MayGyver
30-08-2004, 13:36
sprawa wyglada tak
mam plik aaaaa.svg
znajduje sie on w katalogu home
ale po uzyciu opcji ls (probowalem wszystkie paramatry) w katalogu /home nie jest on wyswietlany na liscie
natomiast po uzyciu opcji "find" w X-gnome znajduje ten plik
probowalem tez na morphixie, jakas stara wersja i jest to samo, nie wiem co to za Xy, bo jakies dziwne, ale takze znajduja plik w katalogu /home
pytanie
jak wyswietlic plik na liscie za pomoca ls (jakie parametry)
a dokladniej chodzi mi o to co nalezy zrobic z plikiem bbbbb.svg aby mial taki sam stan jak pozywzszy plik aaaaa.svg
oba pliki sa plikami z postacia do gry adom
w windowsie wszystko jest jasne i wiem co gdzie sie znajduje
natomiast pod linuchem nie chce to dzialac
a chce postac przyniesiona z domu wgrac na pingwina w pracy
pliki z postacia wygladaja tak samo w przypadku obu systemow
w powyzszym przykladzie plik aaaaa.svg utworzony na linuchu jest widoczny w grze natomiast plik bbbbb.svg po skopiowanie do katalogu /home nie jest widoczny w grze
chyba ze plik z postacia nalezy skopiowac do innego katalogu
nadmienie tylko iz uruchamiajac ten sam program z poziomu dwoch uzytkownikow, nie maja oni dostepu do postaci stworzonych na innych kontach, czyli najprawdopodobniej w home sa one przechowywane
na pewno nie znajduja sie w katalogach /home/uzytkownik1 lub /home/uzytkownik2
mam nadzieje ze ktos zrozumial o co mi chodzi i pomoze rozwiazac problem
mam plik aaaaa.svg
znajduje sie on w katalogu home
ale po uzyciu opcji ls (probowalem wszystkie paramatry) w katalogu /home nie jest on wyswietlany na liscie
natomiast po uzyciu opcji "find" w X-gnome znajduje ten plik
probowalem tez na morphixie, jakas stara wersja i jest to samo, nie wiem co to za Xy, bo jakies dziwne, ale takze znajduja plik w katalogu /home
pytanie
jak wyswietlic plik na liscie za pomoca ls (jakie parametry)
a dokladniej chodzi mi o to co nalezy zrobic z plikiem bbbbb.svg aby mial taki sam stan jak pozywzszy plik aaaaa.svg
oba pliki sa plikami z postacia do gry adom
w windowsie wszystko jest jasne i wiem co gdzie sie znajduje
natomiast pod linuchem nie chce to dzialac
a chce postac przyniesiona z domu wgrac na pingwina w pracy
pliki z postacia wygladaja tak samo w przypadku obu systemow
w powyzszym przykladzie plik aaaaa.svg utworzony na linuchu jest widoczny w grze natomiast plik bbbbb.svg po skopiowanie do katalogu /home nie jest widoczny w grze
chyba ze plik z postacia nalezy skopiowac do innego katalogu
nadmienie tylko iz uruchamiajac ten sam program z poziomu dwoch uzytkownikow, nie maja oni dostepu do postaci stworzonych na innych kontach, czyli najprawdopodobniej w home sa one przechowywane
na pewno nie znajduja sie w katalogach /home/uzytkownik1 lub /home/uzytkownik2
mam nadzieje ze ktos zrozumial o co mi chodzi i pomoze rozwiazac problem