Pokaż pełną wersje : Gothic 3
druidzamery
23-11-2006, 20:39
Mam pytanie. Czy pelna wersja Gothica bedzie dzialala jak demo dziala ( sciągnolem wersje demo Gothica 3 i mi dziala spodobalo mi sie i chce kupic sobie pelna wersje ale nie wiem czy bedzie dzialac ). Przy okazji mozecie mi napisac jakie wymagania sa potrzebne do tej gry
Nevermin
23-11-2006, 20:51
posiadam pelna wersje po polsku, i jesli chcesz sobie dobrze pograc (dobrze pograc to znaczy zobaczyc potencjal grafiki tej gry to musisz miec minimum 1,5 GB ram i jakiegos gf'a 6800gt~ ;]
ale dla maniakow gothica wystarczy 512 ram gf 6600~ i na minimum bez vertex i pixel sharderow (jesli sie je w grze wylaczy) powinno isc... ;p
512 ram gf 6600~
Zapomnij. Ja mam giga ramu i 6600 gt, lagi są takie że przyjemność jest wątpliwa :P. Tak mnie to wyczerpuje że więcej niż 0,5 h nie daję rady przy Gothicu 3 :/. Gram na minimalnych, tylko teksturki dałem średnie bo różnica w wydajności niezauważalna a grafika już znośna.
Nevermin
23-11-2006, 21:05
Zapomnij. Ja mam giga ramu i 6600 gt, lagi są takie że przyjemność jest wątpliwa :P. Tak mnie to wyczerpuje że więcej niż 0,5 h nie daję rady przy Gothicu 3 :/. Gram na minimalnych, tylko teksturki dałem średnie bo różnica w wydajności niezauważalna a grafika już znośna.
z tym 512 ramu opieram sie na tym co mi kumpel mowil, on ma gf;a 6600gt i 512 ram i mowil ze jako tako chodzi... ja sam mam 2 GB ramu i Ge Forca 7800 GTX wiec u mnie śmiga az miło ;]
Weź mnie nie wdupcaj ;). Wiele bym dał za granie w gothica bez lagów :P. Nawet na średnich detalach :P.
Nevermin
23-11-2006, 23:06
Weź mnie nie wdupcaj ;). Wiele bym dał za granie w gothica bez lagów :P. Nawet na średnich detalach :P.
zagraj sobie w gothica 2 :P
NORMALY OBYWATEL RP
24-11-2006, 00:38
Polecam poczytac kilka topicow o optymalizacji gry na www.gothic.phx.pl jest tak sporo ciekawych rad.
Jest potrzebny do grania 3GHz, 1.5 GB RAM, Karta graficzna 256 mb.
Dla tych którzy nie grali jeszcze w tą grę, polecam część 1 i 2 na początek... Naprawde warto, choć grafiką i innymi efektami o wiele się różnią od 3 części... :P
posiadam pelna wersje po polsku, i jesli chcesz sobie dobrze pograc (dobrze pograc to znaczy zobaczyc potencjal grafiki tej gry to musisz miec minimum 1,5 GB ram i jakiegos gf'a 6800gt~ ;]
ale dla maniakow gothica wystarczy 512 ram gf 6600~ i na minimum bez vertex i pixel sharderow (jesli sie je w grze wylaczy) powinno isc... ;p
I tutaj sie mylisz, GF 6600 GT 128bit/128ram ma bardzo duzą czestotliwośc taktowania i wysmienity shadery jak na dość starą karte. imho po podkreceniu bije Zalmana 7300 na łeb i szyje, shaderami to bije nawet radki x1000~
Sam gram na medium/high, mając przecietny, kręcony sprzet:
Prescott 3.2 Ghz
1.5GB 333Mhz
GF x600 128/128
Zasięg (High) - High
Zasięg (Low) - High
Tekstury - Medium
Cache - High
Shadery - 3.0
Postprocessing - Bloom + DOF
I wyciągam 30-35 fpsów. Szczerze między wyborem GF 68x a 66x wybrał bym 66x.
Marchewki
25-11-2006, 09:31
kufa grafika tam to wypas jak realistyczna :D ale wymagania minimalne to te 512 ram itp :/
A może ktoś zechce mi pomóc? Widzicie jestem w stolicy Vengardzie i nie wiem gdzie znajdę króla
Nevermin
25-11-2006, 13:08
I tutaj sie mylisz, GF 6600 GT 128bit/128ram ma bardzo duzą czestotliwośc taktowania i wysmienity shadery jak na dość starą karte. imho po podkreceniu bije Zalmana 7300 na łeb i szyje, shaderami to bije nawet radki x1000~
Sam gram na medium/high, mając przecietny, kręcony sprzet:
Prescott 3.2 Ghz
1.5GB 333Mhz
GF x600 128/128
Zasięg (High) - High
Zasięg (Low) - High
Tekstury - Medium
Cache - High
Shadery - 3.0
Postprocessing - Bloom + DOF
I wyciągam 30-35 fpsów. Szczerze między wyborem GF 68x a 66x wybrał bym 66x.
so, wg ciebie lepszy jest np gf 6600 gt od 6800 gt ? rofl'n'lol...:baby:
Mam pytanie. Czy pelna wersja Gothica bedzie dzialala jak demo dziala ( sciągnolem wersje demo Gothica 3 i mi dziala spodobalo mi sie i chce kupic sobie pelna wersje ale nie wiem czy bedzie dzialac ). Przy okazji mozecie mi napisac jakie wymagania sa potrzebne do tej gry
Wystarczy ze wejdziesz w pierwsza lepsza strone o grach to bedziesz miec o ghoticu3 wejdz np na WP tam jest ladnie rozbudowana strona na ktorej znajdziesz wszelkie informacje
Wydaje mi sie ze temat do kasacji poniewaz jest juz grupa zajmujaca sie grami itd :p zreszta moj temat na temat Marilyn Mansona tez byl skasowany pod pretekstem "istnieje grupa od tego" a to nie prawda poniewaz jest grupa ale zajmujaca sie muzyka z rodzaju "metal" a nie rock :p ale zwisa mi to
Radek 666
25-11-2006, 18:32
Wydaje mi sie ze temat do kasacji poniewaz jest juz grupa zajmujaca sie grami itd :p zreszta moj temat na temat Marilyn Mansona tez byl skasowany pod pretekstem "istnieje grupa od tego" a to nie prawda poniewaz jest grupa ale zajmujaca sie muzyka z rodzaju "metal" a nie rock :p ale zwisa mi to
Taki offtop:
Marilyn Manson to Nu-Metal nie Rock (choć z metalem wiele wspólnego nie ma :d).
Darviniok
25-11-2006, 19:51
nie graliscie w la obliviona to wam sie la gothic tak podoba, a szkoda
taki cytacik z cdaction :p
oblivion pojdzie na slabszym sprzecie, mi na p4 1.7ghz 256 ramu dziala na srednich detalach a gra lepsza o niebo ; x
Yoh Asakura
26-11-2006, 21:20
oblivion pojdzie na slabszym sprzecie, mi na p4 1.7ghz 256 ramu dziala na srednich detalach a gra lepsza o niebo ; x
Z czym ? Z tym, że koniki i płatne mody do nich ? Buehe.
@Gladiatr:
A co ci powiedział buntownik w świątyni ? Spójrz w odpowiednim kierunku a zobaczysz zamek.
Nevermin
27-11-2006, 18:31
Ciekawe jak to zrobiłeś ze Obek szedł ci na takim kompie na "srednich detalach"...
średnie detale po wyłączeniu trawy ?? hmm ? ;]
co do tego ktora gra jest lepsza, to Obek przegrywa bez 2 zdan, główny watek jest STANOWCZO za krótki i jesli gra sie juz drugi raz mozna go skonczyc w 15h~? niby jest sporo questow pobocznych w roznych gildiach ale liczy sie fabula i to co ona oferuje... tutaj g3 jest o niebo lepszy od obliviona, co do grafiki... heh no tego chyba nie trzeba komentowac (ci ktorzy grali w obliviona na full detalach i teraz graja w g3 na full wiedza o co chodzi :>) krotko mowiac... oblivion jest dobry, mozna pograc ale jesli chodzi o fabule, grafike, i ilosc pobocznych questow nie ma szans z g3...
ale sie rozpisalem ;p
Mam pytanie, czy na moim komputerze, gothic 3 pójdzie na full detalach, a może na średnich? Właśnie jutro przywiezie mi kurier (gothica) ;)
To mój komputer:
Pentium D2.66 Ghz
1024 DDR2 (ram)
Radeon x1300 Pro (256/128)
Może średnie pójdą.
Napewno full nie.
To znaczy jeśli myślisz o grze, ale zalecam tutaj bliżej minimalnych niż średnich:)
NORMALY OBYWATEL RP
27-11-2006, 21:42
@2xUP:
Pociagnie ci na medium ale bedzie tak cielo ze odbierze ci to przyjemnosc z gry.
Dzięki wielkie, raczej będe grał na średnio - minimalnych, tzn troche średnich i troche minimalnych detali. Niemoge się doczekać, to już jutro :)
Obie gry są siebie warte, recenzujący Obliviona Allor to przymuł z klapkami na oczach.
Co do Gothica - jak można było spieprzyć pewniaka?
@Gladiatr:
A co ci powiedział buntownik w świątyni ? Spójrz w odpowiednim kierunku a zobaczysz zamek.
Tu sie pojawia mój problem bylem w zamku a króla nie ma
Co do Gothica - jak można było spieprzyć pewniaka?
Gothic III nie jest zły ale chcieli zrobić ta grę za długa i tak odbijając 4-5 miasto z rzędu spod tyrani orków robi sie to juz trochę nudne
Down@
Bałem sie tej odpowiedzi u mnie go nie ma ...
Masz wybór albo pomagać orkom albo buntownika wybrałem buntowników
Yoh Asakura
29-11-2006, 20:23
Tu sie pojawia mój problem bylem w zamku a króla nie ma
Gothic III nie jest zły ale chcieli zrobić ta grę za długa i tak odbijając 4-5 miasto z rzędu spod tyrani orków robi sie to juz trochę nudne
Primo - kto ci je każe odbijać ? ;)
Secundo - Rhobar jest w sali tronowej, w głębi zamku. Naprawdę nie trudno go znaleść...
co wy w tej grze widzicie ... równie dobrze mogę wyjść na podwórze i pomachać kijem.
NORMALY OBYWATEL RP
29-11-2006, 21:46
@UP:
No w sumie masz racje po co grac wogule w gry komputerowe?
Np. zamiast grac w counter strike'a lepiej wziasc se karabin na kulki i postrzelac do przechodniow, a noz ktoregos trafisz w oko ale byla by zabawa, nie?
Np. zamiast grac w NFS lepiej wsiasc do samochodu i poscigac sie i poroz*******ac troche samochod i narazic na utrate zycia/zdrowia innych lub siebie... Ehh
@Dowm:
Zrob formata i zainstaul wszystkie najnowsze sterowniki lacznie z DirectXem najnowszym (tym co jest na plycie z G3), a jak dalej gothic sie nie bedzie chcial uruchomic to upgrade kompa...
Wreszcie dostałem Gothica 3 (oryginalny) no i mi niechodzi! tzn włączam go i nagle mi wyskakuje Microsoft Application Error Reporting! Niemam pojęcia co mam robić czytałem z 10 for o gothicu i nigdzie niema na to odpowiedzi - google też nie! Prosze może wy mi pomożecie :(
Yoh Asakura
29-11-2006, 22:17
Wreszcie dostałem Gothica 3 (oryginalny) no i mi niechodzi! tzn włączam go i nagle mi wyskakuje Microsoft Application Error Reporting! Niemam pojęcia co mam robić czytałem z 10 for o gothicu i nigdzie niema na to odpowiedzi - google też nie! Prosze może wy mi pomożecie :(
Bodaj jakiegoś patcha do Windy trza ściągnąć, ale jakiego to za cholerę nie mogę sobie przypomnieć..
@Bedlin:
A co ty ciekawego widzisz w swoim życiu ? Przecież w końcu umrzesz, więc równie dobrze możesz iść teraz się powiesić.
@UP:
No w sumie masz racje po co grac wogule w gry komputerowe?
Np. zamiast grac w counter strike'a lepiej wziasc se karabin na kulki i postrzelac do przechodniow, a noz ktoregos trafisz w oko ale byla by zabawa, nie?
Np. zamiast grac w NFS lepiej wsiasc do samochodu i poscigac sie i poroz*******ac troche samochod i narazic na utrate zycia/zdrowia innych lub siebie... Ehh
@Dowm:
Zrob formata i zainstaul wszystkie najnowsze sterowniki lacznie z DirectXem najnowszym (tym co jest na plycie z G3), a jak dalej gothic sie nie bedzie chcial uruchomic to upgrade kompa...
W sumie to masz racje. Hehe No, ale przeciez bedzie lepsza "grawa".
A czy na moim pujdzie???? 1,3 ghz 256 ram i 120 mb karty o i scina mi sie jak wlaczam moj komputer, i niezbyt cd-rom chodzi, a defragmentacja chodzi kieeepsko. hehehehhe XD Na moim truchmidlu to moge pomazyc o mazeniach... ;p (choc kto wie..) Wiele bym dal zeby ta gra chodzila mi na minimalnych ustawieniach + super lagi. ;]
Czy w wersji demo gothicu 3 jest ograniczenie terenu jak tak to jak duze? I czy demo pujdzie mi? (tu tez chyba moge pomazyc hehe)
Yoh Asakura
29-11-2006, 23:02
Czy w wersji demo gothicu 3 jest ograniczenie terenu? Jak tak to jak duze? I czy demo pujdzie mi? (tu tez chyba moge pomazyc hehe)
Nie, nie ma. Różni się tylko tym, że można ją pobrać za darmo i o wiele mniej waży.
A "pujść" to ty możesz...w PiSdu wykształciuchu...
NORMALY OBYWATEL RP
30-11-2006, 09:02
Bodaj jakiegoś patcha do Windy trza ściągnąć, ale jakiego to za cholerę nie mogę sobie przypomnieć..
Windows Installer 3.1 ale to chyba nie na tym polega jego blad, sproboj to zainstalowac a pozniej jescze raz gre, bo bez tego programu jakies tam duspy nie chca sie zainstalowac i gra nie dziala.
Andrealfus
03-12-2006, 10:21
Tez mam 1gb ramu i tylko ze Radeona 9550 se 128mb (128bit) i wszystko na mini tylko teksturki na srednie i da sie ugrać tylko własnie nie za dlugo da sie przytym usiedzic :(
Yoh Asakura
03-12-2006, 12:22
Tez mam 1gb ramu i tylko ze Radeona 9550 se 128mb (128bit) i wszystko na mini tylko teksturki na srednie i da sie ugrać tylko własnie nie za dlugo da sie przytym usiedzic :(
Ja mam 512 mb ramu, Radka 9600 pro, Semprona 2800+ i chodzi na takich ustawieniach jak twoje, tyle, że się nie tnie. Tweaker jednak pomaga ;)
Wojciech25
15-01-2007, 21:54
Mam pytanie odnośnie gothica 3. Czy lepiej będzie chodzić przy GF 6800GT czy przy 7600GT ? (są dość podobnie)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.