zaloguj się

Pokaż pełną wersje : moje pixel(arty) colin

colin
28-11-2006, 11:33
może zorbię z tego galerie ale narazie zamieszczam tylko 2 pixele

http://pixeljoint.com/files/icons/full/nietoperz(t).png
http://pixeljoint.com/files/icons/full/kangoor.png

Lasooch
28-11-2006, 11:42
Ładne nawet. W drugiej pracy dziwne kolory. No i takie trochę niewyraźne - chyba konturów mi tu brakuje, albo czegoś...

Alanus Lutinum
28-11-2006, 16:09
Bardzo ładnie. Tylko ten kangur jakiś niebeiski jest i dorób tygrysowi kreski czy tam prążki.

Kolidos
28-11-2006, 16:10
Super, naprawdę bardzo mi się podoba. Jeżeli dałoby się zrobić płynniejsze przejścia pomiędzy cieniowaniem to by było bosko :)

Randlemen
28-11-2006, 16:27
Naprawdę bardzo fajne prace. Ciekawy styl, pierwszy raz się z czymś takim spotykamB)

slawekmag
28-11-2006, 16:33
Twoje linearty?

Linearty ładne, pokolorowanie nie. AA też brak.
Ogółem słabe i lineart pewnie nie twój.

Pan i Wladca
28-11-2006, 16:37
Kangur niebieski, nietoperz niebieski z fioletowymi skrzydłami?! Człowieku, troche realizmu =)

MKM
28-11-2006, 20:38
Kolorki takie nie ciekawe, kontury też niezbyt, jestem ciekawy co zrobiłes poza tym :)

i ciagle czekam na pixel w 1oo barwach pozdro dla pana MKM temat

Odemnie się ich nie doczekasz, bo nie gustuje w grafikach tego typu. Co do barw, to poza nimi, chodziło mi równierz o ich odcienie, a to zależy od wielkości i rodzaju wykonywanego pixelarta. W przytoczonym przez ciebie temacie osoba robiąca "pixelarty" użyła poprostu za mało barw, bo tylko aż 4 może 6, a Ty po 3 działach bluzgów i poniżeń chciałeś mu doradzić... tym bardziej że chłopak został zbanowany, czy to normalne? (odpowiedz na pw, bo nie chce się wykłucać czy tak czy nie, bo o to tutaj nie chodzi)

Descartes
28-11-2006, 21:39
Pan colin ma także konto na www.pixeljoint.com, gdzie też zamieścił swoje prace. Z tym, że tamten colin mieszka w Zjednoczonym Królestwie. Sprawdź ktoś jego ISP, zobaczymy, czy to ta sama osoba.

Wybacz colin, ale zawsze mam takie podejście do nowych, co ot tak wyskakują z ponadprzeciętnymi pracami. ;p

colin
28-11-2006, 22:04
. Z tym, że tamten colin mieszka w Zjednoczonym Królestwie. Sprawdź ktoś jego ISP, zobaczymy, czy to ta sama osoba.

bo mieszkam, sprawdz moje ip albo powiedz co mam zmienic na tamtym drugim koncie, jak dla mnie nie ma zadnych problemow, prace 1oo% moje konto moje, jak to tutaj i tam. pozdro

sorrki ale zaczyna robic sie off topic

Arnisan
28-11-2006, 22:06
jezeli sam zrobiles to git, jesli nie to przykro, ale jak udalo Ci sie zachowac z takim "talentem"? kolorki zmien i zastosuj AA i ten..ee.. gatunek kotowatych jakis maly przy kangurze nawet jesli skacze z kąta, plynniejsze przejscia kolorow zrob, powodzenia.

shadow1230
28-11-2006, 22:41
Coś w tym jest, że mi się podoba, jednak w doborze kolorów to nie jesteś najlepszy, chyba że to Twój sposób przedstawienia to zwracam honor.

Bedlin
28-11-2006, 23:19
co wy w nich takiego "EXTRA czy ŁADNE" widzicie?
może i wykonanie 20% mi się podoba. najbardziej mi się podoba zawzięcie do pracy ;'d gz, tak trzymaj.

Vanhelsen
28-11-2006, 23:50
A mi się podoba :) O ile nietoperek kiepski, trochę dałeś 4 liter z cieniowaniem, to drugi obrazek jest gutt :)

@PiW: aww, a Picassowi / Dali'emu też będziesz wytykać brak realizmu? :D

Ja się nie czepiam, ma swój styl który mi się podoba... Czy teraz wszystko jusi być takie na maxa fotorealistyczne itp itd?... ehh...

Eileen
29-11-2006, 00:02
@up
Nom, masz rację. Realizm nie jest konieczny, ale wiele osób go lubi, np. - ja. Ale ja dążę do realizmu z innego powodu - najpierw chcę odwzorować jak najrealniej rzeczywistość, żeby potem realnie narysować własne marzenia ^^

Ale to już inna bajka.

Co do tych prac - są fajne i nawet specjalnie włączyłam windowsową "lupę" żeby sobie popatrzeć na ich wykonanie. Może i nie ma AA, ale za to ładnie popracowałeś kolorami. Może i nie są one realistyczne, ale ładnie położone. Mi osobiście brakuje odrobinę większego kontrastu - ale to moje własne zdanie i inni nie muszą się z nim zgadzać. Widac, że zaznaczyłeś u kotka ten "skrót" jego ciała, poprzez ustawienie, ale jest on mało widoczny przy takim, a nie innym kontraście.

I ogólnie podziwiam cię, bo sama dopiero zaczynam się z tym bawić. Ale narazie moje "dzieła" zachowuję dla siebie, bo narazie ja tego bym "dziełami" nie nazwała...

Pozdrowionka

Eileen Blue Rose

Arrivald
29-11-2006, 00:47
Mhm, bardzo fajne, bez konturu a wyglada w porzadku :) Tylko odnosze dziwne wrazenie ze sa one odzworowaniem jakichs zdjec... bardzo ciezko o taka precyzje i wyobraznie przestrzenna jak w przypadku wykonania nietoperza. Jak to robiles wszystko z glowy to gratuluje.

Pan i Wladca
29-11-2006, 01:09
Poprostu nie lubie jak coś żywego, coś z naszego świata wygląda inaczej niż powinno. Jakby robil demona jakiegos to moglby być nawet złoty z zielonym fifolkiem.
colin ile Ci ten nietoperek czasu zajął?

colin
29-11-2006, 01:24
colin ile Ci ten nietoperek czasu zajął?

nie pamietam ale wiem ze niespieszylem sie mysle ze kolo tygodnia kazdego dnia po 15 czasem moze dluzej (minut) to stara praca naprawde ciezko mi odpowiedziec

Arnisan
29-11-2006, 09:05
tak szybko takiego nietoperza zrobiles? nie no, bardzo mi sie on podoba, ale tylko 75-100 minut...? czasami pixelarta 32x32 robi sie dluzej...no coz, dla chcacego nic trudnego :) wzorowales sie na zdjeciu?

colin
29-11-2006, 11:15
wzorowales sie na zdjeciu?

zdjecie+zdjecie+obrazek+rysunek z j.polskiego+czysta kartka+olowak=szkic x2-->skaner-->jakis program zeby zmniejszyc wage-->paint i zabawa z obrobka lineartu-->paint+kolory=to co powstalo (ile czasu ciezko powiedziec) mysle ze to rozwieje wszelkie watpliwosci a jak nie to pytac9 dalej

slawekmag
29-11-2006, 14:49
To w takim razie słabe.

Pan i Wladca
29-11-2006, 15:36
Robiłem taką panienke w pixelach co klęczy na kolanach i sie opiera rękoma, ale nie mam czasu dokańczać, dokończył byś? Przynajmniej spróbował? ;p

Descartes
29-11-2006, 16:45
Przapraszam i zwracam honor.

Arnisan
29-11-2006, 18:10
wszystko sie rozwialo ;p no to rzeczywiscie nie wyszlo git, gdyby to bylo cale w paintcie wiecej ludzi by Cie szanowalo jako pixelartyste, ale skaner i nudna lekcja polskiego to za malo jednak ;p sprobuj chociaz ze zdjecia ale bez skanera i pokaz efekty pracy...zrobisz to?

Zillek Edonek
29-11-2006, 20:07
Czy ten nietoperz to jakiś Pokemon? Serio mi troche wygląda na pokemona:p
Ale te kolory mnie odstraszają.

colin
29-11-2006, 20:50
Cie szanowalo jako pixelartyste
nie uwazam sie za artyste, byla to moja druga praca w zyciu robiona tym stylem( ogolem mam 5 prac na swoim koncie ale jak narazie tylko do dwoch dostep)
Czy ten nietoperz to jakiś Pokemon?
robiac go nie mialem na mysli pokemonow
sprobuj chociaz ze zdjecia ale bez skanera i pokaz efekty pracy...zrobisz to?
czemu nie bedzie zabawnie po dwoch latach przerwy
nie mam dostepu w tej chwili do skanera
Robiłem taką panienke w pixelach co klęczy na kolanach i sie opiera rękoma, ale nie mam czasu dokańczać, dokończył byś? Przynajmniej spróbował?
czemu nie

aktualnie nie dysponuje czasem
prawdopodobnie za tydzien powinna zmienic sie sytuacja

Pan i Wladca
29-11-2006, 21:46
Podeśle ci na PW w najblizszym czasie =)

Arnisan
29-11-2006, 21:56
jesli ktos odnosi jakies sukcesy (o wiele) wieksze niz "nie_gap_sie" w rysowaniu, wg mnie ma jakies miano artysty, bo to nie jest latwe przeciez cokolwiek stworzyc, temu trzeba sie oddac. ja tak naprawde nie rysuje zawodowo w paintcie czy nie rysuje bardzo ladnie na kartce ale za to swietnie maluje figurki, ale tutaj sie to nie liczy z tego co wiem.
powodzenia.

Ghard Lage
03-12-2006, 21:49
Mnie się nie podoba. Wogle takie nie estetyczne te prace - robione na szybkiego?

LolnY
11-12-2006, 13:08
Czy ten nietoperz to jakiś Pokemon? Serio mi troche wygląda na pokemona:p
Ale te kolory mnie odstraszają.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/it/6/60/041_Zubat.png...

Eileen
12-12-2006, 22:42
Hmm... Mi tam się z pokemonem nie kojarzyło, ale, że kolory takie "nietypowe" to fakt. Ale to dobrze jak na mnie - dzięki temu prace są oryginalne.