Pokaż pełną wersje : co na EF dla knighta
KnightLordofDemons
09-12-2006, 20:14
Hej jestem knightem mam pytanie czy za 2k lepiej kupić 2bp masów czy bp hmm bp uh juz mam co sie bardziej przyda na elf forest jestem knightem
moja rada:
nie masz tam czego szukac... nabij 35 lvl i zakup boh, wtedy sie bedzie oplacalo
KnightLordofDemons
09-12-2006, 20:23
Byłem juz tam i na elfach elf scoutach i arcanist siedzialem jakieś 1,5 godziny i bylo spoko dlatego pytam co siebedzie bardziej opłacało
Raczej manasy (chodziło Ci o nie, pisząc 'masy'?) Ci się tam zbytnio nie przydadzą, nie?...
Myślę, że lepiej będzie jak kupisz HMMy chociaż jeszcze lepszym wyjściem będzie jak uzbierasz to ~1k więcej i sobie UHy kupisz ; )
KnightLordofDemons
09-12-2006, 21:19
ale czasami sie lepiej leczyć exura niz uh dlatego pytam a hmm tez niby sie przydaja zeby szybciej zabijać
No nie wiem. Mimo wszystko, polecam uzbierać jeszcze 1k więcej i kupić UHy.
Manasy przede wszystkim, kilka uhów jakbyś się nie nadążył manasować ;)
PS własne doświadczenie ^^
a ja polecam manasy.
manasy można nazwać alternatywą dla uhów :) + mlvl urośnie ;D
Więc stracimy mniej pieniędzy na uzdrawianie manasując i używając exury, niż używając uh? Da sie kupić manasy taniej niż w sklepie?:baby:
borekziom
09-12-2006, 22:37
Niektórzy sprzedaje flaski z winem podając je za manasy łatwo sie nabrać bo przecierz mają taki sam kolor, ale nie daj się zwieść nikt manasów nie sprzedaje bo to sie nie opłaca a przecież manasów nieda sie wylootować :)
Spell Name Average Minimum Maximum
Healing from Light Healing: 20 6 24
Healing from Ultimate Healing: 250 200 300
Koszt jednego exurnięcia = 25/100 * 55 = 13,75 gp
Koszt jednego uhnięcia = 175 gp
13,75 / 20 = 0,6875 gp za 1 hp
175 / 250 = 0,7 gp za 1 hp
Czyli manasy sa minimalnie bardziej opłacalne.
A od czego zależy ile manas będzie dawał many?
Kolos from rodos
10-12-2006, 14:23
kup manasy, i na wszelki wypadek troche Uh, jakby robiło się gorąco :)
na efa radze chodzic z dwureczna bronia duzo uh i kilka manasow na wszelki wypadek bez dwurecznej broni nie masz tam co szukac chociaz na twoj lvl ef nie jest zbyt oplatny, uh cie malo leczy i masz malo hp.
Mozesz sie nie zgadzac ale to jest moje odczucie na ten temat.
Oplatnosc:
-~40lvl
-skille 70/70 (lepsze tez moga byc ale te wystarcza)
-dobra 2 reczna bron (na wszelki wypadek skill ring)
- i szczescie :))
@Monte
Hmm... w sumie ma racje ale ja tam byłem moim knightem 30 lvl 63/62 solo było chujo...o ale jak sie kumple przyłączył było kozacko <---sry za off top mysle ze kup te mfy nie raz ci scout walnie 10 a anieraz 50 nie wiadomo czy sie uhnac wtedy do akcji wkracza "exura" a jak wiemy najt ma mało many
_baniak_
12-12-2006, 16:36
no i mlvl leci;] ...ale jak będzie gorąco to się manasami nie wyleczysz więc kilka uhów obowiązkowo;)
Podlacze sie do tematu z zapytaniem. Czy moja postacia (widac obok) kiedy wbije 50 lvl moge tam expic Z ZYSKIEM. Tzn. zebym finansowo wychodzil na "+"? Czy rzeczywiscie bardziej sie oplaca z GSa bic, przy takim skillu (mam tez troszke sword ringow). No i czy przy 50 lvl lepiej UHy, czy MF?
Dzieki z gory za odpowiedz :D
BS + tarcza. Duzo mf, pare uhow.
Yep, BS + Tarcza, ale imho i tak lepiej tam sie sorcem/drutem zamiata..
Ja dzisiaj 11 blossomów i trochę loocisza (Na Infernie blossomy za 1k each). Poszedl 1.5 bp gfb, bp hmm and 1.5 bp mf.
Ja dzisiaj 11 blossomów(...)
Co to jest? Szukalem tego na erig'u ale nie znalazlem :/
Chodziło mu o Heaven Blossom.
@topic
Na twoim lvlu to elfy raczej nie opłacalne. Jest wiele lepszych expowisk. Jak już tak bardzo chcesz to kup mf i hmm.
Ja od 43 lvl expie na ef i mowie wam ze tylko jest mf waste... Wynosze okolo 2 bagi lukow 3 bagi kasy i od 10 heaven blosoom ;)
tomektrz
13-01-2007, 09:46
Nawet nie tak minimalnie, bo policzyłeś manasa jako 55 gp, a viala można sprzedać za 5 gp w Magic Shopie.
Z wlasnego doswiadczenia, okolo 20 poziomow nabilem na EF :-)
Tylko GS. bardzo czesto wpadasz na grupy elfow - przy pieciu az trzy omijaja tarcze, wiec HP spada... BS zadaje jednak widocznie mniejsze obrazenia, wiec dluzej Cie atakuja i HP spada dluzej, czyli wiecej tracisz.
Z moich wyliczen na kartce (na malej probie, po 3 BP UH i manafluidow) wyszlo, ze UH jest minimalnie bardziej oplacalny. Ale - jak mowili inni - mamy okazje tu sporo nabic doswiadczenia w magii.
Nie wiem z jakim skilem sie oplaca chodzic, nigdy nie skilowalem i nie zwracalem na to uwagi. Ale od 38 poziomu tam siedze i od poczatku bylo bardzo oplacalne. Powiem wiecej - nie widze lepszej mozliwosci (dla FACC). Kilka tysiecy gp zawsze mialem z wyjscia tam, a straty to max 2 bp manasow i kilka UHów. A UHy zawsze trzeba miec - sa sytuacje, kiedy trzeba sie szybo leczyc.
No i radze zbrac ze dwa parcele. a na miejscu zaprzyjaznic sie z kims kto ma postmana :-) Mi sie to udaje tak co drugie wyjscie, wtedy dochodza masy longswordow... Jeden problem - jak wracam z takiego wypadu, w depo mam "1200 items", co nieco utrudnia zycie :-)
No i viale... Z ostatniego wyjscia (bez wysylania poczta niczego) mialem 500 gp za viale. Warto zbierac:-)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.