Pokaż pełną wersje : Ciasta
Czy ktoś już zorientował się jak można zrobić ciasto z dodatkami? Udało mi się na razie zrobić zwykłe ciasto, z mleka i mąki. Próbowałem wziąć use with na ciasto (nieupieczone) i potem na jakiś owoc ale to nie działa. Próbowałem również upiec ciasto mając w plecaku owoce ale także nic. Nie wiem jeszcze jak można dodać do toru świeczkę (kliknięcie z Ctrl na świeczkę spowoduje jej zapalenie a jeśli kliknę na ciasto - zjem je).
EDIT
Nie ma to jak czytanie ze zrozumieniem -.- Ok z tego co przeczytałem w poprzednich newsach wynika że można zrobić ciasto jedynie z jabłkami i świeczkami. Mi nie chce się już ściągac klienta żeby próbować na test serwie. Czy mógłby ktoś sprawdzić czy da się użyc nieupieczonego ciasta na jabłku (lub popróbować coś ze świeczką)?
Kombinowałem ze świeczką, z owocami, niestety nie wiem jak robic :(
Czy ktoś może nam pomóc? :P
Krwioplaczasty
12-12-2006, 21:22
ja mam i upieczone i nieupiecozne ciasto pubuje na 1000 sposobow z jabkiem jagoda wisnienka i nima efektu ma ktos jakeis pomysly
mati8dwa
12-12-2006, 21:25
Trzeba mieć nóż i użyć na owocu, ciasto musi być w bagu ;p
musiś miec w bp ciasto, noż (nie broń!!!) i owoc (dowolny) używasz noża na owocu i masz ciasto z owocami. Co do świeczek to nie wiem
@up
pierwszy
Krwioplaczasty
12-12-2006, 21:37
a z kad tego noza nie noza mozna wziasc
Nóż ten można kupic w Venore, u kolesia co sprzedaje pierdołki kulinarne. Znajduje się w tym samym budynku co koles od sprzedawania ekwipunku (łopaty liny etc.)
Melissana
12-12-2006, 22:13
Jestem inteligentna inaczej i nie umiem upiec ciasta. W Carlin sprzedają mleko w butelkach, klikam mąką na butelkę z mlekiem i nie działa. Ktoś może pomóc?
Jestem inteligentna inaczej i nie umiem upiec ciasta. W Carlin sprzedają mleko w butelkach, klikam mąką na butelkę z mlekiem i nie działa. Ktoś może pomóc?
Mleko musi być w wiadrze (lub czymś podobnym, z butelek nie działa).
[...]ciasto musi być w bagu[...]
Pytanie, chodzi o ciasto upieczone czy jeszcze przed upieczeniem?
Krwioplaczasty
12-12-2006, 22:23
up upieczone
topic a jak nazywa sie swieczka pojedyncza i jakie swieczki inne sa w tibi aprucz swioecznika i pojedynczej
Pojedyńcza świeczka nazywa się candlestick, oprócz tej i świecznika chyba już żadnej nie ma.
Dark_Site
12-12-2006, 22:39
Gdzie mozBo chcena kupic mleko na rooku? czy zdobyc?
PS: Jestem jescze FACC
Mac-Graw
12-12-2006, 22:43
@up.
Na roku o ile dobrze mi wiadomo, mleko jest dostępne wyłącznie z najtrudniejszego questa (goblin hell), który jest oczywiście dla PACC, także przykro mi.
P.S.
Jeśli powiedziałem coś źle, proszę poprawić :)
Krwioplaczasty
12-12-2006, 22:47
kombinuje i niemam pojecia w jaki sposub siweczke wsadzic w tort
ma ktos pomysly ??
Wiem jak zrobić ze świeczką!
Kładziesz ciasto z owocami na stole/ziemi/czymś innym i kładziesz na nim świeczkę. Robi się zielony błysk i masz ciasto ze świeczką.
Jak go użyjesz, pisze "X zdmuchnął świeczkę" i masz zormalne ciasto z owocami.
Gdzie w Carlin moge kupic ciasto? Chodzi mi o nazwe NPC lub miesce w ktorym sie znajduje.
@UP: Ciasto nie da sie kupić, da sie je tylko zrobić. Robi sie je jak chleb tylko że zamiast wody dajesz mleko które kupujesz w carlin.
YyyeeyIsBack
13-12-2006, 16:54
Pytanie nieaktualne.
Kacperugabuga
13-12-2006, 16:59
Ja też chce bo w carlin mieszkm!
Ahh napisalem ciasto :D a chodzilo mi o mleko.
http://img299.imageshack.us/img299/8031/swietaqw4.jpg
Luke Firemaster
13-12-2006, 19:58
Skąd można wziąć inne świąteczne itemy?
Technick
13-12-2006, 20:20
Wszystkie świąteczne itemki są dostępne w sklepach z meblami, ozdobami itp. :baby:
@up
Paczki świąteczne i kartki też?
Tylko ozdoby (sklepy meblowe) i pare "kolekcjonerskich" (u pomocnika Mikołaja)
Kacperugabuga
13-12-2006, 20:43
Ja jak w Carlin chciałem kupić w meblowym to mi nie chciała sprzedać bo zaczeła coś o Paccu nawijać ... :(
No bo to tylko dla pacc ;)
Skarabeusz Pustyni
13-12-2006, 20:48
Można kupić kartki bez pacca czy nie w końcu?? Che kumplowi wysłać i nie wiem jak skombinować :D
Always hunted
13-12-2006, 21:05
ej, ja głupi chyba jestem, ale skąd wziąść to Candlestick? Do tortu?
No to Gorn mnie nie lubi, bo nie chciał mi sprzedać....
Candlestick?
Tam gdzie bagi, backpacki, i inne takie pierdoły
[...]
No to Gorn mnie nie lubi, bo nie chciał mi sprzedać....
Jeśli chodzi o tereny dla facc, to można kupić tylko w Venore.
Always hunted
13-12-2006, 21:17
Jeśli chodzi o tereny dla facc, to można kupić tylko w Venore.
K, dzięki... głupie venore ma te wszystkie itemy niezwykłe, a to łom, a to nóż, a to świeczki xD
Magic Dru
13-12-2006, 21:45
jak włozyc swieczke w tort? proste:) kladziesz ciasto na ziemi i na nie swieczke to samo sie złączy.
a wie ktos moze jak robic ciasta o różnych kształtach? serca itd? bo widzialem screeny ale nie wiem jak zrobic:)
edit: a co do noza:) to mozna go tez "ukraść" z królewskiej kuchni na zamku w thais:)
@down
łeee to szkoda:P hehe:) ale widzialem jeszcze duuuzo duzo rodzajów ciast heh wydaje mi sie ze jakis npc sprzedaje formy do ciast albo jakies przepisy albo jeszcze cos innego:P
'2
No to ciasto , ciasto z owocami, ciasto ze swieczka to kolejne etapy w robieniu Party cake. no a serce ? i tort urodzinowy ? jak sie je robi:P wlasnie to mialem na mysli mowiac "serca itd." :)
Serce zapewne tylko w walentynki, ale więcej nie wiem :)
Edit:
@Up
a niby jakie rodzaje? Ja widziałem
Ciasto
Ciasto z owocami
Ciasto z owocami i świeczką
Ciasto-serce
Tort urodzinowy
W sprite'ach takie widziałem. Innych nie.
A gdzie dokładnie carlin można kupić mleko ??
Kacperugabuga
14-12-2006, 14:36
A ten nóż jak sie nazywa i jak wyglada?
jak zrobic tort urodzinowy (nie ciasto)
(nie)normalna
14-12-2006, 15:20
Wszystko o cieście (ze świeczką i bez) oraz o tym, co trzeba mieć, aby je wykonać, macie w tym oto Poradniku (http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=105939)
Pozdrawiam
MaaDzia119
15-12-2006, 15:22
Mam pytanie...jak zrobić tort urodzinowy ? Aaa... i czy można robić jakieś inne ciasta?
jakie z was ŁOBUZY :D co wy macie z tym Venore i Carlin? Przecież Mleko można kupić na Edron (oczywiście jeśli masz PACC) :D
Ktoś wie skąd można mieć mleko i skąd je zdobyć w okolicy thais ?
MaaDzia119
15-12-2006, 18:59
Nie da się (chyba) w thais kupić w carlin można kupić za 4 gp 1 szt. ale też można od kogoś kupić ;)
MaaDzia119
15-12-2006, 19:39
"Droga po Mleko w Carlin":)
http://i147.photobucket.com/albums/r311/Magda_Irma/1.jpg
Jesteśmy w carlin ...
http://i147.photobucket.com/albums/r311/Magda_Irma/2.jpg
Idziemy według mapki ..(Od wejścia do Carlin do sklepu gdzie mamy i sprzedawczynię mleka i Mikołaja xD )
http://i147.photobucket.com/albums/r311/Magda_Irma/3.jpg
Schodzimy na dół;) i tam mamy...
http://i147.photobucket.com/albums/r311/Magda_Irma/4.jpg
Sprzedawczynię mleka i mikołaja !! B)
Do Sprzedawczyni piszemy:
-Hi
-Milk
-Yes
A do mikołaja: (dla zainteresowanych oczywiście xD )
-Hi
-Present
I masz prezent !! :D
No to na tyle:D
Musisz miec knifa którego kupisz w venore za 4gp. Masz upieczone ciasto w bp i uzywasz noża na owoc. nastepnie kladziesz ciasto z dodadkami na depot etc. i wrzucasz na to swieczke. Ciasto jest godowe ;)
Mleko możesz kupić tylko w carlin!!! na facc area oczywiscie ;) Madzia ci pokazała mape ^^
instrukcja z tym ciastem: scinasz zboze kosą, mielisz je na make w mlynie, idziesz do carlin do podziemnego baru gdzie jest beczka z lemoniada i santa claus mowisz hi>milk>yes, bierzesz koryto/wiadroi nalewasz tam mleka uzywasz maki na wiadrze/korycie z mlekiem i otrzymujesz porcje ciasta z ktorego mozna upiec ciasto :P (maslane maslo :D) idziesz do najblizszego pieca i zuywasz ciasta na nim, zgarniasz gotowe ciasto! teraz ozdabianie: znajdujesz/kupujesz noz kuchenny (taki srebrny) kupujesz/znajdujesz jabłko, do plecaka wkladasz ciasto, jabłko i noz, uzywasz noza na jablku i ciato jest ozdobione, kupujesz/znajdujesz pojedyncza swieczke (candlestick) i kladziesz na ciescie, otrzymujesz ciasto w sam raz na przyjecie! swieczke mozesz zabrac lub zdmuchnac klikajac use :] i to tyle ;)
matik270
08-06-2008, 14:48
gram w tibie 8.11 na thais jak na nim upiec ciasto??
mleko sie respi w pokoju z minosem na bear room quescie
Up@>to tylko plotka ;( A sprawdzałeś ?
druidek123
13-06-2008, 19:04
ja sprawdzałem i było. nawet sobie nalałem:)
czyli TYLKO rook i carlin i chyba edron(CHYBA)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.