zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Kasa pallem

kapek
24-12-2006, 10:04
Witam. Mam pewien problem. Mienowicie czy wogole da sie zarabiac pallem?
Mialem palka na iridi wyskilowalem 40 dista i 0 kasy mam. Ale ok kumpel pozyczyl 2k kupilem bolce i poszedlem huncic, beho, dvarfy soldy i 0 zysku. Total waste.
Mam zamiar zrobic sobie teraz palka na non pvp. Eq i 3,5k bede mial z 2 chara.
Jak zarabiac palkiem, jak wychodzic na +??
Odpiszcie.

tomektrz
24-12-2006, 10:24
Jak na 40 distance wziąłeś na hunta bolce to faktycznie nieźle grasz... słyszałeś o czymś takim jak bow i arrows?

@topic
Na początku zazwyczaj się nie zwraca, opłacalnie zaczyna się grać ok. 15 lvla

Nanoz
24-12-2006, 10:25
To co ty robiłeś że do 40dista nie miałeś kasy.Speary którymi się skiluje się znajduje na Valkiriach nie kupuej po 10gp.Nie raz nie mam capa żeby wziąsć dodatkowe 20 spearow.Ekwipunek zdobywa się z qwestów i huntów.Miej dobre skile i chodz expic i przy okazji zdobywaj kase.Nie masz kasy na arrowsy to wal z spearów

Maxioris
24-12-2006, 10:50
Mój kumpel ma 51 lv, i z boltów trzaska tylko an huntach. Nawet na OF'ie z arrows bije. Jedynia jak miał paka, to na Hydrach bił z bolt's. A co dopiero na twoim lv, to już zupełnie nieopłacalne :P Pomęcz się wbij 13 lv, i SAM rub sobie arrowy. Po 1
Nie wydajesz na nie kasy :P (tylko food)
Po 2
Trenisz :mag: level :]

Dree
24-12-2006, 10:54
Jeśli grasz swiatach pvp, i ktos postawi Ci monka to na wbicie 65 dysta, bedziesz potzrebowal +/- 15k na speary. Wbij 20lvl i idz expic na guardy, tam sie zwaraca, albo expij i rob lota na ghoust landzie za Ds'em ;)

Piotrek Marycha
24-12-2006, 11:11
To co ty robiłeś że do 40dista nie miałeś kasy.Speary którymi się skiluje się znajduje na Valkiriach nie kupuej po 10gp.Nie raz nie mam capa żeby wziąsć dodatkowe 20 spearow.Ekwipunek zdobywa się z qwestów i huntów.Miej dobre skile i chodz expic i przy okazji zdobywaj kase.Nie masz kasy na arrowsy to wal z spearów

jak sie umie grac to sobie poradzisz, ja do 20 lvla wychodzilem z kazo tylko po to zeby sprzedac loota na fibuli, nigdy nie expilem ani nie skilowalem na trollach i valkiriach, mimo to kasy mi nie brakowalo

Nanoz
26-12-2006, 23:20
A nie lepiej narpiew poskilować troche gdzieś do 50/55 dista a potem expic?

sat
27-12-2006, 03:15
jak mialem palka ( 3 lata temu swiat non-pvp ), to laczylem przyjemne z pozytecznym. expilem za pomoca arrowow od okolo 40 dista na... rotwormach. strasznie mnie denerwowalo podnoszenie spearow. do 70 dista jechalem na arrowach, ktore sobie sam robilem. doszedlem do 65 leva i skila cos okolo 75 ( nie pamietam iel dokladnie-> char skasowany z poltora roku temu)

Progmaniak
27-12-2006, 10:20
wbilem 40dist i poszedlem na mino! zwraca sie na luzie,
jeszcze moga byc ghoule i szkielety (11>13 lvl i 40>>42dist wiec niezle poszlo)

zysk ~1k

goburu
27-12-2006, 11:39
Palem wlasnie sie najlepiej zarabia -.- Co prawda nie jestem fanem pala bo (podobnie jak knight) zadaje smieszne obrazenia ale palem pojdziesz na takie dragi to expisz prawie za darmo, tyle co bolty kosztuja bo pala prawie zadne potwory nie hitaja, zabija wolno ale super oplacalnie (dragi za cene boltow i jakies tam pojedyncze vity). Wbij 70 dysta, jakis 30 lvl i sie miodzio zarabia. Ja osobiscie wole zarabiac palem niz knightem, jak poleci jakis dobry loot to nawet jest szybciej a zabijanie nudnych minotaurow po 50 expa jakos mi sie nie usmiecha. Na dragach palowi bolce ida niewiele szybciej niz knightowi uhy - porownajcie ceny. A hity otrzymuje raz na rok ksiezycowy z gfb o ile dragonowi cos odawali.

Jerkov Thundersword
27-12-2006, 12:05
Mialem palka na iridi wyskilowalem 40 dista i 0 kasy mam. Ale ok kumpel pozyczyl 2k kupilem bolce i poszedlem huncic, beho, dvarfy soldy i 0 zysku. Total waste.
Mam zamiar zrobic sobie teraz palka na non pvp. Eq i 3,5k bede mial z 2 chara.
Jak zarabiac palkiem, jak wychodzic na +??
Odpiszcie.

Poniżej 20 poziomu zarabiać? Hmmm...
Wiesz, ja kasę zacząłem trzepać odkąd mogłem tworzyć HMM i burst arrows.
Zarobek na huncie zależy tylko od szczęścia. Także dopóki nie zaczniesz bić guardów, 0 kasy. =)

Royalkowaty
27-12-2006, 14:38
Nikt ci nie powie tego tak jak ja :D
Pallem trenisz do 45 dista.
Potem bieżesz łuk arrows i lecisz na roty i ghoule itp.(loot: kasa)
Następnie (17lvl~) chodzisz na to samo lecz co jakiś czas zabijasz beholdera lub coś co może dać good loot.
Gdy czujesz się na siłach chodzisz coraz częściej i częściej.
Aż wkońcu chodzisz na same beholdery,witche, mumie(ja tak expie na mummy quest). W godzine expa wbijam 30% lvla. Więc wbijam lvl co dzień lub co 2.
Mam 28palla i jakoś tak poszło i od 17lvl do 28lvl zarobiłem na bohy i leży sporo arrows i bolts w dp i jakieś 10k :D(czyli 50k)
Pyzdry

Tentotrix
27-12-2006, 22:43
Palem wlasnie sie najlepiej zarabia -.- Co prawda nie jestem fanem pala bo (podobnie jak knight) zadaje smieszne obrazenia ale palem pojdziesz na takie dragi to expisz prawie za darmo, tyle co bolty kosztuja bo pala prawie zadne potwory nie hitaja, zabija wolno ale super oplacalnie (dragi za cene boltow i jakies tam pojedyncze vity). Wbij 70 dysta, jakis 30 lvl i sie miodzio zarabia. Ja osobiscie wole zarabiac palem niz knightem, jak poleci jakis dobry loot to nawet jest szybciej a zabijanie nudnych minotaurow po 50 expa jakos mi sie nie usmiecha. Na dragach palowi bolce ida niewiele szybciej niz knightowi uhy - porownajcie ceny. A hity otrzymuje raz na rok ksiezycowy z gfb o ile dragonowi cos odawali.

tylko ze on mowi o zarabianiu na 10-15 levelu...a ty mu o 30 ze na dragi :P na poczatku pallkiem jest rzeczywiscie ciezko,ale po 30 levelu latwo:)

goburu
28-12-2006, 11:04
tylko ze on mowi o zarabianiu na 10-15 levelu...a ty mu o 30 ze na dragi :P na poczatku pallkiem jest rzeczywiscie ciezko,ale po 30 levelu latwo:)
Na 15 lvlu pal expi tak samo szybko jak knight i to nawet z broni. Roznica w skillu nie gra tutaj roli poniewaz respy dwarfow, rotow i innego shitu sa i tak o wiele wolniejsze niz gracz jest w stanie je wybijac. Pal podczas expienia z broni moze sobie robic arrowsy, knight nie. Na 20 lvlu obydwie profesje robia desert questa i znowu pal zyskuje przewage bo po kupienia arrowsow moze sobie z nimi pojsc na dosc mocne potwory podczas gdy knight nadal zostanie na tych soldach. Expienie knightem z uhami jest bardzo nieoplacalne na 20 lvlu kiedy to uh daje ~200 hp a pal w tym czasie w ogole nie musi sie uhac expiac szybciej od knighta lub musi co jakis czas walnac pojedyncza vite ktora kosztuje go 2 razy mniej niz uh knighta. Knight z kolei jesli expi na slabych potworach ktore nie wymagaja uhow to expi duzo wolniej od pala.

Wniosek? Palem jest ciezko w porownaniu do profesji magicznych ktore maja rozdzki ale i tak imho latwiej niz knightem ktory sie meczy na gownianych potworach pokroju minotaura. (nie lubie bic zanOObionego shitu moze dlatego jestem tak wrogo nastawiony do knighta) Tam gdzie expi knight zawsze jest masa ludzi bo sa to slabe potwory a tam gdzie expi pal zawsze jest o polowe mniej lub jeszcze lepiej bo pal expi przewaznie na potworach 100+ exp. Finito.
40? Czyli nie wyskilowałeś go. Ja zanim w ogóle zacząłem używać łuk leciałem na włóczniach do ~50. Poźniej łuk do ok ~55-60 i kusze. Beho, soldy na 40 dist.? i z kuszą? Najpierw poczytaj sobie forum - później graj paladynem i ew. mów, że Ci się coś gdzieś nie zwraca.
Na cycach expilem z 40 dista i jak robilem lootbagi to mi sie zwracalo.

Sir Energia
06-01-2007, 15:51
ja mam 37 palka i kasa się jakoś uzbierała na beho i ds ;P

Equinox
06-01-2007, 17:56
Mialem palka na iridi wyskilowalem 40 dista i 0 kasy mam. (...)
Odpiszcie.

40? Czyli nie wyskilowałeś go. Ja zanim w ogóle zacząłem używać łuk leciałem na włóczniach do ~50. Poźniej łuk do ok ~55-60 i kusze. Beho, soldy na 40 dist.? i z kuszą? Najpierw poczytaj sobie forum - później graj paladynem i ew. mów, że Ci się coś gdzieś nie zwraca.

ZdicH
13-01-2007, 18:35
no nic dziwnego ze niemasz kasy jak na 40 walisz z kuszy.. po pierwsze zeby zaczac dobrze trafiac z kuszy i idealnie z luku wyskiluj 50 dist :) ja mam 45/40 i siedze na trolach i mam 300 spearow za friko.. no moze nie bo z hunta z trolow i z kasy z trolow tyle wyciagnolem i nieczaje ludzi ktozy z malym distem chunca :D to jest smieszne pohuncilem se troche z lukiem ale mi sie to znudzilo wiec dalej skilluje wyskiluje ~55 i ide expic na dragi a jeszcze jedno mam 13 lvl i tyle nikt mi niepomaga

spider-bialystok
13-01-2007, 20:32
nieczaje ludzi ktozy z malym distem chunca :D
A ja nie rozumiem ludzi, ktorzy traca czas na trening tylko dla paru skilli wiecej. Gdy zaczynalem grac na Refugii zrobilem palkiem 20 lvl w 2 dni (dla porownania sorcem w 1 dzien ;s). Po 3h rooka poszedlem na trolle na Edron, tam wbilem ok 40 dista na 13 lvl i poszedlem z lukiem na tar tomb, na drugi dzien mialem juz 20 lvl i ok 8k z loota w tombie.
Jesli nie masz pacca to na poczatku do 35 dista meczysz trolle w Ab, potem idziesz z lukiem i strzalami do krypty w Ab lub na Ghostland, robisz lootbagi i jestes na +.

skilluje wyskiluje ~55 i ide expic na dragi
rotfl

Flisik
13-01-2007, 20:48
@goburu
Czy wszystko o czym piszesz musi się sprowadzać do knighta?

Topic
To rob strzaly i nie kupuj boltow.

Xzonixek
13-01-2007, 20:53
Biorąc pod uwage facc moge stwierdzić iż musi wytrenować chociaż 35-40+ dist aby expić. Bierzesz wtedy luk + arrows i idziesz na ghost land w carlin. Wypada sporo kasy która zwraca ci za strzaly + vikingi i inne shity.
Tak expisz do okolo 60+ dista. Wtedy idzie sie na poh lub kopalnie.

Lord Terus
13-01-2007, 23:05
Palladynem zaczyna się zarabiać na wyższym lvlu.

Bi3niaS
13-01-2007, 23:45
heh.....40 dist to za mało. Najlepiej wbij ok 55-60 dista i proboj looty z soldkow zbierać. Moim zdaniem najbardziej opłacalne. A jak nie to trolle i speary lootuj a potem na potworkach skilluj. Pozdro

Kalfados
18-01-2007, 22:09
Robię sobie 1 Palla (już miałem wszystkie profesje oprócz niego).
Myślałem ,żeby zrobić sobie skille 60/50 na summonie (GHUL MONK) a potem zacząć Expić.
Mając PACCa ppoznałem dosyc fajnego chłopaka który na 30 lvl miał skille 70/50 + 13 mlvl.

Teraz zastanawiamsię nadtym,żeby pomeczyc się do skilli 70/50 i robić sobie strzały. Uważacie ,że to dobry pomysł.
I jakie EQ na Palla na początek dwarven shield p-set dark helmet speary ,a potem ??

goburu
18-01-2007, 22:14
@up
Potem kusza zamiast tarczy i spearów, reszty eq nie warto zmieniać do 100 lvl.

ZdicH
19-01-2007, 10:51
no ja teraz mam 15 lvl i dist 50 mialem 51:P ale co tam pare dedow :) a mianowicie.. Ja zarabiam z jednego hunta ~1k (uwzględniając jeszcze bolty) czasem nawet 2 ale to jak swinki skarbonki mi wypadno ja zarabiam na ghoulach i czasem na DS na ghoust land zbieram kase i loot biore 300 boltow i szybko lvl bije i zarabiam szybko :) teraz pozbieraj kase kup kilka spearow i ich narazie na trole w AB nazbieraj kase i speary niekupuj doslownie za cala kase speary bo bedziesz potrzebowal pozniej na kamienie
a mam pytanko ile koszuje brazowy material ubrania ten ktory z ghoula wypada :) bo niewiem :)

goburu
19-01-2007, 11:32
@up
100 gp.

Bourne
19-01-2007, 12:58
Niektorzy maja racje mowiac ze pallem sie zarabia dobrze na wiekszym lvl.

Poniewaz kiedy masz juz 80 Dysta i okolo 60 lvl to na Dragach i Gsa to

przyjemnosc jest siedziec.

Nie mowie ze na mniejszych lvl sie nie oplaca, od 30 lvl chodze na pojedynczy

Resp Draga kiedy mi sie nudzi.

Jesli masz Pacca to siedz na tombach jak nie to Guardy - Solidery.

Wedlug mnie powinienes, zrobic szybko lvl na trolach i zaczoc robic

Arrowsy w tym czasie jak robisz Arrows, zaczynasz skillowac do 60.

Ja gram w ten sposob od 60 do 80 Skilla Arrowsy a 0d 80 Bolts.

Pozdrawiam.

Nietypowy
19-01-2007, 21:11
Mam pallka 33 lvl 70 dist a moje eq to : c helmet, b robe, p legi, bohy ... I sam sobie na to wszystko zarobiłem ... Ehh jescze czasami kasę pożyczam bo kumple nie mają ;] ... Myślę więc, że palladyn nieźle może kroić kasy ;). Warto robić lootbagi ! Dużo kasy z nich B) Na soldierach ładnie można zarobić i nazbierać boltów, więc później nie trzeba ich kupować gdy są potrzebne np na hunta. Palladyn rox xD ... Pzdr

Emok
19-01-2007, 23:41
-.-
Vateriel miał cały domek w kasie, czyli chyba się da ;]

Bujo77
20-01-2007, 19:10
jak Grasz Pallem To idz Se Do carlin tam Do Crypta i Skulluj se do 50/55 i potem se idz Exp Chlopcze I Z LOotuw zebraj ase .. idz na rózne qesty .. i masz Problem Z Glowy ... ! ;) :czarodziej:

Cenarius
20-01-2007, 19:24
@topic
Jeśli chodzi o kase to palem można na poczatku!! nieźle zarobić na trollach polecam Ab/Trolls Cafe niedaleko Thais/krypta w Carlin, dlatego że z trolli lecą dość czesto speary przez co nie trzeba co 10 minut latać do depo po nowe.
Później to można z spearami i skillami 50+ można latać po rotach [Venore/Fibula/Darashia-pacc], można też na larvach[pacc] z czego trening na monsterach jest cholernie upierdliwy nie tylko poprzez ciągłe podnoszenie spearów ale też, dlatego że jest 10 sekundowa blokada czyli nie polecam latać po trollach czy czy m-tam-chcesz z 1 spearem.

Bourne
23-01-2007, 13:37
jak Grasz Pallem To idz Se Do carlin tam Do Crypta i Skulluj se do 50/55 i potem se idz Exp Chlopcze I Z LOotuw zebraj ase .. idz na rózne qesty .. i masz Problem Z Glowy ... ! ;) :czarodziej:

Inteligentie - schludnie - pomyslowo napisana wypowiedz -.-

To tak jakbym napisal poradnik o sexie.

Rozbiesz sie i partnerke - zaloz prezerwatywe ( ale nie musisz) i do dziela.

... Hmm...

Pozdrawiam.

Lifter
26-01-2007, 04:07
A ja mam taki problemik. Nie wiem gdzie dobzre zarobić ale troszkę lepszym Palkiem z PACC.

36 LEvel
71 Dista.

Świat non-pvp ;p czyli nie boje sie miejsc z "PK".
I mam PACC ofc.
Potzrebuje kase na laleczki, i powiedzcie jak jest Palkiem z tym lev na Piratach?

niedozwolona
26-01-2007, 09:19
ja mam pala na 18 lvl i kasy mi nie brakuje przynajmniej na bolty i arrowsy. najpierw poszlam na gobliny ( z roka wynioslam troche kasy i 1,5k pozyczylam od kolezanki) pozniej spokojnie na roty i sie ladnie wszystko zwraca. pozniej chwila chyba do 14 lvl na dwarfach a pozniej tylko soldiery i looty (dwarven shield 100gp w kazoo, crossbow 160gp na fibuli) i wyszlam na plus. pozniej kilka fluidow i intensiv healing i ide na guardy. nie mowie ze looty po 2-3k ale zawsze wyjde na + z lootow. i jest git. mam p seta dark helmet 4k w dp i ciagle roznie i mam kase zawsze na bolty, bo arrowsy robie sama;]:cup:

dymka
26-01-2007, 10:37
A ja mam taki problemik. Nie wiem gdzie dobzre zarobić ale troszkę lepszym Palkiem z PACC.

36 LEvel
71 Dista.

Świat non-pvp ;p czyli nie boje sie miejsc z "PK".
I mam PACC ofc.
Potzrebuje kase na laleczki, i powiedzcie jak jest Palkiem z tym lev na Piratach?

Jako opcje, zawsze mozna pojsc na dworki ale tylko z lukiem-zadnej kuszy. Moze exp i nie bajeczny (myszle ze w okolicach 13k/h bedzie wpadalo) ale z kasa bedziesz na duzym + (dzieki maskam, spearam, spodniczkam z dworkow). Tylko nie schodz na poziome z pajakami i zabierz ze soba fooda (najwygodniej to grzybki,albo, zeby juz zupelnie nic nie wastowac to nabij baga mieskiem z pand, co smigaja po dzungli nad dworkami).

Lord Terus
31-01-2007, 12:38
@up

Skillowanie Paladynem więcej niż do 30 dist mija się z celem. Po prostu jedna wielka strata czasu.

michalbiel
01-02-2007, 22:43
a ja mam palla 15 lvl skill 49 38% do 50 od 43 skila poszedlem se na probe do kopalni mialem chyba 12 lvl i malenkie waste bylo ale co tam wbilem 13 lvl i 44 skill porobilem troche strzal gdzies tak z 200 oczywiscie w czasie bicia troli z broni i zdobywaniu spearow i tak wpadl 14 lvl potem troszke sie podskilowalem tymi spearami co nazbieralem podczas robienia strzal i mialem 48 dist i mysle sobie co by tu robic i wymyslilem ze pojde na fibule poszedlem na nia z 432 strzalami 864 gp to koszt ich podczas expienia oczywiscie robienie strzal po 1h skonczyly mi sie strzaly i wyszedlem z 1k bez lootbaga z 3 macami i 2 swordami bo tyle unioslem czyli zarobilem jakies 150 gp i jeszcze fajnie bo se wbilem skila i 10k na 1h tam mam i dzieki jednemu wypadowi mialem 150gp+/49skill/15lvl i zadowolenie :D

Ufocznik
02-02-2007, 01:20
Jeśli grasz swiatach pvp, i ktos postawi Ci monka to na wbicie 65 dysta, bedziesz potzrebowal +/- 15k na speary. Wbij 20lvl i idz expic na guardy, tam sie zwaraca, albo expij i rob lota na ghoust landzie za Ds'em ;)

z pskonejott.com

"Paladin to raise distance from 10, 100% to 65 at 20% blood/spark hits ≈ 25.4bp of bolts or 28h, 11m, 36s training.
1% at skill 10 ≈ 0bp of bolts or 0h, 0m, 0s training."

czyli 25 bp boltow, to jest 2000*25=50000 (50k) hitow
liczac srednio ze 1 spear wystarczy na ok. 15 hitow wychodzi ok. 3.3k spearow
a jako ze 1 kosztuje 10gp, trzeba by zaplacic za nie 33k

poprawcie mnie jesli zle policzylem

michalbiel
02-02-2007, 11:48
palem sie fajnie zarabia ale na wyzszych levelach a teraz tak jak u mnie 16 lvl ja po 1-1,5 h na rotach wyciagam 1200 gp bez lootbaga a za strzaly place z 900 wiec kasy malo ale sie zwraca ja kazdemu palowi radze tak bic lvl i skill na trolach i tak np na 11-12 lvl dla sportu z 40 skilem pojsc sobie do kopalni i zobaczyc czy sie zwroci (jak w sklepie kupisz arrowy to pewnie nie ale jak od kogos 1gp-1 strzala to sie zwroci) jak sie zwroci i bedzie w zapasie strzal za tyle gp kupionych zeby sie zwracaly to expij ciagle a jak sie nie beda zwracac to dobij ten 13 lvl i 45 skill i wtedy rob strzaly w kopalnii podczas expienia napewno dobrze na tym wyjdziesz

paco11
09-08-2010, 18:13
Moim zdaniem jak chcesz zarabiac kase jak z takimi skillami sie nawet na expa nie nadaje.. Najpierw poskilluj a potem idz expic, przy okazji kasa sama bedzie:)

Maroo17
09-08-2010, 19:37
Archeolog...