Pokaż pełną wersje : Domki po świątecznym update
Dwimenor
08-12-2006, 18:58
Jak wiadomo, wraz z nadejściem Tibii 7.9 wszystkie piekarniki i niemobilne meble(z wyjątkiem łóżek) zostaną usunięte, a okna otrzymają żaluzje uniemożliwiające wrzucanie śmieci przez osoby trzecie.
Takie zmiany w konstrukcji budynków wymagają jednak wcześniejszego usunięcia ich zawartości. Dotyczy to wszystkiego, co w chwili updatu będzie znajdowało się na terenie domku. Gracze, którzy nie przeniosą swoich skarbów w bezpieczne miejsce będą musieli się zdać na automat, który wykona tą operacię za nich. Przedmioty zostaną bezpiecznie przetransportowane do depot miasta do którego przynależy domek. Nie trzeba się też się martwić granicą pojemności-wszystkie nadmiarowe rzeczy także się tam znajdą. Informacja ta dotyczy też domów gildyjnych(guildhalls)-cała ich zawartość zostanie przeniesiona do depot lidera gildi.
Proszę zauważyć, że obiekty, których nie da się podnieść(krzesła, stoły itp) zostaną skasowane.
Calen Futh
08-12-2006, 18:59
No i dobrze. Heh...ostatnie chwile na Tibii 7.8 =]
edit: Yeah , pierwszy ;d
kamil35s
08-12-2006, 19:00
Muahahaha czyśccie pokoje w gh chyba, że nie lubicie leadera swojej gildii ^^
Peter of Refugia
08-12-2006, 19:00
hoho... Ja jeszcze licytacje naszczęście prowadze ^^ Teraz tylko czekać na update: P
Rekin Master
08-12-2006, 19:03
yea super teaser -.- ostatnie 2 teasery sa beznadziejne...
Wielki Mancyz
08-12-2006, 19:03
wiadomo juz kiedy może nastąpić uptade lub test server ?? próbowałem pociągnąć za język mojego kolege tutora ale powiedział mi że " gdybym ci to powiedział musiałbym cie zabić " :D
ALLE LUJAAA !! ;D
w koncu porzadki w domkach, lozka tam gdzie chce i koniec z walnietymi piekarnikami ^^
AWE Cipsoft ! ;]
no ta ja bym w zyciu nie zostawil moich rzeczy liderowi on moze powiedziec ze dal komus innemu bo mowil ze to jego ^^ i powie ze nie pamieta komu i stracisz rzeczy o ta juz lece
Lord Gumio
08-12-2006, 19:07
HAIL koniec z piecami i niepotrzebnymi luzkami HAIL update blisko coraz blizej :D
Ohh yea moja aukcja jeszcze trwa XD A kiedy wkoncu bedzie upd? jet jakas pewna data ?
Medivh Shady
08-12-2006, 19:11
jeśli dobrze zrozumiałem to wszystko co znajduje się w domku zostanie przeniesione do depo , a nie lepiej było by przenieść tylko te itemy co leża np na piekarniku ? po co odrazu całość ;/ , przez to trochę zajmie przeniesienie wszytkich run mf lota itp do domku.
Redknapp
08-12-2006, 19:11
no ta ja bym w zyciu nie zostawil moich rzeczy liderowi on moze powiedziec ze dal komus innemu bo mowil ze to jego ^^ i powie ze nie pamieta komu i stracisz rzeczy o ta juz lece
To zmień gildię :]
Nie chce mi się znowu robić przemeblowania :(
Przynajmniej WRESZCIE będę mógł ruszyć to piepr*one łóżko :P
No to tylko czekamy na update ( prawie bym napisał udpate, ale to nie jest śmieszne )..Ktoś na Game-Chacie mówił , że update ma być 12 grudnia ;P
Gothfryd
08-12-2006, 19:14
czy nie zauważyliście, to właśnie już 7.9 up-date będzie więc co przyniesie 8.0? przecież takie &.0 up-daty muszą przynieść radykalne zmiany w grze....
kto wie 3D? czy nowy kontynent dla facc wielkości maina 8o
Jak wiadomo, wraz z nadejściem Tibii 7.9 wszystkie piekarniki oraz łóżka z domków zostaną usunięte,
With the update, windows will receive shutters and all ovens and immobile furniture, except for beds, will be removed from the houses.
o ile znam angielski to except znaczy "z wyjatkiem, poza". wiec wkradl sie maly blad gdyz lozka nie beda usuniete
Dwimenor
08-12-2006, 19:22
@prywek
Nie tłumaczyłem wiernie. W poprzednich teaserach cipsoft zapowiadał usunięcie łóżek, co mnie trochę zmyliło.
To zmień gildię :]
Nie chce mi się znowu robić przemeblowania :(
Przynajmniej WRESZCIE będę mógł ruszyć to piepr*one łóżko :P
wiesz o co chodzi nie chodzi o mnie w tym momecie ale mam w guild zioma co ma demon helm i acient helm pelny wiec jezeli ktos mu to ukrdanie bedzie ze 150 cc w plecy wiec wiesz
ale nie o tym temat ale zgadzam sie z ziomem co powiedzial ze lozka nie bedzie mozna przesuwac bo to prawda all bedzie mozna ale nie lozka to jest jedyny wyjatek rozumiecie ?? czy nie za bardzo lozka pozostaja w domkach tam gdzie staly ;pp
wiem
nie chce mi sie juz czytac tych waszych bzdur i odpowiadac na mnie czekam na update i dopiero dam komenta chyba ze ktos zacznie mi wzucac czy np zle komentowac moje komenty to odpisze mu na to ... :d
dlatego tez napisalem ze to maly blad :]
Fajnie.. nareszcie będzie można urządzić swój pokoik tak jak się chce ^^ Zauważyłem jeden błąd : "Nie trzeba się też się martwić granicą pojemności" Dwa razy napisane jest "się" :]
P0zdr0.
a dlaczego ma być wszystko usunięte a potem mam to kupować kto mi odda kase jak mi nie bedzie pasowac piecyk to go wywale
a teraz musze isc i kupic
Poprostu Pitbul
08-12-2006, 19:46
Już nie mogę się doczekać tego uptade^^. Będę mógł zdeponować kaskę nie w dp, ale w BANKU^^!
Juziu II
08-12-2006, 19:49
Taaa. nie raz juz przenosili automatycznie rzeczy.... tyle tlyko ze czesc gdzies zniknela w zawirowaniach czasu i przestrzeni
czy nie zauważyliście, to właśnie już 7.9 up-date będzie więc co przyniesie 8.0? przecież takie &.0 up-daty muszą przynieść radykalne zmiany w grze....
kto wie 3D? czy nowy kontynent dla facc wielkości maina 8o
haha 3D hyba w snach najwyżej za 10 lat ....B) :confused:
Juziu II
08-12-2006, 19:55
haha 3D hyba w snach najwyżej za 10 lat ....B) :confused:
Dokladnie, Tibia nigdy nie bedzie jak wow, tak samo nie liczylbym na nowy kontynent dla facc - na swiecie nie ma nic za darmo :-]
Sir-Mihi
08-12-2006, 19:57
na rooku juz nie mam sily na kase nareszcze ja wsadze do banku!:) (kiedys zrobilem se depo hara i mu dalem kase mial 1 lvl wyjechalem na miesiac i niema kasy i jego! :( )
na rooku juz nie mam sily na kase nareszcze ja wsadze do banku!:) (kiedys zrobilem se depo hara i mu dalem kase mial 1 lvl wyjechalem na miesiac i niema kasy i jego! :( )
a czemu go niemiałeś ? krasnoludki ukradly ?:]
Sir-Mihi
08-12-2006, 20:01
a czemu go niemiałeś ? krasnoludki ukradly ?:]
jak postac ma 1 lvl i sie na nią nie lognie przez 1 miesiąc to sie usunie
Update updatem a ja juz m* (Ah zapomnialem anti-czit forum) i przeźro**yste drz***a (anti-czit :)) zrobiłem
7.3 plx come backNie, nie. 7.4 or 3.0 plx come back (na 3.0 juz mozna bylo atakować moby nie?)
Heh, czyli można się spodziewać update'u już nie długo, no chyba że jednak TS'a zrobią na co liczę :p
Jak dla mnie w next weekend bedzie up 7.3 plx come back
Ktoś się pytał co będzie w tibia 8.0.
Będą jak zwykle tylko nowe stworki, parę wysp dla pacców, najwyżej jakiś outfit nowy, kilka questów i nic więcej X(
1. To jak będzie z tymi łóżkami? Będzie je można przesuwać? Chyba raczej nie ; <
2. I będę mógł sobie wywalić z domku tablice ze ścian, na których mogę pisać różne rzeczy?
3. Pochodznie ze ścian też będę mógł sobie usunąć?
Byłoby fajnie, gdyby ktoś obeznany odpowiedział na te trzy pytania ;)
pomyslalem popatrzylem i zauwazylem ze teraz codzinnie jakies nowe notki na tibi com wiec update sie zbliza wielkimi krokami i to bardzo wielkimi wiec ziomy i ziomale przygotujcie sie na UPDATE !!!!!:cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup:
jak postac ma 1 lvl i sie na nią nie lognie przez 1 miesiąc to sie usunie
a ile tam miałes 500 ? gp :D
Rooker666
08-12-2006, 21:23
Ciesze się z update wreszcie coś dodadzą na rooku.tylko szkoda że zlikwidują krzesła piecyki stoły przecież te itemy zawsze były ozdobą różnych miejsc nikt ich do domków niebrał .
Tanivupo
08-12-2006, 21:26
UPDATE zbliza sie wielkimi krokami!! ;d czekamy!!!
ps. trzeba domki wyczyscic ;o
no to musze posprzątać w domku
(P.S. coś mi sie zdaje że w niedziele update)
☺
no to musze posprzątać w domku
(P.S. coś mi sie zdaje że w niedziele update)
☺
jak mowilem moim zdaniem niee nie w tym tygodniu dopiero po 12 ale moze nikt pewny tego nie jest kiedy cipy tylko to wiedza :D
pisac "cipy" mam na mysli ciptsoft a nie te u dziewczyn xP
@@up
ach te cipy cipy :]
Mam postać na 12 lvlu i tak naprawdę pacc mi jest gów** potrzebny, bo domki to dla bogaczy są, a nowe tereny? Phi nowe tereny to tylko dla h-lvli bo niedałbym rady moim sorciem pogonić hero itp. :] a PoI tym bardziej.
Oczekuję w tym (jeżeli Cipy robią niespodziankę) lub w następnym uptade nowych wysp dla FACC, lub też kontynentu (coś w rodzaju Darama Island), bo po prostu FACCi nie będą chciały grać, pokasują postacie jak się wkurzą i zostaną same Pacci i tak powstanie płatna gra Tibia Pay :D :p
@odnośnie Tibii w 3d;
Może zrobią coś wielkiego dla Tibii 8.0, ale to czas pokaże. ja byłbym za NIE dla Tibii 3d, ta gra jest fajna dzięki swojej prostocie. Brak muzyki pozwala cieszyć się swoim zasobem muzyki ; )
@topic;
Powiedzieliby chociaż kiedy ten up... Przeniosę itemy z domku do dp i tydzień będzie stać pusty domek, a tak to dzień czy kilka dni przed update bym wyczyścił. Bo coś ten automat nie wydaje mi się wiarygodny ; )
Pozdro!
Bolt~
tu sie z wami zgodze nie powinni zmieniac oprawy graficznej gdyz to ona nadaje tibi niepowtarzalnego uroku i klimatu :) a i przede wszystkim powinni udostepnic nowy kontynent albo chociaz jakis nowy calkiem spory kawalek terenu dla FACC-ow :/ jakby nie bylo o faccow tez powinni dbac nie w takim stopniu jak o paccow to oczywiste ale raz na jakis czas przydalaby sie jakas zmiana (nie lazi mi o kosmetyke) w koncu chodzi tez oto by przyciagnac do tibi jak najwiecej ludziska w sumie byloby fajnie gdyby np dodali moze jakas nowa profke :] to by z pewnoscia ozywilo swiat tibi nadalo powiewu swiezosci
Poprostu Pitbul
09-12-2006, 14:25
buu6@
Pana zapraszamy do kupna PACC...
@@up
ach te cipy cipy :]
Mam postać na 12 lvlu i tak naprawdę pacc mi jest gów** potrzebny, bo domki to dla bogaczy są, a nowe tereny? Phi nowe tereny to tylko dla h-lvli bo niedałbym rady moim sorciem pogonić hero itp. :] a PoI tym bardziej.
Oczekuję w tym (jeżeli Cipy robią niespodziankę) lub w następnym uptade nowych wysp dla FACC, lub też kontynentu (coś w rodzaju Darama Island), bo po prostu FACCi nie będą chciały grać, pokasują postacie jak się wkurzą i zostaną same Pacci i tak powstanie płatna gra Tibia Pay :D :p
Ojej. Ale mi będzie smutno.
Nie płacisz, więc nie wymagaj.
ej ludzie ja sam nie mam pacca i wiem jak to jest wy placicie wy wymagacie ale Cipy powiny dawac 5 % dla facca i 95 % dla pacca co update my bysmy sie cieszyli z tych malych 5 % (ale nie chodzi mi o rzeczy tylko o tereny) ktos sie ze mna zgodzi ?? :DX(
kurde niewie ktoś z tutorow kiedy bedzie test server publiczny ??
Redknapp
09-12-2006, 17:52
kurde niewie ktoś z tutorow kiedy bedzie test server publiczny ??
Pytanie o test-server, odcinek 7.894... X(
@D juzio
Czy gdybyśmy wiedzieli, to ukrylibyśmy tę informację przed Tobą? :P
Dwimenor
09-12-2006, 17:56
ej ludzie ja sam nie mam pacca i wiem jak to jest wy placicie wy wymagacie ale Cipy powiny dawac 5 % dla facca i 95 % dla pacca co update my bysmy sie cieszyli z tych malych 5 % (ale nie chodzi mi o rzeczy tylko o tereny) ktos sie ze mna zgodzi ?? :DX(
Nie wiesz-nie zabieraj głosu.
Z danych z test servera wiadomo, że facc dostanie
-Potwór - wiwerna(wyvern) - 1 spwan na Vedze, i prawdopodobnie kilka na poh.
-Tarantule na poh
-Najazdy goblinów na faccowskie miasta. W zamian za odzyskanie skradzionych prezentów możemy otrzymać ciekawe przedmioty(santa doll, santa hat np)
-quest log
Więc masz swoje 5% i nie narzekaj. W grucie rzeczy-to ciesz się, że są ludzie płacący za utrzymanie Tibii(Pacce), żebyś ty mógł grać za darmo. A, że mają z tego przywileje.
@up
Otwarty ts ma być po weekendzie. Teoretycznie
@Dwimenor
Wiesz może, czy z domku znikną mi pochodnie i tablice ze ścian ?
dzidorek
11-12-2006, 01:20
ALLE LUJAAA !! ;D
w koncu porzadki w domkach, lozka tam gdzie chce i koniec z walnietymi piekarnikami ^^
AWE Cipsoft ! ;]
Z tego co mi wiadomo to lozka beda caly czas tam gdzie byly i nie bedzie mozna ich przesuwac...
Duch Guardi
11-12-2006, 07:46
Dwim
Wyvern bedzie resp około 10 na skałach przy kazordoon tam gdzie dragon sie respi ;)
Nie trzeba się też się martwić
Dwim,nie podejrzewalem Cie o jąkanie:P
@Dzidorek
Stary,lookając o której napisałes swojego posta kamień spadł mi z serca ze nie jestem jedyny na tym forum którego męczy bezsennosc:P
Zasady Są Po To Żeby Je Łamać, To Żaden Dramat :evul:
Pawelcio
14-01-2007, 21:25
buu6@
Pana zapraszamy do kupna PACC...
ON nie jest taki głupi, żeby kupywać coś czego tak naprawde niema.:].
@up.
Poco Odświeżałeś temat ;)?
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.