Pokaż pełną wersje : Słabe eqp, a wysoki lvl.
Mam pytanie, które może wydawać się śmieszne. Dlaczego high lvl'ow (chodzi mi o osoby 60lvl+)sorc/drut nosi eq typu p-legsy, Mystic Turban, Vamp, Blue robe? Oczywiście rozumiem jeśli osoba ma rs. Czy błędem jest jeśli koleś nosi rh, demon shield, crown legi?
______
Edit od Parysa:
Nauczcie się nazywać tematy, bo zaczne je usuwać.
Takie eq jest stosunkowo lekkie. Sorc/Drut mialby malo capa na loot i kase
miejąc cięzkie eq. Co prawda to, co wymieniłeś jak sam zapewne myślisz jest słabe i chroni niezbyt dobrze, ale sorc/ drut nie walczy w walce bezposredniej tak jak knight, wiec jakies mega, super, hiper, extra eq mu jest niepotrzebne ;)
Podobnie jest z palkiem.
Takie eq jest stosunkowo lekkie. Sorc/Drut mialby malo capa na loot i kase
miejąc cięzkie eq. Co prawda to, co wymieniłeś jak sam zapewne myślisz jest słabe i chroni niezbyt dobrze, ale sorc/ drut nie walczy w walce bezposredniej tak jak knight, wiec jakies mega, super, hiper, extra eq mu jest niepotrzebne ;)
Podobnie jest z palkiem.
No dobrze, ale czy jest błędem, albo wadą, że ktoś nosi te lepsze eq? Przecież sprawy typu lepszy loot można w inny sposób załatwić (tak samo z kasą), a słabszy w bagu trzymać.
Czy te lepsze eq przydaje się?
Poza tym obliczyłem, że między tymi dwoma zestawami jest różnica 42,5 oz., a przecie sorc na tym lvl ma znacznie więcej wolnego capa niż na 30 zakładając.
Colorado
22-11-2006, 20:39
Jeszcze często te klasy postaci nie noszą lepszego EQ ze względu na to, że mogą być w stanie wojny i nigdy nie wiadomo kiedy może czekać zasadzka, a nikt nie chce tracić cennych przedmiotów. I na AOL w takich sytuacjach szkoda pieniędzy, lepiej wydać na runy, manasy, bolce etc.
Niektorzy kupuja np. zamiast knight legow to crown legi
(5 cap roznicy, roznica w cenie dosc wysoka) wszystko po to, żeby wyciągnąć jak najwięcej capa. A sorcowi / drutowi jak już mówiłem dobre eq wcale nie jest potrzebne. Znam osoby które na 50 lvl noszą p seta, i to im w zupełności wystarcza.
Jacekkkkk
22-11-2006, 21:18
Dokładnie tak jak mówią wyżej. Hlvl'e noszą "gorsze" eq żeby mieć więcej capa. Mój znajomy 86 ms nosi na sobie hotm, p-legs, b-robe, demon shield, boh no i oczywiście full runek.
Tak jak mowisz, oszczednosci wagi EQ moze byc niewielka (powiedzmy ze Ci wierze w Twoje obliczenia).
Ale nosza tak postacie (przede wszystkim NIE knight'ci), ktora wola stracic p-set, niz AOL-a :D Roznica w cenie jest wtedy kolosalna prawda?? :>
GiantSpider
22-11-2006, 21:59
Palem to i 100+ lvle noszą plate seta bo to jedyna profesja, która atakuje z dystansu i nie ma kontaktu z potworami. (nie czepiajcie się że sorc też może z dystansu bo expienie z run jest nieopłacalne!)
Powiem tak osoby wyżej mają racje ale też zależy sorcom np jak ida na demki to sprzedaja EQ alby miec na sD albo inne runy (przynajmniej moi znajomi tak robia)
Sorcem bardziej w runki inwestować sie opłaca niż w EQ itak zazwyczaj na expie nie doganiaja cie potworki
Ri'Pablo
22-11-2006, 23:44
Mam pytanie, które może wydawać się śmieszne. Dlaczego high lvl'ow (chodzi mi o osoby 60lvl+)sorc/drut nosi eq typu p-legsy, Mystic Turban, Vamp, Blue robe? Oczywiście rozumiem jeśli osoba ma rs. Czy błędem jest jeśli koleś nosi rh, demon shield, crown legi?
Sorcom obrona nie jest tak bardzo potrzebna podczas expienia, a zawsze mogą się liczyć ze stratą części eq, za której wartość mogliby kupić 40 bp hmmów.
GiantSpider
22-11-2006, 23:48
Powiem tak osoby wyżej mają racje ale też zależy sorcom np jak ida na demki to sprzedaja EQ alby miec na sD albo inne runy (przynajmniej moi znajomi tak robia)
Sorcem bardziej w runki inwestować sie opłaca niż w EQ itak zazwyczaj na expie nie doganiaja cie potworki
Widzę, że nie masz zielonego pojęcia o grze sorcem. Ile razy mam powtarzać, że runy są NIEopłacalne do expienia solo? Sorcem na co dzień bije się tylko z exori vis/flam/mort i leczy za pomocą exura vity, a runy wykorzystuje się jedynie podczas większych huntów grupowych.
Smichael
23-11-2006, 13:38
@up tak tak.. ja biegam na 90 lvlu drutem w p secie i guardian shieldem uzywam hmmow do huntowania dli solo style ale ty nawet nie masz pojecia jak to sie robi ;)
Widzę, że nie masz zielonego pojęcia o grze sorcem. Ile razy mam powtarzać, że runy są NIEopłacalne do expienia solo? Sorcem na co dzień bije się tylko z exori vis/flam/mort i leczy za pomocą exura vity, a runy wykorzystuje się jedynie podczas większych huntów grupowych.
Leczy się vita?? Fajnie wiedzieć :>
@temat:
Już odpowiedzi sie powtarzają ale jeszcze raz nie zaszkodzi :
Lepiej chodzić w b-robe , p-legach , vamp shield , hotm/c-helmet/mt,bohy i miec wiecej capa oraz wiecej kasy na runki :)
Zawsze lepiej jest stracic na expie 40 bp hmm niz taki g-arm czy crown legi?
@up tak tak.. ja biegam na 90 lvlu drutem w p secie i guardian shieldem uzywam hmmow do huntowania dli solo style ale ty nawet nie masz pojecia jak to sie robi ;)
Jeśli idziesz na DL'e i rzeczywiście używasz wyłącznie HMM (swoją drogą chciałbym wiedzieć jak to robisz bo mnie DL zazwyczaj leczy się szybciej niż ja strzelam z run) to rzeczywiście jest prawie obojętne jakie masz EQ bo i tak większość obrażeń jest od ognia.
Jeśli jednak polujesz na coś co zadaje także obrażenia fizyczne i walczysz za pomocą e-vis to każdy punkt def'a się liczy. Pobiegaj sobie po tarpit tombie w p-secie to zauważysz różnicę...
Smichael
23-11-2006, 14:47
ok to juz ci tlumacze biezesz bursty + hmmy i biegasz na ankh na respie 2 w zdluz sciany by omijac wavy i dostajesz jak cos gfb a combo w dla wchodzi ok 300 + wiec sie nie leczy. a co do eq to jak ide na hunty np w tombie to biore demon shielda + p legi armoru w ogole nie mam.
ok to juz ci tlumacze biezesz bursty + hmmy i biegasz na ankh na respie 2 w zdluz sciany by omijac wavy i dostajesz jak cos gfb a combo w dla wchodzi ok 300 + wiec sie nie leczy.
Masz na myśli dolną jaskinię (2Dl + Drag) w północnym respie? Będę musiał spróbować.
a co do eq to jak ide na hunty np w tombie to biore demon shielda + p legi armoru w ogole nie mam.
e-vis czy runy? Jeśli e-vis to gratuluję odwagi i podziwiam bo ja bym się tak nie odważył :) . Ale to już kwestia indywidualnych preferencji - ja jednak wolę robić za "mały czołg" :] .
Ale nosza tak postacie (przede wszystkim NIE knight'ci), ktora wola stracic p-set, niz AOL-a :D Roznica w cenie jest wtedy kolosalna prawda?? :>
Nie, AoLa zaczyna nosic sie wtedy, gdy wartosc twojego plecaka przekracza 50k
Smichael
23-11-2006, 15:20
Masz na myśli dolną jaskinię (2Dl + Drag) w północnym respie? Będę musiał spróbować.
e-vis czy runy? Jeśli e-vis to gratuluję odwagi i podziwiam bo ja bym się tak nie odważył :) . Ale to już kwestia indywidualnych preferencji - ja jednak wolę robić za "mały czołg" :] .
tak wlasnie ta resp troche ciulowy jak malo wiary ale musisz po koleii wybijac bo jak zlurujesz 2 dragi i 2 dle to masz czopa a na tombach to e vis.. zalezy na ktorym zreszta .. btw z jakiej dzielnicy poznania jestes ? ;)
Czytaj ze zrozumieniem ;)
Smichael
24-11-2006, 09:54
Aola sie nosi jak sie na rare set (sov , eplate , etc ) albo jak sie ma duzo runek i duzo kasy
Tak jak mowisz, oszczednosci wagi EQ moze byc niewielka (powiedzmy ze Ci wierze w Twoje obliczenia).
chodzilo mi o to, ze co z tego jesli straca p-set na sobie skoro w plecaku maja 100k+? jesli maja w plecaku itemy warte 50k+ to wtedy AOL staje sie bardzo oplacalny...
@up
Pozwol ze ci wytlumacze dokladnie noobku:
Wariant 1: Mam na sobie P-set itd. a w plecaku itemy warte 70k. Gine. Trace 70k i plate armor.
Wariant 2: Mam na sobie C-set i AoL w plecaku 70k. Gine. Trace TYLKO 50k.
No dobra mniej więcej czaje. Choć jeśli jestem sorkiem, któremy walka z run się jeszcze nie pyli i expie na potworach, które walą z ataków fizycznych to czy takie eq ujdzie?? A i nadal nie dostałem odpowiedzi czy aż tak wielkim błędem jest, noszenie takiego eq?? Czy to kwestia podejścia gracza (jak chce to mam, a jak nie to nie)??
Patysiak
25-11-2006, 16:31
Ja już od dawna powtarzałem i będę powtarzać, każdy ma swój styl gry i tego nikt nie zmieni. Ja jestem ms i wol postawić i na lekkość, ale i na przedewszystkim defa. Obecnie mam rh, aol, blue robe, mms, skull staff/woi, crown legi i bohy i jestem bardzo zadowolony (zbieram na g legi). A choćby niewiem jakie doświadczenie miałbym to i tak zdarza się, że np. guard mnie dogoni i te pare więcej defa/arma może mi zad uratować (chwila laga albo osaczenie przez kilka sztuk). Oczywiście jeśli chcesz np. wydłuzyc sobie hunta minimalnie (1 więcej bp manasów) kosztem arma to twój wybór.
Do założyciela:
Wybierz, chcesz minimalnie dłuzej expić a więcej obrywać czy odwrotnie?
No dobra mniej więcej czaje. Choć jeśli jestem sorkiem, któremy walka z run się jeszcze nie pyli i expie na potworach, które walą z ataków fizycznych to czy takie eq ujdzie?? A i nadal nie dostałem odpowiedzi czy aż tak wielkim błędem jest, noszenie takiego eq?? Czy to kwestia podejścia gracza (jak chce to mam, a jak nie to nie)??
Błędem to nie jest, jeśli nie zależy ci na capie. U sorców raczej przyjeło się, że nosi się lżejsze eq. Ale to tylko i wyłącznie kwestia twojego podejścia, ale moim zdaniem raczej bym postawił na lekkość eq, w ten sposób będziesz mógł unieść więcej loota i run. ;)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.