zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Nowe elementy gry

Dabek
24-11-2006, 17:04
W dzisiejszej zapowiedzi chcielibyśmy przedstawić wam niektóre z nowych elementów gry które uczynią wasze życie w Tibii jeszcze przyjemniejszym.

Nie możesz sobie przypomnieć czy twój druid ukończył już desert quest? Teraz wystarczyć będzie rzut oka do dziennika zadań! Znajdziesz tu informacje na temat tego jakie questy Twoja postać już rozwiązała lub na jakim ich etapie jest aktualnie.

Każda postać otrzyma swoje własne konto w banku! Od teraz możliwe będzie deponowanie, wybieranie i transferowanie całej ciężko zarobionej gotówki w każdym z miast. Czynsz i pieniądze za kupno domku także będą pobierane z konta bankowego, czyniąc zarządzanie finansami Twojej postaci znacznie łatwiejszym. Co za tym idzie, wszystkie postaci posiadające domki muszą wpłacić pieniądze na konto zaraz po update, aby mieć pewność że czynsz za posiadany domek zostanie zapłacony.

Ponadto, jeżeli licytujesz domek, musisz mieć wystarczająco dużo pieniędzy na koncie aby zapłacić wylicytowaną cenę oraz pierwszy czynsz. Te pieniądze będą niedostępne dopóki aukcja nie zakończy się lub ktoś nie przelicytuje Cię, więc psucie aukcji przejdzie do historii! Pamiętaj jednak, że musisz być wylogowany aby zalicytować domek swoich marzeń. Oprócz tego, z powodu zmian, od 5 grudnia żadne nowe aukcje nie będą mogły zostać rozpoczęte aż do update. Oczywiście wszystkie trwające akcje zostaną dokończone normalnie.

http://static.tibia.com/IMAGES/news/bank_accounts.jpg

Mieszkańcy Rookgaardu będą szczęśliwi słysząc że Tibijski bank otworzył filię także na ich wyspie. Oprócz tego, powstanie osobny kanał Trade, poświęcony handlowi na Rookgardzie. Od teraz, wszystkie postaci bez profesji będą miały dostęp jedynie do niego, a postaci na kontynencie będą mogły otworzyć tylko zwykły Trade channel.

Postacie z PACC ucieszą się z kilku zmian dotyczących domków. Wreszcie będą mogli oni dekorować swój dom w pełni tak jak im sie to podoba. Wszystkie kuchenki i inne dotychczas 'stałe' meble zostaną usunięte. W zamian za to, będzie można kupić je w sklepie i ustawić zgodnie z życzeniem. Oprócz tego czasy niechcianych śmieci w domach dobiegną końca. Wszystkie domy zostaną wyposażone w okiennice otwierane i zamykane od wewnątrz.

Wreszcie, Królewska Poczta Tibijska usprawni swoje usługi po raz kolejny. Wszystkie zapisywalne dokumenty będą od teraz posiadały stempel informujący o czasie kiedy ostatni raz były zmieniane.

Pamiętaj, domki oraz inne atrybuty, jedynie dla PACC. Zdobądź go! (http://sms.tibia.pl)

Michoss
24-11-2006, 17:08
fajnie
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

R.R.
24-11-2006, 17:08
Mieszkańcy Rookgaardu będą szczęśliwi słysząc że Tibijski bank otworzył filię także na ich wyspie. Oprócz tego, powstanie osobny kanał Trade, poświęcony handlowi na Rookgardzie. Od teraz, wszystkie postaci bez profesji będą miały dostęp jedynie do niego, a postaci na kontynencie będą mogły otworzyć tylko zwykły Trade channel.

No wreszcie coś kurde dla Rookgaardu do jakiegoś czasu. No jeszcze parę innych bajerów i Rookgaard będzie ok :D

Maciej the Sorcerer
24-11-2006, 17:09
Fajnie z tymi bankami .
Nie mam pacc (narazie bo moze kupie na swieta) wiec domki sa mi obojetne.
Mam nadzieje ze to dopiero przedsmak wszystkich wrazen zwoazanych z uptade.....

Tikiktaki
24-11-2006, 17:09
no to zapowiada sie kolejne ciekawe update ^^

Potworek
24-11-2006, 17:10
Fajnie ciekawe czy bede procenty od kasy rosły w banku8o

VeLvet
24-11-2006, 17:11
Bomba,
Cipki coraz bardziej chcą abym zaczął od nowa grać w tibię :/

Tychanowicz
24-11-2006, 17:12
Mała literówka: "Postaci z PACC..."

Robee
Heh szczerze wątpię, że rookslayerzy będą tym zadowoleni, bo wartość platynek spadnie ;s Ale mnie to nie dotyczy, więc update zapowiada sie fajnie ;d

Michoss
a tak w ogóle czy to oznacza DEPO na rooku?!Czy tylko możliwość wysłania tam, swoich 10 k :P?

Pramus
No, bardzo ciekawe. Niedlugo pewnie jeszcze dopowiedza, ze te banki beda tylko dla PACC :P

PaPut
24-11-2006, 17:13
Bardzo fajnie z tymi bankami. Ten dziennik też niezły. A jakby można jeszcze robić pożyczki, i procenty za leżenie kaski w banku:).

Kaiba_Valoria
24-11-2006, 17:13
Nie depo na rooku tylko bank ;]

@topic

Update Rox :)

druidek12
24-11-2006, 17:14
Nie możesz sobie przypomnieć czy twój druid ukończył już desert quest? Teraz wystarczyć będzie rzut oka do dziennika zadań! Znajdziesz tu informacje na temat tego jakie questy Twoja postać już rozwiązała lub na jakim ich etapie jest aktualnie.
Dokładnie tak myślałem, od czasu kiedy zobaczyłem przeciek na hunted.pl :)

Estel
24-11-2006, 17:15
Mała literówka: "Postaci z PACC..."

chyba nie bardzo:D mozna napisac postacie i postaci... nie jestem pewnie czy postaci nie jest poprawniejsze :D btw calkiem calkiem sie zapowiada... jak juz ktos wspomnial... mam nadzieje ze beda odsetki:)

Lord Gumio
24-11-2006, 17:16
Powiem Wprost Te zmiany Wiele W moim tibijskim zyciu niezmienia wiec ten news traktuje raczej bez zadych specjalnych emocji B)

-=DanieL=-
24-11-2006, 17:16
Nie wykryłem nic co mogło by zmienić mocno klimat gry, a wręcz przeciwnie gra będzie teraz jeszcze fajniejsza. Baaardzo podoba mi się to update.

Voniek
24-11-2006, 17:17
Loox update. Ten bank bedzie spx, ciekawe jakie oprocentowanie ;)
Na rooku banki to raczje dla rookstayerów np. sunrise i juz nie będzie xxx depo :) Muszę się spieszyć z chata bo nie bede czekal pol msca na update i dopiero chatke ;]
Si ya :D

Hellraiser
24-11-2006, 17:18
Niom, Great ^^, teraz nikt nie zepsuje aukcji zwiazaną z chatą, ^^, moze ten Update przelamie jak narazie bardzo nie pozytywne "Updaty"

Kulikos
Takie depo na rooku... To naprawde duży krok O.o
I będą crystale na rooku? Dziwne ;/

Eternix
mnie się ten bank nie podoba...kolejny przekręt...

Marchewki
uuuu na roku Depo spoko :D czekałem na takie coś jednak tibia nie schodzi tak na psy tymi updatami :>

Vrael
24-11-2006, 17:20
Haha fajne, szczegolnie mi sie podoba pomysl, z oknami i przesuwaniem piecow xD

Vekegi
24-11-2006, 17:23
nie gram w tibie i nie zamierzam zaczynac grac w to coś, ale zapowiada się fajnie dla wszystkich pykajacych w jakże beznadzieją gre

$Yogi$
24-11-2006, 17:23
Chyba najbardziej narazie mnie cieszy to, ze zaden noob nie bedzie mi domku zasmiecal parcelami itp. -.-" xD

Gobii
24-11-2006, 17:25
Tak tak tak super extra wow depo na rooku zaje*boza!!!!!!!

adrianeczeqq
24-11-2006, 17:27
NO TO TERAZ WSZYSTKIE FACC-e ZAMYKAJĄ BUŹKI I PRZESTAJĄ NARZEKAĆ BO NIE PISZE NIGDZIE ŻE TO TYLKO DLA PACC!!!

A tak poważnie to spoko bo mam czasami dość latania od miasto do miasta po kase, pozatym to kolejna zachęta do kupna domków, więc i...PACC xD

EDIT: ja myślałem że Cipy nie lubią rookstaylerów...

Zummer
24-11-2006, 17:28
uuuu na roku Depo spoko :D czekałem na takie coś jednak tibia nie schodzi tak na psy tymi updatami :>

czytanie ze zrozumieniem, nie depo, a BANK

Takie depo na rooku... To naprawde duży krok O.o
I będą crystale na rooku? Dziwne ;/

j/w.

@topic
Dzienniczek rox :D a ponysł z bankiem całkiem przyzwoity.

Keel
24-11-2006, 17:29
Just 1 word:

Rox

kciukol
24-11-2006, 17:30
moim skromnym zdaniem z a j e b i s t y bedzie ten update
szczgolnie bank na rook i to z domkai
git pozdro all

Mastermind Toothy
24-11-2006, 17:31
Podoba mi się, ciekawe jak to będzie wyglądało w praktyce.

Nieugiety
24-11-2006, 17:32
@Rzesze fanów depo na rooku...
Nie będzie depo! To tylko bank, a w banku deponuje sie pieniądze....
(oczywiscie mozna tez inne kosztowności, ale jaki bank na świecie wam przyjmie 40 płatów mięsa, 10 gruszek i łopate? )

@Topic
Czy ja wiem..... news za newsem, jak narazie pozytywne, pewnie cipsoft przygotowyje was (graczy) tymi dobrymi niespodziankami do jakiegoś totalnego badziewia (czyt. kolejny bot albo utrudnienia).

GiantSpider
24-11-2006, 17:32
Terefere a knighta znowu nic nie ulepszaja -.-
UPDATE SUX

Lagon Night
24-11-2006, 17:35
nie gram w tibie i nie zamierzam zaczynac grac w to coś, ale zapowiada się fajnie dla wszystkich pykajacych w jakże beznadzieją gre

Dokładnie jak ja. Jak można grać w to badziewie?

Bass
24-11-2006, 17:37
Dokładnie jak ja. Jak można grać w to badziewie?

Widocznie można. Jeśli tak bardzo Ci się nie podoba to co wogóle robisz na forum o Tibii ?

@topic
Zapowiada sie nice:)

Sir Night Master
24-11-2006, 17:40
Użytkowników czytających ten temat: 112 (zarejestrowanych: 34, gości: 78)
Sir Night Master, pogromca-szparek, Mastermind Toothy, Xoriex, Sir Dzikusek, Argothel, zoliax, Vohihidilix, Cherbel, Arithal, wizu, -Ernesto-, Palladyn von hellgate, Keel, Joaska0123, Rekin Master, Aramidus, Merrend, Sir Luk Lagger, Fiszbin, Trzamikraka, Rebeh, GiantSpider, Vicious, Nortonus, Magic Harmonian, Prometheus, Nieugiety, Lord Gumio, Dracus Darksoul, ReX15, Exodus, Lord Finez, kciukol

jakie zainteresowanie xD

update spox, ale napewno z biegiem czasu się znajdą wady, zobaczycie ;]

zoliax
24-11-2006, 17:42
Jak można w to pykać? Coż, dla niektórych się liczy grywalność bardziej niż cokolwiek innego. Heh, głupio, że to mówię, bo ostatnio odstawiłem Tibie. :D

Właśnie tego Quest Logu mi brakowało. Powinien być w każdym szanującym sie MMORPGu. :)

Palladyn von hellgate
24-11-2006, 17:44
konta w banku wreszcie cos normalenego

Lagon Night i Vekegi no wasze osiagniecie daje podziw max 15 lv to sie nie dziwie ze nie ma poco grac terz bym niegral jak bym mial taka postac

Joaska0123
24-11-2006, 17:47
Brawo za przypomnienie sobie o Rooku... Zrobili by cos jeszcze z mysla o Rookstayerach:] ciagle tylko main i pacc Pacc i main ... Przydaloby sie jeszcze kilka expowisk... Jakies miejsca tylko dla lvli wyzszych niz np 20. Trudno dzielic sie niewielkimi expowiskami z 10 innymi Rookstayerami ktorzy chca nabijac lvl w tym samym momencie co ty :( ale musimy dawac sobie rade;) Minosy i roty jako najtrudniejsze potworki? Slabiutko...

Goldscorpion
24-11-2006, 17:47
A ja ciągle myślę , że o Faccu i nowych terenach dla niego nie zapomną:)

Kratek
24-11-2006, 17:48
Nie wykryłem nic co mogło by zmienić mocno klimat gry

Bo się nie znasz... jak ja grałem w tibie 7.6 ty niewiedziałeś do czego stołek służy

Heliwurab
24-11-2006, 17:51
Musze powiedzieć, że Tibia powraca na dawną drogę... Teraz questy będą jeszcze bardziej zauwazane, trzymanie pieniedzy i placenie będzie łatwiejsze..
Gdzieś to już widziałem, ale RPG to nadal bedzie ;] albo, mozna rzec, bedzie jeszcze wiecej elementow gry RPG.. jupci ;d

Radek 666
24-11-2006, 17:52
Bo się nie znasz... jak ja grałem w tibie 7.6 ty niewiedziałeś do czego stołek służy
A jak ja grałem w Tibię 7.0 to nie wiedziałeś gdzie się kupe robi :/.

@topic
Tak, teoria. Zobaczymy jak będzie w praktyce. Może pierwszy lepszy update od jakiegoś czasu...

Conte
24-11-2006, 17:53
Powiem Wprost Te zmiany Wiele W moim tibijskim zyciu niezmienia wiec ten news traktuje raczej bez zadych specjalnych emocji B)

Popieram zapowiada się mało ciekawie. Pozdro

Tom The Tanner
24-11-2006, 17:53
Bardzo się cieszę, że powstanie bank. Z drugiej strony wartość platyny spadnie. Trzeba sprzedawać, sprzedawać! Zaciekawiła mnie też crystalka na rookgaardzie. Supcio :)

Kuan Ju
24-11-2006, 17:54
Duzy krok na przod z tym bankiem^^

Mogliby jeszcze cos zrobic z soul pointami i znikajacymi spearami jeszcze...;(

Vicious
24-11-2006, 17:55
no i jak "iwil" cipsoft nie robi nic dla facc? teraz pewnie powiecie że tylko że facce i tak dostały mało.

ICE MAN
24-11-2006, 17:55
A co z updatem knightow?

Lahm
24-11-2006, 17:56
Oo
ale pare pytań:
1.Co z 3 addonem?
2.Bank ok ale czy transfer możliwy będzie przez chary? np trade przez miasta?
4.Parcele i znaczki troszke to dziwne
5.Co do banku ok ale nielepszy byłby dp na rooku XD

pozatym to odjazd:)

slawekmag
24-11-2006, 17:57
Dosyć dziwne, czy dobre jeszcze się dowiemy;)

Frapper
24-11-2006, 17:58
Tak! Nie bedzie juz dni w ktorych wstane z mojego tibijskiego lozka a w domu setki smieci! Tak!

Duch Guardi
24-11-2006, 17:59
Użytkowników czytających ten temat: 119 (zarejestrowanych: 36, gości: 83)
no nareście już 3 domki 100 sqm + przeszły mi koło nosa przez noobów z 8 lvl którzy nawet nie wiedzą ile to 100k w gp :/

Lisu
24-11-2006, 18:00
5 grudnia + 7 dni na aukcje = 12 grudnia update :>
To niedlugo test server :)
Narazie malo jeszcze widaomo o update i raczej male zmiany przedstawili.... zobaczymy co bedzie jeszcze...

GiantSpider
24-11-2006, 18:01
A knight dalej cuchnie...

Rafayen
24-11-2006, 18:07
Mi sie bardzo podoba jak kazdy update ...
Bardzo podoba mi sie pomysl z tymi domkami teraz domki na adron nie beda zasmiecone Ticketami. Bank heh Ciekawe jakie oprocentowanie .

Pozdro

Keel
24-11-2006, 18:07
A knight dalej cuchnie...

To niech cuchnie dalej.

Majory Hero
24-11-2006, 18:10
Jak by były pozyczki 96% osob by brało pozyczke 8 levelem i wywalalo dla ludzi na podloge -.- przecie kij z 8 levelem co mu moga zrobic

Frapper
24-11-2006, 18:11
To niech cuchnie dalej.

nie moze cuchnac, bo naby beda plakac na forum, ze knight ma zalosne hity etc, itd , itp

Kusnier
24-11-2006, 18:12
Użytkowników czytających ten temat: 119 (zarejestrowanych: 32, gości: 87)

LOL

Nie moge sie juz doczekac, dziennik zadan sux =\ co do banku...uhm podoba mi sie ze bede mogl zdeponowac kase w kazdym miescie, nie bedzie juz tak ze lece z carlin do veno bo zostawilem tam K arma....(przykład :P)

Pozdrawiam
Kusnier

Rav Othersider
24-11-2006, 18:12
W zasadzie Tibia powoli traci swój klimat. Ale update zapowiada się OK.

VoodooDoll
24-11-2006, 18:17
Zapowiada sie następne super ,utpade podoba mi sie z tym bankiem ,bo nie które noobki pytaly się jak zaplacic czynsz na Domek ... :p

Tecunseh
24-11-2006, 18:25
Coś pięknego - bank w Rookgaardzie GREAT 8o
Teraz to mogę nawet CIPSoft pochwalic aż miło :]
Wprawdzie nie ma mowy o nowych terenach, ale widać, że twórcy Tibii dowiedzieli sie o potrzebach rookersów NARESZCIE i czekamy na DUŻO wiecej nowości z utęsknieniem :baby:

Kiełek
24-11-2006, 18:27
Ten Update Rox:D eee... co mi tam... kupuje Pacc xD
swoją drogą to wreszcie coś dla rooka, dokładniej mówiąc ten bank:)

Maccloy
24-11-2006, 18:28
............

Cosik
24-11-2006, 18:28
I tą cześć można nazwać -prawdziwym- updatem

Ter
24-11-2006, 18:29
od 5 grudnia żadne nowe aukcje nie będą mogły zostać rozpoczęte aż do update.

Czyżby 5 grudnia miało się coś oprucz tego dziać? Moze test server? ;)

Okrągły Kwadrat
24-11-2006, 18:29
hehe dozbre na maxa ciekwe czy porzyczke bedzie mozna wziąsc :) xD

Saviour
24-11-2006, 18:30
A jak ja grałem w Tibię 7.0 to nie wiedziałeś gdzie się kupe robi :/.

@topic
Tak, teoria. Zobaczymy jak będzie w praktyce. Może pierwszy lepszy update od jakiegoś czasu...

Jak była tibia7.0 to ty miałeś 9 lat, więc się zamknij z łaski swojej dzieciaku :D

Noro
24-11-2006, 18:35
Duży + dla CipSoft

Pawelan
24-11-2006, 19:05
Dziennik questów to bardzo dobry pomysł. Pewnie będzie działał tak samo jak spellbook. Ciekawe jaka grafika (może da sie tym ozdobić domek :P). Konto w banku to także świetny pomysł. Będzie można pójść do bankomatu i wypłaćić gotówkę w dowolnym mieście :D. Powini jeszcze wprowadzić fundusze emerytalne i pożyczki (jak nie spłacisz to ci do domu przychodzi NPC komornik xD). A tak na serio to wpłacone pieniądze mogły by się ponażać (np lokata 2% w skali miesiąca). Nie wiem czy znowu tak wiele osób przebywających na rookgaardzie pisało na trade, ale osobny trade channel na pewno nie zaszkodzi. Usprawnienie poczty także nie może nic zepsuć a może się kiedyś przydać (do czego - nie wiem :P).

No i wreszczie, na koniec:
OKIENNICE I WSZYSTKIE MEBLE USTAWIONE JAK CHEEEEE !!!1111ONEONEONEPIETNASIE muHahaHAhahahahfhlastflhastu ROX!

Mógł by być jeszcze jakiś baaardzo trudny quest na pozwolenie rozbudowy domku i na cement. By sie rozwalało ściany war hammerem i robiło własne xD

I mam jeszcze pytanko: Lada sklepowa to nie mebelek nie? Bo chyba nie będzie można z byle jakiego domku zrobić sklepu.

Faktycznie napisali że od 5 aukcje nie będą rozpoczynane. To oczywiście może nic nie znaczyć ale wygłąda na to że maksymalnie tydzień po 5 grudnia będzie up (lub test serv...). Trza 70/70 dobić do 5 :D.

Wielki Mancyz
24-11-2006, 19:10
ja myslalem 2 lata temu o tych bankach wpadlem na taki pomysl teraz widze ze cipsoft na to wpadł będzie wesoło o0 :D uptade zapowiada sie kozacki

coconut
24-11-2006, 19:13
boooshe-.- glupie ludzie... a czy tam jest napisane ZE BEDZIE MOZNA WYMIENIAC KASE??!! moze i... ale sie nie podniecajcie crystalka na rooku bo pewnie jej nie bedzie... nawet jesli na main tak, to nie koniecznie bedzie musial byc ten sam NPC na rooku...
btw.
tylko beda troche kolejki do bankiera :/ np. w thais... 900 ludzi online w tym najwiecej w thais (chodzi o pojedyncze skupiska) i wszyscy beda chcieli do bankiera -.- i jeszcze blokujace nooby...sux

Maciej the Sorcerer
24-11-2006, 19:14
Ludzie troche spokojniej ! Pierwsza zapowiedz a wy tak sie podniecacie :P
Poczekajcie az dadza cos naprawde cool !

shiedel
24-11-2006, 19:19
O bochen.... komplikujo to tibie jak tylko mogo... po jakiego grzyba te banki!!!!X( przeciez z dp i tak ci ich nie wezmie a tak po update bedzie taki zamot zwionzany z tym ze soboma... banki mi sie wogole nie podobajo X( X( ;(

Handy2
24-11-2006, 19:22
Ogolnie to czekam na pacc i mam zamiar zabrac sie za jakies ciekawe qesty z ekipa zeby znow poczuc ten klimat rpg. Bank hmm nie wiem po co to.

Generalnie chcialbym zeby dali qesty ktore beda naprawde ciekawe. Nie ze jakies na maxa zawalone potworami tylko takie w ktorych trzeba myslec.

TomGorz
24-11-2006, 19:28
Ogólnie można by powiedzieć, że zapowiada się całkiem niezły update...

Dziennik zadań - dobry pomysł zastanawiam się tylko na jakiej zasadzie będzie on działał :P

Banki - przyda się, ale nie wiadomo czy dostępne tylko dla pacców ;)

Bank i kanał trade na Rooku - pewnie rookstayerzy się ucieszą :D

Domki - tutaj należy się duuży plus dla Cipsoftu, nareszcie noobki nie będa mogły wrzucać ton śmieci przez okna :cup:

Należy jednak się spodziewać, że nasz podstępny Cipsoft doda nam jeszcze jakiegoś "super any-bota" czy jakieś inne świństwo.

Baartoss
24-11-2006, 19:34
Fajnie się zapowiada :)) Wygląda na to, że będzie ciekawie w te święta ;] Pzdr

P.s. Mogliby z powrotem dać taką funkcje, że po skończeniu się PACC zostaje outf, który się miało ostatnio, a nie, że odrazu na FACC wskakuje... Teraz wogóle już po PACC nic nie zostaje ;PP

Saviour
24-11-2006, 19:35
Dodaliby jakiś sensowny quest dla facc, od keidy wprowadzili ghostland nic ciekawsego nie było :/ WIEM ŻE PACC PŁACI TO DOSTAJE I NIE CHCEM ZACZYNAĆ KŁOTNI!!!!

P0nury
24-11-2006, 19:39
Dodaliby jakiś sensowny quest dla facc, od keidy wprowadzili ghostland nic ciekawsego nie było :/ WIEM ŻE PACC PŁACI TO DOSTAJE I NIE CHCEM ZACZYNAĆ KŁOTNI!!!!

DC się nie liczy, co nie?

Update zapowiada się bardzo smakowicie. Jak CIPy zajmą się jeszcze knightem/pallem, to będę już całkowicie w niebie.

Res Khmer
24-11-2006, 19:41
...od 5 grudnia żadne nowe aukcje nie będą mogły zostać rozpoczęte aż do update. Oczywiście wszystkie trwające akcje zostaną dokończone normalnie.

Skoro od 5 grudnia nie mozna licytowac domków, a licytacja ich trwa 7 dni, to update nadejdzie 12 albo 13 grudnia. No chyba, że już podali wcześniej inna date.

[...]

Jako że prezentuje tę grupę graczy bardzo się ciesze z takich nowości. Może jakiegoś potworka by dodali :D, co za dużo to nie zdrowo.

Adaś^^
24-11-2006, 19:50
Fajny Update Bedzie :) Ten Pomysl z Bankami jest super 8o ciekawe czym CIPy nas jeszcze zaskocza ;)

BaxCrow
24-11-2006, 19:57
Wszystko fajnie tylko zastanawiam się co będzie z domkami, które mają ogródki... Mam nadzieje, że te domki też jakoś zostaną zmienione... no nie wiem zywoploty? xD

Ogólnie UP będzie Gitowski jak narazie.

^_ToRbAl_^
24-11-2006, 19:59
Jedym slowem super, nareszcie kasa w kazdym miescie :P

Derid
24-11-2006, 20:04
Mnie osobiście zmiany się podobają. Jeszcze nie wiem jak do końca będzie z tym bankiem, ale mam nadzieję, że fajnie to zrobią :p Skoro wzięli się za pocztę tibijską, to mogliby zrobić coś co by umożliwiało sprawdzenie, czy ktoś wysłał rzeczywiście parcela czy nie, gdyż w tej chwili według mnie jest to niezbyt dobrze rozwiązane ;)

Goldscorpion
24-11-2006, 20:04
I jeszcze zdecydowanie powinni wprowadzić ograniczenia co do zabijania. Tak żeby zabijac mogło sie +-5 lvl róznicy. Bo wiekszość ludzi na mass huntach przy lepszych potworkach nie ginie od obrazen potwora ale od innych ludzi przewaznie magow walących w potworka czarami obaszarowymi. Rówież przewalone maja świeźi z rooka. Bez exury na 8 lvl strach chodzic po mieście i zapuszczac sie troche dalej niz za okilice miasta;(

Rooker666
24-11-2006, 20:18
Update zapowiada się ciekawie ale tylko dla rookstayerów ciekawe czy coś zmienią w profesjach

Sunspot_69
24-11-2006, 20:25
super fajnie BANK na roku ale pamietajo o tym ze od ponad 4 lat nie dali nic paladynowi oprocz "super" fredzelków przy outficie i niszczacych sie sperów -.-

Khunda
24-11-2006, 20:28
Ehhh... Może być.

Ale czy nie lepiej byłoby o niczym nie mówić i dopiero w dzień apdejta powiedzieś wszem i wobec o zmianach? TO by było ciekawsze i bardziej fascynujące. ;]

Szkoda z tymi domkami, nie mogę już zaśmiecać niczego parcelami (łezka)

First Doom
24-11-2006, 20:28
Hmmm ja jestem bardzo ciekaw co do ty dziennikow questowych... przecierz jest wiele nie odkrytych questow.. to czyli jak.. spojrzymy w dziennik i juz bedziemy wiedziec ze jest jakis quest ktorego nikt nigdy nie znal :S? i dowiedzielismy sie o jego istnieniu z wlasnie tego dziennika?

M@trixs
24-11-2006, 20:31
Moim zdaniem ten bank będzie fajny, ale co z tego? To co było dobre w tibi np. trapowanie usunęli, różnice pomiędzy umiejętnościami w graniu czyt. pvp też (zastąpiono botem w kliencie). Powinini wprowadzić coś co będzie odróżniało jednego gracza od drugiego, umiejętnoći jednego a drugiego gracza...

adrianeczeqq
24-11-2006, 20:33
Ja jestem ciekaw jak będzie wyglądało wybieranie pieniędzy. napewno nie będzie systemu kolejek że 50 os. stoi i czeka na wybranie kasy, tylko:

a)Bedzie się pisało do NPC hi->np. depozytuję 10k/chcę wybrać 10k(po nagielsku)->yes

b)dorobią kilka poziomów w banku dadzą specjalne depo chesty tylko na kase i bedzie tam pz i kilka skrzynek i druga poczta(szczególnie przydałoby się to w carlin/thias gdzie wieczorami nie da przez depo przjść)

Cossma
24-11-2006, 20:35
Ciekawie się zapowiada można powiedzieć że po update Tibia bedzie naszym "2'nd life" (nie mylić z inną grą). Trzeba bedzie znaleźć wiecej wolnego czasu aby znów wkręcić się na maxa w Tibie :p

+ dla Cip Soft'u

Re006
24-11-2006, 20:36
Bank na rooku zniszczy moje plany;( zdobycia najwiękrzego rare - crystalki ze sprzedaży emty viali.

Krizz
24-11-2006, 20:37
- czyścimy.

Skarabeusz Pustyni
24-11-2006, 20:45
Ooooooooo! Mega! Już sie nie moge doczekać update!

Andrealfus
24-11-2006, 20:53
Jak dla mnie bomba :D

Zummer
24-11-2006, 20:54
Gdzie sie podziała stara, dobra Tibia... coraz więcej gówno wartych udziwnień... kiedyś gdy miałeś outfit paccowy byłeś kimś... teraz musisz mieć jakieś syfiate addony... outfity przed update którymśtam były piękniejsze niż te z addonami teraz... bez addonowe to już n/c

Nikt ci addonow nie karze nosić... A poza tym są gusta i guściki, jakbyś był na bierząco to byś wiedział że Tibijczykom się podobają najbardziej nowe outfily z Summer Update'u.

Więc, proszę cię, kliknij w krzyżyk w prawym górny rogu.

Sewei
24-11-2006, 20:58
Nie moge sie doczekac tego swiatecznego upadate :P:P:P:P

Morgaroth
24-11-2006, 21:03
Świetny update ! Muszę wrócić do tibi po przejściu gothica 3 , ale nie wiem czy się do grudnia wyrobie. Może by mogli wprowadzić do dziennika jakieś cytaty od npców i zadanie brało by się właśnie od nich , to by ulepszyło tibię. Ten system co jest teraz nie podoba mi się... Robisz quest bo przeczytałeś instrukcję do niego na tibia.org (mogę się założyć , że nikt już nie próbuje robić questów na zgaduj zgadula jak za dawnych czasów) , a tak by można trochę to urealistycznić. Pozdrawiam :p

Luka$ek
24-11-2006, 21:11
Mi Ten Upade zabardzo sie nie podoba... może tylko ten bank B)

Jalokowy_
24-11-2006, 21:13
Z tym bankiem no to ok, jednakze mogli by zrobic bankomat, na ktory naciskasz PPM (analogicznie USE) i wybierasz opcje. jak chca npc postawic to niech bynajmiej zrobia tak jak z tymi statkami ze kilka osob na raz moze gadac ;p domki / rox , bank/rox, poczta/??? , update/ jak narazie spoko ;)

Saviour
24-11-2006, 21:19
DC się nie liczy, co nie?
Nie, nie liczy się, poneiważ na DC nie ma questów, tylko 1 npc od addona ;)

Pieczar1991
24-11-2006, 21:21
No tak wiec znowu szykuje sie sux update-moim zdaniem chyba ze jeszcze nas czyms zaskocza xd ale sadzac po ostatnim update niewiele nas zaskocza znowu tylko jakies blachostki,a na koniec walna sobie kolejnego bota wbudowanego do gry ;p ale co tam miejmy nadzieje ze dodadza jakies nowe spelle lub cos w tym stylu ;d

Black Warior
24-11-2006, 21:25
Nie...
Ja pierdole... za niedługo może kurwa wprowadzą profesje i magie na tą dziure... Rook NIE OD TEGO JEST!! Może za niedługo usuną maina bo rook będzie tak rozbudowany że main nie ma sensu... rook jest po to by wprowadzać do gry...

Okiennice w oknach? To może za niedługo nie będzie można już nic noobowskiego robić... ;s ...

Bank? Na chuj to komu (...)

Używając wulgarnych słów lat sobie nie dodasz ...
TOPIC
a z tym bankiem na rooku to mogę założyć się że będzie na pacc'u

PLague
24-11-2006, 21:27
No, nareszcie poprawiono banki, bo wcześniej mnie to normalnie wkurzało, że musiałem biegać z kazo do thais po 1k :/ .
Nareszcie CIEKAWY update dla FACC, a nie poprawione outfity i nowe źródło zarobków w postaci wolf paws, dragon scales i innych dupereli.

Vicious
24-11-2006, 21:51
Okiennice w oknach? To może za niedługo nie będzie można już nic noobowskiego robić... ;s ...

I bardzo dobrze, a skoro cię to denerwuje to znaczy że jesteś właśnie takim noobem

Bank? Na chuj to komu... no może na rooku ;s

Buahhaha to jest chyba najlepsze usprawnienie gry . Może gdybyś trochę chodził do innych miast żeby coś kupić zamiast stać przed depo zrozumiałbyś jakie jest to upierdliwe jak ci nie starczy na coś forsy

Pawsken
24-11-2006, 22:19
Na kiedy planowane jest te update??Na początek grudnia czy w środku??

CzofiaWitch1
24-11-2006, 22:42
Szkoda ze nic nie zrobili dla Faccow na mainie :( tylko co zrobili to te banki, a z tymi domkami to jak ktos mieszka w GH to moze zamknac swoje okno czy musi wlasciciel budynku :))?

Tanivupo
24-11-2006, 22:48
"Od 5 grudnia żadne nowe aukcje nie będą mogły zostać rozpoczęte aż do update." hmmm czyzby za tym szlo ze licytacja trwa 7 dni.... i dlatego nie mozna bo do 7 dni bedzie update:D? czyli od 5 do 12 grudnia;d?

Hynu
24-11-2006, 22:50
Ja bym wolał depo na rooku zamiast banku :( co z tego że kasę włożę do banku jak kolekcje owoców, loota z potworów nadal trzeba będzie na noob charach trzymać. :/
(może się mylę-wtedy był bym szczęśliwy :-)

Alanus Lutinum
24-11-2006, 23:01
Aha, należy tam dopisać:
- Należy wpłacić drobną formalność, który umożliwi wam graczow nie tylko opcje wymienione powyżej, ale udostępni wiele innych opcji. (mam na myśli PACC)

Niech CipSoft nie męczy graczy tylko od razu zrobi tibię płatną i będzie spokój :).

PLague
24-11-2006, 23:01
O bochen.... komplikujo to tibie jak tylko mogo...Jeśli dla ciebie parę nowości wymagających jedynie wpisania paru słów po angielsku na klawiaturze jest dla ciebie skomplikowane... Bez komentarza, bez komentarza...

Hynu: Prawda, szkoda, że cały czas loota trzeba będzie chomiczyć na noob charach. Lepiej, żeby już całe depo wsadzili.

First Doom
25-11-2006, 00:17
"Od 5 grudnia żadne nowe aukcje nie będą mogły zostać rozpoczęte aż do update." hmmm czyzby za tym szlo ze licytacja trwa 7 dni.... i dlatego nie mozna bo do 7 dni bedzie update:D? czyli od 5 do 12 grudnia;d?

oby byl po 15 grudnia to akurat mi sie ban skonczy ;)

Quezacoatl
25-11-2006, 00:22
Już widzę te tłumy karierowiczów bez grosza przy duszy żebrających każdego kto wychodzi z banku... -.-
Albo lepiej, te grupy uzbrojonych w runy noobcharów, czatujący aż tylko ktoś wypłaci okrągłą sumkę i będzie próbował zrobić te 3 kroki do depo...

Co ciekawsze, pojedyńcze noobki zaczną się pałętać ulicami, nie mając komu zaśmiecać domku, zaczną zaśmiecać ludziom życie.

PS
Wyobrażacie sobie to targanie pieca ze sklepu do domku? Weźcie ze sobą SD...

Edit:
Aha... i pożyczki czy procenty wybijcie sobie z głowy... może jeszcze lokata trzyletnia, czy Kredyt na nowy dom?

Tak, tak, kolejny update... jak zwykle zaloguje się żeby obejrzeć ten chaos i zamieszanie... zniszczenia i masowy obłęd...
Dobrych stron update nie wypiszę, bo przy CipSofcie trzeba się nastawiać pesymistycznie.

@Down
Wpadam przecież. Tylko nie chce mi się spamować razem z wami ;)

Michoss
25-11-2006, 00:47
@up
O.o
Jak dobrze że jestem low-lvlowym nonpvpowcem

PS
Quez, wpadłbyś na Be**ts i pomógł nam xP

sparkman
25-11-2006, 01:06
Banki będą miały możliwość przelewania kasy z jednej postaci na drugą? Jak tak to przewiduję mały wzrost aktywnosci Rookstayerów i przelewania grubej kasy na main chary :)

-Rafix vel Banitu-
25-11-2006, 01:28
no, no
zapowiada sie ciekawie
ciekawe co jeszcze dodadza dla PACCa ;p
moze byc ciekawie... :)

Elder Nagan
25-11-2006, 08:57
z tymi domkami zajebiscie :) wrescie nie bedzie tej jebanej kuchenki

Już widzę te tłumy karierowiczów bez grosza przy duszy żebrających każdego kto wychodzi z banku... -.-
Albo lepiej, te grupy uzbrojonych w runy noobcharów, czatujący aż tylko ktoś wypłaci okrągłą sumkę i będzie próbował zrobić te 3 kroki do depo...

Co ciekawsze, pojedyńcze noobki zaczną się pałętać ulicami, nie mając komu zaśmiecać domku, zaczną zaśmiecać ludziom życie.

PS
Wyobrażacie sobie to targanie pieca ze sklepu do domku? Weźcie ze sobą SD...

Edit:
Aha... i pożyczki czy procenty wybijcie sobie z głowy... może jeszcze lokata trzyletnia, czy Kredyt na nowy dom?

Tak, tak, kolejny update... jak zwykle zaloguje się żeby obejrzeć ten chaos i zamieszanie... zniszczenia i masowy obłęd...
Dobrych stron update nie wypiszę, bo przy CipSofcie trzeba się nastawiać pesymistycznie.

1a.jak niebedziesz w carlin to takich incydentow nei zobaczysz
1b.mi sie podoba ten pomysl z SD combo :)
2.Wiesz co to jest runa GFB??
3.Piec bedziesz mial w paczce....
reszty niema sensu odpowiadac...ale ten update bedzie lepszy ;] od poprzedniego..

Rycerski Cinek
25-11-2006, 10:24
W dzisiejszej zapowiedzi chcielibyśmy przedstawić wam niektóre z nowych elementów gry które uczynią wasze życie w Tibii jeszcze przyjemniejszym.
Zaczyna sie ciekawie..

Super..

Każda postać otrzyma swoje własne konto w banku! Od teraz możliwe będzie deponowanie, wybieranie i transferowanie całej ciężko zarobionej gotówki w każdym z miast. Czynsz i pieniądze za kupno domku także będą pobierane z konta bankowego, czyniąc zarządzanie finansami Twojej postaci znacznie łatwiejszym. Co za tym idzie, wszystkie postaci posiadające domki muszą wpłacić pieniądze na konto zaraz po update, aby mieć pewność że czynsz za posiadany domek zostanie zapłacony.
Raz pisze: Każda postać;
A raz pisze:Pamiętaj, domki oraz inne atrybuty, jedynie dla PACC.;
Co przez to mam rozumiec, nie powinno pisac odrazu "Kazda postac z Premium Account"?

Ponadto, jeżeli licytujesz domek, musisz mieć wystarczająco dużo pieniędzy na koncie aby zapłacić wylicytowaną cenę oraz pierwszy czynsz. Te pieniądze będą niedostępne dopóki aukcja nie zakończy się lub ktoś nie przelicytuje Cię, więc psucie aukcji przejdzie do historii! Pamiętaj jednak, że musisz być wylogowany aby zalicytować domek swoich marzeń. Oprócz tego, z powodu zmian, od 5 grudnia żadne nowe aukcje nie będą mogły zostać rozpoczęte aż do update. Oczywiście wszystkie trwające akcje zostaną dokończone normalnie.
Moze komus sie to przyda.. Mi nie :p.

To jest Najlepsze :D.

Postacie z PACC ucieszą się z kilku zmian dotyczących domków. Wreszcie będą mogli oni dekorować swój dom w pełni tak jak im sie to podoba. Wszystkie kuchenki i inne dotychczas 'stałe' meble zostaną usunięte. W zamian za to, będzie można kupić je w sklepie i ustawić zgodnie z życzeniem. Oprócz tego czasy niechcianych śmieci w domach dobiegną końca. Wszystkie domy zostaną wyposażone w okiennice otwierane i zamykane od wewnątrz.
Tak, tak.. znowu te domki ;).

Wreszcie, Królewska Poczta Tibijska usprawni swoje usługi po raz kolejny. Wszystkie zapisywalne dokumenty będą od teraz posiadały stempel informujący o czasie kiedy ostatni raz były zmieniane.
Na to powiem.. BUTA HUMAK! B).

To takie male podsumowanie z mojej strony :].

dr zlo
25-11-2006, 10:41
ciekawe ciekawe no fajnie ale nie super

Vicious
25-11-2006, 10:51
http://images.tibia.pl/forum/images/editor/quote.gif
Umieść zaznaczony tekst w znaczniku [QUOTE]

Raz pisze: Każda postać;
A raz pisze:Pamiętaj, domki oraz inne atrybuty, jedynie dla PACC.;
Co przez to mam rozumiec, nie powinno pisac odrazu "Kazda postac z Premium Account"?

ten tekst Pamiętaj, domki oraz inne atrybuty, jedynie dla
jest napisany przez tibia.pl na tibia.com nie ma czegoś takiego.

@Zmiany w domkach
Czy ktos z was pomyslal ze to znaczy ze bedziecie mogli odjac/dodac lozko w domku?
Ja np. mam bardzo duzy domek z tylko 2 lozkami!! W tej chwili sobie kupie jeszcze 1 czy 2 i nie bede juz sie musial wpraszac ludzia na kwatery.

Sam się nad tym zastanawiałem przydało, by się chociaż przesuwać łóżka(ciekawe jak zrobią wciąganie łóżka na 2 piętro). :P Ci którzy mają Gh będą sobie robili hotele kupią XXX łóżek i będą je wynajmować :P

Elder Nagan
25-11-2006, 10:55
@Nic nie daja innym profesja
@Zmiany w domkach
Czy ktos z was pomyslal ze to znaczy ze bedziecie mogli odjac/dodac lozko w domku?
Ja np. mam bardzo duzy domek z tylko 2 lozkami!! W tej chwili sobie kupie jeszcze 1 czy 2 i nie bede juz sie musial wpraszac ludzia na kwatery.

ty chyba nie czytales tego co napisales

slimaczek
25-11-2006, 11:23
Heh, chyba pierwszy raz jest jakiś teaser który nie ma żadnych minusów. Jak zawsze pozostaje czekać na teaser #3 gdzie powinny być informacje dotyczące bardziej walki czy ogólnie profesji. I dobrze że na rooku będzie bank, w końcu rook będzie bezpieczniejszy i newbie nie będą musieli robić nowej postaci gdy się zginie (jak się zginęło na rooku na 2lv> to się nie opłacało dalej grać tą postacią). Cipsoft widocznie zabrał się za czytanie pomysłów graczy ;]

Gareen
25-11-2006, 11:50
Mam nadzieje tylko że bank bedzie miał PZ bo pomyślcie co bedzie sie działo jak w kolejce bedzie 10 osób i kazdemu bedzie sie spieszyc :D:D
A jak jeszcze jakis porywczy bedzie :P

Maderi
25-11-2006, 11:57
a może bedzie można robić napady ;P

Bedzie Super

Harry Xin
25-11-2006, 12:09
Żadnych minusów jak narazie... Podoba mi się ten update. Zapowiadają się święta z Tibią. :P

tomektrz
25-11-2006, 12:11
Konto w banku i dziennik zadań to chyba 2 pierwsze rzeczy dla FACC w tym update. Ale cieszę się, takie konto to może być dobra rzecz. Zawsze trochę więcej roboty dla hackerów, bo nie wystarczy już wyczyścić depo.

Kumulus
25-11-2006, 12:16

ja jeszcze pamiętam jak 3 lata temu nie było skulli i itemy i runy miały taki badziewny wygląd. Tibia 7.1 to chyba była :P

smikki
25-11-2006, 12:29
Fajne usprawnienia , wreszcie na rooku nie trzeba bedzie trzęść gaciami ze padniesz i caly dorobek poszed.:]

matiiii
25-11-2006, 12:36
Mam pewne pytanie:
Czy jezeli sa quest NIE ODKRYTE to tez beda pokazane na tej liscie?B)

Bedzie smiesznie jak bedzie pisalo : Magiclong sword quest :)

Tristo
25-11-2006, 12:39
Mam pewne pytanie:

hehehe,sluszna uwaga:p dlatego napewno tak nie bedzie:baby:

jesli o mnie chodzi to CIPki sie postaraly o prezent pod choinke;)

Vicious
25-11-2006, 13:04
Mam pewne pytanie:

Będą wpisane tylko te które zaczołeś lub skończyłeś. Tak jak w spell book nie masz wszystkich zaklęć tylko te które kupiłeś

Rogue
25-11-2006, 13:05
Wreszcie jakieś zmiany na Rook'u:)).Już myślałem że zapomnieli o tych biednych nowicjuszach:). Koniec z wiecznym staniem na rynku i krzyczeniam : Sell 3x Mace :)...naprawde brawo Cipki:cup:

Shiantis
25-11-2006, 13:06
Nareszcie pomyśleli o faccach! <cmok> a poza tym będzie na pewno fajnie, nie mogę się doczekać!
Jedyny minus to to, że rezczywiście będą czatować i dedać pod bankami. Chyba, że CipSoft znów wymyśli coś genialnego...

Gareen
25-11-2006, 13:08
Nareszcie pomyśleli o faccach! <cmok> a poza tym będzie na pewno fajnie, nie mogę się doczekać!
Jedyny minus to to, że rezczywiście będą czatować i dedać pod bankami. Chyba, że CipSoft znów wymyśli coś genialnego...

A to niby czemu juz nie bedziesz musial?
W banku bedziesz mogl zdeponowac tylko pieniadze ;]
nie itemy :>

Tristo
25-11-2006, 13:09
@UP
pfi.. narazie nie spotkalem nikogo stojacego pod bankami obowiazujacymi teraz w tibii do wymiany gp-platinum-crystal.. bez obaw:p nawet jesli to sa sposoby na PK:evul:

Gareen
25-11-2006, 13:12
@up
Wszystko sie moze zmienic :)

Rogue
25-11-2006, 13:30
Może banki będą w bliskim sąsiedztwie do DP i Protection Zone... w takim wypadku problem PK zniknie:))

Gareen
25-11-2006, 14:15
Może banki będą w bliskim sąsiedztwie do DP i Protection Zone... w takim wypadku problem PK zniknie:))

Obawiam się że CipSoft nie będzie aż tak wspaniałomyślny

Ginaw
25-11-2006, 14:29
Wystarczy wpakować do banków skrzynkę na listy i po kłopocie. Przed wyjęciem kasy adresujesz parcela, po sekundzie wysyłasz i już;]

music@l
25-11-2006, 14:40
Po co na mainlandzie banki ? jeżeli będą procenty od kasy rosły to okej ale wtedy każde miasto miałoby swój bank o odpowiednim (zmiennym) oprocentowaniu. Jeżeli tak nie będzie to po co banki na mainie jak mamy depo, okej dla Rookstayerów się przyda ale dla mainlandzistów?

@EDIT

do autora
czyli transferowanie to znaczy noszenie ze sobą karty debetowej i płacenie nią w sklepach? będzie super jak tak będzie W CAŁEJ TIBII bo wtedy jak ktoś mi ukradnie kartę (zbije mnie) to będę mógł ją zablokować i już Pk nie będzie mógł wybrać kasy! o i jeszcze dobrze byłoby gdyby takie klimatowe bankomaty zrobili na przykład wczęści ściany wulkanu Kazordoon (:]) będzie się kładło kartę i otworzy się okienko ile kasy czhcę wybrać i karta z kasą do plecaka, ale chodzi o to żeby to było tak w klimacie gry :)
A może Cipsoft wprowadzi kredytówkę :) będziemy mogli zaciągnąć se kredycik i potem spłacić :]

Super

Pawelan
25-11-2006, 14:48
To nie są banki. To są konta bankowe. Tak jak w realu. Idziesz se do jakiego miasta chcesz, do jakiego banku chcesz, a tam i tak mozna z bankomatu hajs podjac.

Vicious
25-11-2006, 14:52
Po co na mainlandzie banki ? jeżeli będą procenty od kasy rosły to okej ale wtedy każde miasto miałoby swój bank o odpowiednim (zmiennym) oprocentowaniu. Jeżeli tak nie będzie to po co banki na mainie jak mamy depo, okej dla Rookstayerów się przyda ale dla mainlandzistów?

Tylko jak kasę włożysz do depo w thais to nie będziesz mógł jej zabrać w np. venore.

Widzewszystko
25-11-2006, 15:42
Fajnie sie zapowiada ;] Ten dziennik będzie sopx i Banki ale mam nadzieje, że niebędzie sie zarqabiało jakiś % od sumki bo wtedy hlvle znowu sie bardzo zbogacą;p (wyobraźcie sobie 500 Cc na 10% rocznie -no jakiś taki h lvlek a taki jakiś gostek co ma 20k-taki ja ;p)
Pozdro

Gareen
25-11-2006, 15:55
@up
Ta masz racje. Na szczescie nic nie bylo napisane o oprocentowaniu kapitalu w banku :P

Filipeck
25-11-2006, 15:57
szczerze się wam przyznam, że to pierwszy update, który mnie w zapowiedziach niczym nie zraził. Bo ładne AB, questy, trochę dodatków do fabuły, a teraz coś co bardzo zmieni grę, a nie naruszy jej delikatnej struktury :) zapowiada się bardzo dobrze, bo niewiele zmieni a dużo doda, takie powinny być wszystkie updaty (chociaż ten 7.6 nie był taki zły ^^^, 7.7/8 z nowymi potworami był genialny) no to na ten brakuje skali :D cieszę się, że mam pacc, to sobie pooglądam :D

Shargen
25-11-2006, 16:22
Update taki sobie...Tibia powoli traci swoj stary klimat
a tak z innej beczki NOWE servery wychodza tylko na wakacje????

Vlad Dracula
25-11-2006, 17:02
Ciekawe czy bedzie mozna wpłacać jakieś klejnoty[nie kojażyć]

Pszemek LP
25-11-2006, 17:03
Najbardziej podoba mi się pomysł z kontami bankowymi :> Wkurzające jak masz kase w Carlin a jesteś np. w Thais czy Venore ;)
Podoba mi się też pomysł z dziennikiem zadań... Przynajmniej będe wiedział jakiego questa jakim charem już wykonałem :P
Usprawnienie poczty tibijskiej? Nie za bardzo jarze ale pewnie nie utrudni niczego xD
Reszta mnie nie obchodzi... Jam jest FACC :D

Ginaw
25-11-2006, 22:01
Jedno co mozna zaobserwowac przez pare ostatnich update to to ze tibia sie upraszcza, co do sposobu grania. Wszystko staje sie latwiejsze.. i coraz podobniejsze do innych MMORG... Niegdys w tibii podobalo mi sie wlasie to ze byla taka.. skomplikowana, nie jasna itp

No ale trzeba isc z duchem czasu :]

Marsyl
25-11-2006, 22:32
ten pomysł z bankiem moze byc udany...zobaczymy..
ale powinni zrobic dp na rooku...bowtedy na maina by sie wchodzilo z 2-5 k a nie 1-2 k

szymi
25-11-2006, 22:44
Jedno co mozna zaobserwowac przez pare ostatnich update to to ze tibia sie upraszcza, co do sposobu grania. Wszystko staje sie latwiejsze.. i coraz podobniejsze do innych MMORG... Niegdys w tibii podobalo mi sie wlasie to ze byla taka.. skomplikowana, nie jasna itp

No ale trzeba isc z duchem czasu :]

a według mnie tibia zawsze była jednym z prostszych MMORPG'ów jakie widziałem. w tibii jest intuicyjne sterowanie, nie ma miliona okienek z przeróżnymi dziwactwami, itemy mają maxymalnie 3 cechy (waga, atk, def, a nie jak w niektórych innych grach jakie mój głupi brat lubi po 10) a grafika jest prosta i przejrzysta.

btw obstawiam, że żadnego procentu nie bedzie

Marsyl
25-11-2006, 22:55
szymi dobrze mowi, tibia jest stosunkowo prostą grą i nei trzeba sie wysilać żeby w nią grać , np dziwi mnie to ze ludzi stosuja tbi...przeciez to jak wspomnialem latwa gra...a w gre gra sie dla przyjemnosci a nie zeby zdobyc jak najlepszy level czy tam cos..:(

Marek Tibioman
25-11-2006, 23:02
Wiedzialem ze po tym newsie ludzie zaraz beda pisac rzeczy typu: a ciekawe czy bedzie oprocentowanie, kredyt/pozyczka?". Ehh.... a btw zapowiada sie spoko update, bo nie ma (jak narazie) zbyt duzo nowosci:p ale poczekajmy do nastepnego (prawdopodobnie ostatniego) newsa o update to sie dowiemy co w nim skopia:(

XIII
26-11-2006, 00:49
szymi dobrze mowi, tibia jest stosunkowo prostą grą i nei trzeba sie wysilać żeby w nią grać , np dziwi mnie to ze ludzi stosuja tbi...przeciez to jak wspomnialem latwa gra...a w gre gra sie dla przyjemnosci a nie zeby zdobyc jak najlepszy level czy tam cos..:(

Ale czy robienie runek przez x czasu, zeby osiagnac x mlvl, patrzac sie w monitor, jest ciekawe?
Tak samo caveboty - czy ciekawe jest tluczenie przez x czasu, zeby osiagnac x lvl, tych samych potworkow, jest ciekawe?

@temat
Niech zrobia te gre tylko dla PACC i beda sobie mogli odpuscic te zachety.
Przy okazji, czekam na test server.

Danken00
26-11-2006, 09:23
Dobry pomysł z tymi bankami:) ciekawe tylko gdzie je umiejscowią:confused:

PiSowstrzymywacz
26-11-2006, 11:12
1. bank-> może być fajnie, raczej zmiana na lepsze niż na gorzsze
2. domki-> jeszcze lepiej, wkońcu będzie można upuścić wodzy fantazjii:)
3. dziennik-> super sprawa, szczególnie że majac kilka postaci można sie pogubić:P

Jedynym słowem update wydaje się narazie wielkim plusem, więc ludzie nie marudzić:D a i tak co 3 post kończy się słowami "niech lepiej zrobią całą grę płateną". Co za naród, co za ludzie:;P

budda89
26-11-2006, 13:36
banki na bank ulatwia gre :P i beda przydatne
a co do domkow nie mam pacc wiec sie nie wypowiadam (narazie nie mam)
przydatna rzecz napewno bedzie dziennik, bo watpie aby ktos pamietal jakie qesty juz wykonal a jakich nie..
mam nadzieje ze to nie wszystkie czesci tego update

Cashtan
26-11-2006, 14:32
Nie pomysleliscie o tym ze jak pisalo gdzies ze zmiany maja dotyczyc klienta gry to bank moze byc cos takiego jak hotkeys?
Wiecie, takie okienko i tam ile masz kasy , ile chcesz wplacic z jakiego dp itp :P To bylby anti-noob bank, zaden noob by nie blokowal miejsca

@Edit
Dobra, to byl glupi pomysl :D

Smichael
26-11-2006, 14:42
update ood wakacji zeszlego roku psuja tylko tibie ja wolalem jak ta gra byla prosta a nie zkomplikowana rody itp zniszczyly frajde z grania drudem / sorcem bo zaduzo noobkow tera nimi gra..
tibia idzie w te strone zeby miec jak najlepszy lvl a nie frajde z gry
np wprowadzenie 45 lvla zeby robic sdki .. duze lvle by robic jakiekolwiek runy.. cipsoft nie mogl se poradzic z cheaterami to wymyslil inne bajery
tak samo z cip botem ktory przesadzil o tym ze lvl góruje a nie tak jak kiedys skill i pomyslunek..

Tanivupo
26-11-2006, 16:38
Nic tylko czekac na update;d ktory wyglada na taki ktory bedzie mi sie podobal;d

Macias565
26-11-2006, 17:11
Szkoda ze nic nie zrobili dla Faccow na mainie :( tylko co zrobili to te banki, a z tymi domkami to jak ktos mieszka w GH to moze zamknac swoje okno czy musi wlasciciel budynku :))?

Doprawdy nic nie zrobili?
-A odnowione ab'dendriel?
-A banki w Tibi

To jest jeden z niewielu porządnych update dla FACC

Slivi
26-11-2006, 17:56
Ciekawe czy ten bank nalicza procenty 8o i daje pozyczki jak PROVIDENT 8o

Ale niezla sprawa z tymi bankami a kazdym miescie, bedzie troche ciekawie :D

Huriel
26-11-2006, 18:16
Dobry pomysł wielki 'plus' dla Cipow ;) oby tak dalej sie rozwijala tibia, jeszcze jak by troche mniej n00b'ow bylo to by bylo po prostu exxtrraa :P

Zalewiak
26-11-2006, 18:18
Beczka na rooku dp to ja jest dp to parcele mozna przysylacB)

Pawelan
26-11-2006, 18:43
Ludzie... Na rooku nie zrobia dp bo to nie jest miejsce do grania _._ To jest miejsce gdzie sie uczy grac i sie je zostawia. Jakby Cipsoft uwazal rooka za normalna wyspe to by zrobil profesje rookslayer i dodal dp na rooku. I tak sie cieszcie ze mozna wbic lvl wiekszy niz 8 :P

A co do transferow: Pomyslcie. Gdyby mozliwe bylo przelanie pieniedzy z postaci x na postac y to moznaby bylo miec ile sie chce (no nie do konca ale wiecie o co mi chodzi) haju na rooku (przelac z postaci na mainie). I odwrotnie - z rooka gdzie za kazdego hatcheta brass shielda i innego macea sie dostaje niezly hajs (nie mega giga super ale zawsze) mozna by bylo przelac hajs na maina (moze to nie jesz najlepsza metoda robienia forsy ale jak sie posiedzi godzinke takim rookstayerem powiedzmy na 15lvlu na skielach...)

Saviour
26-11-2006, 19:07
bank = możliwość trzymania kasy w czymś podobnym do depo tylko n aforsę i wybierania jej w każdym mieście - a nie jakieś pożyczki, oprocentowania, przelewy i inne pierdoły, OPAMIĘTAJCIE SIĘ -.-

demolishero
26-11-2006, 20:09
Update z tego co widze bedzie spoko. Usuwanie łóżek z domków i co dla mnie ważne guildhalli jest spx bo wynajmujac facowi pokoj zyskasz wicej miejsca w pokoju a faccowi na g.... łóżko jak i tak spać nie może w nim. Co do banku też spoko,nie bedelatalpo miasatch zeby za domek zaplacic.:)

coconut
26-11-2006, 20:53
@up
a probowales na nie wejsc?? -.- albo kliknac na nie lewym...no niee.. gdzie by sie tam dalo spac :/ <ironia>
@edit
oops nie zauwarzylem ze muwisz "faccowi" xD

Pawelan
26-11-2006, 21:37
bank = możliwość trzymania kasy w czymś podobnym do depo tylko n aforsę i wybierania jej w każdym mieście - a nie jakieś pożyczki, oprocentowania, przelewy i inne pierdoły, OPAMIĘTAJCIE SIĘ -.-

To bedzie jakos inaczej rozwiazane. Jak chcialbys to zrobic? Ze jak wkladasz hajs to to sie da a jak cos innego to pojawia se Sorry not possible albo cos takiego? Pozatym to by wymagało zrobienia tak z 10 takich stanowisk. Chociaz w sumie... Moze to beda takie bankomaty ze np gdzies na obrzezu miasta (albo i poza miastem) bedzie sobie stala skrzynka z ktorej sie bierze/daje hajs...

Helige
26-11-2006, 21:45
To łóżko też będzie trzeba kupic? Jak tak to bedzie lepiej bo będzie mozna mieć więcej łóżek niż np. 1.B)

Pioter2
26-11-2006, 22:02
ALe czy bedą banki dal facc?? I kiedy bedzie ten updates?

SerisZ
26-11-2006, 22:24
Ja tam najbardzie ciesze sie z up z powodu nowych servów.
co do terminu up to uwazam, że bedzie on w przeciągu tygodnia od 5 grudnia(koniec licytacji domków).

Snuja
27-11-2006, 09:17
YES YES YES!!! BANK NA ROOKU!!!! i tak trzymać!!

a tak wogle to mi się podoba trzymanie całej kasy w jednym miejscu, to wnerwia jak muszę parcelem wysyłać gpki do kazo jak ide cos kupic

z domkami fajne, lol, postawie sobie 4 łóżka i zostanę druidfarmerem ^^
tylko mam nadzieje że nie będzie sie tego dało wypchnąć poza domek, nie chcę się pewnego dnia obudzić w swoim łóżku... stojącym w środku MOLSu...

generalnie, 10/10 z tym wszystkim! gz chłopcy z cip-u ^^

Smichael
27-11-2006, 10:35
Nie moglem sobie odpuscic tej przyjemnosci:

Smichael
Data dołączenia: 09 07 2005
Lokacja: Relaks Leszno +
Profesja: Elder Druid
Gildia: Illiade
Poziom: -+

ok ok.. tyle ze jak ktos gral bez wandow itp?
myslisz ze jestes modem i cwaniaczysz ehhhhh

Coray
27-11-2006, 10:36
YES YES YES!!! BANK NA ROOKU!!!! i tak trzymać!!

a tak wogle to mi się podoba trzymanie całej kasy w jednym miejscu, to wnerwia jak muszę parcelem wysyłać gpki do kazo jak ide cos kupic

z domkami fajne, lol, postawie sobie 4 łóżka i zostanę druidfarmerem ^^
tylko mam nadzieje że nie będzie sie tego dało wypchnąć poza domek, nie chcę się pewnego dnia obudzić w swoim łóżku... stojącym w środku MOLSu...

generalnie, 10/10 z tym wszystkim! gz chłopcy z cip-u ^^

Haha XD Obudzisz się na środku Orc Fortess otoczony przez 8 warlordów i paru shamanów ^^ Już ja się o to postaram. Już sobie wyobrażam minę osoby, która budzi się w demon cave ^.^ heehe szkoda tylko, że nie będzie można tego robić ;( Oj a ten bank jest zajebisty, teraz nie będę robić 10 depocharów ... -.-'' ;P

Celoz
27-11-2006, 17:07
No i bardzo dobrze!
Ech, po co kończyłem z Tibią :(

zux
27-11-2006, 17:48
Mnie tam osobiście planowane zmiany cieszą ;)

maciek_92
27-11-2006, 19:12
@Bank
Niezły bajer ale bez niego tez nie było najgorzej.
@Domki
I tak PACCa nie mam więc mnie to lotto.
@Dziennik
Cool, ale pewno bedzie napisane że np.
You have found a 100 platinum coin
You have found a magic sword itp.
@Ogólnie
Zapowiada sie całkiem fajny Apdejt :p

Edit.
@Rook
Hmm... gram na mainie wiec mało mnie to interesuje.

P0zdr0

paruvkovic07
27-11-2006, 20:24
Hehe pewnie bank na Rooku będzie dla PACC. Ach ta Tibia...

L. W.
27-11-2006, 22:01
@up: tam chyba nie ma napisane (przynajmniej na tibia.pl) że jest tylko dla PACC

Saviour
27-11-2006, 23:44
Ktośtam up@
Na bank przy dzienniku questów nie będzie "you have found..." bo wersja "you have found a BAG" powtarzałąby się ze 100 razy...

FellanK
28-11-2006, 00:07
no caly czas o tym banku na rooku i git ze ten trade channel bedzie inny bo czasami low lvl'e spamoja na trade...no i podobno maja powstac nowe spoty na rooku??

Devil666
28-11-2006, 00:57
A mi sie te zmiany nawet podobają B)
Mam tylko pytanie czy zmienia sie grafiki (Oprucz AB :P)
I czy dojada jakies nowe potworki?? :>
Juz sobie wyobrazam zamieszanie z otsami 8o 8o

hapnik
28-11-2006, 07:16
Ogólnie fajny Update, ale najbardziej mnie cieszy Bank na Rooku B) Oby tylko był dla FACC :cup:

Gallar
28-11-2006, 09:37
Hmm, ciekaw jestem pewnej rzeczy.. bo skoro jak damy pieniądze do banku, to będzie je można w dowolnej innej filii tegoż banku odebrać.
Czyli mam rozumieć że jeśli wyjdę na Maina, z innej postaci wezmę ileś tam kasy, wsadzę ją do banku i się zrookuje - będę mieć do niej dostęp na rooku?
Jeśli tak, idiotyzm.
Ceny na Rooku praktycznie wszystkiego ostro spadną, bo pewnie z połowa, jak nie więcej rookstayerów sobie z Maina kasę weźmie. Każdy, będzie mieć na wszystko. ;- )

Matekneo
28-11-2006, 12:04
Ehhh... :> Ten update zachca mnie do powrotu do gry... jednak mam nadzieje, ze to dopiero przedsmak tego, co bedzie ;]

Co do domkow: Nie mam pacc, ale domek mam, wiec jestem rownie zadowolony (jesli mozna to tak nazwac) co z innych zmian ;)

kaniak16
28-11-2006, 12:17
Co do banku:

Jesli moglby mi ktos powiedziec to jasno, poniewaz dreczy mnie to pytanie odkad uslyszalem o Banku:

Skoro, wplacona kasa bedzie dostepna w kazdym miescie, to jezeli haker za zhakowanej postaci, pojdzie do banku, to bedzie mogl wybrac wszystkie pieniadze i przelac na swoje "Oryginalne" konto? Jezeli tak, to mowie bye bye Bank

:)

Winicius_Selena
28-11-2006, 12:18
To dobra informacja dla wszystkich (nareszcie konto bankowe).
Na rookgaard tak samo > nareszcie nie trzeba będzie chować kasy w depo charach.
_____
Ale nie czarujmy się, co to za problem zrobić w dosie jakąś rzecz i jarać się nią co piątek.

Knight Patryk
28-11-2006, 16:53
Hehe pewnie bank na Rooku będzie dla PACC. Ach ta Tibia...
... Jakbys czytal to Tibia facc to jakby wersja demo i rzadko ktora gra jest w pelni darmowa bo musza sie z czegos utrzymywac i wasze narzekanie ze tylko dla pacc jest zalosne i to swiadczy o tym ze was nie stac...
@Bank
Bank mnie nie obchodzi kase mozna rowniez trzymac w dp no chyba ze jakis % bedzie:D
@Dziennik
faaajne;]
@ogolnie
Tylko zalety wad nie ma chyba ze jakies klasy zmienia(najgorzej z palkiem...)

Pawelan
28-11-2006, 17:10
Hmm, ciekaw jestem pewnej rzeczy.. bo skoro jak damy pieniądze do banku, to będzie je można w dowolnej innej filii tegoż banku odebrać.
Czyli mam rozumieć że jeśli wyjdę na Maina, z innej postaci wezmę ileś tam kasy, wsadzę ją do banku i się zrookuje - będę mieć do niej dostęp na rooku?
Jeśli tak, idiotyzm.
Ceny na Rooku praktycznie wszystkiego ostro spadną, bo pewnie z połowa, jak nie więcej rookstayerów sobie z Maina kasę weźmie. Każdy, będzie mieć na wszystko. ;- )

Co najwyzej platynka to nie bedzie juz rare. Sory ale nie jest trudno zarobic na itemki niezbedne do przejscia rooka. Zwlaszcza jesli to 2 czy ktorastam postac.

Co do banku:

Jesli moglby mi ktos powiedziec to jasno, poniewaz dreczy mnie to pytanie odkad uslyszalem o Banku:

Skoro, wplacona kasa bedzie dostepna w kazdym miescie, to jezeli haker za zhakowanej postaci, pojdzie do banku, to bedzie mogl wybrac wszystkie pieniadze i przelac na swoje "Oryginalne" konto? Jezeli tak, to mowie bye bye Bank

Pomysl. Moge sie zalozyc ze trzymasz forse w depo miasta w ktorym wlasnie jestes, o ile nie jestes wlasnie na jakims hucie/musiales sie nagl wylogowac/cos zalatwiales w innym miescie (to normalne raczej). Pozatym myslisz ze jak ktos cie shakuje i nie znajdzie nic w dp to nie pojdzie do nastepnego miasta? Choc masz troche racji - to troche ulatwi czyszczenie konta z kasy to teraz i tak nie jest to wielki problem.

SerisZ
28-11-2006, 17:15
Co do banku:

teraz bediesz mógł sobie odłożyć kase jeszcze w dp w jakimś mieście, a jak cię haknie ktoś to może sobie odpuścić po oczyszczeniu banku chyba że bedzie mu się chciało all miasta przeglągać.

filczyk
28-11-2006, 17:50
Hasło do konta bankowego rozwiąże sprawę :D
po haku z zgromadzonych pieniędzy będzie można wstać na nogi

Ksen
28-11-2006, 18:19
@Knight Patryk.
nie tylko pallek ma najgorzej bo najt tez sie zalicza do nich.
Przydala by sie jakas akcja Vocation balacne czy cus bo lipa jest:baby:
Mam tu pewnien link z tibi.com na temat Underpowering Knights
http://forum.tibia.com/forum/index.php?subtopic=thread&threadid=1280141

skomentujcie to :)

Matekneo
28-11-2006, 18:19
Tia haselko albo sms informacyjny bedzie przychodzic i czy sie zgadzasz :p Ogolnie to macie racje, troche to ulatwi prace hackerom, ale zawsze na wszelki wypadek mozna troche w innym miescie zostawic (hacker zobaczy ze kasa w baku to gdzie indziej nie bedzie szukac :P )... tak to chociaz czas byl zeby zmienic haslo zanim pojdzie do innego miasta :p

Ksen
28-11-2006, 18:21
Hasło do konta bankowego rozwiąże sprawę :D
po haku z zgromadzonych pieniędzy będzie można wstać na nogi

ehh jak masz logera to proste ze bedziesz mial hakniete tez konto bankowe :/

paruvkovic07
28-11-2006, 19:04
@Knight Patryk:
Nieoplaca mnie sie kupowac pacca bo i tak juz w niegram to 1.
A 2. mamy 2006 rok a grafa w Tibii tylko oczy moze wypalic:evul: . Po co mam w bloto wywalic 90zł jak i tak jeszcze trzeba bedzie okulary kupic :evul:

Edit: Sa w Tibii konie? Nie? Isnieja gry BEZPLATNE w ktorych sa. Grajcie w Tibie jak chcecie. Ja wyrazam tylko swoja opinie.

Pawelan
28-11-2006, 20:56
Mysle ze w tym banku moze byc haslo. Ostatnio w kazdy updacie jest jakis anty sharer czy anty boter. Moze teraz zrobia tez haslo na konto bankowe (anty hacker?)

Ze na key loggera to nie pomoze? Jak nie uzywasz botow cz czegos takiego to juz prawie nie masz szans na zlapanie keylogga. Potem mozesz jeszcze miec problem jak bedziesz sie logowac na innym kompie ale po prostu loguj sie tylko u siebie/u zaufanych kumpli
Nie mowiac juz o czys takim jak klawiatura kalkulatora (klikasz numery a nie wpisujesz klawiatura).

Rennix
29-11-2006, 15:43
I będzie Git:p
Wreszcie będe mieć konto jak w PKO xD!
Pozdro...

Barcio Punisher
29-11-2006, 20:56
Jak to czytałem myślałem że to będzie konto w bandku xD...
Ale fajnie będzie :).

Pawsken
30-11-2006, 14:51
Ciekawe w którym budynku będzie ten bank.Może pod biblioteką??tam by depo pasowało zrobić

Winicius_Selena
30-11-2006, 18:34
O właśnie, przyda się konkretne hasło do banku (najlepiej dłuższe i mało prawdopodne do wpisania np. abc)
I nareszcie dobrze na PvP - nie musimy martwić się o kasę ani o jej transport, nie wydajemy na parcel itp.

Wampiros
30-11-2006, 19:10
Jak konto bankowe to moze zrobia tez jakies oprocentowanie. Bo poco komu konto jak pieniadze tam na siebie niebenda zarabiac :D

Pawsken
01-12-2006, 13:58
Jak konto bankowe to moze zrobia tez jakies oprocentowanie. Bo poco komu konto jak pieniadze tam na siebie niebenda zarabiac :D

Dobry pomysł!!Popieram :D

simplement_femme
02-12-2006, 11:45
MI ma sie podoba pomysł. wreszcie cos nowego na rooku. .. Depo jest tam bardzo potrzebne! Mam nadzieje ze bank w pewnym sensie ułatwi sprawe. =)

homberprezes
04-12-2006, 19:02
mam pytanie co sie stanie z listami z przed update zostana usuniete czy data im sie zmieni ?

<<<Kiemi>>>
05-12-2006, 17:26
Bardzo fajny pomysl...ale pomyslcie...w banku beda kolejki takie, ze sam NPC bedzie sie platal w zdaniach :/ Najbardziej, podoba mi sie to, ze bedzie mozna zobaczyc na jakim quescie nie bylismy, bylismy czy jaki quest wykonujemy (to chyba bedzie tylko z postmanem).

PapaSmurF
06-12-2006, 07:35
Pytanko Kiedy wejdzie ten Ubdate z Bankiem ?:>;)

Galeon
11-12-2006, 21:21
ten upadate bedzie COOL!!! :D najlepszy bedzie bank! nareszcie mozna bedzie bezpiecznie wyslac kase doswojego miasta a nie przez parcela i goraczkowanie sie czy dojdzie bo poczta kradnie przesylki! fajne tez bedzie pieczenie ciast! nareszcie wlasne przepisy i wypieki xD

PS NIE BEDZIE ZADNEGO DEPO NA ROOKU!! to bedzie BANK! DEPO-BANK = duuuża różnica -.- w depo mozna trzymac rzeczy, w banku tylko kase! czy to takie trudne do zrozumienia?! -.-

gadulka_10
13-12-2006, 09:51
No tak ,,, wszyscy się cieszą z tych banków a ja nawet nie wiem gdzie i czy są naprawdę ... Odpiszcie jak możecie

gadulka_10
13-12-2006, 09:56
Acha ... A jak się piecze ciasta ? I skąd wziąć na mainie składniki na nie ?
Odpowiedzcie bo już chcę piec !! A i czy na rooku też można piec ciasta ??

Te składniki najlepiej jak najbliżej venore ! 8o 8o 8o

Mazix
13-12-2006, 10:10
Tak , bardzo się ciesze że jest Trade - Rookgaard.
Spójżmy na to ze strony rookstayera:
NA trade musiałby pisać Buy katana >>>ROOKGAARD<<<(to przykład)
Highlvl nie patrzy na takie oferty
:p :p :p

smikki
13-12-2006, 13:19
Mam pytanko jak można wypłacić pieniądze bo mi utkło :D