Pokaż pełną wersje : Boss - Munster
Tom The Tanner
16-12-2006, 10:17
To nie koniec niespodzianek Update! Tym razem newbie będą mogli zmierzyć sie z prawdziwym niebezpieczeństwem! Munster jest to boss ratów, który respi sie na nowej arenie dodanej w tym update przez CIPy. Przywołuje 2 raty, oraz respi sie w towarzystwie 3 ratów i 1 cave rata, węc satysfakcja dla początkujących graczy gdy go zabiją może być ogromne. Jednak ten update jest lepszy od poprzedniego :D
A więc następny boss dla newbie. Dla nich jest dosyć trudny więc proszę go niezabijać, niech nowi gracze mają przygodę. Gdzie się respi? Hehehe, jest takie ciekawe nowe miejsce po upadte. Trudno je znaleść ale z pomocą przyjdzie nowa żółta kropka na mapie :D
Sry, że ja to pisze Juni ale u nas napisałeś to o północy i tu jescze nie więc myślałem, że nie masz zamiaru na razie. ;)
Linka podał Yallah: http://tibia.erig.net/Munster
Dla nie wtajemniczonych Junihio tu ma nick Alessanro Del Piero. Gratulacje dla dzielnego odkrywcy ;)
Alessandro Del Piero
16-12-2006, 10:21
Odkryłem to w tym samym czasie co Res, a na pewno są już szybsi odkrywcy, ponieważ Munster został już pokonany na 9 servach ;)
http://img509.imageshack.us/img509/1226/munsterqv4.png (http://imageshack.us)
Tutaj screen gdzie sie najprawdopodobniej respi.
no,no no ciekawy potworek. Na Rookgaard coraz większymi krokami zaczyna wkraczać magia!
Pani Klocek
16-12-2006, 11:04
No ciekawe ciekawe...
Ja tam czekam na resp Mino-Bossa! :miecz:
Ten szczurek to zdecydowanie za mały kaliber.
on jest na pacc area czy może facce też go potłukom
[edit] już nietrzeba>>>>>>8o Rookgaard, Free Account Main Rat Caves.
Wątpie żeby ten "boss" był silniejszy od chociażby mino czy rota które dla rookstayerów to pestka... (tez mam rookstayera) a te przywoływanie ratów na nic się nie zda. Dlaczego? przyklad kiedyś była plaga ratów i wtedy mojego 10 rookstayera obeszło 8 i co? 0 hitów nawet na full atack więc munster roox :baby:
A loot? według mnie to bedzie Cheese, cookie, 0-3 worms, i rat paw :D
Michaello
16-12-2006, 12:39
Chyba zwloki normanego rata waza mniej niz munstera... Ale czy on sie raz tylko respi czy sie znowu pojawia po zabiciu?
@Down
Ta jaskinia jest polaczona z glownym wejsciem do jaskin ratow na srodku rynku...
Fpitolony w sprawe
16-12-2006, 12:56
Gdzie on jest? Latam po calym rooku i nie moge go znalezc :D, pewnie tak szukam no ale coz... xD
Rooker666
16-12-2006, 14:15
Ta jaskinia jest polaczona z glownym wejsciem do jaskin ratow na srodku rynku...
tylko jak do niej dojść czy trzeba użyc picka
Michaello
16-12-2006, 14:31
http://img215.imageshack.us/img215/8760/dsadsah7.png
Oto odpowiedz na wszystkie wasze pytania ;)
Tam są tylko szczury 1 cave rat. Żadnych oznak Munstera
Erytreja
16-12-2006, 14:57
@up
Dzieki ide zaraz to sprawdzic moim rookstayer moze cos fajniejszego wyleci ni niz na eriq.net. BTW. Na poczatku myślałem ze napisaliście w temacie Munster dla jaj zamiast monster .xD
Michaello@ co to zdjęcie wyjaśnia?
Nesferat
16-12-2006, 15:19
@up
cookies i do 6 gp
Frezzy Fire
16-12-2006, 15:48
a on ma regularny resp czy respi sie rzadko i ile daje expa?
To boss więc-nieregularny
Ale mam jakieś dziwne wrażenie że może się pojawiać przy pladze ratów.
Michaello
16-12-2006, 18:44
@L.W.
Pokazalem gdzie znajduje sie tam jaskinia... Kazdy sie pytal ;)
@Michoss
Przykro mi, ale przy pladze ratow na Harmonii (swiecie, na ktorym wg uzytkownika Res Khmer sie 2 razy pojawil) nie bylo go... :(
Ktoś tu pisał, że fajnie by było gdyby na roou był minoboss.
Otóż minomag-boss już jest dostępny !
Aprentice Sheng (http://tibia.erig.net/Apprentice_Sheng)
Enjoy ^.-
Tom The Tanner
16-12-2006, 19:12
@Gesior
Odkryłeś amerykę. ;P
@Michaello
To samo, na Azurze podczas plagi nie było Munster'a. Pewnie dodają go ręcznie. Zauważcie, że gdy pojawiają się raty podczas plagi wygląda to tak jakby sie wlogowały. Podobnie jest zapewne z bossami. Co do tego screena niepotrzebnie pokazywałeś :) Inni rookstayerzy mieliby satysfakcję odkrywając samemu. :D
@Frezzy Fire
Prawdopodobnie takie same prawdopodobieństwo jak pojawienie się Appertice. :P
Drzamich
17-12-2006, 09:00
A wiecie co mi się najbardziej podoba w tych bossach?
To że sa dla FACC!
Hehe chciałbym zobaczyć tego bossa zmagającego się z newbie :D
No cóż, na razie najatrakcyjniejszym lootem z Munstera jest ciasteczko.
Poczekamy,zobaczymy :)
Hehe chciałbym zobaczyć tego bossa zmagającego się z newbie :D
No cóż, na razie najatrakcyjniejszym lootem z Munstera jest ciasteczko.
Poczekamy,zobaczymy :)
I z tego co pisze na erig.net nic nie pisze, żeby więcej wypadało.
Pin'gwin
17-12-2006, 18:04
Ten boss respi się na Mino Hell. Jak ktoś nie wierzy to... odsyłacz (http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=105821)
I film Tibicams (http://tibicams.tibianetwork.net/en/movies/show/15536)
Wszelkie wątpliwości rozwiane oprócz tego co z niego leci ;D
Rycerski Cinek
17-12-2006, 18:18
Tu chodzi o MUNSTER'a X( !
Widac, nie doczytales i zle piszesz.
Munster to bossek ratkow, ktory respi sie na nowo dodanym (!w0w!) terenie dla facc (!w0w!)
Marcin24
17-12-2006, 18:46
Wie ktoś może jaką ma siłę ataku ten boss? Czy sobie poradzę skille 17/20?
Pan Klocek
17-12-2006, 22:46
Tak sie zastanawiam, co sie CipSoftowi odwidzialo ze zrobil bossy na FACC, zawsze to PACC bylo urozmaicane w wiekszym stopniu.... a moze na PACC tez jest jakis boss? 8o bede sie rozgladal 8o B)
Sir Night Master
18-12-2006, 17:59
no to Rook też na wyzwania, powodzenia xD
Tak sie zastanawiam, co sie CipSoftowi odwidzialo ze zrobil bossy na FACC, zawsze to PACC bylo urozmaicane w wiekszym stopniu.... a moze na PACC tez jest jakis boss? 8o bede sie rozgladal 8o B)
Moim zdaniem wprowadzenie bossów dla facc, jest zachęceniem do kupna premium account i poznania większej ilości bossów po wyjściu z Rookgaardu ;]
SPOTKALEM
zeby nie bylo ze uzywam light hacka TO ZDJECIE ROBILEM U KOLEGI.
http://img444.imageshack.us/img444/8320/uo0001aj9.jpg (http://imageshack.us)
Ja zobaczylemz e daje 23 expa
loot: bone club, 2 saery i BAG
moz ezle spojrzalem ale widizalem 23 exp!
@down
Cave Raty byly zulrowane??-.-
TO NIE JEST FAKE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
WIDIZALEM GO NAPRAWDE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Michaello
23-12-2006, 14:13
@Up
A skad tam sie wziely dwa cave raty jak on przyzywa dwa raty i respi sie z jednym cave i trzema zwyklymi? Pozatym kazdy mowil i pokazywal, ze on wyglada jak zwykly rat, a nie cave rat :p
@Zito
Tylko tutaj (http://tibia.erig.net/Munster) wyglada jak zwykly rat...
Shinodin Barthez
23-12-2006, 15:14
wow jestem pod wrażeniem :P Sam byłem kilkanaście razy w tamtym miejscu i ani razu go nie spotkałem masz farta :D
Lukaszek13
23-12-2006, 17:33
TO jest bez sensu ja myslalem, ze to silne bylem tam na afk noob harem 1 lvl w full eq patrze munster lol raz mi pojechal za 2 i wali takie chmurki jakby summonuje jakies raty a loot to 3 robaki 9 gp bone club i 3 sery
http://img111.imageshack.us/img111/6004/adfsadfsh9.jpg (http://imageshack.us)
Junior Joter
23-12-2006, 21:31
No i nastepny ss widac ze sobie poradzil bez problemow z tym munsterm
Milu Arhangel
23-12-2006, 21:57
Fajnie że dodali bossa na rooku :D Ciekawe ile będzie dedów jak sie zrespi ten boss mino maga w mino hell 8o Jak spotkam tego munstera na moim rookstayerze to zamieszcze ss'a :)
Marcin24
23-12-2006, 22:52
Myślałem że jest tycke lepszy ale jak na 1lvlu można go pokonać to ....
Sry za offtop ale nie ma munsterów tylko Monstery o wymien na u ooops... chyba jednak jest Munster myślalem że chodzi ci o Monster-potwór
Alkoholik(Lume)
25-12-2006, 08:24
Szkoda tylko, że Munster jest tak słaby..IMO powinien stanowić większe wyzwanie szczególnie z myślą o rookstayerach ale to już jest problem Cipsoftu :)
rotfl'n'lol -.-
Specjalnie zakupilem baga life fluidow na walke z Munsterem bo myslalem ze on jest silniejszy od rota/mino a tutaj wchodze, kilka sekund walki i wychodze bez straty hp. (full eq i 25 shield). rotfl rotfl i jeszcze raz rotfl. Po co cipsoft w ogole stworzyl tego potwora? Zebysmy sobie mogli ponabijac exp tak jak gm na otsie daje potwory? LOL, nawet loot z tego do dupy.
@up
Koleś...Dla rookstayerów jest AS...Munster jest po to, żeby ludzie normalnie zaczynający gre i wychodzący na main dowiedzieli się, że jest coś takiego jak boss-potwór respiący się w miejscu X wyglądający jak potwór Y jednak będący od niego silniejszy.
Ile on w ogóle daje expa?
up@: ironia?
To ile ten ziom daje expa?
Edit: sorry, sprawdziłęm na tibia.erig.net, faktycznie 80(chyba ze na tibia.erig.net się pomylili).
80, rotfl. To dlaczego ja dostalem za niego 23? Pozostale to co mikolaj zabral -.- Na erigu ludzie wypisuja takie glupoty ze az glowa mala...
Spotkałem tego super extra pro bossa...
http://tibicams.tibianetwork.net/en/movies/show/15932
Wedlug mnie loot z niego jest za dobry, powinien byc slabszy :)
Na filmiku nie ma Lootu, ale jest zdjecie na tibicams :)
Marianos
26-12-2006, 10:33
Z tego filmu można wywnioskować że Munster ma 58 HP oraz 23 Exp, więc na tibia.erig.net się pomylili 8o
Lostwind
26-12-2006, 14:43
Wiec jak widac z tego Munstera zadne wyzwanie dla Rookstayerów:evul: , pozostaje czekać na ASa, a kiedy ten Munster sie respi, chętnie go zobaczę;)
Fpitolony w sprawe
26-12-2006, 15:13
Fajnie by bylo jakby wypadal z niego knife. Mozna by bylo robic ciasta z owocami czy czym tam sie kroi je :P.
@Lostwind
Sam myslalem ze to bedzie mocniejsze :) Co do respu, zauważyłem go 12 h po SS..., ale jak każdy "boss" pokazuje się kiedy chce. To był jedyny Munster na Premii w ciagu ostatniego Tygodnia, 3ba mieć poprostu farta :D
@Fpitolony w sprawe
Loot jest z niego beznadziejny, co prawda zabilem jednego, ale już moge stwierdzić że 14 gp serek i bone club to za dużo, patrzac na sile tego potwora :) Ale knife to dobry pomysl ;) Zabije sie wiecej, to bedzie wiadome :)
A ile z was zabiło Shenga :> ?
Mocny jest skurczybyk...
Lostwind
26-12-2006, 17:11
Słyszałem, ze knife wypadł na jakimś serverze właśnie z Shenga.
Rookstayer'ek
27-12-2006, 10:31
ej! to nie jest takie Glupie!
BO z tego czesto cookie wylatuje ;)
filobossek2
29-12-2006, 20:08
http://www.tibia.com/statistics/?subtopic=killstatistics
i Askara...
mówi samo za siebie xD
Tebiator
30-12-2006, 08:14
munster osobiscie nie widzialem... i watpie abym zobaczyl powod jeden nie chodze na raty :D ale widzialem nie pamietam nazwy BONE CLUB? co lezalo u Bankiera... za stolem... wiec napewno na pandorii musial pasc...
Lostwind
30-12-2006, 08:25
Albo (najprędzej) to był Bone Club z goblina. A na Azurze Munstera ani widu ani słychu:p
Fpitolony w sprawe
14-01-2007, 21:44
@up
naab...
@topic
"troche" inny boss
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=111246
watpie ale moze akurat xDD
Ktos cos wie? :P
Tebiator
15-01-2007, 09:09
mozliwe ze z goblina ;) nie bede dociekal :P albo munster albo goblin hehehe ;) ale na PANDORII z tego co wiem a jstem codziennie jeszcze munstera nie bylo... ;) 8o
RookGwardzistka
14-02-2007, 10:40
od początku załozenia tego tematu czy ktoś widział na serio tego Munstera?bo cos mi sie niechce wierzyc w jego istnienieB) ,prosze o ss:)
Pan Klocek
14-02-2007, 11:53
od początku załozenia tego tematu czy ktoś widział na serio tego Munstera?bo cos mi sie niechce wierzyc w jego istnienieB) ,prosze o ss:)
A po co Ci ss? Wejdz na tibia.erig.net i masz tam wszystko o nim.
Na Titani był już kilka razy, cienki na maksa, nawet 2 lvl poradzi sobie z nim jeśli będzie bił go samego w przejściu. Nic wielkiego nie zostawia, no ewentualnie te ciastka.
Jak był kill statistic na Tibia.com to przecież był wymieniony - ile razy został zabity i ile osób zabił. Wiec nie wiem jakiego dowodu ty potrzebujesz, to jest oczywiste jak Apprentice Sheng
RookGwardzistka
14-02-2007, 13:03
A po co Ci ss? Wejdz na tibia.erig.net i masz tam wszystko o nim.
Na Titani był już kilka razy, cienki na maksa, nawet 2 lvl poradzi sobie z nim jeśli będzie bił go samego w przejściu. Nic wielkiego nie zostawia, no ewentualnie te ciastka.
Jak był kill statistic na Tibia.com to przecież był wymieniony - ile razy został zabity i ile osób zabił. Wiec nie wiem jakiego dowodu ty potrzebujesz, to jest oczywiste jak Apprentice Sheng
ohh,juz wierze:P chociaz nigdy niemialam z nim stycznosc,ale jesli Pan Klocek tak mowi to musi to byc prawda.8o
Michcio Rookstayer
14-02-2007, 22:06
Ten Munster to zajebista rzecz, ale żyby go spotkać to chyba trzeba się wlognąć lub iść po restarcie serva w miejsce gdzie się respi.
Pan Klocek
15-02-2007, 02:59
Ten Munster to zajebista rzecz, ale żyby go spotkać to chyba trzeba się wlognąć lub iść po restarcie serva w miejsce gdzie się respi.
On się nie respi to jest boss, a żeby go spotkać to trzeba by było stać tam cały dzień, bo byle noob sprzątnie go sprzed nosa.
:cup::cup::cup:ten dziwny potwór jest tam normalnie na ratach wchodzi sie tam przy plazy w skale:cup:
Befsztyk
15-12-2008, 21:33
cieszymy sie ze masz wlasne zdanie ale kufa nie odswiezaj tematow z 2007 r :/
Wiesz co, lepiej odświeżyć stary temat niż założyć nowy idiotyczny. ; o
W sumie ta rozmowa o dice powinna się odbywać tu.
.N3pt3r.
16-12-2008, 01:25
Tam są tylko szczury 1 cave rat. Żadnych oznak Munstera
Sorry że odświeżam starego posta ale :
- Czy na edron masz znaki po Orshaabalu?
- Czy Apprentice sheng zostawia kartke na mino hell "I'll be back!"?
- Czy są znaki respa Ghazziego?
- Czy są oznaki respa ferumbiego?
nie ludzie znajdywali te respy i nie wiedzieli co tam jest więc?
ja ci powiem że np Orshabooton 3000 zrespi sie na samym srodku dp w thais no i co?
To nie jest prowokacja no ale nie zawsze są ślady danego respawnu..
Nie bierz tego do siebie jak akt "Trollostwa" :) nie miałem złych intęcji
@Ameriov
I to jest postawa prawdziwego inteligentnego forumowicza :)
@Tops
Munster jest munsterem więc zrespi się tam gdzie trzeba :)
Morderff
16-12-2008, 14:39
Odpowiedź Tak. Są znaki ich respu.
.N3pt3r.
16-12-2008, 18:51
Odpowiedź Tak. Są znaki ich respu.
moj błąd ... Co do Feru to się zgodzę ale Ghazzi?
Diablo91
16-12-2008, 19:47
Jeśli się nie mysle to wyskakuje napis podczas najazdu "Ghaziego" że "pan piekieł powrócił" lub coś w tym stylu...
Tak btw, co z tą kostką (dice) na rookgaardzie? Potwierdzone to zostało ?:D
.N3pt3r.
16-12-2008, 20:45
Jeśli się nie mysle to wyskakuje napis podczas najazdu "Ghaziego" że "pan piekieł powrócił" lub coś w tym stylu...
Tak btw, co z tą kostką (dice) na rookgaardzie? Potwierdzone to zostało ?:D
Owszem racja ... Ale czy na miejscu jego "spawnu" sa jakies oznaki że to tutaj? np tabliczki? figurki?
@tops
Nie potwierdzono nic o dice
@up
Oczywiście że tak.
Orsh - resp w miejscu kultu/świątyni aka 'stonehenge', 3 komunikaty:
"Orshabaal's minions are working on his return to the World. LEAVE Edron at once, mortals."
"Orshabaal is about to make his way into the mortal realm. Run for your lives!"
"Orshabaal has been summoned from hell to plague the lands of mortals again."
Ghaz - resp w miejscu kultu/kopalnia zajęta przez ".. the cult", 3 komunikaty:
"An ancient evil is awakening in the mines beneath Hrodmir."
"Demonic entities are entering the mortal realm in the Hrodmir mines."
"The demonic master has revealed itself in the mines of Hrodmir"
Feru - resp w swoim doku/cytadela ferumbrasa, 3 komunikaty:
"The seals on Ferumbras old cidatel are glowing. Prepare for HIS return mortals."
"Ferumbras return is at hand. The Edron Academy calls for Heroes to fight that evil."
"Ferumbras has returned to his citadel once more. Stop him before its too late."
App Sheng - resp w miejscu "pracy".
Munster - resp w `bardzo` specyficznym miejscu jak na raty.
Następny raz odwiedz miejsca i przeczytaj cokolwiek na temat tego co piszesz.
http://tibia.wikia.com/
@down
Co do potworów które wymieniłem nic się nie zmieniło...
.N3pt3r.
16-12-2008, 23:37
@up
Oczywiście że tak.
Orsh - resp w miejscu kultu/świątyni aka 'stonehenge', 3 komunikaty:
Ghaz - resp w miejscu kultu/kopalnia zajęta przez ".. the cult", 3 komunikaty:
Feru - resp w swoim doku/cytadela ferumbrasa, 3 komunikaty:
App Sheng - resp w miejscu "pracy".
Munster - resp w `bardzo` specyficznym miejscu jak na raty.
Następny raz odwiedz miejsca i przeczytaj cokolwiek na temat tego co piszesz.
http://tibia.wikia.com/
Nie grałem w tibie dość długo więc się nie orientowałem ale z tego co pamiętałem to nie było oznaczeń resparnów tych otóż potworów.. Wiele się zmieniło za te 6 miesięcy xd
Orog_Zmt
17-12-2008, 00:00
Czemu munster w nietypowym miejscu 2x up? Podziemia o ile dobrze pamiętam.
Czemu munster w nietypowym miejscu 2x up? Podziemia o ile dobrze pamiętam.
Mimo wszystko jaskinia ta wygląda nieco inaczej niż inne z ratami.
Edit: Albo mi sie wydaje, albo munster respi sie podczas rat plague?
tak to pewne że respi się podczas plagi ratów a może mi ktoś odpowiedzieć o której godzinie jest plaga? bo raz widziałem ją ok 23:31 a roz coś koło 1 na ranem ale dziwi mnie to że na tibi.pl napisane jest że z munstera leci dice to troche dziwne patrzcie z czego leci na mailandzie i żeby ja zdobyć trzeba grać z gosciem za jeden los bierze 100 gp a na rooku noobek z 2 levem może miec dice X(
DK-LOG.911
17-07-2009, 13:23
Ale temat odkopałeś. Ale i to lepsze od zakładania nowego. Nigdy nie wiadomo, kiedy będzie plaga szczurów. I pamiętaj, że czasami Munster pojawia się razem z nimi. A, i "noobek z 2 levem" nie poradziłby sobie z Munsterem i jego obstawą Cave Ratów.
Poradziłby sobie, wystarczy mace i odciąganie wszystkiego pojedyńczo.
Ja kiedyś sprawdzałem plagi raów, kika razy nawet udało mi się ją przewidzieć, ale to był fuks.
Z tego co pamiętam największa szansa na zobaczenie owej jest o godzinie 17:30 lub 18:30.
Vasudanin
17-07-2009, 15:05
Ale temat odkopałeś. Ale i to lepsze od zakładania nowego. Nigdy nie wiadomo, kiedy będzie plaga szczurów. I pamiętaj, że czasami Munster pojawia się razem z nimi. A, i "noobek z 2 levem" nie poradziłby sobie z Munsterem i jego obstawą Cave Ratów.
Ale ja widziałem munster (zabijanego) zaraz po pladze ratów. : O!
I swojego pierwszego też zabiłem po pladze. :D
ale przecież dice to jest taki słabszy rar na mainie a na rooku??
przecież jak dobrze pujdzie to mozesz powygrywac np: jakiś naszyjnik
jeszcze się nie spotkałem żeby podczas plagi był munster :) Archeolodzy...
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.