Pokaż pełną wersje : Najlepsze miasto dla knighta
Kazo jest najelprze bo jest blisko do trenienia i wogule wszedzie blisko ;D
W thais możesz trenic na dużej ilości rotwormów a pozatym jest tez bliko do troli na których skiluje się na początku
A gdzie opcje Darashia/Edron/Ankrahmun/Port Hope/Liberty Bay?...
Najlepszym według mnie miastem dla Knighta jest Venore. Aktualnie sam tam siedzę. Na pierwsze poziomy można chodzić w pobliżu miasta na takie potwory jak Rotwormy, Carrion Wormy lub różnego rodzaju Orci. Potem można sobie pójść do Elf Foretress gdzie też jest nie najgorzej. A jak potrzeba treningu, jest też miejsce gdzie są Slimey. Oczywiście nie wliczam tu miast dla konta PACC ponieważ nie posiadam takiego konta i nie znam się na tamtych miejscach.
Wydruleczek
19-12-2006, 19:30
Powiem tak jak up ^^
Venore why?
-Pełno rotów
-Amazon Camp
-Najwięcej slimów(w tym dwa miejsca kolo rzeki)
-Elf Forteca, aktualnie tu expie od 30 lvla do 60 a nawet często powyżej 100 są
-Blisko Do dc
-dobrze rozwinięty handel
-POH
-POPROSTU THE BEST dla każdego lvla:baby:
Raditz Saiya-jin
19-12-2006, 20:38
A gdzie opcje Darashia/Edron/Ankrahmun/Port Hope/Liberty Bay?...
Nie sadzisz ze autor tematu nie ma PACC?
Nie sadzisz ze autor tematu nie ma PACC?
Nie napisał o tym w temacie ani w jego tytule. Zresztą, nawet jak nie ma, najlepsze miasto dla knighta nie musi być FACC.
FACC: Kazordoon (na początku)/Venore (troche pózniej)
PACC: Liberty Bay (żólwie)
Osobiscie zagłosuje na venore, bo teraz caly czas tam prawie przesiaduje (non pacc :<)
Soldy do 50 lvla? Oł fuck...
karate:]
21-12-2006, 16:41
Venore
roty->elfy->elfy->elfy->etc ;X
Hallanox
21-12-2006, 21:26
no no thais tam przebywam od 8 lvl do 9 expilem na trolach i skilowalem potem poszlem na cyce ale potem to juz venore i liberty bay acchhhh ..... :cup: :cup: :cup:
Hellraiser
21-12-2006, 21:36
Venore,..
Because,..
~ Roty
~ "POH"
~ Slimy
~ Amazon Camp
~ "DC"
~ Elf Town
~ Jakieś małe spawny Swamp Trolli, Orków, Ghouli, i innych malych "pierdołek"
~ No i już na koniec troche dalsza droga na "OF"
Xeedraax
21-12-2006, 22:04
Oczywiście Ab'Dendriel. Otóż w Ab'Dendriel znajduje się całkiem dużo trolli (dobre do skilli 40/40), potem idziemy do HellGate, które dla mnie jest najlepszym miejscem dla knighta do 60 lvl [FACC], można tam również trenić, ponieważ jest całkiem dużo rotów.
Osobiście treniłem na nich od 40/40 - 60/60, a potem przeżuciłem się na slimy (są 2 spawny).
Co do expienia jest tam BOSKO, dzięki masie Ghouli oraz Beholderów. Wiele osób mówi, że tam nie da sie expić knightem, bo są tam Ds'y, jednak nie mają oni racji, (jeśli się zna HellGate expienie to sama przyjemność [30-35k/h], można z tamtąd wynieść pełno kasy. Osobiście moim knightem wyciągam w 3h 120k exp oraz jakieś 10k w gp (na więcej nie starczy capa :D).
Ogólnie polecam Ab'Dendriel
+ dużo expowisk ( generalnie kopalnie - dwarfy wszelkiej maści )
+ można utoczyć ładny lootbag na guardach ^^
+ generalnie mało noobów...
Ghand
mackwaszfan
22-12-2006, 14:42
Na początek Venore, potem Kazordoon....
Belfagor
10-02-2007, 20:10
Ja obecnie jestem na Kazzo, dość fajna miejscówa, blisko do sprzedania gratów, changel gold/platinum też blisko. Tylko jedynym problemem są noobki z red skullami przesiadujące przed depo i szukający zaczepki. Głosik na Kazzo....:)
Jeśli dla FACC to myślę, że Venore ze względu na dobre miejscówki jak np. Roty, Carrion Wormy, Slimy, Amazon Camp, Elf Fortec, POH, niedaleko do DC. A jeśli dla PACC to się nie wypowiem, bo nie mam PACCa i nie znam tamtych terenów.
Schwenkler
11-02-2007, 19:23
Na pierwszym miejscu Venore, na drugim Ab'Dendriel.
Osobiscie wole Venore.
+ generalnie mało noobów...
Nie zgadzam się z tym gdyż na kazzo wiele noobów jest. W tym równiesz pk's.
Ja osobiście wolę Venore.
Chrzaszcz
11-02-2007, 20:15
Dla mnie takie tematy sa idiotyczne. Po to mamy tyle miast, zeby z kazdego cos czerpac. Na low lvlu w ab mozesz trenowac na trollach, ktorych jest bardzo duzo. Potem mozna przeniesc sie do Kazo~, expic/trenowac na dwarfach/rotach, nastepnie venore, bo elfy itd. itp.
Kasztaniaczek
12-02-2007, 08:31
Dla pacca nie ma wielkego znaczenia maisto bo plynies w 10 sec... ale dla facca to veno/kazo... ;)
Adi Ninjax
12-04-2007, 17:53
Dla mnie może Carlin ale one tylko do trenienia tam jest gl i slimy i pod miastem...
Ale tak najlepsze dla Knighta według mnie jest Venore(i na to zagłosowałem)
są tam slimy, EF(elf fortec) i tam można nieźle zarobić :]
Także dla mnie Venore :cup:
PogromcaDwarfGuardow
12-04-2007, 21:15
:) Dla mnie może Carlin ale one tylko do trenienia tam jest gl i slimy i pod miastem...
Ale tak najlepsze dla Knighta według mnie jest Venore(i na to zagłosowałem)
są tam slimy, EF(elf fortec) i tam można nieźle zarobić :]
Także dla mnie Venore :cup:
Dobrze mówisz,Venore to kopalnia expa dla knighta i nie tylko.Widać że znasz sie na Tibii.:)
Venore .
Super expowiska .
Wole venore bo kazdy wybiera prawie carlin lub Thais ale to tez zalezy od profesji temat typowo o knight ale dodam moje zdanie
Venore - Druid , Knight rotwormy - slimy druidowi latwo uhy tutaj sprzedac
Kazzodron - Sorcerer - duzo dwarf roznych
Carlin lub Ab - Paladin troll i gobliny
pozdrawiam:)
Ab'Dendriel ze wzgledu na trole na ktorych mozna trenowac na niskim lvl.
Obok mamy zamek, mozemy troche zarobic na robieniu lootbag. Na troche wiekszych skillach mozna trenic na slime. Duzo wody dobrze sie trenuje na pvp z kolega.
erykosikk
19-09-2007, 21:15
dzie moge trenic na 20 lvlu aby szybko ??
Tibia6669
19-09-2007, 21:43
Venore bo blisko catedra. Ja z 23 na 24 lvl wbijam ponizej godziny
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.