Pokaż pełną wersje : Axe & Sword & Club
Pan Yuzek
12-12-2006, 14:01
Wiem ze te tematy byly ale sondy nie widzialem... A wiec glosujcie!
Maciej the Sorcerer
12-12-2006, 16:24
lepszy jest axe. Bronie te maja wiecej ataku co jest wazne ... !
Och straszne ;( brak ankiety... Przeczytaj posty i wywnioskuj co jest lepsze http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=3806
Wybrałem Cluba ponieważ myśle że już skull staffa bedziemy miec na tym 25 lvl jest on dosc tani a potem mozemy chodzic z bronia dwureczna <--- War Hammer jest on bardzo tani
Pan Yuzek
12-12-2006, 23:47
Wiem ze te tematy byly ale sondy nie widzialem... A wiec glosujcie!
Drogi uzytkowniku Rater wyraznie powiedzialem ze sondy a nie ankiety. Przed krytyka radze ci uwaznie wszystko przeczytac!
Axe posiadają najwiecej atk i dlatego moim zdaniem są the best... i ładnie wyglądają :) chciałbym kiedyś potrzymać SC axa xD :wiking: AXE Rulez
Patysiak
13-12-2006, 17:59
Wszystko zależy od punktu widzenia i stylu grania... Osobiście zagłosowałem na cluby bo dla ms skull staff jest najlepszy. Pewnie wielu magów i drutów tak zagłosuje więc jeśli niewiesz co wybrać, to poszukaj w tematach o broniach, a nie w sondzie (czy ankiecie, jak kto woli). Pozdro
Hellraiser
13-12-2006, 18:08
Tez zaglosowalem na Club'y
Ponieważ,..
Gralem, charem ktory mial byc tylko do rozmawiania, z kuplami na serwerze, podczas tego trenowalem, wtedy byly jeszcze drogie ceny, ss'a wzielem z chara ktory zostal schackowany nie do konca :P, i jakos sie zaczelo :P, Axe tez lubie, lecz sa u mnie na 2 miejscu,..
Lekki Off :P, ale nie zaszkodzi :P
Teraz najlepsze są Cluby odkąd został otwarty Pits Of Inferno 8o tak bo Arcane Staff ATK :50 DEF : 30 i to 1-dno ręczny
Teraz najlepsze są Cluby odkąd został otwarty Pits Of Inferno 8o tak bo Arcane Staff ATK :50 DEF : 30 i to 1-dno ręczny
A stonecutter 50 : 30 i z łatwego questa.
Nytalith
14-12-2006, 16:49
Arcane staff jest 2 reczny;) wiec radosc przedwczesna
Najlepszy jest topór i nikt tego nie zmieni :-)
Też prawda myślę że axe i cluby są równe tylko jak zaczyna się grę to cluby są tańsze ;)
Einstein15
15-12-2006, 21:04
Ja co prawda z axami dlugo nie wojowalem ale ostatecznie lubie swordy ktore tez maja dobry atak (gorszy od axe) ale w koncu cos.Jezeli chodzi o cluby to sa na 3 miejscu wg mnie pod wzgledem ataku ale ich plusem jest cena ktora kusi niektorych knightow:P
Sword. Dlaczego? Otóż:
Noob lvl:
Sword: Serpent Sword Atk: 26 Def: 15 41.00 oz. ~700gp
Axe: właściwie brak, ale, ew. Knight Axe: Atk: 33 Def: 21 59.00 oz. ~2k
Tutaj niby topory wygrywają, ale noob nie ma 2k na zbyciu na k axe, tak więc serpent win.
Med lvl:
Sword: Fire Sword: Atk: 35 Def: 20 23.00 oz. ~5k
Axe: Fire Axe: Atk: 38 Def: 16 40.00 oz. ~10k
Tutaj znowu mieczyk wygrywa. Jest połowe tańszy od toporka, i tylko 3 ataku mniej i 4 obrony więcej
Med+ lvl:
Sword: Bright Sword: Atk: 36 Def: 30 29.00 oz. ~15k
Różnica w cenie niewielka, a 14 obrony to sporo.
2h:
Sword: Giant Sword : Atk: 46 Def: 22 180.00 oz. ~23k
Axe: Dragon Lance: Atk: 47 Def: 16 67.00 oz. ~17k
Tutaj wygrywa axe, gdyż waży prawie 3x mniej, a statystyki mają podobne, choć różnica w defie jest całkiem spora...
High lvl:
Sword: SoV: Atk: 48 Def: 35 42.00 oz. ~1,5kk
Axe: Stonecutter Axe: Atk: 50 Def: 30 99.00 oz. ~2,2kk
I tu równiez wygrywa mieczyk. Jest o wiele tańszy, lżejszy, ma tylko 2 ataku mniej i zaś 5 obrony więcej.
Tak więc toporek nadaje się jedynie w broniach klasy 2h.
Mimo-vader
16-12-2006, 12:54
Naprawde jak u kogoś cluby są na 1. miejscu to krótko gra w tibie. Najlepsze są chyba axe: łatwo dostępne ringi, d-lance ma o 1 atk więcej od gsa, a to na wyższym lv naprawde się odczuwa. F-axe też ma więcej ataku od bsa. No i tak wogóle Sca ma 2 atk więcej od Sova. A cluby to już wogóle porażka :p .
@Up
Niby czemu sca ma być droższy od sova skoro są z tego samego questu ? :p A zresztą niewiele osób kupuje raczej takie itemy, no chyba że na starszych światach jak Nova czy Antica. A 50 oz róznicy dla 100+ knighta to naprawde jest tyle co dla Ciebie 15 g więcej w kieszeni :).
Naprawde jak u kogoś cluby są na 1. miejscu to krótko gra w tibie.
Jeśli ponad 2,5 roku to mało, to owszem.
A cluby to już wogóle porażka :p .
Wyjdź.
Cluby są tanie i całkiem dobre. Niektórym jest to bardzo ciężko zauważyć, że ich ukochany bright sword ma dokładnie tyle samo ataku, co i skullstaff, przewyższając ss tylko defem. Z kolei giant sword przewyższa war hammera AŻ o 1 atk i całkiem sporo defa. Faktycznie, tragedia. Tylko widzisz, może nie wszystkich kręcą głupie cyferki i chcą walczyć clubami z czystej sympatii do nich?
Club nie jest zły. Szczerze mówiąc, to nie widzę jakiejś gigantycznej różnicy w samym expie między bs'em a ss'em. Może różnica jest widoczna w pojedynku gs vs. wh, ale tego nie sprawdzałem. Ogółem jeśli nie planujesz zakupu SCA/SOV'a ew. wypadu na Annihilatora, to nie widać takiej gigantycznej różnicy. Dopiero po zdobyciu jednej z tych broni club zaczyna odstawać trochę in minus. Chyba, że jakimś cudem club fighter zdobędzie Thunder Hammera.
a ja jednak zawsze walczyłem swordem i teraz tez tak jest
Niby czemu sca ma być droższy od sova skoro są z tego samego questu ?
Ponieważ więcej ludzi wybiera SoV'a z tego questa ;)
Sword. Dlaczego? Otóż:
A to się jeszcze okaże
Noob lvl:
Barbarian Axe - 29 ataku i w sklepie po 900.
Tutaj niby topory wygrywają, ale noob nie ma 2k na zbyciu na k axe, tak więc serpent win.
Tutaj topory wygrywają bezapelacyjnie.
Med lvl:
Tutaj znowu mieczyk wygrywa. Jest połowe tańszy od toporka, i tylko 3 ataku mniej i 4 obrony więcej
Tutaj pokusiłbym się bardziej o porównianie fs'a z k axem.
Med+ lvl:
Więcej ataku jest wartościowsze niż większa obrona, to ma być broń czy tarcza??
2h:
Tutaj wygrywa axe, gdyż waży prawie 3x mniej, a statystyki mają podobne, choć różnica w defie jest całkiem spora...
To ma zadawać ból, od bronienia się jest tarcza.
High lvl:
I tu równiez wygrywa mieczyk. Jest o wiele tańszy, lżejszy, ma tylko 2 ataku mniej i zaś 5 obrony więcej.
Znowu narzuca się podstawowe pytanie, czy broń służyć ma obronie czy ataku?
Tak więc mieczyki przydają się tylko jeśli używasz ice rapiera:D
Magik van Kamikadze
17-12-2006, 22:20
popieram ze axe sa lepsze a i cluby sa nie takie zle :)
Pozdrawiam
Jak napisał kolega wyżej broń powinna służyć do atakowania a nie do obrony. Jeżeli chcesz ciągle bloczyć potwory to wybierasz sworda, a jeżeli większość czasu expisz samotnie to oczywiście axe. Jeżeli chodzi o cene to nawet jeżeli sov jest tańszy od sca to dla knighta który kupuje sca różnica nie robi wrażenia. Cluby dobre są jeżeli zaczyna się gre na nowym serwerze gdyż są dosyć tanie i łatwiej je zdobyć. Także wszystko zależy od upodobania. Po ostatnim update dodany Arcane Staff jest dwuręczny a staty ma takie same jak sca. Avenger może kusić do wybrania sworda ale ma tyle samo ataku co sca i 38 obrony tyle że do sca dochodzi jeszcze tarcza;) Chociaż CipSoft nie dodał nic do axe to i tak dla mnie axe jest górą:)
oddalem swoje glos na cluby nie sa zle w dodatku latwo dostepne i tanie a co za tym idzie nie ma tego bolu gdy dedniemy i wyleci nam weapon najsmieszniejsze jest to ze juz na 8 lvl mozna miec war hammera za jedyne 1.5-2k ;)
Zephisir
27-12-2006, 00:25
Ja to ujme tak... Sword jest dla typowcyh blokerow. Jesli chcesz samotnie expic i zabijac wybierasz axe. Wtedy juz nie liczy sie def tylko atk zeby zadac jak najwieksze obrazenia. Zalezy od stylu gry i upodoban. Zas co do Clubow to nie wiem. Nie uzywalem. Nie mam na ich temat zdania.
wszystko zalezy od swiata =] :cup:
mrufka91
27-12-2006, 02:09
Kiedyś moim pierwszym knightem skillowałem sword... Teraz przerzuciłem się na axe i czuję różnicę, lepiej mi się gra axe'ami gdyż ogólnie mają lepszy atak :P a co jest ważne.
To ma zadawać ból, od bronienia się jest tarcza.
Znowu narzuca się podstawowe pytanie, czy broń służyć ma obronie czy ataku?
Ha! Taki kozak! Miecz ważący 180 uncji czy kilkumetrowa lacna w dłoń; w drugą tarcza i jedziemy! Jeśli defensywa niegrałaby roli, kto walczyłby mieczami? Toporami? Przecież chyba bardziej opłaca się chwycić war hammera i nie płakać po jego utracie, niż giant sworda i nadrabiać straty x czasu, nie? Ryzyko śmierci jest zawsze. :>
I tak: podstawowe pytanko-broń, jak sama nazwa wskazuje, służy do obrony! Dobra, żart, hehe, dobra, koniec dowcipkowania, no, fajnie było. Pójdź na jakiś pokaz walk(bronią średniowieczną) i zobacz ile jest 'bloków' bronią, a ile razy któryś z partnerów musi zastrzymać broń przed ciałem drugiego, bo komuś nie uda się zablokować. Defensywa też ma znaczenie. :) Jak dla mnie, smocza lanca może być lepsza od sporego miecza jedynie ze względu na masę. 180 uncji to dobre 'kilka' plecaczków run.
Co do tematu: zagłosowałem na miecze-uważam je za najlepszą broń, ze względu na niską cenę(i fajny wygląd) takiego sprzetu jak two handed sword, jak i na jakość giant sworda. Mimo to używam buław... sentyment. :P
Mimo-vader
27-12-2006, 10:20
Cluby są tanie i całkiem dobre. Niektórym jest to bardzo ciężko zauważyć, że ich ukochany bright sword ma dokładnie tyle samo ataku, co i skullstaff, przewyższając ss tylko defem. Z kolei giant sword przewyższa war hammera AŻ o 1 atk i całkiem sporo defa. Faktycznie, tragedia. Tylko widzisz, może nie wszystkich kręcą głupie cyferki i chcą walczyć clubami z czystej sympatii do nich?
Jestem realistą, nie interesuje mnie sympatia, tylko cyferki. A clubów nie lubie też dlatego że swojego 1. skull staffa straciłem przy śmierci na rotwormach :D .
Ja tam wole club'y Mam lvl 14 i se bije war hammer mam skille 40/40 wiec jest spoko.Głosuje na Cluby:cup:
RoyalNajtex
27-12-2006, 13:40
Moim skromnym zdaniem sword'y oraz axe'y sa dobre dla ludzi z wielkimi ambicjami, osiagniecia lvl 100+ itp. oraz posiadajacy pacc'a !!
Dla nich ten wybor jest jak najwlasciwszy, jednak biorac pod uwage osoby ktore nie zamierzaja kupowac pacc'a ani osiagnac jakiegos ogromnego lvl powinny trenowac cluby :) Sa tanie , ogolnie dostepne i nie jest ich szkoda w wyniku nieoczekiwanej smierci.
Podsumowujac :
-osoby z pacc i wygorowanymi ambicjami ->sword & axe
-osoby z facc i (troszke) mniejszymi ambicjami ->club :)
Dziekuje
Sir'Matek
27-12-2006, 20:39
Ja wybralem cluby, poniewaz gralem juz 3-ma knightami na jednym i tym samym servie, i ten wojownik ktory wybral cluba mial najwiecej kasy na eq
tutaj daje plusy cluba:
+u wyposazonego knighta cluby waza najmniej, mianowicie:
giant sword (180oz.)+britch sword (29oz.)=209oz. (sword)
fire axe (40oz.)+dragon lance (67oz.)=107oz. (axe)
skull staff (17oz.)+war hammer (85oz)=102oz. (club)
+ najtansze bronie (war hammer mozna kupic przecietnie za 700gp-1.2k lub taniej) a skull staff okolo 6-7k
+dobra attack
+latwo dostepne
+najlepsza bron do treningu (crowbar 6att 6def)
+nawet na 20 lvl'u knight wymiata z war hammerem w np. pvp
+po desercie zakup lepszego wyposazenia odrazu! (war hammer ~1k+skull staff ~6k = 7k, w tym 3 k zostaje na cos innego)
+dodano arcane staff, nie wiem czy tak mozna ale raczej tak, ze sorce beda sprzedawac arcane staffy knightom (mozliwe ze to bedzienajdrozsza bron na rynku)
Mam nadzieje ze wiekszosc plusow wypisalem, sry za polskie znaki :P
Jak sie jeszcze czegos dopatrze to napisze
@edit
Royal nie mow ze cluby sa dla "mniej ambitnych"
U wiekszosci graczy pierwsza profesja byl wlasnie knight i zwazalo sie wtedy chyba najbardziej na ceny, co nie? Nie kazdy ma uhmakerow Ci powiem
A zreszta tak naprawde kazda bron ma swoje atuty,
swordy:
+dobry def
-droge
axe:
+dobry atak
-trudnosc w wylotowaniu
club:
+latwo dostepne
-niski def
Niektorzy sugeruja sie wygladem, a niektorzy licza na "szczesliwy traf", ze wybiora to co dla siebie najlepsze.
RoyalNajtex
27-12-2006, 20:59
Jasne ze na poczatku servera najci wybierali cluby ze wzgledu na cene i latwo dostepnosc :P
Ale w wypadku gdzy serv ma juz swoje lata i wszystko jest dostepne praktycznie od razu, tylko cena praktycznie przemawia za clubami !
Ja osobiscie trenie cluby ze wzgledu na to ze na pewno nigdy nie kupie pacc'a i nie bede mial jakiegos przeogromnego lvl, wiec nic lepszego niz ss i wh nie jest mi potrzebne !
A przypuscmy taki przecietny lvl z pacc (40-50) posiadajacy uh makera i przynoszacy z expa 15-20k* nie musi sie martwic o koszta broni :P
*to na przykladzie mojego kolegi :)
Sir'Matek
28-12-2006, 08:40
Ale to jest temat:
"Axe & Sword & Club" a nie
"Axe & Sword & Club + uhmaker, co wybrac?"
:P
@edit
a nie chcialbys np. majac paca i wynosisz loot z laguny i jestes bez postmana, chyba chcialbys jak najwiecej udzwignac, co nie?
Z loota masz war hammery ktore moga ci sie przydac w expieniu, a skull staff wazy tylko 17 oz.!
Royalkowaty
28-12-2006, 21:46
spojrzcie na to z innej strony mamy zalozmy 120 lvl i idziemy na anni bierzem sca / sova / demon armor i jak mamy knighta z clubow zalujemy ze sie nie gralo z axe sami myslcie tylko ze teraz jest ten staff arcane ( pisali tam ze jest 1 reczny a jest 2 reczny)
z tibia.pl
Arcane Staff 50 30 40 oz. 2 ręczna
Cluby sa BARDZO tanie, WH kupiłem za 300gp :p
Sir'Matek
29-12-2006, 18:41
@Royalkowaty
Przeczytaj moj pierwszy post na 4-tej stronie a zauwazysz zalety cluba,
Skull staff i Fire sword sa czasami w tych samych cenach!
cystuje swoje zdanie:
"Niektorzy sugeruja sie wygladem, a niektorzy licza na "szczesliwy traf", ze wybiora to co dla siebie najlepsze."
czytaj dokladnie posty!
@$oyer, sam widzisz jakie to jest tanie
Pozdro...
Inni piszą, że do 100 skul stafem, a potem co? Można zdobyć przecież Crystal Mace czy Lich Staf(Leży w wieży Ferumbrasa). Trudno zdobyć ale jest możliwe więc samym skull stafem nie trzeba tłuc.
Pawciooo
30-12-2006, 10:02
Według mnie najlepszy jest axe, dlatego że podoba mi się wygląd toporów, szczegolnie sca i lubie mieć duży atak, ja jestem jak taki bersercer, bierz halabarde max atack i zeby jak najszybciej ubic, nieważne jakim kosztem
Edit:
Ja wybralem cluby, poniewaz gralem juz 3-ma knightami na jednym i tym samym servie, i ten wojownik ktory wybral cluba mial najwiecej kasy na eq
tutaj daje plusy cluba:
+u wyposazonego knighta cluby waza najmniej, mianowicie:
giant sword (180oz.)+britch sword (29oz.)=209oz. (sword)
fire axe (40oz.)+dragon lance (67oz.)=107oz. (axe)
skull staff (17oz.)+war hammer (85oz)=102oz. (club)
+ najtansze bronie (war hammer mozna kupic przecietnie za 700gp-1.2k lub taniej) a skull staff okolo 6-7k
+dobra attack
+latwo dostepne
+najlepsza bron do treningu (crowbar 6att 6def)
+nawet na 20 lvl'u knight wymiata z war hammerem w np. pvp
+po desercie zakup lepszego wyposazenia odrazu! (war hammer ~1k+skull staff ~6k = 7k, w tym 3 k zostaje na cos innego)
+dodano arcane staff, nie wiem czy tak mozna ale raczej tak, ze sorce beda sprzedawac arcane staffy knightom (mozliwe ze to bedzienajdrozsza bron na rynku)
Mam nadzieje ze wiekszosc plusow wypisalem, sry za polskie znaki :P
Jak sie jeszcze czegos dopatrze to napisze
@edit
Royal nie mow ze cluby sa dla "mniej ambitnych"
U wiekszosci graczy pierwsza profesja byl wlasnie knight i zwazalo sie wtedy chyba najbardziej na ceny, co nie? Nie kazdy ma uhmakerow Ci powiem
A zreszta tak naprawde kazda bron ma swoje atuty,
swordy:
+dobry def
-droge
axe:
+dobry atak
-trudnosc w wylotowaniu
club:
+latwo dostepne
-niski def
Niektorzy sugeruja sie wygladem, a niektorzy licza na "szczesliwy traf", ze wybiora to co dla siebie najlepsze.
Od kiedys to club ma dobry atak ??
Arcane Staff czy ja wiem czy takie dobre 2 ręczna jest i do tego sam mówisze że : (mozliwe ze to bedzienajdrozsza bron na rynku) nie widze dzieki temu plusa
Axe trudność w wylotowaniu, bardziej bym tak o sword powiedział czemu f-axe - leci z huntowanych czesto demonow i duzo tego wypada, a bright sword : z czego on właśćiwie wypada z jednego questa w tibi ooo to naprawde dostępny, giant sword wypada często z demonów i behemotow, a d-lance z black knightow, rzadziej huntowane i rzadko wypadaja ale wypada czyli wygrywa AXE !!!
Mroczny Tomek
30-12-2006, 22:40
Mojim zdanie sword rox duzo defa dobrze sie bloczy potworki
po 2 ice rapier 100 atc 1 def z niego to mozna sobie best hity porobic a po zatym dobry na demony itp.:cup:
Ja zagłosowałem na Swordy, ponieważ mają w miarę równe statystyki, dużo obrony i ataku, co jest przydatne w walce więcej niż z jednym potworem. Są też łatwo dostępne, bo jest ich najwięcej, są powszechnie używane,przez co nie są bardzo drogie
Myślę że swordy są najlepsze. Axe może mają dobry atak ale w większości są 2-ręczne co nie pozwala nosić shielda a u knighta oprócz ataku liczy się także shielding.
Sword wedlug mnie jest najlepszy poniewaz jest to rodzaj broni ktora ma najwiecej obrony wiec...:crusader:Dobry BLOKER:crusader:-Duzo kasy,duzo qmpli,duzo huntow... :2handed: :miecz:
Dla każdego co kto lubi. W pewnym etapie gry kasa przestaje być problemem i wtedy wybór sprowadza się już tylko do axe/sword. Mój głos oddaje na swordy za ice rapiery i uniwersalność, chociaż sam walcze toporami (nie walcze czesto pvp a do gry solo stonecutter jest jednak zdecydowanie lepszy).
Cluby są dobre dla pierwszych postaci/pk charów, ew. jak ktoś lubi bawić się w rpg ;)
Slyszeliscie o tym DOBRY KNIGHT=DOBRY BLOKER???? Jak bloczysz ze shieldem
tohyba lepiej miec bs+v shield niz fa+v shield prawda????B)
@down
Powiedzial co wiedzial ;)
Nie mam zamiaru nic sobie nigdzie wsadzac
To ze jestes modkiem nie znaczy ze mozesz obrazac innych
Dobry BLOKER:crusader:-Duzo kasy,duzo qmpli,duzo huntow...
i zero expa.
Kasa sie bierze w zdecydowanej wiekszosci z loota a nie huntow.
Slyszeliscie o tym DOBRY KNIGHT=DOBRY BLOKER???? Jak bloczysz ze shieldem
tohyba lepiej miec bs+v shield niz fa+v shield prawda????
Po pierwsze dobry knight => dobry bloker a nie dobry knight = dobry bloker. Wbrew pozorom to duza roznica.
Po drugie def przyda ci sie ( jesli wogole przy v-shieldzie zadziala czego nikt nie wie a kazdy mysli ze wie ) do blokowania guardow, ewentualnie ludzi w korytarzach MtSternum. Na kazdym powaznym huncie mozesz go sobie wsadzic.
Tyle na ten temat.
Sorki że pisze to tutaj ale mam problem jestem jeszcze na roku nie jestem newbie bo w tibie gram rok i wale teraz z ''mace'' skille mam 14 i niewiem czy jak wyjde na meina i bede najtem to czy walić z tych ''clubów'' skillować cluby czy skillować ''axe'' i zostawić te 14 skilla ''cluba'' prosze o odpowiedzi.
Pan Yuzek
02-01-2007, 23:58
Na rooku tak sie wolno skilluje ze jak np 14 cluba robiles pare dni to 14 axe zrobisz w pare minut!
ja osobiście glosuje Za Swordem. :miecz: ma wiecej obrony i ladniej od axe wyglada :crusader:
najleprze sa axe ponieważ:
-są lekkie
-łatwo dostępne axe ringi
-wysoki atk
def nie liczy sie aż tak bardzo(w broniach jednoręcznych - wcale)
ice rapierów większość knightów nigdy nie urzyje, albo urzyje w bezsensownym celu
siniestro
03-01-2007, 13:46
up
skad to wiesz???
a skoro def sie nie liczy, to Club lepsze od Sword :)
i nie mowicie tu o SCA, 0,(0)1 % graczy zrobi Anni~kiedykolwiek, wiec nie ma o czym wspominac :). A TH mozna wylootowac :P z Orshaballa i Morgarotha :) a wiec jest to bron powtarzalna, teoretycznie o nieskonczenie wielkiej ilosci :)
Swordy są b.db ponieważ maja niepowtarzalny def, dajmy na to bright sword 36 atk, 30 def 29 oz. a przy równaj to do fire axe 38 atk, 16 def 40 oz. i teraz wywnioskujcie co jest lepsze...
i pomyśl co ci da te 2 atk... dmg za 6+ wiecej, a def swordów odeprze np. te 6 dmg.
Cipsoft nie jest ułomny i nie zrobił by broni najlepszych, wszystkie są równe...
i zobaczcie, że powstała taka broń jak Avanger, a dodatkowy axe nie powstał =)
Pawciooo
03-01-2007, 14:12
up
skad to wiesz???
a skoro def sie nie liczy, to Club lepsze od Sword :)
i nie mowicie tu o SCA, 0,(0)1 % graczy zrobi Anni~kiedykolwiek, wiec nie ma o czym wspominac :). A TH mozna wylootowac :P z Orshaballa i Morgarotha :) a wiec jest to bron powtarzalna, teoretycznie o nieskonczenie wielkiej ilosci :)
Pewnie na moim servie to codziennie Orshabaal atakuje przychodzi team zabija go i wypada thunder hammer potem sprzedają za 500 k i wychodzi 4
razy taniej od Sca czy Sova, tak wygląda twoje myślenie i jak mówisz że
0,(0)1 % graczy wykona Anhilatora to kto zabije Orshabaala chyba
- 99,99 %
Axe Rule$ duży atak i wogóle wiekszość doświadczonych graczy (knightów) Wali z AxE :]
I jak oczywiście wiemy :
"prawdziwy knajt wali z aksa, a druid z różdżki" :D
@topic
Oczywiście, że axe.
Głosuję na axe ponieważ:
BDB ATK ( zakładam shielda i wali mnie to ze dostane troche hitów)
Cena nie jest powalająca
Sam używałem clubów, bo były TANIE. Atk też miały niezły, ale to nie było to ^^
Teraz robię sobie nowego chara ( lol dopiero 5 lvl xD) i będę używał axa ( kiedyś tylko skillowałem cluba, bo grunt to był wh i te 50+ cluba ^^)
Axe:
+Atk dobry
+Nie jest aż tak drogi
-Def ( ale dla prawdziwego knighta to nieważne te pare defa mniej ( a jak bierzemy 2h to TYLKO się liczy dmg no nie?))
prezes_aug
03-01-2007, 17:17
Mam 73 skill sworda i draggi se jade spokojnie
Axem na bank na takim skillu bym dragga nie piznol
Kisiel Paladyn
03-01-2007, 17:29
chyba na pocztątek urzywać cluba bo jest jeden tani i ma duzy atack, wiadomo najpopularniejszy jest sword i z nigo wiekszosc wali
"a ja jestem druidem i wale z różdzki" <- serio :D
Po 1. Prawdziwy rycerz bije z miecza :), i jaki jest najlepszy skill ze sworda oczywiście :). Ja sam bije z axe ale jestem za swordami :), bo wiem jak sie expi z d lance a jak z gs i także jak się expi bs'em na małych skillach i jak f axe na małych skillach :) POLECAM SWORDY!
Ja wybrałem cluba ponieważ war hammer ma 45 ataku a jest bardzo tani!!.Na moim serwerze kupiłem go za 1.5 kB)
No z tymi clubami to jest fajnie na ow lvlu a potem taki war hammer będzie ci sprawiał problemy przy expieniu ma bardzo małe staty 45 atk, 10 def- 2 ręczny.
Pawciooo
03-01-2007, 21:41
Mam 73 skill sworda i draggi se jade spokojnie
Axem na bank na takim skillu bym dragga nie piznol
Ja na 70 skillu z axe spokojnie dragi biłem, nie było rzadnego problemu lvl też nieduży miałem i pokaż mi zdjęcie tej swojej postaci bo jak dobrze pamiętam twoje screeny to nie masz takiej
Po 1. Prawdziwy rycerz bije z miecza :), i jaki jest najlepszy skill ze sworda oczywiście :). Ja sam bije z axe ale jestem za swordami :), bo wiem jak sie expi z d lance a jak z gs i także jak się expi bs'em na małych skillach i jak f axe na małych skillach :) POLECAM SWORDY!
Rycerz może i tak...ale na pewno nie "knajt" :p
Po 1. Prawdziwy rycerz bije z miecza :)
Aj tam, miecza, miecza. Miecze do pojedynków. Do walki przede wszystkim topory, młoty(młotek rycerski) zaraz za toporami. :p Miecze ze szybko sie tępiły. ;p
Miecze ze szybko sie tępiły. ;p
I niewiele dawaly w walce z gosciem w full plate.
No niech wam będzie ale do swordów chyba nic nie macie??, bo chyba lepsze to niż club :D
Fenzopi92
05-01-2007, 08:54
Ja preferuje AXE !!!
Kiedyś miałem 24 level knighta na Refugi i " Waliłem z AXA " :D :D :D
Wszyscy muwili tak : " No co ty ! , axe ma mało Defa "
Ja uwazam ze broni niepowinno sie wybierac pod względem defa bo od defa to jest shield, ale Ataku jaki ma i po ile na wybranym servie chodzi axe i sword
Na refugi F axe kosztowało wtedy 7k i ma prawie takiesame parametry co Bright sword a bright sword kosztował 16k :p :p :p
RoyalNajtex
05-01-2007, 16:00
No niech wam będzie ale do swordów chyba nic nie macie??, bo chyba lepsze to niż club :D
A ty madralo masz cos do clubow ??
Pan Yuzek
05-01-2007, 16:29
A ty madralo masz cos do clubow ??
A gdyby mial to co?? :evul:
RoyalNajtex
05-01-2007, 17:21
A gdyby mial to co?? :evul:
To niech poda jakies sensowne argumenty, od tego jest to forum8o
Zacznijmy od tego, że po 100 lvl nie wiem skąd weźmiesz sobie tego Thunder hammer'a no chyba, że jesteś master i go masz to wtedy zachęcam to trenowania Club'ów...:baby:
sc axe z latwego qesta poj*****?! annihilator room latwy
Ja uważam, że najlepszą bronią jest club. Gdyż mocno wali, a jego bronie sa tanie i mocne, a po dedzie jak ci wyleci jakaś droga broń to ubolewasz, a jak ci wyleci broń za 1k (war hammer albo inną) to mozesz kupic drugą albo zlotować.
:topornik2
sir rafski
07-01-2007, 18:16
@up
Skoro myślisz że club jest najlepszy to chyba nie liczysz nigdy że osiągniesz 100 lvl bo po 100 to club to SUX bo dalej musisz chodzic z war hammerem ;s
Ja uważam, że najlepszą bronią jest club. Gdyż mocno wali, a jego bronie sa tanie i mocne, a po dedzie jak ci wyleci jakaś droga broń to ubolewasz, a jak ci wyleci broń za 1k (war hammer albo inną) to mozesz kupic drugą albo zlotować.
:topornik2
heh no ty chyba chory jesteś ;D, po 1. to nie nosi się np drogiej broni bez aol, a po 2. to nie trenujcie Clubów, bo się przelecicie :P
siniestro
07-01-2007, 18:32
2up
A Ty sądzisz, że kiedykolwiek, jakąkolwiek postacią będziesz miał 100 lvl? Wątpie w to szczerze ;]
Cluby sądobre do pk i expienia do 50 lvla<taki miałem knightem> :) moje zdanie ;D
Elder Nagan
07-01-2007, 18:40
:berserk:
Do pk najlepsze sa Cluby sami wiecie dlaczego
:wiking:
Do normalnej gry polecam Axe maja dobre statystyki (Skull staf 36:12 a F Axe 38:16) Jezeli chcesz cos blokowac to mozesz sobie kupic bright sword-a przeciez albo chociaz spike (ktory ma tez dobra obrone)
:crusader:
Swordy sa dobre ale niestety ciezkie (Gs 180 cap.) Mozna ty rywalizowac jezeli chodzi o axe i sworda (cluby moga odejsc do lamusa).
Ja osobiscie polecam:wiking: Axe :wiking: do pvp sa dobre i na potwory tez pikne :)
Aldum_Aras
07-01-2007, 18:48
Moim zdaniem najlepsze są swordy, ponieważ sam ich używam. Zaraz potem axe a na końcu club bo nie można na niskim lvlu dostać nic lepszego od skull staffa z jednoręcznych broni.
Najlepsze sa axy bo tylko one maja jednoreczna bron o ataku 50. SCA to najlepsza dostępna broń w grze.
Nie ma to jak axy :wiking: są mocne i lekkie. Tak dla porównania d lance 47:16 67oz. , gs 46:22 180oz. , war hammer 45:10 85 oz. odrazu widać że axe rulez :D
Ja uważam, że teraz najlepiej trenować club'a, coś mi się wydaje że jest największa przyszłość w tym rodzaju broni, przez kilka lat CLUB był, do dupy rodzajem broni, ale teraz cip soft dał Arcane Staff i będzie dodawał jeszcze więcej . : ) Ale uważam że Axe to jest najlepszy rodzaj broni
Pawciooo
11-01-2007, 09:19
Ja uważam, że teraz najlepiej trenować club'a, coś mi się wydaje że jest największa przyszłość w tym rodzaju broni, przez kilka lat CLUB był, do dupy rodzajem broni, ale teraz cip soft dał Arcane Staff i będzie dodawał jeszcze więcej . : ) Ale uważam że Axe to jest najlepszy rodzaj broni
Czekać Kolejne Kilka Lat, aż może coś zrobią, sczerze mówiąc nie chce mi się i ten Arcane Staff według mnie wcale dobry nie jest bo 2-ręczny
ChrisvonKyra
12-01-2007, 23:43
Ja jestem za 8o"Waleniem z aXa"8o
Ma duzo atk wiec szybciej monstera zabijemy.
Maly def - nie zapominajmy o takim wspanialym wynalazku o nazwie TARCZA
to ONA ma nas glównie hronic przed hitami monstera/przeciwnika
a D lance to juz wogole rOOOOOOx:baby:
Walcie z Swordów! MEGA DUŻY DEF, I TEN WSPANIAŁY AVANGER!
Sądze że axe ponieważ knight axe jest tanszy o 2k od Fsa a ma prawie takie same statsy.
No wlasnie prawie... Gdyby mial takie same to zaufaj mi, ze bylby drozszy ~~
Popatrz na fs i f axe - niby w oba zakuto plomien lecz to axe jest mocniejszy ;d
Ja wybrałem axe (większy atak). Kwestia gustu a o gustach się nie dyskutuje :)
Shadi1928
13-01-2007, 23:35
dla mnie najlepszy jest club:D
A ja wzialem sword. Osobiscie wale z sword i zawsze bylem z tego powodu wnerwiony bo axe ma wiecej atk itd. Ale knigthem jak idziesz bloczyc to def sie przydaje ... Taki Imagram jak bloczyl Morgarotha ... mimo ze wali z axe wzial Bright Sworda chociaz i tak mial MMS ... Tera jak zrobili Avengera to nie zaluje sworda =)
Pawciooo
14-01-2007, 16:43
A ja wzialem sword. Osobiscie wale z sword i zawsze bylem z tego powodu wnerwiony bo axe ma wiecej atk itd. Ale knigthem jak idziesz bloczyc to def sie przydaje ... Taki Imagram jak bloczyl Morgarotha ... mimo ze wali z axe wzial Bright Sworda chociaz i tak mial MMS ... Tera jak zrobili Avengera to nie zaluje sworda =)
Morgaroth w 90% wali z Magi i zauważ to że on wziął go do blokowania czyli axe jest lepsze do Zabijania czyli co z tego Wynika Axe Rox !!!!!!!
Moim zdanie najlepszy jest sword ... ponieważma wszystko równe Ochrone ( def ) i atak a AXE To gluwno dla knighta dlatego ze prawie wogule nie ma ochrony :/
Jess Dran
04-02-2007, 02:15
axe mają lepszy atak, swordy obrone, a wadą clubów jest to ze tunder hammera nie ma z questa.
tesciu.dragu
04-02-2007, 14:23
Mimo że jestem magiem.. uważam ze swordy - obrona i mało cap'a zajmują xD i często sie przyda jakiś fire swordzik :D
Wybrałem sword , ponieważ zakładajc że masz bright sword , fire axe , skull staff :
-Bright Sword : atk. 36 def.30 , ma bardzo dużo obrony więc wole odbić atak i spokojnie bić potwora dalej , niż dostac za 20 i sie exurnąć (według mnie najlepszy)
-fire axe : atk. 38 def. 16 , duży atak , lecz obrona sux. Co z tego że walnijesz potwora za 60 jak on ci walnie 50 i sie musisz leczyć.
-Sull Staff : atk 36 def. 12 , atak taki sam jak Bright Sword , ale obrona jest bardzo mała.Walniesz potwora za 70 , a on ci walnie za 60 i sie po kilku hitach poskładasz.
Werdykt : BRIGHT SWORD ma bardzo dobre statystyki ( praktycznie najlepsze obok MS ) najlepszy do użytku codziennego.:] :]
Zagłosowałem na swordy, gdyż sam ich używam. Większość ludzi na słowo rycerz myśli o wielkim facecie w lśniącej zbroi z MIECZEM. Jednak to nie musi być tak. Gdybym teraz miał możliwość zamiany skillu sword w axe nie wachałbym się ani chwli. A do swordów przekonał mnie mój qmpel mówiąc, że fire sword jest bardzo tani. Cluby też są niezłe, ale to raczej była broń dla moagów w czasach, gdy nie było różdżek
Zagłosowałem na swordy, gdyż sam ich używam. Większość ludzi na słowo rycerz myśli o wielkim facecie w lśniącej zbroi z MIECZEM. Jednak to nie musi być tak. Gdybym teraz miał możliwość zamiany skillu sword w axe nie wachałbym się ani chwli. A do swordów przekonał mnie mój qmpel mówiąc, że fire sword jest bardzo tani. Cluby też są niezłe, ale to raczej była broń dla magów w czasach, gdy nie było różdżek
Wg. mnie najlepsze są Axe. są łatwo dostępne, tanie i przede wszystkim w ich skład wchodzi bezapelacyjnie najlepsza (wg. mnie) broń w tibii. Stonecutter Axe. Noo... Mo że Thunder Hammer jest lepszy... Ale Axe zawsze mają b.dużo ataku :D
Najlepsze moim zdaniem są topory...
Na wyższym lvl obrona nie jest tak ważna jak atak :) chociaż topory są słabe pod tym względem że najlepsza jednoręczna bron to f-axe chociaż jest jeszcze lepszy jednoręczny axe "Stonecutter Axe".
Ja sobie teraz poluje na nowego axe a mianowicie na Ruthless Axe (atak 49 obrona 12 broń 2 ręczna) ponieważ wypada z Hellhound :)
Zigurraty
08-02-2007, 10:45
Bez zbędnego gadania swordy są najlepsze !!! Każdy ich używa nawet wysokie lvl! :p na drugim miejscu cluby a później axe i tak powinno byc !;)
Zagłosowałem na axe bo maja dużo ataku ale czemu nikt nie pomyślał o fiscie? Moim zdaniem fist jest najleprzy bo:
* można nosić 2 tarcze i jesteś NIEZNISZCZALNY
* z dwoma tarczami 2 razy szybciej idzie shealding a do tego fist
* z 2 tarczami jest sie super blokerem
*dosyć łatwo sie fista trenuje
Zagłosowałem na axe bo maja dużo ataku ale czemu nikt nie pomyślał o fiscie? Moim zdaniem fist jest najleprzy bo:
hmmm... uznam ze sobie zazartowales ^^
btw. zaglowsowalem na club
Axe. Powód ? - Więcej ma punktów ataku. Deff i tak sie przy broniach mało liczy.
rotfl i tyle
sword jest the best
knajcik11
09-02-2007, 13:50
najlepszy jest axe i koniec!!! :berserker: aha mam pytanie ktoś na 1 stronie tematu napisał że stonecutter jest z łatwego questa : gdzie ten quest i co trzeba zrobic?
Niedozwolony
10-02-2007, 12:40
Ja głosuje na cluby.Sam wale clubem.Jest tani, łatwo dostępny i nie jest duzo gorszy od sword/axe.
Moja opinia jest jednoznaczna : Axe,Axe i jeszcze raz Axe:evul:
Axe som najlepsze poniewaz:
-majom bardzo wysoki atak
-sa dosyc lekkie
-ladnie wygladaja
Axe maja wady:
-prawie wszystkie lepsze sa 2 reczne(zlaezy komu przeszkadza)
Sam mam knight axe(szkoda ze nie lepsze;( )i jeste z niego bardzo zadowolony!!!Axe is cool !!!:cup: :evul:
drakers4
10-02-2007, 18:22
Jeśli był first to ja mówie łuk :lucznik: :D a tak na poważnie to chyba axe :wiking: bo w końcu:
*tańszy (kupi sie wiencej uh'ów)
*jak walczy sie z potworkiem który wali z magi to czy liczy sie def????
Ale swordy tez sa dobre szczególnie do blokowania a na solo to chyba jest lepszy axe
ale ja jestem n00b i moge sie mylić.
Hmmm...Moja odpowiedz? Club!
Może i ciężki, mało defa, z qestow typu ani nie można mieć lepszego (chociaż przecież dodali jakiegoś qesta na cluba ktory wyglada jak spirite wand).
War Hammer- Na starszych światach typu aldora, już za 1k (45att, 10def), i można wymiatać!
Cluby i tyle! Mój faworyt i tyle.
Tawer Redeye
10-02-2007, 20:14
Axe - powód? Wysoki atak. Zresztą jedyna moja postać knigtha walczyła swordem ale znalazła dobrego axa(niepamiętam jakiego) i przeskillowała się i szło jej dużo lepiej.
najlepszy jest axe i koniec!!! :berserker: aha mam pytanie ktoś na 1 stronie tematu napisał że stonecutter jest z łatwego questa : gdzie ten quest i co trzeba zrobic?
z anihilatora... jezęli nie masz 100 lv to zapomni :P wcale nie jest łatwy bo masz 15 poziom. w anihilatorze wchodzisz z kumplami (trzema) do pokoju i jest... 6 demonów :P po drodze jest hero i takie różne.. a wogule to na edron wiec jeśli masz facc to zapomnij :P
Axe - powód? Wysoki atak. Zresztą jedyna moja postać knigtha walczyła swordem ale znalazła dobrego axa(niepamiętam jakiego) i przeskillowała się i szło jej dużo lepiej.
przypuszczam że double axe...
Ja osobiscie wole "aksy" bo u mnie sie liczy jak najwieksza rozpierucha ;)
kamil_unia
17-03-2007, 16:13
Wybralem axe poniewaz maja najwiecej pkt ataku i nie sa takie ciezkie..uzywam ich i jetsem zadowolony
Xzonixek
17-03-2007, 16:31
Sword. Dlaczego? Otóż:
Noob lvl:
Med lvl:
Med+ lvl:
2h:
High lvl:
Coś sie chyba zabardzo nafazowales:P sca to koszt okolo 1.5kk a sova 1.4kk a te 2 ataku to wprawdzie na 100/100 roznica 4 obrazen.
Pozatym twoje ceny i oceny też są nie realne, bo bs i fa maja porownywalne ceny, a def broni 1 recznej nic nie daje.
Jestem za axe^^
Panowie... Dochodzi jeszcze aspekt cenowy na poszczególnych światach.
Osobiście jestem za swordem, i zrobiłem wielki błąd że od razu nie biłem skili w tym właśnie kierunku (nabiłem 61 cluba i mi się odechciało). Prędzej dostaniesz SOVa niż Thunderka. BS i Skull staff - po 36 ataku, a różnica w obronie znaczna... Axe nie opisuje, bo miałem raz i nie lubie ;P SWORD ROX
slimaczek
17-03-2007, 18:45
Sword. Dlaczego? Otóż:
Noob lvl:
Na takim niskim lv i tak się skilluje/expi z bronią z 15atk zeby był jako taki skill. Jeżeli mówimy o szybkim PG to wtedy się wybiera cluby.
Med lvl:
Wolałbym mieć o 1arm, 4def mniej i 3atk więcej ;]
Med+ lvl:
Taka sama różnica jak wcześniej, i teraz mówisz że niewielka? Poza tym nie do końca wiadomo jak ten def jest liczony - w każdym razie ja wiem, że 2 atk to jest 15~ dmg.
High lvl:
Na tym 100lv 40 oz to jest nic ;] Obrona dużo tu nie daje, a 2atk więcej do końca Tibijskiego życia wg. mnie się bardziej przydaje. Niestety znów nie wiemy jak dużo ten def broni daje i nie do końca można powiedzieć co jest lepsze.
@clubs
Cluby będą dobre ale dopiero za jakiś czas, kiedy ludzie będą huncić na PoI (hammer of wrath itp.). Kto wie, czy w tym letnim śnieżnym updacie znów jakiegoś cluba nie dodadzą (chociaż wątpie bo jest ich już dużo).
swordy vo ice rapiery rlz
Axe jest lepszy i to nie tylko dlatego że lepiej wyglada :P ale również jest to uzasadnione w statystykach...
Pewna osoba napisala ze Magic sword jest lepszy bo ma 5 obrony wiecej i 2 ataku mniej...
Ale uczywiscie atak mozna tylko nadrobic uzywajac Ringów, a obrone zawsze mozesz polepszyc lepsza zbroja, tarcza...
Tak wiec Axe zwycieza!
Voldemort
29-03-2007, 18:23
Axe Rule$ duży atak i wogóle wiekszość doświadczonych graczy (knightów) Wali z AxE :]
A czy Eternal Oblivion (290 level Elite knight:crusader: ) jest niedoświadczonym graczem? I co? Wali ze sworda:sword: . Lepiej zastanów się zanim coś powiesz.
Wiem że to oczywiste, ale zagłosowałem na sword.
Hellraiser
29-03-2007, 18:27
A czy Eternal Oblivion (290 level Elite knight:crusader: ) jest niedoświadczonym graczem? I co? Wali ze sworda:sword: . Lepiej zastanów się zanim coś powiesz.
Pskonejott, też jest doświadczony a wali z "Cluba" tutaj możemy tak gadać godzinami, każdy używa tego co lubi, z własnego doświadczenia powiem że do 100 lvl nie odczuwa sie czy używa się cluba, axe, czy sworda, dopiero jak się zdobywa SCA, lub SoVA, to jest inaczej,..
Niuchacz kwiatkow
29-03-2007, 18:51
Jezeli teoria EO jest prawdziwa to axe zdecydowanie wygrywa w kategorii one-handed+shield.Sword w two-handach oczywiscie.
babcia666
29-03-2007, 19:10
cluby rządzą i nikt nie zmieni mojego zdania... nie ma to jak war hammer, a skull staff który waży bardzo mało też rządzi(u nas kosztuje połowę z tego co bright sword).
Edier Master
02-04-2007, 09:44
Jeśli sie ktoś strasznie zapiera że "axe ma większy atak niz sword i club" to co z ice rapierem ? :p (wiadomo ze nie praktyczne ale prawdziwe ;])
Osobiście uważam, że przy broniach największego pokroju (sca,ave) axe i sword są równe.
Podobno jeśli ma sie bron i tarczem liczy sie def tego większego, a jeżeli jest two handed to liczy się jego def.
Tak więc Avenger : 50/38 - Jeżeli nie równy, to lepszy niz sca +3def
Sca : 50/30 - Mms ma 37 defa więc i tak 1 defa mniej od ave jedyny plus to wzrost shieldingu
@Down
Wops :P dawno nie lukałem dokładnie na swoj eq :p
ogolnie swordy to bloczenia axy do expienia :]
A tarcza jest ogólnie do atakowania......
LOLZ! To jak sword ma 1-2 offensa mniej a defa o kilka więcej od axa to znaczy że sword jest do bloczenia? Na 100% wszyscy wybrali swordy bo uwielbiają bloczyć -.- to mi powiedz do czego są cluby które maja mniej offensa od axow defa mniej i od axów i od swordów
@up
od kiedy mms ma 35 defa a nie 37? :)
@topic
Oczywiscie axe, chociaz mam 86club i zaluje ze to nie axe :( niedlugo bede musial skilowac odnowa na axe bo poi quest raczej nie bedzie na moim serwie...
Krwioplaczasty
02-04-2007, 22:09
@Edier Master
no dobrze moze i "ave" ma niewiele mniej def ale przy broni two-handed liczy sie 50% defa broni tylko wienc nie 38 a 19 def wienc i tak wygrywa sca+shield
--Cienius--
03-04-2007, 17:08
ogolnie swordy to bloczenia axy do expienia :]
Ja wale mam Sword chociaż gdybym mógł teraz wybrać myślę ze mój wybór byłby inny :P:miecz: :miecz: :miecz: :miecz: !!
Twoj_Miszcz
05-04-2007, 21:13
a ja wybralem cluba gdyz...
1nie mam zamiaru dojsc do 100 lvla,bynjamniej do takiego zeby stac mnei bylo na sov/sca
2sa tanie :)
3nigdy ich nie uzywalem ale jak do tej pory jetsem z nich zadowolony :P
El.Drinio
05-04-2007, 21:24
Myśle ze Club rox.Arcana Staff nowa broń nowe możliwości :)
_Modton_
05-04-2007, 21:31
Ja zagłosowałem na axe. Dlaczegusz zapytacie? Poniewusz mają najwięcej punktów ataku (co jest bardzo wazne) tanie axe ring i w ogóle. :p
Ofiarazhackowania
08-04-2007, 12:28
Ja teraz gram druidem,ale grałem też knightem i wybrałem sword.Są nawet tanie,lekkie i dużo atakują.Potem grałem także clubami,też są bardzo dobre,od razu kupujesz warhammera za 1k i jedziemy z koksem:] .Zatem ja lubie cluby i swordy,nigdy nie grałem axami,może sprobuje kiedyś.Zagłosowałem na swordy,bo moim pierwszym harem nimi grałem i wspominam je bardzo dobrze.Pozdro dla was!:cup:
Ofiarazhackowania
08-04-2007, 12:31
eeee,lol?
Ten quest to jeden z najcięższych.Aninhilator quest,heh ja dla ciebie 6 demonów to proscizna to jestes chyba l**.X(
PalladynHunter
14-04-2007, 15:34
Jestescie noobami wszystko jest dobre tlyko trzeba umiec grac... robic lootbagi
<polecam>i dobre skile np na 30 lvl skille 85/85 rewelacyjne!!! i wtedy mozna lupac ;)
ale ja do tematu wruce wole swordy poniewaz one sa czesto uzywane ale trzeba pomyslec kupisz knight axa - 1k a serpent sword ?? - 500gp nie kazdego stac!!
<Problem>??
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.