zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Pits of Inferno Quest i itemy z qesta proszę o wypowiedzi na ten temat

Epikur
13-12-2006, 23:06
jak sądzicie czy cipy dobrze zrobili dając tak dobre itemki w queście od 80 lvla?
Oto co jest w queście:

http://static.erig.net/wiki/d/d6/Soft_Boots.gifSoft Boots - buty które regenerują ci mane i hp przez 4h po 4h można je naprawić w venore za 10k.
http://static.erig.net/wiki/4/47/Backpack_of_Holding.gif Backpack of Holding - unikalny plecak mający 24 miejsca na itemy
http://static.erig.net/wiki/1/10/Stuffed_Dragon.gif Stuffed Dragon - piękną ozdobę pewnie dosyć sporo wartą
http://static.erig.net/wiki/6/6c/Frozen_Starlight.gifFrozen Starlight- wieczne światło
no i teraz najleprze przedmioty dostępne z tego qesta:
http://img77.imageshack.us/img77/5181/arbalestmf4.pngArbalest- dosyć wyraźnie odmienioną kuszę niby bardziej precyzyjną (Ma ona większy zasięg)
http://img255.imageshack.us/img255/7585/staffva9.png Arcane Staff- 2 ręczny obuch Atk: 50 Def: 30 i wadze 40.00 oz
http://static.erig.net/wiki/0/0f/Avenger.gif Avenger - miecz 2 ręczny Atk: 50 Def: 38 i wadze 64.00 oz
Itemy oznaczone czerwonym kolorem mamy do wyboru (z trzech mamy sobie wybrac tylko 1) :)
i gratisowo z questa mamy:
rune UH spell 10
rune SD spell 10
rune EXP spell 30
rune HMM spell 50.
Potworki jakie pryjdie nam blokować to:
Spectre, Hand of Cursed Fate, Demon, Son of Verminor , Dark Torturer, Hellhound, Defiler, Betrayed Wraith, Phantasm, Destroyer, Lost Soul, Blightwalker, Plaguesmith, Nightmare , Juggernaut, Diabolic Imp, Fury, Hellfire Fighter, Dragon Lord.
Faktycznie potworki są z deka trudne :evul: ale tak powinno być !
Oceńcie w tym temacie ten qest, bo wg mnie przedmioty moga byc ale lvl na jakim można go wykonać powinien być wyższy chociażby z uwagi na fakt że ten club ma 50 atak i 30 defa to tyle co SCA a ono jest dostępne dopiero na 100 lvl'u.

Na 12 stronie tematu jest film z wykonaniem tego qesta.

Michoss
13-12-2006, 23:10
Kuszę nie kłuszę xP
Zaraz Ci zapodam sprite'y Arbalest'a i Arcane Staff'a bo widzę że nie masz ;)

Edit:
Arbalest: http://img77.imageshack.us/img77/5181/arbalestmf4.png
Arcanie staff: http://img255.imageshack.us/img255/7585/staffva9.png

A tak w ogóle, to oni go chyba nie zrobili, tylko ich teleportowali.

Kshaq
14-12-2006, 09:00
Potworki dość trudne? Jeden z nich ma około 20k hp więc pomyśl czy on jest w MIARĘ trudny... Moim zdaniem jest to jeden z najtrudniejszych questów. Zobaczymy kto go pierwszy wykona :D Powodzenia ekipo z secury :p

DDoS
14-12-2006, 09:12
Juggernauts have 20000 hitpoints.
Juggernauts yield 6500 experience points.

Ale to rox.

You lose 3100 hitpoints. You are dead.
Nie ma to jak inteligencja i knight idący ścieżką dla druidów :D.

A co do questa: To co było na Test Serverze nie musi być w rl Tibii, zapewne nie będzie takich run, no bez przesady.

plebaN1
14-12-2006, 09:19
wreszcie dobry pomysl cipow z tym clubem oczywiscie, bo ryceze ktorzy uzywali cluba byli poszkodowani od poczatku takie 100+ najci ze skul staffem :D teraz beda mieli bron owszechnie dostapna bo thunedr hammer nie jest taka bronia

ognik
14-12-2006, 09:22
te cipy chyba sobie jaja robia X( ta kusza wyglada spoko ale i tak na 1 servie bedzie ja mialo 10 osób a pallów jest na jednym 70~ mogli by dodac kusze/bowa ale dostepna dla all np questy na kusze jest trohe bezsensu :P niech zrobia np. fire bowa podpala bolty przy wysrzale. takie cus ;D

Vorment1
14-12-2006, 10:47
Znam tylko 2 osoby które wiedzą jak ten qest zrobić bo zrobili go na Test serwie to: Mastro Daro i Faraonek.

Eeee wydawalo mi sie, ze cipy "zamknely wszystkie drzwi do questow, zeby nie psuc ludziom zabawy i pozwolic im szukac ich na swoich wlasnych swiatach" mniej wiecej oczywiscie :) Wiec watpie zeby ktokolwiek zrobil tego questa, no chyba ze,jak juz ktos wczesniej powiedzial zostali teleportowani (przez GMa ? :P) ale GM (jezeli to zrobil, w co watpie ale to moje osobiste zdanie) jesli juz to TPknol ich do final rooma, albo bezposrednio przed ;)

AlortDeath_17
14-12-2006, 11:13
humn taki quest afff nikt go przynajmniej przez rok nie wykona, moge się założyć, a jeśli bendą próbować to im się nie uda ;)

gorgi
14-12-2006, 11:20
humn taki quest afff nikt go przynajmniej przez rok nie wykona, moge się założyć, a jeśli bendą próbować to im się nie uda ;)
kilka lat temu, ktoś powiedział tak samo o annihilatorze :)

DDoS
14-12-2006, 11:29
Sądzę, że będzie trudno zrobić ten quest ale może ktoś kiedyś go zrobi ;p.

Nyksus
14-12-2006, 11:34
Beznadziejnie CipSoft zrobił. Bronie ok...ale ten club co ma niby 50 ataku wogóle nie wygląda jak broń tylko jak pałka dla maga czy cuś. Runki to już wogóle sux...a butki znikają po 4h używania?

Epikur
14-12-2006, 11:41
nic niewiadomo wiecej o tych butach ale wg. mnie zapewnie znikaja chociaż sądzę że niepowinny znikać tylko stać się bezurzytecznymi ładnie wyglądającymi bucikami :)

Gholit
14-12-2006, 15:02
Jak wynika z opisu na erig.net (jeśli dobrze pamiętam) to przez te 4 godziny przyspieszają regenerację many i hp, po tem znikają, czyli tak jak ringi i amulety.

MaRtInX
14-12-2006, 15:16
Ja wam mówie za pół roku już będzie quescik wykonany :D Podoba mi sie , że dali paladynom tę kuszę <JUPI , WRACAM DO GRY> i dobrze że jest ten Club tylko troche głupiego spirta ma , ale ogólnie superancko :D

Epikur
14-12-2006, 15:23
jak tylko zdobendę informacje jak wykonać ten kłest to uzupełnie temat. narazie troche juz wiem jak dojść do 4 pomiesczeń z 5 potworkami które strzegą 4 dźwigni otwierających drogę do jakiejś drabiny ale niewiem czy to napewno juz final room qestu więc nic narazie niebędę o tym więcej pisał

Jak kolega napisał na dole więc bedę uważał xD
ale macie filmik na tibie 7.9 niecałkiem o qeście ale warto zwrucić uwagę na trudność jego wykonania 210 EK ded:< http://tibicams.tibianetwork.net/en/movies/show/15429

DDoS
14-12-2006, 15:55
Na tym forum nie pisze się quest spoilingu, więc uważaj co będziesz pisał ;p.

Kasztaniaczek
14-12-2006, 16:12
http://img.photobucket.com/albums/v695/zecik/Nemtor/hyhyhy.jpg

Wyjasnia sporo rzeczy

Hov
14-12-2006, 16:18
@up

Fajny ss. Hmm czyli prizem są te wszystkie rzeczy poza dwiema... czyżby jedna z trzech do wyboru? Ciekawie =d

Peace

Maxiv
14-12-2006, 16:26
Prawdopodobnie ten Arcane Staff jest dostepny tylko dla sorc/drut a Avenger tylko dla knight i Arbalest tylko dla pall.

MaRtInX
14-12-2006, 16:39
Prawdopodobnie ten Arcane Staff jest dostepny tylko dla sorc/drut a Avenger tylko dla knight i Arbalest tylko dla pall.

ZIom jak już by było tak jak mówisz to Arcane Staff był by dla Knighta bo to Club a nie jak ty pewnie myślisz że to rużdżka 8o

RieL
14-12-2006, 16:49
ZIom jak już by było tak jak mówisz to Arcane Staff był by dla Knighta bo to Club a nie jak ty pewnie myślisz że to rużdżka 8o

A czemu sorc/drut nie moze walic z cluba?:baby:

Orgazes
14-12-2006, 17:04
Omg, skoro ten club ma atack i defence to oczywiste, że jest przeznaczony dla knighta. Swoją drogą knight na clubach już nie będzie taki słabiutki bo znacznie przewyzsza WH,ale niewiem czy w koncu to jest 1handed czu 2? Wydaje mi sie ze 2handed bo gdyby byla 1 reczna to club bylby najlepszy ;P

Krwioplaczasty
14-12-2006, 17:23
gdzes przeczytalem ze jest tak ze cluba moze wsiasc tylko sorc i drut miecz knight a kusze pal wienc knight niemoze wziasc se cluba tylko musi kupic od druta :D chyba ze knight ma drugiego chara druta i wykona nim questa :P

2 x down
jezeli by tak bylo to fajnie bo nieusmiecha mi sie mysl o przymusie kupienia tego od druida albo sorca :P

Maxiv
14-12-2006, 17:34
@MaRtInX

Mylisz sie ZIom tak jak ty to ujoles ;p
po 1.Napisalem ze prawdopodobnie ale nie powiedzialem ze tak jest
po 2.Ja wcale nie mysle ze Arcane Staff to rozdzka bo sama nazwa wskazuje ze to club.
po 3.I nie dlatego ze ja tak mysle tylko ze o tym czytalem.
po 4.Nie chce robic z tego zadnej afery i klotni bo to do niczego nie prowadzi.
po 5.Nie wiem czy na 100% Arcane Staff jest dla sorc/drut a Avenger dla knighta.
po 6.Nie mow ze Arcane Staff musi byc dla knightow bo rozwniez moze byc dla sorc/drut.

@Orgazes
ma atc i def wiec chyba raczej MUSI byc dla knighta.

Arcane Staff nie musi byc dla knightow dlatego ze ma takie statsy moze byc rowniez dla sorc/drut.
Nie mowcie tego z takim przekonaniem tak jakby te informacje byly prawdziwe bo nikt tego na 100% nie wie.

Jak juz powiedzialem nie chce robic z tego wielkiej afery ja tylko mowie to co slyszalem wiec prosze wszystkich aby nie bylo klotni i porozmawiajmy jak cywilizowani ludzie. ;p

Orgazes
14-12-2006, 17:37
Arcane stuff jak nazwa wskazuje już nalezy do clubów bo nie jest to wand/rod ma atc i def wiec chyba raczej MUSI byc dla knighta.

Czy wybiera sie jedna z tych trzech rzeczy? Bo widac jest jak na annim, ze mamy skrzynki i wybrac sobie mozna item, ale nie jestem pewien.

@Up
Oczywiście, ze nie wiemy, dlatego prosimy autora czy kogos zanjomego tych Panów co zrobili questa, aby sie dowiedzieli i rozwiali wszystkie watpliwosci

@Down
Hahaha! Koleś rzeczywiście masz racje, to jest fake. Caly ten temat sobie wymysilismy aby bylo o czym pogadac po tym nowym updacie.

Ferumbras
14-12-2006, 17:54
:D :D :D A prpos ssika. Nie wiem jak to możliwe, żeby postacie z za 2 różnych światów zebrały się na 1 servie. Bo suchy jakiś tam jest z aldory, a reszta z Novej... Oczywiście fake!!! X( X( Można by było się bardziej postarać!!!

Maxiv
14-12-2006, 17:57
@Up
HAHAHAHAHAHAHAHAHA
Rozwaliles mnie chlopie. XD
A teraz na powaznie. ;p
To nie jest fake tylko Test Server na ktory moga wejsc gracze z innych serverow.

Zargo
14-12-2006, 18:10
@ferumbras
:D :D :D A prpos ssika. Nie wiem jak to możliwe, żeby postacie z za 2 różnych światów zebrały się na 1 servie. Bo suchy jakiś tam jest z aldory, a reszta z Novej... Oczywiście fake!!! X( X( Można by było się bardziej postarać!!!

Musisz jeszcze troche poczytac 8o

@topic
Super quest :) Raczej będzie można sobie wybrac co chcemy zabrać. Sam wole kusze na ozdobę w domku niz jakis club :)

Orgazes
14-12-2006, 18:19
Chyba bierzemy jedną rzecz z tego co słyszę. Quest trudniejszy ponoc niz anni, ale dla takiej nagrody to warto poprobowac ;p i troszkę za dużo tych nagród jak dla mnie to powinna być tylko któras z tych 3 rzeczy do wyboru i nic poza tym. Ktoś wie ile go osób zrobilo?

Maxiv
14-12-2006, 18:25
dla takiej nagrody to warto poprobowac ;p i troszkę za dużo tych nagród jak dla mnie to powinna być tylko któras z tych 3 rzeczy do wyboru i nic poza tym.

Tu sie z toba zgodze :D
@Topic
Wg. mnie to powinien byc jeden z tych 3 itemkow do wyboru tak jak to napisal Orgazes.

Zong
14-12-2006, 18:31
ehh zawiodlem sie na soft butsach:(
co do questa fajny:P

MaRtInX
14-12-2006, 19:23
Omg, skoro ten club ma atack i defence to oczywiste, że jest przeznaczony dla knighta. Swoją drogą knight na clubach już nie będzie taki słabiutki bo znacznie przewyzsza WH,ale niewiem czy w koncu to jest 1handed czu 2? Wydaje mi sie ze 2handed bo gdyby byla 1 reczna to club bylby najlepszy ;P

Na pierwszej tronie tematu masz
Arcane Staff- 1 ręczny obuch Atk: 50 Def: 30 i wadze 40.00 oz

Orgazes
14-12-2006, 19:46
@Up
Tyle, ze ktos napisal, ze to jest blad bo powinno byc 2-handed

Wie, ktos cos moze o wandzie, ktoego mzona uzywac na 98lvlu? Chodzi mi o dmg i quest z ktorego jest, jesli to w ogole istnieje :P

$AmA$
14-12-2006, 20:20
Jak juz zrobili takie miecze i staffy mogliby tez axy nowe dorobic.... Anihilator qest jest chyba trudniejszy . . . i dopiero od 100 leva i dopiero wtedy mozna zdobyc piekne SCA!!! :wiking:

Droong
14-12-2006, 20:33
@UP: Święta racja ;)

Topic: Zawiodłęm sie na bucikach :(
Mysle ze nikt nie bedzie w nich chodził tylko naozdobe do domku....
ciekawe po ile takie buciki bedą kosztowac...

kostooch
14-12-2006, 20:39
Jak juz zrobili takie miecze i staffy mogliby tez axy nowe dorobic.... Anihilator qest jest chyba trudniejszy . . . i dopiero od 100 leva i dopiero wtedy mozna zdobyc piekne SCA!!! :wiking:

i tak chuj ci po tym, bo na 100 lvlu ani anihi ani poi questa nie zrobisz.

dubros
14-12-2006, 20:43
i tak chuj ci po tym, bo na 100 lvlu ani anihi ani poi questa nie zrobisz.

poi od 80lvla z tego co mi wiadomo i moze isc z tylu z dobra ekipa a ani na 100 z dobrym team jest easy ofc knightem jak grasz

Elder Nagan
14-12-2006, 21:01

niestety z tego co widzialem PoI jest trudniejsze od anni ;]

Knight Patryk
14-12-2006, 21:08
Ja wam mówie za pół roku już będzie quescik wykonany :D Podoba mi sie , że dali paladynom tę kuszę <JUPI , WRACAM DO GRY> i dobrze że jest ten Club tylko troche głupiego spirta ma , ale ogólnie superancko :D
LOl superancko ze dali kusze jak to powiedziales i wracasz do gry z tego powodu:S.Ale pierw zdobadz ten 150-200+lvl by miec ta kusze:P
NA ts byl MLS z tych mobow a na rl nie wypada(raczej) wiec nie wiadomo czy ten quest tylko na TS zrobiony bo cipy gadaly ze questy beda zamkniete wiec?

Simi
14-12-2006, 21:34
Ja tam myślę, że Eternal się weźmie za chara, wbije 300lvl i zrobi to solo tak jak demon helmet quest.

Kasztaniaczek
14-12-2006, 21:48
Ja tam myślę, że Eternal się weźmie za chara, wbije 300lvl i zrobi to solo tak jak demon helmet quest.

Widziales chociaz sski albo film? tego by 500 lev solo nie zrobil ;]

Rajman
14-12-2006, 22:03
moze ktos juz to pisal ,ale ja mysle ze trzeba wziasc pod uwage fatk ,ze byc moze mozna wziasc tylko jeden z podanych itemow ,a runy dostaje sie gratisowo ;d

ReeGal
14-12-2006, 22:29
A ja sądzę,
że ludzie którzy nie widzieli ss z ts'a ani Filmików z Poi, mogą wyjść.

Palladyn von hellgate
14-12-2006, 23:02
cos mi sie zdaje ze ten qest bedzie zrobiony jako pierwszy na furorze /harmoni albo antice gdyz na harmoni i antice jest 200+ druid ktory bez problemu przejdzie przez scierzke dal druida a an furorce jest tajfun a poztym tam naprawde tzreba zgranej ekipy min z 20 osob i wszystkie tak 150+ ofc z 5-8 blokerow a reszts sd shooterzy

Epikur
14-12-2006, 23:10
moze ktos juz to pisal ,ale ja mysle ze trzeba wziasc pod uwage fatk ,ze byc moze mozna wziasc tylko jeden z podanych itemow ,a runy dostaje sie gratisowo ;d

To jest dosyć prawdopodobne że masz wybór albo club albo miecz albo kuszę a reszte dostaniesz gratisowo albo losowo. Ponieważ na sskach widać jak matro daro pokajue cluba na trade , Faraonek pokazuje mieczyk i royal suchy pokazuje kuszę oraz inne duperele B)
jak niżej na zdjęciach.
http://static.erig.net/wiki/3/34/Arcane_staff.JPG

http://static.erig.net/wiki/a/a4/Sword.JPG

http://static.erig.net/wiki/a/a1/Rewards.JPG
i tu wszystko co mamy do zaoferowania w qeście razem z opisami własnymi:
http://static.erig.net/wiki/4/4d/POIquest.JPG

Zagadką też jest skąd 100 lvl (Xellos Dreamweaver) Senior Tutor posiada Magic Longsword:2handed: ale to w to lepiej niebede wnikał bo może powiem coś za co można bana dostac :P
ale zobzczcie na to: tu może być mowa o Magic Longsword albo o Warlord Sword lub inna nazwa Avengera to Excalibug?
http://www.tibianews.net/picday/000894.jpg

zoom
14-12-2006, 23:51
Test server, stad posiada.

PinGOnE
15-12-2006, 06:19
Jesli chodzi o Harmonie to jutro (sobota) o godzinie 10:00 idzie okolo 20 osobowa druzyna. A piszac o ludziach ktorzy zrobili questa na TS zapomnieliscie o Teduniu (wlasnie z Harmonii).

MaRtInX
15-12-2006, 15:36
A w końcu ten nowy CLub Arcane Staff jest 1 czy 2-ręczny bo Epikur mówi ,że 1 ,a z innych źródeł dowiedziałem się że 2 ???X(

morwi
15-12-2006, 16:02
cos mi sie zdaje ze ten qest bedzie zrobiony jako pierwszy na furorze /harmoni albo antice gdyz na harmoni i antice jest 200+ druid ktory bez problemu przejdzie przez scierzke dal druida

na każdym 'ogniu' traci 300 hp więc wystarczy żeby miał 300+hp(no chyba że coś tam dalej jest), zresztą jak był tutaj filmik jak pada tam 210ek to ta ścieżke przeszedł 58(?) ed...

MaRtInX
15-12-2006, 16:07
Do tego questu jest potrzebna dobra ekipa h lvli bo nawet Eternal oblivion by solo nie zrobił , najlepiej jak by top 10 playerów grało na jednym świecie i np.EO blocker Taifun Shooter Marcin Dragon wielki uher

Ferumbras
15-12-2006, 16:18
@Up
HAHAHAHAHAHAHAHAHA
Rozwaliles mnie chlopie. XD
A teraz na powaznie. ;p
To nie jest fake tylko Test Server na ktory moga wejsc gracze z innych serverow.
A czy ja się przewidziałem, czy na głównej stronie było napisane "Wszelkie drzwi questowe zostały zamknięte". Ewentualnie GM mógłby ich teleportorać, ale wątpie, żeby ktokolwiek miał jakiekolwiek wąty, że tego nie zrobił, więc tego nie będę tłumaczył...

@down
Aha. To nie wiedziałem :P . Sorki.

Impalable
15-12-2006, 16:36
Na wewnetrznym tescie questy nie byly zablokowane...

Dark Lord Markus
15-12-2006, 17:10
Do tego questu jest potrzebna dobra ekipa h lvli bo nawet Eternal oblivion by solo nie zrobił , najlepiej jak by top 10 playerów grało na jednym świecie i np.EO blocker Taifun Shooter Marcin Dragon wielki uher

Nie Marcin tylko Mateusz Dragon Wielki :D

Hmm...Sadze, że na Harmonii jest najmocniejsza ekipa :p 5x 200+ i z dwustu 100+ . Jakby sie zgrali to powinni wykonac questa, oczywiście zaznaczam, że POWINNI nieoznacza, że zrobia :S
To tyle ;)

Andrew
15-12-2006, 19:26
Też myślę, że na Harmonii zrobią tego questa pierwsi, ale mam nadzieję, że na Novie gdzie grałem też zrobią szybciutko - tu też jest sporo ludzi na dużych poziomach;). Mam nadzieję, że niedługo się o wszystkim dowiemy.

Frisbi
15-12-2006, 19:37

Wiadomo, że nikt tego solo nie zrobi, bo potrzebne do tego są wszystki profesje ... Są tzw. "drogi życia" ; d

Snajpik
15-12-2006, 19:52
drogi życia? znaczy że jak pall przejdzie drogą dla knighta to pada? ciekawe :) @@@ byly zablokowane dżwi ale dla "zwykłych śmiertelnikow" a ten qest został zrobiony na test servie dla tutorów gmów i seniorów... Ten qest jest na pewno trudniejszy niż Anihilator patrząc jakie potwory mamy do zabicia w tym qeście... sam Jungernaut (niewiem jak to się pisze) jest o wiele lepszy od Demona (Junger 20k hp a Demon tylko 8h ileś).... Wcześniej myślalem że qest jest ostro przesadzony runy po 99 strzalów i te bronie.... ale wtedy nie wiedzialem że te potwory będą tak silne...

MaRtInX
15-12-2006, 20:23
Z tymi runami 99x to Tibia będzie przypominała OTS'a
Sorry za double posta ale mi sie net zacioł i nie wiedziałem czy post wszedł i wcislem znowu a tu patrze i 2 posty

morwi
15-12-2006, 20:31
@snajpik
ta... obejrzyj se film z jamery(?) jak dulokz 210ek pada bo wbił się na ścieżkę druida, dostał hit za 3,1k dmg i się poskładał
@runy 99x
przecież nie będzie tych run aż tak dużo, zresztą mało kto będzie ich używał, bo zużyją i koniec. już prędzej zostawią na wystawę w domku

boorex
15-12-2006, 20:39
Mi tam nie przeszkadzaja 99x runki, to fajne urozmaicenie tibii, a jaki to rare bedzie.. :) O tym ze demon teraz juz nie jest najsilniejszym potworem nie nalezy polemizowac, nawet nie wiem czy przy niektorych potworach orshabaal sie nie chowa, chociaz nie jestem pewien,orsh moze 1600+ walnac,a te nowe potwory mysle ze hand of cursed fate ze 1000+ wyciagnie. Undead dragony tez niczego sobie, a juggernaut to tylko duzo hp, hity max 800 :P tak mi sie zdaje z tego co widzialem na tescie, demon po tym co zsummonowaly cipy na tescie z nowych potworow, byl milym rozluznieniem :P

Nowy quest jest b trudny, nie ma co plakac ze bramka od 80 lvl i teraz KAZDY 80 LVL BEDZIE MIAL BRON 50 atk TO NIE SPRAWIEDLIWE. Co do tej drogi zycia... Sa ognie ktore odbieraja po 300 hp, jezeli zla profesja wejdziesz w zla droga ktorys tam z kolei ogien zabiera ci 700+ hp ( jak wejdziesz w dobra droge to caly czas 300), nastepny ogien dla zlej profesjii zabiera 1500+ hp, a nastepny 3000++ hp, widac golym okiem ze dmg sie podwaja, wiec imho nastepny odebral by 6000+ hp. 3000 wiem z tego ze 210 ek wlazl tam i padl na strzala :P Watpie czy ktos sprawdzi next ogien xD. Na PoI sa tez miejsca w ktorych mozna huncic, Destroyer to taki behemoth, lootem tez podobny GS , steel boots(?)... Ogladalem tez filmik jak kolesie sobie tam hunt urzadzili i z Hellfire fighter wypadl mu Demonbone amulet ( lub necklace nie pamietam :P ) wiec ladnie z nich sie sypie... Dobra juz sie za bardzo rozpisalem :P cya

Epikur
15-12-2006, 20:50
20:21 Nitr~: ello Mastro kopa lat
20:21 Mastro ~: hiiiiiiooo
20:22 Nitr~: widzialem ze qesta zrobiles na test serwerze niby POI ale to bylo na test serwie a mi mowili ze wszystkie drzwi do qestow zostaly zablokowane dawno temu wiec pytam sie o to czy te drzwi sa nadal blokowane czy juz czesc udostepnili w normalnej tibi a konkretniej czy jest POI qest?.
20:24 Nitr~: ;) ??
20:24 Mastro~:Qest istnieje juz w normalnej tibi
20:25 Nitr~: xD super
20:25 Nitr~: ty ajk oceniasz trudnosc qesta od 1 do 100?
20:26 Mastro ~: jak nieznasz dobrej drogi jest niedoprzejscia ale nawet jak ja znasz to i tak wydaje mi sie on najtrudniejszym qestem jak narazie.
20:28 Nitr~: o zadne podpowiedzi do qesta nawet niepytam bo wiem ze i tak nic niepodasz :) ale dzieki ci za te informacje co mam one juz DUZO znacza a qesta i tak predzej czy puzniej sam rozkmunie :))
20:29 Nitr~: ok ja lece na guardie powiedziec kumplom o "jest niedoprzejscia" zapewne sie wciesza <heh>
20:30 Mastro ~: ok do uslyszenia
20:25 Nitr~:bye
__________________________________________________ _______________
No i wszystko jasne ja jemu ufam jak dla brata.

szuszu
15-12-2006, 21:03
Prawdopodobnie jutro zsotanie zrobiony pierwszy poi quest przez ekipe z harmoni.

Mateusz Dragon Wielki 253ed
Kiryh 213 ms
Herganon 206rp
Pancras Dragonheart 201rp
Penancea 200ek

oraz wielu innych 130lvl+

Epikur
15-12-2006, 21:10
Prawdopodobnie jutro zsotanie zrobiony pierwszy poi quest przez ekipe z harmoni.

Kiryh 213 ms
Herganon 206rp
Penancea 200ek

__________________________________________________ ________________
rzycze im powodzenia trzymam kciuki jak zrobia sadze ze pochwala sie zdobyta wiedza w tym artykule mile widziane sski

Harmonia jest mi znana bo ja zaczynalem na tm serwie gre szczegolna sympatia darzyłem Dan Jagiello Pozdro dan :*

MaRtInX
16-12-2006, 11:11

Kiryh 213 ms
Herganon 206rp
Penancea 200ek

A nie wiesz o której będą robić questa ?
Jak ktoś gra na Harmoni to niech napisze do Mateusza Dragona WIelkiego żeby zrobił filmik8o

Orgazes
16-12-2006, 11:29
Ktos mowil, ze o 10 zaczynaja.
Pytam raz jeszcze. Czy istnieje wand od 98lvlu? I slsyzalem od kumpli, ze te nagrody z questa PoI byly tylko na TS, sam juz niewiem...

Krzy_ek
16-12-2006, 12:11
Excalibug wkońcu jest w tibii! Zapytajcie się odchodźby kilku Npc jak Avar Tar to
się więcej dowiecie;] Tak... Wydaje mi się że ten Avenger to Excalibug

MaRtInX
16-12-2006, 12:23
Excalibug wkońcu jest w tibii! Zapytajcie się odchodźby kilku Npc jak Avar Tar to
się więcej dowiecie;] Tak... Wydaje mi się że ten Avenger to Excalibug

Ja ci powiem ,że ci się dobrze wydaje

Sunspot_69
16-12-2006, 16:44
Z tego co mi wiadomo to na tescie Tutorzy mieli wprowadzona komende do kasowania questów aby byla mozliwosc sprawdzenia czy wszytskie questy dzialaja dlatego np mozna zaobserwowac jak Mentor z jakims knightem wyciagaja 8 demon helmeetów z questa :P. Co do tego questa na poi zapewne tez bedzie 1 item do wziecia ale nie mam pewnosci :P

enderty
16-12-2006, 17:18
na harmonii juz robili PoI ale dzwignia byla zabugowana tak mowia

YKW
16-12-2006, 17:42
Ja ci powiem ,że ci się dobrze wydaje

Skąd macie pewność że Avenger to Excalibug ?

MaRtInX
16-12-2006, 18:29
Skąd macie pewność że Avenger to Excalibug ?

Ja czytałem gdzieś na tym forum chyba nawet

DDoS
16-12-2006, 19:04
All jest dobrze z questem ale trzeba umieć ;p. Szybko im się nie uda zrobić tego questu.

MaRtInX
16-12-2006, 20:12
Była dziś już ekipa ale dźwignia była zbugowana :(

DDoS
16-12-2006, 20:39
Wątpie w zbugowanie dźwigni. Zapewne postępowali z nimi jak na teście, a zapewne Cip zmienił trochę, żeby nie było tak łatwo, trzeba kombinować, ten quest nie jest taki prosty.

raziel1992
16-12-2006, 21:51
ja myśle że ten sword z poi to excailbug gdyż dużo npc z pohu mówi o nim,a poi cały czas było tylko że zamknięte

YyyeeyIsBack
16-12-2006, 22:12
Z doświadczenia wiem ze knighci w SCA biegaja juz na 80 lvlu, znajomy mial go na 8 razem z Demon helmetem i MMS'em ale nie zdobyl tego w uczciyw sposob (taki offtop).

Dark Lord Markus
16-12-2006, 22:44
Z doświadczenia wiem ze knighci w SCA biegaja juz na 80 lvlu, znajomy mial go na 8 razem z Demon helmetem i MMS'em ale nie zdobyl tego w uczciyw sposob (taki offtop).

@UP
Zdobyć a mieć to chyba różnica. (zdobyć nie w sensie kupić ani ukraść tylko z questa)

O warlord swordzie mówi się że to excalibug, a więc niewiadomo :P , pożyjemy zobaczymy :D

Lepsiu89
17-12-2006, 15:05
Wie ktos jak nalezy ustawic dzwignie ? w tym roomie gdzie jest ich 12 ? jesli ma ktos ssa plx link :)

Elwer Balus
17-12-2006, 15:15
@up:hehe. QS się kłania:p

Knight of Kozak
17-12-2006, 15:28
Jesli ktos wie jak ustawic te dzwignie za tymi kamieniami prosze o odpowiedz albo ss'a

Mar3iN
24-12-2006, 22:51
Plz podajcie linka jakiegos z filmikiem ;] dotyczacym tego questa :D:baby:

Ilastor
25-12-2006, 00:16
Moim zdaniem ten quest był bardzo dobrym pomysłem. Być może nagrody są przesadne ale bierzmy pod uwage respawn jaki trzeba wybić. Czytałem poprzednie posty i również sądze że dodanie nowego obucha jest bardzo korzystne =]

Ilastor ];->

Knight Patryk
25-12-2006, 00:58
Jak wynika z opisu na erig.net (jeśli dobrze pamiętam) to przez te 4 godziny przyspieszają regenerację many i hp, po tem znikają, czyli tak jak ringi i amulety.

Wiem ze cytuje post z 2-giej strony ale amulety nie przyspierszaja regeneracje :)

zielony-lp
25-12-2006, 09:09
według mnie najbardziej bezsensowne są te runy x99 , lipa na maxa , według mnie one powinny byc only na czas questa i przy wyjsciu powinny znikać , jeżeli tak jest to git , a jeżeli nie to Ch*jnia X(

Listonosz
25-12-2006, 09:41
a ja przeczytałem na stronie głównej, że qs ten został już zrobiony....
Czy to prawda??
Może niech ktoś z osób, które były na tym qs niech sie wypowie....
:D

goburu
25-12-2006, 11:23
Mateusz Dragon Wielki niedlugo idzie zrobic tego questa solo. Poczytajcie na forum tibia.com. Zaloze sie ze na 99% mu sie uda. Ten quest to nie jest wielkie wyzwanie dla chara 200+. (co innego na 100 albo 150 poziomie)

Nadol
25-12-2006, 11:50
jak sądzicie czy cipy dobrze zrobili dając tak dobre itemki w qeści od 80 lvla?
Oto co jest w qeście:

http://static.erig.net/wiki/d/d6/Soft_Boots.gifSoft Boots - buty które regenerują ci mane i hp przez 4h po 4h nik niewie co sie dzieje.
http://static.erig.net/wiki/4/47/Backpack_of_Holding.gif Backpack of Holding - backpack mający 24 miejsca na itemy
http://static.erig.net/wiki/1/10/Stuffed_Dragon.gif Stuffed Dragon - piękną ozdobę pewnie dosyć sporo wartą
http://static.erig.net/wiki/6/6c/Frozen_Starlight.gifFrozen Starlight- niewiadomo jeszce do czego słóży ale wg. mnie może być to wieczne światło
no i teraz najleprze przedmioty dostępne z tego qesta:
http://img77.imageshack.us/img77/5181/arbalestmf4.pngArbalest- dosyć wyraźnie odmienioną kuszę niby bardziej precyzyjną
http://img255.imageshack.us/img255/7585/staffva9.png Arcane Staff- 1 ręczny obuch Atk: 50 Def: 30 i wadze 40.00 oz
http://static.erig.net/wiki/0/0f/Avenger.gif Avenger - miecz 2 ręczny Atk: 50 Def: 38 i wadze 64.00 oz
i gratisowo z qesta mamy:
rune UH spell 99
rune SD spell 99
rune EXP spell 99
i jakąś rune bliżej mi nieznaną podobną do Energy Wall'a tyle że bardziej ciemno niebieską w stylu uh'a.
Potworki jakie pryjdie nam blokować to:
Spectre, Hand of Cursed Fate, Demon, Son of Verminor , Dark Torturer, Hellhound, Defiler, Betrayed Wraith, Phantasm, Destroyer, Lost Soul, Blightwalker, Plaguesmith, Nightmare , Juggernaut, Diabolic Imp, Fury, Hellfire Fighter, Dragon Lord.
Faktycznie potworki są z deka trudne :evul: ale tak powinno być !
Oceńcie w tym temacie ten qest, bo wg mnie przedmioty moga byc ale lvl na jakim można go wykonać powinien być wyższy chociażby z uwagi na fakt że ten club ma 50 atak i 30 defa to tyle co SCA a ono jest dostępne dopiero na 100 lvl'u.

Znam tylko 2 osoby które wiedzą jak ten qest zrobić bo zrobili go na Test serwie to: Mastro Daro i Faraonek.

moi kumple z guardi juz kminią go 3 dni :< jak narazie daleko niezaszli.

LOL NA TEST SERVIE QUESTY SA ZABLOKOWANE!!

Xena Altriell
25-12-2006, 12:22
LOL NA TEST SERVIE QUESTY SA ZABLOKOWANE!!

Kolejny sprytny...
Na prywatnym testservie dla tutorów nie byly zablokowane...
I to chyba juz z 3 razy conajmniej napisane w tym temacie nawet bylo...

Johanes19
25-12-2006, 12:28
jak jusz ten Mateusz Dragon Wielki(?) zrobi tego qesta niech da filma na YouTube
bo hlvl to sie nie przyda bo (chyba) jush wiedza jak tam dojsc a llvl go nie zrobia

(WesołychŚwiąt)

goburu
25-12-2006, 16:26
według mnie najbardziej bezsensowne są te runy x99 , lipa na maxa , według mnie one powinny byc only na czas questa i przy wyjsciu powinny znikać , jeżeli tak jest to git , a jeżeli nie to Ch*jnia X(
Nie bądź śmieszny, UH x99 nie starczy nawet na godzinę powaznego hunta. Widac ze najlepsze na czym expiles to trolle i nie masz zielonego pojecia na temat zuzywania uhow podczas gry na hlvl -.-

DDoS
25-12-2006, 16:54
Te runy były tylko na Ts dla Tutorów.

Elesar Inferno
25-12-2006, 22:42
Jesli chodzi o ta kusze to sa 2 róznice miedzy nia a zwykla

1.Jest 2 razy ciezsza - zla strona
2.Ma o 1 kratke wiekszy zasieg - bosko ;)

Lul@s
25-12-2006, 22:46
Dużo razy słyszałem zadawane pytanie do najtów walczących z cluba.
Pytanie brzmiało mniejwiecej tak : Co weźmiesz na anhilatorze ? Prezencik ?
Teraz najci walczący clubem doczekali sie pewnie swojej broni. Bo TH nie był łatwo dostępny.

DDoS
26-12-2006, 11:02
Takie runy otrzymujemy z questa:

http://img.photobucket.com/albums/v458/czuk85/runy.jpg

Piotrek Marycha
26-12-2006, 12:10
Jesli chodzi o ta kusze to sa 2 róznice miedzy nia a zwykla

1.Jest 2 razy ciezsza - zla strona
2.Ma o 1 kratke wiekszy zasieg - bosko ;)

kolejny lamer -.- skad to niby wiesz? ma ktos ta kusze? co niby za ekran strzela co?

@gburu: Hahhhahauhau jasne Mateusz~ zrobi go solo haha, padnie zanim zobaczy pierwszego Juggernauta xD

Sunspot_69
26-12-2006, 12:17
kolejny lamer -.- skad to niby wiesz? ma ktos ta kusze? co niby za ekran strzela co?

@gburu: Hahhhahauhau jasne Mateusz~ zrobi go solo haha, padnie zanim zobaczy pierwszego Juggernauta xD

Jak bys nie wiedział to kilka update wczesniej wprowadzili zasieg kuszy, juz nie mozna strzelac przez caly ekran.

Po 2 na tescie wykonywali ten quest i ludzi posiadali rozne rare itemki nawet na 80 lev. Wiec chyba nie jest probleme sprawdzic czym sie rozni zwykly xbow od nowego.

Nie obrazaj innych jak sam piszesz jeszcze wieksze glupoty.

Pomysl zanim napiszesz.

P0nury
26-12-2006, 13:45
ma ktos ta kusze?

Herganon i Pancras Dragonheart. Radzę obejrzeć filmik z testów tej kuszy.

Krajzel
26-12-2006, 13:47
Ja tylko chce dodać, że qest został wykonany na Harmonii, a Mateusz Dragon Wielki padł (zresztą nie on jeden).

Dragon Len
26-12-2006, 14:22
A ja uważam, że ten Item podobny do Teleporta będzie nas właśnie teleportował do jakiegoś miejsca kiedy w niego wejdziemy :D

Baartoss
26-12-2006, 15:04
Eee... Quest już jest wykonany... A o itemach możecie sobie poczytać na stronie głównej w odpowiednich działach. Moim zdaniem itemy nie są przesadzone, wkońcu przez jakie piekło muszą przejść gracze... Pzdr

Keel
26-12-2006, 17:29

Bo testowali? Zanim cos napiszesz upewnij sie czy to nieprawda.

Epikur
26-12-2006, 17:48
Myślę że to nie podlega każe co teraz dam na forum bo to zwykły link:evul: :
OPIS POI (http://tibia.erig.net/Pits_of_Inferno_Quest/Spoiler)
Myślę że wiele osób zna ta stronkę bo wg mnie to najlepsza strona o tibi a jak nie znacie to radzę się przerzucić :p
Tam znajdziecie wszystkie odpowiedzi na zadawane tu pytania.

maciek_92
26-12-2006, 17:59
A wiec jeżeli jesteście spostrzegawczy to zapewne zauważyliście na stronie głównej tibia.pl że quest został wykonany a co do nagród to do zdobycia są 10k,soft boots,backpack of holding, runki (10x sd, 10x uh, 30x explo, 50x hmm), posążek dragona ;] i ten frozen lightstar no i do wybrania mamy arbalest, arcane staff lub avenger. Ta bramka od 80 lvl jest chyba dla picu bo raczej nikt z tym lvl nie zrobi tego quest. Na filmiku kręconym przez 123 ms widać że na Harmonii poszło 4 200+ lvl z czego 1 padl (mateusz dragon wielki [257 ed]). Filmik ten trwa 348 min i nie jest od samego początku więc się troche męczyli ;] a jeżeli chcecie go zobaczyć to sobie poszukajcie na tibicams.tibianetwork.net filmik ma tytuł link to poi quest (nie podam dokładnego linku bo bedzie qs pewno ;] )i zapewniam że to nie jest żaden Keylogger tylko link do właściwego filmu podany przez Panceras Dragonearth'a. ;]

Sachiel
26-12-2006, 18:09
Napewno quest jest warty wykonania i napewno go zrobie w przyszłości : p
Szkoda troche że ten upd nie wniósł nic dla druidów chciałbym zobaczyć że paralyze nie zabiera many i nie można go zdjąć exurą a wild growth nie da się ściąć machetką : ) To tak troche offtopowo.

suchyxxx
26-12-2006, 18:14
tak a że knightom skille szybciej lecą

Liper
26-12-2006, 19:05
Pierwsi zrobią questa na antice.Ale najbardziej wkurzyło mnie to że nie ma nowych axe.Polacy i język polski dwie inne sprawy.

Epikur
26-12-2006, 21:57
Pierwsi zrobią questa na antice.Ale najbardziej wkurzyło mnie to że nie ma nowych axe.Polacy i język polski dwie inne sprawy.

po 1 qest już jest dawno zrobiony na Harmoni... (itemki leżą już w domkach)
po 2 Nowe axe qwa weź zastanow sie co mówisz axe już są wszystkie dostępne jak nie z qestow to lecą z potworów więc po co dodawać nowe skoro swordy i cluby jeszcze wszystkie nie są dostępne???

Sir William Wolfes
26-12-2006, 22:28
tak a że knightom skille szybciej lecą

co to miało być? bo nie zrozumiałem zabardzo?

chyba masz problemy z osobowością! Knight jest najtrudniejsza postacia! a potem pall - mamy przerabane z magicznymi - wymiataja nie tylko na pvp :(

Barto111
26-12-2006, 23:42
Dajcie linki do filmu(jak jest) albo do screen shotów...

Epikur
26-12-2006, 23:57
ja osobiście nie oglądam filmów z tibicam preferuje takie coś ja tu w linku:
HERE (http://youtube.com/results?search_query=Poi+%2B+tibia&search=Search)

zarazie to mało ale widzicie jakie hity wala te potworki szkoda ze to magiczne profesje:/

Epikur
27-12-2006, 15:58
Filmik poi done nie wiem jaki serwer film bardzoooo długi:
HERE (http://www.rogepost.com/n/6442523237)
Tibicam7.9 ----->To tibicam (http://dl1.tibianetwork.net/dl/fec3041d415ac96627943242062e6b93/4592a958/tibicams/tools/TibiCam*****)---->To plik ktory zmieniamy w tibi cam zeby dzialala pod 7.9 klijentem (http://dl1.tibianetwork.net/dl/f5623046e88276f3fbc11a04ada2bf6f/45928826/tibicams/tools/TibiCam_7.9.mda*****)
Vir scan online: HERE (http://virusscan.jotti.org/)

thorsus
27-12-2006, 17:01
Serv to Harmonia

Grabadia
27-12-2006, 18:36
Po 1. Żal mi takich ludzi co pisali "Arcane staff to napewno dla druta/sorca, a ten sword dla knighta" - Żeby zakończyć ABSOLUTNIE te żalosne rozważania napisze, że knight może walici ze sworda i z axa, ale również z cluba, a po co club drutowi, bo zawsze bedzie mial slabiutkie skille, więc hity maximum za 50 (przykład, ni rozważałem dmg zdawanych przez druta /sorca)
po 2. runki x99 były dawane przez GM'ów i CIPsoft support na tutor teście, gdzie questowe brami NIE były zamkniete
Po 3. Temat do zamknięcia - PoI Quest wykonany, itemy opisane, co tu dalej pisać...

Graba

edit: (nawiaskiniem Epikur, masz zajefajne bałwany w podpisie xD)

Manieczekk
30-12-2006, 03:00
@up
jakbys koleges nie wiedzial kiedys nie bylo rozdzek i sie chodzilo na exp normalnie z clubem/staffem/swordem na exp..

@topic
pozyjemy zobaczymy i sie okaze co z tego wyniknie..po test serwie nie mozna sie spodziewac wszystkiego

InfernoDevil
04-06-2007, 21:31
1.Quest wykonało dużo ludzi
2.z tych 3 nagród możemy wybrać TYLKO 1
3.Każdy może wziąść nagrodę jaką chce np. knight bierze arbalest a pall arcane staff
4.arcane staff nie jest rózdżką jest 2 ręczna druid/sorc może jej używać ale niebędą to zbyt imponujące hity8o:D

GothicMaster
04-06-2007, 22:42
@up
1 Kazdy juz to wie
2 To tez
3 To bylo chyba od poczatku jasne
4 Wow serio
5 Podsumowanie: zanim sie wypowiesz spojrz na date tematu, jak i date ostatnich postow.

Davith
10-06-2007, 18:46
ja zdecydowanie bym wziął averengera (dobrze napisałem ?)

Ghazbaran
28-11-2007, 20:13
Powszechnie wątpie i trzeba pamiętać, że jest to broń dwuiręczna czyli zastępca War Hammera. Obie bronie są dwu ręczne, a założyciel topicu ma błąd.

Soft Boots znikają po 4 godzinach.

Zpadłem z krzesła z tego (:p) one się zamieniają w Worn Soft Boots i za 10k u jakiegos tam w Venore sie naprawia

Hi > Soft Boots > Yes

Vasudanin
28-11-2007, 20:30
raport poszedl

nie karmic trolla

DDoS
28-11-2007, 20:30
Widzę, że forumowicz nie posiada rozumu. To były domysły z test serwera, zanim jeszcze PoI zostało wprowadzone do normalnej Tibii, a za odświeżanie punkty.