Pokaż pełną wersje : z druida na palla...
Progmaniak
23-12-2006, 13:40
czesc....
mam obecnie 33ed ....
strasznie sie nudze z tego powodu ze oprocz tomba nie mam gdzie expic
takim palkiem to nawet bez uhow moglbym cyce ganiac a druidem? bez mfow to se na rotach moge expic....
druid praktycznie expi tylko tomb/kazz nudaaaa....nawet jezeli pall tam expi to jest to fajniejsze...wieksza adrenalina....monk podejdzie zrobi wszystko za mnie a ja zbieram smieci....
czy moze knight? monotonny trening, ekscytujace blokowania.....
nie wiem co sie dzieje ale ostatnio trace jakis entuzjazm do mienia druida....
Grałem all profkami.
Najbardziej podoba mi się pall i aktualnie nim gram ;P
Stres jest na prawie każdym expowisku ;P
Powiem ci coś z mojego doświadczenia ( wiem że was to gówno obchodzi, ale powiem xd)
Knight - +Fajnie się nim blokuje, szybko zabija potwory ;P -Skillowanie, później expi słabo.
Sorcerer - +Najsilniejsza profesja (bez sensu ;/), dużo many, silny na późniejszych lvl'ach (przypomina mi się moje pierwsze UE xD), dużo ofensywnych czarów. -Mało hp, na późniejszych lvl'ach MILIONY gp na MF.
Druid - +Uhy, na początku fajny ;D, tempest rod, czary leczące -później nuda, mało hp, tak jak u Sorca, MILIONY gp na MF.
Pall - +Zasięg ;P, na początku fajny, zawsze hitniesz boltem (chyba że nie trafisz), nie trzeba skillować tak długo jak knightem ;P - Średnio hp, mało capa (bolty się ciężko nosi), dość duże wydatki na bolty, ale mniejsze niz na MF. Niema shielda, więc łatwo go zabić.
----
Moim zdaniem graj pallkiem, ale to tylko moje zdanie.
Hmmm... :) niby jest Ci nudo grać tym Druidem ale pallkiem najpierw wbic skille musisz a to też jest trochę nudę lecz na wiekszym lvl o wiele lepiej gra sie druidem/sorkiem niz pallkiem bo wiadomo ze na h lvl durid/sorc wymiataja :D ale rób jak chcesz ja osobiscie przebolal bym to expienie na rotach a jak masz mf to tombach. Na h lvl druid jest poteżny i napewno nie bedze ci sie nim gralo lepiej niz h lvl pallek... :p ale wybór zalezy od ciebie :]
@up
Napisałeś "napewno nie będzie ci się nim grało lepiej niż h-lvl druidem" Czyli jednak jesteś na stronie palka ;D
@topic
Ja gram pallkiem, bo wiem że daleko nie zajdę, a przyjemnie mi się nim gra. A na późniejszych lvl'ach to jasne ze druid i sorc wymiatają tylko kasa na MF i umiejętność grania ;D
Pall (...) mało capa (bolty się ciężko nosi)
Kwestia gustu. Na 27 lvl'u biorę na siebie 800 boltów, co w zupełności mi wystarcza na zrobienie ok. 70% do lvl'a. Potem i tak muszę do depo wrócić, bo jestem zawalony lootem. IMHO to jest zaleta, bo im dłużej huncisz, tym więcej masz później capa na loota.
Niema shielda, więc łatwo go zabić.
Ee? Przecież paladynem też można trenować shielding i nosić tarczę. Obecnie bez większych wysiłków mam 44 shieldingu, w wolnych chwilach chciałbym to doprowadzić chociaż do 50 i nosić zawsze przy sobie chociażby dwarven shielda. Raz mi to uratowało życie, ale to było dawno, dawno temu, a atakującym był 32 RP ;]
@topic
Graj tym, kim jest Ci najwygodniej. Przechodziłem przez to samo, znudził mi się 43ED i wieczne wydawanie kasy, więc rozbudowałem knighta. To jest IMHO fajna odskocznia - połazić knightem chociażby po rotach, zarobić trochę kasy nie tracąc praktycznie nic. Teraz pracuje nad paladynem i poniekąd czuję się spełniony ;] Wszystko zależy od Ciebie.
Progmaniak
23-12-2006, 15:30
skillowanie wcale nie jest trudne...ide na edron na trolle robie 35dist i potem cisne ghoule/skelety w mountain tomb....
druidem moglbym robic se uhy i inne runy....
no wiec jednak pall!
skillowanie wcale nie jest trudne...ide na edron na trolle robie 35dist i potem cisne ghoule/skelety w mountain tomb....
druidem moglbym robic se uhy i inne runy....
no wiec jednak pall!
Kwestia gustu. Jak masz możliwość kupowania strzał za 1gp/sztuka, to trening powyżej 35 dista można sobie odpuścić. Jeśli jednak jesteś zmuszony kupować strzały w sklepie, to już może być krucho. Czuję to obecnie na własnej skórze :/
Tentotrix
23-12-2006, 16:06
Moim zdaniem granie druidem to strata czasu,juz lepiej sorcem (ue,robi sd itp) ja gralem juz wszystkimi profesjiami i najmniej mnie nudzi wlasnie pall:) sorc/drut nuda ciagle to samo utevo res "monk i jedziesz -.- a pall samemu zabijasz potworki,a tu se skoczysz na dragi , voc magiczne raczej nie hunca na dragach na nizych levelach bo waste,albo z monkiem jak juz :p
Sir Radzio Angelus
23-12-2006, 18:12
voc magiczne raczej nie hunca na dragach na nizych levelach bo waste,albo z monkiem jak juz :p
Taa, z monkiem na dragi...powodzenia -.-"
Tentotrix
24-12-2006, 00:34
@up
sry,mialo byc z dsem :p
No dobra ja gram druidem i jest good ale pall kick nawet na rotach i masz deda ;/
a co wy gadacie o summonach na 50 lvl to ja sobie dragi/dl'e z Visa i tempesta klepie ofc. na utamce co teraz macie na edron nice respa Wayvernow Raj Dla Sorca/Druida
ja gram druidem i sie fajnie gra czasta biora cie na hunty bo to druid leczy blockera i summony czarem exura gran mas res dzieki druidowi knigh ma mniejsze waste
@Programiak A sporobuj sobie pojsc na hydry z blockerem na hero z blockerem i juz sie gra robi lepsza a sam to ty mozesz sobie wampy huncic
@topic NIE MA LEPSZEJ PROFESI KAZDA W CZYMS JEST DOBRA !!
czlowieeeku, ja gralem palem, zrobilem 48 lvl i przestalem, nudaaa . Zaczalem grac 28 druidem - BOSKO ( pacc w obydwu przypadkach )
Wez pare bp manasow i na d lair obojetnie jaki , dlair z summonami na arenie veno, albo edron ?- jezeli masz pacca oczywiscie, jezeli nie to faktycznie ten druid moze byc nudny ;p Bo o wiele ciezej sie gra
Takze sobie zrobilem knighta, obecnie mam 28 lvl, skille blisko do 70 i narazie jestem ograniczony ze wzgledu na lvl. Wbije ten 35-40 i lece na ef, mint, blokowac dragi, gs hunt (? ;p) i podejrzewam ze troche zarobie. Za bardzo sie nie znam, bo duzo nim nie gralem ale tak mi sie wydaje ^^
Co kto lubi :] Chociaz napewno kazda profesja sie znudzi po jakims czasie i bedzie ciagnelo do innej, w tym przypadku z druta na pala/knighta , a pozniej pewnie bedzie spowrotem albo na sorca xD
Mam po zrobieniu 60 ED stwierdziłem (tak jak ty) że pograłbym sobie paladynem.
wczoraj wbiłem 60 lvl RP i uważam że jeżeli umiesz expić to żadna profesja nie jest nudna. Druid ma tą przewagę że na dragach jest wymiataczem o wiele lepszym niż sork- ma exure sio i dobrego roda z ktorego też może walić.
Paladyn z drugiej strony na dragach jest na pewno troszke bezpieczniejszy, ale robi mniej expa.
Lubisz wyzwania graj palkiem.Na początku troche trzeba skilować.Gram nim aktualnie.Sorcer i druid prosta sprawa idziesz do sklepu i daja ci rożdzke i walisz wand og vortex.Mam Sorca na 20lvl i znudził mi się.Palek na dobrych skilach to niezły wojownik.
Progmaniak
24-12-2006, 15:12
jestem juz w trakcie pala
9lvl....myslalem zeby wbic 40dist z 13lvl i leciec na ghoule/skelety w mountain tomb!
a tak po za tym to juz wole sie z tym dragiem zabawic ganiajac z nim w kolko a nie:
F1 - exori vis
F2 - exura sio
f1,2,1,2,1,1,1,1,1,1,2
nuuda :D
ale druida zostawiam moze jeszcze na niego wroce...
2x@up nudzi cie wciskanie hotkeyow Old pvp style mannasuj sie myszka
a palkiem F1 exura Vita
i uciekanie przed dragiem to jest fajne?
byle kick i lvl albo kilka lvli w plecy ale do wyboru nie moge wam kazac grac druidem nie mowie ze druide jesyt najlepszy kazda prof w czyms wymiata
i to tyle
__________________________________________________ _______________
WeSoŁyCh ŚwIąT ^^
Progmaniak
25-12-2006, 07:51
@up
kicka neta nie mialem od...eee nie wiem, bo wogole chyba nie mialem wiec nie mam sie czym martwic
@2up
ale wniosles do tematu
RavilSaoto
26-12-2006, 19:41
Cos ty dal ja na 9 lvl. i 1 mlvl. chodzilem na cyclopy moim drutem i spoko bilemX(
Druid jest the best
max combo od draga to jest jakies 400 hp w plecy. czasem spotka sie wybitnie zdenerwowanego draga, ktory wali z wave/gfb jak glupi. tura za tura. walenie z visa w draga bez ms to czysta glupota. no chyba ze sie sorcem ma te 500-600 hp... generalnie bardziej przyjemne by juz byly chyba gsy.wiecej jak za 250 na full def z w miare przyzwoitym eq nie powinien walnac... po dragu nie mozna sie spodziewac niczego.
Matrio23
28-12-2006, 21:35
Dobra wiec powiem cos ze swojego doswiadczenia o druidach i palkach.
Plusy druida: ogolnie na kazdym lvlu dobry czy to pacc czy nie, rozdzki, hmmy, runki, czary, moze robic UHy i naprawde mnostwo kasy zbijac. Dla mnie na kazdym lvlu druid jest dobry, poprostu ziomal wymiata nie ma bata i nie jada go tak bardzo no bo przeciez moze nosic tarcze i FD (chociaz w przypadku magicznych postaci to nie daje zazwyczaj duzo bo mnie GS walnaz za 112 z medusa shieldem na full defie ale mniejsza o to).Wymiata na dragonach. Jest brany do roznych huntow i strasznie mnostwo kasy zbija! Nie zgodze sie z tym, ze manasy zzeraja tak strasznie kase. Racja, jest to wydatek ale jak druid pojdzie na hunta to sie bardzo odbije z kasa, bo np hunt na hydry, bedzie leczyl a potem od ziomalow dostaje za to kase, to sa wlasnie uroki druta, takie wspolne druzynowe przygody ;)
Minusy druida: Nie ma UE, nad tym strasznie ubolewam. Manasy jak juz wczesniej wspomnialem, to nie problem jak sie wie na jakie hunty chodzic.
I tempest rod ma tylko jedna kratke zasiegu, to jest naprawde zbrodnia w bialy dzien!! Na poczatku troche ubolewalem, ze nie robi SD i nie ma tego UE, ale po glebszym namysle dochodze do wniosku, ze bardziej wole jak drut ma exure sio i UHy, bo i tak i tak jest wymiataczem, i bedzie mial z tego mnostwo kasy za co sobie moze kupic w brod SDkow i jeszcze mu zostanie.
Przejdzmy do palla:
Plusy Palka: Z dobrymi skilami niezle ciora, i ma czary takie jak ultimate healing itd i na niskich lvlach z blokerem moze naprawe dobrze expic (no ale ktora postac nie, chyba ze chodzi o predkosc)
A teraz Minusy: Nie nosi tarczy, wolniej mu shield skacze, byle lag a juz moze cie nawet ghul zjechac do red hp badz co gorsza zabic. Wyobraz sobie ze jestes na dsach i akurat masz laga. Nic innego tylko ded na miejscu. Jak wczesniej powiedzialem palek jest rzeznikiem, tylko jak ma dobre skille, a ty to tez jest nie lada wysilek, bo trzeba zbierac te speary czy kamyszki, a hacki zbierajace itemy sa bardzo latwe do wykrycia. I powiedzmy ze juz ten pall ma te dobre skille i idzie na hunta. Ma laga, i pada i traci po dwa skille i znowu mnostwo straconego czasu na odrabianie tego i kolo sie zamyka.
Najgorsza wada palka jest wlasnie to ze byle gowno moze go zabic.
Moim zdaniem wszystko zalezy od ciebie i w jaki sposob bedziesz gral. Widzisz ja kiedys gralem w tibie myslac, ze jedynym celem w tej grze jest tylko expienie expienie, dobre skille i wogole byc takim super ziomem co sobie wymiata etc. Ale teraz rozumiem, ze wystarczy sobie urozmaicic gre i grac w nia dla zabawy np Nie zalezy mi teraz tylko na expie, chodze z ludzmi gdzies na jakies questy po jakis podziemiach(obecnie gram druidem rzecz jasna) i mam w dupie deda czy to, ze strace tam czas i wogole nie poexpie bo mam z tego dobra zabawe. Dreszcz adrenaliny ze w jednej z tych dziur moze czaic sie smok czy gs czy Bog jeden wie co. Gra sie znudzi kazda postacia jak bedziemy grali tylko po to zeby expic, expic i miec dobre skille i wogole. Tak niestety jest. Wszystko zalezy od tego jak bedziemy w ta gre grac i wydaje mi sie, ze profesja nie jest az tak bardzo wazna. Grunt to dobra zabawa, ale monotonne postepowanie jak wczesniej powiedzialem tzn. chodzenie na dragi i caly czas te same czynnosci nudza. I w koncu cala tibia w ogole wam sie znudzi. U mnie tak bylo tylko ze z diablo 2 na batku. Zdobylem dobre equ i poprostu caly czas wykonywalem to samo: Duele, Balruny i to wszystko.
Jezeli bedziesz gral pallkiem w sposob podobny co do druida to tez ci sie znudzi. Musisz poprostu znalesc sposob grania ktory bedzie cie naprawde cieszyl bo ciagle expienie i h lvl nie przyniesie ci pociechy na dluzsza mete.
Pozdrawiam i zycze milej gry! A wszystkim hucznego sylwestra ;)
A teraz załóżmy, że druid ma laga na tombie, mając na głowie 2 vampiry. Ewentualnie ma laga na 2 dragach. Myślisz, że też przeżyje? W ogóle wg Ciebie druid wymiata na dragach. A paladyn nie? A teraz załóżmy, że druid ginie. Traci lvl, mlvl. Tak, cholera, druidzi też giną.
Paladyn nie nosi shielda? Ok, ale zawsze może mieć jakiś w bp na wypadek laga. Jak już porównujesz dwie profesje, to może weź chociaż równe warunki, a nie druida bez lagów i paladyna z lagami :/ To tak, jakbym ja porównywał moc silnika zdezelowanego Malucha i nowego Ferrari.
Matrio23
28-12-2006, 22:14
Ty chyba nie zrozumiales calosci przekazu, a w dodatku klania sie nauka czytania ze zrozumieniem. Napisalem, ze byle lag jak np na ghulach i palek pada. Druid tez moze miec tego kilku sekundowego laga na tym ghulu ale nie padnie. Nic nie mowilem o lagach na dragach wiec nie rob ze mnie idioty bo nie potrafiles dobrze przeczytac.
Ty chyba nie zrozumiales calosci przekazu, a w dodatku klania sie nauka czytania ze zrozumieniem. Napisalem, ze byle lag jak np na ghulach i palek pada. Druid tez moze miec tego kilku sekundowego laga na tym ghulu ale nie padnie. Nic nie mowilem o lagach na dragach wiec nie rob ze mnie idioty bo nie potrafiles dobrze przeczytac.
Oczywiście, nie padnie. Tylko w takim wypadku po cholerę porównywać takie shity? Ostatnio miałem 1-minutowego freeza na dworcach, a mimo wszystko nie padłem. Tylko cholera co z tego? Wziąłeś zwyczajnie nierówne warunki dla obu postaci, żeby wywyższyć druida. Następnym razem oceniaj sprawiedliwie, a nie biorąc diametralnie różne okoliczności.
Matrio23
28-12-2006, 22:31
Wlasnie dobrze, ze wzialem taka blachostke jak ghul bo to mowi o tym, ze palek moze na byle czym pasc w chwili laga. W chwili laga np na dragach czy gdzie indziej to moze pasc kazdy, ale mi chodzi o to, ze raczej sorc czy drut czy knight nie bada na ghulu przy kilku sekundowym lagu w przeciwienstwie do palla. I wcale nie wywyzszam druta. Moglem porownac druta i pala z lagiem z dragonem. Raczej obaj padna chociaz druid moze miec magic shielda w sumie pall tez wiec przyjmijmy ze obaj padaja. A teraz wezmy ghule. Druid nie padnie przy lagu ale palek tak no chyba ze jakis palek z 25-30 lvl chodzi na Ghule z MSem LOL
Wlasnie dobrze, ze wzialem taka blachostke jak ghul bo to mowi o tym, ze palek moze na byle czym pasc w chwili laga. W chwili laga np na dragach czy gdzie indziej to moze pasc kazdy, ale mi chodzi o to, ze raczej sorc czy drut czy knight nie bada na ghulu przy kilku sekundowym lagu w przeciwienstwie do palla. I wcale nie wywyzszam druta. Moglem porownac druta i pala z lagiem z dragonem. Raczej obaj padna chociaz druid moze miec magic shielda w sumie pall tez wiec przyjmijmy ze obaj padaja. A teraz wezmy ghule. Druid nie padnie przy lagu ale palek tak no chyba ze jakis palek z 25-30 lvl chodzi na Ghule z MSem LOL
A co, jeżeli nie huncę na ghoulach? "W chwili laga np na dragach czy gdzie indziej to moze pasc kazdy" - niestety, za pierwszym razem napisałeś to tak, jakby tylko paladynom groziła śmierć od laga.
Btw., wierz mi. Jak chwycisz freeze'a i podejdą 2-3 ghoule, to niewiele Ci pomoże tarcza i full def. Praktycznie każda profesja ma wtedy małe szanse. Przykład? Dostałem 2-minutowego kicka wchodząc do dziury z 4 centipede'ami. Niby gówienka, które dają tylko 30 czy tam 35 expa. Po tych 2 minutach udało mi się zalogować. Centipede zjechały mojego 49 EK w full secie, na full defie, do 130 hp (z ponad 800). Wniosek? Gucio zdziałasz, gdy potwory przełamią twój shielding. AFAIR jeszcze ghoule biją z life draina, który ignoruje armor etc.
Matrio23
28-12-2006, 22:50
Jakby cie otoczyly 2 centipede to by ci gowno zrobily, ale gdy sa juz 3 to ci zaczynaja zadawac bloodhity. Np nisko levelowca atakaja hmm 2 minosy (kolo ma powiedzmy 12 lvl sork, wiec chmurki tylko lataja) ale jak zaatakuje 3, nawet nie podchodzac to juz te dwa beda ci bloodhity zadawac, wlasnie dziwnie to jest zrobione.
A ty nadal nie rozumiesz ze nie mowie tu o 3 ghulach no bo to prawda moga zjechac kazdego, chodzi mi o jednego ghula. Jeden ghul to gowno taka jest prawda a mimo to pall na nim padnie, aha i jeszcze jedno ghul nie udezy z wysysania rzucia wiecej niz 2-3 razy a jak tak to od 15 do 20.
Chyba nadal nie czaisz, ze probuje ci powiedziec , ze palek ma straszliwa lipe bo nie nosi shielda i ma zwykle niskie skile shieldinga(w porownaniu z knightem czy tam z distancem), a przeciez nie wyczujesz kiedybedzie mial laga.
Jakby cie otoczyly 2 centipede to by ci gowno zrobily, ale gdy sa juz 3 to ci zaczynaja zadawac bloodhity. Np nisko levelowca atakaja hmm 2 minosy (kolo ma powiedzmy 12 lvl sork, wiec chmurki tylko lataja) ale jak zaatakuje 3, nawet nie podchodzac to juz te dwa beda ci bloodhity zadawac, wlasnie dziwnie to jest zrobione.
A ty nadal nie rozumiesz ze nie mowie tu o 3 ghulach no bo to prawda moga zjechac kazdego, chodzi mi o jednego ghula. Jeden ghul to gowno taka jest prawda a mimo to pall na nim padnie, aha i jeszcze jedno ghul nie udezy z wysysania rzucia wiecej niz 2-3 razy a jak tak to od 15 do 20.
Chyba nadal nie czaisz, ze probuje ci powiedziec , ze palek ma straszliwa lipe bo nie nosi shielda i ma zwykle niskie skile shieldinga(w porownaniu z knightem czy tam z distancem), a przeciez nie wyczujesz kiedybedzie mial laga.
Chyba nadal nie czaisz, że można expić na bezpiecznych potworach (np. takie gówniane dworce. Jak mam lagi, to mogę tam bez obaw iść.). Mam 35 lvl, ostatnio często mnie rozłącza i chwytam freezy. Może mam fuksa, może nie, jak na razie nie padłem, tylko wbiłem 13 lvl'i w parę dni. Na ghoulach hunciłem, owszem. Jak akurat szedłem na DTD.
Paladyn zawsze może mieć jakąś tarczę w bp, choćby i dwarven shielda. Jak ktoś idzie polować na coś mocniejszego, mając lagi/kiepskiego neta, a potem płacze, że padł, to już nie jest mój problem.
Matrio23
28-12-2006, 23:00
No i ok, sprawa jest zalatwiona. Moim zdaniem kazda profesja jest dobra na swoj sposob. Jedna jest lepsza w czyms od innej a ta inna w czyms innym ;) I tak to wlasnie fajnie jest zrobione, bo kazdy moze znalesc cos dla siebie. I tak chyba najlepiej jest miec 50ED a potem sobie stworzyc palka to wtedy ten palek wymiata bo ma wszystko pod nos podstawiane, equ kamienie do skilowania itd. Mimo to palek i drut moga tworzyc bardzo zgrany zespol.
No i ok, sprawa jest zalatwiona. Moim zdaniem kazda profesja jest dobra na swoj sposob. Jedna jest lepsza w czyms od innej a ta inna w czyms innym ;) I tak to wlasnie fajnie jest zrobione, bo kazdy moze znalesc cos dla siebie. I tak chyba najlepiej jest miec 50ED a potem sobie stworzyc palka to wtedy ten palek wymiata bo ma wszystko pod nos podstawiane, equ kamienie do skilowania itd. Mimo to palek i drut moga tworzyc bardzo zgrany zespol.
Miło, że udało się dojść do jakiegoś kompromisu.
Wiele osób zapomina właśnie o czynniku ludzkim. Nawet hlvl sorc w rękach debila nie zdziała tyle, co np. mid lvl paladyn w rękach naprawdę doświadczonego gościa. Oczywiście sytuacja może być również i odwrotna ;]
Btw., swojego palla zrobiłem, bo znudził mi sie knight. Nie powiem, bardzo pomogło mi to, że mogłem sobie pozbierać kasę/kamienie knightem, aczkolwiek mimo wszystko gdybym go nie miał też dałbym sobie jakoś radę. Mimo wszystko miła pomoc to była.
Pozdrawiam.
Moim zdaniem granie druidem to strata czasu,juz lepiej sorcem (ue,robi sd itp) ja gralem juz wszystkimi profesjiami i najmniej mnie nudzi wlasnie pall:) sorc/drut nuda ciagle to samo utevo res "monk i jedziesz -.- a pall samemu zabijasz potworki,a tu se skoczysz na dragi , voc magiczne raczej nie hunca na dragach na nizych levelach bo waste,albo z monkiem jak juz :p
1. Robi sd? Milego stania 7h20min na facc i 5h na pacc nad bp uh(nikt ich na powazne hunty nie robi).
2. Utevo res "monk ciagle? Mamy inny summony do tego siła exori vis jest zabojcza.
3. Palkowi opłaca sie bic dragi na 45+, sorcowi/drutowi gdzies na 50+ i zwraca mu sie duzo lepiej i expi na nich znacznie szybciej.
4.monk na dragi...Napewno grales wszystkimi profesjami powyzej 6lvl?
Ostatnio miałem 1-minutowego freeza na dworcach, a mimo wszystko nie padłem
O tak, dworce faktycznie siepią po 120 na ture.
Mam 65rp i 70+ ED, palkiem gralem ponad 8 miesiecy, druta zrobilem w 4 duzo latwiej, przyjemniej. Oczywisicie nie na tym samym swiecie, nie, ja nie mialem nic na poczatek gry druidem.
Ja na 28 lvl druidem poszedłem na dragon lair, na powierzchnię, tam gdzie respią się 2 dragi. Postwaiłem 2 DSy, i swobodnie lałem te dragi, jest bardzo szybki resp. Zwróciło mi się bardzo szybko, bo jedyne co poszło to kilka manasów na postawienie drugiego dsa i kilka razy uhnąłem summony. I to tyle.
KONIEC
Drut lepszy niż pal.
Progmaniak
29-12-2006, 13:05
wy sie tu klocicie a ja gram teraz druidem
palowi zrobilem 13lvl i mnie wkurzyl
co pol godziny po strzlaki bez sens...
teraz bylem se na vampach druidem (vampy, necro, bonebeasty [ tarpit -3]) z blokerem i juz wcale nie bylo nudno!
co jeszcze mozecie polecic dla druida bo mialem 4bp mf a loot to ~400gp smieci i spike sword :/
Tentotrix
29-12-2006, 14:22
4.monk na dragi...Napewno grales wszystkimi profesjami powyzej 6lvl?)..
A czy ty napewno potrafisz czytac??2 posty nizej napisalem ze to był błąd i chodzilo mi o dsy -,-
czytalem ten poradnik 10min poniewaz mam druta na 35lev<facc> i mi sie znudzil i zamierzalem rozpoczac gre palem a tu takie cus...
wy sie tu klocicie a ja gram teraz druidem
palowi zrobilem 13lvl i mnie wkurzyl
co pol godziny po strzlaki bez sens...
teraz bylem se na vampach druidem (vampy, necro, bonebeasty [ tarpit -3]) z blokerem i juz wcale nie bylo nudno!
co jeszcze mozecie polecic dla druida bo mialem 4bp mf a loot to ~400gp smieci i spike sword :/
ehh...
slomiany zapal...
alkoOholik
12-02-2007, 21:42
Ehh... ktoś tam wyżej powiedział że każda profesja się kiedyś znudzi - baaa... gram w Tibie ponad 4 lata... ostatnio postanowiłem sobie zrobić Druida bo " znudził " mi sie palek. Ok zrobiłem wszystko ładnie wyszedłem z rooka wynosząc 1,5k robiąc baglooty na Szkieletach no i co... wziełem wanda i poszedłęm na roty... hity z wanda są tak żałosne, że lol... wbiłem 13 lvl biore drugiego wanda z myślą że będzie lepszy - znów lol - żałosne hity... wbiłem 54lvl ledwo z nudów i znów wróciłem do palka bo jednak lepiej poświęcić kilka godzinek na skilowanie do ~35 dista i później iść na tombe i walić hity po 30 niż siedzieć druidem na rotach i klepiąc je z wanda po 10...
do czego zmierzam... - każdemu gra się najlepiej tą profesją, którą najbardziej lubi...
Palek r0xi0r =P
Mateuszek10
11-03-2007, 21:21
pall padnie w razie freeza laga?
a co najt? druid sorcek ?
dajmy przykład
mój rl kolega 73 najt net mu padł na zółwiach, i 2 minutki i po nim co z tego ze ma 1k hp + każdy padnie !
Lubisz wyzwania graj palkiem.Na początku troche trzeba skilować.Gram nim aktualnie.Sorcer i druid prosta sprawa idziesz do sklepu i daja ci rożdzke i walisz wand og vortex.Mam Sorca na 20lvl i znudził mi się.Palek na dobrych skilach to niezły wojownik.
Jak masz sorca bez pacc na 20lvl to sie nie dziwie ze ci sie znudzil
Deselino
11-03-2007, 22:44
Jak masz sorca bez pacc na 20lvl to sie nie dziwie ze ci sie znudzil
Knightem miałem pacc a znudził mi się jeszcze zanim zacząłem grać. (skillowanie)
Sorcerer na facc to wciąż dobra profesja, chociaz ustepuje nieco palom jesli chodzi o oplacalnosc expienia bo nie ma exori visa/morta
Ranking profesji facc:
1. Paladin (na faccu expi dużo taniej niż sorce/druty)
2. Sorcerer (duzo traci na braku exori vis/mort/flam)
3. Druid (druid facc to gorsza wersja sorca facc bo nie ma niczego czego nie ma sorc poza uhami)
4. ELO ELO knajt xD (knight bez exori jest do dupy, żadnego mocniejszego potwora nie zabije -.-)
4. ELO ELO knajt xD (knight bez exori jest do dupy, żadnego mocniejszego potwora nie zabije -.-)
zabije, a oplacalnosc tego bedzie taka jak sorca bez visa.
no popatrz. wyobraz sobie, ze biorac na palka bolcow za 4,4k bys mial wiecej kasy i wiecej expa. jedyne co bys musial miec to odpowiednie skile. moim najtem jak wpadam do penisula tomb, to z 15 uhow robie ponad 13k kasy
Deselino
12-03-2007, 10:45
Kolejny ktory sie nasluchal i juz jest expertem, trening nie jest taki nudny bo zwykle w czasie treningu robisz cos innego, od rozmawiania z ludzmi w grze po robienie lekcji czy sprzatanie pokoju.
Slimy padaja co pol minuty to jak ty sobie wyobrazasz odrabiania lekcji podczas treningu? -.-
Rycerz/Paladyn
Gdzies tam daleko sorc i chwile potem druid (brak jakich kolwiek specjalnych czarow spontanicznych).
Dlaczego?
Poniewaz rycerz i paladyn traca tylko expowiska, druid i sorc traca expowiska, najwazniejsze czary czyli vis/mort i domek sprobujcie ktos grac high lvl druidem z limitem depo na runy (tak wiem ze runy sa teraz mniej wazne i faktycznie jak musze sie znosic z domku przy update to juz nie zajmuje 9+ depotow tylko 4-5 ale nadal ciezko bylo by tak grac non stop).
Co do paladyna to sie zgodze ze jest najlepszy na facc. Ale co do rycerza to i tak jest najgorszy bo jego hity z melee w porownaniu z innymi profesjami sa smieszne. Paladyn i rycerz to jak niebo i ziemia. Palowi moze i atak nie rosnie wraz z lvl (chociaz tez nie do konca bo przeciez mozna atakowac calkiem mocno z run) ale swoimi boltami przebija obronę każdego potwora z dużą łatwością. Skille palowi rosna 4 razy szybciej niz knightowi (przed update 7.6 było 2 razy a teraz jeszcze zwiekszyli dwukrotnie) czego prawie nikt z was nie zauważa, pal nie musi trenowac, a nawet na tym samym skillu co knight wali mocniej w wiekszosc dobrych potworów takich jak np. GS'y.
Np. 100 lvl giant spidery:
Paladin na zabicie traci 39-78 gp (czyli nie ma bata żeby się nie zwróciło)
Sorcerer/Druid na zabicie traci 250-300 gp (raczej się nie zwraca)
Knight na zabicie traci 800-1000 gp (nie ma szans na zwrot pieniędzy)
No to teraz sami sobie odpowiedźcie na pytanie która profesja jest najlepsza na faccu. :)
karate:]
12-03-2007, 17:51
A teraz mi powiedz ile czasu bijesz ten 100lv na faccu. O ile palkiem, knightem jest to jeszcze możliwe to sorc musi sie meczyc z wandem do konca. Knight nie expi na GS'ach, bo mu sie to nie opłaca tak samo jak sorc nie expi na elfach więc porównywanie profesji pod wzgledem oplacalnosci expienia na róznych potworach nie ma sensu.
IMO najważniejszą rzeczą którą traci jest brak postmana i kilku expowisk. Chodz i bez tych wymagających pacca moze sobie poradzić (Roty=>Elfy=>Elfy=>OF=>WRL)
1. Pally
2. Knight
3. Rookstayer(?)
4. Sorc/dru ze wskazaniem na tego pierwszego
Sierzput
12-03-2007, 20:05
Osobiście preferuje druty, ale knightami nie pogardzę.
Na 30 levelu knight ze skillami 80/80 to potęga (ale komu się chce robić skille[mi:)])
Druid to nuda ale tylko tak do 33 levela pozniej dragi (tampest rod i exori vis[oczywicie exura sio]) no i demonki :) z sdeczkow
Knighty Rox:)
Moim zdaniem palkiem sie fajniej gra, może expi sie na bardziej ekstremalnym poziomie :baby: ale za to wieksza frajda z gry :cup: mi osobiscie sie nie podoba walenie z sd po 1k X( Ci co twierdzą ze palkiem się nudno gra to co sorc/drut moze ciekawiej . Nie wiem co takiego fajnego że moga robic uhy , sd moim zdaniem wiecej kasy zdobedziesz expiąc niz klepanie tych Waszych runek . Wszyscy dołują tego palka . Mi jakoś jego wady nie dają sie we znaki X(
Moim zdaniem palkiem sie fajniej gra, może expi sie na bardziej ekstremalnym poziomie :baby: ale za to wieksza frajda z gry :cup: mi osobiscie sie nie podoba walenie z sd po 1k X( Ci co twierdzą ze palkiem się nudno gra to co sorc/drut moze ciekawiej . Nie wiem co takiego fajnego że moga robic uhy , sd moim zdaniem wiecej kasy zdobedziesz expiąc niz klepanie tych Waszych runek . Wszyscy dołują tego palka . Mi jakoś jego wady nie dają sie we znaki X(
run juz sie nie robi bo srockiem/drutem wiecej kasy z expa niz z runek palancie
Piotrek Marycha
13-03-2007, 17:24
Druid to nuda ale tylko tak do 33 levela pozniej dragi (tampest rod i exori vis[oczywicie exura sio]) no i demonki :) z sdeczkow
Zabiles kiedys draga na 33 lvlu?
Ci co twierdzą ze palkiem się nudno gra to co sorc/drut moze ciekawiej . Nie wiem co takiego fajnego że moga robic uhy , sd moim zdaniem wiecej kasy zdobedziesz expiąc niz klepanie tych Waszych runek . Wszyscy dołują tego palka .
Omg czlowieku, wczoraj sie urodziles? run sie nie robi od 3 updatów o_O
Czytajcie uwaznie ja napisalem ze wiecej kasy sie zdobedzie expiac wiec mi tu nie wyskakiwac X(
@ r4mz3s
Myślę że nie chodzi o to że napisałeś że pall zdobędzie więcej kasy, tylko o to że stwierdziłeś że sorc/druid są fajni bo mogą robić runy... A te profesje to dużo więcej niż grawerowanie i kolorowanie kamyków pod domkiem/depo.
A ktos ci kaze na slimach trenowac przy skillach 90+?
no czasem niestety gracze graja na swiatach non-pvp, a na takich swiatach to albo slime, albo geo. no ale nie zawsze ma sie pod reka sorca/druta ktory by chcial siedziec na geo po te 12h dziennie przez tydzien.
W porownaniu do jakich hittow sorca?
Sorc bez PACC nie ma exori vis/mort/flam, nie ma wava, nie ma GEB, nie ma UE.
prawda jest taka, ze sorc czy druid bez pacca jest cienki jak sik pająka. koniec pacca to walenie z run i wanda/roda. to rowniez duzo wolniejsze odzyskiwanie many
Rycerzem moge wejsc do malego pokoju z 4 smokami, paladynem jest to bardzo trudne.
wejsc palkiem mozna. calkowicie bezproblemowo. problem sie zaczyna z wyjsciem w jednym kawalku.
1. Rycerzowi tez zwiekszyli.
2. Trening paladynem jest prawie niemozliwy wiec skille musza wpadac same podczas expa.
3. Co z tego ze rosna 4 razy szybciej skoro kazdy kolejny punkt skilli to jest prawie podwojenie czasu treningu :) (czyt 4 razy szybciej to roznica raptem 5 punktow skilla).
troche poprawili predkosc skili. sam zauwazylem, ze conieco szybciej rosna.
palkiem sie wali w zasadzie non stop na takim pohu, wiec z tego powodu tez troche szybko wpada skil. predkosc skilowania to niestety udreka. nie kazdemu sie chce siedziec po 18-20h od skila do skila, no ale dzieki takim ludziom ( takim, ktorzy uwazaja ze skile 60/60 to duzo ) zwalniaja sie ciekawsze miejscowki do expienia.
Jakos rycerzy jest duzo wiecej na high lvl niz paladynow i duzo lepiej expia... moze jednak sama sila bicia nie decyduje o tym ktora profesja jest najlepsza?!?
gra palkiem jest o tyle denerwujaca, ze zawsze trzeba miec ze soba bolce, ktore waza od cholery. palkiem wezme 2k bolcow i to nie wystarczy na zbyt dlugi czas. najtem jak wezme te 16 bp uh to mam expa ze hoho.
1. Paladyn moze zabic GS tak jak mowisz za cene 10-15 boltow. (20-45gp)
2. Sorc/druid zabije GS z 5-7 visow + 1-2 leczenia. (150-300gp)
3. Knight zabije GS z 4 run HMM. (300gp)
palek przy okazji musi sie starac, zeby sobe nie nalurowac kolejnych na plecy.
sorc/druid owszem walnie te 5-7 visow jak potrafi dobrze z nich walic, ale do tego trzeba pacca i odpowiedni level. ja mam sorca i robie sobie od czasu do czasu hmmki. rekordem bylo jak do tej pory zrobienie 60 bp hmm po 200 gp kazdy. super oplacalne i dosyc dobrze przyspiesza expa.
A teraz sobie odpowiedz, ilu ludzi na FACC osiaga 100 lvl?
Jesli chcesz porownywac profesje na FACC to porownuj lvl jaki wiekszosc ludzi bez PACC ma czyli do 50.
bez zadnego pacca to raczej trudne wyzwanie.
no czasem niestety gracze graja na swiatach non-pvp, a na takich swiatach to albo slime, albo geo. no ale nie zawsze ma sie pod reka sorca/druta ktory by chcial siedziec na geo po te 12h dziennie przez tydzien.
Na monkach ludzie też trenują.
Na monkach ludzie też trenują.
palkowie. owszem. ja dla przykladu nie znam zadnej miejscowki do treningu knightem z monkiem tak, zeby rosl shielding ( mowie caly czas o swiecie npn-pvp, bo swiaty pvp nie daja takiej upierdliwosci). trening na ghoulu ( ktorych jest pelno ) powyzej skila 75/75 mija sie c celem, bo ghoul za wolno sie leczy i trzeba by bylo przerywac trening co chwile.
Jakos rycerzy jest duzo wiecej na high lvl niz paladynow i duzo lepiej expia... moze jednak sama sila bicia nie decyduje o tym ktora profesja jest najlepsza?!?
Skąd masz takie dane, że palowie expią gorzej od knightów?
Skąd masz takie dane, że palowie expią gorzej od knightów?
mozliwosci maja takie same, a jak expia to juz zalezy od graczy a nie klas.
palkowie. owszem. ja dla przykladu nie znam zadnej miejscowki do treningu knightem z monkiem tak, zeby rosl shielding ( mowie caly czas o swiecie npn-pvp, bo swiaty pvp nie daja takiej upierdliwosci). trening na ghoulu ( ktorych jest pelno ) powyzej skila 75/75 mija sie c celem, bo ghoul za wolno sie leczy i trzeba by bylo przerywac trening co chwile.
Kumple na edron trenują.
W drodze na demone(ten labirynt) jest monk i mozna zlurowac sobie dwarf'a na shielding, duzo knightow tak trenuje.
a ja tam wole isc do tomba i trenic na slimie. nie musze sie nikogo prosic o stawianie monkow i innych cudow. a to ze slimy szybko padaja? takie zycie ;)
Paladin'Popek
13-10-2007, 20:48
graj druidem summujesz dsy i na dragi nie bedzie ci sie nudzic mozesz isc bez utamki na dl x DD wtedy masz adrenaline jak wiesz ze na 1 lepsze combo padniesz ;PP
@up
Po jaką cholere odświeżasz temat skoro gościu się pytał kogo wybrać przed letnim uptade? -.-
byle mniej takich ludzi na forum...
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.