zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Co paladyn traci bez PACC?

tomektrz
07-12-2006, 16:43
Witam, chciałbym zapytać co paladyn traci bez PACCa. Druid/Sorc - wiadomo, knight - brak exori, kilku fajnych expowisk (żółwie itp.). Paladyn chyba traci niewiele. Co o tym sądzicie?

Gholit
07-12-2006, 17:52
No mysle ze traci 2 czary: haste (przydatny) i conjure bolt (tez sie przydaje). Traci moze troche expowisk no i chyba tyle...

The Shodow
07-12-2006, 18:01
No mysle ze traci 2 czary: haste (przydatny) i conjure bolt (tez sie przydaje). Traci moze troche expowisk no i chyba tyle...
TROCHE expowisk? Paladyn traci miodzio expowiska a nie tylko jakiestam badziewne szity jak szczurki czy roty. Paladyn wiele traci bez pacc, praktycznie z paccem moze wszystko (prawie) Tomby, Dragi, Hyderki, (Scaraby), Te wysepki nowe (chociaz waste), Addoniki traci^^, mozliwosc robienia boltow etc etc. Jest tego masa;)

Irkar
07-12-2006, 22:08
Jeżęli chodzi ci o expowiska to nie traci dużo, grałem palladynem na faccu i z paccem (1-70lvl) i twierdze, że palladyn ma mase dobrych expowisk na facc arena, POH, D-lair, Guardy, na mniejszych lvlach tez jest gdzie expic. Szczerze mówiac kiedy miałem pacca to i tak najwięcej expiłem na tzw. facc zone najczesciej w tych miejscach których wymieniłem. Paladyn traci praktycznie tylko thomby bo nigdzie tak nie zarobi na facc arena :]
druga rzecz która traci sa blesyy. Co jak co ale majac 5 milionow expa to odrabianie 250k (te 5% za blessy) +2% za brak promo wychodzi to troche ponad 300k expa na 70lvlu, nie jest to miłe.
Ogólnie polecałbym granie palladynem bez pacca do 40-50 lvla ja zamówiłem swojego na 40 lvlu i szczerze mówiac zmarnowałem go bo itak expiłem na terenach dla facc i troche na smokach w ankh, choc to sie nie zwracało

Reasumując, nie moge cie zmusić do nie kupienia pacca na 8 lvlu bo jeżeli uważasz, że zle ci sie gra na faccu to oczywiscie itak go kupisz, ale chociaż moge podzielić się z tobą moim doswiadczeniem i rada.
Pozdro Auron~~

tomektrz
08-12-2006, 21:05
Czyli granie paladynem bez PACCa nie jest tak uciążliwe/nieopłacalne jak druidem/sorcererem?

smikki
08-12-2006, 21:51
Czyli granie paladynem bez PACCa nie jest tak uciążliwe/nieopłacalne jak druidem/sorcererem?
Ja mam taką tabelke todyczy sie przydatności PaCCa
knight | paladin | sorcerer | druid
cool | moze byc ale nie jest super| potrzebny| potrzebny|

Nieugiety
08-12-2006, 22:05

Nie.

poh
ghost land
orc land
orc fortess
guardy
mintwallin.

Oczywiscie gra z paccem jest zawsze bardziej oplacalna niz faccem jednakże w przypadku paladyna nie jest to w tak znaczącej mierze.

Piotrek Marycha
09-12-2006, 17:12
Granie kazda profesja bez pacca jest uciazliwe, dead na 100 lvl bez pacca to spokojnie 4 lvle w dół, a juz nawet na 50 lvlu te 3% od promocji daje ci ~60 tys mniej starconego expa przy deadzie

Keel
09-12-2006, 18:02
Promocje, plywanie statkami, expowiska, czary, questy, outfity, addony.

Zong
13-12-2006, 22:36
Paladyn bez pacca nietraci zbyt wiele.
Expowiska sa dobre na facc no ale z paccem oczywiscie jest latwiej.

ValGaav
14-12-2006, 08:39
Witam, chciałbym zapytać co paladyn traci bez PACCa. Druid/Sorc - wiadomo, knight - brak exori, kilku fajnych expowisk (żółwie itp.). Paladyn chyba traci niewiele. Co o tym sądzicie?

Nie traci wiele ?? chyba zartujesz ... TRACI i to wiele ....

Ktos napisal ze traci 2 dobre czary (omg, co za pie****y)
Paladynowi tylko sie przydaje utani hur jezeli walczy z gs czy z pk, bo jezeli chodzi o bolty to zbyt mala liczbe ich sie wytwarza. Moze kiedys bylo to bardzoej oplacalne ale nie teraz.

Paladyn glownie traci wiele miejsc expowisk. Te dla Facc sa zbyt slabo liczebne. Z tych dobrych mozna wyliczyc guardy w kazo oraz poh+gs, oraz dragon cave'y. Z paccem jest tych miejsc o wiele wiecej. Wiadomo przeciez ze miejsca dla Facc beda zawsze zajete wiecgdzie mozna spobie poexpic w spokoju ??

Nie musze chyba pisac gdzie pally moze expic dla Pacc ;P za duzop tego jest ;] Pally moze nie tak jak sorc\drut ale tez duzo traci bez Pacc.

Gholit
14-12-2006, 15:08
Paladynowi tylko sie przydaje utani hur jezeli walczy z gs czy z pk

No to się jednak przydaje, nie? A sorca UE to też nieprzydatny, bo używa go tylko na Anni i w walce z pk? Szybkość jest podstawą pala, bo niby po co bohy zakładają? Więc utani hur przydaje się jako jeszcze większe przyspieszenie. A bolty to po to, że zawsze możesz na lagach wziąć fooda, ładować manę i przeglądając stronki robić darmową amunicję...

Ikil Sone
14-12-2006, 15:27

Paladynowi tylko sie przydaje utani hur jezeli walczy z gs czy z pk, bo jezeli chodzi o bolty to zbyt mala liczbe ich sie wytwarza. Moze kiedys bylo to bardzoej oplacalne ale nie teraz.

Paladyn glownie traci wiele miejsc expowisk. Te dla Facc sa zbyt slabo liczebne. Z tych dobrych mozna wyliczyc guardy w kazo oraz poh+gs, oraz dragon cave'y. Z paccem jest tych miejsc o wiele wiecej. Wiadomo przeciez ze miejsca dla Facc beda zawsze zajete wiecgdzie mozna spobie poexpic w spokoju ??

Nie musze chyba pisac gdzie pally moze expic dla Pacc ;P za duzop tego jest ;] Pally moze nie tak jak sorc\drut ale tez duzo traci bez Pacc.

Masz racje...pall bez Pacca traci dużo expowisk,nie tylko czary jak to niektórzy pisali omg ,,I,,,ale myśle,że palladynowi Pacc jest mniej przydatny niż sorcowi/druidowi,a jescze mniej knightowi niż nawet Palladynowi.Przynajmiej tak mi się wydaje ;P

Hoxiu
14-12-2006, 18:13

nic konkretnego nie powiedziales ... Ja osobiscie pacc kupilem dopiero od jakiegos 40 lvlu ( minimum 70 dist, zeby sie dalo jakos expic ), zrobilem pare lvli i przestalem grac bo znudzila mnie gra palem, wg mnie jest on nudny :p Czy tracisz duzo miejscowek ? Tak, jest bardzo duzo dobrych miejscowek na pacc area, ale na facc nie jest ich wcale mniej :] Zawsze znajdziesz cos wolnego, jak nie ta kopalnia to inna ... Do 20-25 lvlu swietnie sie expi na fibuli ze strzalakami, na pacc wlasciwie to samo tylko na darashi - lepsze respy, wiecej rotow ... Ja bym na twoim miejscu zrobil pare lvli ( do 30 conajmniej ), troche dista i kupic pacc zeby gra byla ciekawsza :)

Knight Patryk
14-12-2006, 18:54
promocja wazna dla pala:) dla knighta niezabardzo ale exori:P.
Traci mozliwosc expa na bone beast island dobry exp ale ma poh i guardy.Addony of course.Questy(ANI DHQ :O i inne przydatne).Huntowanie Hero(bieganie kolo oltarza:D)Niechce mi sie dalej pisac:P
Fajne sa tez dragony w ank:P

Ikil Sone
15-12-2006, 13:19
nic konkretnego nie powiedziales ... Ja osobiscie pacc kupilem dopiero od jakiegos 40 lvlu ( minimum 70 dist, zeby sie dalo jakos expic ), zrobilem pare lvli i przestalem grac bo znudzila mnie gra palem, wg mnie jest on nudny :p Czy tracisz duzo miejscowek ? Tak, jest bardzo duzo dobrych miejscowek na pacc area, ale na facc nie jest ich wcale mniej :] Zawsze znajdziesz cos wolnego, jak nie ta kopalnia to inna ... Do 20-25 lvlu swietnie sie expi na fibuli ze strzalakami, na pacc wlasciwie to samo tylko na darashi - lepsze respy, wiecej rotow ... Ja bym na twoim miejscu zrobil pare lvli ( do 30 conajmniej ), troche dista i kupic pacc zeby gra byla ciekawsza :)

"Do 20-25 lvlu swietnie sie expi na fibuli ze strzalakami, na pacc wlasciwie to samo tylko na darashi - lepsze respy, wiecej rotow ... "

Na fibuli dobrze sie expi,ale czy nie sądzisz,że tu troche przesadziłeś?To nie tylko Darashia.Moim zdaniem,jeżeli ktos potrafi grać to nawet pierwszy poziom na Tombie,a innych miejscówek na level 20-30 dla palladyna na pacc...jest sporo o wiele więcej niż na facc.Więc się z Tobą nie zgadzam :p

Hoxiu
15-12-2006, 14:09
@up

No tak, ale jezeli pyta o takie sprawy, to znaczy ze raczej nie ma doswiadczenia grania paladynem, pozatym tomby sa rozne, ja bym mu powiedzial zeby na 1poziom poszedl, a on moglby trafic nie tam gdzie trzeba :p Miejscowek na paccu jest bardzo duzo, ale nie kazde sie nadaja :]

Ametril-ek
15-05-2007, 23:14
Jedno słowo POH klaruje nam wszystko, tam mozesz expic z paccaem jak i bez więc bez pacca to tracisz tylko niewielki % przyjemnosci gry palkiem...
wiadomo ze z paccem to se polatasz na tombach i nie bedziesz mial 10 noobow tak jak to bywa na pohu ale i tak opcja poh wymiata palek od 50 dysta i 13 lvl do lvl 80~ ;D

alkoOholik
15-05-2007, 23:47
Paladyn jak każda voc traci bez pacca sporo. Poprzez czary typu: haste, robienie ammo i innych, poprzez promocje i questy pomocne w grze typu: postman i inne kaso dajne zadanka, aż do expowisk których jest masa i o milion więcej niż na facc area. Na low lvlu czyt. od 10 m.in. traci tomby, od 20lvla traci m.in. Dworce, 30lvl m.in. Tomby, 40lvl m.in. tomby, dragi, hero z teamem, 50lvl, to co wczesniej + hydry z teamem. Fakt od 30lvla można biegać po Guardach, potem mintwallin ale to staje się nudne, a na pacc zawsze ma się większy wybór o lepszy resp Dragów, Tomby czy też inne expowiska..

P.S. Dzieki ze poprawiłeś S~

Oris Palladyn
21-05-2007, 13:02
Ello ello 3 2 0 xD
Sam obecnie mam rp na 63 lvl i nie wyobrazam sobie gry bez pacc... Ktos wczesniej wspomnial, ze na pacc nie zarobisz tyle co na facc.. Jak to nie.. Do cholery od 60 lvl bije hero z ts + shield, schodzi mi na 4h huntu max z 3bp mf a kasy jest od.... Wiec prosze bez takich komentarzy. Jeszcze ktos inny wspomnial, ze rp traci anni i dhq, a kto nie traci jak nie ma pacc? Zreszta logiczne jest, ze taki 100+ zakupi owy pacc ,zeby wykonac questy...
Moje 3 grosze, nie chce wiecej pisac bo sie tylko denerwuje ^.-
Pozdro all <3

Salarigoth
21-05-2007, 14:09
Paladyn jak każda voc traci bez pacca sporo. Poprzez czary typu: haste, invisible, robienie ammo i innych, poprzez promocje i questy pomocne w grze typu: postman i inne kaso dajne zadanka, aż do expowisk których jest masa i o milion więcej niż na facc area. Na low lvlu czyt. od 10 m.in. traci tomby, od 20lvla traci m.in. Dworce, 30lvl m.in. Tomby, 40lvl m.in. tomby, dragi, hero z teamem, 50lvl, to co wczesniej + hydry z teamem. Fakt od 30lvla można biegać po Guardach, potem mintwallin ale to staje się nudne, a na pacc zawsze ma się większy wybór o lepszy resp Dragów, Tomby czy też inne expowiska..

Pomysl zanim cos napiszesz
1)Invisible dla pacc od kiedy?
2)Na guardach poexpisz nawet do 80 lvl palladynem ,a mowisz ze 10 pall moze isc na tomby , tak owszem 10k/h i waste z distem 50
3)Dworce po nocach bo zawsze zajete.
4)Poh,d lair,mines,mint... jak dla facc to nie starczy?

Booro
21-05-2007, 16:01
Paladyn traci wiele expowisk i w sumie to tyle bo bez haste czy levitate da się przeżyć.

Oris Palladyn
21-05-2007, 19:47
@2x up ?
Poh/d lair/ mint/guardy.. wiecznie zajete expowiska, no chyba, ze masz zamiar expic na guardach w 1 cave gdzie bedziesz mial 30k/h 80 pallkiem...
Poh= hail ? ;d czasem wolny czasem nie
D lair= hail magom...
mint= jak wolny to giezet

Salarigoth
21-05-2007, 19:50
@2x up ?
Poh/d lair/ mint/guardy.. wiecznie zajete expowiska, no chyba, ze masz zamiar expic na guardach w 1 cave gdzie bedziesz mial 30k/h 80 pallkiem...
Poh= hail ? ;d czasem wolny czasem nie
D lair= hail magom...
mint= jak wolny to giezet

Zawsze mozna poczekac zajac i zobaczyc gdzies indzej tak samo jak na pacc area?

@Down
Jak guardy beda zajete na 1 h nie widze problemu zeby isc zobaczyc do mint

Osks
21-05-2007, 23:14
Zawsze mozna poczekac zajac i zobaczyc gdzies indzej tak samo jak na pacc area?

Z mint do guardow sie idzie 30+ min. A z dworcow do tomby do 5 minut. Wiec mniedzy innymi dlatego jest roznica w tym aspekcie...czary, postman, addony, expowiska, domek to tylko podstawowe roznice...

=Pekin=
21-05-2007, 23:36

Lol kiedys palem bez pacca nie bylo tak zle poh / of / d lair venore
Ale Cipki chca rozwijac swoja firme i robia najlepsze rzeczy tylko dla paccow od kilku updatow... Teraz kazda profesja traci DUUUUUUUUUUUZO jak jest facc

punisher121
22-05-2007, 09:28
hehh ale mozna zauwazyc , ze wielu ludzi gra w tibie bo jest to gra darmowa a sa np ze wsi , i nie kupia pacca ;) pozatym , co wam na glowe padlo z outfitami / czarami ??

knajt bez challenge albo berserka dobrze sobie radzi na faccu.
nawet gdybym miał pacca to bym expil na facc area, poniewaz wszyscy mnie znaja na chimerze i wiedza co to znaczy leave wypowiedziane / napisane w liscie i zawsze dadza poexpic spokojnie :P
@sry za brak alta :S

Duch Niespokojny
22-05-2007, 10:52
A bolty to po to, że zawsze możesz na lagach wziąć fooda, ładować manę i przeglądając stronki robić darmową amunicję...
I tak bardziej się opłaca robić burst arrows, sprzedawać je po 20 gp (albo nawet i po 10 - wyjdzie na to samo, co robienie boltów) i za te pieniądze kupować bełty.
Moje zdanie jest takie all profesje tracą bez pacc.
O rly?

draqo
23-05-2007, 15:11
Moje zdanie jest takie all profesje tracą bez pacc. dzieki pacc xD mozna zdobyc wiele przydatnych czarów

vns.rlz
23-05-2007, 15:41
traci haste addony i robienie boltow nic pozatym

Technick
24-05-2007, 15:54
@up
Popieram, na HellGate na m-lvlu też można dobrze poexpić i NIKT, ale to NIKT! mi nie wciśnie wała, że zajęte ;/.
@down
Na przeciętnym servie zrobię to samo + 2x więcej kasy na rotach na fibuli ;]

_Modton_
24-05-2007, 18:12
Ja se PACC kupiłem na 24 lvlu, i jestem zadowolony.
Godzinka na -3 cave larvów.
19k zrobilem, i na 800 arrowów 2k.
Ogólnie to palek wiele traci bez PACC,
ale na FACCu tez da wytrzymac. ;]

Askaral
25-05-2007, 18:33
Traci tylko expowiska...

frick
25-05-2007, 22:52
Aff nie moge z tego co tu niektorzy pisza...
@up
Tylko expowiska? Jestes palantem..
Pacc daje Ci to, co jest najwazniejsze, czyli to ze sie nie nudzisz jak grasz .. Latasz gdzie chcesz, mozesz plynac do miasta a nie biegasz jak gej, utani hur, nowe potworki typu Necro, na facc ich nie znajdziesz, a paladyn juz od 45 + na necro smigac spokojnie moze...
Postman, paradox, w pizdu kasy z questow...
Poh dla expa dla palla? Tam Ci 8 lvle blocza na gsie i proboja lurowac je pod tempe ;|
Wiec dajcie spokoj i nie piscie bezsensownych postow jezeli nikt z was nigdy royalem nie gral....

sebekziom
09-08-2007, 01:04
hehh ale mozna zauwazyc , ze wielu ludzi gra w tibie bo jest to gra darmowa a sa np ze wsi , i nie kupia pacca ;) pozatym , co wam na glowe padlo z outfitami / czarami ??

nawet gdybym miał pacca to bym expil na facc area, poniewaz wszyscy mnie znaja na chimerze i wiedza co to znaczy leave wypowiedziane / napisane w liscie i zawsze dadza poexpic spokojnie :P

Co ci Przeszkadza ze ktos jest ze wsi noobku :glupek: kazdy moze byc ze wsi i miec pacc ja jestem ze wsi i mam pacc na 90 dni co za :glupek:

------------------------------------------------------------------------
Jestem :lucznik: i :mag: a dla was poprostu :kat: hehe i jestem z tego dumny
:flaga_pl:

juran_se_spychowa
10-08-2007, 23:36
Hmm... chce sobie zrobić druida, bo gra pallkiem zabiera zbyt wiele czasu... i mówicie ,że druidowi jest pacc potrzebny a wg mnie po co mu? No w sumie...exura sio" sie bardzo przydaje, ale możliwość robienia uh jest good... vis rzadko bym używał... mort to samo... mas res fajny ;P i wszystko... Druid rox, tylko sie głupio expi na małym levelu ;/

PS: Podobno zmniejszyły się hity z różdżek...czy to prawda?

Patay
10-08-2007, 23:53
Nie mówiąc o promocji i utani gran hur ...

juran_se_spychowa
10-08-2007, 23:56
Nie mówiąc o promocji i utani gran hur ...

No w sumie...ale i tak druid rox!!!

Liper
11-08-2007, 00:14
Zaczynajac od tego ze kazda profesja bez pacca gra sie beznadziejnie z kilku powodów:Czeste ataki pk;Trudny trening;Exp; i wiele innych.Skupiajac sie na paladynie..hmm..Doszedłem do wniosku ze:Utani Hur jest b. potrzebne a bohy gówno daja, Exori Con, e spear, i wogóle zobaczyc tylko czary dla facc i pacc mozna sie juz przerazic.Nastepny problem to kasa..Mozliwosc zrobienia postmana dla pacc..lootowanie duzej kasy na scarabach w ank.i przede wszystkim tomby zródło olbrzymich zarobków; wamb hell i duzo innych których na facc nie spotkamy.Mozna trenowac na monku w ank i nie obawiac sie pk(pz wna piramidzie).Jedyne dobre miejsce dla pala na facc to PoH lecz na niskim poziomie nie mamy tam czego szukac porównywujac expowiska na pacc.

sk8

Sir szofer
11-08-2007, 09:03
Głupie pytanie to i będzie głupia odpowiedź :
Traci to co dałby mu pacc jakby go kupił.

Jorg Bruce
11-08-2007, 09:33
traci haste addony i robienie boltow nic pozatym

Ejj.. weś może z tąd idź i nie wracaj.. To wkońcu po co jest ten pacc jak pallek nic nie traci. Chyba tylko WY! tak uważacie że pacc mało daje bo nie macie pacca jak byście mieli to byłoby O TAAK PACC R0XX PACC!! PACC!! wg. mnie poprostu zazdrość =] Ja uważam ze pacc wiele daje bo sam go mam kupiłem odrazu na 180 dniów xD I wiem że na pacu nie ma zmuły tutaj przejde sie na żółwie tutaj jakiś queścik jakis addonik ZAWSZE JEST CO ROBIĆ =] No właśnie byłem na d lair duużo razy i tam było pozajmowane na 3-4 dni a na mniejszym cavie na 2-3 dni więc o co chodzi ?? a jak jeszcze grasz na pvp i przyszedłeś 60~ palkiem to jakis PA cie pogoni i wogle nie poexpisz.. co do MT to nie wiem bo tam nie huncilem OF, to jest fajne miejsce ale ja tam na 45 lvlu moim byłym palkiem miałem waste i to większy :| A teraz przykład 100 lvl bez pacca co on bedzie robił pujdzie sobie na poh rozwalać gsy które dają 800 exp i tam rzadko kiedy coś spotka.. żal.br albo może d lair na non pvp on tam malo co ubije .. ale na pvp to tam może kogoś pogonic dajmy na to tego 60 lvla ;p no ale też exp nie jest wyśmienity.. nie lepiej skoczyć np. na edron jakiś quescik wykonać sobie statkiem poplywać nawet dla zabawy to jest napewno lepsze niż expienie na pohu i rozwalenie kilku gsów (i to na farcie) bo duuużo ludzi siedzi na pohu ! a d lair no jak bedzie 1 caly cave dla Ciebie to bedzie spoksik expowisko ale to tylko 1 przykład.. a na paccu jest ich więcej o wiele więcej! Takie jest moje zdanie BEZ PACCA TO NIE GRA!! poprostu bez pacca jest zmula!!!

Duch Niespokojny
11-08-2007, 18:18
Doszedłem do wniosku ze:Utani Hur jest b. potrzebne a bohy gówno daja
Utani hur nikomu do szczęścia nie jest potrzebne, zwłaszcza że trochę many jednak zużywa, więc nie da się na nim luksusowo biegać cały czas.
Exori Con, e spear
Da się bez nich żyć. Ethereal spear, podobnie jak haste, przydaje się tylko okazjonalnie, bo nie opłacałoby się go używać cały czas. Co do włóczni, to można kupować niewiele gorsze royal spears od graczy z paccem. Na pewno znajdzie się ktoś, kto sprzeda je po 20-25 sztuk złota - i sam na tym zarobi, i kupujący nie zbankrutuje od tego.
i wogóle zobaczyc tylko czary dla facc i pacc mozna sie juz przerazic
Paladyn akurat wszystkie potrzebne mu czary (light/intense/ultimate healing, invisible i magic shield) ma i bez pacca.
Nastepny problem to kasa..Mozliwosc zrobienia postmana dla pacc..lootowanie duzej kasy na scarabach w ank.i przede wszystkim tomby zródło olbrzymich zarobków
Po updacie paladynowi zwraca się niemal zawsze i wszędzie, i może się on doskonale obyć bez robienia lootbagów. Zarobi przez to może i trochę mniej, ale do bankructwa go to nie doprowadzi. A miejsca dobre do zarabiania są i w faccowej części - kopalnie, tunele minotaurów obok nich, Folda, Hellgate, ghostlands, Elvenbane, liczne siedliska smoków...
Mozna trenowac na monku w ank i nie obawiac sie pk(pz wna piramidzie).
Ale po co w ogóle trenować?
Jedyne dobre miejsce dla pala na facc to PoH lecz na niskim poziomie nie mamy tam czego szukac porównywujac expowiska na pacc.
Bullshit. Jest mnóstwo dobrych miejsc dla paladyna, choćby wyżej wymienione dragon lairs, kopalnie, Hellgate czy ghostland, a także Shadowthorn, Mount Sternum, amazon camp (choć wszystkie trzy niestety zwykle zatłoczone), by wymienić tylko niektóre, bo dla paladyna prawie każde miejsce jest dobre.

juran_se_spychowa
14-08-2007, 00:52

A czemu ludzie ze wsi sa gorsi? W sumie mieszkam w miescie ale nie mam nic do wiosek bo tam sa czasem bogatsi od miastowych... bo milioner nie bedzie w bloku 10 - pietrowym mieszkal ;P

Edit:

Nie zapominajcie o Bk ;p na ktorym sie teraz wysmienicie hunci ;)

Ginard
14-08-2007, 02:31
Paladyn Bez pacc traci troszku na pvp world dlatego iż Bardzo przydatny czar Haste ( Utani hur ) który bardzo pomaga paladynom, także wytwarzanie prze siebie bełtów jest tylko dla graczy premuim acc ( :( ) . Paladyn owszem traci pare czarów ale jest postacią do której zachęcam bo nawet bez PAcca paladyn potrafi zaskoczyć swojego właściciela. To by było tyle :D

Endrju9
14-08-2007, 03:00
8o8o

Jak na większość patrze to każdy powtarza w kółko i bez sensu.
Paladyn traci tworzenie boltów!
Kto teraz wali z boltów?!:baby:]
teraz jest Era speara!

Zgodzę się że palek traci ten czar bo na faccu go nie ma, ale jednak w tych czasach jest kompletnie nie przydatny.8o:p

Oczywiście traci Haste, lepiej ten czar mieć niż nie mieć :D
Levitate - czasami się przydaje.:confused:

Prosze pisać posty z sensem, a nie powtarzacie w kółko te same bzdury.

Piotrek Marycha
14-08-2007, 12:12
hehh ale mozna zauwazyc , ze wielu ludzi gra w tibie bo jest to gra darmowa a sa np ze wsi , i nie kupia pacca pozatym , co wam na glowe padlo z outfitami / czarami ??

buah, to jezeli na wsi sa ludzie tacy biedni i graja w tibie bo jest darmowa , to kto im kupil komputer i placi za internet?!?!?!?

Liper
14-08-2007, 20:27
@Duch Niespokojny

Opisałes zycie paladyna grac bo grac, gdzie w tym zabawa?Przemyś to że nie kazdemu chce sie grac w tibie tylko dla klepania lvla.

Duch Niespokojny
14-08-2007, 23:02
Opisałes zycie paladyna grac bo grac, gdzie w tym zabawa?Przemyś to że nie kazdemu chce sie grac w tibie tylko dla klepania lvla.
Ale właśnie pacc służy prawie tylko do tego, żeby łatwiej się klepało level.

Arcymag
14-08-2007, 23:19
liczne siedliska smoków...

huhu ^^

Powtarzacie w kółko robienie boltow ^^ zanim Wy będziecie mieć połowe many na zrobienie kilku boltow ja na bugach zarobie na 3x wiecej boltów ;]

Piotrek Marycha
15-08-2007, 02:08
Ale właśnie pacc służy prawie tylko do tego, żeby łatwiej się klepało level.

no wlasnie w tym rzecz ze bez pacc mozna TYLKO klepac lvl, i to na jakis badziewiastych expowiskach zazwyczaj

Yebakos
31-08-2007, 09:29
Grałem kiedyś palem na facc do 60 lvl'a. Do 45 szło gładko na guardach, potem były problemy żeby iść na PoH, gdzie praktycznie gs cię za każdym razem dogania.

Anerian
17-09-2007, 16:32
Mając palka z paccem grało się miodzio. Łatwa dostępność royal spearów to jeden z głównych argumentów, innym jest możliwość expienia z BoHami i utani hurem na GSach na 35 lvlu bez waste. I odrzu dopowiem że wszyscy co się rozklejają nad PoHem nie mają zbytnio racji. Wchodze o 15 na PoH, sporo luda na cycach i ze trzy osoby na GSach. Przeszukuje najbliżesze spawny Gsów, nic. Poszedłem na GSa koło outlaw camp, nie ma. Zdesperowany wlazłem na dragi, które były wybite -.-. W ten sposób w godzine zabiłem 2 GSy, 5 Dragów i DLa. PARANOJA.

ZonaRomana
17-09-2007, 18:36
Hmm... chce sobie zrobić druida, bo gra pallkiem zabiera zbyt wiele czasu... i mówicie ,że druidowi jest pacc potrzebny a wg mnie po co mu? No w sumie...exura sio" sie bardzo przydaje, ale możliwość robienia uh jest good... vis rzadko bym używał... mort to samo... mas res fajny ;P i wszystko... Druid rox, tylko sie głupio expi na małym levelu ;/

PS: Podobno zmniejszyły się hity z różdżek...czy to prawda?

Nie zmieniły się.
Pacc najbardziej się przydaje postacią magicznym. Bo na czym bedziesz klepal lvl takim facc drutem? Na paccu lecisz na Necro, hydry + sio, spokojny exp rod + vis no i szybsze robienie runek na promocji... wypisywać więcej powodów dla którego Druidowi potrzebny jest pacc?

Rotherdamie
20-09-2007, 00:48
Mój podpis juz wam wyjasnił co to druid bez PACC . Sorc bez pacc?
-Traci UE (swoj urok tym samym)
-nie moze kupic czaru haste
-nie moze kupic promocji
-nie moze odkrywac wielu nowych tajemniczych ladów i wysp tibii
-brak exori vis
Tu mozna by w nieskonczonosc wymieniac ale nie chcac zasmiecac forum skroce troche to
Wedlug mnie bez PACC knight radzi sobie najlepiej choc bez pacc nie mozna go nazwac stabilnym blokerem (nie moze znow przykuc uwagi potworka gdy ten sie przerzuci)
Pall? ma ciezko nie moze robic exchanted spear, nie moze miec conjure power bolts, nie ma tez wielu innych czarow,które na codzien sie mu przydaja.Traci tez sporo na expie (jak kazda inna profesja) bo musi siedziec w przepelnionym FACC noobami mainlandzie i kazdy kto gra na non-pvp bez pacc potwierdzi moje zdanie.
To by bylo na tyle.

Gryanor
22-09-2007, 09:06
Robienie power boltów jest bez sensu. Jak chcesz cały dzień stać i klepać bolty to proszę bardzo, a e speary można spokojnie zastąpić royalami. Po update pall może expić w tych samych miejscach co knight i nawet wychodzić na tym lepiej z kasą.

Yoda_
22-09-2007, 23:19
Teraz na 20-80 a nawet 90lv opłaca się biegać się z niczym innym jak tylko Royal Speary. Na grubsze hunty Enchanted, ale to i tak rzadko, bo jak chodziłem na 60lv na DL'e to tak czy siak nie robiło mi większej różnicy to, czy biję z Royal, czy też z Enchanted.
PoH? Lipa, jak kolega gdzieś tam wyżej napisał, totalna paranoja, biegałem tam przez godzinę, z podobnym rezultatem, lata pełno osób, każdy każdemu bije potwora, jak zobaczyłem Wyvernę, to o mało co nie popłakałem się ze szczęścia, nie mówiąc o Dragu, czy GS'ie -.-'
Pall bez pacca ? No jeżeli już uprzeć się na tego PoH'a, to wiesz, bez utani hur to tam krucho, bo zwastujesz trochę uh/manas, jeżeli potwór typu GS do Ciebie podleci .. Chyba że latasz z t ringiem i bohami, to wtedy nie jest tak źle, aczkolwiek nastawiałbym się że t ringa nie masz, a w kazdym razie nie tyle, żeby wystarczyły Ci na 1-2h hunta .
Wg. mnie pallek bez pacca i promocji, traci na szybkości, nie tylko takiej w walce, ale też w zdobywaniu doświadczenia, dosłownie na głupim tombie w godzinę wyciągniesz więcej jak na Guardach, czy gdzie tam jeszcze . Traci dużo jeżeli chodzi o możliwośc odkrywania nowych terenów, bo takowe są dość ciekawe i możemy odkryć nowe expiwiska etc . Traci na wyglądzie, bo przecież ile można chodzić w jednym outficie .. Traci na sprzedawaniu loota, bo u Djina zawsze dostaniemy więcej xd

Tyle .