2h swordow.
Hmm znacie moze jeszcze jakies wysokozarobkowe potwory
Najlepiej gdyby byly dosc powszechne w Tibi oraz dostapne prawie dla kazdych graczy.
Hmmm oplaca sie expic na dworcach? glownie chodzi mi o loot?
ZeboslawCalmera
21-11-2006, 17:25
Soldy!!!;) ;) ;) ;) nie no żart z takim levelem potrzebujesz więcej kasy a soldy są dobre dla leveli 15,20, 30 B) ciężko powiedzieć.Guardy-waste,może ghostland.Kosisz ghule pełno kasy.Mintwallin(czy jak tam się to pisze ;P ) kopalnie z minosami(guardy,zwykłe).Ciekawe pytanie postawiłeś,sam się zastanawiam.Może ktoś inny pomoże.
Pozdro!:baby: :baby:
2 niezbyt madre brazole i 12h na hydrach. exp ich, loot twoj.
Ard Carraigh
21-11-2006, 17:54
Małpy ... sporo kasy + jedzenie ( banany, kokosy itp ) + fury ( 1k od sztuki ) jedyne wymagania to pacc i umiejętne chodzenie po spawnie :P Lizardy też ... skórki, łuski i gp + inne drobiazgi. Na facc to hmm forteca elfów albo orków zależnie czy masz sporo runek na uhożerne zerki i inne badziewia czy sporo czasu by ganiać za elfami :P
Tysiące możliwości ;)
Hmmm Hydry nie sa dla niskolvl playerow i na tym lvl zadko kiedy by sie zwrocilo :P
Mroczny Alfons
21-11-2006, 18:22
Czemu?
Bierzesz sorca 40+ i druta 40+ zeby Cie sio i jazda.
Dworki ? 4k/h wytargalem stamtad. Mt 10k zlomu w mniej niz 2h, elfy jak postmana masz to wykup znizke na miejski thais-fibula bo lukow duzo leci. Malpy ok tylko trzeba umiec biegac, zolwie zarobek wg mnie niewielki bo duzo mf idzie na grupy duzych ''rzulfi''. Mino na senji loot podobny do mt.
Btw beho biles w hellgate czy gdzies indziej ?
Arturo Soprano
21-11-2006, 20:05
Małpy. Jak już tu ktoś wyżej napisał dużo kokosów, kasy i ape furów, które możesz sprzedac w cenie nawet do 1 k za sztukę. Jedynym minusem jest to że trzeba umieć dobrze poruszać się po spawnie :p
Maciej the Sorcerer
22-11-2006, 00:29
A gdzie z tymi beholderami walczyles ?
do zarobku solo tylko i wylacznie senja lub mint,tyle kasy leci ze szkoda czasu by sprawdzac jakies inne miejsca,jestem przekonany ze z niczego solo nie poleci wiecej niz z mint,chyba ze chodzi o vamp hunt z gfb i ogromny lootluck : P.nie przypominam sobie wiecej miejsc moze i cos ominalem ale na 90% mint for the win.
Lukasz(R)
22-11-2006, 07:21
Tak jak pare osob wyzej uwazam ze na mint sie zarabia najwiecej kasy a jesli juz ktos ma duzo pieniedzy to exp na elfach poniewaz jak ktos tam expi juz n-ty raz to wyciaga ponad 25k/h a waste raczej nie ma tylko tez nie zarobisz. To bylo oczywiscie jesli ktos nie posiada pacca. Na paccu chyba nei ma lepszego zaroboku niz na mint chociaz nie wiem jak jest na lizardach i malpach wiec co do pacca nie chcem za bardzo sie wypowiadac
Jeśli masz pacc to skocz na lizardy, widziałem film jak 76 lvl expił (chyba jest gdzieś na forum)wyciągnął 3k w 1h jeśli dobrze pamiętam(sameej kasy, ale jakbyś zbierał loot to dużo wiecej). Ma ktoś może filmik jak jakiś knight expi na małpach? I od jakiego lvlu i jakimi skillami mozna tam chodzić żeby się opłacało.
@Edit
Wielkie dzięki za film :)
tomektrz
22-11-2006, 09:15
Ja proponuje czyszczenie kopalń dwarfów koło Kazo. Zbierasz głównie hatchety (25 gp każdy na fibuli), ale także inne rzeczy, które można sprzedać. Jak zrobisz dobrego lootbaga to zgarniesz kupę kasy.
Ktos prosil o film z malpami oto i on
http://tibicams.tibianetwork.net/en/movies/show/13280
Aha i czy ktos mogłby zdradzic mi jedna mala tajemnice :P?
Z jakim lvl i skillami mozna chodzic skojonie na orki/malpy/lizardy :]?
Napoczatku bylem w podrziemiech obok thais jest tam 7 BH i dosyc szybki resp, pozniej sprobowalem w HellGate, niestety byly tam i Eldar BH i je dosyc ciezko solowac szczegolnie jak niechcesz sie narazic na waste xD
Dla Low lvli... Fibula?
Jak jesteś sam (wiem, że jest to sporadyczne) można uzbierać sporo kasy. Robiąc lootbaga (jest problem z wyniesieniem, długo to trwa) z mace'ów i swordów' fooda i robaków można nieźle zarobić + kasa. Ja tam zbieram koło 1,5k w pół godziny...(licząc wartość lootbaga)
GiantSpider
22-11-2006, 10:08
Ostanio swoim knightem postanowilem sprawdzic na jakicdz gdzie sie najlepiej zarabia (na 50 lvl skills 70.70 z k setem tower shieldem i bs). Postanowilem wybrac sie na beholdery. Z BP UH polecialo mi...
-7,2k w kasie,
-6 BH eyes,
-12 m starow,
- 16 s shieldow,
- 10 2h swordow.
Najlepiej gdyby byly dosc powszechne w Tibi oraz dostapne prawie dla kazdych graczy.
Powszechne = przeludnione
Ja polecam tomby.
MichaNiesss
22-11-2006, 11:08
Amazon Camp...
Dwarfy
pressescape
22-11-2006, 14:59
na ostatnim huncie na soldach mialem jakies 1,6K na godzine (i 15 k xpa )
dzisiaj poszlem na minosy na zachod od kazo i mialem 4K na godzine (przy 10K xpa tylko)
wiec polecam minosy, ale nie sadze zeby ta miejscowka na wschod od kazz byla najefektywniejsza(przy bardzo slabym respie Inferny)
prawdopodobnie na mint mozna uzyskac o wiele wiecej niz te 4K na godzine
minusem loota z mino jest jego wielkosc, bardzo dlugo sie sprzedaje, kusze trzeba sprzedac na fibuli, minotaur leather u graczy albo w venore za 80gp
btw wie ktos po ile chodzi minotaur leather?
Colorado
22-11-2006, 16:50
Możesz expić też na Scarabach 2-3 poziom, leci sporo kasy z nich, czasem jakiś kamyczek lub scarab coin. Najlepiej z 2-ręczną bronią i bp manasów, żeby nie obrywać non-stop obrażeń z poison.
Reszta miejscówek wyżej wymienionych też good, zwłaszcza Mint.
Arturo Soprano
22-11-2006, 17:59
Scaraby to jest dobre miejsce do zarobku, ale jest wiele innych lepyszych miejsc :p
Ja polecam właśnie beho, z ghuli w hoj kasy i jak robisz lootbaga to nieźle jest. Dworci - WASTE. 3h i wylotowalem 1 bast skirt ;/. Ew. małpy (polecam z obsidianem) wtedy nieźle kaska leci :D
Arturo Soprano
22-11-2006, 20:23
Ja polecam właśnie beho, z ghuli w hoj kasy i jak robisz lootbaga to nieźle jest. Dworci - WASTE. 3h i wylotowalem 1 bast skirt ;/. Ew. małpy (polecam z obsidianem) wtedy nieźle kaska leci :D
A po co Obsidianem na malpy? :p
0wn3d !!!!!!!!1111111oneoneoneoneeleven Jutro w tym topicu dostaniesz filmik z dworkow...
Profesormarian
22-11-2006, 21:57
Zdecydowanie Mint, w moim przypadku czysty zysk wynosi zawsze ponad 5k na godzine:)
#1 Spróbuj rano albo w nocy na Dark Catedra powinieneś wszystko czyścić a i kaska nawet nawet jak się sprzeda lot'a
#2 Załatw shotera i na necro(vampy) możesz sprubować,albo dragi(może dl'e){shotera żeby waste uh za duży nie był}
Opcji jest dużo
Co jak co, ale skille masz troszkę mizerne, Becho t jest chyba najleprze rozwiązanie, tylko proponuje walczyć GSem, wtedy będzie ci 1-2UH/1H, a z bronią jednoręczną proponuje się bawić na minoskach - loot jest konkretny, choć mniej kasy w gotówce, jak byś miał jeszcze obsidian knife to zbierzesz więcej skórek, które nie ważą i są w cenie.
Na katedrze się za dużo nie zarobi ale, da się wyciągnąć ponad 130k expa dziennie jak nikogo nie ma, choć za UHy się na pewno zwróci.
Możesz również poćwiczyć skille złapać GSa i na smoki, z HMMami to ci za dużo UHów nie będzie na huncie schodziło, a z przeciętnego loota za UHy ci się zwróci, a jak wypadnie coś konkretniejszego to nawet można nieźle zarobić :D
adammistrz
23-11-2006, 14:25
hej a malpy sa tylko dla PACC...?
:baby:
hej a malpy sa tylko dla PACC...?
:baby:
Tak <10 znakoff>
GL i ghule. W GL moze takze dla wysoko lvlowców GSy (na ktorych dedlem na 11 lvlu :cup:NIedalo sie wyjść :D X( ) PO zatym to guardy.
ja tam chodze swoijm master druidem na demony mam nimc 10 lvl 15 magicz i bloczy mi eternal
@up jak mnie wkurzaja takie "nupki"
1. Bajki opowiada sie tylko dzieciom(wyjątek: nooby i trolle maxymalne wymagania wiekowe: brak null)
2 Jest tylko master SORCERER albo ELDER druid
3 Promocje mozna miec dopiero od 20 lvla
4 Eternal LOL uwazaj bo
5 Na demony tak jasne, i nagle sie obudziles zlany potem przed kompem widzac ze postac ukonczyla 2lvl wreszcie bo smierci w zektnieciu sie z rabbitem
6 WYŁĄCZ SZYBKO KOMPUTER I ODJEDŹ OD NEIGO BO JESZCZE GO ZARAZISZ A PRZEZ NETA ZARAZISZ JESZCZE INNYCH SWYM NOOBSTWEM UCIKEAJ!!!! SZYBKO!!!!
@up
Spuść z tonu trochę, bo idiotę z siebie zrobiłeś.
Arturo Soprano
23-11-2006, 20:29
1. Bajki opowiada sie tylko dzieciom(wyjątek: nooby i trolle maxymalne wymagania wiekowe: brak null)
4 Eternal LOL uwazaj bo
5 Na demony tak jasne, i nagle sie obudziles zlany potem przed kompem widzac ze postac ukonczyla 2lvl wreszcie bo smierci w zektnieciu sie z rabbitem
6 WYŁĄCZ SZYBKO KOMPUTER I ODJEDŹ OD NEIGO BO JESZCZE GO ZARAZISZ A PRZEZ NETA ZARAZISZ JESZCZE INNYCH SWYM NOOBSTWEM UCIKEAJ!!!! SZYBKO!!!!
Jedynym idiotą jakiego tu widze to jesteś ty ;)
tomektrz
23-11-2006, 21:02
A czemu sądzisz, że wciska ci bajki?
1. Master druid to może być nick.
2. Skoro Eternal jest jego kumplem, to czemu nie mógłby mu bloczyć potworów?
3. Na 10 lvlu wziąłby pełno UHów i SD i nawalałby. Waste jak nie wiem, ale jak chce i lubi to niech chodzi...
A tak na serio: Dobrym miejscem do zarobku jest też Mintwalin. Z minosków można wyciągnąć takiego loota, że ho ho.
Bani Anleabanix
23-11-2006, 21:30
hmm..Dragi odpadają bez bron 2handed...pomysl nad ghostland,soldy, minoski
ehhh co jeszcze no raczej guardy odpadaja chyba ze masz duzo uh i naskilujesz do 80/80(z takimi kolega expil i szło ładnie)mint,spróuj dc tam to bedziesz wybijac wszystko moze mino i cyce na poh,elfy ...juz nie wiem dalej
to chyba najlepsze miejscówki dla facc wybor nalezy do ciebie ;)
Kuldan Azielmak
23-11-2006, 23:02
4 Eternal LOL uwazaj bo
A mój kolega miał promocje na 14 lvl --.--.....zrokował sie z 36 :P
Witam
Co prawda nie przejżałem tylko początek tematu, nie użyłem opcji szukaj (wg mnie dziala bardzo slabo, do tej pory znalezienie czegoś co mi odpowiada zajmowało wieki) ale mam pytanie odnośnie zarobku..
Do tej pory grałem knightem, generalnie zawsze zarabia się expiąc..
Teraz, od niedawna, kasę zarobioną knightem wydaję na exp dla druida.. i tu pytanie. Jak rozsądnie zarabiać druidem? Szybki exp na vampach wychodzi zazwyczaj na minus, exp z rodem (volcanic) na guardach lub gdziekolwiek indziej jest straaaaszliwie powolny.. o uhach nie wspominam bo nie sądzę żeby to był "rozsądny" zarobek. Proszę o wskazówkę ;)
Pozdrawiam
Witam
Co prawda nie przejżałem tylko początek tematu, nie użyłem opcji szukaj (wg mnie dziala bardzo slabo, do tej pory znalezienie czegoś co mi odpowiada zajmowało wieki) ale mam pytanie odnośnie zarobku..
Teraz, od niedawna, kasę zarobioną knightem wydaję na exp dla druida.. i tu pytanie. Jak rozsądnie zarabiać druidem? Szybki exp na vampach wychodzi zazwyczaj na minus, exp z rodem (volcanic) na guardach lub gdziekolwiek indziej jest straaaaszliwie powolny.. o uhach nie wspominam bo nie sądzę żeby to był "rozsądny" zarobek. Proszę o wskazówkę ;)
Pozdrawiam
Może spróbuj druidem bić guardy z tempest roda+exori vis. Przy dobrym eq guardy nie wyrządzają aż tak gigantycznych szkód na zdrowiu (a przynajmniej nie wyrządzały przed tym update. Teraz zostały dopakowane, ale dalej da się na nich siedzieć z tempestem i exori vis). Btw., to raczej norma, że ceną szybkiego expa np. na vampach są straty w kasie. Grunt to znaleźć złoty środek, tj. wystarczający exp za przyzwoitą kasę.
Bani Anleabanix
24-11-2006, 16:18
Witam
Pozdrawiam
hmm..jesli maszz zaufanego blokera i z 1 sorca to mozesz sprobowac na hydrach ...stawiacie po 2 ds bloker ruluje ,ty puszczasz dsy i bijesz z v roda exp pownien byc calkiem niezly +niezly loot :D
@Up
Nie bądz głupi..
@Topic
Ja proponuje soldki, pewna osoba powiedziała że do 30 z soldkami można walczyć, lol! Ja bym raczej powiedział że do 45, a potem, na guardy (mniejsze waste) ogólnie loot dobry i można se zakupić jakieś eq. :p
A mój kolega miał promocje na 14 lvl --.--.....zrokował sie z 36 :P
--.-- wiesz co to zrookowac?? widze ze nie xD zrookowac to wrocic na rook... na 14 lvl z 36 to chyba jak nigdy nie wychodzil -.- chociarz mam pewne watpliwosci co do posiadania promocjii <ironia>
@dwóch panów, kilka postów up
1. Hm, guardy juz bilem, teraz pewnie jeszcze mniej bede na nich palił jako że się trochę dopakowałem od owego czasu.. a z tego co pamiętam to hunt mi się mniej więcej zwracał. Dzięki za pomysł, serio, zapomniałem o guardach ;) exp nie taki jak na vamp ale duzo mniejszy waste..
2. Hydry.. jako że gralem knightem to i blokowałem wiele hydr koledze (po update). Nie wiem, może to mój pech ale rzadko kiedy coś udało się lootnąć, zazwyczaj po dość dlugim huncie w plecaku mialem poza zlotem jakiś pojedyńczy warrior helmet/ k-arm.. Ale i tak dzięki za pomysł, wart rozważenia.
Pozdrawiam
Profesormarian
26-11-2006, 00:50
A ja powtórze to samo ze najlepszy zarobek na mino ale dodam tym razem chujowego screena bez light effects:p
screen z 6h huntu w Mintwalin, 101 skór ponad 4 bp zlota 1200 boltów i ponad 35k oz lootaB)
http://img377.imageshack.us/img377/572/mintyr9.th.jpg (http://img377.imageshack.us/my.php?image=mintyr9.jpg)
GiantSpider
26-11-2006, 20:02
@dwóch panów, kilka postów up
1. Hm, guardy juz bilem, teraz pewnie jeszcze mniej bede na nich palił jako że się trochę dopakowałem od owego czasu.. a z tego co pamiętam to hunt mi się mniej więcej zwracał. Dzięki za pomysł, serio, zapomniałem o guardach ;) exp nie taki jak na vamp ale duzo mniejszy waste..
2. Hydry.. jako że gralem knightem to i blokowałem wiele hydr koledze (po update). Nie wiem, może to mój pech ale rzadko kiedy coś udało się lootnąć, zazwyczaj po dość dlugim huncie w plecaku mialem poza zlotem jakiś pojedyńczy warrior helmet/ k-arm.. Ale i tak dzięki za pomysł, wart rozważenia.
Pozdrawiam
Na guardach jest bardzo cienki exp i loot. Exp jest 2-3 razy gorszy niz w elf fortress a loot 1,5-2 razy gorszy niz w elf fortress. Nie polecam. Na dodatek duze ryzyko smierci na lagu, o wiele wieksze niz na elfach. Na guardach trzeba robic lootbaga, na elfach nie trzeba bo bez lootbaga sie zarabia wiecej niz na guardach z lootbagiem. Ogolnie guardy sux dla knighta. (dla innych profesji calkiem calkiem chociaz tez przeludnienie przeszkadza)
Profesormarian
06-12-2006, 03:48
Ja dodam jeszcze ze nie dosc ze na minotaurach zbija sie fortune na loocie to od ostatniego updatu mozna tez niezle zarobic na skórach, luzie dają za nie naprawde sporo kasy, a jak nazbiera sie za duzo to zawsze mozna od biedy pchnac je u NPC Irmany.
http://img99.imageshack.us/img99/245/minotx0.jpg (http://imageshack.us)
1. Hydry: najbardziej oplacalny hunt dla loota (zwraca sie nieraz po 15x za uhy) 33+ sorc, 40+ druid i ty bloker...
2. Minosy: duzo zabawy z lootem ale nieraz sie oplaca (moj qmpel zarobil 96k w kasie z jednego dnia na mino cave ale troche tam siedzial
3. Lizardy, Malpy, Zolwie, Dworci: raczej bardziej dla expa bo lepiej jest se na minosach posiedziec
4. Dragi: Ryzykowna sprawa xD Nieraz masz waste nieraz plus, zalezy od szczescia, a co do beho... musiales dlugo tam siedziec ze takiego loota masz
Raczej osobiscie na Twoim miejscu poszedl bym na Minosy, a jak masz pacc i ekipe to jak najbardziej na hydry
matkow21
10-12-2006, 02:57
:D poh najlepszy moim zdaniem tylko tak aby po całym łazić...
Dziennie po 30-45 k wynoszę.
Guardy jeszcze loota nie sprzedałem ale ostani loot 170 k w ciągu 2 dni
(trochę loota noobkom podkradłem -,.,- z 50-70 k ale reszta samemu(jak widać niezły loocik leci) i zasada 1 zbieraj wszystko co warte więcej jak 15 gp :D
Minoski przy dużym szczęściu można się nieźle obłowić w kasę...(najlepiej bez tamtego badziewnego knifa on tylko pecha przynosi)
No i oczywiście dragunie :D dragi + lordziki to niezłe połączenie szybki exp ,a jak coś się trafi to często masz kasy na następne kilka dni expenia przy dobrym gospodarowaniu :D mi średnio taka dsmka leci tak co 2 tygoddnie czasem co tydzień ,a takie dragon shieldy ,dragon hammerki to 2 dniu po klika czasem kilkanaście leci.Pamiętajcie zawsze dużo mieć capa zbierać droższe rzeczy do plecaka i broady do worka i dragon hammery :DSM wylocisz to leć do depo zanieść bo szkoda potem stracić przypakiem nie raz tak się dałem.
Jak narazie w karierze 6 demków zabitych łącznie ,ale niedługo skille zacznę robić lepsze trochę ,hmmków nakupię ii się pójdzie skopać im siedzenia :D
Ja mam teraz 53 lvl, knight oczywiscie..
I expie sobie na malpkach. Z kazdej malpy 30-40 gp i musze nosic pare bpkow na kase, po ~2 godz. mam juz ~3,5k na bp uh, a trace jakies.. hmm 5 uhow, tylko jak mi sie zrespi wiecej, albo jak jakis merklin sie lurnie :P
Opracowalem sobie trase, orientuje sie w czasie respawnu i sobie ustawiam okreslony czas na dany teren, bo jak za dlugo wysiedze to mi sie w innym zrespi za duzo :P No i exp nawet leci (po paru dniach mam 500+ bananow, 300+ kokosow i 15 pomaranczy, bo nimi sie dozywiam na expie :D).
Chcesz szybko dorobic i jestes facetem(male) to idz na soldy i rób loot'a z soldier helmetow. 2h i masz 10k do przodu bez straty niczego :PPP monotonne jest tylko sprzedawanie tego hehe
Dariush756
10-12-2006, 10:39
YY pierwszy raz slysze ze solider helmety idzie sprzedawac u kogo??:) ;)
Arturo Soprano
10-12-2006, 18:34
@up
Soldier helmety można sprzedać na Outlaw Camp, 2gp za sztuke, u tego NPC co scale army :p
Chcesz szybko dorobic i jestes facetem(male) to idz na soldy i rób loot'a z soldier helmetow. 2h i masz 10k do przodu bez straty niczego :PPP monotonne jest tylko sprzedawanie tego hehe
Lepiej już pobawić się w zbieranie Hatchetów, większy zysk, i więcej zalega tego shitu ;)
nadzemnik
10-12-2006, 19:55
Moja metoda na kasę, to robimy uhmakera, potem klepiemy tyle uh ile się da (można na macro<lottery>, lub normalnie), część z nich dajemy na normalnego chara, część sprzedajemy i za kasę z uh kupujemy to co nam potrzeba, a na expie nie zwracamy uwagi na to czy waste-uh, czy się zwraca, tylko expimy. Taka metoda jest wg. mnie dobra i szczerzę ją polecam... :P
Morgaroth
17-12-2006, 07:47
Mam 26+ lvl druida no i nie wiem gdzie mógłym dobrze poexpić , przy czym nieźle zarobić. Jak dotąd zbierałem hatchety na dwarfach , ale wtedy trace dużo czasu na ciągnięcie worka , a na dwarfach liczy się raczej ilość spawnu więc expienie z zarabianiem na dwarfach wg odpada. Co proponujecie ? Może być to nawet 2k/1h.
Mino z VR. Te koło Kazordoon.
Morgaroth
17-12-2006, 16:30
Mino z VR. Te koło Kazordoon.
Ale tam normalnie mino magi i guardy latają czy są w jakiś sposób poodzielane ? Bo chociażby mino mag + 2 guardy na raz to już waste.
-7,2k w kasie,
-6 BH eyes,
-12 m starow,
- 16 s shieldow,
- 10 2h swordow.
Hmmm oplaca sie expic na dworcach? glownie chodzi mi o loot?
Proponuję Ci mintwalin...
Ale zanim tam pójdziesz, uzbrój się do skilli ~80/80. Bierzesz D lance/GS w łapę na full atk i kosisz równo.
Jak chcesz mieć jeszcze mniejsze waste, ropasz 2 minomagi po drabinkach do góry, tak aby się nie respiły. Będziesz w ten sposób bić tylko archery/guardy i zwykłe minoski.
Loot? Lepiej nie pytaj....:) Ludzie mówią, że ile k oz. loota wyciągniesz, tyle masz kasy. (Mi sie wydaje, że np. 1k oz loota, to 700gp czyli wychodzi na to że 75% z loota, tyle dostaniesz kasy)
Wiem, bo sam miałem EK na tym levelu i mialem problem z kasą.
Po dwóch tygodniach (nie expiłem tam codziennie, tylko 2-3 razy w tygodniu) wbiłem 62lvl i dorobiłem się: RH, DSM, C Legs, SB, AOL'a.
@Morgaroth
To może spróbój hellgate ?
jak chcesz dobze zarobic to mint lub jesli posiadasz pacc tomby moj bro poszedl na tomby na 19 lvlu z volcaniciem i zarabial 4-6k/h + hmmy lacznie zlozyl 3 bp Hmm bo jeszcze vampy ale mu sie za wszystko zwrocilo bo lotnol 2 vamp shield + 10 black pearl a wiedz dla pacc polecam tomby
Profesormarian
22-12-2006, 17:18
http://img292.imageshack.us/img292/4878/loottf0.jpg (http://imageshack.us)
Ostatnio zbijam niezla kase na lizardach, to loot po 2,5h expienia.
Royalkowaty
22-12-2006, 20:02
Żółwie i żabki przedewszystkim!
A jak nie to może scaraby
Z Facc area to soldy i może katedra(tarantule i bh) albo EF :P
Odradzam blokowania hydr gdyż na takim lvl łatwo paść
Zieniu07
24-12-2006, 20:14
Jak się te filmy ogląda??
Jeżeli chodz o pacc to tu najlepszym miejscem sa zerki na Edron.
Exp jest przyzwoity - loot bag zabieramy zaraz ze soba do sklepu i sprzedajemy.
plusy:
+szybko sprzedany loot - od razu mozna wrocic i expic dalej
+najlepszy exp sposrod tych trzech miejsc
Mintwalin
+ duzo lootu
- duzo czasu na jego sprzedawanie
Elfy i arcany
+loot duzo wart -porównywalny do mintwalin
-bardzo krotki okres sprzedawania
Przytoczone dla Elite knighta.
Dla M sorca -> Tomby w sumie chyba, zerki z vis od 50-55lv.
Dla royala -> raczej guardy i draggi.
troche sie zdziwilem czytajac ten temat, wszyscy tylko EF, EF, EF a o starych dobrych guardach to juz zapomnieli, moj kumpel ze skillami 80/80 to wbije na dwie kopalnie guardow expi 5h i zurzywa okolo 1-1,5 bp mf na 2 godzinki :|,a z lotoem nie wiem jak bo mu nie penetruje :P ale zwraca sie,stanowczo sie zwraca xD
YyyeeyIsBack
26-12-2006, 08:14
Mam 26+ lvl druida no i nie wiem gdzie mógłym dobrze poexpić , przy czym nieźle zarobić. Jak dotąd zbierałem hatchety na dwarfach , ale wtedy trace dużo czasu na ciągnięcie worka , a na dwarfach liczy się raczej ilość spawnu więc expienie z zarabianiem na dwarfach wg odpada. Co proponujecie ? Może być to nawet 2k/1h. ja moim druidem po prostu bralem wh w lape, szedlem na kopalnie i wszystkie na -1 i -2 czyscilem z hatchetow lezacych na ziemii, a zarabialem z tego ok 10k, wszystkie te kopalnie obczyscisz w gora 2h, tyle ze jedyny tego minus to to ze za czesto tak nie pozierasz loota, musisz poczekac az ludzie nasmieca i wtedy to zbierasz. I jeszcze jedno, niezapomnij o blankach na uhy, z pol bp powinienes zrobic podczas takiego wypadu.
A gdzie mógł bym najlepiej zarabiać 34 ms z 33 magic levelem?
Mintwalin na dłuższą mete, dobry loot w kasie + zajebisty lootbag :D
Guardy, ale troche waste uh.
@up
Mintwalin ;D Ale manasy weź ;p
Mint~ Z tylko woi czy z woi + monk ? (bo mi sięzdaje że exp ten sam będzie)
Dawny wojownik
26-12-2006, 17:19
To zależy od ciebie. Ja bym polecał monka wziąść, ponieważ jeżeliby ci wyskoczyło więcej guardów, to na monka możliwe że się przeżuci. Będzie ci trochę zwalniał chodzenie, bo to ślimak(ale zerka sie nie oplaca). Ale weź kilka gfb( tak z bp). Przyda się na wejście.
Mint~ Z tylko woi czy z woi + monk ? (bo mi sięzdaje że exp ten sam będzie)
WoI + Monk :)
Teraznix
26-12-2006, 20:46
A ja mam takie pyrtanie czy mino leather moze spzreadawac tylko pacc czy facc tez moze?
2 niezbyt madre brazole i 12h na hydrach. exp ich, loot twoj.
Exaktli. Radze hydry.
Zarobek tak genialny jak dla ciebie tylko, że swiszczy.
Teraznix- o czym ty mowisz wogole? sprzedawac moze wszystko azdy przeciez (oczywiscie ludziom) ja nierozumiem, probujesz zaistniec na forum czy tylko glupka udajesz.
Profesormarian
27-12-2006, 14:49
A ja mam takie pyrtanie czy mino leather moze spzreadawac tylko pacc czy facc tez moze?
W venore u Irmany więc wychodzi na to ze facc tez może, skupuje ona je po 80 za sztukę, kilka stron wczesniej masz mój screen jak u niej sprzedaje.
Profesormarian
29-12-2006, 23:46
tu sprzedaje czesc loota z lizardów
http://img299.imageshack.us/my.php?image=lizardev4.jpg
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.