zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Projekt MUD'a

Kagome
24-12-2006, 10:44
A wiec, znalazlam kod zrodlowy servera dla MUD'a oraz edytor, ktory pozwala na edycje area, items, monsters, spells, objects, help, shops, commands itp. Kto bylby zainteresowany pomoca w budowie swiata dla tego MUD'a ?? Oczywiscie kod zrodlowy przerobil moj brat informatyk ;p na moje potrzeby i skompilowal na binarke :P.

Smetana
24-12-2006, 11:31
Ja mam pytanie, czy edytor jest konsolowy, czy taki graficzny?
Ale od razu mówię, że mi się nie chce za to brać, tylko jestem ciekawy jak to zrobiono.

Kagome
24-12-2006, 11:34
Edytor jest graficzny, ladny i przejzysty :).

Shinjix
24-12-2006, 11:35
To ma byc profesjonalny projekt, czy "hobby" (dla "znajomych", czy "ogółu")? Jesli profesjonalny, to ile jestes gotow zaplacic za stworzenie swiata dla Twoje MUDa? Czy kod źródłowy servera jest udostepniony na zasadzie open source software? Czy dla takiego MUDa masz odpowiedni server? Czy masz pomysly na kampanie reklamowa? Czy grafiki tez wchodza w gre i ile jestes w stanie zaoferowac grafikowi?

Kagome
24-12-2006, 11:39
Ten MUD ma byc bardziej taki dla ogolu. Mam odpowiedni server. Kod mojego servera nie bedzie udostepniony w tej fazie. Poprostu, mialam takie mazenie zrobic wlasnego MUDA, na ktorym ktos bedzie gral i cieszyl sie z gry. :). Moze w przyszlosci, jezli projekt bedzie sie cieszyl przychylnoscia graczy, to wkoncu zamieni sie on w profesjonalny projekt.

Shinjix
24-12-2006, 11:42
Ten MUD ma byc bardziej taki dla ogolu. Mam odpowiedni server. Kod mojego servera nie bedzie udostepniony w tej fazie. Poprostu, mialam takie mazenie zrobic wlasnego MUDA, na ktorym ktos bedzie gral i cieszyl sie z gry. :)

Dla sprecyzowania dodam, ze moj kumpel robi MUDa podobnego do "Legendy Zielonego Smoka" i juz go robi pol roku. Chyba zaniechal. To nie takie latwe, ale zycze Ci powodzenia.

Kagome
24-12-2006, 11:46
Ehh dlatego szukam osob ktore moglyby, nie zrobic caly swiat, ale jakas lokacje czy cos w tym stylu. Mozecie pisac w tym temacie swoje pomysly. Albo pomysly na potwory itd.

Smetana
24-12-2006, 11:47
@upup
A pisał od zera kod, czy miał gotowy edytor, kod servera itp.? IMHO nawet jak się ma już kod to strasznie żmudna robota.

@down
To do Shinjixa była ;).

Kagome
24-12-2006, 11:48
Mial juz kod, ale dosc sporo go zmodyfikowal, dla moich potrzeb. Gre bede robila na podstawie swiata Tibi. Of Course wszystko nie to samo.