zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Steel Boots czy BoH?

durel
25-12-2006, 19:23
mam pytanie, co sie bardziej i kiedy oplaca kupic? Bohy czy steel bootsy (cena na moim serwie jest praktycznie taka sama)
no i kiedy to kupic?
zalozmy ze mam k seta, vampirke, f axe, d lance, wh, 30 lvl i 70/70 - co wtedy kupic? Boh czy sb?
albo kiedy sie bardziej oplaca.
Prsoze o sugestie oraz jezeli uwazacie ze moze lepiej kupic g arma, ktory jest niewiele drozszy! (ok 5 k)

Frapper
25-12-2006, 19:26
BOH na 35+ i na ef.

durel
25-12-2006, 19:29
@up:
starczy k set + d lance (no i te bohy) zeby na ef expic? no i jakie ew skille? 70/70 starcza? i czy chdozic po all pietrach czy tylko na powierzchni i po murach. ile uh pojdzie?

to tak zey nie robic nowego topicu ;p

Mozo
25-12-2006, 19:30
Napisz nam gdzie expujesz

Royt
25-12-2006, 19:34
Ja bym chodził w boh ale jak masz dużo kasy to np.na blokowanie steel na exp bohy.

durel
25-12-2006, 19:37
2up: look na moj profil ;p wiec sie domysl ;p
narazie jestem w trakcjie skillowania, ale chcialbym juz wiedziec co i kiedy mam kupic na przyszlosc (tak robilem poprzednik knightem), dzieki temu nie wydaje kasy w bloto, tylko kupowac to co trzeba i sie przyda. wiec napisalem temat juz teraz.. ;p

Goldzio
25-12-2006, 19:47
Boh bo po co Ci sb ? Co bedziesz blokal ?

Frapper
25-12-2006, 19:48
35 lvl, 65/65+ i robilem 30-35k exp/h bijac poziomy 0 i +1. Pare uh, 2-4 plecaki manasow(boost do mlvl, koszt przyblizony).

Kurczakos
25-12-2006, 19:52
W sumie boh jakbys expil na ef tam trzeba jak najszybciej doganiac scouty itp. ale za to w boh jak pojdziesz na guardy to bedziesz duuuzo mocniej dostawal niz bys byl w steel bootsach, wiec sam musisz wybrac, to zalezy od twojego miejsca expa.
cYa

Frapper
25-12-2006, 21:27
up@ kto zdrowy chodzi knightem na guardy?

gavreonien
25-12-2006, 21:57
Frapciu ja wiem kto zdrowy chodzi na guardy knajtem :D Chyba wszystko juz wyjasnione ;)

A my widzimy sie na guardach :P

Elesar Inferno
25-12-2006, 22:02
Jesli jestes knightem zdecydowanie steel botsy to moje zdanie

gavreonien
25-12-2006, 22:50
Ale na tym lvlu? Co on bedzie teraz blokowal? Zdecydowanie BoH'y i wara na EF

d4rqu
27-12-2006, 20:29
gavreonien wbijsz skille 85/85 i expisz na guardach bez waste:D pzd=]

TehRegent
28-12-2006, 09:54
Dzizys...

Guardy od kilku up'ów są kompletnie nieopłacalne dla knighta!

xPita
28-12-2006, 10:07
wbijaj BoHy... moze jak wbijesz troche lvli up to sb se kupisz i bedziesz wymiatal na czyms porzadniejszym

Goku_Sayian
28-12-2006, 10:14
co do tych guardów ^^ to fakt lepiej na nie chodzic palem, sorcem/drutem, mniejsze straty i to znacznie, bo uhy wcale prawie nie schodza, tylko mana na rozdzke no i kasa na strzaly/bolty. ale znam knightow ktorzy expia na guardach, przy dobrych skillach nawet wychodza na plus, ale nie jest to taki fajny zysk jak kiedys no i jak teraz palem/sorcem/drutem :P
@topic: tak jak juz to powiedzieli, głownie zalezy od miejsca, bohy sie sprzydaja gdy walczysz na mobach ktore wala z dista, czyli na elf fortress, bo musisz je szybko gonic, a steel bootsy jak bijesz sie z czyms co Cie goni i leje, ale szczerze mowiac, wybral bym bohy, SB sprzydaja sie tylko na guardach szczerze mowiac, bo tak: na gorszych potworach wiadomo poradzisz sobie bez SB, a na lepszych to juz roznicy nie ma, na takim dragu, jak nie umisz blokowac to ci gówno dadza te SB bo jak Cie walnie drag z flame to bedą jaja ^^ lepiej bohy zeby mozna bylo szybciej manewrowac miedzy dragiem/ami ^^ no i juz nie trzeba mowic o calej reszcie korzysci plynacych z posiadania bohow, jestes szybszy, czyli latwiej uciec przez PK, jak kogo bedziesz gonil to kolo bedzie mial trudniej uciec ^^ szybciej w ogole sie przemieszczasz, coz ale decyzja nalezy do Ciebie, ja bym wybral bohy :P

Marvik
28-12-2006, 17:50
Jestes knightem wiec dla ciebie wazniejsza jest obrona a nie szybkosc:baby: .

DziubSs
28-12-2006, 18:34
Ja bym chodził w boh ale jak masz dużo kasy to np.na blokowanie steel na exp bohy.

Ja też tak Radze x)

M.M
28-12-2006, 18:43
Różnica w hitach od monsterków w SB bedzie niewielka ale w Boh latasz jak byś miał 20 lvli więcej.:)

goburu
28-12-2006, 20:52
Zdecydowanie bohy, znacznie szybciej sie w nich expi i oplacalniej niz sb bo potwory krocej bija, no i do tego jeszcze sa o niebo tansze (na moim serwerze bohy 50k a sb 100k a 50k to jest prawie 17 bp uh gratis) Steel sa lepsze od bohow chyba tylko do blokowania, na exp zawsze lepiej miec bohy na sobie. W ogole steel polecam kupic dopiero na 70-80 lvl czyli od momentu kiedy sie zaczyna blokowac na powaznie demony bo na demach sie te kilka arm przyda.

Marvik
28-12-2006, 22:03
@Goburu:
Przecież knight nie tylko blokuje demki.Jest dużo innych potworów które blokuje.X(

Ja wogóle podtrzymuje decyzje że tylko SB.Np PK cie przylapie, zejdziesz do jakis mocnych stworków...

Dweron Abyth
28-12-2006, 22:58
1 arma = -1dmg
3 arma = -3dmg
Kupując steel bootsy bedziesz obrywał tylko o 3 mniej niż w bohach... Czyli nie jest to jakaś wielka róznica... Szczerze ci radze kupic bohy, wyobraź sobie takiego huntera/mino mage/mino archera czy jakieś inne scierwo walące z magi czy strzał tu sie liczy szybkość im szybciej zabijesz tym mniej hp stracisz. Nawet gdybyś miał 10000 Arma to i tak cie nie uratuje przed potworami walącymi magią. A pozatym w bohach szybciej się przemieszczasz czyli nie tracisz tyle czasu na zbędne łażenie jak również szybciej możesz uciekać przed pk. U knighta zbroja wiele nie daje najważniejsza jest tarcza.

-=DanieL=-
28-12-2006, 23:04
Bohy, większa radocha szybciej chodząc. Lepiej się hunci na potworach które trzymają się na dystans.

Mui
28-12-2006, 23:43
1 arma = -1dmg
3 arma = -3dmg
Kupując steel bootsy bedziesz obrywał tylko o 3 mniej niż w bohach... [...]Chyba się z choinki urwałeś :)
Nie słuchaj go, głupoty gada...

fluid
29-12-2006, 00:52
@Goburu:
Ja wogóle podtrzymuje decyzje że tylko SB.Np PK cie przylapie, zejdziesz do jakis mocnych stworków...

PK na Securze ? Od kiedy to jest PVP ? :D

1 arma = -1dmg
3 arma = -3dmg

lol...

@topic

Pierw boszki potem sb :]

Fenzopi92
30-12-2006, 01:02
Boh jak najbardziej !!!!!!!!!!!!!

Te 3 Def jakie majom Steel Bootsy za duzo ci nie pomogom w przypadku jesli bendziesz chcial uciec od potwora kturemu nie dajesz rady

BOHY są bardziej uniwersalne :)

Dweron Abyth
30-12-2006, 10:00
A wy myślicie że 1 arma zmiejsza może dmg o 20 czy co ? Pograjcie troche, potestujcie i dopiero powiedźcie.
@Topic: se chodziłem wczoraj w bohach okurat na 30 lvlu nie wiele tez daje. Kup se lepszy buty gdzies na 40 lvlu

murhaja
01-01-2007, 19:57
Kupuj BOHy różnica w szybkosci nie jest oszałamiająca ale odczówa sie, natomiast te 3 defa to jest nic, na steel bootsy jeszcze przyjdzie czas:P

Explorer of Hell
01-01-2007, 21:10
BOHY! Steel Bootsy sa bardzo brzydkie :p

Vrael
01-01-2007, 23:09
Mhmmm, wiecie co mnie dziwi? To, ze gdyby byla mowa o armorach, to takie 'marne' 3 arma wiecej albo mniej byloby bardzo wazne, a jak chodzi o buty to juz nie? Moim zdaniem lepiej steel bootsy wziasc, bo mimo wszystko jakis maly procent zaoszczedzisz podczas expu. Oczywiscie wiem, ze na elf fortress bardziej pasuja bohy, ale ja knightem z reguly tam nie expie, dlatego moje zdanie jest takie a nie inne.

Marfu
02-01-2007, 08:31
1. Roznica 3 arm sporo daje. Zrobilem wczoraj doswiadczenie - zamiast w RH latalem caly wieczor po EF w Dark Helmecie (chyba to ten...), w kazdym razie arm. 6 a nie 9. Roznica - olbrzymia!!

2. Ale... Ja proponuje (a ekspie na EF od dawna, jako knight) kupic BoH - na EF szybko zarobisz na steel boots. :-) A roznice w szybkosci zauwazysz.

Shargen
03-01-2007, 20:54
Najlepiej to kupic BOHy i Stell boots w boh expisz w stell'ach blokujesz:]

thewojtek
05-01-2007, 11:32
up@ kto zdrowy chodzi knightem na guardy?

rotfl
tak tak kazdy ktory hunci guardy najtem jest kretynem, omg wyjdz i nie wracaj

Guardy nadal sa dosc oplacalne dla najta (nie mowie tu o 30 lv), dobry exp, kaska, loot wiec nie wiem jaki problem macie? ;o oczywiscie jezeli ktos nie umie expic i zawsze waste robi to nie moje wina;o (tak tak widzialem 120 najta bijacego guardy, zamiast bic max 2, stawal tak ze go 4-5 nawet trzaskalo;o)

@Topic

Jezeli EF to boszki;)

Princes
07-01-2007, 11:02
Guardy dla mnie to strata czasu, wybijam wszystko i nie mam co robic ide do kolejnej kopalni wybijam. A tam potem jakis koles placze ze ja pa i mi sie odechciewa. Jeszcze zanim wejde do cava to co chwile sie ktos kreci i jeszcze to ryzyko ataku weza, nie ma jak uciec ;/
Guardy dla knighta sa te dobre gdzie sa i slimy - jest taki cave polecam!
Mam przy sobie bohy i steel botsy.
Chodze zawsze w bohach a steel botsy zakladam jak chce cos bloknac. Mam do sprzedania 3 pary steel i nikt nie chce mi tego kupic, chyba zostana w domku :)

Arithal
18-01-2007, 12:14
A czy to prawda,że Steel Bootsy spowalniają chodzenie?

partykus
18-01-2007, 12:48
@up
chyba raczej nie

Oltun
18-01-2007, 13:12
Bohy zwiekszaja predkosc expienia o zauwazalny %
SB zmniejszaja obrazenia fizyczne o 1,5/2,7 pkt

wybierz sobie co ci bardziej pasuje

Argen
18-01-2007, 13:30
@up
kto ci takich bzdur naopowiadal??!! czy moze sam zmysliles looool...
a co do tego pana co mowil ze 1 arm=1 hit mniej to juz wogole....

@topic
mimo wszystko polecam BoHy

A wy myślicie że 1 arma zmiejsza może dmg o 20 czy co ? Pograjcie troche, potestujcie i dopiero powiedźcie.
@Topic: se chodziłem wczoraj w bohach okurat na 30 lvlu nie wiele tez daje. Kup se lepszy buty gdzies na 40 lvlu
kolejna inteligentna wypowiedz... BoHy daja 20 lvl w góre, wiec nie ma znaczenia czy na 40 czy na 100...

@down
udowodnij ze tak jest^^

Oltun
18-01-2007, 15:04
@Argen

udowodnij ze jest inaczej i dlaczego nie moze byc tak jak napisalem

Sohard
18-01-2007, 15:25
Zalezy na czym huncisz.

Jezeli levelujesz na potworach, ktorych glownym atutem jest magia - wtedy BoH'y.
Jezeli np levelujesz na cycach,dwarflach -> bardziej oplacalne okaza sie steel boots.

Mit:
"Steel buty spowalniaja postac!"

GÓWNO PRWADA ^^ !

Osobiscie uzywam obu. Do biegania Boh'y itp, podczas huntu - Steel Boots.

TheThunder
18-01-2007, 15:28
@3up

O ile sie nie myle bohy przyspieszaja o 30% a nie o 20 lvli ;)

No i jeszcze jedno ... jak najbardziej 1arm=1hit to BZDURA! Nikt do konca nie wie jak to zmniejsza obrazenia, ale roznica jest ogromna ... wiem co mowie ...

Steel Bootsy nie spowalniaja chodzenia ...

@Topic

EF? Oczywiscie BoH'y ... chociaz expic polecam w steel bootsach, to na EF raczej odradzam - powod prosty - musimy szybko dogonic elfa by w zwarciu nic nam nie robil ... zreszta scouty dobrego ataku nie maja ;p nie az tak

@Up

Exactly ...

Oltun
18-01-2007, 15:40

dlaczego wiec widze roznice zakladajac bohy na 8 lvlu?

Nikt do konca nie wie jak to zmniejsza obrazenia, ale roznica jest ogromna ... wiem co mowie ...

roznica to 1,5/2,7 pkt. w kazdym uderzeniu, niektorzy wiedza to od dawna i jest to jak najbardziej poprawna formula

Jezeli np levelujesz na cycach,dwarflach -> bardziej oplacalne okaza sie steel boots

moze pod wzgledem kosztow - minimalnie

Sohard
18-01-2007, 15:42
roznica to 1,5/2,7 pkt. w kazdym uderzeniu

Jedno słowo "ROTFL"

Skad ty wytrzasles to 1,5 - 2,7 pkt? Powiedz ze liczyles jeszcze dziesietne bedac w Tibii :p. Albo ubrales tylko Sb i liczyles dmg od wolfow.... ^^

a oprócz tego jeszcze
"moze pod wzgledem kosztow - minimalnie

To teraz pomnóz te koszty "minimalne" razy 100 i wychodzi Ci oplacalnosc steel bots.

shoq
18-01-2007, 15:43
@3up

O ile się nie mylisz, a mylisz się.

BOH przyspiesza o 20 leveli niezależnie od poziomu gracza. Każdy kto twierdzi inaczej niech przeczyta sobie poradnik o szybkości chodzenia w Tibi.

TheThunder
18-01-2007, 15:47
dlaczego wiec widze roznice zakladajac bohy na 8 lvlu?

roznica to 1,5/2,7 pkt. w kazdym uderzeniu, niektorzy wiedza to od dawna i jest to jak najbardziej poprawna formula

moze pod wzgledem kosztow - minimalnie

Dlaczego widzisz roznice? Moze dlatego ze chodzisz jak 9lvl+? Roznica jest baaardzo mala (na tym lvlu ofc)

Roznica w uderzeniu - nie bede sie klocil bo nie mam pojecia, nie wydaje sie to zbyt sensowne, ale skoro tak mowisz ...

Skoro 100+ najtem tracilem 12* uh/h w SB a w BoH'ach 20* uh/h i ty to nazywasz minimalne, to niech i tak bedzie B)

* podane w przyblizeniu

@Up

mozliwe, ze sie mylilem, dlatego napisalem 'o ile sie nie myle'

Zwracam honor jezeli chodzi o szybkosc ;)

Oltun
18-01-2007, 16:03
@Sohard

BOH = szybsze expienie, wiecej loota, minimalnie wieksze zuzycie uhow
SB = wolniejsze expienie, mniej loota, minimalnie mniejsze zuzycie uhow

BOH > SB

a na deser:

http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=105188

jak widzisz istnieja lepsze sposoby obliczania obrazen niz liczenie dmg od wolfow, w koncu glebokosci rowu marianskiego nie mierzono linijka

Skoro 100+ najtem tracilem 12* uh/h w SB a w BoH'ach 20* uh/h i ty to nazywasz minimalne, to niech i tak bedzie B)

LMAO, nawet jesli nie klamiesz to roznica 8uh/h dla 100 ek jest bardzo maluuuutka, a zobacz ze expisz szybciej i wyciagasz wiecej loota

btw. wedlug ciebie 2 lvle zwiekszaja predkosc o tyle, ze daje sie to zauwazyc "golym okiem"?

Sohard
18-01-2007, 16:21
"BOH = szybsze expienie, wiecej loota, minimalnie wieksze zuzycie uhow"

Możliwe, że na terenach rozległych, na przykład na elf forcie. Natomiast w kopalni , lub na zerkach (lub na cycopolis/dragach...itp) te pare sqm nie czyni żadnej różnicy...
Więc, nie mozna mówić o większym loocie, lub o szybszym expieniu, gdy nosisz bohy...

Najlepiej twój przelicznik dmg podsumował Dwimenor
"Pytanie:
Skąd takie dokładne dane? Może o czymś nie wiem, ale jakby Cipsoft udostępnił formuły na takie rzeczy, to raczej głośno by o tym było.
A może własne wieloletnie obserwancie, wyliczenia, statystyka itp."

To może policz mi jeszcze o ile średnio wzrośnie mi dmg na cycach gdy ubiorę sword ringa, bo nie wiem czy mi się opłaca z nim huncic, ok?....nc^^ (ironia)

Gdy ukradniesz kolejna formule z siedziby CipSoftu daj znać... w koncu smiech to zdrowie ,nie ?
3 arma to spora roznica, a ze on gra Knightem - przyda mu sie to do huntow, podczas expa również.

Lillius
18-01-2007, 16:22
Nie słuchaj ich, zbieraj kasę i nie kupuj żadnych bohów, bo ci i tak to nic nie pomoże lepiej zainwestuj w coś lepszego od knight armora, a potem zbieraj na jakaś lepsza tarcze, bo to jest najważniejsze u knighta (pancerz i tarcza). Potem ewentualnie kupuj jakieś bohy.

Sohard
18-01-2007, 16:25
Nie słuchaj ich, zbieraj kasę i nie kupuj żadnych bohów, bo ci i tak to nic nie pomoże lepiej zainwestuj w coś lepszego od knight armora, a potem zbieraj na jakaś lepsza tarcze, bo to jest najważniejsze u knighta (pancerz i tarcza). Potem ewentualnie kupuj jakieś bohy.

Ale mu doradziłeś...
Przyjmimy ze sluchajac Ciebie bedzie chcial kupić DSM

Cena okolo 75k.

Od Knight Armor ma 3 wiecej arma...

A teraz sluchajac mnie kupi Steel boots za 32k - 35k i zyska tyle samo...

Zal....

Oltun
18-01-2007, 16:29
@Sohard

coz, wlasnie potwierdziles moje przypuszczenia ze jestes idiota i ze nie warto z toba dyskutowac, zyj dalej w swojej jaskini

Elvena
18-01-2007, 16:30
kolejna inteligentna wypowiedz... BoHy daja 20 lvl w góre, wiec nie ma znaczenia czy na 40 czy na 100...

Bądz tak miły i nie gadaj głupot. Bohy dodają coś koło 7-15%~ Twojej obecnej prędkości.

Lillius
18-01-2007, 16:32
Ale mu doradziłeś...
Przyjmimy ze sluchajac Ciebie bedzie chcial kupić DSM

Cena okolo 75k.

Od Knight Armor ma 3 wiecej arma...

A teraz sluchajac mnie kupi Steel boots za 32k - 35k i zyska tyle samo...

Zal....

Żal?, czy ty wiesz, że jesteś taki ułomny i radzisz kupować jakieś steel boots. Co mu to da?, jak i tak z skillami 70/70 i k armorem to może trolle i roty bić?...
btw. nie używaj słowa żal, bo jest one takie beznadziejne i używają go tylko newby na rotach, czyli tacy jak ty. KONIEC :baby:

Sohard
18-01-2007, 20:24
Jakbyś sam zauważył to napisałeś żeby zainwestowal w coś lepszego od K arma - czyli w co? C arma? G arma? Bez sensu przeskakiwac w taki sposób.
Najlepszym wyjściem jest zakup DSM -> co przy steel bootach daje ten sam efekt, a jak sam zauwazyl cena waha sie cenie BOH's.
Ale ty wiesz lepiej mastahu z 18 lvl spod depot.
@Oltun
"coz, wlasnie potwierdziles moje przypuszczenia ze jestes idiota i ze nie warto z toba dyskutowac, zyj dalej w swojej jaskini"

Idz dalej pisać swoje wyimaginowane staty o ile zmniejsza dmg DSM, Steel boots czy coś jeszcze innego ...

Pewnie zaraz doradzisz mu zeby kupil CROCO boots zamiast LEATHER
wkoncu zielony to kolor nadzieji...

Knight Patryk
18-01-2007, 20:36
Kupuj BOHy różnica w szybkosci nie jest oszałamiająca ale odczówa sie, natomiast te 3 defa to jest nic, na steel bootsy jeszcze przyjdzie czas:P

KURDE buty nie maja defa tylko ARM!!! Arm=redukowanie dmg def=blokowanie
@Topic
Sb to szit kup bohy.A jak zlootujesz sb z behe to loteria najlepszym rozwiazaniem

Oltun
18-01-2007, 20:45
@Sohard

wiec udowodnij ze tamta formula jest zla, hehehe

Sohard
18-01-2007, 21:27
@Sohard

wiec udowodnij ze tamta formula jest zla, hehehe

Nie odpisuj w temacie jezeli nie masz nic konstruktywnego do powiedzenia na rzecz tutaj poruszana.
Pozatym dlaczego mam udowadniac ze cos jest poprawne lub nie , skoro nikt kompetentny nie potwierdzil tych informacji? No chyba ze za takiego siebie uwazasz...
Keep going ^^

@Topic
"Sb to szit kup bohy.A jak zlootujesz sb z behe to loteria najlepszym rozwiazaniem"

nie chce nawet tego komentowac...nie ma to jak konstruktywna wypowiedz w temacie. Pewnie nigdy nie uzywales SB albo w najlepszym stopniu widziales je tylko na screenie...
Na pytanie co lepsze jest kilka wariantow:
1) expisz na elfach - wtedy tak boh'y okaza sie lepsze - tu liczy sie predkosc.
2) expisz na magicznych potworach - wtedy takze , bo arm w sumie nic ci nie daje.
3) ale jesli expisz na potworach ktorych glowny dmg to mele, wtedy SB bija boh'y. A knightem najprawdopodobniej na takich potworach expisz. (cyclops, scarabs, larvas, soldy + guardy , lizardy ...)

Najlepszym rozwiazaniem jest expienie z SB,a gdy osiagniesz 60lv to bedziesz nosil sb i boh'y ( z banshee questu )...

YodiAlucard
18-01-2007, 21:34
No oczywiście Bohy :D

Oltun
19-01-2007, 10:40
Pozatym dlaczego mam udowadniac ze cos jest poprawne lub nie , skoro nikt kompetentny nie potwierdzil tych informacji?

http://forum.tibia.com/forum/?action=thread&threadid=1371675

Crystal
31-01-2007, 10:52
To może ja sie wypowiem co zauważyłem podczas mojej kariery knightem. Otóż piszecie "co to jest 3 arm róznicy" itp. A powiem ci, ze jest, ze to jest kolosalna różnica... Nie testuj sobie eq i skilla na wilkach itp. Najlepszy test knighta jest na ofie i guardach... Expiac na ofie w bohah i w sb zauważam sporą róznice, nie mówie tu o tym ze dostaje x mniej punktów dmg. Steel bootsy zmniejszają prawdopodobieństwo mocnego trafienia Cie. Mówicie, ze sb do blokowania a boh do expienia, a czy jak expisz to jednocześnie nie blokujesz potwora? No chyba ze idzie z tobą drugi knight, który jest twoim blokerem.
Generalnie tak jak wspomniałem, każdy dodatkowy arm sie liczy a co do bohów to przyspieszają one o 20 leveli (patrz: erig.net).

Moja rada dla autora tematu: Jeśli przeważnie nie expisz w ekstremalnych warunkach (np. na ofie gdzie wylatuje ci po kilka berków na raz czasem) to nie musisz narazie inwestować w steel bootsy, kup sobie boszki bo na tym levelu poprawią ci komfort gry (predkość) a jeśli expisz na elfach to dobrze ci mówią - bedziesz poruszał sie dynamiczniej i zwinniej, lepiej bedą ci wychodziły uniki miedzy zwykłymi elfami gdy bedziesz biegł do scoutów ;) A steel bootsy kup sobie jak przyjdzie pora na expienie na ofie/guardach/dragach/ lub wojna (serwer pvp).

@ Koleś od blokowania demonów: uwierz mi demon bije na tyle mocno, ze w tym wypadku nawet steel bootsy nie zmniejszą ci waste uhów :)

Goldzio
31-01-2007, 14:53
Expiac na ofie w bohah i w sb zauważam sporą róznice, nie mówie tu o tym ze dostaje x mniej punktów dmg. Steel bootsy zmniejszają prawdopodobieństwo mocnego trafienia Cie.

W sumie tak a mozna powiedziec ze zmniejszaja prawdopodobienstwo trafienia wogole ! jesli sie przebija przez arm (ktory z sb jest wiekszy) to wartosc dmg zalezy od defa tarczy.

@topic: Knightem na 85lvlu nie mialem sb i zyje.

SB: mniejsze waste uh
BOH: szybszy exp

Wybor Wasz

music@l
01-02-2007, 20:45
Np. dla mnie liczy się szpan i wygląd :] <lol>8o

Kup sobie najpierw bohy bo mięciutkie są i ciepłe i jako tako będą dobre na mró jaki na Senji panuje <lol> :)

Potem idź na PoI questa i soft bootsami zaszpanuj :P:P:P
są mięciutkie i wygodne ;p

A tak na serio...
używaj wymiennie a jak
Cię nie stać to BoHy only... B)

Arcanijczyk
01-02-2007, 21:03
Sam zdecyduj co kupic a na jakim servie grasz??

jedrolek
20-05-2007, 16:36
Knightem stell bootsy a pallem, drutem, sorcem Bohy:)

Jeri_Irod
20-05-2007, 18:15
Boh się opłacają Steel Boots dadzą Ci jakieś 5 hit mniej od monstera,:evul:

Gronkowiec
20-05-2007, 18:19
Dla mNie to bohy BO co ci tam 5 hp. A tak to chodziarz masz szanse(Wyruchać Szympanse xD) Spierdollić

Piotrek-Securian
20-05-2007, 18:30
Knightem stell bootsy a pallem, drutem, sorcem Bohy:)

I po ch*j odświeżasz temat z przed 2 miesięcy...?

Nikla
20-05-2007, 23:50
No na tym lvl to lepsze są bohy bo przecież na 35 za bardzo nie będziesz miał czego blokać.

michalll
21-05-2007, 02:59
Będąc na działce,myślałem od knighcie.Na levelu 80 knighta nie obchodzi 20 hp które przybloczą steel bootsy.Tak więc lepiej te koszmarne bohy.:D

A ja chodzę w steel bootsach :p Każdy punkt hp mniej stracony zmniejsza straty/zwiększa zysk ;)

Kreyven
21-05-2007, 20:28
Moim zdaniem Steel Boots. Boh'y bardziej są potrzebre shoterom do lurowania a tobie przyda sie wiecej defdence

Kasanovaa
25-05-2007, 10:25
kup lepiej steel booty- ja tak zrobielem tyle ze mam skile wieksze. narazie ci bohy nei potrzebne - dbaj o armor

PiotrekSTWA
10-06-2007, 12:20
Ja bym kupował BOHY , Steel Botsy kupisz sobie gzdies na ~60lvl jak juz zarobisz i bedziesz nosił to i to;)