Pokaż pełną wersje : Blue Robe czy Crown Armor?
Blue Robe czy Crown Armor?
No właśnie, te pytanie już od dłuższego czasu sobię zadaję.
Na Elysi (tam właśnie gram):
- Blue Robe idze za ok. 20k
- Crown Armor idzie za ok. 15k
Właściwości (dla tych którzy nie znają :P):
- Blue Robe ma 11 defa i waży 22 oz.
- zaś Crown Armor ma 13 defa lecz waży 99 oz.
No i oczywiście bym zapomniał dodać, że jestem sorcererem ;]
Plax pomocy!
Co mi proponujecie?
spike_sword
24-12-2006, 22:38
Moim zdaniem zależy to od lvl jeśli większy to blue robe, jeśli mniejszy crown
Blue Robe czy Crown Armor?
No właśnie, te pytanie już od dłuższego czasu sobię zadaję.
- Crown Armor idzie za ok. 15k
Właściwości (dla tych którzy nie znają :P):
- Blue Robe ma 11 defa i waży 22 oz.
- zaś Crown Armor ma 13 defa lecz waży 99 oz.
No i oczywiście bym zapomniał dodać, że jestem sorcererem ;]
Plax pomocy!
Co mi proponujecie?
Sorc/pall/druid potrzebują mase capa to b-robe, knight ma jego troche dużo to se morze nosić c-armor.
Oczywiście Blue Robe c-armor i tak ci sie nie sprzyda bo uciekasz prawda? no chyba ze blokujesz zerki sorcem to wtedy oczywiscie c armor:D
Strasznie Drogie to BLue Robe u was lazi na Securze to juz za 13k mozna kupić... Oczywiscie CI polecam Blue Robie bo Ochrona jest porównywalna a dzieki blue robie masz dodatkowe 80 cap. dzieki ktoremu mozesz np. zabraś z zabitego necro pare par bohów a przy crownie albo cos wyrzucisz albo niestety bloker zabierze xD Osobiscie mam blue robe chociarz narazie jej nie nosze ;)
no chyba ze blokujesz zerki sorcem to wtedy oczywiscie c armor:D
No tak!1111 Będzie otrzymywać hity mniejsze o 1-1,8 hp!111 Faktycznie!111
Michau_Druid
24-12-2006, 23:06
A tak zeby nie robic nowego tematu ;]
Co z reszta eq mam do dyspozycji 120k 40 lev jestem druid
teraz nosze blue robe plate legi leather bootsy crown helma i crown shield
wystarczy takie eq czy zmeniac nie mam pacc
A tak zeby nie robic nowego tematu ;]
Co z reszta eq mam do dyspozycji 120k 40 lev jestem druid
teraz nosze blue robe plate legi leather bootsy crown helma i crown shield
wystarczy takie eq czy zmeniac nie mam pacc
Wymień leather bootsy na BoHy i Crown Helmet na Cruza...Powinno wystarczyc ;]
@topic
Był obszerny temat na parę stron co lepsze, więc wystarczy tylko poszukać.
IMO Blue Robe
@Michau_Druid
Kup bohy
Dla sorcka to tylko b-robe, crown to strata kasy, a b-robe zmienisz dopiero na e-plate
b-robe ale na elysi są ceny mniejsze chyba tak mnie sie zdaje..
Uważam że only Blue Robe... Sorc potrzebuje cap by udzwignać: runy, manasy itp. Poza tym Sorc nie potrzebuje dobrej zbroi ze względu na to iż atakuje z dystansu.
Articuno
25-12-2006, 00:09
zdecydowanie b robe! to tylko 2 arma różnicy, ale aż 100 capa. Reszte powiedzieli, up users :P
WESOLYCH SWIAT!
Polecam Blue Robe sam narazie nosze i nie zamierzam jej zmieniac dopuki nie uzbieram kasy na Magic Plate ;]
Pan Goner
25-12-2006, 14:44
Polecam Blue Robe sam narazie nosze i nie zamierzam jej zmieniac dopuki nie uzbieram kasy na Magic Plate ;]
huh czy ja wiem ? potem odpisze bo musze leciec
Pan Goner
26-12-2006, 16:31
jak dla mnie do 40 lvla b robe potem mozesz c armor ale i tak zawsze jak mialem sorcow po 50lvle~latalem z b robe,c legi,bohy meduska i crus helemt :) to jest chyba najbardziej optymalne eq? no moze vamp by sie przydal ale czy az tak ?
topic:
jak jestes high levlem to jak chcesz kup sobie c armor ale ja polecam b robe :P zwlaszcza teraz gdy sa najazdy na miasta tych grych clan goblinow i wypadaja z nich te bagi ktre waza 80 oz. jeden a u mnei na calemrze kosztuje jeden ~500 gp
(ale sie rospisalem?8o )
Dla sorcka to tylko b-robe, crown to strata kasy, a b-robe zmienisz dopiero na e-plate
e-plate? po co? znam paru driudow, sorcow ktorzy maja dosyc duze lvl a tego nie nosza czemu? za ciezkie :baby:
ElPrzemeQ
26-12-2006, 16:52
Narazie to ja zdecydowanie Blue Robe polecam, ze względu na jej lekkość. Po 35 lvl kupić coś lepszego :D.
nock keciron
26-12-2006, 16:58
Moim zdaniem c-armor przydatny byl niegdys, gdy sorc/druid musieli expic z w-hammerem na rotach lub larvach... teraz, przy wandach noszenie tego armora przez sorka to strata capa :) sam mialem c-arma i b-robe, a jakos nie widzialem znaczaco duzej różnicy w obrazeniach zadawanych mi podczas expienia na tombach...
.
@edit: moim zdaniem: b robe do ~80-100 lvl, pozniej mozna chodzic w czym sie chce :) ale i tak ta niebieska szmata (:)) jest najczesciej uzywana z powodu wysokiego stosunku arm/cap.
tomektrz
26-12-2006, 18:08
Blue Robe zdecydowanie. Więcej capa = więcej loota zabierzesz = masz więcej kasy. Na silne potwory i tak będziesz chodził z blokerem/uciekał przed nimi.
ee u mnie na servie blue robe chodzi po 35k wiec zeby je miec trzeba miec troche kasy osobiscie bym wybral blure robe ktore sam nosze
Blue Rob Lub Crown Armor Pytasz Sie Ktoro Wybrac Zalezy Dla Jakiej PROFESJI Blue Rob Dla Sorca , Druta i Palla a Crown Armor To Dla Knightow
ElPrzemeQ
19-01-2007, 23:14
Oczywiście, że dla Maga tylko Blue Robe (podobnie przedstawia się sytuacja z Palladynem i Druidem). Profesje te mają mało capa a muszę mieć go troche, żeby dźwigać te masy runek, z którymi przyjdzie nam się zmierzyć na wyższych lvl'ach. Zwłaszcza, że rozbierzność cenowa nie jest zbyt duża lepiej dołożyć te kilka k i kupić sobie b robe... Takie jest moje zdanie...
[QUOTE=BatonB;1148746]
- Crown Armor idzie za ok. 15kQUOTE]
tak tanio tam jesT?
^^EVIL_JARO^^
20-01-2007, 14:01
@Up
Na Harmonii b robe, i c arm chodzą praktycznie po 13k ;)
@topic
Wybierz B robe bo lżejszy i nawet fajnie wygląda ^^
Zalezy jaka Jestes profesja .. Dla Sorca to nie pytanie :) Dla Sorca to Oczywscie ze B-robe . ;)B)
Diego'Odin
20-01-2007, 22:48
Dla sorca/druta facc blue robe (więcej runek uniesiesz np. hmm)
jw. pacc crown amor (widoczna różnica w hitach szczególnie gdy lejemy z visa)
Lukas Hiper
20-01-2007, 22:55
Blue robe (secura 13k~) najlepsze dla : sorc, drut, pall
Crown armor ( secura 12k~)najlepsze dla: Knight
Adow Adan
20-01-2007, 23:00
U nas na honerze b.trudno jest o b.robe ale bardzie sie opyla.
B-Robe(Honera-30~k)
C-Arm(Honera-18~k)
Ps. Kumpel sork chodzi w c-arm bo go nie stac na b.robe.(29 lvl)
... Na Elysi... z tego co wiem xD... (bo sam zbieram na b robe xD)...
B. Robe- 15-17 k :cup:
C. Armor- 12 k
Edit... nie odpowiedzialem na pytanie xD... zdecydowanie B. Robe oczywiscie...
Krwioplaczasty
21-01-2007, 00:27
sorcowi/drutowi niepotrzebny jest arm potrzbny jest def i cap wienc oczywiscie b robe i kupowac lepsze i lzejsze tarcze
Fred Druid of Pacera
22-01-2007, 14:55
Żeby nie robić nowego tematu, to co lepsze dla druida:
Blue robe czy Golden Armor?
Blue robe-18k Golden Armor-45k (Pacera)
Jak wychodze z hunta to mi rzadko 0 capa zostaje a nosze na razie noble armor, bo szkoda mi jakoś tych 18k na Blue Robe jak mi sie i tak obrona nie powiększy.
A jeszcze 2 pytanie co by sie bardziej opłacało kupić z tych dwóch jakby one tyle samo kasy kosztowały?
dzieki C-arm bedziesz otrzymywac obrazenia fizyczne zmniejszone o 1-1,8pkt, a dzieki b-robe zaoszczedzisz 77pkt. cap
wybierz co ci bardziej pasuje
Moim zdaniem zależy to od lvl jeśli większy to blue robe, jeśli mniejszy crown
Właśnie że na odwrót na miejszym lvl masz mniej capa więc należy kupić b robe później dopiero na większym lvl można przejść na lepszy arm ale w sumie można także do kkońca jechać na b robe.
No przeciez Ty masz uciekac przed potworami, a nie je bloczyc. A zeby moc dluzej uciekac potrzebujesz wiekszej ilosci run co zapewni tylko Blue Robe, mam druid'a na 60lvl, a wierz mi - szybko mojego Blue Roba nie zamienie =]
Taaa, no veri lodżik! Zwlaszcza jak sam autor mowi ze Blue Robie jest o 5k drozsze...
dinrakit
29-01-2007, 12:04
Oczywiscie ze lepiej nosic niebieska linę (blue rope) poniewaz wazy mniej cap
Oczywiscie ze lepiej nosic niebieska linę (blue rope) poniewaz wazy mniej cap
Niebieską linę.:D O lol ^^ po pierwsze nie roPe tylko roBe.
Blue robe to niebieska peleryna
@topic
Ja bym wybrał b-robe.
Moim zdanie Ble Robe ... Znaczy zalezy od lvl jak wiekszy to blue robe jak miejszy to crown :D
Moim zdanie Ble Robe ... Znaczy zalezy od lvl jak wiekszy to blue robe jak miejszy to crown :D
Chyba na odwrót xD
,,Ble robe" waży mniej a na niższym levelu masz mniej Cap, więc jeśli masz Crown armor to masz mnie capa niż z ,,Ble robe"
@topic:
Blue Robe
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.