PDA

Pokaż pełną wersje : Zmiana systemu

Capality
09-12-2006, 19:15
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=40334

Tam napisałem o co chodzi ale zamkneli temat.
Dla przypomnienia:
Z windows ME zmieniłem na XP i zaczeła sie ciąc Tibia a mi to ździebko przeszkadza bo gram palkiem
Probowałem jeszcze raz zainstalować ME ale sie nie da system gada coś o tym ze trzeba to w DOSie zrobić a ja nietety tego nie umiem;(

Wcześniej na tym kompie tibia dzialala dobrze, zmienilem kompa to po 3 miechach spalilem plyte głowna, podam staty tego kompa:
1.1Ghz AMD Athlon
256 RAM
Karta graficzna GeForce 2 MX100/200
Windows XP
Ew. jak coś jeszcze jest potrzebne to napisze

PS.
Jak napisałem w tamtym temacie to go zamkneli i odstałem pkt karne za odświerzanie starych tematów.

Tunio
09-12-2006, 19:48
Żeby zmienić z nowszego Windowsa na starszego trzeba zrobić formata dysku na którym jest Windows. Aby to zrobić zrób dysk startowy Windows, jak zrestartujesz kompa wyskoczy ci takie menu w którym należy wybrać "wiersz poleceń" i wtedy wpisać "format <litera dysku>" czy coś takiego, bo nigdy tego dokładnie nie pamiętałem :p

PS: Jeszcze nie robiłem formata XP, więc może to się robić inaczej, ale nie sądze żeby procedura się zmieniła

PS2: Jeżeli będzież już robił formata upewnij się czy masz wszystkie sterowniki i potrzebne programy na płytach, albo chociaż te potrzebne do działania internetu to resztę ściągniesz.

Capality
09-12-2006, 20:05
Tylko że płytka od ME jest tak zjechana że połowy plików nie czyta ;(
Sproboje pojechać na Volumen(taka giełda komputerowa niedaleko Wawy) i kupie Win 2000 powinno sie dac zainstalowac a kuzyn-informatyk mowil ze na moim kompie najlepszy by był 2000

user12345
09-12-2006, 21:57
ja mam ten sam problem! i tu nie chodzi o lagi (mała prędkość netu), tylko o małą liczbę klatek na sekundę (ok. 10). Próbowałem to naprawić ale Tibia nie wykrywa mi directx9 ;/. Gdy wchodze w options -> graphics -> advanced i próbuje kliknąć na directx9 to sie nie zaznacza i dalej jest directx5. Probowalem tez uruchamiac przez komendę "C:\...\tibia*****" engine 1 ale nie dziala. A directx9.0c mam na 100% bo sprawdzalem w start->uruchom->dxdiag. A z tym opengl nawet nie wiem o co chodzi, mozna go skads sciagnac?. Plz blagam o pomoc jak powieszyc ilość klatek na sekundę! :( bo sie nie da grac :( help