Pokaż pełną wersje : Pada śnieg, pada śnieg...
Ho, ho, ho! Czas obudzić w sobie świątecznego ducha!
W te Święta do waszej dyspozycji trafi dużo więcej dekoracyjnych przedmiotów niż dotychczasowe choinki i cukierki. Po update odwiedźcie sklep meblowy i zapytajcie o ofertę świąteczną (Christmas) aby zasięgnąć informacji o tegorocznych nowościach. Ozdobne gałązki mogą być piękną dekoracją stołu, a kolorowe papiery do pakowanie uczynią prezenty dla Waszych najbliższych wyjątkowymi. Łańcuchy i girlandy z pewnością stworzą świąteczną atmosferę na ulicach miast. Miłą rzeczą będzie też z pewnością możliwość wysłania świątecznych kartek do ważnych dla Was ludzi.
Jak co roku, Mikołaj wręczać będzie prezenty, włączając w to nowe śliczne figurki przedstawiające jego samego. W tym roku zapasy Mikołaja w rzadsze prezenty, takie jak pluszowe misie, lalki, skarbonki i nowe figurki są większe na terenach dla PACC. Gracze go posiadający powinni właśnie tam poprosić o swój prezent.
http://static.tibia.com/IMAGES/news/christmas_deco.jpg
Oczywiście, jest dużo więcej okazji do świętowania. Dekoracje na ściany w postaci nietoperzy i szkieletów będą dostępne w okresie Halloween. A ponieważ przyjęcia i urodziny odbywają się przez cały rok, Tibijska piekarnia w końcu udostępniła swoje recepty na ciasta. Do własnoręcznie upieczonego ciasta wystarczy dodać owoce i świeczki aby stworzyć prawdziwy tort urodzinowy.
Zacznijcie więc już dziś wysyłać zaproszenia na świąteczne przyjęcia w wyjątkowej atmosferze!
konan129
07-12-2006, 17:36
super to juz nawet zeby miec szanse na lepszy prezent to pacca trzeba kupić... ;/
hahaha... Zajeliby sie czyms porzadniejszym. :) Ale takie ozdobki tez fajne, jak juz nie moga wymyslec nic przydatniejszego ;)
siniestro
07-12-2006, 17:36
fajnie, ze bede mogl upiec ciasto XD
HO ho! czyli update będzie jutro lub w przyszłym tygodniu..!
Ponieważ mikołaj juz był a w tibi niema wiec juz passowalo by zeby byl.:cup:
druidek12
07-12-2006, 17:38
Skoro dzisiaj jest czwartek, to jutro będzie teaser? jak to nie teaser, w takim razie co? :P Zapowiedź update na jutro!?!? <;( ze szczęścia>
Kompek13
07-12-2006, 17:38
A czy te torty,kartki świąteczne i prezenty od mikołaja będą możliwe również dla facc ?
Skoro dzisiaj jest czwartek, to jutro będzie teaser? w takim razie co to? ;p
To jest teaser właśnie. Dzień przed terminem. Czyżby CIPowie się spieszyli z teaserami, bo update blisko?
Zdechly kret kanalowy
07-12-2006, 17:41
wtf ? dziś czwartek..(może to przez te strefy czasowe w atmosferze P:) ,a moze to dlatego ze up'date juz niedaleko , i teraz beda codzienie zapowiedzi , ak jak przed letnim apdejtem
@up - ktos dal by definicje ''teastera'' czy jakos tak
Zupka_Chinska
07-12-2006, 17:42
Dodanych zostało kilka nowych ekhm... "pierdółek", które w sumie nie mają rzadnego ważniejszego zastosowania oprócz ozdoby, no ale i tym pewnie trzeba się pocieszyć ;)
fajne ja tez pacca nie mam i nie nazekam a wy tylko nazekacie o to tylko dla pacc o to tez jakie wy nooby jestescie ludzie uspokujcie sie uzbierac 150 k w tibi i kupic tam pacca nie jest trudno tylko nie mozna myslec ze jak masz 12 lvl to tyle zdobedziesz ale jak masz juz taki 25-40 lvl to na spoko w gora tydzien uzbierasz ze 100 k :] a wy nooby co macie 12 lvl 1 k w dp i chcecie miec pacca a na co on wam ?? :D i tak grac nie umiecie 8o
Niezłe dekoracje w tym roku będą!!
Raczej powinienem się załapać na te prezenty lepsze!!
Będzie pacc i może dostane laleczke mikołaja!!:) ;) :) :p
Rexognito
07-12-2006, 17:44
Ale gdzie moge znalezć tego mikołaja?
Bardzo ładny update się zapowiada. Tibia złapie klimat ; )
druidek12
07-12-2006, 17:45
@lukitak
Kupowanie pacca za kase w Tibii jest (jeśli dobrze pamiętam "rules") nielegalne. Ja kupiłem przez Droma i to były najpiękniejsze tibijskie chwile. I gadasz tak jak sam byś miał max 2 lvl.
@Rexognito
Jeszcze go nie ma, ale jak był rok temu to w thais byl u Froda, w Ab przy Kowalu (armory, miecze...), w Venore pod depo, w Carlin u Rowenny (jeśli mnie pamięć nie myli z tym Carlin... :P)
Ale super :):) juz sie doczekac nie moge :P B) :D
p.s 30 mlev jak cos!!
A kiedy beda wyniki sms-konkursu? :f
ja od wczoraj zaczolem grac od nowa w tibie mam 10 lvl i skile 40/41 ale to dopiero 2 dzien a ty co 12 lvl w rokX( jestes niemozliwy latwo zdobyc kase w tibi tak to jest nielegalne ale mozliwe do zrobienia co ?? i nie watpie zebys zawsze robil all na legalu napewno robiles sobie kiedys teleport a to tez nielegalne :cup: a ja nie robie se tp wole isc na piechote bo nie dostane chociaz bana
odyseuszBAT
07-12-2006, 17:50
No cóż - jak do tej pory każde update podobało mi się , bo wprowadzało coś do gry - balansowało postaci, likwidowało bugi. To update, według mnie jest żartem. Pieczenie ciasta? Ozdóbki do domku? Czy cos to zmieni? Kilka nowych grafik?
Czy w końcu hucznie ogłoszony bank?
zal.pl
Jeśli to koniec nowości to ja dziękuje :)
matkow21
07-12-2006, 17:56
:/ ja pacca wygrałem i jeszcze go ni ma :/ liczę że przed update dojdzie.
a co update to powiem łałiw :D zapowiada się niezła zabawa tibia powoli zaczyna przypominać prawdziwy świat.A może to prawdziwy świat zaczyna przypominać Tibię?Nic tylko czekać ,aż w Tibi będą samochody:D
druidek12
07-12-2006, 17:58
ja od wczoraj zaczolem grac od nowa w tibie mam 10 lvl i skile 40/41 ale to dopiero 2 dzien a ty co 12 lvl w rokX( jestes niemozliwy latwo zdobyc kase w tibi tak to jest nielegalne ale mozliwe do zrobienia co ?? i nie watpie zebys zawsze robil all na legalu napewno robiles sobie kiedys teleport a to tez nielegalne :cup: a ja nie robie se tp wole isc na piechote bo nie dostane chociaz bana
Co, w przedszkolu jesteś czy jeszcze nei chodzisz? bo tam uczą czegoś takiego jak przecinek i kropka. I w przeciwieństwie do Ciebie NIGDY nie zrobiłem TP, ja jakoś zapoznałem się z zasadami Tibii :O A ty kase w Tibii zdobywasz... przez Allegro. To dlatego ci tak łatwo ją zdobyć. Jak ma się 25-40 lvl to 100k sie zrobi... jakby grać po 10h dziennie... Trzeba 33 bp uh... 100 souli 3h 20 min, na 33 bp uh trzeba 1980 souli, to 66 godzin soulowania, na 1 bp uh też 3h 20 min (na faccu ofc), a więc 33 bp uh zajmie nam 110h, więc soulowanie+robienie uhów zajmie 176h, czyli 18 dni. I zauważ, że przeciętnie jak ktoś chodzi do szkoły gra 3h.
I, dla twojej wiadomości, nie wiem ile grałem na moim stałym servie, chyba rok, i mam 43 druida z 51 mlvl, 31 sorcerer z 36 mlvl, 25 knight z 60axe/70sword/73 shielding, 28 paladyn z 64 dist. A eq: DSM, C legs, BoH, Steel Boots, Hat of the Mad, Royal Helmet, Blue Robe, Vamp shield, Demon shield i AoL... I wcale nie zbierałem na to miesiąc
fajne ja tez pacca nie mam i nie nazekam a wy tylko nazekacie o to tylko dla pacc o to tez jakie wy nooby jestescie ludzie uspokujcie sie uzbierac 150 k w tibi i kupic tam pacca nie jest trudno tylko nie mozna myslec ze jak masz 12 lvl to tyle zdobedziesz ale jak masz juz taki 25-40 lvl to na spoko w gora tydzien uzbierasz ze 100 k :] a wy nooby co macie 12 lvl 1 k w dp i chcecie miec pacca a na co on wam ?? :D i tak grac nie umiecie 8o
Wygląda jak byś miał 1 lvl a wiesz za 150k:
-nielegalne
-można wywalićj ak w błoto jak nie masz pewności od sprzedającego
-jedynem noobem wydaje się że jestes ty
a teraz do rzeczy
Mogiliby Cipy dodać inne pierdułka a nie jakieś szajsy co w lecie nikt nie będzie pamiętać, ale liczą się intencje
Yugigorre
07-12-2006, 18:02
Czyli nie będzie test serva zewnetrznego>??
Nah, po co?
Kazdy by pkowal, nie szukal bledow
Lord Gumio
07-12-2006, 18:16
Spoko sie zapowiada nowe ozdubki fajne a ludzik z ciasta poprostu genialny xD
jedno mnie tylko irytuje wieksza szansa na misia i skarbonki na terenach dla pacc tego jeszcze niebylo -.-
Łukcik2005
07-12-2006, 18:18
sory to jest temat o mikolaju.mam pytanko bo jelsli chodzi o mikolaja w tibi to jestem newbie:P gdzie i kidy on rozdaje prezety i czy kazdy cos dostaje prosze o dokladne wytlumaczenie.thx
matkow21
07-12-2006, 18:18
Wow ,a co w pkowaniu błędów nie może być?np skull się pojawia niebieski albo cóś :D moim zdaniem powinni jednak zrobić taki test server tylko z ograniczonym pk możesz zabić 5 osób np potem cię wywala albo grasz normalnie :D
Ja tam zawsze testy lubiłem.
Kompek13
07-12-2006, 18:26
Ja tam zawsze testy lubiłem.
Ja wlasnie nigdy niebylem na test servie i bardzo chcialbym na takim byc.
Redknapp
07-12-2006, 18:30
Śmieszny ten update się robi... =)
Ciasto-ludki i inne takie :P kto by pomyślał?? CipSoft chyba nie ma już wielu pomysłów... Ale mi tam się podoba, ciekawy tylko jestem, co po świętach? Czy te girlandy and other stuff po prostu znikną?? Czy w lipcu wciąż będę mógł wystawić choinkę :]
PS: To mój początek na forum.tibia.pl Witam wszystkich :baby:
SkateElement
07-12-2006, 18:31
Jutro nie, bo bodajże w piątek jest TS dla wszystkich, więc update'a nie będzie, on jest po wszystkich TS :>
Fajne dekoracje, na czas świąteczny udekoruję chatę świątecznie :D
Ja wlasnie nigdy niebylem na test servie i bardzo chcialbym na takim byc.
A ja będę drugi raz i mam nadzieję, że nie będzie tylu debugów jak było ostatnio. Chcę iść solo demona ;)
Co, w przedszkolu jesteś czy jeszcze nei chodzisz? bo tam uczą czegoś takiego jak przecinek i kropka. I w przeciwieństwie do Ciebie NIGDY nie zrobiłem TP, ja jakoś zapoznałem się z zasadami Tibii :O A ty kase w Tibii zdobywasz... przez Allegro. To dlatego ci tak łatwo ją zdobyć. Jak ma się 25-40 lvl to 100k sie zrobi... jakby grać po 10h dziennie... Trzeba 33 bp uh... 100 souli 3h 20 min, na 33 bp uh trzeba 1980 souli, to 66 godzin soulowania, na 1 bp uh też 3h 20 min (na faccu ofc), a więc 33 bp uh zajmie nam 110h, więc soulowanie+robienie uhów zajmie 176h, czyli 18 dni. I zauważ, że przeciętnie jak ktoś chodzi do szkoły gra 3h.
I, dla twojej wiadomości, nie wiem ile grałem na moim stałym servie, chyba rok, i mam 43 druida z 51 mlvl, 31 sorcerer z 36 mlvl, 25 knight z 60axe/70sword/73 shielding, 28 paladyn z 64 dist. A eq: DSM, C legs, BoH, Steel Boots, Hat of the Mad, Royal Helmet, Blue Robe, Vamp shield, Demon shield i AoL... I wcale nie zbierałem na to miesiąc
Temat jest o czymś innym, olej nooba/newbie/trolla czy jak go nazwiesz i nie musisz się chwalić jakie to ty eQ nie miałeś, bo zapewne są tu lepsi gracze od Ciebie czy mnie :]
Zaraz po update zaczynam produkcję tych ciast :) Pokombinuje z dekoracją :D :D
Juppi, wreszcie długo oczekiwane :p
Ozdóbki, prezenty super!!!
Fajne :)
"Mikołaj" sie postarał xD
Congratulations 4 CiP's!
Ja mysel, ze to jutro update bedzie ;] skoro teasery sa co piatek to dzisiaj zapewne byl to ostatni teaser a jutro... No wlasnie raczej upd !! Wiec czekajmy na spoznionego mikolaja ;] Aha i zeby cos wiecej dal za te spoznienie :D jakies moze w edron MPA moge dostac XD (joke) powodzenia wam zycze XD !
piotrinho
07-12-2006, 18:43
Troche śmieszny ten pomysł z ciastami itp. :) , a może ktoś wie czy na Rook'u będzie można robić ciasta ??
druidek12
07-12-2006, 18:46
Temat jest o czymś innym, olej nooba/newbie/trolla czy jak go nazwiesz i nie musisz się chwalić jakie to ty eQ nie miałeś, bo zapewne są tu lepsi gracze od Ciebie czy mnie :]
Ależ ja tylko chciałem mu udowodnić jak trudno sie zdobywa kasę :D
@up
NO A NIE!?! Trzeba tylko zdobyć mleko, które jest dostępne z questu dla pacc
Jutro nie, bo bodajże w piątek jest TS dla wszystkich, więc update'a nie będzie, on jest po wszystkich TS :>
Fajne dekoracje, na czas świąteczny udekoruję chatę świątecznie :D
A ja będę drugi raz i mam nadzieję, że nie będzie tylu debugów jak było ostatnio. Chcę iść solo demona ;)
Ja w to wątpie,oj bardzo - zbyt piekne by to było.
skąd ta pewność że w piątek (jutro) TS dla wszystkich?
Btw. mam nadzieje że ten misiek od mikolaja to nie będzie teddy, albo będzie
very very rare, inaczej jego cena drastycznie zmaleje, a co z tymi co wydali na niego powiedzmy tydzień temu,niewiedząc o tym że można go będzie 'łatwo' dostać od mikołaja, kupili teddyego za 500k~?
druidek12
07-12-2006, 18:51
AAAAHHHH i jeszcze jedno, z tematu "SS'y z Zimowego Update'a" czy coś takiego (w każdym razie w dziale Updates) Tutor wypowiadał się, że w sobote będzie TS publiczny, bo sami tutorzy raczej nie wykonają questa w PoI, a update nastąpi prawdopodobnie 12 grudnia.
@Edit
Chciałbym Teddy Beara... :>
Druteczek
07-12-2006, 18:51
Hyh ja chce figurke takiego mikołaja i czapeczke :D
fajnie by wyglądało w domku :p
ciekaw jestem co w tym roku dostane :D
Normalnie super, ciasta do zjedzenia i nietoperze na ścianach -.-
Przydałby się panom z CIP-u, pod choinkę porzadny kubeł z zimną wodą aby oświeciło ich i zajęli się ważneijszymi sprawami.
SUUUUPER:)Tibia robi sie coraz lepsza xD i wogule B)
Duch Guardi
07-12-2006, 18:58
coś mi się zdaje ale w niedziele bedzie update chyba dziś kupuje pacc :)
Ciassssssta :]
@up
Skoro w niedziele juz bedzie update to w niedziele biore sie odrazu za robienie ciast :D
Redknapp
07-12-2006, 19:02
Oryginalnie napisane przez Orgazes:
Przydałby się panom z CIP-u, pod choinkę porzadny kubeł z zimną wodą aby oświeciło ich i zajęli się ważneijszymi sprawami.
Co nazywasz ważniejszymi sprawami?? Tylko nie mów, że nowe tereny dla FACCów...
EDIT:
@down
Nikt nie każe ci grać w Tibię :P No, tu masz rację - zmiany w klasach by się przydały. Mimo to, Tibia nie staje się przez te update'y mniej grywalna... A zmiany w klasach będą - jak nie w te, to w następne święta :P
Pozdrawiam
Tereny dal Facc nie powinny sie w ogole juz nigdy pojawiac. Panowie z CIP obiecali juz kilka razy zmiane w klasach i gdzie ona jest? Za to mamy ciasta i nowe dekoracje, ktore naprawde wprowadzaja duzo innowacje....
Zupka_Chinska
07-12-2006, 19:11
Taki offtop`ek:
Jak ma się 25-40 lvl to 100k sie zrobi... jakby grać po 10h dziennie... Trzeba 33 bp uh... 100 souli 3h 20 min, na 33 bp uh trzeba 1980 souli, to 66 godzin soulowania, na 1 bp uh też 3h 20 min (na faccu ofc), a więc 33 bp uh zajmie nam 110h, więc soulowanie+robienie uhów zajmie 176h, czyli 18 dni. I zauważ, że przeciętnie jak ktoś chodzi do szkoły gra 3h.
Naobliczałeś się, nie wiem czy dobrze, no ale coś się napisałeś. Wszystko picuś-glancuś, racje chybamasz... Jednak, czy aby na pewno pieniądze można zdobywać tylko ślęcząc nad Tibią i robić runy ? Loot`owanie, to co ? Jeśli tak myślisz to powodzenia ;)
PS. Zdawało mi się, że dziś widziałem w Twoim profilu "Wiek: 12/13", więc wróć do profilu ten wiek, bo faktycznie nie ma sensu tego ukrywać...
PS~2. Chciałbym już ten Test Server :P
Luca Leahcim
07-12-2006, 19:11
@Do tych wszystkich, którzy mówią, że Cipsoft się zajął pierdołami:
Zapomnieliście o tych nowych potężnych stworach?
Zapomnieliście o tych nowych questach chociażby na PoH?
Zapomnieliście o tak istotnej "księdze zadań"?
Do tego prawdopodobnie mnóstwo nowych itemów, może nawet trzeci addon.
Pozatym Cipsoft stara się jak najbardziej urealistycznić codzienną rozgrywkę tibijska.
@Piotrinko
Prawdopobnie można będzie, bo każdy umie piec, rookchar, facc czy pacc.
@Shokei
Tibia już ma klimat, o dziwo go nie straciła, i póki co będzie miała.
@Łuk~/Rezo~
Właśnie na tym polega Tibia, żeby samemu coś rozwiązać, a nie pytać się innych. Zrób coś sam a nie cheatuj ;)
@Orgazes
Sam się zajmij cwaniaku i nie komentuj, bo to tylko kilka z wielu zmian. Nie wiem czy wiecie, ale następna wzmianka w update, to zbanowanie Ograzes'a. Ale o tym narazie wie tylko CIPsoft.
@Topic
Fajnie z tymi pierdółkami ^^ Kolejne fajne rzeczy do domq. A wypieki :P Sam rl lubię troche pokucharzyć. Ale to przecież nie cały update, tylko wzmianka o nim B)
@Edit
Zmiany w profesjach nie są konieczne. Orgazes, jak Ci tak nic nie pasuje, to nie graj. A jak już zrozumiesz, to spróbuj zrobic RPG 15-minutowy chociaż z jednym questem i 3 brońmi. Odpisz ile Ci to zajęło i podaj linka to se pogram ;)
Mam nadzieję, że jak chociaż wprowadzają te ciasta to zrobią coś w rodzaju Outfitów (trza zebrać określoną ilość składników) przez co aby miec najlepsze ciacha trzeba bedzie troche posiedziec. A dla mnie najlepsze w tym updatcie bedzie zwiekszeni many za exori vis bo to co sie dzieje z expieniem sorciem teraz to paranoja.
@Luca Leahcim
Może i update jest wielki ale nie ma w nim tego co najistotniejsze. Ostatni konkretny update był z wandami/rodami, ktory naprawde cos zmienil a nie tylko dodal tereny i monsterki
@Up
Nie jestem żadnym programistą/grafikiem itd. Oni są jednym z najlepszych w tym fachu i mają za zadanie to robić w czym sa najlepsi. A jak to beda robic zalezy od graczy, a niestety coraz rzadziej przeglądają fora aby zobaczyć co właśnie MY sądzimy o tym. Robią swoje nie patrząc na innych
druidek12
07-12-2006, 19:21
Loot`owanie, to co ? Jeśli tak myślisz to powodzenia ;)
PS. Zdawało mi się, że dziś widziałem w Twoim profilu "Wiek: 12/13", więc wróć do profilu ten wiek, bo faktycznie nie ma sensu tego ukrywać...
Lootowanie... to dla lepszych, pomyśl, takie 25-40 lvl to zabardzo nie mogą zabić potworka który daje dobry loot... tak, żeby zarabiać. No, ale to tylko moja opinia o tym.
A co do wieku w profilu, nigdy nie miałem tam nic napisane :p
Lootowanie... to dla lepszych, pomyśl, takie 25-40 lvl to zabardzo nie mogą zabić potworka który daje dobry loot... tak, żeby zarabiać. No, ale to tylko moja opinia o tym.
A co do wieku w profilu, nigdy nie miałem tam nic napisane :p
Potwierdzam, on tam nigdy nic nie miał xD
Ej no to fajne zmiany się zapowiadają. Widzę jednak, że nic nie wspomnieli o palladynach, ach .....
Qrde no szkoda ;/ tak ich udupili i nawet tego nie chcą naprawić ;(
Pzdr. !
zgaduję...
jutro test server dla wszystkich, w niedziele update :confused:
Jutro ts chyba otworza dla all a za tydzien lub dwa update :) (musza bugi zdazyc ponaprawiac)
michal.novy
07-12-2006, 19:31
czytałem wcześniej że będzie bank dla wszystkich graczy, nawet na rooku.
czy będzie rosla kwota wplacona jak w kazdym banku? np 1% na dzien??
była taka informacja czy narazie sie tylko domyślacie?
1% na dzien to troche sopro, nie moglo by tak byc. Przy wiekszych lvlach to bylyby juz duze sumy. Moze ten 1% bedzie ale na miesiac :S
@Down
:D
Redknapp
07-12-2006, 19:35
czy będzie rosla kwota wplacona jak w kazdym banku? np 1% na dzien??
była taka informacja czy narazie sie tylko domyślacie?
Wątpię. Takie domysły snuli tylko użytkownicy forum, a wszyscy się napalili:baby:
EDIT: Zdublowałem Orgazesa. :P Pisaliśmy w tym samym czasie.
"W tym roku zapasy Mikołaja w rzadsze prezenty, takie jak pluszowe misie, lalki, skarbonki i nowe figurki są większe na terenach dla PACC. Gracze go posiadający powinni właśnie tam poprosić o swój prezent."
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA j
już myślałem że to pierwszy w histori teaser bez słowa "PACC"
slawekmag
07-12-2006, 19:40
fajne, fajne. To update zapowiada się jak dla mnie świetnie.
wszystko dla pacc jak zawsze X(
PeTeRsOn
07-12-2006, 20:03
Hehe nie wiecie ile en mikolaj bedzie chodzil?? Bo jutro albo pojutrze mam zamiar zaplacic za pacc ??xD
Zupka_Chinska
07-12-2006, 20:04
Mi się tylko zdaje, czy Ty słowo "Loot`owanie" rozumiesz jako zbieranie tylko wartościowych itemków, nie wiem 500gp+ ?, 5k+ ?? Loot`owanie raczej jest rozumiane jako zbieranie tzw. "śmieci", czyli np. Viking Helmet`ów, Hatchet`ów i rzeczy podobnej maśći, które można sprzedawać za około od
20gp do 100gp. Po uzbieraniu dużej ilośći można sporo zarobić, jeśli ma się odpowiednie miejsca, np:
-Ghostland
-Wyspy lodowe
-Kopalnie
Troche śmieszny ten pomysł z ciastami itp. :) , a może ktoś wie czy na Rook'u będzie można robić ciasta ??
Z yego co wiem to ciasta bedzie sie robic jak chleb tyle ze zamiast wody dodawac sie bedzie mleko. Na rooku mleko mozna dostac z tego co pamietam tylko z goblin hell questa. ZNaczy ze takie ciasto powiedzmy z wisienka bedzie niezlym rarem :D.
Jeszcze jedno: Co to jest takie cos nad czapka mikolaja po prawo od piernikowego ludka (ROX!!1) i na dol od choinki? Bo mnie to przypomina butelke szampana xD
Bardzo dobrymi zmianami były kosmetyczne usprawnienia w ostatnim updacie. Wielu graczy zaczęło duzo robic aby je zdobyc (Outfits ofc), mam nadzieje ze i tym razem cos bedzie. Bardzo mi sie podobaja rozne zagadkowe questy (nie ma to jak przejsc questa za raczke z tibia.org -.- ). Roznego typu lamiglowki by napewno urozmaicily gre a takze zatrzymaly wiekszosc noobkow (chociaz tu wlasnie wkracza tibia.org), dlaetgo podoba mi sie pomysl "ozywienia" spoconego cyklopa, który robil nice itemki :). Mianowice co do konta bankowego to mam mieszane uczucia. Na rooku jak najbardziej sie przyda dla rookstayerow, ale na mainie wlasciwie niepotrzebne, kazdy sobie dobrze radzil z parcelkami. Worek po smierci jak najbardziej sie przyda aby nie tracic cennych sekund na szukaniu worka w depo (choc tych zwykle masa) aby jak najszybciej dobiec do ciala. Dziennik questowy - taki maly dodatek, bez ktorego i tak wiekszosc sobie dobrze radzila, ale moze sie przydac zwlaszcza przy tych dlugich questach na wyzszych lvlach. Dla poczatkujacych graczy bardzo dobrym rozwiazaniem jest mozliwosc mowienie "heal" nawet podczas rozmowy NPCa z innym graczem (Nie ma to jak wciskac kitu ze to heal potion). Monsterki z tego co widac tylko dla naprawde mocnych (te ss-y ukazujace "chodzace raczki" w akcji mnie przerazily) i wlasciwie dobrze, choc przydaly by sie jakies z zakresu lvl ~40-60, no ale h-lvle teraz przynajmniej nie beda narzekac a w nastepnym upku cos dla medium moze wskoczy.
I przypominam, dla tych ktorzy narzekaja ze nie maja pacc, :D ze swieta to wlasnie ten okres na wyblaganie od starszych pacca jako mini prezentu.
(Wiecie ile zbieralem na pacca nie kupujac chipsów, hot dogów, drożdzówek? 11 dni, wiec naprawde polecam porzucic jedzonko bo i pare kilo mozna zrzucic i bedziecie bardzo usatysfakcjowani tym, ze udalo sie wam do czegos dobrnac)
Kawior_MS
07-12-2006, 20:48
Powiem tak : zamiast wydawać prawdziwą kase na witualną gierke i swojego wirtualnego gracza z wirtualnym eq lepiej sobie za te paredziesiąt złotych kupić coś przydatniejszego .Wszystko wygląda fajnie , przeczytasz sobie jakąś historyjke o tibii o bohaterach , strasznych potworach i wielkich skarbach lub inną gadkę jak : "Tibijska piekarnia w końcu udostępniła swoje recepty na ciasta. Do własnoręcznie upieczonego ciasta wystarczy dodać owoce i świeczki aby stworzyć prawdziwy tort urodzinowy." zaraz jakiś nobek lub nawet normalny gracz pomyśli że warto sobie zostać takim piekarzem lub wybrać się na jakąś wyprawę pełną niebezpieczeństw , a tu lipa , tibia nie ma takiego klimatu , tu wszyscy myślą żeby zaszpanić przed kumplem że tyle a tyle expa wbiłem , inni chcą za wszelką cene kase zdobyć jeszcze inni kombinują jak by tu cie zabić czyli po prostu BEZNADZIEJA (już widze ile osób mnie tu zjedzie osto , ale taka prawda :evul: ).
Alanus Lutinum
07-12-2006, 20:56
Kurde niech nas nie męczy ten CipSoft, od razu niech zrobi tibię płatną i koniec :)
Misterio
07-12-2006, 20:58
@Kawior_MS:
Polać mu! dobrze mówi. Taka jest prawda po co wydawać rl kase na wirtualną gre ; | wole tą kase przeznaczyć na weekendowe biby albo szal swojej drużyny. Można pograć w STS, Toto-Mix lub innym zakładzie bukmacherskim żeby zdobyć kase na pacc'a i wtedy obstawiamy za 2zł wygrywamy z 20 zł odstawiamy 10zł i za 10zł obstawiamy i możemy się dorobić ; D lub sprzedać wszystkie itemki z innych charów.
@Orgazes:
Czemu zdobywanie kasy na pacc opisałeś poprzez robienie run? Na 25-40lvl możesz biegać na Ghoustlandzie (ktoś napisał) i zbierać: mace, sword, viking helmet, brass helmet i spokojnie dziennie uzbierasz 5k+ jak Ja sam loot z kasą którą nosiłem w bp wychodził ok. 1k. Potem masz soule i dopiero robisz runy ; )
@topic
Sracie, że nie ma nic dla Facc ; >? Jakby robili wam/nam dodatkowe tereny, monsterki, czar i różne rzeczy, które pozwalają umilić Tibijskie życie to nikt by nie kupował pacc : )
Jakby ktoś mi chciał odpisać to proszę PM bo już nie będę zaglądał do tego topicu : )
Pozdrawiam.
Vlad Dracula
07-12-2006, 21:00
Haha najbardziej podoba mi się pomysł z ciastem i fajne wygląda też czapka Mikołaja :)
Oryginalnie napisane przez druidek12 Pokaż post
Podam ci kilka przykladow miejsc gdzie loota mozesz zbierac.
1.Czlowieku wiesz co to jest kopalnia minosow obok kopy guardow?? tam jest duzo minosow posiedzisz tam sam z 3-4 h i masz 20-30 k loota (okolo 10-17k kasy).Wiec nie mow ze nie mozna zdobyc duzo kasy nawet jezeli grasz 3 h.Ale pewnie ty noobie lootow nie umiesz nosic :P. stawiam kropki zebys nie plakal :D.
Liczmy, ze grasz 3 h i z loota bedzie 10 k to w 10 dni 100 k (owszem mowilem, ze w tydzien=7 dni 100 k ale liczmy, ze grasz 3 h) to 15 dni na 150 k wiec na pacca bedziesz mial ale odjac (sorc/drut 10 k na mf okolo a knight z bp uh 3,5 k pallem only na bolty czyli 16 dni wiec w miechu masz 300 k zarobku) koniec i prosze cie nie komentuj tego znow jakimis glupotami
2. Zamek w ab tez dobry loot jezeli jestes sam :D.
3.To juz dla pacc minosy na darashi.
4.Same guardy
Wiec nie placz, ze nie masz gdzie loota zbierac a pohwalam kolege ktory napisal ze ty jedynie zbierasz rzeczy warte 500 gp 5 k czy ile tam . :P
Prosze cie nie pisz ze chodze do przedszkola bo nie stawiam kropek i przecinkow nie zamulaj juz tak :P czasem postawilem ale ja czasu na to nie mam bo zaraz kacze :D
Redknapp
07-12-2006, 21:03
:wiking:
Chciałbym poprosić o ignorowanie zaczepek trolla, jakim jest Kawior_MS. Nie wiem, co da mu to, że zdenerwuje jakiegoś temperamentnego gracza...
@Kawior_MS
Nikt nie każe Ci grać w grę, która wg Ciebie pozbawiona jest klimatu. A jeśli w nią nie grasz, to po co tu w ogóle jesteś? A jeśli grasz w grę, która nie sprawia Ci przyjemności, to już w ogóle Cię nie rozumiem.... :P
EDIT:
@Down
No nie postarałeś się :P Nie mam Ci nic za złe w sumie, to twoje zdanie =) Ale trollostwa nie zniese ;)
A o moje Święta się nie martw, spędzanie ich przed komputerem uważam za lekką głupotę...
Pozdrawiam
PS: Wyszedł jeden wielki off-top. :]
Kawior_MS
07-12-2006, 21:13
"Jestem tu nowy, więc postarajcie się mnie nie zniechęcić zarówno do Was, jak i do Tibii." rozumiem że sie nie postarałem ... A tak na serio to święta lepiej jak byś spędził z prawdziwą rodzinką a nie tą "rodzinką" z tibii ;) Może to jest trollostwo =] cóż , ale musiałem to powiedzieć wszystkim wkurzającym sie faccom
Luca Leahcim
07-12-2006, 21:38
@Lootowanie do 40 lvl
Guardy, nc
@Orgazes
Agreed
@Kawior_MS
Jak już wspomniałem, Tibia MA swój klimat i będzie miała. A co do ludzi którzy się chwalą "ja to wiencej wbilem", albo rzucają pot'y pod nogi i w 15 leją, to to są po prostu dzieci. I właśnie dzieci psują klimat tibii. Fakt faktem, nie nazywam nikogo kto ma 12 lat dzieckiem, bo sam mam niewiele więcej (16), ale sam "styl" bycia mówi, czy to dzieciak, czy nie ;) A jeżeli masz samych takich qmpli... to się nie dziwie, że jesteś trollem :) Co do świąt z rodziną, osobiście też wole je spędzić z rodziną, nie z qmplami z tibii. Ale czasem, gdy przez 4 godziny temat się nie zmienia, kompletnie Cie nie interesuje, lub ciągle słuchasz "ale ty wyrosles", "ale sie zmieniles", to się idzie i gra w tibie :)
@lukitak
Agreed
@pacc
To, że tibia z początku jest darmowa, to tylko zachęta, żeby po tym jak się zobaczy co daje płatne konto, kupić i sobie. Ale tak naprawdę szkoda pieniędzy na taką płytką grę. Jednak trudniej ją zostawić. "To, jaką drogę wybierzesz, zależy od ciebie, młody Padawanie"
sosek108
07-12-2006, 22:37
Wszystko spoko :]. Tylko jedno mnie trapi- POTWORY!! Totalna beznadzieja, czemu Tibia musi tracić swój klimat?? I niech w końcu dadzą cosik dla FACC a nie robią z tego pełną komerke (gra komercyjna). Ja tak nie chce ;(.
@down Niech i beda te sdilniejsze potwory na które pójdą tylko niektórzy gracze PACC (ja napewno NIE).
Ale czemu z tej gry robią Diablo 2?? Nie powiem, że to kiepska gra, bo jest najlepsza w jaką grałem, tylko zwróćmy uwagę, że Tibia to co innego. Z zajefajnego średniowiecznego klimatu zrobią walki z piekłem. Nie podoba mi się to ;(
Pozdro Sosek108 <<-
Wszystko spoko :]. Tylko jedno mnie trapi- POTWORY!! Totalna beznadzieja, czemu Tibia musi tracić swój klimat?? I niech w końcu dadzą cosik dla FACC a nie robią z tego pełną komerke (gra komercyjna). Ja tak nie chce ;(.
Pozdro Sosek108 <<-
Omg czlowieku jaki klimat.
Bardzo dobrze ze jest wkoncu cos silniejszego.
Update jak narazie zapowiada sie ciekawie :P
Zobaczymy jak bedzie w rzeczywistosci :>
"A dla mnie najlepsze w tym updatcie bedzie zwiekszeni many za exori vis bo to co sie dzieje z expieniem sorciem teraz to paranoja."
Właśnie obejrzałem film z D-lair po update i tam e-vis kosztował 20 many :d
Dopiero mają to zmienić czy jak?
Z yego co wiem to ciasta bedzie sie robic jak chleb tyle ze zamiast wody dodawac sie bedzie mleko. Na rooku mleko mozna dostac z tego co pamietam tylko z goblin hell questa. ZNaczy ze takie ciasto powiedzmy z wisienka bedzie niezlym rarem :D.
Jeszcze jedno: Co to jest takie cos nad czapka mikolaja po prawo od piernikowego ludka (ROX!!1) i na dol od choinki? Bo mnie to przypomina butelke szampana xD
to zapewne zapakowany w ozdobny papier prezent
LookamZzaRogu
07-12-2006, 23:25
Mam do Was pytanie.. Jak się nazywał ten "Piekielny ogar", który ma dojść w nowym update? (Pokazywaliście go razem z takim potworem jak Nightmare)
Redknapp
08-12-2006, 00:08
Oryginalnie napisane przez LookamZzaRogu:
(Pokazywaliście go razem z takim potworem jak Nightmare)
No właśnie, pokazywali go na tym samym forum. Wystarczy spojrzeć 2 czy 3 tematy wstecz, a nie off-topicować tutaj ^^
"Piekielny ogar" to Hellhound.
Duch Guardi
08-12-2006, 09:15
Przestańcie pisać na forum, dlaczego facc nic nie dostał
Dostał kilka rzeczy nowe ab ,lepsza grafika itd. CipSoftowi nie opłaca się dodawać rzeczy na facc’u bo nic z tego nie mają. Facc służy do tego żeby gracz mógł oswoić się z tibia a następnie kupić pacc , po prostu CipSoft z tego żyje i zarabia -.-
Przestańcie pisać na forum, dlaczego facc nic nie dostał
Dostał kilka rzeczy nowe ab ,lepsza grafika itd. CipSoftowi nie opłaca się dodawać rzeczy na facc’u bo nic z tego nie mają. Facc służy do tego żeby gracz mógł oswoić się z tibia a następnie kupić pacc , po prostu CipSoft z tego żyje i zarabia -.-
Racja :)
Duch to wszystko bardzo dobrze ujął i nie musze już chyba nic dodawać? :confused: Mogę tylko dodać, że i tak gracze FACC w końcu też będą mogli korzystać z banku...
Filipeck
08-12-2006, 10:15
@down Niech i beda te sdilniejsze potwory na które pójdą tylko niektórzy gracze PACC (ja napewno NIE).
Ale czemu z tej gry robią Diablo 2?? Nie powiem, że to kiepska gra, bo jest najlepsza w jaką grałem, tylko zwróćmy uwagę, że Tibia to co innego. Z zajefajnego średniowiecznego klimatu zrobią walki z piekłem. Nie podoba mi się to ;(
Pozdro Sosek108 <<-
<ironia mode>
Ahh! Dlaczego jest cokolwiek dla FACC! DLACZEGO! PRZECIERZ MOGLI BY ROBIĆ TYLKO DLA PACC! Wkońcu PACCe płacą za to,że FACCe mogą sobie grać i narzekać, że tibia jest głupia!!
</ironia>
A co do schodzenia tibii do piekła, to mam nadzieję, że jak zobaczysz rączkę na screenie, to się wystraszysz i nie będziesz mógł zasnąć w nocy i już nigdy nie zalogujesz się do dej strasznie głupiej gry, w której wszystko, niewaidomo dlaczego, jest tylko dla tych, którzy płacą?!?! OJOJOJOJOJ!
Wszystko spoko :]. Tylko jedno mnie trapi- POTWORY!! Totalna beznadzieja, czemu Tibia musi tracić swój klimat?? (...) Ale czemu z tej gry robią Diablo 2?? Nie powiem, że to kiepska gra, bo jest najlepsza w jaką grałem, tylko zwróćmy uwagę, że Tibia to co innego. Z zajefajnego średniowiecznego klimatu zrobią walki z piekłem. Nie podoba mi się to ;(
Nie czytało się historii Tibii (świata), prawda? A skąd niby wziął sie Orshabaal, demony i cała ferajna?. Jeśli wchodzi sie na teren czegoś co nazywa się "Pits of Inferno" to chyba nie należy oczekiwać spotkania z Dziadkiem Mrozem i Wściekłymi Bałwankami albo Maoistowską Partyzantką?
Tak że, z całym szacunkiem, wszelkie piekielne klimaty są tam akurat jak najbardziej na miejscu.
A co do rzekomych podobieństw do Diablo to skąd, Twoim zdaniem czerpali inspirację twórcy tamtej gry? Większość potworów w grach RPG i RPG-podobnych to nic innego jak mniej lub bardziej zmodyfikowane monstra z różnych mitologii i siłą rzeczy muszą byc do siebie podobne.
LookamZzaRogu
08-12-2006, 12:11
<ironia mode>
Ahh! Dlaczego jest cokolwiek dla FACC! DLACZEGO! PRZECIERZ MOGLI BY ROBIĆ TYLKO DLA PACC! Wkońcu PACCe płacą za to,że FACCe mogą sobie grać i narzekać, że tibia jest głupia!!
</ironia>
A co do schodzenia tibii do piekła, to mam nadzieję, że jak zobaczysz rączkę na screenie, to się wystraszysz i nie będziesz mógł zasnąć w nocy i już nigdy nie zalogujesz się do dej strasznie głupiej gry, w której wszystko, niewaidomo dlaczego, jest tylko dla tych, którzy płacą?!?! OJOJOJOJOJ!
To prawda, zgadzam się. Ale zauważ, że jeśli nie będą dawali nic nowego dla FACC, to po jakimś czasie ta gra się znudzi i nie będzie zachęcała FACC do kupna PACCa.. a jeśli gracze FACC zobaczą, jaka ta gra jest naprawdę super, będą chcieli więcej i zaczną kupowac PACC ;) Dobra koniec polityki Pozdr..
Pacc płaci , pacc wymaga. Tak bylo i bedzie. :faceoff:
Kawior_MS
08-12-2006, 14:00
Tibia dla mnie nie ma być takim jakby średniowieczem tylko światem fantastycznym , coś jak świat z Władcy pierścieni czy innych tego typu filmach =] a co do tego że facc mało mają to sie nie dziwcie ! nie bede o tym pisał bo wszystko zostało powiedizane wcześniej
A jeżeli masz samych takich qmpli... to się nie dziwie, że jesteś trollem kocham takie teksty :p
a kiedy wogóle bedzie to update? (wiem ze w zimie ale którego?)
ktos wie?
a kiedy wogóle bedzie to update? (wiem ze w zimie ale którego?)
ktos wie?
wow :cup: dla tego pana. Kazdy wie ze w zime i nikt nie wie kiedy na tibi com nie pisze kiedfy wiec i my tego nie wiemy co ty klient jestes czlowieku opnauj sie
ale zdaniem ludzi z forum bedzie to w tym lub przyszlym tygodniu (moje tez takie zdanie) kapujesz ale nie jestesmy pewni to sa domysly skap to ... kapisz??:D
Maciejko
08-12-2006, 14:40
a spadnie snieg bylo by fajnie :P
a tak przy okazji nie piszcie juz ze wy jestescie swietni bo wiecie kiedy jest test serv albo update bo prawda jest taka ze sie tylko domyslacie :D
Tibia dla mnie nie ma być takim jakby średniowieczem tylko światem fantastycznym , coś jak świat z Władcy pierścieni czy innych tego typu filmach =]
Władca pierscieni to nie jest film tylko książka ale najwyraźniej ktoś nie czyta książek tylko woli filmy X( >.<
Praktikerman
08-12-2006, 15:33
Ach! Jakże wspaniały jest CIPsoft! Cud miód update! Wszyscy, (którzy mają PACC i lvl min. 70) mogą nacieszyć się nowymi stworami, rzeczami do domków
i w ogóle wszystkim! Mam FACC'a i też chciałbym coś dostać oprócz możliwości robienia super potrzebnych tortów! Ale poco? Przecież są ludzie, którzy mają kasę na 43 lata PACC więc poco się interesować tymi, którzy chcą grać, a nie bulić ciężką kasę za miesiąc poznawania nowych rzeczyX( X( X( X( X(
Ufffffffffffffffffffffffffffffff.................. .. Wygadalem się i już mi lepiej...:P
Ach! Jakże wspaniały jest CIPsoft! Cud miód update! Wszyscy, (którzy mają PACC i lvl min. 70) mogą nacieszyć się nowymi stworami, rzeczami do domków
i w ogóle wszystkim! Mam FACC'a i też chciałbym coś dostać oprócz możliwości robienia super potrzebnych tortów! Ale poco? Przecież są ludzie, którzy mają kasę na 43 lata PACC więc poco się interesować tymi, którzy chcą grać, a nie bulić ciężką kasę za miesiąc poznawania nowych rzeczyX( X( X( X( X(
Ufffffffffffffffffffffffffffffff.................. .. Wygadalem się i już mi lepiej...:P
masz troche racji pacc jest troche drogi ale w 3 miechy napewno uzbierasz 90 zl
(3 miechy = 90 dni wiec 92 zl : 90 dni = 1 zl dzinnie
no to jest wkużające wszystko dla pacc a tak pozatym ma ktoś jakieś info kiedy update albo test ?
no ale mogli by jeszcze zrobić żeby śnieg padal albo cos wtedy to by bylo cos :D
Redknapp
08-12-2006, 16:17
no to jest wkużające wszystko dla pacc a tak pozatym ma ktoś jakieś info kiedy update albo test ?
@D juzio
Kilka postów wcześniej jeden z forumowiczów został wyśmiany, gdy spytał kiedy update.... Błagam, przeczytaj chociaż kilka postów wstecz, gdy piszesz swojego...
EDIT: Przypominam, że posty można edytować... A nie pisać kilka - jeden pod drugim.
@D juzio
Kilka postów wcześniej jeden z forumowiczów został wyśmiany, gdy spytał kiedy update.... Błagam, przeczytaj chociaż kilka postów wstecz, gdy piszesz swojego...
EDIT: Przypominam, że posty można edytować... A nie pisać kilka - jeden pod drugim.
masz racje :D i to wielka ale ja wole pisac nowe posty :D
zastanawiam sie czy ajk wczoraj byly newsy o update czy dzis tez beda (dzis piatek) a wczroaj byl czwartek i byly :D oj bym chcial zeby albo update jutro albo jeszce dzis test :D ale nic nigdy nie wiadomo moze jutro ktos bedzie chcial sie zalogowac a tu update bedzie :D fajnie by bylo ;] ja tylko czekam na update
Update sadze, ze bedzie wczesniej jak w zime (Ta zaczyna sie 23 grudnia czy cos kolo tego :D ). Wiec watpie, ze wiekszosc graczy wie iz wtedy nastapi :P
Kawior_MS
08-12-2006, 17:04
Władca pierscieni to nie jest film tylko książka ale najwyraźniej ktoś nie czyta książek tylko woli filmy X( >.<
aa czepiasz sie , ja tu mowie o filmie =] czy gdybym zarzucił jakiś tytuł książki fantasy zajarzyli by wszyscy o co biega ??
@down : ty też sie czepiasz ;p
@up: Ma to związek z tematem? Nie widzę :/
@topic: Hmm..Może być fajnie, ale jak zwykle połowa dla PACC :/. Nie, nie, nie mówię aby zaraz robić wszystko dla FACC też ale...ta różnica jest wielka :P. Z tym śniegiem ( ktoś to napisał parę postów prędzej ) padającym to nawet fajny pomysł :P Muszę iść na lodowe wyspy, gdy będzie Update ^^.
W większości państ mikołaj przychodzi 25 grudnia, a nie 6...
@up: Ma to związek z tematem? Nie widzę :/
@topic: Hmm..Może być fajnie, ale jak zwykle połowa dla PACC :/. Nie, nie, nie mówię aby zaraz robić wszystko dla FACC też ale...ta różnica jest wielka :P. Z tym śniegiem ( ktoś to napisał parę postów prędzej ) padającym to nawet fajny pomysł :P Muszę iść na lodowe wyspy, gdy będzie Update ^^.
snieg nie bedzie padal ale my bysmy to chcieli chociaz kto wie moze i bedzie ale to watpliwe jest o to nam chodzi
A wiec czytam tak wasze wypowiedzi wszytsko pieknie i ok niektorych nie rozumiem ale.. 2 panow powiedzialo ze po update ma byc zwiekszona mana za exori vis i to mnie BARDZO przejelo i mam nadzieje ze to jakas pomylka :P bo 1 raz widze cos o tym ale bym chcial sie upewnic.. moze mi ktos powiedziec?:>
Co do tematu..
To all ladnie pieknie jest jak mowielm ;p tylko by mogli cofnac ofity :PP
Bo sa denne :/ jak i dla pacc i dla facc i z addomi rowniez..
Ale teraz juz pewnie tego nie zrobia bo tyle ludzi stracilo na to kase.. za duzo sapania by bylo;p a tak wogole to juz by mogli dac tego updata xD;]
Hehe ciekaw jestem kiedy ten update i kiedy test server?:P
A wiec czytam tak wasze wypowiedzi wszytsko pieknie i ok niektorych nie rozumiem ale.. 2 panow powiedzialo ze po update ma byc zwiekszona mana za exori vis i to mnie BARDZO przejelo i mam nadzieje ze to jakas pomylka :P bo 1 raz widze cos o tymale bym chcial sie upewnic.. moze mi ktos powiedziec?:>
Co do tematu..
To all ladnie pieknie jest jak mowielm ;p tylko by mogli cofnac ofity :PP
Bo sa denne :/ jak i dla pacc i dla facc i z addomi rowniez..
Ale teraz juz pewnie tego nie zrobia bo tyle ludzi stracilo na to kase.. za duzo sapania by bylo;p a tak wogole to juz by mogli dac tego updata xD;]
co do zwiekszania many za exori vis to raczej tego nie bedzie bo nigdzie to nie pisalo tylko ktos sobie tka napisal a z updatem to raczej niedlugo bedzie bo przeciez juz domow kupowac nie mozna dali wczoraj newsy a zawsze w piatki byly dzis jakos newsow nie widac chyab ze jeszce beda ale moim zdaniem albo za 2-3 dni test albo update :D:cup: :cup: :cup:
Hehe ciekaw jestem kiedy ten update i kiedy test server?:P
jak bys przeczytal all posty bys wiedzial ze mowilem wczesniej ze niedlugo ... tak kazdy mowi bo tak bedzie :D
No racja :P nie wiem dlaczego ale ostatnio w swieta to tylko w tibi czuje ich nastroj lols :P
Ja chcę wam tylko powiedzieć tyle, że nie działa private TestServer... Może uptade, a może public TS? :))
pozdrawiam
Ja chcę wam tylko powiedzieć tyle, że nie działa private TestServer... Może uptade, a może public TS? :))
pozdrawiam
a co ty tutor ze wiesz ze nie dziala ??
Luca Leahcim
08-12-2006, 18:24
@lukitak
spamerze, przestań tyle postów nabijać.
I nie wierzcie w rzeczy typu "z exori viz to teras bendzie 35 mana korztowac". Każdy kto narzeka, że nie ma pacc'a, jak już kupisz jednego, to zauważysz, że kase kombinuje się łatwo ;) Tak jak z papierosami. Palisz, masz na nie kase. Nie palisz, nie ma tej kasy, którą się na fajki wydawało :P
Ja nawet nie próbuje zgadywać kiedy będzie update, bo zawsze i tak jest nie w ten dzień co CIPsoft się spodziewał. Albo wprowadzanie trwa 2 godziny dłużej ;]
Ozdóbki rox l,,l_(>.<)_l,,l Zwłaszcza ta figurka Mikołaja :P
a co ty tutor ze wiesz ze nie dziala ??
Yhym... Gdybym nim nie był to chyba bym nie pisał,ale dobra nvm
Ramstain
08-12-2006, 18:36
Jak narazie to nic szczegulnego nie majoł zamiaru zmienić...Tylko żeby jeszcze bardziej palla nie udupili.....:) :) :) :) :) :) :) :)
ja skojarzylem fakty update nie moze byc najpredzej 12 . Zaraz pewnie bedziecie pisac ze ja noob albo pytac sie czemu. Ja wam odpowiem teraz bo jak wiecie od 5 nie mozna domkow kupowac a czas kupowania domku jest 7 dni wiec
wprowadzili od 5 zeby sie skaczyly aukcje przed update wiec musi byc 12 conajmniej (ale to tylko moj domysl) wiec nie piszcie o ja nie moge co to noob jest czy cos w tym stylu bo to tylko DOMYSLY8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o
a tak przy okazj chcial bym napisac ze ja nie spamuje tylko odpisuje na posty innych a czy tobie to przeszkadza czy nie to juz twoj biznes
kurde oprocz zdjeć z testa mogli by filmiki dać ....
Jak narazie to nic szczegulnego nie majoł zamiaru zmienić...Tylko żeby jeszcze bardziej palla nie udupili.....:) :) :) :) :) :) :) :)
a dlaczego niby mieli by udupić palla ? 8o prędzej coś dorobią ...
Redknapp
08-12-2006, 18:46
kurde oprocz zdjeć z testa mogli by filmiki dać ....
Filmiki z czego, z wieszania ozdób choinkowych?? Czy pieczenia ciasta??
Btw, jaki sens ma zgadywanie, kiedy nastąpi ten upragniony update?? Tak, czy siak pozostaje nam tylko czekać.:baby:
EDIT: Jeszcze raz apeluję o nie-nabijanie postów, ewentualną edycję postów... :P
wiesz.. a nie zastanowiłes sie, ze moze te "nooby" poprostu uwazaja kupienie pacca za zbedne?? Ja z kumplami gralem postaciami od 50-100lvla i nigdy,zaden z nas nie mial pacca..
W jednym sie z Toba zgadzam.. ludzie, nie spamujcie tekstami typu"o jaki ja biedny bo to dla pacc a ja nie mam platnego konta.." Zachowujecie sie jakby swiat do was nalezal.. i blagam.. Bez gadania ze kasy nimo.. w wiekrzosci to zwykły snobizm a nie brak gotowki..
APELUJE!Nie macie zamiaru placic za ta (idiotyczna)gre?Ok,szanuje to.. ale na forum Tibia.pl....
MORDA!-.-
Zdechly kret kanalowy
09-12-2006, 08:53
alee zapowiedzieli... pewnie teraz zapowiedza ze mikolaj bedzie , a zeby pozostawic nas w cikawosci powiedza ze mikolaj bedzie rozdawal nowy rodzaj prezenow (ciastek!?..)
Zdechly kret kanalowy
09-12-2006, 09:00
alee zapowiedzieli... pewnie teraz zapowiedza ze mikolaj bedzie , a zeby pozostawic nas w cikawosci powiedza ze mikolaj bedzie rozdawal nowy rodzaj prezenow (ciastek!?..)
kurde ja to juz sie doczekac nie umiem :p ma ktoś invo kiedy test ?
Dam wam garstke informacji...
Ktoś pisał, że 'udupią' palla. Otóz wręcz przeciwnie.Będą nowe bolty, jak i nowa kusza(bardzo trudną ja zdobyć, quest gorszy niż annihilator).
Co jeszcze? Można będzie zdobyć soft bootsy i wiele innych rzeczy, ktorych sie nie dało zdobyć przed uptade.
Co do TestServera publicznego... Będzie w poniedziałek lub coś koło tego :)
pozdrawiam
Pajakmaly
11-12-2006, 14:18
Skoro dzisiaj jest czwartek, to jutro będzie teaser? jak to nie teaser, w takim razie co? :P Zapowiedź update na jutro!?!? <;( ze szczęścia>
Mam blogusia www.tibia-pacc.blog.onet.pl wlas i zostawialj komcie a ogladalam taki filmik nazywal sie tvn 24 o tibia i tam byl twoj ryj ale nie wiem czy czasami nie skopiowales no to narka
Małe pytanko, jestem w połowie postman questa, chyba update mi go nie wyzeruje ?????
aha i jak prosić mikołaja o prezenty?? bo coś ludzie o tym gadają, pacca mam :D
Dark Lord Markus
11-12-2006, 19:42
powiem 1
TEST SERV PUBLICZNY OPEN!!!
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.