Pokaż pełną wersje : Testowanie Nowej Kuszy! - arbalest
Każdy palek powinien to dokładnie obejrzeć, innym też by nie zaszkodziło
Test na D-lair w Edron również z infernal bolts
http://tibicams.tibianetwork.net/en/movies/show/15834
Kręci 202rp z 103 dist'a
Impalable
24-12-2006, 11:42
Nawet, warto zciagnac.
Michau_Druid
24-12-2006, 11:44
i spoko loocik :D
viper555
24-12-2006, 11:47
heh przydal by sie filmik jak on bije ze zwyklej kuszy w te dragi by bylo wtedy widac róznice ;p
Lukasz(R)
24-12-2006, 11:49
ladne hity wchodza pozatym czestotliwosc blood hitow ... ehhh poprostu swietna tylko szkoda ze knighci dostali tylko 2 reczne bronie :/
Cudo ta kusza xP
I loocik też ciekawy.
Fajna ta kusza :P
Ładny loot poleciał xD
Fajney nawet wygląd ma ta kusza, film czysty
..::QRAS::..
24-12-2006, 12:18
koles powiedzial ze czesto zdarzaja sie hity 130+ z nowej kuszy ;]
Tak na oko to ta kusza ma podrasowaną częstotliwość trafiania hitów powyżej 100, ale przy discie 103 to i ze zwyklej kuszy da rade wyciagnac takie hity, tylko troche zadziej.
Co do tych infernal bolts - raczej dla zabawy. Ani nie super mocne, ani slabe. Dodatkowo mozna je zdobyc zamieniajac soul orby u cyklopa (1 orb - 1 bolt).
@up
1 "soul" orb = 2 infernal bolty
koles powiedzial ze czesto zdarzaja sie hity 130+ z nowej kuszy ;]
"quite many" to nie jest przypadkiem "mało"?
ladne hity wchodza pozatym czestotliwosc blood hitow ... ehhh poprostu swietna tylko szkoda ze knighci dostali tylko 2 reczne bronie :/
I szkoda ze tylko sword i club... axe tez by mogli dac :<
@Tedunio
Expiles juz z Avengerem? Lepszy niz SoV?
up
Zgadzam sie że można większe hity ale...on takie hity walił na defensie więc... :)
@up
skąd wiesz jak bił :P
To że miał Def to ustawienia twojego Klienta, a nie jego :P
Ja i tak czekam na Filmik Bema ;D Przynajmniej bedzie śmiesznie ;p
Tiases'Master
24-12-2006, 13:05
...on takie hity walił na defensie więc...
Czy wy ludzie już udajecie X(
@Topic: Filmik spoko, co do Knighta to się zgadzam, że powinni dać coś z Axe. Także fajny ma ten nowy Backpack.
Gracz Tibijski
24-12-2006, 13:19
Fajna zabawka , napewno przyda się paladynom jakieś dodatkowe wzmocnienie.
nawet spoko film, ale te infernale nie zrobily na mnie duzego wrazenia.
nic nadzwyczajnego ta kusza
Powiedzcie jakie są obrażenia z tej kuszy bo mi tibia cam nie działa i nie mam jak oglądnąć.
Pff nic specialnego, liczylem na wiecej:) no ale coz pallek dalej zostaje w tyle:)
Anvortis
24-12-2006, 14:06
Myslalem, ze hity beda cos kolo 200. Mit o celnosci kuszy "zawsze trafia" zostal obalony ^.-
@@@@UP iles tam do gory :]
Chcialbym zauwazyc, ze ten club i sword maja 50 ataku oraz sa 2-reczne, a wy chcecie zeby axa jeszcze dali skoro istnieje SCA, ktore ma 50 ATK i jest jedno-reczne ? !!! Ironia plix -.- ....
Sir Night Master
24-12-2006, 14:07
@up byłeś szybszy ;p
@Tedunio
Expiles juz z Avengerem? Lepszy niz SoV?
porównaj sobie SCA z z tym Avengerem... błagam brazole szybciej pomyślą dlaczego niema Axa jako nagrode...
Co do tej kuszy to taka sobie powinni zrobić ja troche lepszą bo nie zachwyca aż tak, ale gz za wykonanie questa.
Always hunted
24-12-2006, 14:24
Świetna kusza! Często wpadają hity 130+, nawet koleś był tym lekko zdziwiony..
"quite many" = "całkiem dużo"
I loocik też fajny
ehh nic specjalnego, myślałem że to będzie coś lepszego, loocik fajny :D
Sir Radzio Angelus
24-12-2006, 15:41
Ale on ma 202 lvl i 103 dist, więc nie ma się czym podniecać, arbalest jest troche silniejsza, ale nie tak celna tak mówią ;)
Ja tam zadnej róznicy nie widze; -P.
lipnie : |
mozna prosic ss'ki bo jeszcze nie mam nowego tibicama
ok plx chyba to nic trudnego :)
on takie hity walił na defensie więc...
Tak! Tak!
Ty nasz mędrcu, ktory mial ustawione w swoim kliencie full def.
Ty nasz wielki wybawco, ty nasz wielki panie, ktory uświadomil nam ze hity 150+ robi sie na full def.
O tak! Chwalmy twoje imie.
@up
Trudno wejsc na strone TibiCam i sciagnac mda ktore zajmuje ~200kb..
NeonEvang
24-12-2006, 17:42
Dla mnie to nic specjalnego.Nie widac że coś lepsza od zwykłej.
A tak wogóle z kogo ona wypada?
A jak jest w sklepie to ile kosztuje?
Maxkucek
24-12-2006, 17:47
hehehh n/c;(
ShadowSSJ2
24-12-2006, 17:51
PoI Quest plx?
@topic
Ja tam nie widze w tym nic specjalnego, moze ona daje luck, patrzac na loocik xD.
NeonEvang
24-12-2006, 17:53
No może i, bo locik dopisał :D
Ani hity ani wyglad nie sa tak rewelacyjne jak muwili ;/;(
IceMaster :)
24-12-2006, 18:45
Lipa, ta kusza to może rare ale nie widze dużej różnicy btw hity są smieszne z tych infernal bolts
Dark Saian
24-12-2006, 18:49
Ehh mam ten sam skill (a nawet 1+) i dla mnie to nie ma roznicy ;p. Chyba ze ta kusza to jakis fart loot przynosi o.0 Ale nie licze...
Jakbym zobaczyl hita za 200+ to moglbym powiedziec normalnie owned... ale tak to tylko ona ladnie wyglada... Moze mial pecha i tak poprostu mu ciskaly slabiej te bolty.. czasem tak jest.
No dobra koniec bo sie rozpisuje znow.
Best hit był chyba 196? Dołóżcie do tego ( mowie do ownerów tych kusz) nowe bolty, zobaczymy jak sie hituje ;]
Wracam do karpika:p
nie znam strony ;/
poda ktos strone z plikiem mda do tibicama 7.9 ??
plx
Best hit był chyba 196? Dołóżcie do tego ( mowie do ownerów tych kusz) nowe bolty, zobaczymy jak sie hituje ;]
Wracam do karpika:p
Ten hit wszedl wlasnie z nowego bolta (infernal) :P
Native16
24-12-2006, 20:15
lol ale lipa nie widac roznicy
Tentotrix
24-12-2006, 21:53
lol...co wy sie czepiacie infernal bolts?on walil testowal je na dl-u,który ma znacznie wieksza obrone od draga...dajcie film jakiegos najta,nawet se sovem czy innym sc'a,który walnie w dla za 200+ -.-
Baartoss
24-12-2006, 21:59
Fajny filmik, szczególnie dla pallów ;P
lol...co wy sie czepiacie infernal bolts?on walil testowal je na dl-u,który ma znacznie wieksza obrone od draga...dajcie film jakiegos najta,nawet se sovem czy innym sc'a,który walnie w dla za 200+ -.-
Prosze bardzo: Hit moj z z SCA skill 87 (axe ring)
http://img187.imageshack.us/img187/7751/hitfz8.jpg
Master'Fredo
24-12-2006, 22:31
kaszana! ;/
myslalem ze beda hity 200+ a tu lipa ostra ;/
Lukaszek13
24-12-2006, 23:10
a ja mam pytanie koles tam mial jakies czerwone bolty sa to jakby lepsze bolty ?
bo zauwazylem ze z nowej kuszy moze szczelac z normal bolt i z tych czerwonoch niech ktos powie cos o tych new boltach
lol ... widze ze sie podniecają osoby ktore nie maja hlvl palkow ...
imho z moim 99 skilla wyskoczylem z nowa kusza na dwa 2 godzinne hunty na dle PoI wnioski = ... ?
ze stara kusza 1:45h na dlach = 200k exp
z nowa kusza 1:45h na dlach = 210k exp
szajs ^.~ brak roznicy w hitach , moze srednie hity troche wyzsze , ale wychodzi na jedno przy dlugich huntach ... 1sq wiecej zasiegu ... hmmm nie robi mnie to ...
no ale i tak wezme kusze jak skoncze PoI ... w koncu coś dla palków a nie same siekiery i miecze
Obiektywista
24-12-2006, 23:28
Ani hity ani wyglad nie sa tak rewelacyjne jak muwili ;/;(
Mam nadzieje , że rodzice ci kupili słownik pod choinke ;] ? A co do filmu to mogli się bardziej postarać cipy z tą kuszą. ;]
Knight Patryk
25-12-2006, 00:26
axe?znowu?Jest juz SCA... dobry atk 1 reczna
Tiases'Master
25-12-2006, 00:45
porównaj sobie SCA z z tym Avengerem... błagam brazole szybciej pomyślą dlaczego niema Axa jako nagrode...
Tak, tylko, że takie "Brazole" jednak lepiej myślą od Ciebie, ponieważ jak byś nie zauważył to Swordy posiadają Ice Rapier, a wiec jednak coś by mogli dać do Axe. Chociaż 2-Ręcznego, byle by było.
Juziu II
25-12-2006, 00:49
hehe dobre ;)
ta kusza na non-pvp to tylko ozdoba, zwykla kusza tez robil takie dmg - wystraczy obejrzec inne jego filmiki, a to ze napisal ze quite many 130+ - coz, chcial pochwalic ze jest to cos warte- bo tak naprawde, nie jest. Jeden jedyny hit z infernal bolt 195 - wow?
Ta kusza jest git przy pvp... wtedy naprawde sie przydaje ;)
A swoja droga to lipa, bo teraz co, kusza troche warta... wiec palek z aol? xD
Drzamich
25-12-2006, 11:44
Kusza super.
Hity piękne.
Locik wypasiony.
Miał koleś szczęście.
A w ogóle to od dragów żadnych hitów nie dostawał.
Obiektywista
25-12-2006, 11:53
Tak, tylko, że takie "Brazole" jednak lepiej myślą od Ciebie, ponieważ jak byś nie zauważył to Swordy posiadają Ice Rapier, a wiec jednak coś by mogli dać do Axe. Chociaż 2-Ręcznego, byle by było.
Ta..... w końcu ice rapier to taki dobry miecz i niepowtarzalny , że jednak cipy powinny jakąś siekierke stworzyć?
WoW 8o Kolejny spoko filmik. Fajnie ze ktos nakreca takie cos ;] przydało by się gdyby ktoś nakręcił filmik z DOJSCIEM od qesta ;] Pozdro :D
ShadowSSJ2
29-12-2006, 15:59
WoW 8o Kolejny spoko filmik. Fajnie ze ktos nakreca takie cos ;] przydało by się gdyby ktoś nakręcił filmik z DOJSCIEM od qesta ;] Pozdro :D
Toć jest.
...
Fpitolony w sprawe
29-12-2006, 16:10
Sam arbalest ladnie wypadl, widac ze wiecej hitow wchodzi, ale te infernal bolty rzeczywiscie jakies slabe takie... myslalem ze beda znacznie silniejsze od zwyklych...
@down
shield nie leci XD
a mms ma 37 defa :>
Pin'gwin
29-12-2006, 16:23
Co z tego jakby revenger był jednoręczny? on ma 36defa, a mms 33 więc to nie robi różnicy┐┐
Michalusik
29-12-2006, 16:40
No tak, kusza może niezła, ale gadacie, że niczym się nie różni.
A więc:
1. Z nowej kuszy mogą latać wszystkie zwykłe bolty i infernal a power bolty?
2. Ładniej wygląda,
3. Czy hit z PB jest "lepszy" od hita z IB?
4. Niech ktos ztestuje punkt 1 i 2 ;p,
5. Coś mi się wydaję, że daje szczęście: najpierw serpent później rh i prawie dragi go nie hitały O_o... (Gdyby nie miał szczęścia codziennie to by nie pisał do kumpli o dropniętym rh ;))
To tylko moje zdanie, nie musi być prawdziwe ;).
Pozdrawiam
Michalusik
Rozwieje wasze mżonki.
Dzisiaj w nocy na Guardii ukonczylismy PoI quest, pare paladynow wybralo arbalest i zabralo sie do testowania.
Na poczatek kolega zapolowal na smoki normalna kusza zdobywajac 90k exp na 2000 bolts, nastepnie uzywal arbalest i znowu zdobyl 90k exp na 2000 bolts.
Ja poszedlem na bone beasty i wystrzeliwujac 1600 beltow uzyskalem 75k exp zarowno normalna kusza jak i arbalest'em.
Rownie czesto zdarzaja sie "missy", wpadaja belty po 0-50dmg, max dmg nie rowniez nie ulegl zmianie.
16:47 You see an arbalest.
It weighs 95.00 oz.
It is a bit heavy due to the iron mounting, but very precise.
"a bit heavy" to raczej malo powiedziane. Wartosc kuszy zmusza do uzywania AoLa...
Jedynym plusem jest zwiekszony zasieg w poziomie o 1 kratke, co oznacza zwiekszony zasieg o okolo 18%. Moze dodam tylko, iz bodajze 2 updaty temu zwykla kusza miala zasieg lepszy niz obecna arbalest, ale cipsoft zdecydowal ze trzeba go zmniejszyc o 2 kratki.
Moim zdaniem ta kusza to kpina.
nieweglos
29-12-2006, 17:04
K E Y L O G G E R ! ! !
AntiVir
Found nothing
ArcaVir
Found nothing
Avast
Found nothing
AVG Antivirus
Found nothing
BitDefender
Found BehavesLike:Trojan.ShellStartup (probable variant)
ClamAV
Found nothing
Dr.Web
Found nothing
F-Prot Antivirus
Found nothing
F-Secure Anti-Virus
Found nothing
Fortinet
Found nothing
Kaspersky Anti-Virus
Found nothing
NOD32
Found nothing
Norman Virus Control
Found nothing
VirusBuster
Found nothing
VBA32
Found nothing
K E Y L O G G E R ! ! !
AntiVir
Found nothing
ArcaVir
Found nothing
Avast
Found nothing
AVG Antivirus
Found nothing
BitDefender
Found BehavesLike:Trojan.ShellStartup (probable variant)
ClamAV
Found nothing
Dr.Web
Found nothing
F-Prot Antivirus
Found nothing
F-Secure Anti-Virus
Found nothing
Fortinet
Found nothing
Kaspersky Anti-Virus
Found nothing
NOD32
Found nothing
Norman Virus Control
Found nothing
VirusBuster
Found nothing
VBA32
Found nothing
wyjdz :/....
Always hunted
29-12-2006, 19:37
Ignorujecie nieweglosa~, on w każdym temacie pisze identyczny post...
Ludzie nie bądzcie smieszni <hahaha> Z tej kuszy wchodza identyczne hity jak ze zwyklej ... wchodzą duze bo ma dobry dyst. Koles sam niewiedzial do czego ona sluzy chyba ... Ona poprostu ma wiekszy zasieg a nie wieszy atk.A co do infernal bolts to sa one jakies gówniaste soba testowalem to tez slabe hity.Wedlug mnie p-bolty rox :)
R0y@l...
03-01-2007, 19:19
Słabiej jest niż się spodziewałem po tej kuszy, mogły by być te hity za 200+ w draga częściej albo coś, jeżeli tylko powiększa zasięg to raczej niewarto się katować na PoI Queście dla tego... ;P
Dmg raczej sie nie zmienia, sam zasieg moze i daje sporo ale spodziewalem sie czegos lepszego. <zawiedzony> =(
Lukaszek13
03-01-2007, 22:24
jak to kur. zawiedziony. a infernal bolty ? glownie chodzi o inf bolty ze z ta kusz a wlaza po 200+ zobacz temat ze zdjeciami z novy koles za 222 targa hity prawie ciagle
Super kusza koleś ma farta do loota zabił 2 dragi serpent sword zabil 1 dl i rh ;D
asdfghjkl
07-01-2007, 19:24
Niezle ladne hity:cup:
Alcoholic
07-01-2007, 19:31
fajna ta nowa kusza :) tylko szkoda ze juz nie gram pallem...
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.