Pokaż pełną wersje : Tajemnicza Beczka
Czy naprawde nikt nie pomyślał gdzie może być klucz do MMg ?? Przecież w księgach było wyrażnie napisane że jest on schowany u głupich orków , a nie niektuży pickują całe podziemia w poszukiwaniu ukrytych dziur ... a nikt nie pomyślał że mógł on zostać ukryty w innym miejscu takim jak ta beczka której nie można otwożyć przez tego fire fielda ale na obrazku zaznaczyłem także vial pełen wody którym kiedyś można było zgasić ogień .... nie wie ktoś gdzie można kupić destroy fielda na roku ??
screen :
http://img148.imageshack.us/my.php?image=nowyobrazmapabitowa2gb6.png
Eee...a gdzie było napisne że klucz jest u orców?
Nie ma destroy fielda na rooku -.-
Anvortis
03-12-2006, 15:55
A skad wiesz, ze to da sie otworzyc, moze Orki naoogladaly sie filmow z Bronksu i sobie chcialy zrobic takie same beczki jak tam maja ;)
jako, ze konkretnie mi sie nudzilo, poszedlem i lalem na beczke czym sie tylko dalo (woda, krew, lifefluidy...) i z czego sie tylko dalo (koryto, fiolka, wiadro, butelka...)
...i doopa, nic to nie dalo :/
Anvortis
03-12-2006, 16:00
Moze i pisze gdzies tam, ze klucz zostal ukryty u glupich orkow, ale pisze gdzies ze jest dostepny ? ;]
A tak poza tym, spróbuj wejść na beczke. Wejdziesz i się zapalisz. Na pudełka/skrzynki questowe się ni da (zobacz na short sword quest albo torch quest)
To ze mozna bylo ugasic ogien woda z viala to rzeczywiscie moze wskazywac ze dawniej to byl quest :P
http://www.youtube.com/watch?v=WnjtpCrcl6A
^
Tibia, 2001 rok, minohell, wystarczy zlapac na online ktoregos z tamtych ludzi i popytac :)
Antykwaczor_z_Calmery
03-12-2006, 16:28
To ze mozna bylo ugasic ogien woda z viala to rzeczywiscie moze wskazywac ze dawniej to byl quest :P
http://www.youtube.com/watch?v=WnjtpCrcl6A
^
Tibia, 2001 rok, minohell, wystarczy zlapac na online ktoregos z tamtych ludzi i popytac :)
Ten filmik to wsadź sobie wiesz gdzie. On mówi o "Orc hell" a nie Mino hell.
@topic
To nie jest jedyne miejsce, gdzie jest taka sytuacja. Na PACC Area także to jest
http://img245.imageshack.us/img245/3892/uo0003iv5.jpg (http://imageshack.us)
Tak więc powstaje nowa zagadka - jak to się stało, że beczka lub ded human jest "zakryta" ogniem.
@up
Ogien na tym humanie zmniejsza sie razem z ogniem kolo spike sworda.
Podobno jak znika przenosi sie gdzies, do skrzynki questowej albo wlasnie tam i ze on nie znika losowo tylko ktos cos robi przez przypadek :P Nie wiadomo tylko co przenosi tego spike
PS. Bardzo milo jest z filmikiem z youtube w dupie, polecam.
Tak, tak, na skrzynki questowe nieda się wejść, zauważcie że na większość z fire fieldów występujących na rooku nieda się wejść (np. w drodze do mino hell, na poziomie -1 [trolle] tam gdzie respi się Pot).
Rycerski Cinek
03-12-2006, 21:50
Ta..
Rzeczywiscie nie pomyslalem nigdy o tym, ze tam moze cos byc ale jak to otworzyc :p?
..
A tak w ogole, to masz temat Stonogi.. Po co wiecej ?
@Drk. Kriss
Tu akurat pod ogniem znajduje się stos kamieni (stone pile) ;)
Pan Klocek
03-12-2006, 23:35
@up
Ogien na tym humanie zmniejsza sie razem z ogniem kolo spike sworda.
Podobno jak znika przenosi sie gdzies, do skrzynki questowej albo wlasnie tam i ze on nie znika losowo tylko ktos cos robi przez przypadek :P Nie wiadomo tylko co przenosi tego spike
PS. Bardzo milo jest z filmikiem z youtube w dupie, polecam.
A powiem ci tak: :P NIE PRAWDA! Ogien na tym martwym ciele jest ciagle taki sam :P nie moze sie zmniejszyc poniewaz juz jest najmniejszy jaki jest. A na bank nei znika bo jzu sprawdzalem :P
cos ci sie chyab zdawalo tylko ......
matkow21
04-12-2006, 00:13
Hom a może przed save serv trzeba klikać ctrl+ta rzecz lewym guzikiem może się jakoś odtworzy ja jutro bende miał pacca to zanim new serwy będą to zrobię rokkslayerka i posprawdzam all. mi się wydaje że ten spike jest jakoś do zdobycia :D
Antykwaczor_z_Calmery
04-12-2006, 08:07
Hom a może przed save serv trzeba klikać ctrl+ta rzecz lewym guzikiem może się jakoś odtworzy ja jutro bende miał pacca to zanim new serwy będą to zrobię rokkslayerka i posprawdzam all. mi się wydaje że ten spike jest jakoś do zdobycia :DLudzie trzymajcie mnie bo nie wytrzymam...
Lukasz(R)
04-12-2006, 08:11
Co do tej beczki jesli tam mial by byc klucz to nie musi byc beczka taka jak inne skrzynie questowe przeciez poprostu w niej moze sie respic klucz tak jak shield na pohu ale tak wogole to watpie zeby tam dalo sie wejsc rok jest od dawna w tibi w filmie z 2001 roku widac ze juz tam byl i jakos jeszcze tego nikt nie rozwiazal wiec watpie zeby to sie dalo wogole zrobic :>
Anvortis
04-12-2006, 08:18
Ciekawe co sie wteczas stalo .......http://s8.photobucket.com/albums/a45/Instynkt/Rookgaard/Other/?action=view¤t=Rne-SpikeSword003.jpg
@Up.
Czasem tak Ss znika, ale niewiadomo dlaczego.
Marcin24
04-12-2006, 20:15
Ciekawe co sie wteczas stalo .......http://s8.photobucket.com/albums/a45/Instynkt/Rookgaard/Other/?action=view¤t=Rne-SpikeSword003.jpg
Już było gdzieś mówione że to albo Cipy się bawią albo wtedy Ss jest możliwy do zdobycia. A tak wogóle to przecież jest to temat o palącej się beczce i kluczu do Mm więc po co rozgrzebujecie Ssa http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=73450 <----------- zapraszam
A powiem ci tak: NIE PRAWDA! Ogien na tym martwym ciele jest ciagle taki sam nie moze sie zmniejszyc poniewaz juz jest najmniejszy jaki jest. A na bank nei znika bo jzu sprawdzalem
cos ci sie chyab zdawalo tylko ......
Panie klockó.
Nie napisalem ze znika tylko ze sie zmniejsza ! :o Tak tak, prosze pana, trzeba czytac do konca.
Tyle.
Ale jak ma się zmniejszać skoro jest najmniejszy możliwy?
to bardziej ciekawe coraz bardziej mnie skłaniacie abym został rook slayerem.. nieraz czytałem o quech że u jednego człowieka w mieście w pokoju jest teleport do mino maga ale trzeba mieć 35 lvl :p oraz że u mino maga jest teleport do spike sworda na jakim świecie grasz może się dołączę do rozwiązywania twoich zagadek:)
@down
możliwe ja nie wiem bo narazie się tym nie zajmuje.. a tylko coś takiego czytałem w poście więc mogę mieć braki ale to nie zmienia faktu iż to wszystko jest ciekawe
Marcin24
04-12-2006, 21:06
to bardziej ciekawe coraz bardziej mnie skłaniacie abym został rook slayerem.. nieraz czytałem o quech że u jednego człowieka w mieście w pokoju jest teleport do mino maga ale trzeba mieć 35 lvl :p oraz że u mino maga jest teleport do spike sworda na jakim świecie grasz może się dołączę do rozwiązywania twoich zagadek:)
pozwól że przybliże ci to wszystko: otóż jest pewien pan o imieniu Tom u którego w pokoju jest dźwignia (oczywiście do pokoju nie da się wejść). W pokoiku z Mino Magiem jest teleport który prowadzi do MINTWALLIN a nie do żadnego Spike Sworda dlaczego? ponieważ tym teleportem przybywały posiłki na rooka
Drogi panie Marcinie24, skąd szanowny pan wie, że prowadzi on do Mintwalin? Dostał się pan tam? Teleport został ZAKŁUCONY więc wcale nie musi prowadzić tam gdzie kiedyś.
Lukasz(R)
05-12-2006, 20:39
Up:
to ze to droga do mintwalin wnioskuje sie z ksiazki tora jest gdzies na rooku nie jestem pewien ale to chyba ta ksiazka ktora lezy na stoliku w mino hell
Antykwaczor_z_Calmery
05-12-2006, 20:54
Widze, że mowa o ksiażce. W tej książce jest napisane, że "Minotaur Mage przybył z Mintwalin, aby sprowadzić najazd na Rookgaard"
Jak widać jest zamknięty teraz w pokoju. Więc wybijcie sobie to z głowy, że ten tunel prowadzi do Mintwalin!
Marcin24
05-12-2006, 22:17
Jak widać jest zamknięty teraz w pokoju. Więc wybijcie sobie to z głowy, że ten tunel prowadzi do Mintwalin!
Jeśli więc nie prowadzi do Mintwallin to gdzie? Wymyślcie jakąś inną SENSOWNĄ teorie
Marcin, po co ci teoria (opowiadanie) bo żadnej potwierdzonej teorii tu nie znajdziecie. ;p
@Marcin
Nie teleportuje.
Nigdzie.
Antykwaczor_z_Calmery
05-12-2006, 23:01
@Marcin
Nie teleportuje.
Nigdzie.
A jeżeli teleportuje, to tylko Bóg wie gdzie.
no i cipy ;)
Nie wiem dokładnie, ale coś mi się wydaje, że kiedyś nie można było wejść na tą palącą się beczkę. A jak się teraz da, to może zaczynają coś wkładać nowego do mm/ss/ghoul questu?
a ja właśnie się tą sprawą zajmuje tylko potrzebuje pomocnika na calmerze bo sam nie dam rady nawet jeszcze 8 lvl niemam..więc jakby ktoś mógł to niech napisze i byśmy mogli się tym zajmować razem i by było łatwiej..
A jak jest miejsce z dead dragonem na prawo od niego (>) jest zasypany tunel i jakby go prowadzic prosto po minimapie to jest rowno do latarni w thais!
O! Gól xD
Nie wierzycie - sprawdzcie
@down
Co coc co ty chcesz?
Jaka plama?
Ja mowie o tunelu a ten mi wyjezdza z jakimis plamami zamiast dziur, a idz ty..
Antykwaczor_z_Calmery
06-12-2006, 17:31
A jak jest miejsce z dead dragonem na prawo od niego (>) jest zasypany tunel i jakby go prowadzic prosto po minimapie to jest rowno do latarni w thais!
O! Gól xD
Nie wierzycie - sprawdzcieTam jest dziura, a nie plama. Przyjrzyj się uważnie.
Tak propo to jest temat o beczkach i ogniu. Zacznijmy wkońcu rozmawiać na temat.
@EDIT up
Za to ty wjezdżasz tym, że powyżej jest latarnia... zanim cokolwiek napiszesz przemyśl to.
Tam jest dziura, a nie plama. Przyjrzyj się uważnie.
Tak propo to jest temat o beczkach i ogniu. Zacznijmy wkońcu rozmawiać na temat.
@EDIT up
Za to ty wjezdżasz tym, że powyżej jest latarnia... zanim cokolwiek napiszesz przemyśl to.
Nie nie to Ty pomysl -.-...on napisal ze ten tunel wedlug mini mapki (jesli jest prosty) prowadzi do latarni w Thais ale jest niestety zasypany ;(
@Topic
eeeh..nie znudzilo wam sie to jeszcze ? zdaje mi sie ze nie ma niczego w tej beczce :(
nie jestem pewien ale taka sama beczka jest w tunelu na fibule. jak się mylę to poprawcie B)
Rozwikłałem tą zagatke jak bedziesz sie patrzył przez 10 godzin na ta beczke to ognie na niej zaczną sie rozmywać i będzie można ją otworzyć8o
Rozwikłałem tą zagatke jak bedziesz sie patrzył przez 10 godzin na ta beczke to ognie na niej zaczną sie rozmywać i będzie można ją otworzyć8o
a dużo w czasie tego patrzenia na nią wypiłeś ?? ;> bo to jest takie pytanie zasadnicze i dość ważne ... B)
@UP
Dobrze że o tym wspomniałeś jak zależy wam na czasie można coś łyknąć na rozgrzanie gardła, wtedy zmiany na monitorze zachodzą dużo szybciej:)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.