Pokaż pełną wersje : Pytanie do Paladynów z doświadczeniem.
Norbitron
30-08-2004, 10:15
Czy warto kupywac bolty w sklepie czy lepiej znajdować w potworach???
Jeśli bardziej opłaca się w potworach znajdywać to w jakich najlepiej??
Prosze o pomoc. Z góry dziękuje.
Norbitron > Harmonia > Thais > :lucznik: > 10 lvl > 5 mlvl
voolygar
30-08-2004, 10:35
no jak masz isc na jakiegos hunta i nie masz to musisz kupic w sklepie , ja ci proponuje takie rozwiazanie znajdz kilka osob ktore by zbieraly bolty i zawsze tobie sprzedawaly po obnizonej cenie , sam z potworow raczej nie uzbierasz tyle boltow ile ci bedzie potrzebne na huntowanie wiec bedziesz musial kupic ;)
Norbitron
30-08-2004, 10:48
Dzięki ci za pomoc. :) Czmeu sam na to nie wpadłem??
Natłukłem na guardach już 10 leveli i powiem tak: Na Ruberze bolty "od kogoś" kosztują 250gp/100 sztuk, a w sklepie 300gp/100 sztuk, więc różnica nie jest aż tak znacząca. Miałem także 2 kolegów, którzy sprzedawali mi torbę boltów za 16 platyn. W sumie kupowanie boltów w sklepie jest wygodne, szybkie i niewiele droższe niż od gracza, a podczas polowania kasa się raczej zwraca (no chyba że polujesz na węże ;) )
Shin Chan
30-08-2004, 15:52
powiem ci jak ja robie.
bierzesz z 500 strzal i idzesz na dwarfy soldiery
1. lapiesz exp
2. lapiesz distance
3. niezly zarobek na loocie
4. malo uhow idzie
5. w ciagu godziny mozna 100 boltow nazbierac
Parcival
30-08-2004, 16:44
Ja robilem tak moim palkiem jak beltuw niemialem.
Po pierwsze musisz miec dobre wyposazenie np k set i drag shield i bp uh
Po drugie musisz miec tez dobre skile najlepiej 70+/55+
no i co wtedy robisz po prostu tak:bierzesz 5 spiruw i idziesz na soldki na full ataku niemarnujesz przy tym strzal i przy okazjii trenisz shield. :D
re@ up
Soldków się nie opłaca bić dla boltów bo dają ich mało. Jak dla boltów to na mino archery... ale nie wiem czy to jest opłacalne ^^
Najlepiej kupić od graczy bp boltów przy stawce 1bolt = 2gp (ja tak kupuje) w Kazordoon jest dużo chętnych żeby za taką cenę sprzedać bolty.
Norbitron
30-08-2004, 19:30
Dzkiękuje wam wszystkim. Bardzo mi pomogliście. ;)
re@ up
Soldków się nie opłaca bić dla boltów bo dają ich mało. Jak dla boltów to na mino archery... ale nie wiem czy to jest opłacalne ^^
No niezupełnie. Sam dość dużo expiłem na soldach/guardach i za każdym razem wynosiłem 150~200 boltów czyli nie było tak źle. Po tygodniu spokojnie w depo zbierało się 1k boltów.
Ja też huntuje na guardach i soldach i tyle mi sie zbiera. Ale co to jest 1k boltów na tydzień? Ja codziennie wykorzystuje co najmniej 1k boltów (dzisiaj około 1,6k)
Ja nie mam tego problemu z 2 powodow:
1) Nie gram osatnio palkiem :P
2) Mam pacca
Wiec moj sposob: Robie z 500 boltow, ide na hunt, zuzywam, potem train i w miedzyczasie robie bolty, jak sie uzbiera z 400-500 to ide na hunt, i tak w kolko... A jak m lvl rosnie :P
Wiec moj sposob: Robie z 500 boltow, ide na hunt, zuzywam, potem train i w miedzyczasie robie bolty, jak sie uzbiera z 400-500 to ide na hunt, i tak w kolko... A jak m lvl rosnie :P
Az spytalem kolege ile mu zwykle schodzi boltow na hunta.
Mowi ze 500-1000 na godzine, 500 boltow robi sie 20 godzin (zakladajac ze masz promocje). Czyli na 20 godzin robienia boltow masz niecala godzine polowania?
"Bardzo" oplacalne (1 hunt krodki hunt na 2-3 dni).
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.