zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Palladyn - nowa broń po udpate

Tentotrix
13-12-2006, 14:36
Czy to prawda,że po tym update została dodana nowa bron dla palków,do zdobycia z qesta od 80 levla?jezeli uwazacie ze tak/nie to uzasadnijcie to,a nie "jest no bo tak" :) :)

Sir Radzio Angelus
13-12-2006, 14:57
tak, bo tak pisze na erig.net

//edit

mówisz-masz
http://tibia.erig.net/Pits_of_Inferno_Quest/Spoiler

Gholit
13-12-2006, 15:04
Ciekawe, pisze że strzela z boltów, ale w taki sposób to nic by nowego nie wnosiła, tylko ogromną wagę (90 oz. chyba). Musi być jakiś bonus, pewno większe obrażenia, więc być może potwierdzi się teoria o tym, że broń dystansowa też ma atak, a nie tylko amunicja do niej?

Tentotrix
13-12-2006, 15:06
tak, bo tak pisze na erig.net

mozesz poddac linka?chetnie poczytam o niej.

Frapper
13-12-2006, 15:41
Nie zwieszak obrazen, dodaje znaczny + do czestotliwosci trafien. Bolty maja atak, nie kusza.

YKW
13-12-2006, 16:27
wiecie cos wiecej o tej broni? w koncu cos dla palka :)

Gholit
13-12-2006, 18:22
Pewno sama broń będzie zarąbiście droga, dopiero później stanieje. Ale... quest od 80 lvl bodajże, to i nie będzie dużo ekip, więc cena będzie spadała powoli, chyba że ten item wypada z jakiegoś potworka.

FakeMarker
13-12-2006, 18:32
TAK TO MOŻE BYĆ PRAWDA !! PRZEGLĄDAŁEM SPRITY I ZNALAZŁEM TAKĄ BROŃ:

http://i136.photobucket.com/albums/q179/YohShan/beztytu322u2.png

I TA LINA. A PO DRUGIE TEŻ ZLALAZLEM TO:

http://i136.photobucket.com/albums/q179/YohShan/Obiektynabiel.png

pRACUJE NAD FAKE I MAM CIEKAWE ŻECZY.

Tentotrix
13-12-2006, 19:28
Mi sie wydaje,ze bedzie dokladniesza czyli więcej trafionych hitów,ale jezeli jest dokladniesza to moga byc hity tez wieksze..np. jezeli panom z cipsofu zalezy na realizmie to wiadomo ze im bron dokladniesza tym latwiej trafic w dobre miejsce ,co za tym idzie zadac wieksze obrazania...ale i tak ze palladyn walczy na dystans nie jest realne wiec to raczej tez nie bedzie.Jedank to tylko gdybanie! jedno jest pewne! nareszcie pall po 80 levelu dorówna innym profesjią!
@up
hmm moze palkowie beda mogli uzywac machin oblezniczych?bylo by super :)

Ghand
13-12-2006, 21:53
Rzekomo Arbalest ( kusza ) ma o 1 kratkę większy zasięg.
Rzekomo!
BTW: jest sprite procy... może to będzie nowa, lepsza broń do skillowania?? :)

Snuja
13-12-2006, 22:16
TAK TO MOŻE BYĆ PRAWDA !! PRZEGLĄDAŁEM SPRITY I ZNALAZŁEM TAKĄ BROŃ:

I TA LINA. A PO DRUGIE TEŻ ZLALAZLEM TO:

pRACUJE NAD FAKE I MAM CIEKAWE ŻECZY.

ooo lina z hakiem! ciekawe jak dziala... może zamiast wywalać 50 many na levitate po prostu strzelisz w sufit i wjedziesz jak w star wars? :D

ale z tą dużą blachą spritów to przesadziłeś. same ozdoby, większość z tego nawet wiem czym jest a reszty się domyślam że ozdoby...

Zong
13-12-2006, 22:33
fajna by taka kusza byla ^^

Zizu007
14-12-2006, 19:06

Uh, czyli cały ekran + 1 kratka :x ? Troche dziwne...

-Maxi-
14-12-2006, 19:17
kusza nie ma zasiegu na caly ekran.

Tentotrix
14-12-2006, 20:58
@up
ma jezeli walisz w potwora,jak w czlowieka to nie;) <chyba> xD
@Ghand
eee to troche glupie by było,żeby sie meczyc o kusze która ma zasieg o 1 sqm wiecej..jezeli ktos wie cos wiecej to pisac,jestem ciekaw co tak naprawde robi ta kusza,moze juz niedlugo ktos zrobi qesta i sie dowiemy:)

Xeonis
14-12-2006, 21:07
Ponoć ma strzelać z nowych, dużo silniejszy boltów (Infernal Bolts).
Ale czy to prawda to się dopiero dowiemy...

Piotrek Marycha
14-12-2006, 22:16
Bolty maja atak, nie kusza.

to juz zakrawa na fanatyzm, eh?

Tentotrix
15-12-2006, 14:55
Ponoć ma strzelać z nowych, dużo silniejszy boltów (Infernal Bolts).
Ale czy to prawda to się dopiero dowiemy...

http://forum.tibia.pl/showthread.php?p=1129782#post1129782 <link do tematu z filmem,ktory pokazuje infernal bolts,sa one duzo silniejsze od power...i mozna strzelac ze zwyklego x-bowa:p

Dzolk
15-12-2006, 15:06
Jest to prawda.. Widziałem taką kuszę u ziomka na test servie
Zaraz editne i dam linka do screna.
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=105025&page=23
tu jest tak kusza pokazana bodajże przez 36 knighta.

Tentotrix
18-12-2006, 08:31
@up
jezeli byla juz na tescie,to znaczy ze w rl tibi pewnie juz tez jest...moze wie ktoś juz coś wiecej o tej kuszy?:]

Deemer
20-12-2006, 08:43
Hmmm... Słyszałem juz gdzieś ze tą kusze można zdobyć z Dreamer Questa. Podobno jest tam do wyboru: Avenger (Atk:50 Def:38), lub Arcane Staff (Atk:50 Def:30) lub właśnie Arbalest (Atk:0 Def:0). Jeśli to jest prawdą to ta kusza musi miec moc porównywalną do Avengera i Arcane Staffa. Niemoże ona zwiększyć mocy boltów, daje +1 pole zasiegu (prawdopodobnie) więc chyba jedyną rzeczą jaką może zwiekszyć jest ...? częstotliwość strzelania??? 8o

dagothar
20-12-2006, 21:12
Mało prawdopodobne,żeby zwiększała częstotliwośc strzelania, wymagałoby to zmian w silniku gry(obecnie każda tura ataku i obrony ma określoną długośc).

sat
21-12-2006, 00:26
a jakim cudem niektore potworki potrafia strzelac 2-3 razy na ture? ( hunter, elf scout )

dagothar
21-12-2006, 00:32
Potworki nie mają tak samo jak gracze.

Azerus
21-12-2006, 20:24
Rzekomo!
BTW: jest sprite procy... może to będzie nowa, lepsza broń do skillowania?? :)

nic nie ma wiekszego zasiegu tylko ze jak staniesz to tylko walniesz bo jak biegniesz to nie amsz czasu zaladowac i wystrzelicX( X( X(

michnik_13
22-12-2006, 18:15
Prosze bardzo:

http://tibia.erig.net/Arbalest

Sunspot_69
22-12-2006, 18:28
It's a stronger crossbow. The average damage seems to be a bit higher and it has a wider range (1 sqm). It also uses bolts as ammunition.

To jest silniejsza kusza. Srednia obrazen wydaje sie byc troszke wieksza i pole sasiegu wieksze o 1 sqm [kratke]. Tak samo uzywane sa bolty jako amunicja.

Rowniez watpie ze pozwala na strzal 1-2 razy na ture bo nie bylo by balansu postaci. Jest starsznie duzo tematów o Arbalest i mozna poczytac od ludzi ktorzy mieli jakis kontak z nia a nie domyslaja sie co rzekomo moze robic.
PZDR~

yz0
22-12-2006, 18:42
Istnieje również infernal bolt widział filmik na forum...

De'sH
22-12-2006, 20:08
Istnieje również infernal bolt widział filmik na forum...

ciiii zamilknij : ]

suchyxxx
22-12-2006, 20:20
ta kusza jest dostępna po tym update po wykonaniu nowego questa-chyba nie muszę mówić jakie 2 areny zostały dodane po update^^ kusza ma silniejsze obrażenia z boltów niż tradycyjny xbow-może nie znacznie silniejsze max hity ale o te 30-40 są większe i częstsze.W dodatku ta kusza jest jednoręka czyli można włożyć tarczę i ową kuszę

suchyxxx
22-12-2006, 20:22
a te nowe i najsilniejsze bolty dostaje się za pewną rzecz wymienioną u pewnego npc.powiem tylko że ta rzecz wypada z np. demonów i to dosyć rzadko i się ją zanosi do npc i dostaje 10 tych boltów.bynajmniej nie chodzi mi o soul orby co się zamieniało u spoconego cyklopa na coś tylko o jeszcze inne

Nanoz
23-12-2006, 21:43
Moim skromnym zdaniem ta nowa broń bedzie tyle kosztować że nie będzie się jej opłacało kupować.
Zanim się dojdzie do 80lvl to troche minie...

Niedziel
26-12-2006, 13:02
a jakim cudem niektore potworki potrafia strzelac 2-3 razy na ture? ( hunter, elf scout )

ja też coś takiego słyszałem że ta kusza strzela podwójnymi boltami, ale czy to prawda czy fałsz, tego niewiem8o 8o 8o

Sunspot_69
26-12-2006, 13:45
Moim skromnym zdaniem ta nowa broń bedzie tyle kosztować że nie będzie się jej opłacało kupować.
Zanim się dojdzie do 80lvl to troche minie...

Nikt raczej nie wykona tego questa na 80 lev, obejrzyj filmik to zobaczysz jaki hardcore tam jest.

No jasne ze nie oplaca sie kupowac nowych broni, najlepiej jak knight chodzi do 100 lev z fire swordem a pozniej wykonuje anihila ... Ehh... n/c

dla niekumatych to byla ironia ...

Explosion Rexor
26-12-2006, 13:46
Nową bronią do Arbalesta są Power Arrowsy, a kusza zwiększa nie zasięg jak inni mówili, bo kusza ma cały ekran, tylko większą celność w potwora i średnią hitów.
@Edit
Nie można strzelać 2-3 razy na turę, bo to tylko potwory potrafią i z tego powstaję COMBO, bo one mają inne exhausted.
@ Down
To co kusza ma cały ekran,jesli to ma 1sqm więcej , to jeszcze potwora nie widzisz, a on pada??
@ 2x down
A to srry

Sozemego
26-12-2006, 19:35
Nową bronią do Arbalesta są Power Arrowsy, a kusza zwiększa nie zasięg jak inni mówili, bo kusza ma cały ekran, tylko większą celność w potwora i średnią hitów.
@Edit
Nie można strzelać 2-3 razy na turę, bo to tylko potwory potrafią i z tego powstaję COMBO, bo one mają inne exhausted.
Co ty pierdolisz, masz napisane na erig.net i jeszcze sie wymadrzasz.

P0nury
26-12-2006, 20:30

Z arbalesta można strzelać tak boltami, jak infernal boltami. Przypuszczam, że podobnie jest z power boltami. Dzięki tej kuszy trafia się prawdopodobnie trochę celniej i mocniej.

@ Down
To co kusza ma cały ekran,jesli to ma 1sqm więcej , to jeszcze potwora nie widzisz, a on pada??

Nie, kusza NIE MA zasięgu na cały ekran.

Piotrek Marycha
27-12-2006, 02:32

hmm strzalami z kuszy sie strzela? ciekawe... (dla tych malowiedzących, arbalista TO JEST rodzaj kuszy)
Z arbalesta można strzelać tak boltami, jak infernal boltami. Przypuszczam, że podobnie jest z power boltami. Dzięki tej kuszy trafia się prawdopodobnie trochę celniej i mocniej.

Nie, kusza NIE MA zasięgu na cały ekran.
Potwierdzam, ale nie mowicie ze ma wiekszy zasieg, bo po pierwszego nikt na RL tibii questa nie zrobil, po drugie to bylaby kpina ze strony CIPow zeby dac jakis 2 razy ciezszy szajs, ktory do tego bedzie drogi jak sku*****yn (wartosc kolekcjonerska) tylko po to zeby strzelac 1 sqm dalej (po cholere to wogle? jak sie zauwazy potwora nadbiegajacego to on juz jest dawno w zasiegu o.O )

P0nury
27-12-2006, 04:30
hmm strzalami z kuszy sie strzela? ciekawe... (dla tych malowiedzących, arbalista TO JEST rodzaj kuszy)

Potwierdzam, ale nie mowicie ze ma wiekszy zasieg, bo po pierwszego nikt na RL tibii questa nie zrobil, po drugie to bylaby kpina ze strony CIPow zeby dac jakis 2 razy ciezszy szajs, ktory do tego bedzie drogi jak sku*****yn (wartosc kolekcjonerska) tylko po to zeby strzelac 1 sqm dalej (po cholere to wogle? jak sie zauwazy potwora nadbiegajacego to on juz jest dawno w zasiegu o.O )

Owszem, zrobiła ekipa na Harmonii. Arbalasta mają obecnie conajmniej Pancras Dragonheart oraz Herganon. Na TibiCAMs były filmiki z expienia Pancrasa na edronowym dragon lairze. Nie powiem, sporo hitów było powyżej 130.

Xetasi
29-12-2006, 18:03
OLOL wkasnie pisze z klightem ktory jest po tym quescie... chce za to 2kk :D

P0nury
29-12-2006, 19:18
OLOL wkasnie pisze z klightem ktory jest po tym quescie... chce za to 2kk :D

A spodziewałeś się, że ile? 100k?

Piotrek Marycha
30-12-2006, 01:32
Owszem, zrobiła ekipa na Harmonii. Arbalasta mają obecnie conajmniej Pancras Dragonheart oraz Herganon. Na TibiCAMs były filmiki z expienia Pancrasa na edronowym dragon lairze. Nie powiem, sporo hitów było powyżej 130.

nie wiem czy to potwierdzone info, bo tyle jest plotek i domyslow na temat tej kuszy ze nie wiadomo w co wierzyc, ale ucieszylbym sie jezeli ta kusza naprawde by zwiekszala lekko dmg

P0nury
30-12-2006, 02:51
nie wiem czy to potwierdzone info, bo tyle jest plotek i domyslow na temat tej kuszy ze nie wiadomo w co wierzyc, ale ucieszylbym sie jezeli ta kusza naprawde by zwiekszala lekko dmg

Na forum jest filmik z testowaniem tej kuszy przez Pancrasa Dragonhearta. Może mnie się tylko wydaje, ale kusza trafia dużo częściej i mocniej, co na filmie potwierdza nawet sam Pancras. Mieli ponoć robić razem z Herganonem testy na PoI Dragon Lair, ale jakoś nie widziałem z tego filmu już.

Glorrfindell
05-01-2007, 18:41
Ktoś wcześniej napisał że było parę hitów po 130,
jeżeli palladyna stac na strzelanie z tej kuszy to musi miec około 100 levela żeby zrobic ten quest, więc ciągnąc dalej ja mam palladyna na 26 levelu i ze skillami 62 (mizernie) mój best hit to 153 a często jak expie na beholderach to zdażają mi się hity powyżej 100 przynajmniej z 10 na 30 minut expa więc myślę że nie opłaca się wydawac 2kk na tą kuszę żeby walic takie hity jak 130.....
Jestem zdania że Cipy ukryły w tej kuszy znacznie więcej walorów strzeleckich niż zostało wcześniej wymienionych, zresztą nikt jeszcze nie stwierdził prawdziwych atrybutów kuszy, łuku, czy arbalisty są to tylko domysły i przyjmowane wartości (0 atk : 0 def) które nie są niczym potwierdzone coż pożyjemy zobaczymy narazie młodzież palladynowa taka jak ja może sobie o tym tylko pomarzyc

Lifter
06-01-2007, 01:12
myślę że nie opłaca się wydawac 2kk na tą kuszę żeby walic takie hity jak 130.....

Prawda jest taka, że Paladyn nie ma za bardzo na co zbierć kasy na wysokim lev (200-250lev) jedynie na hunty. Więc z nudów będzie se zbierał na arblesta i będzie mial o czym śnić ;)

Equinox
06-01-2007, 01:14
Ktoś wcześniej napisał że było parę hitów po 130,
jeżeli palladyna stac na strzelanie z tej kuszy to musi miec około 100 levela żeby zrobic ten quest, więc ciągnąc dalej ja mam palladyna na 26 levelu i ze skillami 62 (mizernie) mój best hit to 153 a często jak expie na beholderach to zdażają mi się hity powyżej 100 przynajmniej z 10 na 30 minut expa więc myślę że nie opłaca się wydawac 2kk na tą kuszę żeby walic takie hity jak 130.....

Ekhm... Wyobraź sobie, że jest różnica między DL'ami a Beholderami:baby:
No nic, pewnie Ci umknęło...

Piotrek Marycha
06-01-2007, 01:47
mam palladyna na 26 levelu i ze skillami 62 (mizernie) mój best hit to 153
dobry joke, to czemu muj best na 79 distansie z throwing stara wynosi 159? o.O

Co do tematu, to 130 to malo? knight nawet sie nie zblizy do sredniej hitow 100 wiec nie ma co narzekac

Laiden
06-01-2007, 02:04

Co do tematu, to 130 to malo? knight nawet sie nie zblizy do sredniej hitow 100 wiec nie ma co narzekac

Zależy terz w co strzelałes i na jakim lvlu a knight nie zblizy sie do śreniej 100
srednia 100 knighta z 90 skillem jest cos ok.100 (z sov lub tej siekiery z aniha)
a widzialem hit w demona który ma bardzo duży arm z ice rapiera za ponad 350.

Glorrfindell
06-01-2007, 11:33

człowieku zależy w co walisz beholder dostaje tak po dupie, ma praktycznie zerową obronę, a no i już to słyszałem że ściemniam z tym bestem ale naszczęscie miałem światka kumpla pacca na nieco :D mniej noobowym odemnie levelu i jak masz problem to sobie załuż postac na padorii napisz do mnie
Glorrfindell :D a zresztą to nie o to chodzi, tak samo każdy knight może sobie marzyc o magic long swordzie ale wiadomo że ma go kilka osób w całej tibii.
Nie mniej jednak czuje się poszkodowany jako palladyn że jest taki mały wybór broni dystansowych, uważam że trowing starsy powinny byc tańsze za to jednorazowe to by było dobre, bo i tak nikt na nich nie skiluje, a jak walisz w kogoś z tego to tylko można się pośmiac bo on zbiera je lub wyrzuca do wody :D tak samo ze spearami ;) ale spearami nie atakuje się innych a trowing starsami już możnaby....

P.S. czy jakiś zacny palladyn się wypowie czy kupienie bohów to jest rzeczywiście dobra rzecz, czy tylko takie noobowe zachcianki
a i prosze żeby na to pytanko odpowiedzieli mi pallkowie bo że knight musi miec bohy to wiem bo inaczej może nach***c innym profesją

goburu
06-01-2007, 12:18
Knight w potwory typu ds, leader, vamp, necro, warlord, ancient scarab, gs, hero, bk, serpent spawn, hydra, behe, faraony i demony w ogole nie trafia z broni bądź trafia bardzo słabo, pal nawet ze zwykłej kuszy zadaje dużo większe średnie obrażenia, a co dopiero z arbalesta i infernal boltów. 8o Moim zdaniem ta kusza jest niepotrzebna i tylko pogarsza balans profesji w Tibii, bo knight staje się coraz gorszy w stosunku do pala.

Equinox
06-01-2007, 12:20
Jak masz kasę - kup - w końcu czas to pieniądz. Zależy gdzie (chcesz) expisz/ć. Jak chcesz na ~30-35 lvl chodzić na OF to BoH'y będą raczej niezbędne.

Gholit
06-01-2007, 13:23
Moim zdaniem ta kusza jest niepotrzebna i tylko pogarsza balans profesji w Tibii, bo knight staje się coraz gorszy w stosunku do pala.

No jasne, najlepiej żeby knight był najlepszy, zaraz za nim sorc i druid, a paladin na końcu (teraz pal jest zaraz przed knightem). Zresztą w poprzednich update'ach paladin dostał duże utrudnienie: łamiące się speary, to teraz rekompensata. W następnym update rzeczywiście powinni coś dać knightom, ale broń dla palków jest potrzebna.

Asthan
06-01-2007, 14:11
No jasne, najlepiej żeby knight był najlepszy, zaraz za nim sorc i druid, a paladin na końcu (teraz pal jest zaraz przed knightem). Zresztą w poprzednich update'ach paladin dostał duże utrudnienie: łamiące się speary, to teraz rekompensata. W następnym update rzeczywiście powinni coś dać knightom, ale broń dla palków jest potrzebna.

Jakbyś nie zauważył knight w tym momencie jest najsłabszy A gdyby nie łamiące sie speary to palek byłby jeszcze wiekszy kosmos dla knighta który musiał robic 2x dłużej skille

Gholit
06-01-2007, 14:14
No wiem, ale czemu palek ma nie dostać nowej broni? Dlatego że jest od niego gorszy knight? To mają ulpszać tylko knighta?

Freezy Eddie
06-01-2007, 15:04
No wiem, ale czemu palek ma nie dostać nowej broni? Dlatego że jest od niego gorszy knight? To mają ulpszać tylko knighta?
Cóż za ignorancja..
Tak, powinno się ulepszyć knighta ponieważ jest najgorszą profesją! Nie widzę w tym nic godnego dyskusji..

myanato
06-01-2007, 15:34
zalezy co macie na mysli mowiac gorsza profesja!!! to ze dluzej skiluje? jezeli chce byc dobry niech skilluje. Paladyn ze skillem 70 expi duzo wolniej niz knight z tym samym skillem! co prawda knight musi skillowac ale jezeli ktos NIE JEST cierpliwy to niech gra kim innym.

bylo kilka wypowiedzi ze kusza strzela na caly ekran ---> nie prawda, nie strzela

@topic
wiekszy zasieg?? gdyby potwor stal poza ekranem i tak do niego nei strzelimy bo nie widzimy. Chyba ze uciekajacy.
lepiej by bylo gdyby miala wiekszy damage

Asthan
06-01-2007, 23:20

Tak dlatego ze knight jest najsłabszy powinni ta profesje z bilansować, a jak na razie ulepszają wszystkie inne profesje po za tą jedną.
Got it

zalezy co macie na mysli mowiac gorsza profesja!!! to ze dluzej skiluje? jezeli chce byc dobry niech skilluje. Paladyn ze skillem 70 expi duzo wolniej niz knight z tym samym skillem! co prawda knight musi skillowac ale jezeli ktos NIE JEST cierpliwy to niech gra kim innym.

To ze w walce pvp ma prawie zerowe szanse na zdobycie fraga, Paladyn omija tarcze i idzie od razu na armor dlatego jego hity są częstsze i mocniejsze, postacie magiczne w ogóle odsadzają knighta w tyle i to nie podlega dyskusji. A jeśli mowa o skillach to zacznijmy od tego ze knight potrzebuje 2x więcej czasu na zrobienie skillow po za tym po za skillami liczą się tez takie rzeczy jak level przy expieniu

wrogonastawiony
06-01-2007, 23:30
To ze w walce pvp ma prawie zerowe szanse na zdobycie fraga, Paladyn omija tarcze i idzie od razu na armor dlatego jego hity są częstsze i mocniejsze,

Wydaje mi sie jednak ze jego droga idzie tez przez tarcze ale moge sie mylic. Jakos tak mi sie cosik pamieta ze kiedys palek mnie ciał z boltow/arrowsow i akurat mi podskoczył shielding.. jakoś tak to nowy char był. :)

goburu
07-01-2007, 09:33
Paladyn ze skillem 70 expi duzo wolniej niz knight z tym samym skillem!
Chyba kpisz. ONW3D

Palem ze skillem 70 spokojnie klepie gs'y, pokaz mi knighta ktory robi to samo.

Paladyn jest profesja ktora expi najtaniej, praktycznie za sama cene boltow bo utrzymuje dystans i nie potrzebuje tylu run i manasow co inne profesje (na dobrych potworach obrywa tylko z magii dystansowej, na slabych i srednich czesto w ogole) wiec chyba logiczne jest ze NIE powinien expic szybciej od sorca/druta skoro expi od niego taniej. Natomiast knight expi zarowno najdrozej (uhy cholernie drogie) jak i najwolniej (smiechu warte obrazenia), nie istnieje w pvp, nie wykonuje questow solo, nie soluje mocnych potworow, nudno trenuje, itd itp.

ripper
07-01-2007, 10:37
Jeszcze dodaj lvl na jakim klepiesz te gsy.

Ralvin
07-01-2007, 10:54
@Goburu

Z prawie wszystkim sie z toba zgadzam i masz racje ale jednak knight potrafi wykonac questy solo dajmy dla przykladu DHQ jest to jeden z najtrudniejszych questow a jednak wielu knightow go wykonalo samemu.

Pozdrawiam

Arnoldzik
07-01-2007, 13:55
ta "dziwna" kusza jest dostępna po zrobieniu questa w Pits of Inferno

http://members.chello.pl/l.lewczyk/images/dist/arbalist.gif

dla Newbie nazywa sie Arbalest

wrogonastawiony
07-01-2007, 14:48
Chyba kpisz. ONW3D

Paladyn jest profesja ktora expi najtaniej, praktycznie za sama cene boltow bo utrzymuje dystans i nie potrzebuje tylu run i manasow co inne profesje (na dobrych potworach obrywa tylko z magii dystansowej, na slabych i srednich czesto w ogole) wiec chyba logiczne jest ze NIE powinien expic szybciej od sorca/druta skoro expi od niego taniej. Natomiast knight expi zarowno najdrozej (uhy cholernie drogie) jak i najwolniej (smiechu warte obrazenia), nie istnieje w pvp, nie wykonuje questow solo, nie soluje mocnych potworow, nudno trenuje, itd itp.

...
Ty bedziesz tak bił co pare minut jednego gsa.. a ja w ten czas zabije mase żółwi i tak bede mial wiecej expa niz ty, do tego ladniej zarobie + to ze moj exp jest calkowicie bezpieczny, Ciebie niedajboże złapie lag albo cos innego i masz szybki transport do miasta przez swiatynie :)

Paladyn jest profesja ktora expi najtaniej,
no tutaj dowaliles O.o tu akruat nikt chyba nie ma watpliwosci kto expi najtaniej.

Equinox
08-01-2007, 11:01
Ja mam;) Swoim paladynem na 40+ lvl w powiedzmy Mintwalin spalam tyle samo mf's co rycerz na 60-70+ lvl wychodząc na tym naprawdę NIEWIELE gorzej (tj. -500-1000gp). Rycerz nie ma co marzyć nawet o expie na ~Guard'ach z których można wynieść po 5-10+k wystrzeliwując bełty wartości ~1-2k już od 25-30lvl ze skill'em 60+ w dist.
Expie na Guard'ach porównywalnie do mojego znajomego (EK 70lvl), który siedzi na żółwiach - tylko, że ja wychodzę na plus w kasie co najmniej 3x tak jak on;) Nie wiem jak to jest na 200/300+ lvl'ach:o Ale chyba nie wielu to interesuje:D

LolnY
08-01-2007, 14:35
Ta broń nie wniosła niemalże nic. Tylko dystans... To jest lepsze praktycznie tylko przy PvP.

goburu
09-01-2007, 16:18
@up
Sorc na bardzo wysokim poziomie tlucze demony solo, knight nie.

Equinox
09-01-2007, 16:23
Tyle ze on ma 30-40k expa na godzine a ty 10-15k (nie wmowisz mi ze robisz 40k/h na guardach).

~30k/h wychodzi jak się przyłożę;) Mogę zrobić film, chcesz? Mniej więcej wygląda to tak, że bije 3 ostanie (?) poziomy w Dwarf Hell (pomijając Circle Room [?]). Niestety exp~ taki można bić wyłącznie wtedy kiedy na serwerze jest ok 100-200 osób - wtedy jest w miarę pusto - co nie oznacza, że się NIE DA.
Pozdrawiam;)

@Lolny

A co chciałbyś żeby ta kusza wniosła? podwójne obrażenia? podwójny atak? same "blood hity"?
Wg. mnie wystarczy, że wnosi COŚ do Role-Play'ingu;) ...Że nie każdy paladyn będzie sobie mógł na taką pozwolić...

Zunasan
09-01-2007, 17:01
@up
to nakręć filmik.

Vil
09-01-2007, 17:12
~30k/h wychodzi jak się przyłożę;)

czyli gorna granica tego co w pewnych warunkach mozesz zrobic na guardach rowna dolnej granicy expa na zolwiach ;o

Equinox
09-01-2007, 17:25
Warto przypomnieć, że nie odpisywałem tym postem w temacie exp/h tylko "KTO EXPI NAJTANIEJ (co podobno jest wiadome)" i chodziło mi raczej o to, że przy "podobnym" (ale mniejszym) "exp~'ie"/h wyciągnę tam parę razy więcej kasy;o

Jeremie
09-01-2007, 18:39
[QUOTE=FakeMarker;1126872]TAK TO MOŻE BYĆ PRAWDA !! PRZEGLĄDAŁEM SPRITY I ZNALAZŁEM TAKĄ BROŃ:

Tak tam była właśnie na tym obrazku (zajrzyjcie sobie) taka kusza jakby ulepszona. Widziałem taką jak przeklądałem jakąś strone o questach. DO ZDOBYCIA WŁAŚNIE TAKA KUSZA !!!

Piotrek Marycha
09-01-2007, 19:23
@Goburu

Z prawie wszystkim sie z toba zgadzam i masz racje ale jednak knight potrafi wykonac questy solo dajmy dla przykladu DHQ jest to jeden z najtrudniejszych questow a jednak wielu knightow go wykonalo samemu.
Pozdrawiam
hmmm, 4 demony solo knightem, bez miejsca ucieczki? to chyba jak wlaczy bota i pojdzie spac...
@up
Sorc na bardzo wysokim poziomie tlucze demony solo, knight nie.
Stluc solo moge i ja, ale co mi z tego, oprocz zmarnowanego 1.5 bp sd? Demony to nie sa potwory do expienia tylko do huncenia (ryzykownego), dla mnie starczy ze knight moze expic na wrl.

goburu
09-01-2007, 21:00
hmmm, 4 demony solo knightem, bez miejsca ucieczki? to chyba jak wlaczy bota i pojdzie spac...
DHQ jest latwy, przeciez demony maja 2 sekundy zwisu i dopiero ruszaja do ataku, przez ten czas mozna spokojnie ominąć jednego z nich i dojsc na prawo do korytarza o szerokosci 1 sqm i stamtad nawalac. Tego questa robi kazda profesja bez problemu ale knight najdluzej i z najwiekszym waste. Mysle ze na swoim poziomie dalbym rade ale niestety jest bramka na lvl 100...
~30k/h wychodzi jak się przyłożę Mogę zrobić film, chcesz? Mniej więcej wygląda to tak, że bije 3 ostanie (?) poziomy w Dwarf Hell (pomijając Circle Room [?]). Niestety exp~ taki można bić wyłącznie wtedy kiedy na serwerze jest ok 100-200 osób - wtedy jest w miarę pusto - co nie oznacza, że się NIE DA.
Pozdrawiam
Czekam z niecierpliwościa na film. Mój rekord wynosi tylko ~25k/h i to przy pełnym serwerze (najszybszy resp) i z grupką moich kumpli hlvl'i blokującym wejście. (knightem ofc, sorcem troche wiecej)
Warto przypomnieć, że nie odpisywałem tym postem w temacie exp/h tylko "KTO EXPI NAJTANIEJ (co podobno jest wiadome)" i chodziło mi raczej o to, że przy "podobnym" (ale mniejszym) "exp~'ie"/h wyciągnę tam parę razy więcej kasy;o
Nie wyciągniesz jesli nie bedziesz sam w jaskini co sie bardzo rzadko zdarza na guardach.

Otreet
10-01-2007, 20:43
a ja wlasnie chcialem powiedziec ze kupilem arbalesta ^^
za kase z world trade, na 8 pallu cykam sie nosic ale to n pvp ;)
20:41 You see an arbalest.
It weighs 95.00 oz.
It is a bit heavy due to the iron mounting, but very precise.

wieksza srednia hitow, 1 + sqm dalsze i mniej spudlowan =]

Glorrfindell
11-01-2007, 22:40
a ja wlasnie chcialem powiedziec ze kupilem arbalesta ^^
za kase z world trade, na 8 pallu cykam sie nosic ale to n pvp ;)
20:41 You see an arbalest.
It weighs 95.00 oz.
It is a bit heavy due to the iron mounting, but very precise.

wieksza srednia hitow, 1 + sqm dalsze i mniej spudlowan =]

człowieku to albo jesteś zdrowo pojebany, albo ja nie wiem co to world trade, albo nie mogłeś wydac tej kasy na bohy, goldi armor, knight legi i royal helmet i miec eq do około 80 lvl (mówie o pallu)

goburu
11-01-2007, 23:11
człowieku to albo jesteś zdrowo pojebany, albo ja nie wiem co to world trade, albo nie mogłeś wydac tej kasy na bohy, goldi armor, knight legi i royal helmet i miec eq do około 80 lvl (mówie o pallu)
Albo ja jestem nie z tego świata albo pal walczy na dystans i nie potrzebuje dobrego eq. Człowieku, obudź się! Golden armor i knight legsy dla pala? Ty się dobrze czujesz?!?!?!
To biegaj sobie do konca zycia w leather secie jak ci sie podoba, ale gdy ktos woli nosic cos innego to ich sprawa, nie musisz sie tak unosic.
Ja ludziom tylko pomagam dokonać słusznego wyboru i na ich miejscu biegałbym palem w p-secie.
Tak,Pewnie inaczej byloby to bez sensu lzaic na pits of inferno
Musi byc bron dla palladin
I dla knight zazwyczaj sa takie questy
Takie questy sa dla sorcow, bo tylko oni maja sile przebicia przez hordy silnych potworów.

Sozemego
12-01-2007, 01:12
Albo ja jestem nie z tego świata albo pal walczy na dystans i nie potrzebuje dobrego eq. Człowieku, obudź się! Golden armor i knight legsy dla pala? Ty się dobrze czujesz?!?!?!
To biegaj sobie do konca zycia w leather secie jak ci sie podoba, ale gdy ktos woli nosic cos innego to ich sprawa, nie musisz sie tak unosic.

PalladynHunter
12-01-2007, 15:24
Czy to prawda,że po tym update została dodana nowa bron dla palków,do zdobycia z qesta od 80 levla?jezeli uwazacie ze tak/nie to uzasadnijcie to,a nie "jest no bo tak" :) :)

Tak,Pewnie inaczej byloby to bez sensu lzaic na pits of inferno
Musi byc bron dla palladin
I dla knight zazwyczaj sa takie questy:lucznik: :lucznik:

Glorrfindell
12-01-2007, 18:40
Ja pierdole koleś masz jakiś konkretny problem?? nierozumiesz istoty mojej wypowiedzi a próbujesz byc naprawde fajny, chodziło mi o to że jeżeli posiadał 2000 k na arbalesta to mógłby z tego część około 150 k przeznaczyć na eq i by miał z głowy do około 80 levela ale ty czyli wykonując proste równania matematyczne mądry człowieku 2000 k - 150 k = 1850 k z tego wynika ze jeżeli nawet mi napiszesz że palladyn potrzebuje amunicji to przepraszam cię bardzo z tego co zostanie czyli 1850 k wychodzi 1850 k / 3 gp za bolta = 616666 bełtów
człowieku myśle że tyle bełtów wystarczy mu do kresu jego tibijskich przygód wypowiadasz się na jakiś temat a nawet nie wiesz o czym jest mowa ja też uważam że to eq które wymieniłem są dla palla za dobre ale przepraszam cię bardzo co on ma do kurwy nędzy zrobic z 2000 k jak nie kupic sobie dobre eq...... X(

Aroonia
12-01-2007, 19:11
26 levelu i ze skillami 62 (mizernie) mój best hit to 153

Łohohohoho, dziwne , że ja mam skilla 77 i best hit to 147. Na 62 skillu nie walniesz za 153, nie ma bata , chyba, że power bolców używałeś, wtedy jeszcze jest pewna możliwość...

Luki_azura
13-01-2007, 17:44
Jak już ktoś powiedział że to amunicja ma atak a nie kusza ^^. Sam nie wiele wiem o tej kuszy.