Pokaż pełną wersje : Serwis lepszy od rapidshare.de ?
Witam chciałem zaprezentować serwis lepszy od wyżej wymienionego .. tym serwisem jest http://www.fileden.com :) można wrzucać do pół GB danych .. i dane nie są tracone ... prędkość ściągania ładna.. wystarczy się zarejestrować ... i fajnie było by gdyby skończyła się w końcu era Rapida... proszę o komenty (ekhmm nie wszystkich Trolli naraz ;) )
Z góry przepraszam że to nie ten temat co trzeba ALE .. tu jest dużo ludzi ( w tym temacie ..) i mam nadzieje że zaczniecie wrzucać pliki na fileden.com
eee.. co to za hoster? tam mozna obrazki tylko wgrywac?
500MB (na jedno konto!! - trzeba sie rejestrowac!) i 5GB transferu na miesiac! (jak wgrasz filmik 200MB to 25 sciagniec i juz sie nie da wiecej do konca miesiaca.. ) max speed: 100kb/sec (12,5KB/s?)
Wolałbym rapidshare.. ale puki co mam już miejsce na filmy w necie i zamierzam przed świętami udostępnić je wszystkim użytkownikom Tibia.pl!
Będzie można wgrywać pliki do 7 MB (.rec tylko) i ściagać je bez ograniczeń(!), bez czekania paru sekund, bez rejestracji i puki co nawet bez reklam. Miejsce mógłbym udostepnić chociażby od zaraz, ale pisze jeszcze wyszukiwarke filmów dzięki której będzie można znaleźć filmy na których występują dane osoby, dane miejsca (np. dane miasto) adres:
http://tibicam.superhost.pl (http://tibicam.superhost.pl/)
@Hide
Czy te miejsce na filmy będzie docelowo w formie serwera ftp w takiej postaci jak teraz czyli listy plików czy też zmieni swój wygląd?
Szybkość jest konkretna bo plik Tank_AI.avi mi zjechał z 700KB/s więc może być dobre przedsięwzięcie na filmiki z tibii.
No, więc miejsca mam 30GB (~30.000 filmów .rec) i trensfer 50GB/miesiąc (50.000 ściagnieć/miesiac filmów .rec) . Jedyna wada to dostępność tych serverów na poziomie 95% :S
Co do wyglądu to oczywiście będzie wszystko wyświetlane na stronie (między innymi dlatego, że nie moge udostępnić plików przez FTP bez logowania). Będzie wyszukiwarka w której można szukać filmów na ktorych ginęły dane osoby, zabijały dane osoby, dane lvle, filmy z wybranych miejsc i oczywiście typy filmów (PK, war, hunt itd.). Na liście filmów nie będą wyświetlane filmy z Quest Spoilingiem (oddzielna lista). Filmy będzie można komentować i oceniać (zajerestrowani użytkownicy). Każdy będzie mogł wgrać swój film bez logowania (wystarczy wpisać pare podstawowych parametrów- typ filmu, jaki lvl kręci, name osoby kręcącej i wersja Tibii), ale tylko osoby zalogowane będą mogły zgłosić chęc usunięcia filmiku (swojego). To tyle na razie z planów, a na wykonanie dałem sobie czas do świąt :)
Dzisiaj rozwiązałem problem z dodawaniem i edycja wpisów(filmów) w bazie danych (potrzebnej do wyszukiwania).
AAAaaa.. No i jeszcze jedna baardzo ważna sprawa. Nazwa filmu będzie mówiła o filmie i zostanie odpowiednio sformatowana, żeby nigdy już nie wystąpił błąd zbyt długiej nazwy filmu. Przykłady:
PK-Nizahe~-by-Hideta~-172.rec
/\ dla filmu o pk na którym "Nizahe Inferno" ginie od "Hidetaka" i na koniec 3 cyfry żeby nazwy plików się nie powtarzały.
PK-45-67_3~by~13-142_12-dws.rec
/\ dla filmu o PK na którym giną 3 osoby z lvl najniżeszego 45 najwyższego 67, a zabijaja je 12 osób na lvlach od 13 do 142.
Dzięki temu osóby które nauczą się odczytywać nazwy będą wiedzieć o czym jest film :)
Mam nadzieje, że to pomoże choć trochę graczą Tibii.
-------To pisał brat Hide, czyli Gesior (zapomniałem się przelogować - to ja robię tą stronkę)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.