PDA

Pokaż pełną wersje : Galeria Szalonego Nurkowca

Szalony Nurkowiec
30-11-2006, 22:14
AKTUALKA NR 4 z 20 września 2007
Jak dawno nie dałem żadnej nowej pracy. A to dlatego, że przez wakacje miałem tablet w serwisie, ale jakoś nie spieszno było ludziom go naprawic. Niedawno nabazgrałem szkic na... religii :D... a w domu poczęłem kolorowac. Jakoś mi wyszło mimo braku tabletu (kolorowanie myszką wkurza i jest do niczego), więc wybaczcie słabe tło i kilka niedociągnięc :p

Ktoś słyszał lub grał w Bioshocka? Na pewno będzie wiedział cóż to za mutas: Big Daddy.
http://img510.imageshack.us/img510/5271/bigdaddyraptureaz7.jpg

Jest to mój pierwszy rysunek w Photoshopie zatytułowany: Come play with my devil...
http://img441.imageshack.us/img441/9828/comeplaywithmydevil1copya6.jpg

http://img382.imageshack.us/img382/3733/mutant1po3.jpg

http://img48.imageshack.us/img48/9548/mutant3js4.jpg

http://img382.imageshack.us/img382/1733/mutant2kx3.jpg

Szalony Nurkowiec (połączenie Szalonego Naukowca i Nurkowca)
http://img111.imageshack.us/img111/6013/szalonynurkowiecff7.jpg

Szalony Naukowiec
http://img68.imageshack.us/img68/4938/szalonynaukowiecpm2.jpg

http://img45.imageshack.us/img45/2897/phappybx0.jpg

http://img125.imageshack.us/img125/1534/pfallenangelhn2.jpg

http://img73.imageshack.us/img73/6808/palmostyf3.jpg

Komentujcie :)

PS: Jeśli mówicie o jakimś rysunku, nie piszcie: pierwszy czy drugi, bo temat się na bieżąco aktualizuje i ten "pierwszy" kiedyś może być np. dziesiątym rysunkiem.

Spaniel
30-11-2006, 22:29
No bardzo ladnie :D :P

Ten pierwszy lepszy zrob wiecej :D :P na religi xD

Kulikos
30-11-2006, 22:33
Antychrysty pie**olone xD
Prace fajne choć mało :) i takie... Mroczne ;p mają swój klimacik ;p

Szalony Nurkowiec
30-11-2006, 22:38
Mało, bo od dwóch tygodni rysuję na religii :D (kończę właśnie trzeci szkic), wraz z następnymi religiami rysunków będzie coraz więcej.

-=DanieL=-
30-11-2006, 22:46
On to ma talent, jak mi pokazywał te rysunki w rlu to miałem ochote je zabrać i uciec z nimi jak najdalej xD.

slawekmag
30-11-2006, 22:49
I z takimi pracami dostałeś się do MTA -.-. No sorry.

Szalony Nurkowiec
30-11-2006, 22:50
A co według ciebie nie są one wystarczająco dobre?

Cóż, muszę powiedzieć, że widziałem kilka twoich pixel artów i photoshopów (chyba)... i nie wiem co to ma wspólnego ze szkicami? Sam byś nie narysował takich rysunków, więc co się czepiasz. Zresztą twoje pixel arty wcale nie są jakimiś arcydziełami, jak widzę.

-=DanieL=-
30-11-2006, 23:01
Nie zwracaj na niego uwagi Nurkowiec, on ma 13 lat, zazdrość w takim wieku to normalne. Nie martw się Slawekmag z wiekiem ci to może przejdzie.

matkow21
30-11-2006, 23:08
Piękne prace :D Miałem zaszczyt widzieć ów twórcę tych prac w rl ,zresztą widzę je co tydzień :P pan S.Z ma pewną rękę i potrafi rysować świetne prace (ja ograniczam się do rysowania psów z różnymi chorobami np.pokżywienie kości nożno krocznych :P)
WIelkie Gz a co do pana SlawkaMaga(czy to ten co stwierdził że jest najtem??tego neiwiem) ,ale jestem pewny ,że tylko świetne osoby z talentem tam się dostają on taki jest więc twój post był raczej z zazdrości
Matkow21

Arnisan
30-11-2006, 23:15
a calkiem fajne to jest, w tym pierwszym obrazku krew(?) powinna splywac nie kreska w dol tylko jakos no wiesz...jak krew;d i tak dziwnie zrodlo zrobiles, bo to wyglada jakby tak nagle zaczela splywac bez ;P no i co sie z ta reka dzieje? ;D a drugi rysunek spoko, ale glowy nie widze za bardzo o ile jest;D, proponuje na relax kupic czysty zeszyt bo w kratke to troszke nijak wyglada, powodzenia :)

Neaniver
30-11-2006, 23:16

Cóż, muszę powiedzieć, że widziałem kilka twoich pixel artów i photoshopów (chyba)... i nie wiem co to ma wspólnego ze szkicami? Sam byś nie narysował takich rysunków, więc co się czepiasz. Zresztą twoje pixel arty wcale nie są jakimiś arcydziełami, jak widzę.

Według mnie Twoje prace nie są wybitne. A ta kartka w kratkę? No ale co mogę powiedzieć, przecież nie należę do Artist, nie mam prawa oceniać, bo przecież sam nie zrobiłbym lepszych.

Naprawdę uważasz, że nie mając talentu nie można niczego się czepiać? Jeżeli tak, to współczuję.

Neaniver
30-11-2006, 23:18
tylko świetne osoby z talentem tam się dostają on taki jest więc twój post był raczej z zazdrości

22:16 You see Slawekmag. He is an Artist.

O co Ci chodzi?

Sry za double post

Szalony Nurkowiec
30-11-2006, 23:25
Łał, mi nie pasi to, że ktoś krytykuje, a sam nic super nie robi. To tak jakbym napisał sprawdzian na 3, mój kolega na 4 i bym mu mówił: "Ale debil z ciebie! Dostałeś tylko 4, a mogłeś 5!" Zresztą mam tylko 17 lat, nie jestem jakiś super profesjonalista, czego wy się spodziewacie. A kartkę w kratkę walnę tak na złość, bo widzę, że bardzo jej nie lubicie (co niektórzy).

A co do pierwszego rysunku. Arnisan, wytłumacz mi dokładnie o co ci chodzi z tą krwią (nie mówię, że to nie krew, bo to krew). A ta ręka co się z nią coś niby dzieje to nie ręka, tylko jakaś tam rura, owinięta tym rękawem.

Neaniver
01-12-2006, 11:30
Łał, mi nie pasi to, że ktoś krytykuje, a sam nic super nie robi.

Czy Twoim zdaniem każdy krytyk filmowy (skoro już opieramy się na przykładach) potrafiłby zrobić dużo lepszy film od tego, który krytykuje? Twoja wypowiedź to, według mnie, wystarczający w tym momencie powód, żeby poważnie zastanowić się, czy powinieneś być członkiem Artist.

Kulikos
01-12-2006, 12:14
Szalony, chyba chodzi o to, że ta "krew" wylewa się z dziwnego punktu na szyi... Tak jakby bez rany xD wygląda to dość sztucznie ale zwróciłem na to uwagę dopiero po komentarzu Arnisana. Czekam na kolejne kreatury ;p zrób cos obrzydliwie zdeformowanego plx0r xD

Shanhaevel
01-12-2006, 15:07
Łał, mi nie pasi to, że ktoś krytykuje, a sam nic super nie robi.

Idealny przykład osobnika typu "zrup lebsze". Wrzuć w takim razie te prace na digart.pl, deviantart.com i wszystkie serwisy zajmujące się grafiką. Tam dopiero zrównają te prace z ziemią.

@Prace
Nic specjalnego, choć też nic specjalnie brzydkiego. Ot, sztampowe pracki. Trochę w klimatach Silent Hilla.

slawekmag
01-12-2006, 15:57
on ma 13 lat

Amerykę odkryłeś

Owszem

Zresztą twoje pixel arty wcale nie są jakimiś arcydziełami, jak widzę.
Owszem, ale pixelart raczej moją główną dziedziną nie jest bo przez ostatnie pół roku zrobiłem tylko dwa.

photoshopów
po 1 to lol, po drugie program to GIMP

Sam byś nie narysował takich rysunków,
1. Jesteś tego pewien? To, że nikt na tym forum nie widział moich rysunków nie znaczy, żę nie potrafię rysować. Zresztą niedługo coś dam.
2. Już ktoś tu przytoczył przykład o krytyku filmowym i reżyserze, więc posłuchaj.
3. Mówiąc "Zrób lepsze" kilku dobrych grafików pogorszyło sobię opinię. Przynajmniej na jakiś czas

tylko 17 lat

Znam kilka ośób (również z tego forum) które w moim i młodszym wieku rysują dużo lepiej. Z resztą było pare galerii z serii (rymło się :P) prace piątoklasisty... i były niezłe

Nie odbieraj tego jako atak. Gdybyś nie był w MTA skomentowałbym to lepiej bo są średnie, ale jak na MTA słabe. A przecież wszyscy chcą aby znowu to była grupa elitarna. Niedawno dostało się kilka osób, którzy są do dupy, i nadają się do pierwszych grafik. Między innymi tacy artyści, co pixelart w JPEG zapisują. Nie wiem co się dzieję z tą grupą. Poziom miał się polepszać a spada. Kilka osób chyba nie rozumie słowa "most", "talented" oraz "artist", a w szczególności pierwszego. Odsyłam do galerii bryndiego. Zobacz sobie czym są dobre prace i co kiedyś prezentowało MTA. Zrób przynajmniej namiastkę tego. Ale w końcu to tylko słowa trzynastolatka.

Sławek

Lotr
01-12-2006, 16:06
Spoko rysuneczki;) ;) Masz talent , szkicuj dalej
Też czasami szkicuje ale ja na technice

Pan i Wladca
01-12-2006, 16:30
I co koniec? Nic więcej? 0? Za dwa obrazki, ktore dla mnie są niczym dostałeś nie do Mta? Dziwne, zobaczymy nastepne prace, mam nadzieje że szybko to sie stanie.
Peace~~

Czarna_Mamba
01-12-2006, 17:13
Heh, ja też często maluję na religii, ale tylko pentagramy xD łatwo wkurzyć tym panią, sprawdzone.

Co do prac, podobne mi wyszły, kiedy robiłam kleksy, czyli galaretka podsumowując. Chociaż mogą być, ale kartka w kratkę... nic więcej nie mam do dodania. Porysuj na dłużaszą metę na kartce z bloku, uwierz - to nie jest drogie i lepiej się na tym rysuje, o niebo ^^

MKM
01-12-2006, 17:18
Ludzie przesadzacie, prace nie są aż tak złe. Mnie się podoba, jestem ciekawy co narysujesz na następnej religii, mam nadzieję że zainwestujesz w czyste kartki bez kratek : ).
Poza tymi pracami szalony nurkowiec miał inne, dość ciekawe prace, jak dla mnie i nie tylko dla mnie, nadaje się do MTA. Pisanie, czy się nadaje czy nie jest tutaj zbędne, szalony jest i już, a jeżeli komuś się to nie podoba niech to napisze do mnie na pw, a nie zaczyna robić offtopową kłótnie (to się tyczy przede wszystkim Sławka, to już nie pierwszy raz!).

Pan i Wladca
01-12-2006, 18:13
@up
Ja woll hans general :D

Ja też czekam na kolejne prace bo te mnei nie przekonuja =)

Szalony Nurkowiec
01-12-2006, 19:29
Dziękuję za miłe słowa MKM.

Ku woli wyjaśnienia: to "sam byś nie narysował lepiej" odnosi się nie do byle krytyka, a do Sławka, który, podkreślam, jest w grupie MTA. Chyba wiecie o co mi chodzi, nie chce mi się rozpisywać i tłumaczyć.

Co do tej krwi... ten kolo ma zamiast łba beczkę (albo łeb w beczce, jak sobie tam zechcecie, tak se wyobrażajcie). W beczce jest odkręcony kurek. Leje się z niego krew. Nie wiem, może mi się coś pokręciło, ale tak mi się zdawało podczas rysowania, że takie beczki istnieją.

Co do narzekań, że mało prac i w ogóle:
1) ok, dam kilka poprzednich moich prac,
2) dzisiaj (w najgorszym wypadku jutro) dojdzie kolejna, rysowana na religii jak zwykle a kończona na PO praca.

PS: Widziałem galerię Bryndiiego. Co można powiedzieć? Tylko jedno: oszałamiające! Ale, ale: czy to, że nie rysuję tak, jak Bryndii oznacza, że nie nadaję się do MTA? Nie sądzę, Bryndii rysuje jak profesjonalista jak dla mnie, ja rysuję, no cóż, na pewno nie jak profesjonalista. Po pierwsze: nienawidzę ołówka. Długopis, długopis i jeszcze raz długopis. Po drugie: nie rysuję za często, co oznacza, że nie mogę dobrze rozwijać talentu. Szczerze mówiąc wolę pograć niż rysować :D, a że lekcje nudne są, to się rysuje. I jeszcze co ważne to to, że takich prac, jak te, zrobiłem ze 7 może. Pozostałe "rysunki" to głupie pierdoły na lekcjach. Więc tak naprawdę, można powiedzieć, że takie szkicowanie zaczęłem od niedawna.

slawekmag
01-12-2006, 20:14
Dziękuję za miłe słowa MKM.

Ku woli wyjaśnienia: to "sam byś nie narysował lepiej" odnosi się nie do byle krytyka, a do Sławka, który, podkreślam, jest w grupie MTA.

MTA zrzesza nie tylko rysowników więc mam prawo nie umieć rysować. Ale niedługo coś dam...

Kedven
01-12-2006, 20:22
@Sławek
Już raz mówiłeś, że dasz... zapowiadasz się, a nic nie dajesz...

@Nurkowiec

Daj więcej ;d Prace całkiem fajne, tylko trochę dziwnie ta kre się leje, tak jakby z powietrza :P

Szalony Nurkowiec
01-12-2006, 20:24
@Sławek

@Nurkowiec

Daj więcej ;d Prace całkiem fajne, tylko trochę dziwnie ta kre się leje, tak jakby z powietrza :P

Ehhh, poczytaj kilka wypowiedzi wyżej. A jak ci się nie chce to po raz kolejny tłumaczę ten motyw z krwią:

Kolo ma zamiast łba metalową beczkę albo łeb w beczce, jak se chceta. W tej beczce jest odkręcony kurek. Właśnie z tego kurka leci krew. Wszystko jasne, mam nadzieję.

Wiem, że bardzo tego nie widać, ale jak mówiłem, powiększę te skany u kolegi. Mam nadzieję, że będzie na tyle szczegółowo, żeby było widać nawet ten kurek.

Ale dziękuję za miłe słowa :)

slawekmag
01-12-2006, 20:44
@Sławek

Mówiąc, że dam nie mówię, że dam dzisiaj czy jutro.

@up
Jemu nie chodzi o to skad się krew leje, tylko o to, że na rysunku jest źle narysowane, tak jakby się znikąd lała. Nie jest "pociągnięte" do końca, tak jak powinno być -.-

Szalony Nurkowiec
01-12-2006, 20:47
Ehhh, powtarzam: krew się leje z kurka, którego nie widać, bo skany są za małe, na kartce widać te szczegóły. Spróbuję zeskanować tak, żeby to było widoczne.

Kenixia
01-12-2006, 21:05
Szalony - prace sa naprawde spoko, i sie nie przejmuj , bo takie coś wcale nie łatwo stworzyć. A co do kartki w kratke. To chyba normalne ze na lekcji religi tosie chyba kartki z zesytu wyrywa ;p? (Juz wiem dlaczego mój zeszyt od religi ma 16 kartek :P) Czekam na więcej

-=DanieL=-
02-12-2006, 00:30
Szalony zeskanował u mnie w większym formacie teraz możecie się bardziej przyjrzeć jego dziełom. Btw. mówcie co chcecie ale on i tak zaje*iście rysuje.

slawekmag
02-12-2006, 12:21
Przyjmiesz zlecenie?
Jeśli tak to narysuj konia na czystej kartce.

Szalony Nurkowiec
02-12-2006, 13:22
Hmm, no spróbuję, ale nie prędko go zacznę rysować, bo pierwszy raz będę rysował konia. Muszę oblookać dokładnie jak on wygląda. Gdzie jakie mięśnie, jak długa szyja, itp. W zasadzie nie przyjmuję zleceń, bo rysuję to co mi wpadnie do głowy, nie lubię rysować niczego "normalnego" jak najzwyklejszy człowiek czy jakiś zwierzak. Ale kiedyś coś nabazgrę.

@down

Dzięki za komentarz i wskazówki. Sam zauważyłem, że rysunki z czystych kartek lepiej się skanują, są jaśniejsze. Dlatego też skombinuję kilka kartek. Aha, chodziło ci o lewą rękę z jego perspektywy. To nie jest wudłużona ręka, to ten jego, hmmm, rękaw tak się za nim wije. Krótko mówiąc ma za długi rękaw, o ile można to nazwać rękawem. Zresztą widać, że jego ubranie to jakaś wielka szmata. A Fallen Angel mi się osobiście bardzo nie podoba :D (była to moja pierwsza poważniejsza praca). A jeśli chodzi o rysowanie normalnych rzeczy: NIGDY (poza wyjątkami, jak te zlecenie z koniem) nie ujrzysz u mnie czegoś normalnego :). Po prostu chcę wykorzystać wyobraźnię, narysować coś fajnego, na swój sposób oryginalnego.

Arnisan
02-12-2006, 13:33
to proponuje Ci nauczyc sie cos normalnego narysowac ;) czasami taka odmiana jest bardzo mile widziana :) ale oczywiscie mozesz zostac kims wyjatkowym w swoim fachu i swoim stylu co bardzo cenie :) a z ta krwia to tyle razy sie tego naczytalem ze z pamieci powiem jak to zostalo zrobione a niedlugo na pewno bedzie takie pytanie :D em, a z ta reka chodzilo mi ze jakos sie dziwnie wydluza (lewa reka) to takie odswiezenie, bo nie bylo mnie jakis czas ;P (u tego co krew leci) Ciekawy styl masz, podoba mi sie ta praca ostatnia fallen angels, choc nie wyglada na takowego, tylko na kawalek istoty z drewna ;) i rzeczywiscie, proponuje czysta kartke, bo w kratke to latwiej rysujesz bo widzisz proporcje liczac kratki, kup czysty zeszyt i w nim sobie rysuj ;)

Cvonio
02-12-2006, 13:40
chetnie bym zobaczyl jak bys narysowam komiks opowiadajacy o tibi albo jak zaczoles grac w tibie(jesli grasz w tibie) jak bedziuesz mial czas to narysuj

Czarna_Mamba
02-12-2006, 18:37
Ta aktualka mi się podoba najbardziej. Hehe, narysuj wreszcie coś na czystej kartce, po aktualce mam wygórowane oczekiwania ^^

MKM
02-12-2006, 18:48
@Cvonio
Wszystko tylko nie tibia...

Szalony, pokazał klasę.. : ), masz fajny styl.

Dark Sven
02-12-2006, 19:22
Nareszcie jakieś fajne pracki bez obróbki/kolorowania. Pracki naprawde fajne, masz bujną wyobraźnie bo jak ja próbuje to mi wychodzą hm... kółka?

Czarna_Mamba
02-12-2006, 19:52
Pracki naprawde fajne, masz bujną wyobraźnie bo jak ja próbuje to mi wychodzą hm... kółka?
A mi kwadraty. Za dużo patrzenia się w lustro, ot co.

Czekamy na więcej i bez kratek.

Malutka14
02-12-2006, 20:15
Bardzo ładne, ja też czasami lubie rysować. Ale mógł bys narysować może coś w innym klimacie? nie taki krew itepe. ;>

Rayza
02-12-2006, 21:39
Nie no Świetne Spojrzec na twoje rysónki i wiadomo czemu jestes w MTA[CHYBA :P]
Ja tam w cwierci tylko tak nieumiem.....
Co tu gadac :)

Aval'yah
02-12-2006, 22:19
Ładne :P Lubie taki schizowe klimaty, sam często bazgrole na lekcjach podobne pierdoły tylko, że dużo gorszej jakośći ; p Najbardziej podoba mi się 4 rysunek, ten z hmm.. naukowcem? i gościem w kapeluszu.

-=DanieL=-
02-12-2006, 22:40
hmm.. naukowcem? i gościem w kapeluszu.

Szalonym Nurkowcem (połączenie szalonego naukowca i płetwonurka) ^^.

@topic
Mi się każdy rysunek podoba. Szczególnie: Happy, beczkokrwawiak, Szalony Nurkowiec.

Szalony Nurkowiec
02-12-2006, 23:24
Dziękuję wszystkim za komenty :). Mam kilka czystych kartek, a więc myślę, że wystarczą na kilka rysunków. Co do narysowania czegoś nie-ponurego... raczej zostanę przy ponurych rysunkach. Mam ogromne możliwości dodania czegoś oryginalnego właśnie w takich klimatach. Więc, niestety (dla mnie "stety" :)), ale zostaję w tym klimacie.

Veruis
02-12-2006, 23:32
@up
Tak! Mhroczny, zuy i ponury klimat to jest to co lubie! :] Pieknie ogolem.

Arnisan
02-12-2006, 23:38
to zostan przy tym dalej ;) bo ladne jest, taki klimat troche sf-horror :) ladny styl

Eileen
03-12-2006, 16:56
Po pierwsze - kartka w kratkę - syf.
Po drugie - wygląda to jak taki komiks. Nie podoba mi się, że prace robione są tak jakby "na odwal" o czym świadczy sam napis "robione na religii". Jak na mnie 45 minut to stanowczo za mało na zrobienie czegoś naprawdę fajnego. Ale nie mówię, że nie masz talentu. Ale chciałabym zobaczyć twoją pracę nad którą siedziałeś min.2-3 godzinki. Chociażby nawet tego konia, choć przyznam, że koń to trudne zwierzę do narysowania. Poza tym kratki ze skanów można usunąć w PSie i to chyba nie jest żadną nowiną ^^. Ja już raz tak zrobiłam i to z dobrym skutkiem :). A dalej? Prace wydają się okropnie chaotyczne, mało konrastowe, wypełnienia są wręcz jednolite co sprawia wrażenie kreskówki. Prace pomysłowe - owszem, ale mi tam ten styl niezbyt leży. To zależy od gustu.

Szalony Nurkowiec
03-12-2006, 18:57
Jeśli chodzi o to, że np. w rysunku z patelnią rękawica ma ten sam kolor co pozostałe jego ubranie, to będę nad tym pracował, choć podkreślam, że szkicuję długopisem, więc to jest trudniejsze. Wiem, że ołówkiem lepiej by się cieniowało, ale jakoś nie lubię nim rysować. Może kiedyś spróbuję, w sumie ostatni raz ołówkiem rysowałem kiedy jeszcze nie tworzyłem takich prac.

Co do jakiejś większej pracy to planuję narysowanie jakiejś scenki. Żeby wydawała się dynamiczna, nie jak w przypadku dotychczasowych rysunków, które są statyczne.

Blacko
03-12-2006, 21:51
Hehe, ciekawe co ksiądz/katecheta powie jak Cię przyłapie :P Śmiechowe toto, zwłaszcza avek mnie rozbawił, szkoda tylko że ta kratka...

Cvonio
03-12-2006, 22:26
spoko a narysujesz np karykaturę giertycha ??
chetnie bym, sie posmial :D :D :D :D

Eraiva
10-12-2006, 08:14
Prace fajne ale chce wiecej zobaczyc :)

Hrabia_Citizen
14-12-2006, 18:20
Prace ciekawe, widać umiejętności, tylko możnaby przysiąść w domu, wziąć ołówek do ręki i zrobić arcydzieło, nie zwykły rysunek. Jeśli niekoniecznie chcesz pozostać przy tym klimacie narysuj np. katedrę, albo coś co promieniowałoby pracą, umiejętnościami i pięknem. Wiesz, nie mogę oceniać Twojego stylu po kilku rysunkach z religii, ale możesz narysować coś na spokojnie.

-=DanieL=-
02-02-2007, 07:46
Ten nowy rysunek... "Come play with my devil..." jestem pod wielkim wrażeniem. Naprawde dobra robota.

Khan
02-02-2007, 15:25
Świetne rysunki. Widać, że mają swój unikalny charakter. Od razu mi sie skojarzyło z serią X-Com - mógłbyś im potwory wymyślać.

Sam, czasem rysuję, takie "gryzmolaki", jak mnie schiza dopada.
Naprawdę, jestem pod całkiem całkiem wrażeniem.

slawekmag
02-02-2007, 16:11
Muszę powiedzieć, że pokazałeś klasę tym rysunkiem ;)

Szalony Nurkowiec
20-09-2007, 23:10
Dodałem nową pracę. Enjoy.