zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Kupowanie crystali na aukcjach internetowych.

Iron'knight
17-12-2006, 18:31
Pochłonięty nudą skillowania zacząłem się zastanawiać nad kupowanie cc na aukcjach internetowych. Jak dla mnie to coś dla tych co nie potrafią grać i ratują się dobrami materialnymi w rzeczywistości. Osobiście tego nienawidze (3/4 moich kumpli kupuje na allegro po 4-10 crystali) Czy to aby nie jest zNOOBienie się? Co Wy o tym sądzicie?

Jasiu Bela
17-12-2006, 18:38
Ja to nie rozumiem takich ludzi ktorzy kupują 'wirtualne przedmioty' na np. allegro. To jest Idiotyzm i kretynizm.
-Mój kolega kupil na allegro za 65zł demon shield.Wysłał kase i shielda nie dostał.
-Ten sam kolega kupil za 200zł knighta 62lvl ze skillami 80/70 z 10 crystalkami i dobrym setem i po dwóch dniach muj go zhackowali.

kupno itemkow badza kasy lub postaci na aukcjach internetowych to walenie kasy w bloto.

niegdy nie przepadalem za free itemkami bo wole do wszystkiego dojść sam(no chyba ze nagroda za coś lub odwdzieczenie sie za pomoc:D )

zamieszczanie aukcji z tibi.. BA! wogle z gier internetowych powinno byc karane lub nie legalne.to moje zdanie xDdzieki za brawa nie trzeba bylo:cup: :cup: :cup:

Iron'knight
17-12-2006, 18:43
dzieki za brawa nie trzeba bylo:cup: :cup: :cup:
Brawo dokładnie tak samo myślę :cup: :cup: :cup:
Kupienie chara na allegro lub kasy - zero satysfakcji.

Parys
17-12-2006, 18:48
Wg. regulaminu Tibii kupowanie i sprzedawanie czegokolwiek na aukcjach internetowych jest nielegalne. Napisałem maila do allegro, jak oni się zapatrują na tę sprawę (t.j. Czy będą usuwać aukcje czy nie)

Iron'knight
17-12-2006, 18:55
Wg. regulaminu Tibii kupowanie i sprzedawanie czegokolwiek na aukcjach internetowych jest nielegalne. Napisałem maila do allegro, jak oni się zapatrują na tę sprawę (t.j. Czy będą usuwać aukcje czy nie)
Ja też pisałem to do nich.
Ostatnio zobaczyłem świetną aukcje.
Knight lvl 133 (kolo nie wpadł na pomysł żeby na ss'ach skasować console w rl lvl 33)
Nie ma podanego świata
I tu najlepsze
Postać zadaje naprawde potężne obrażenia z Giant Sworda
Z Ultimate Explosion wali obrażenia do 908 - a to przecież knight
Koleś kiepsko to skombinował
Napisałem do allegro a oni mówią że nic nie mogą na to poradzić bo wg. ich regulaminu to sprzedawca odpowiada za straty kupującego czy jakos tak

Sozemego
17-12-2006, 18:57
Jak ktos moze lekka reka wydac troche pieniedzy i kupic sobie jakies itemki, to prosze bardzo. Znam nawet typa, ktory zyje ze sprzedawania itemkow na allegro.

Parys
17-12-2006, 19:01
@Iron'knight
Bardziej chodziło mi o kwestię sprzedaży czegoś, co jest zakazane w świetle pewnego regulaminu.

Impalable
17-12-2006, 19:04
A sprzedawanie postaci z OTS'a to juz kompletny idiotyzm.

Iron'knight
17-12-2006, 19:06
@Iron'knight
Bardziej chodziło mi o kwestię sprzedaży czegoś, co jest zakazane w świetle pewnego regulaminu.
Napisałem, że to jest niezgodne z regulaminem ustalonym przez twórców tej gry ale oni mówią że trzymaja sie swoich zasad...

Uther92
17-12-2006, 19:15
Postanowiłem poprzeglądać co niektóre oferty i można tam znaleźć takie perełki, że sie w pale nie mieści.:
-poradnik 100lv w tydzień
-MPA za 3 zł :cup:
-"i ty możesz być GM"-poradnik ots
-Konto z 3 postaciami na 100 lv za 15 zł(kolo zapomnial anpisać, ze to na ots :D )

gruby55
17-12-2006, 19:25
powiem tyle co do posta iron knighta !widzialem nieraz jak ten koles sprzedawal te postacie i ta sama reklatma strony (www.tibia.rwi.pl)<keyloggery> i nawet teraz ten koles na kazdym swiecie(doslownie)ma na sprzedasz bohy i golden armor !(kiedys jeszcze widzialem 236 ms,195 knighta itp.)

maki98
17-12-2006, 19:47
kupowanie takie to idiotyzm ale czasem jak gram sorciem/drutem na nowym świecie to chyba z doświadczeni wiecie ile kosztuje rozwuj sorca lunb druta wiec raz na rok kupie tam 1 crystal nazywajcie to jak ccecie ale zadnej pomocy niczego na poczatek to rozumiecie :confused: :confused:

Xerilus
17-12-2006, 19:49
nawet jeśli piszecie listy do allegro.pl no to i tak nic z tego sobie nie robią (czyt. nie usuwają aukcjii itp.)

dlatego ! :

KUPOWANIE RZECZY/POSTACI/KASY/A NAWET PACC PRZEZ AUKCJE (NP ALLEGRO) TO ZE TAK POWIEM "NOOBIZM"

Knoland!
17-12-2006, 19:54
Ja nie uważam że by to był noobizm. Czy was nie ciągneło żeby sobie troszke ułatwić życie,bo mnie tak.Ale to raczej niespełnione pomysły bo trudno trafić na uczciwego sprzedawce(o dziwo zdarzają sie),

SirBenq
17-12-2006, 19:57
Hmm czy nOObizm ?? myślę, że ne, ale głupota, bo ja osobiście wole wydac 20 złoty na cukierki albo poprostu iść z dziewczynom do baru niż wydawać kase na allegro - na tibie ;] albo inne gry ;p A po za tym jeśli gracz jest doświadczony, to sam szybko się ustawi ;] ..i zarobi. Taka jest prawda ;]

Iron'knight
17-12-2006, 19:58
Ja nie uważam że by to był noobizm. Czy was nie ciągneło żeby sobie troszke ułatwić życie,bo mnie tak.Ale to raczej niespełnione pomysły bo trudno trafić na uczciwego sprzedawce(o dziwo zdarzają sie),
Jeżeli chcesz sobie ułatwić życie to znaczy że sobie nie radzisz, a skoro sobie nie radzisz to znaczy że "Tibia Bye Bye" - bo ludzie którzy sobie nie radzą to za przeproszeniem n00by (bez obrazy stary)

Nervous
17-12-2006, 20:09
allegro nie usunie aukcji z Tibii bo oni na tym zarabiaja.... proste
btw sam stracilem 100k bo kupilem pacca za gp...

Marek_the_swir
17-12-2006, 20:19
totalny noobizm
ja widziałem jak koleś sprzedawał słupek golen czyli helmet, armor, legi i bootsy8o fajnie że nie aż tak stary server jak guardia ma helmet i bootsy nie do zdobycia ok n/c

Fatevux
17-12-2006, 20:34
Ja tam nie mam nic przeciwko temu, wkońcu mamy demokracje i każdy ma wolny wybór co do tego co chce robić, pod warunkiem, że nie ogranicza to prawa wolności drugiej osoby (itp). Jak się umiesz szukac można na Allegro znaleźć nawet ciekawe oferty, a poza tym w drugą strone (tj. sprzedawanie) to nawet dobry interes :evul:. Kumpel okradł wiare na 400k (pacc za gp) i stracił 300k na to samo, ostatnie 100k poszło na pacc od Szweda i PACC był OK! 8o. Więc jak widzicie wszystko zalerzy od punktu widzenia B)

Iron'knight
17-12-2006, 20:36
Ja tam nie mam nic przeciwko temu, wkońcu mamy demokracje i każdy ma wolny wybór co do tego co chce robić, pod warunkiem, że nie ogranicza to prawa wolności drugiej osoby (itp).
Ale jeżeli narusza się prawo ustalone wcześniej przez kogoś innego (w tym przypadku CipSoft) to jest troche nie fair - nie sądzisz??

winek
17-12-2006, 20:41
A co sadzicie o kupowaniu pacc za kase w tibii? z tego co wiem to ceny sa od 110 do 140k. kilku znajomych kupilo juz tak pacc i go dostali.

Fatevux
17-12-2006, 20:42
dokładnie to samo masz na MU Online, RuneScape, Flyff'ie, KO i innych grach mmorpg, więc jest to na normie dziennej. A poza tym uważam, że jest to nie fair, ale to, że 100 sób tak uwaza nic nie zmieni... takie realia (tak jestem pesymistą, bo optymista to osoba nie znająca realiów).

@Winek
Nie, PACC za gp (pewny) zaczyna się od minimum 150k do 200k, tj 150k od Szweda, a 200k (czasami więcej) od Polaka, który handluje tym potm na allegro :P

Fiszbin
17-12-2006, 21:54
Moja opinia na ten temat jest zupełnie inna. Jeżeli ktoś gra sobie w Tibię, sprawia mu to przyjemność, ma trochę "wolnych" pieniędzy w rl, to dlaczego miałby nie kupić sobie jakiegoś itemu na allegro? Oczywiście, musi być w pełni świadomy tego, że jest to nielegalne w świetle praw Tibii i że może zostać oszukany. Ale to jego pieniądze i jego wybór. Oczywiście wydawanie bardzo wysokich kwot na grę internetową to głupota. Sam wydałem na Tibię około 100 zł + PACC'i i mimo tego, że już od dawna w Tibię nie gram, nie żałuję tych pieniędzy.

winek
17-12-2006, 23:49
@Fatevux
Moi znajomi kupili juz tak pacc. Jeden nawet za 110, nastepny za 130 (tego znam z rl). Chcialbym takze powiedziec ze w grze takie jak "eve" ktora to gra jest mmorpg rozgrywajaca sie w kosmosie ( 1 serwer, ogromny swiat ponad 20000 graczy online, a przebycie dluzszej drogi moze nawet trwac kilka godzin) tworcy tej gry calkowicie popieraja sprzedawanie kluczy do gry (ktore aktywuja konto na miesiac [bez aktywacji nie da sie grac]). Na oficjalnym forum sa ogloszenia i wystarczy napisac do tego gracza, wysyla mu sie kase a on podaje klucz (bez zadnych oszustwo czy matactw nad czym czuwaja tworcy gry). Niektorzy sprzedaja nawet po 20+ kluczy dziennie (1klucz = 20 euro z tego co pamietam). Wiec po np pol roku grania nie trzeba juz na gre tracic pieniedzy, znajomy ktory w to gra ma juz kluczy conajmniej na rok.

Zjawin
18-12-2006, 00:34
no nie wiem ja np. ostanio sprzedałem moje chary za 200 zł i sobie teraz na nowym swiecie na allegro kupiłem 200k i tak jestem zarobiony 100 zł wiec nie widze w tym nic złego ; ) poprostu zmienam swiat

Rudolf303
18-12-2006, 14:07
1. Kupilem pacca za 70k od Polaka
2. Dla mnie to nie jest zle bo sam selluje itemy na allegro i zarabiam na tym
3.Allegro i tak nie usunie z sprzedazy Tibii ,bo procz tibia taki sam problem maja wszystkie gry Online

L. W.
18-12-2006, 14:22
jeżeli ktoś został oszukany: zgłoście to do Allegro :P

DDoS
18-12-2006, 14:32
Jest to głupotą. Allegro jednakże nie będzie usuwało tych aucji, gdyż nie naruszają ich regulaminu, a regulamin Tibii odnosi się tylko do samych graczy, więc jedyną konsekwencją wystawienia np. postaci na serwisie kup/sprzedaj może być ban/delete jeżeli zostałoby to udowodnienie.

Allegro zrobiło już osobny dział dla Tibii, a także mają z tego jakieś ale zawsze zyski, a z nich się nie rezygnuje.

Yours
DDoS.

Piotrek Marycha
18-12-2006, 16:18
Dla mnie kupowanie postaci na allegro to lamerstwo kompletne, jezlei kupujesz to po prostu jestes za przeproszeniem "ciota" i sam grac nie umiesz, co innego itemy i kasa, przeciez kazdemu moze sie zdarzyc ze mu kasy braknie a w Rl ma jakas wolna kaske to czemu nie, ja osobiscie ciesze sie ze moze sobie handlowac, dzieki temu nie trzeba na wiekszych lvlach wykladac z wlasnych na pacca tylko kupujesz za GP albo sprzedajesz GP na allegro i masz hajs (mozna sobie na tym dorobic co nieco)

Filthy
18-12-2006, 17:21
a ja powiem tyle ze dla mnie wogole wydawanie pieniedzy na gre internetowa za ktora nie trzeba placic i jest legalne granie nie płacąc za nią jest totalnym n00bizmem;] wiem ze w tym momencie wyzywam conajmniej 1/4 tego forum ale co tam. trzeba być ciotą żeby płacić za przyjemności. równie dobrze możecie iść do domu publicznego. rozumiem jedynie tych, którzy wykorzystują kretynizm innych i kupują pacca za pieniądze w tibii. kupowanie postaci/itemow na allegro jest totalnym idiotyzmem a co do postaci na ots to juz sie wogole nie wypowiadam , bo szkoda slow ;d

Andrealfus
18-12-2006, 17:49
Hmm..... Na pacc why not ! (oczywiscie przez tibia.pl czy tibia.com)

ale kupowanie postaci/itemkow czy tez GP na Allegro to głupota

Ja sam mam 65lvl + i potrafie w pare godzin przyniesc sobie dosyc sporo pieniedzy czy wziasc ekipe i lootnac co nieco ale zeby kupowac np. G-arm za BA 20 zł to jest głupie. Dotego łamie sie zasady tibi i jest sie not fair wzgledem uczciwych. Ja nigdy nic nie kupilem na allegro ani nie sprzedalem i zyje :p

.........No co :P Każdy ma prawo do wolności słowa ........ :]

Fiszbin
18-12-2006, 17:52
trzeba być ciotą żeby płacić za przyjemności
Codziennie płacisz za przyjemności i nie unikniesz tego.

kupowanie postaci/itemow na allegro jest totalnym idiotyzmem

Podaj mi powód, dla którego tak uważasz. Oczywiście nie popieram kupowania przedmiotów/postaci po przesadnie wysokich cenach, ale jeżeli ktoś chce i jest świadomy ewentualnych konsekwencji to dlaczego miałby nie wydać tych 50 zł~??

zoliax
18-12-2006, 18:07
Brawo dokładnie tak samo myślę :cup: :cup: :cup:
Kupienie chara na allegro lub kasy - zero satysfakcji.
Ha! Nie bądz taki pewien. Mój brat cioteczny ma satysfakcje z zabijania botów w Quake'u na poziomie trudnosci "I can win." Innymi słowy: młodszym radość sprawia posiadanie, nie stworzenie itp. :) Innymi słowy dzieci kupuja te postacie na aukcjach. Innymi słowy łamią regulamin allegro. :P

Drzamich
18-12-2006, 20:53
A sprzedawanie postaci z OTS'a to juz kompletny idiotyzm.
To prawda.
Widziałem kiedyś na allegro, koleś sprzedawał Bubble.
Wszystko tak samo: skille, level itd.
Tylko malutkim druczkiem gdzieś z boku ekranu było napisane że postać jest na OTS'ie.
I wiecie co?
Mnóstwo ludzi się na to nabrało.
Kolega mi mówił że cena doszła do 1300 zł!
Jednak chyba skasowali mu tą aukcję.

Vrael
18-12-2006, 21:14
Ja czasami przyjaciolom kupie pacc, prosza mnie o to, bo jestem dla nich zaufany, a ja zamiast meczyc sie moge troche przyexpic na tej kasce, wlasciwie, to jeden pacc i juz mam kilka miechow z glowy. Jednak nie mowie, ze to madre, wolalbym wydac tamte pieniadze na cos innego.

Hoxiu
18-12-2006, 21:37
Ja to nie rozumiem takich ludzi ktorzy kupują 'wirtualne przedmioty' na np. allegro. To jest Idiotyzm i kretynizm.
-Mój kolega kupil na allegro za 65zł demon shield.Wysłał kase i shielda nie dostał.
-Ten sam kolega kupil za 200zł knighta 62lvl ze skillami 80/70 z 10 crystalkami i dobrym setem i po dwóch dniach muj go zhackowali.

kupno itemkow badza kasy lub postaci na aukcjach internetowych to walenie kasy w bloto.

niegdy nie przepadalem za free itemkami bo wole do wszystkiego dojść sam(no chyba ze nagroda za coś lub odwdzieczenie sie za pomoc:D )

zamieszczanie aukcji z tibi.. BA! wogle z gier internetowych powinno byc karane lub nie legalne.to moje zdanie xDdzieki za brawa nie trzeba bylo:cup: :cup: :cup:

Trzeba umiec kupowac i dokonywac transakcji. Przedewszystkim trzeba sie zastanowic nad tym czy aukcja jest prawdziwa i czy allegrowicz jest rzetelny. Jak gosc jest frajerem i kupil a nawet nie pomyslal to sie nie dziwie ze go oszukali. Ale skoro juz ... to niech zglosi to na policje :) Kupowanie na allegro nie jest głupie, to ludzie ktorzy sie nabieraja sa glupi, a sprzedawcy chytrzy i cwani :D Nie raz kupowalem/sprzedawalem i troche o tym wiem. Napewno nikt nie zwaza na to, ze cipsoft tego zabrania :]

Pacc jest ryzykowny, bo moga cofnac wplate po kilku miesiacach ... a pozytywy beda dawno wystawione i nic chyba zrobic nie mozesz :] Jesli chodzi o pacc to polecam cos bardziej oficjalnego, moze drom ?

Twojego kumpla hakneli, bo pewnie mial keyloga, tylko postaci nie stracil bo haker by nic na tym nie zarobil :) P seta ? Albo gosc kupil postac z wyrobionym rkeyem ( idiot ) i nie wyrobil sobie nowego. Innej mozliwosci nie ma :}

Filthy
18-12-2006, 22:01
Codziennie płacisz za przyjemności i nie unikniesz tego.

Podaj mi powód, dla którego tak uważasz. Oczywiście nie popieram kupowania przedmiotów/postaci po przesadnie wysokich cenach, ale jeżeli ktoś chce i jest świadomy ewentualnych konsekwencji to dlaczego miałby nie wydać tych 50 zł~??

bo to jest tylko gra? a gry powstały po to żeby dostarczać zabawy/rozrywki?
ale mało osób o tym pamięta. za pare lat zadaj sobie to pytanie czy warto wydawać 50 zł za postać do tibii.

Fiszbin
18-12-2006, 22:50
@ Filthy
Zgodzę się z tobą co do kupowania postaci. Ale jeżeli ktoś, raz, kiedyś wyda sobie 50~ zł na Tibię to imo nie będzie to nic złego. Oczywiście, jak już 2 razy pisałem w tym temacie, musi być świadomy ewentualnych konsekwencji.

janek@
19-12-2006, 00:25
Sa na swiecie ludzie cwani, frajerzy i wszechwiedzacy (w tym przypadku ja:p ) XD.

Zaden MMORG nie jest warty mojego portfela ;p. Wole kupic sobie jakis sprzet do kompa i cieszyc wzrok grafika gothica 3 lub never winter.
Nic ujac nic dodaj, ale z 50 zl czlowiek moglby wyzywic rodzinke na dwa/4. ;p
Sumujac warto kupic sobie cos innego (meterialnego) niz wrzucajac TAK duze pieniadze w bloto... (duzo to jest jak na MMORG o lol beczka smiechu to jak kupywanie w Afryce Mercedesa z ameryki :o)

Moim zdaniem wszystkie aukcje na allegro smierdza..
Nie wiem jak to ujac gdy koles kupuje acc bez chara za jakies 200 :/. To poprostu idiotyzm kupywac cos do gry MMORG poniewaz:
po 1 primo: Jest to niezgodne z zasadami
po 2 primo: Jak trafisz na uczciwego sprzedawce minie z 100 lat?
Wydawanie pieniedzy na MMOrg jest swojego rodzaju glupie. Nie chce mi sie wierzyc, ze polacy kupuja je za jakies 80zl gdzie to za granica to jakies 20zl...

ripper
19-12-2006, 09:31
trzeba być ciotą żeby płacić za przyjemności.
O fuck, jestem ciotą, bo poszedłem do kina, żeby sprawić sobie przyjemność poprzez obejrzenie dobrego filmu. Zapłaciłem za to = (

Szkut
19-12-2006, 09:48
Ja też pisałem to do nich.
Ostatnio zobaczyłem świetną aukcje.
Knight lvl 133 (kolo nie wpadł na pomysł żeby na ss'ach skasować console w rl lvl 33)
Nie ma podanego świata
I tu najlepsze
Postać zadaje naprawde potężne obrażenia z Giant Sworda
Z Ultimate Explosion wali obrażenia do 908 - a to przecież knight
Koleś kiepsko to skombinował
Napisałem do allegro a oni mówią że nic nie mogą na to poradzić bo wg. ich regulaminu to sprzedawca odpowiada za straty kupującego czy jakos tak

tibia_rwi_pl? to te nooby :D

Rudolf303
19-12-2006, 14:28
Matka Was Bije LopatĄ Po Plecach I Tyle..... Sam Zrobilem 169 Mastera I Sellnelem Na Allegro Za Czterdziesc Zlotych I Pietnascie Grosayyyy

Durdq
19-12-2006, 15:40
Zresztą co nas to obchodzi?? Chcą kupować to niech kupują i nic nam do tego.
Tak na marginesie też uważam że to strata pieniędzy

Nebu
19-12-2006, 19:16
No to i ja się wypowiem. Kupowanie gp za złotówki ….. myślę że to jest nawet dobry pomysł ze strony graczy , lecz nie legalny. Jak wiemy nie każdy hunt się zwróci i zawsze może złapać nas pech i dead. Dajmy na to taki 70 EK blokuje hydry już przez 7h , bo ma bardzo mało pieniędzy , a zbiera na DEMON HELMET. Luruje 4 hydry i pada. 7h hunt wykorzystane 6 ostatnich backpaców UH i stracone blessy + AoL. Kumple nie mają funduszy na pożyczkę więc nasz bohater jest bez gp przy duszy. I wtedy taki „ktoś” może zawsze wystukać swoimi spoconymi palcami adres www.allegro.pl i kupić sobie te 100k żeby mieć na AoL i pare bp UH’ów.

Lub też podobna sytuacja. Jak co dzień nasz gracz wstaje , uruchamia PC’ta wchodzi na postać…. i z przerażoną miną patrzy , postać która posiadała 87 poziom doświadczenia znajduje się na rookgaardzie i jest bez żadnego stuff’u… Wtedy zawsze może wystukać adres : www.allegro.pl (sorry że się uczepiłem tak tego allegro :P ) i kupić sobie jakąś 40 + poziomową postać i grać dalej.

No niestety podane przeze mnie sytuacje naruszają „tibia rules” i jest to nie legalne.

Ale są też przypadki gdzie noobki/dzieciaki które dostały trochę pieniędzy pod choinkę , tylko czekają aż wreszcie pojawi się odpowiadająca im postać z super mega wypasionym addonem , skillami/mlvlem , stuffem i ją kupić żeby męczyć porządnych graczy.

Ja osobiście jestem za tym , aby sprzedawać gp/postacie na allegro , ale nie noobkom/dziecią.

P.S : Postacie/eq/kase ludzie i tak będą sprzedawać i nic na to nie poradzimy.

Knoland!
19-12-2006, 20:24
Jeżeli chcesz sobie ułatwić życie to znaczy że sobie nie radzisz, a skoro sobie nie radzisz to znaczy że "Tibia Bye Bye" - bo ludzie którzy sobie nie radzą to za przeproszeniem n00by (bez obrazy stary)
huhuhuhuhu różnie to można zainterpretować,nie jestem wcale za ułatwianiem gry-ale mówie że ciągnie aby troche kasy sobie dodać.
A tibia nie jest to gra która wymaga dużej inteligencji. xP

kaszanka
19-12-2006, 20:40
A ja sobie w realnym zyciu lepiej radze niz w tibi wiec kupowalem takie przedmioty a glownie kase i piszcie sobie co chcecie, ale powiem jedno

Wole radzic sobie lepiej w realu niz w tibii, a skoro mnie stac to sobie kupuje.
To jest jak w zyciu jeden musi zapier***** zeby drugi mogl sobie to poprostu kupic, a wiec reasumujac - ja jestem szef a wy robole ;) Jak cos ladnego zdobedziecie to ja sobie to od was kupie, a teraz bede sobie w spokoju smakowal tibie, bez robienia uhow na sell, albo beznadziejnego lootowania (biegania z 10 bagami i rzucania ich przed siebie) ja sobie pochodze, pozwiedzam, poskiluje, kupie naj naj eq i zaczne chodzic na lepsze potworki, ale nie dla kasy tylko po to zeby sie zabawic.
Moim zdaniem kupowalibyscie tez na allegro kase, ale was poprostu na nia nie stac wiec z zazdrosci piszecie ze ktos co kupuje na allegro to jest noob.
Niedlugo powiecie ze prawdziwy gracz nie kupuje pacca i ze ten kto ma pacca ten jest noobem, czyz nie!!!??? DZIECI DZIECI I JESZCZE RAZ DZIECI!!!

PS! Zabronione prawnie sprzedawanie itemow na aukcjach?! Lol to jest wlasnie dziecinne myslenie, ten kto to pisal ma pewnie 5lat i zero wiedzy o zyciu.
Przeciez wszystko co stworzysz mozesz sprzedac, o ile sa nabywcy i nie zagraza to komus utrata zdrowia itp.

Pozdro

Flisik
19-12-2006, 20:42
Ja tam za allegro nie przepadam, choć kolega często kupuje postaci (a pozniej sprzedaje zmaltretowaną dedami), ale jak nie mam co zrobic z kasą to tam z 10k kupię od kumpli. Albo nie chce się robić rooka i low-lvl to za dychę 20lvl postać i lecisz z lvl.

Uther92
19-12-2006, 21:04
ale sie uśmiałem :D
http://www.allegro.pl/item150344879_tibia_berylia_knight_80_bonusy_tanio _bcm.html
Charakterystyka postaci:

* FREE ACCOUNT (POSIADA PROMOCJE)
* WYKUPIONE 3 BŁOGOSŁAWIEŃSTWA (BLESSINGS)
* WYKONANE WIĘKSZOŚĆ QUESTÓW (BRAK BANSHEE QUEST)
* DOBRY EKWIPUNEK I SKILLS (PATRZ FOT.)
* 100k + RÓŻNOŚCI (PATRZ FOT.)
* ŻADNYCH PROBLEMÓW U INNYCH GRACZY.
* POSIADA RECOVERY KEY
* NA TYM SAMYM KONCIE 20+ SORCERER Z PROMOCJĄ (37 MAGIC LVL)

A i prosze zwrócić uwagę na statystyki postaci i te "??" :P

Kic~
19-12-2006, 21:20
Otóż przejde odrazu do konkretów:

Kupowanie postaci: Jest to dla mnie trochę nabrzmiała sytuacja, gdyż jedni wolą odrazu zacząc z nickiem, wysokim/średnim lvlem, dobrym początkiem i cieszyć się grą lub odtwotnie. Ja osobiście wolę jak ktoś od "zera" tworzy swojego ludzika,ponieważ wkładasz w niego swoją prace i wysiłek.

Kupowanie kasy na allegro/etc.:
Czy jak wasi rodzice biorą pożyczke z banku to ich odrazu nazywacie ciotami, noobami i nie potrafią sobie poradzić w życiu? <pytanie retoryczne>
Wątpie, że ktoś z was kupuje na allegro, tylko dlatego ze sie nudzi i ma kase.
Kupowanie pacca/botów/etc.:

Osobiście kupiłem juz bardzo dużo takich pacc'ów, za cene 70k(fart?)-180k. Ofc za pieniądze, które sam zarobiłem. Nie dośc, że uszczęśliwiam innych moją kasą, a oni mnie pacciem, to świadczy to o normalnych ludziach i relacjach. Cip soft na pewno podchodzi do tego sceptycznie. Tak czy siak dostają za to kase. Co do osób sprzedających, to zwykle ( z mego doświadczenia ) są to osoby dojrzałe, zwykle posiadające juz stałą prace. Weźcie pod uwage, że taka osoba nie sprzedaje, co chwila pacca. Tylko wtedy kiedy potrzebuje zastrzyku crystalek. ( lecisz na farta, że zgrasz się w czasie ) =]

To na tyle.
Pozdrawiam

Dego
20-12-2006, 17:45
Ja nie wime co o tym myśleć nigdy nie kupowałem kolega kupował czasem mi dał troche.... Jest to poprostu ułatwianie sobie gry

Piotrek Marycha
20-12-2006, 18:12
bo to jest tylko gra? a gry powstały po to żeby dostarczać zabawy/rozrywki?
ale mało osób o tym pamięta. za pare lat zadaj sobie to pytanie czy warto wydawać 50 zł za postać do tibii.

tia zadam sobie tez za 10 lat pytanie czy warto bylo kupic tą czekolade za 4 zlote, albo czy naprawde te pepsi 5 lat musialem sobie kupic.... koles nie kpij sobie....

@Gremlin
a ty nie mowisz przypadkiem o tej wirtualnej grze w której mozna wirtualnie prowadzic interesy? gierka troche jak monpoly (tylko "TROSZKE" bardziej skomplikowana), mozesz sobie kupic restauracje za cieżkie tys dolarów, a potem gdy wirtualny biznes ci sie rozkreci mozesz spowrotem zamienic kase w grze na RL kase

AzbesciaK
21-12-2006, 18:50
nobienie jakich malo ;/:/:/ co to za problem miec w pizdu hajsu na poczatek super eq i sie napinac "ajm haj livel" nobienie w 3 #@$#@ a ide z tad bos ie zdenerwowalem $#@%$#%@%#$% takie cos powinno byc tempione... :/

Royalkowaty
22-12-2006, 15:22
Dla mnie to głupota kupywać rzeczy na allegro do tibii!

Tracisz kase w rl, zresztą eq to nie wszystko ;)

Nie lepiej samemu zarobić??

Głupota i tyle!

Komarek
22-12-2006, 15:33
http://www.allegro.pl/item150344879_tibia_berylia_knight_80_bonusy_tanio _bcm.html
Charakterystyka postaci:

* POSIADA RECOVERY KEY

Postaci posiadają promocje wykupione, to jak z addonami na faccu ich nie widać ale kiedy kupisz ponownie pacca będziesz je miał, Tibia.pl Support ?

Xetasi
22-12-2006, 20:06
Charakterystyka postaci:

* POSIADA RECOVERY KEY

jakie blogoslawienstwa... czy ja o czyms nie wiem..?
?.

XIII
22-12-2006, 20:18
@up
Blessy - jak widac nie wiesz.
@temat
3 miesiace na macro, sprezdane runki 500k, 500k sprzedane na allegro za 300zl, kupilem sobie pacca.

Ricky
24-12-2006, 11:37
Ja nie przejmuje się capami którzy skupują tibijskie pieniądze... nawet mi się to podoba, bo mam wtedy ewentualnie komu sprzedawać
przedmioty/pieniądze...

Levox
24-12-2006, 11:59
Charakterystyka postaci:

* POSIADA RECOVERY KEY

Jak ktoś juz wcześniej powiedział: "Tibia.pl Support?" Muahahaha, szkoda mi ciebie..."

@topic Myślę, że to nie jest nic złego jak za 5zł kupisz sobie 10k zamiast wydać to na wódke...

Undead_Dragon
24-12-2006, 13:32
Ja uwazam ze TO jest tylko dla osob kture nie umiol nic samemu zrobic!

To jest poprostu podparcie !
Jesli nie umiecie grac w tibia? To zacznijcie grac w BIERKI
______

Explorer of Hell
24-12-2006, 20:29
Kurwa Mac Bana Temu Idiocie Up !!!

Lucyferusek
24-12-2006, 21:46
Chce ktos kupic cos na allegro to czemu mialby tego nie robic? To sa jego pieniadze i moze zrobic z nimi to na co ma ochote. A wam nic do tego ze ktos wydaje swoje pieniadze omg...