zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Kiedy na dragi?

Dziadzio_Podziadzio
25-12-2006, 20:10
Witajcie,
Mam 27 druida z m lvlem 31 <<wiem ze nie najlepiszy ale zawsze jest>>
mam takie pytanie czy moge teraz bez wielkich obaw isc solowac dragi??:confused: ...jesli nie to od ktorego lvlu moglbym spokojnie pujsc na te MONSTERY i z czym:) ??
Preosze o wyczerpujace odpowiedzi. Zgory wielkie THX
PZDRO:p

Bakuo
25-12-2006, 20:17
Jezeli solowac to na luzach, a jezeli jakis huncik to wbij jeszcze jeden lvl i ds'y przywolaj(mniejsze waste xD).

@down
polakom gratulujemy nickow...

Explosion Rexor
25-12-2006, 20:20
Opłacać się LOOT będzie od 28 lvl'a Ds'y i Hmm'y, ale wątpie czy się opłaca iść:
Wolny resp i ciekawe czy znajdziesz dobre expowisko, że jest 1 za drugim ;] Ds'ów nie dasz do dziury a na co chwila nowe szkoda many...

@up
Dostałem tą postać ;] Ale też już nią nie gram ;p
@edit
a czy ortografia się liczy?? a po 2 miałem 5 ;) Jeżeli uraziłem twoje super pismo bezbłędne to przepraszam ;] A u ciebie też widzę błędy ;)

Bass
26-12-2006, 03:47
Solować możesz już teraz na luzie (mana shield), a expić to najwyżej na 28 lvl zsummonujesz sobie 2 ds-y i jakoś pójdzie chociaż pewnie będzie waste.

globi
26-12-2006, 10:34
[QUOTE=Explosion Rexor;1150332]Opłacać się będzie od 28 lvl'a Ds'y i Hmm'y, ale wątpie czy się opłaca:
Wolny resp i ciekawe czy znajdziesz dobre expowisko ze jest 1 za drugim ;][QUOTE/]

Czyś ty jest mądry? :P. Jedno wyklucza drugie :P.

@Topic
Jeśli chcesz na tym zarobić nie polecam, jeśli chcesz poprostu pohuncić, można ale lepiej tak jak poprzednicy napisali ;].

Pyrutek123
26-12-2006, 11:13
Ja mam druida i ci powiem jedno, niestawiaj jakis durnych DSów tylko wbij 33lv kup tempest roda Utamo Vita i jedziesz, popijając Manafluidy. Ale nielicz na loot, dragi nielubią nic zostawiać w sobie... ale jak juz hamcem chcesz iść to 33 lv i tempest :> Noi HMM niekiedy trza ]:->

P.S Explosion Rexor - ej co ty miałeś z polskiego ?? Bo twoje zdanie nietrzyma się kupy troche :>
TREŚĆ - 0
STYL - 0
Ortografia - 0
Ocena - 1 :>

P0nury
26-12-2006, 13:47
Ja mam druida i ci powiem jedno, niestawiaj jakis durnych DSów tylko wbij 33lv kup tempest roda Utamo Vita i jedziesz, popijając Manafluidy. Ale nielicz na loot, dragi nielubią nic zostawiać w sobie... ale jak juz hamcem chcesz iść to 33 lv i tempest :> Noi HMM niekiedy trza ]:->

Ale to chyba z gigantycznym wastem. Dragów się nie huńci z utamo vita. Po prostu się nie opłaca. Próbowałem swoim druidem na double spawnie na Edron. Waste jak cholera, a expa więcej bym wyciągnął na rotach.

Therus Mroczny
26-12-2006, 16:10
Jakim cudem? Ja expilem na gorce na edron, dwa dsy, utamka, tempest + visowane. Wychodzilem pare k gp do przodu na kazdym huncie, a nabijaac tam lvle od 36 do 43 zarobilem z 30k~
Waste?

@down
Faktycznie, nie zauwazylem. Sorry my bad ;p

Impalable
26-12-2006, 16:27
Jakim cudem? Ja expilem na gorce na edron, dwa dsy, utamka, tempest + visowane. Wychodzilem pare k gp do przodu na kazdym huncie, a nabijaac tam lvle od 36 do 43 zarobilem z 30k~
Waste?

On mowi o tym przypadku bez summonow z samego tempesta na mana shieldzie. Ty mowisz o 2x ds +vis +tempest.

sat
26-12-2006, 17:31
kazdy hit z hmma kosztuje 18 gp jesli hmm kupujemy za 1,8k na takim levie jest to kompletnie nieoplacalne bo zadajesz za male obrazenia. lepszy exp i kasa to juz na rotach predzej. no i mniejsze zuzycie runow.

Dziadzio_Podziadzio
29-12-2006, 15:25
Jesli nabije juz ten 28 lvl to co myslicie o takim solowaniu dragow z summonami: DS+Monk??:baby:

Diarra
30-12-2006, 16:13
EJ ludzie powiedzcie mi Palkiem na draga jakie skile i kiedy ????
<<<<<<<<<<<<
<<<<<<<<<<<
<<<<<<<<<<<
<<<<<<<<<<<<
<<<<<<<<<<<<<
<<<<<<<<<<<
<<<<<<<<<<

65/50 moze byc na 25levu na draga ?

Co wziąśc ze soba ile uhów hmm?:p

goburu
31-12-2006, 09:46
Mam 27 druida z m lvlem 31 <<wiem ze nie najlepiszy ale zawsze jest>>
Achhh, kocham to runerskie podejscie polaków -.-
Mógłbym tłumaczyć przez 24 godziny, że robienie run jest nieopłacalne i szybciej zarabia się oraz trenuje mlvl na potworach, a oni i tak robią swoje.

Sorry za offtopic ale jak czytam coś takiego to mnie krew zalewa.

@topic
Tak, możesz iść na dragi, ale nie będzie to opłacalne na twoim poziomie. Nawet jakbyś miał 50 mlvl na 27 lvlu to i tak byłoby to nieopłacalne bo 27 lvl ma za mało życia i padnie na combo, a expienie z manashieldem to zawsze waste.

Virding
31-12-2006, 10:21
@up
Nie przywyklem do odpisywania na forum, ale jak patrze na taki debilizm jak np: tego pana na górze to aż mnie krew zalewa.
Per "Mistrzu, bystrzacho", otoż oczywiscie że sie nieoplaca trenować mlvl robiąc runy <ironia>
No, chyba że ktoś jest na tyle inteligentny żeby przy masowym robieniu run nie urzywać life ringa, ale jeżeli ktos tego pierscienia nie urzywa przy owym robieniu run, swiadczy to tylko o jego poziomie inteligencji.
To tyle.

goburu
31-12-2006, 10:39
@up
Masz rację, przeciez z life ringiem sie najwiecej zarabia na runach.

Zyggy
31-12-2006, 12:49
NO ja nie wiem czy sie najwiecej zarabia z life ringiem :confused: 1 life ring kosztuje 1 k, a na bp uhow trzeba co najmniej 3 takie. Natomiast bp uhow sellniesz a ok. 3 k. Wiec kasy ni zarabiamy nic, tylko mlvl leci w gore. NO chyba ze chodzi o to ze z life rigniem tracimy mniej czasu na mlvl, a w tym czasie mozna podczas expienia zarobic wiecej niz z run.

lajtn
31-12-2006, 13:06
@up
To była ironia...

Virding
31-12-2006, 14:36
@2,3 up
Omg -.-. Zauwazylem, że coraz wiecej na tym forum jest osob które sie udzielaja , za przeproszeniem, GÓWNO wiedząc. Otoż life ringi kosztuja 900gp(Edron). Na bp UH posiadajac Promocje (a zakladam ze jezeli robisz uhy to owa promocje juz posiadasz wykupiona) wystarcza 2 life ringi z hakem (2 uhy trzeba dorobic bez life ringów). Owy Bp UH z life ringami tworzymy w przeciągu 40~ minut (niepamietam dokladnie-wiec nie czepiac sie, trolle jedne ^^) a bez life ringów nieco ponad 2h. Wliczajac juz 200gp za blank runy na bp uh, urzywajac 2 life ringów jestesmy zkazani na wydatek rzędu 2k. Srednia cena plecaka UH'ów wynosi 3k. Tak wiec JEST zysk wielkosci 1k na czysto. Teraz Ci nieco mądrzejsi powinni sie juz domyslic, że w owe 2h kiedy to zrobisz 1bp uh bez life ringów, Z life ringami zrobisz ich 3. 3*1=3k. Zysk jest dokladnie ten sam. A ilosc spalonej many -3x wiekszy.

Tyle, wy "mistżónie tjbi"

Flisik
31-12-2006, 14:56
<<<<<<<<<<<<
<<<<<<<<<<<
<<<<<<<<<<<
<<<<<<<<<<<<
<<<<<<<<<<<<<
<<<<<<<<<<<
<<<<<<<<<<

Jeśli zsolowac to 2 uhy, 2 hmmy starcza. Na dluzsza mete od 35lvl ok.

goburu
31-12-2006, 15:22
@2,3 up
Omg -.-. Zauwazylem, że coraz wiecej na tym forum jest osob które sie udzielaja , za przeproszeniem, GÓWNO wiedząc. Otoż life ringi kosztuja 900gp(Edron). Na bp UH posiadajac Promocje (a zakladam ze jezeli robisz uhy to owa promocje juz posiadasz wykupiona) wystarcza 2 life ringi z hakem (2 uhy trzeba dorobic bez life ringów). Owy Bp UH z life ringami tworzymy w przeciągu 40~ minut (niepamietam dokladnie-wiec nie czepiac sie, trolle jedne ^^) a bez life ringów nieco ponad 2h. Wliczajac juz 200gp za blank runy na bp uh, urzywajac 2 life ringów jestesmy zkazani na wydatek rzędu 2k. Srednia cena plecaka UH'ów wynosi 3k. Tak wiec JEST zysk wielkosci 1k na czysto. Teraz Ci nieco mądrzejsi powinni sie juz domyslic, że w owe 2h kiedy to zrobisz 1bp uh bez life ringów, Z life ringami zrobisz ich 3. 3*1=3k. Zysk jest dokladnie ten sam. A ilosc spalonej many -3x wiekszy.

No i wychodzi, że zarabiasz na tym tylko 1,5k/h. Nadal bardziej opłaca się trenować mlvl przy expieniu.

Bakuo
31-12-2006, 15:25
Jesli nabije juz ten 28 lvl to co myslicie o takim solowaniu dragow z summonami: DS+Monk??

2x dsy, monk padnie na combo

Zyggy
31-12-2006, 15:50
@2,3 up

Tak mistrzu ? to przeczytaj to:
zaczerpnete z jednego z poradnikow z www.tibia.pl

UHy

Level wymagany do robienia: 24
Mana na jedną runę: 400
Soule na jedną runę: 3
Mana na backpack: 8000
Soule na backpack: 60
Czas robienia jednej runy: 10 minut
Czas robienia jednej runy z life ringiem: 3 minuty 20 sekund
Czas robienia bp: 3h 20 minut
Czas robienia bp z 3 life ringami: 80 minut
Wartość bp run: około 3k
Life Ringi na backpack: 3 + konieczność zrobienia dwóch run bez life ringów

Jak widzimy na bp uhów potrzebne są trzy life ringi, starczą nam one jednak tylko na 18 run. Jeśli nie chcemy mieć strat dwie runy musimy dorobić bez ringów (oczywiście przy założeniu, że life ringi kupujemy po 900gp w sklepie na Edron).

3 life ringi + bp blank run = 2700gp + 220gp = 2920gp.

Sprzedając więc bp po normalnej cenie jaką jest 3k zarabiamy 80gp. Można również zrobić więcej bp i próbować sprzedać je po 3,2k, wtedy na jednym zarabiamy 280gp.

Wiec wyraznie widac ze nie zarabiamy najwiecej lecz duzo mniej bo zamiast 3k, 80 gp. Life ringi nie sluza to zarabiania, tylko do nabijania mlvlu !!! :D

Virding
31-12-2006, 16:10
@up
Czy ty potrafisz czytać ze zrozumieniem?
WYRAŹNIE opisalem najszybsze trenowanie mlvl przy posiadaniu PROMOCJI. A informacje przytoczone przez Ciebie na temat ilosci life ringów oraz czasu tworzenia run, sa zaczerpniete z przeliczen BEZ posiadania promocji :baby:

@3up

Jak to mozliwe, ze mlvl szybciej wbijesz urzywajac rożdzki przy expieniu (+od czasu do czasu łykniecie manaska) od robienia UH'ów z szybkoscią 1 Uh/2 Min?
I po cholere piszesz ile w 1h sie kasy wyciaga z tworzenia Uh'ów ? To niema nic do rzeczy. O kase przyczepiles sie Ty, piszac ze robienie Uh'ów za pomoca LR to waste. Ja Ci tylko wyjasnilem, że kasy praktycznie wogule przy tym sie nie traci.
: ).

Nadal niewidze kontr-argumentu przeciwko fakcie, jakim jest szybsze zdobywanie mlvl poprzez tworzenie Uh'ów z LR(przypominam ze nie dokladamy kasy na LR. Jest to poprostu tak samo oplacalne jak i robienie Uh'ów bez owych LR- tyle ze bez urzycia ich tracimy na mlvl) niźli spalaniem many na expieniu.

;)

goburu
31-12-2006, 16:36
I po cholere piszesz ile w 1h sie kasy wyciaga z tworzenia Uh'ów ? To niema nic do rzeczy. O kase przyczepiles sie Ty, piszac ze robienie Uh'ów za pomoca LR to waste. Ja Ci tylko wyjasnilem, że kasy praktycznie wogule przy tym sie nie traci.
: ).

Nadal niewidze kontr-argumentu przeciwko fakcie, jakim jest szybsze zdobywanie mlvl poprzez tworzenie Uh'ów z LR(przypominam ze nie dokladamy kasy na LR. Jest to poprostu tak samo oplacalne jak i robienie Uh'ów bez owych LR- tyle ze bez urzycia ich tracimy na mlvl) niźli spalaniem many na expieniu.
A czy ja napisalem ze to waste? Daje tylko do zrozumienia ze twoja metoda jest do dupy bo zarobek jest stosunkowo marny w porowaniu z huntem na potworach a exp w ogóle nie wpada. Pojdz na dragi 30 sorcem/drutem z 50 mlvl a ja pojde 50 sorcem z 30 mlvl. Zobaczymy kto bedzie expil oplacalniej. :) (pomijajac juz fakt ze ja bede mial kase na hunt a ty nie bo zarobek 1,5k/h jest zalosny i nawet glupie roty wiecej dają). Robienie run to strata czasu ktory mozna przeznaczyc na podnoszenie poziomu swojej postaci. Zreszta podczas expienia takze mozna korzystac z life ringów i nie jeden raz zwróci się bardziej niż przy runach. (zwłaszcza na dobrych potworach i wysokim poziomie)

Dziadzio_Podziadzio
31-12-2006, 18:39
Ludzie ale ja mialem pytanie "Kiedy na Dragi?" a wy piszecie o m lvlu o, tym mozna gadac sobie w dziale "Magia"X( wiec prosze was piszcie na temat albo wcale nie piszcie jak sie chcecie :p

Mucha90ole
03-01-2007, 22:56
Ja bym Na twoim mjejscu na jakies pożadny exp szedl na innych potworach zeby lvl wbić a od czasu do czasu dla zabawy draga pobic sobie :)

gruby55
04-01-2007, 09:24
<<<<<<<<<<<<
<<<<<<<<<<<
<<<<<<<<<<<
<<<<<<<<<<<<
<<<<<<<<<<<<<
<<<<<<<<<<<
<<<<<<<<<<

Najlepiej weź bp hmm i bp uh (hmm niesą ci tak potrzebne po skilli złych niemasz) na tym lvlu spokojnie rozwalisz draga.Możliwe że ci pójdą 2 uhy.
Wogóle lepiej idź na guardy :)

Dziadzio_Podziadzio
07-01-2007, 13:36
Teraz mam juz 29 lvl druida wiec czy teraz bedzie bardziej oplacalne expienie na dargach?:p

Niwe92
07-01-2007, 19:36
Na smoki już możesz iść używając hmm metodą up/down opłacalności nie będzie a exp wolniejszy niż na mintwalin(2 monki/Rod) jak będziesz miał szczeście to może Ci się zwróci wkład w hunt. A expić na smokach możesz od 50-60lvla z Paccem z Visa.

niewazne123
07-01-2007, 22:22
To ja też zadam pytanie o dragach

Czy 25lvl paladyn dystans 63 da rade solować dragi??? Mam kilka bp uh,hmm

Opsss nie zauważyłem, że kilka postów wyżej było takie same pytanie:/ wybaczcie mi:P

Xadam
07-01-2007, 23:35
Solowac się da. Słyszałem nawet o 8lvl sorku i rycku, którzy zabili draga.
Nie nastawiajcie się jednak na jakis zysk. Na waszych poziomach to jest to czyste ryzyko, 2x wave w palka i pada. Mag dostanie freeza na 2 sekundy i też pada, szkoda zachodu. Lepiej ciosac larwy/roty.

Prawde mówiąc z tego co widze po kolegach i po sobie to o dragach można zacząc myslec mając level minimum 50.

//Xadam

Picasso
07-01-2007, 23:44
50lv?
Mi sie np. od 30lv sorcem z dsami expi bardzo przyjemnie i szybko, praktycznie 0 waste :D Jesli lurowac ostroznie po jednym na jakims nie megaszybkim spawnie to czemu nie ?

Magson
08-01-2007, 16:02
50lv?
Mi sie np. od 30lv sorcem z dsami expi bardzo przyjemnie i szybko, praktycznie 0 waste :D Jesli lurowac ostroznie po jednym na jakims nie megaszybkim spawnie to czemu nie ?

Expienie na 30 lvlu z ds'ami to jest bez sens... Mniejszy exp niż roty/larvy i loot zbliżony właśnie do rotów... :)

Frapper
09-01-2007, 11:55
loot zbliżony właśnie do rotów... :)
jesli nie gorszy

goburu
09-01-2007, 16:13
Na 50 lvlu knightem na dragach zawsze jest waste, nawet ze skillami 90/90 i na nowym swiecie.

LolnY
09-01-2007, 19:50
Na 50 lvlu knightem na dragach zawsze jest waste, nawet ze skillami 90/90 i na nowym swiecie.

No raczej :/ Czasem jednak ma się szczęście. Bijesz pierwszego Draga (two handed weapon) i wypada np. Dragon Shield. UH'ów pewno nie straciło się tyle, które nie wynagrodziłyby tego. Nagle słyszysz głos z oddali (realny świat też istnieje). Okazuje się, że musisz kończyć. Hunt skończony zyskiem!

Freezy Eddie
09-01-2007, 20:06
No raczej :/ Czasem jednak ma się szczęście. Bijesz pierwszego Draga (two handed weapon) i wypada np. Dragon Shield. UH'ów pewno nie straciło się tyle, które nie wynagrodziłyby tego. Nagle słyszysz głos z oddali (realny świat też istnieje). Okazuje się, że musisz kończyć. Hunt skończony zyskiem!
Rzeczywiście, mocny argument, napewno przekonałeś setki rycerzy do huncenia dragów..

Niwe92
09-01-2007, 20:14
wg mnie na smokach mozna zarabiac knightem od 100lvla minimum wiem dlatego że byłem tam moim 79knightem i był spory waste, tyle że biłem tez 2 DLe naraz:confused:

LolnY
09-01-2007, 20:29
Rzeczywiście, mocny argument, napewno przekonałeś setki rycerzy do huncenia dragów..

Mi się takie coś przytrafiło ^_^ Tylko raz niestety :/ Jednak można dobrze huncic z kolegami. Dwie, trzy osoby (może być nawet jedna) i jedziemy, nie śpimy! Tylko żeby nie lurowali sami przez przypadek. Z rozwagą trzeba!

goburu
09-01-2007, 21:27
Sorcem na 50 lvl wychodzi sie na zero, drutem nawet zarabia (tanie leczenie), a palem zarobek jest wrecz wypasiony. Tylko knight tutaj odstaje.

Marciniek
09-01-2007, 23:10

Dobry żart.8o
1. Nie uwzględniłeś broni jaką się posługuje, ani reszty ekwipunku...
2. Niech dostanie gs/dl i na nowym świecie z pewnością sie zwróci (sam pamiętam czasy jak ludzie p-legi za 3k kupowali)...
3. Sam nie raz chodziłem na dragi na ~50lvlu, 2/3 wypadów wychodziła z drobnym zyskiem, a skille tylko ~80 były.

@Topic
Dla wszystkich profesji dragi robią się przyjemne około 70lvla, tutaj pallek wygrywa, bo na 50lvlu może opłacalnie i bezstresowo na nich expić.

goburu
09-01-2007, 23:22
1. Nie uwzględniłeś broni jaką się posługuje, ani reszty ekwipunku...
Taaa, bo ekwipunek akurat duzo daje na dragu...
Bron standardowa czyli dwureczny gs bądź d-lance, nic lepszego na tym poziomie nie bedziesz mial.
2. Niech dostanie gs/dl i na nowym świecie z pewnością sie zwróci (sam pamiętam czasy jak ludzie p-legi za 3k kupowali)...
To ze jakis noobek za tyle kupil to nie znaczy ze normalnie ludzie beda kupowali od ciebie po takich cenach. Mi kiedys facet zaplacil za katane na rooku 1k bo nie wiedzial ze istnieje cos takiego jak main. I co mam teraz uwazac ze to normalna cena? Plate legs nie kosztuja wiecej jak 1k nawet na nowych swiatach, a jesli kosztuja to nikt nie kupi bo zwyczajnie sie nie oplaca i lepiej zostac przy brass czekajac na lepsza oferte.
3. Sam nie raz chodziłem na dragi na ~50lvlu, 2/3 wypadów wychodziła z drobnym zyskiem, a skille tylko ~80 były.
"Tylko 80" - hmmm, to brzmi dumnie...
Jesli to prawda to musiales grac na bardzo nowym swiecie z dragon shieldem po 10k i miec super duzego farta (ale znowu na nowym bys nie nabil 50 lvl od razu wiec cos tu krecisz)

Marciniek
10-01-2007, 15:48
@goboru

Poopowiadać bajki też sobie mogę, w przeciwieństwie do Ciebie ja tam byłem, widziałem i doskonale wiem jak było, ludzie p legi sprzedawali bpkami po 40k, a inni sie cieszyli że kupili po 40 a sprzedawali 2,5k sztuka jak świeże bułeczki.
Jak knight wie gdzie skutecznie zbierać kase to na starszym świecie na 50-60lvlu może nawet sov/sca kupić. Więc broń nie zawsze oznacza gs/dl.

Ekwipunek ma znaczenie, inaczej ludzie by chodzili bez, bo szkoda capa.

Z większości Twoich postów wnioskuje, że miałeś knighta, gra Ci nie wyszła i teraz szukasz winnych, jak ktoś nim grać nie potrafi to zawsze będzie najgorsza profesja...

Knight jest cieeenki...
1. To pojęcie względne.
2. Sorc jest cienki, knight wolno expi.
3. To jest temat "Kiedy na dragi?", więc weź się opanuj troche.

goburu
10-01-2007, 16:11
Poopowiadać bajki też sobie mogę, w przeciwieństwie do Ciebie ja tam byłem, widziałem i doskonale wiem jak było, ludzie p legi sprzedawali bpkami po 40k, a inni sie cieszyli że kupili po 40 a sprzedawali 2,5k sztuka jak świeże bułeczki.
Jak knight wie gdzie skutecznie zbierać kase to na starszym świecie na 50-60lvlu może nawet sov/sca kupić. Więc broń nie zawsze oznacza gs/dl.
No to ludzie robili straszna glupote jesli kupowali za tyle zwykle p-legi. A na starszym swiecie minoski i inne kasodajne potwory sa na ogol zajete wiec trudno o sca na 60 lvl.
Ekwipunek ma znaczenie, inaczej ludzie by chodzili bez, bo szkoda capa.
No ma ale w przypadku dragow nie az takie duze.
Z większości Twoich postów wnioskuje, że miałeś knighta, gra Ci nie wyszła i teraz szukasz winnych, jak ktoś nim grać nie potrafi to zawsze będzie najgorsza profesja...
Knightem osiagnalem tylko 4 lvle mniej niz moim aktualnym sorcem. Gra byla beznadziejna, z tym sie z toba zgodze. Obecnie pokonuje 2 razy tyle potworow sorcem ile wtedy moglem knightem, mimo ze poziom mialem tylko 4 mniejszy i bardzo dobre skille 88/87. Knight jest cieeenki...
1. To pojęcie względne.
http://www.erig.net/worldmostxp.php i względność znika.
2. Sorc jest cienki, knight wolno expi.
Jeśli sorc jest cienki, to knight jest najcieńszy.
3. To jest temat "Kiedy na dragi?", więc weź się opanuj troche.
Glupoty nalezy bezwglednie krytykować!

@down
Na dragi z blokerem? Ty sie dobrze czujesz, dziecko???

PalladynHunter
11-01-2007, 07:34
Mozesz isc ale dla pwenosci wez blokera8o
ja mialem blokera i ubilem z nim ponad 3 dragi i jakos sie udalo poszlo 2 bp uhuw ale duzo bp steel helmetkuw ;]:evul: :evul:

Marciniek
11-01-2007, 22:44
Bez urazy, ale z takich "28lvli" sią najlepiej zbiera loota jak padną.
Może lepiej oszczędzić sobie zachodu i zająć się czymś innym?

Luki_azura
13-01-2007, 17:49
Bez urazy, ale z takich "28lvli" sią najlepiej zbiera loota jak padną.
Może lepiej oszczędzić sobie zachodu i zająć się czymś innym?
raczej nie padnie ^^
Tak jak mówią inni wbijaj 28 lvl sumnij dsy i z hmm'ków bij dragi

goburu
13-01-2007, 18:43
@Gremlin
Jak zaczynalem to ceny byly nieznacznie wyzsze, a na otsach grasz ty.

@down
Na otsach jest zredukowany def potworow i knight z broni wali mocniej niz sorc z visa/morta (trafia ponad 90% uderzeń z broni) i jest najlepsza profesją jesli nie ma manarunek bo exori zabiera przewaznie 100 many i zadaje obrazenia rowne ponad polowie ue i ma duzo wiecej zycia od sorca wiec sam sobie bloknie i zabije orshabaala. W rl tibii def potworow jest bardzo wysoki i knight z broni ma srednia 5 razy mniejsza niz sorc z visa (trafia 60-70% uderzeń) a z exori nie oplaca sie expic w przeciwienstwie do ue na 200+.

Na otsach pvp-e knight jest prawie nie do zabicia o ile przeciwnicy nie maja duzo wyzszych poziomów. Atak ma silny bo def ludzi jest zredukowany podobnie jak potworow i srednia w czlowieka oscyluje wokol 100 hp, do tego dochodzi explo i exori po 100 many jak wyzej. W Rl Tibii def ludzi jest tak wielki ze knight prawie w ogole nie trafia z broni i jego srednia w czlowieka wynosi mniej niz 50 hp, trafia mniej niz polowe hitow a exori sie nie oplaca uzywac bo pozera prawie cala mane.

Ja w swoich postaw prezentuje zawsze ten drugi wariant - z rl tibii.

Marciniek
13-01-2007, 19:41
@Gremlin
Jak zaczynalem to ceny byly nieznacznie wyzsze, a na otsach grasz ty.

Więc takie są Twoje kontrargumenty, gdy ktoś ma racje...

Jak Gremlin słusznie zauważył, Twoje argumenty głownie odbiegają od prawdziwej Tibii, ale mają zastosowanie w OTSach.

----
Na 28 poziomie z dsami da się w miare bezpiecznie zabijać smoki, jednak to jest dobre, aby zapolować na swoje pierwsze smoki, nie aby na nich regularnie expić.

goburu
14-01-2007, 12:47
Testowalem standardowy yurots (uzywany na wiekszosci ots, malo kto zmienia formulki na bron chociaz wiem jak to zrobic) i tam sorc z visa wali za mniej niz knight z broni. Hity knighta na skillu na skillu 100 dochodzą do 400 hp i prawie wszystkie są trafione a średnia to jakieś 150. W Rl Tibii nawet zwykły dwarf guard ma mocniejszą obronę niż demon na otsie i hity knighta robią się żałosne. Na otsie mam srednia w demona kolo 100 hp, a guarda klade na 1-2 hity. W Rl tibii na tym samym skillu mam srednia w demona ponizej 10 hp (prawie nic nie trafiam) a guarda klade na 4-5 ciosow. Z visa/morta trafiam tak samo i tu i tu. Roznica jest wiec ogromna. Gdyby potwory w rl tibii mialy tak slaby def jak na standardowym yurotsie to gra knightem mialaby sens. W przeciwnym razie to strata czasu, bo knight trenujac 1000 godzin nie uderza nawet 1/3 tego co sorc bez treningu.

sat
14-01-2007, 16:02
:topic:

ja bym proponowal usunac kilka postow, bo z tematu "kiedy na dragi" robi sie temat " czym sie roznia otsy".