zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Gildia doskonała :P

Zigrin
27-12-2006, 20:22
Lubisz expic ale nie satysfakcjonuje Cię to?

Chciałbyś wykorzystać możliwości rpg Tibii?

Masz dużo pomysłów a nie masz ludzi do zrealizowania ich?

Przeczytaj ten temat!
Dawno temu chciałem założyć gildie doskonałą, zgraną, z domieszką rpg. W tym temacie chce zobaczyć czy są ludzie którzy chcieliby założyć gildie rpg. Z twardymi zasadami , gdzie każdy miał by własne obowiązki. Nie irytuje was że gildia to tylko zbiorowisko osób które sprzedają sobie runy i przedmioty, bronią się nawzajem i najwyżej chodzą na hunty? Nie chcecie czegoś więcej?

Mój pomysł jest taki(krótko, zwięźle, bo może wy coś wymyślicie):
-GH na senji, to samo tyczy się członków pacc , niech każdy będzie mieć domek na senji (wyobrażacie sobie miasto opanowane przez jedną gildie , jakie to daje możliwości?)
-Każdy ma rangę zależącą od jego poświęcenia dla gildii.
-Każdy item/runy jeśli to możliwe sprzedajemy dla osoby do tego wyznaczonej w gildii.
-Składki płaci się zależnie od rangi i lvl.
-Kodeks, prawa i wszystkie zasady zapisane w book i dawane każdemu przystępującemu do gildii.
-Ludzie w gildii mają stanowiska jak np. człowiek od zażegnania sporów między członkami , wojownicy którzy bronią członków gildii, bankier, kronikarz, nadzorca magazynu.

Czyż to nie piękne? :P Dawajcie tutaj uwagi co do tego, krytykę i propozycje. No i oczywiście chęć przystąpienia! (serwer- jak na razie dowolny chodź gram na Berylii)

Elwer Balus
27-12-2006, 20:35
Utopia:( Acz piękna :) Ja bym chętnie wstąpił do takiej gildi.
Ps. pomysł ciężki do zrealizowania, choć możliwy.
Ps2.GH Na Senji to crap.Senja to wiocha nie miasto(nie ma depo:( )

@down: No właśnie, mądrzy ludzie-"towar" deficytowy.
Ale jeśli zdecydujesz się wprowadzić swój plan w życie, ja się na to pisze!!

Zigrin
27-12-2006, 20:46
Wystarczy że znajdzie się odpowiednich , mądrych ludzi. Nie trzeba dp, wystarczy gh :P Oczywiście trzeba zaufania , ale to też da się załatwić.

DeTaG
27-12-2006, 20:58
Idealna, z chęcią bym do takiej wstąpił :) Gdyby istnała oczywiście!

michal501
27-12-2006, 21:00
Super Ja Sie Na To Pisze [gg7977854] Napisz Do Mnie Obgadamy. Moze Zrobilybysmy To Na Titani

Karl0ss
27-12-2006, 21:08
Chociaż jestem super hiper rox'ando masterando miszczu Plajer(buenffik celowy). To jeżeli by powstała takowa gildia, to z chęcią bym do niej wstąpił, tylko poco
"Składki Członkowskie", jeżeli by były dla każdego to na co? Super składzik Run?? Runy czy inne rzeczy może kupić sobie sam, chyba że by była to opłata dla GH'owców na utrzymanie. Co do tego, że Senjia (dobrze napisałem??8o ) jest do tylniego otworu dosyć na dole( w skrócie D**y) , to się nie zgodze ci którzy by mieli Pokoik w GH by im wystarczał zamiast depo, ale zaczyna się problem przy tym gdy ktoś nie będzie w GH a na Senji Depo nimo.
Co do pozostałych "punktów" wg. mnie są OK. Ale z wyborem świata może być ciekawie (Ostrzegam, nienawidze Rook'a).

Pozdroffka, i mam nadzieje, że to wypali chociaż to dosyć za idealne jak na tibie.
Edit : NOi PACC'cccccccccccccccccccccccccccccccccca nie mam chyba, że bym w SMS'owym konkursie wygrał xD.

@Down(nie żebyś miał "Dałna")
Składki członkowskie - Gdzieś to napiasłem (albo chciałem napisać), że raczej żeby płacili tylko ci co są w GH.
Składzik Run - Niby czasem się może przydać, ale msuaił by być on u Lidera który by ją dawał, w życiu dostępnym dla całej Gildii, Hack = Ktoś wszystko zabiera. Noi składki nie mogą być gigantyczne, powinny być (najlepiej by było) dostosowane do rangi ew. Osoby "uprzywilejowane"(z jakiś przyczyn) tylko przy ważnych "rzeczach", tylko żeby nie było, że 3/4 Gildi jest uprzywilejowana od płacenia zwykłego członkowstwa (GH to co innego).

Elwer Balus
27-12-2006, 21:14
@up: Składzik run-wojna, ktoś z gildi został shackowany(można pomóc), mass huntyitp.
składki członkowskie:GH
Senja:Zgadzam się
:p

Dudus15
27-12-2006, 21:14
Szczerze mówiąc ja bym chciał być w takiej gildi.... Ale gram na Harmoni, więc to niemożliwe.

Times
27-12-2006, 22:03
Byc może zamiast Senji Fibuła.
Po1 : Bliżej do miasta
Po2 : Są chyba 2 albo 3 GH
Po3 : Expowisko: dla low lvl Rotki, BH dla high lvl Dragi
Po4: Fibuła Rox

Co do świata to może nowy, bedzie sprawiedliwie.

Me$z
27-12-2006, 22:10
Świetny pomysł, ale raczej by nie wypalił. Tylko jeszcze jedno zastrzeżenie, żeby w gildii wszyscy się dobrze znali i nie nienawidzili się... To podstawa dobrego zgrania takiej gildii... :) Ale to świetny pomysł opanować całą Senje :D Może trochę za daleko od dp niestety :( No ale trudno... Ogólnie pomysł mi się bardzo, ale to bardzo podoba... :)

Karl0ss
27-12-2006, 22:16
@Times
Nie wiadomo czy będzie nowy świat, tu jest problem ;( . Ale jeżeli nowy wyjdzie to chyba się jedno znacznie zgadzamy coo?

Co do zgrania i "znajomości" - możliwe, że już poznamy wystarczająco, ale to się okarze.

Co do fibuły, to nie wiem Newbe mogą mieć "trudności".
Ale zato exp jest blisko, i to nawet dobry. Niby Senjia też ma swoje Expowiska, ale troche gorsze. I jak to by było z "totalnym" opanowaniem, na fibuli ludzie expią zamierzacie ich nei wpuszczać czy co?? Jeżeli byśmy nie wpuszczali i tak będą noobiki i pozatym może być wkońcu "bunt". No przynajmiej mamy oczym gadać.
Edit : No chopy który umie liczyć, trzeba chwilowo się będzie policzyć i czekać na tych co dojdą... jeszcze, Nie bójta się pisać postów, aa noi to co najwarzniejsze : Posty nie gryzą!!, ale nie spamujcie.

BTW.
@Ghand - Też fan Kononowicza??. xD
O Ghand coraz bardziej czuje w tobie bratnią dusze, też lubie Role-playning, ale Tibia to już bardziej gra : "Yo ziom, rządzisz kurde bo ja jade z fajer słorda i szkile 999/999" Opdpowiedź : "A bo sorek jestem ziom, OMG rat mi wyskoczył, a ja tu kurde z wandą bije, Waaanda cho mnie tu." Następny : " huahuahuahua, roxior super suxior mega hiper powiedzienie zioooom, Wandą bije hauhauhauhauhu."
No ludzie czysty Role-playning. Rozumiem powiedzieć tak z raz 1 tydzień(no oczywiśnie nie tak bo ja tego nawet 1 na tydzień nie wybacze, ale jakieś "zboczenie z kursu" czasem nie zabiłę) ,niby można bo można(powtóreczka) zwariować i w sklepie mówić " Jam jest mężny ryceż Adam i przybywam tu bo bułki, z młynu łądna niewiasto""... z wąsami".

Elwer Balus
27-12-2006, 22:20
@up: Wkońcu będzie:p
Expowiska nie są takie ważne.Przecież nie trzeba siedzieć ciągle w tym samym miejscu.

Ps:newbi nie będą miec trudności, bo inni członkowie im pomogą.Przynajmniej ja, nie wiem jak inni...

@down:Byłaby pierwsza...

Ghand
27-12-2006, 22:24
Ja bym bardzo chętnie do takiej gildii doskonałej ;p
Senja, może być w sumie...
Jakby co to gram na Celeście, ale zawsze można zrobić nowego chara na innym świecie...
Mimo to chciałbym wnieść, iż jeśli plany posuną się dalej, polecam
CELESTĘ

EDIT:
Chciałbym dodać, że uwielbiam rpg ( role-play )...
Niestety w innych gildiach nie mogę swojego hobby rozwijać, bo po prostu takiej gildii NIE MA!! :/

Zigrin
27-12-2006, 22:31
Times- czemu nie fibua?
Ponieważ jak mówiłeś są 3 gh , więc gildii by było więcej na fibui a w tym sęk że ma być jedna gildia na całej wyspie , to daje możliwości np. w godzinach 14-18 ograniczyć (lub całkowicie) odciąć ją od reszty serwa i powystawiać itemy , zrobić sobie jakieś mecze lub np rozłożyć "stragany" :P , żaden noob by nie kradł itp itd. To samo tyczy się expowisk , na bank nie tylko my byśmy tam expili więc by były problemy jeśli jakis hlvl noob charem by tam expil a ty byś przykładowo wpadł i powiedział "wypad bo to expowisko gildii ****" dlatego dobrze że na senji nie ma expowisk :P

Karlossik- Senja jest do dupy? >>> jestem otwarty na wszelkie propozycje , ofkz poparte argumentami(sensownymi)
Składzik run opiera się na tym że np. druidzi robili by uhy które składowali by w gh (ofkz trzeba by było troche kasy zainwestować ale to już moja brocha B) )
A knightci jak by się wybierali na hunta to by mieli odrazu runy po niższej cenie , czaisz? Obrót pieniędzy w gildii , bardzo bardzo przydatne. Do tego dochodzi jeszcze że np. Sorki/Druty robili by runy dla gildii o 200 gp taniej , przykładowo , my byśmy kupywali i sprzedawali w dużych ilościach hlvl za większą kasę :) .
Pokoik w gh by mieli facce, pacce wymagany domek, no i można jeszcze wprowadzić coś takiego jak mistrz- uczeń co by dawało jeszcze pare miejsc w domkach dla faccow.

Ja jeszcze mógł bym robić dodatkowo loterie co 2 miechy na pacce dla wszystkich facc członków gildii ;]

PsGildia będzie jeśłi znajde 10 pacców którzy zdecydowali by się przejść na konkretny serwer, no i z 10 faccow z dobrymi pomysłami :)

Karl0ss
27-12-2006, 22:35
Nie mówie, że Senja do dupy, z tego co pamiętam to komuś odpowiadałem, możliwe że źle sformułowałem i wszyło na to, że ja mówie że Senjia do dupy, a tak nie mówie mi Senjia pasi. Co do tego Mistrz-Uczeń, to RPG'owo, ale trudno bedzie sobie wybrać ucznia, bo w Tibii coraz wiecej Noobków, ja wybrał bym sobie kogoś zaufanego. (i co zaskoczyłem nieee??). Bo z tego co widze to chodzi o to, że Mistrz miał "Pokoik" dzielony z uczniem tak??. Co do tych Paccy, to masz niezłe fundusze (no chociaż to na 2~miechy), propozycja udana, tylko czy nie szkoda ci kasy, jeżeli tak będzie to mówie ci jesteś wielki.

@Down (no samo, nie mówie że masz "dałna")
No wiesz dla tych którzy tu się zgłoszą, bez poprzeczki, ale później jakaś nei najwyższa (wkońcu to ma być Role-Playning.), albo zamiast lvl to jakiś test, na nadwawanie się żeby nie było "Yo, ziom OMG lol roxik koksik"co chwile.
Co do świata to boje się Non-pvp bo nobiki najczesciej lubią łąmać to co "zakazane" i jeżeli byśmy "mieli" senjie, to noobkow by troche było, a na Pvp bardziej by się bały.

@Ghand - Dobrze prawisz i jakoś w moim typie. Tylko typ świata 1 ma takie zalety, 2 ma inne.

@ Zigrin - Też dobry pomysł.

Times
27-12-2006, 22:35
Senja też może byc, nie mam nic przecwiko..
Chciałbym dodac że gildia powinna miec dolna granicę levelową. Niechcemy chyba gildi z 100 osobami na 12 lvl. Najlepiej by było rekrutowac od 30lvl, albo 25.

Jesli nie chcecie grac na nowym świecie to może... Guardia

@kilka up do zigrna

Byśmy mogli wynając 3 GH nie ?

Ghand
27-12-2006, 22:40
@up
Czemu tak wysokie progi??
Ja na przykład mam 13 lvl na Celeście, lubię RPG i czemu nie mogę być
w tej gildii??
Powinno się wprowadzać inne zasady rekrutacji - to tak na początek.
Po drugie - należy wybrać miejsce, gdzie KAŻDY członek jest w stanie się dostać bez problemów...
Dziękuję - Ghand

AHA!
Proponuję serwer NON-PVP, żeby jakby co to nikt nas nie napadł...

@Zigrin

Tak!!! Tak!!!
Dokładnie!
Dać mu herbaty!! xD
A tak na serio, to też tak uważam, podkreślając jeszcze raz mój drugi "postulat" ^^ ( Konon style xD )

Zigrin
27-12-2006, 22:41
Wiecie, dla mnie to by pasowało jak by w gildii było 100 osób po 100 lvlu ale to nie możliwe, tak sobie myślałem że można uczyć nawet 8 lvl grać , brać ich pod swoje skrzydła i uczyć , pomagać , w końcu jakieś 30 lvl się wykształcą a przyda się nawet i 12 lvl jeśli będzie pracowity :](ofkz najpierw ich sprawdzać ,nawet próby wymyśliłem ^^ ale to tylko dla wtajemniczonych :P)

Elwer Balus
27-12-2006, 22:43
@up: Dolna granica lvlowa jest dobra,ALE jeśli gildia miałaby być na nowym świecie to jest to troche ciężkie do zrealizowania(byłoby 5 może 10 członków) jeśli znów na starym, uprzywilejowani byliby starzy gracze.Najlepiej zrobić gildie na nowym servie, przyjąć około 15-20 członków, i dać dolną granice(30-40lvl).Na"pierwszy rzut" wziąć ludzi z forum, aby nie było nOObstwa a potem tylko dobrych uczciwych graczy. :baby:

2up: lol grałeś kiedyś na pvp i na non-pvp?? chyba nie. wierz mi, w kupie siła,na non-pvp noobstwo a na pvp jak jest więcej ludzi to nikt nie ruszy.

Edit:No to niech Zigrin zrobi liste, kto chce być w gildi na bank.

Ghand
27-12-2006, 22:45
@up
W takim razie jeśli powstanie "Gildia doskonała", zgaszam się xD

BTW, nie podoba mi się dolna granica 30 lvl na starych servach ;<

Ryos Lura
27-12-2006, 22:47
Wedlug mnie ja posiadam taka gildie. :cup: Jesli chcesz sie przekonać, to złóz podanie do DOU ( wymagania? : secura, lvl minimum 50 )

Ogólnie mowiac gra w "tibie" mi sie juz dawno, dawno temu znudziła. Teraz wchodze tylko by pogadać. Być w takiej gildi naprawde wyznacza jakis sens gry tibijskiej. By nie tylko expic ale też rozmawiać, swietnie sie bawić
pozdrawiam :)

Times
27-12-2006, 22:47
@up
Czemu tak wysokie progi??
Ja na przykład mam 13 lvl na Celeście, lubię RPG i czemu nie mogę być
w tej gildii??
Powinno się wprowadzać inne zasady rekrutacji - to tak na początek.
Po drugie - należy wybrać miejsce, gdzie KAŻDY członek jest w stanie się dostać bez problemów...
Dziękuję - Ghand

AHA!
Proponuję serwer NON-PVP, żeby jakby co to nikt nas nie napadł...

Wybacz, niechce sie kłucic, ale guild chat wygladał by wtedy jak trade bez ograniczenia..cała masa ludzi..mi by to nie pasowalo..Wiesz nie sztuka jest zrobic 12lvl i rozwalic cała gilię, okrasc GH itp. Nie mówie że Ty jestes taki i owaki.. ale znajdzie się cała masa evul noobów którzy przywłaszczyli by sobie itemki z GH. 30 lvl dawał by jakieś zaufanie.

Co do non-pvp preferuje guardie :)

Zigrin
27-12-2006, 22:48
Nowy serwer odpada po 1 nie wiadomo kiedy wyjdzie i czy wyjdzie.
Po 2 bierzemy ludzi z forum , ale pacce są potrzebne niestety i tego nie zmienie.
Po 3 serwer już upatrzyłem i przemyślałem , chodź rozumiem że nikt z was nie chce swojego porzucić to ja proponuje berylie. Grałem tam tydzień i uważam że serwer jest w sam raz cenowo i "domkowo" (prawie wszystkie domki na senji puste w tym 2 już "nasze" a za gh 10 k to sie równa 2k na łebka jeśli by sam lider i vicki płacili)

Non pvp też odpada! jednak wkońcu byście się przekonali że troche adrenalinki to jest to, a w grupie sobie poradzimy nie martwcie sie

Ryos- takich ludzi szukam , sam mam podobną sytuacje :)

Ps. Długo się zastanawiałem nad założeniem tego tematu , dzięki za entuzjazm jeśli tak dalej pójdzie może się uda.

Karl0ss
27-12-2006, 22:52
JA proponuje jakiegoś PVP ew. New Serva, ale nie zgranicą lvl'ową tylko z jakiś testem na Noobostwo czy coś, wkońcu Role-play to role-play, dobrze też powiedział autor tematy można by szkolić 8 lvl'e itp. zrobić taką "szkółke", ale tylko "zaufańcy" mogą być w GH, noi też szkółka nie mogła być w GH'a, bo ryzyko kradzierzy czy coś, jeżeli ktoś się na daje to go ze szkółki do "normalniaka' i jet ok.

@up : Co do beryli to mam tam nawet postać, ale z dosyć obciachowym nickiem, a wiec by była nowa, ale Berylia ma dużo Polaków, nawet nawet miejscówka, pewnie eq bym przerzucil z tej postaci z Odciachowym nickiem, chociaz moze nie jest on taki obciachowy, ale raczej wezme sobie inny. A noi miejcie nicki tez jakies Role-playowe, Nie wymagam (bo prawdopodobnie nawet nie moge :D ) nicków " Adam Srebrzysto oki zza gór", ale żeby to nie była "Pani z KwaicierenkiPL". A tak w ogóle to jeszcze napiszcie co sądzicie o tej Berylce.

A tak BTW. : JAk Deletuje postać, to po ilu dniach jej nick będzie wolny??
I jeszcza taka Wewnętrzna reflekcja (xD) : Elwer Lubi Times'a, A ja zaczynam lubić Ghand'a (chociaż nigby go nielubilem) :)
A zresztą, ci którzy tu "aktywnie" piszą, mądrze piszą i zaczynam was lubić (TUUUUUUULIIIIMMMYYYY xD)

A i jeszcze jedno : Pożliwe, że i ja z poswięceniem dla sprawy kupiee Pacz'a, na jakieś 3 miechy.

Ghand
27-12-2006, 22:52
@Times
Hmmm... No nie wiem, bo mnie wczoraj 31 lvl oszukał podmieniając itemy na trade... ( n00b ze mnie xD )
Poza tym gildia powinna opierać się na wzajemnym szacunku i zaufaniu, więc nie rozumiem, dla czego low lvlowce są zaniżani względem wyższych lvli...
Niektórzy ( tacy jak ja ) z pocałowaniem w rękę doszliby do gildii, poza tym plusem jest role-play...
Z resztą najlepiej najpierw zrobić wstępną rozmowę, żeby się ogólnie "poznać na rekrucie"...

ja bym proponował podzielić GH
1) rekruci
2) sprawdzeni, czyl zaufani
jeśli ktoś powiedzmy nic nie ukradnie itp, może przejść dalej itp, albo za jakieś zasługi lub rekomendację...

Elwer Balus
27-12-2006, 22:55
@upileśtam:Times, lubie Cię chłopie!!:cup: :evul: :cup:

@up3:Ja tam chętnie Secure rzuce w diabły!Noobstwa pełno(non-pvp), a pacc zamierzam niedługo kupić.(oczywiście przez Drom):evul: :evul: :evul:

@down: nie lubisz troche adrenalinki?? Wojenki są spoko,jakoś dalibyśmy rade...

@up:tylko jest jeden problem...Jak noobek zobaczy co jest w GH to będzie grzeczy i poczeka ten miesiąc ew. kilka a potem siup i nie ma itemków...

Times
27-12-2006, 22:57
Nowy serwer odpada po 1 nie wiadomo kiedy wyjdzie i czy wyjdzie.
Po 2 bierzemy ludzi z forum , ale pacce są potrzebne niestety i tego nie zmienie.
Po 3 serwer już upatrzyłem i przemyślałem , chodź rozumiem że nikt z was nie chce swojego porzucić to ja proponuje berylie. Grałem tam tydzień i uważam że serwer jest w sam raz cenowo i "domkowo" (prawie wszystkie domki na senji puste w tym 2 już "nasze" a za gh 10 k to sie równa 2k na łebka jeśli by sam lider i vicki płacili)

Hmmmm... Berylia może byc, czemu nie, co do ludzi z forum ok, prócz nich można by było rekrutowac innych (30lvl+ rox xD). Jak cos ja jestem za.

BYC MOŻE powtarzam byc może będę dysponowac kontem z PACCem, Na guardi by był wtedy 44MS. Ale nic na 100%.

Co do pvp ma pewne obawy. Jeśli nasza gilia rosła by w siłę, inne mogły by sie poczuc zagrożone i WAR..;/;/;/

@edit

Elwer Balus, też Cię lubię

Ghand, Poziom inteligencji gracza nie zależy od lvl :p
Jak chcecie to można granice podniesc do 40lvl (gogluj ironia)

Ghand
27-12-2006, 23:01
Uwaga!!
ja proponuję założyć tą gildię na jakimś
a) tanim świecie względem domków
b) non-pvp - wiadomo, pełno złodziei itp...
c) gdzieś, gdzie jest 5 graczy Premium, którzy mogą taką gildię założyć...
Hmmm, prosto to opisać, ale z wykonaniem gorzej...
Proponuję zebrać 5-6 propozycji i umieści sondę, gdzie można głosować za danym serwerem. Można też edytować posta i po prostu dostawiać "|"
Kto jest za tym??
Wtedy wszyscy rekruci zaczynający na danym świecie mogą luźno wbić 8 lvl, a osoby zaprawione na tym świecie mogą mieć zapewniony "wikt i opierunek" (rp style ;p )...

Zigrin
27-12-2006, 23:02
Times- wszystko by dało się załatwić, ofkz jeśli nie będzie w gildii paru kozaków że co to oni nie mają za gildii i że zaraz wpadną i wszystkich popadają. Wtedy będą problemy, na berylii jest war i polacy vs swe i radze żebyśmy byli neutralni :-) albo zawrzemy sojusze z innymi gildiami np. w ramach sprzedawania run, jak już mówiłem wszystko da się załatwić.

Karl0ss
27-12-2006, 23:04
Ja proponuje jeżeli będzie świat PVP to zostać Neutralnie, my nie atakujemy inni nie atakują nas - spokuj i cisza. Na Non-pvp nie będzie na pewno warów, ale złodzieje + kolejki czasem. Nie wiadomo co wybrać.
A ja już myślałem, że ten pomysł jest tak dobry, że zaraz ktoś się wbije i : "Z tym pomysłem to wisz gdzie", "pomysł do d**y".
I naszczęście tak nie jest, a że temat się lekko rozkręcił to raczej to się uda.

Argen
27-12-2006, 23:09
Zigrin mam proźbe napisz szybko na GG nr:9778432
mam mase planów, jestem mile zszokowany, oraz mocno podniecony tym pomysłem...
Jako świat proponuje Fortere (PvP)

PS.:Piszcie na GG wszystcy aktywni urzytkownicy...
PS2.:To mój pierwszy post elo all !:)

Edit:
Karlossik to FORTERA nie furora

Elwer Balus
27-12-2006, 23:10
Jest wiele gildi, których nikt nie tyka.Żyją sobie spokojnie, nie wchodzą nikomu w droge.Sprawa z wojnami itp. jest prosta: nie pkować, nie kraść, respektować inne gildie. Kto by się nie zastosował-wylatuje.Proste...

@up: Witamy :p

@down2: Oj tak, forum byłoby idealne.Można by się też na nim umawiać na questy etc.

@down:karaluchy pod poduchy :p

@times:zarąbisty avek! LOST rulez!

Karl0ss
27-12-2006, 23:12
No wiesz co tak się przyznawać mocno podniecony tym pomysłem...
Co do Fortery się nie wypowiem, bo tam nie grałem. Już pisze na GG

@Up
NO właśnie o taką Neutralność mi chodzi, a żeby nie było problemów to twardo trzymać się zasady o kradnięciu, "pekowaniu" - delikwenta wyrąbać ładnie mówiąc, żeby problemów nie było. NAjelpiej po stworzeniu Gildi napisać na Forum Tibia.com, że nie "utarczek" i takich u nas nie znajdą.

@Down (czytaj inne "down" -.o)
Niestety boje się tylko Wojny na Beryli. Są również rozwarzania, że 10 stycznia może NS wyjść, ale to nie pewne a pozatym dużo czekania. Co do stronki, to wiem że forum to dosyć łatwo załatwić.

Dobrej nocy jam już lecieć.

Times
27-12-2006, 23:19
Co do wyboru świata:
1) dobrze by było aby nie był przepełniony (wole expowiska ,brak kolejek)
2) Bez wiodącej guili (tzn takiej która za wszelką cene chce byc 1st i wojuje z innymy które sa jej w stanie zagrozic.. wiecie sa takie PA z zasada kto nie z nami ten przeciwko nam)
3)z wolnymi GH na senji
4) preferuje światy srednie albo nowe ( tu nie chodzi mi o te co mają powstac)

Z tego co wiem Berylia nadaje sie znakomice..

@edit

Znakomie by było gdybysmy posiadali wlasne forum, stronke, temat itp:D to sprawia że chce sie byc w takiej guildi, pozwalało to by też na wieksze rozpowszechnianie ważnych ogłoszeń itp

@down

Guardia Rox :D też jestem za :)

Ollafek
28-12-2006, 00:03
Dla mnie bomba! Ale czy jestescie pewni do gry na swiecie pvp?
Myślę ze non-pvp bardziej sie nadaja do gry Rpg.
Oczywiscie zgadzam sie na kazdy swiat, ale preferuje Guardie ^^.
Srednie ceny, kolejki tylko w weekendy i swieta, ogolnie fajny Server.

Zigrin
28-12-2006, 00:13
Times i reszta zajrzyjcie do pm. Jutro sie wszystko obgada. Pvp niestety konieczny :P

Piotrek Marycha
28-12-2006, 00:46
pomysl do zrobienia tylko w teorii, bo jak niby zbierzesz ze 20 ludzi ktorzy beda tak samo "napaleni" na ten pomysl, aby wszystko przestrzegac itp, po prostu większośc ludzi obchodzi to zeby sie dostac do mconej gildii zeby miec plecy itp a element RPG im zwisa

Argen
28-12-2006, 08:01
@up

no i wlasnie dlatego ze WIEKSZOSCI ludzi nie obchodzi `element rpg`
autor tematu pisze tutaj.

Karl0ss
28-12-2006, 10:18
@up2 (nie żebyś miał "apa" czy co xDDDD)
Gildi, jeżeli będzie Neutralna, bez walk, "pekerstwa", złodziejstwa itp. raczej nie będą szukać "Pleców", bo raczej tutaj/tam nie znajdą. Przynajmniej mi tak się zdaje. Noi Do co powiedział chyba Times świat nie przepełniony itp. Noi troche wyciągnąć to co "eRPeeGowego" daje tibia. Najlepiej na Tibia.com napisać że jesteśmy Gildią neutralną, nie chcemy utarczek itp. może się przyjmie i będziemy żyć długo i szczęśliwie. I też co powiediał chyba Times : Bez rządzącej Gildi, która za wszelką cene musi być pierwsza.

@up
No jeżeli chodziło, że wiekszości ludzi w tibii nie obchodzi `element rpg`. To się zgadzam, a przecierz jeszcze dużo osób ciągle zwraca uwage "Co update to mniej klimatu, w tej grze" - Troche tak, troche nie.

A noi z tego co zauwarzyłem, że jakoś tak po wiekszości mądrze piszemy w tym temacie... dobra "ekipa" do wymiany zdań mi się trafiła XD

Zigrin (autor tematu) postanowił, że światem będzie Berylia. Czy wszysykim pasuje??
Przepraszam Modków za tyle "wybajerowania" tekstu, ale chce żeby to zauwarzyli. -.o

Argen
28-12-2006, 11:08
ciągle proponuje świat Fortera...
nie ma tam wielu h-lvli, kolejek tez PRAWIE nie ma...
ceny domków nie są zbyt wygórowane...

jednym słowem:
FORTERA POLECA SIE NA GRILLA !

Times
28-12-2006, 11:10
Co do Beryli jestem za. Na naszej wymazonej Senji jest wolny GH, nazywa się Senja Clanhall posiada 215 sqm i 10 łużek, płaci się za niego ponad 10k, ale to chyba nie stanowi dla nas problemu :)

Żeby każdy założyl postac na Beryli musimy wiedziec na 100% że taka guildia powstanie i z w ogule ten pomysł wypali. Ale sądzę że się uda ;)

Karl0ss
28-12-2006, 11:14
Mi każdy świat odpowiada. Lecz nie każdy chce ten sam np. Argen chce Fortere, Ciekawe co Ghand :) , będziemy musieli jakoś dojść do kompromisu.

Z tego co widze to można by popatrzyć na Askare, jakie ceny itp.

Zigrin
28-12-2006, 11:14
Fortera to usa serwer , więc ja grać nie będe z powodu lagów , między innymi :P

Berylie obczaiłem i wszystko jest ok. Argen jeśli problem stanowi że na Forterze masz lvl a tu od początku to nic nie poradze , wszyscy będą musieli się poświęcić pod tym względem. Teraz proszę wysłać gg na moje pm jeśli się da jak najszybciej. Sporządzimy listę chętnych.

Argen
28-12-2006, 11:16
@up

wiem ze nic nie poradzisz, ale ty na berylii masz jakis lvl ^^ to tak jak ze mna na forterze

Zigrin
28-12-2006, 11:18
up

Na berylii gram od 4 dni , lvl 23 więc nic wielkeigo , w dzień wbiłem więc dla mnie to wsio aby nie usa i nie non pvp , a na beryli już 5 osób gra którzy zgłosili się do tej guild , więc teraz przekonaj ich.

Argen
28-12-2006, 11:28
heja mam pytanie, przekonales mnie do berylii, wszystcy chca tam grac, wiec chyba ustalone, ale...
nazywamy sie dowolnie czy wybieramy wspolne np. nazwisko??

Karl0ss
28-12-2006, 11:29
RAczej, nie bo po co?? Jakieś noobki się "zapalą" i będzie "Kwiaciarka'Seth" czy jak tam te nazwisko nazwiemy.
POdajcie Nicki, i See you in Berylia.
A noi RPG nicki obowiązują. Powiedział tak też załorzyciel Tematu.

Ghand
28-12-2006, 11:31
Ja również proponuję Berylię...
Wczoraj ( dzisiaj ) mieliśmy naradę z Argenen i Zirginem na temat wyboru ew. świata i wahamy się między Forterą, a Berylią...
Fakt, że Fortera jest amerykańskim serwerem, a Berylia to niemiecki, należy wziąć również pod uwagę.

Argen
28-12-2006, 11:38
OK mam postac kto już gra na belyrii niech napisze do lady shadowsoon

Edit !!!
o KUR** jaka siara moja Lady Shadowsoon jest MESZCZYZNA !!!!!!

Elwer Balus
28-12-2006, 11:50
hehe.. ja wlasnie robie postać...
Zaraz editne i podam nick...
@edit: Elwer Agares. msg meeee....

@down:też mi się zdaje, że obcokrajowcy nie wchodzą w gre....

Thero
28-12-2006, 11:53
1.A ja proponuję wspólny dopisek po nicku. W ten sposób od razu dowiemy się kto stworzył postać do gry RPG. Ma ktoś coś przeciwko?
2.Chętnie dołącze, ale nie wyobrażam sobie mojego mieszkania w GH; bo jak już by nas okradli to byłbym jednym z podejrzanych. Takie sytuacje zabijają nawet najlepsze gildie.
3. Berylia to dobry pomysł, ale najlepiej byłoby zrobić sondę z zapytaniem co kto o tym sądzi, a nie, że jakiś tam Ghand z kimśtam uzgodnili i tak ma być.
4. Z tego co przeczytałem nie wiem czy mam rozumieć, że rekrutacja będzie otwarta dla obcokrajowców (co moim zdaniem jest debilizmem). Moim zdaniem najlepiej przyjmować ludzi stąd, z tibia.pl, z tego topicu (forum daje chyba najlepszy rozgłos w Polsce) i z topicu na tibia.org.pl.
Dzięki za uwagę.

Diego'Odin
28-12-2006, 12:20
chętnie dołączę jeśli oczywiście moge
mam pacc (bede robił knighta) nick
: Baqs

a i ide w cluba

Argen
28-12-2006, 12:48
@up

bardzo nam milo przyda sie knight, szczególnie z paccem zapraszamy, moj nick to Argenus Shadow

Siekierka
28-12-2006, 13:20
Jezeli jeszcze potrzebujecie chetnych, ja sie zglaszam. Pacc wiosna kupuje na rok, wiec moze sie przydam. To jak? Berylia?

Times
28-12-2006, 13:46
@up

Tak, Berylia gra juz tam (chyba) 7 osób z forum.

Elwer Balus
28-12-2006, 13:51
@up:dokładnie 7. Ale dalej się rozkręcamy...:evul:

Siekierka
28-12-2006, 13:52
Ok, mozliwe ze zaraz dolacze :D mozna prosic o nicki na pw? ;> jak cos to Dazano jestem :D :)

Karl0ss
28-12-2006, 14:10
Co do Ebcokrajowców, to mogą... jeżeli znają Polski. Zapraszam do gry, przydadzą się Vice Liderzy.

Pirwszy screen : http://img98.imageshack.us/my.php?image=szczreniskobq9.png

Siekierka
29-12-2006, 11:56
Gildia sie rozwija, na razie nie jestemsy jeszcze oficjalnie gildia bo szukami vickow ale ludzie sie rozwijaja. Wszyscy opuscili juz rooka i zaczynamy szkolicpostacie, jezeli jeszcze ktos chcialby dolaczyc zapraszamy.

@down Berylia

Lord'Micu
29-12-2006, 12:07
No ja bym z chcęcią do takiej gildi przystąpił. Ale po 1 nie mam PACC'a a po drugie słaby lvl bo tylko 18. Świat: Titania, prof: Knight skille:50/50(teraz skilluje). Msg to me in game(nick: Masserato)

@up
na jakim świecie ta gildia??

Karl0ss
29-12-2006, 12:29
@up
Nie no wiem, że przeszukanie* tematu który cię interesuje jest za trudne a wiec podpowiem : Pierwsza litera : B, Druga : e, trzecia : r, czwarta : l, piąta : i, szósta : a. Trudne nieee?.
Pozdrawiam wszystkich graczy z gildii, i niedługo wrzuce screeny.
*-chodzi o przeczytanie wszystkich postów.

@down.
Chyba, jeszcze nie ma progu lvl'owego. I jeżeli znasz się chociaż troche na Role-playingu to chyba możesz dołączyć. Najlepiej jagby wypowiedział się Autor tematu.

Lord'Micu
29-12-2006, 12:31
@up
Dobra sorka troszke się mi nie chciało.
Jakbym zrobił od nowa postąc na Beryli(bo tam nigdy nie grałem) to można by tam dołaczyć do was?? czy już jest próg lvlowy??

Wert
29-12-2006, 13:11
Jeśli są jeszcze miejsca to chętnie dołącze, tylko z PACC'em może być problem. PACC'a planuje kupić dopiero na wyższym lvl'u, no i nigdy nie grałem na berylii, więc musiałbym założyć nową postać. Czekam na decyzje, ew. szczegóły na gg: 651507(przeważnie na niewidocznym)

Times
29-12-2006, 13:16
@up

Tak możesz jeszcze dołonczyc, zakładaj postac na beryli i graj :)

Jak cos to mój nick w grze : Avangardar Knight

Siekierka
29-12-2006, 14:15
Jezeli nie bedzie kolegi to ja jestem Dazano :)

Wert
29-12-2006, 14:21
Jak by ktoś jeszcze nie wiedział to mój nick: Zertes :)

Karl0ss
29-12-2006, 14:38
Jam być Phoreus Terran. mamy forum www.eoe.fora.pl :) wchodzić :D .

Siekierka
29-12-2006, 15:48
Ludzie lubiacy RPG, zglaszac sie, potrzebujemy w szczegolnosci vickow i pallow.

Deox
29-12-2006, 18:30
Dołanczam się.

Mój nick Viroux

DodoZ
29-12-2006, 18:37
Ja od jakiegos czasu mam taka gildie, jest ona na Selenie.
Nazwa guildii: Senja Villagers (osadnicy senjijscy)
Mamy gh na wyspie Senja, niektorzy juz kupuja domki. Dp nie ma, ale zawsze jakis Hlvl knight sie znajdzie, w gh mamy pokoik skladzik ;). Miejsce do trenowania jest (mozna ropac trolle), wiec sprawa treningu jest spoko. Duzo wody, zadko wogole kto po wyspie chodzi :) A jak ktos wchodzi, to go wypedzamy :cup:

Siekierka
29-12-2006, 18:43
Fajnie macie, mam nadzieje ze to samo bedzie i u nas :D

Dudus15
29-12-2006, 19:11
Siekierka ja się zgłaszam jestem pallkiem i gram na Harmoni ale nie mam pacca :(

Times
29-12-2006, 19:17
@up

Przeczytaj temat dokładnie :) Ta guilia znajduje sie na Beryli a nie na Harmoni..

Ghand
29-12-2006, 19:18
Fajnie macie, mam nadzieje ze to samo bedzie i u nas :D

Tu Rydzev
Niestety my nie będziemy używać siły ( chyba że ktoś nas ostro wqrzy :> )
;p

Dudus15
29-12-2006, 19:52
Ludzie lubiacy RPG, zglaszac sie, potrzebujemy w szczegolnosci vickow i pallow.
A w opisie ma " Harmonia " ;>

Grocix
29-12-2006, 19:57
Witam,
Nie wiem w jakim stadium rozwoju jest gildia, ale zapraszam Was na Antice. Serwer BARDZO tani, jednak mogłyby być problemy z GH. Praktycznie 0 PK i PA, a ja chętnie wezmę Was pod moje skrzydła (58 MS).

Pozdrawiam,

Memo~

xPita
29-12-2006, 20:25
jak chodzcie, to serdecznie zapraszam na Luminerke, z ktorej ja sie nie wyniose :baby: uwielbiam moja LUMINERe :cup:

Karl0ss
29-12-2006, 20:30
Ja nie moge, czytamy forum GILDIA JUŻ JEST, na Beryli zapraszamy na BERYLIE!
nasze forum : www.eoe.fora.pl
(Zaraz sie posypią notki : "użytkownik nie miły" itp., no ale na miłość boską czytajcie temat.)

Siekierka
29-12-2006, 20:34
Tak jak koledzy wyzej mowili, gildia juz jest na BERYLII, nie potrzebujemy zaproszne na inne servery, tu nam dobrze ;) na razie sie docieramy ;)

Drow Ranger
29-12-2006, 20:50
Mozna do Was jeszcze dolaczyc? Jesli tak to ja sie na to pisze

Elwer Balus
29-12-2006, 21:14
Jesli ktos chce dolaczyc do nas niech pisze do Phoreus Terran.

@down: nie dziękuj, wiem że mnie kochasz :p

Karl0ss
29-12-2006, 21:15
Bez obrazy (chociaż z czego tu sie obrazac), w Gildi, będzie niedługo granica lvl'owa i maly test na "IQ". Jeszcze prosze o wypowiedzenie sie Autor tematu i Lidera.

Pozdroffka.

Edit : @up Noi mnie wkopał w robote, nierób jeden xD.

Nasze forum : www.eoe.fora.pl

OSTRZEGAM : Jestesmy Gildią neutralną, a wiec jak chcesz dolaczyc to : "Nie robimy pleców" I jeżeli będziesz na Rook'u tylko Hunted, Hunted, Hunted to sam sobie radź. To tak przestrzegająco :) .

Deox
30-12-2006, 10:05
No to gildia się rozkręca.

Capality
30-12-2006, 13:35
Ja juz mam zalatwione, jestem w gildii i bedeTAM DA DA DAAM:ZBIERACZEM ROBAKÓW!! :D
Jakby co Dazano mi przydzielił taką funkcje, a mój nick to Zalistar

Karl0ss
30-12-2006, 14:56
Wiemy Zalistarze :)

Uwaga, uwaga, ladys and Gentelmens(dobrze napiasłem?) "Speszjal" for Forum.tibia.pl Screen (xD) :
http://img407.imageshack.us/img407/8963/hialtibiaploa6.png

@Down
Dosatniesz za to odkrycie Nobla, ja już się postaram :P

Siekierka
30-12-2006, 15:02
Gz chlopaki, gz ludzikow. Tez bym tak chcia.... Zaraz... Ja tez tam jestem :D

Skurka
31-12-2006, 02:12
Moją postać już macie więc teraz wasza praca aby stworzyć dobrze prosperującą gildię, powodzenia!

Siekierka
31-12-2006, 11:49
Zgadzam sie ;) i bardzo dziekujemy za wsparcie :)

Capality
01-01-2007, 17:30
Ehhh, i doczekałem się końca: poszedłem na Sylwestra nikomu nic nie mówiąc i wróciłem co chaty lekko schlany, nie będe mógł teraz grać ojojoj przez długi czas;(

Karl0ss
01-01-2007, 18:11
Coś, ostatnio mało nowych przybywa. Ale i tak jesteśmy dużo osobową grupą (na ten czas liczymi ok. 17 Osób). Jagby co to nowych odsyłąm na www.eoe.fora.pl . Noi ciągle szukamy 1 Vice lider'a (chociaż też trzeba się nadawać), możliwe że ktoś z FACC'ów kupi sobie PACC'a, no ale dobra To by było natyle i niedługo wrzuce nowe zdjęcia.

Pozdrowionka

Edit : A noi uprasza się wszystkich którzy mają konta na Forum.tibia.pl o "uaktualnienie" swoich prfilów i wpisania tam postaci z Berylii.

@Skurka
Napisz ten nick bo juz chyba bedziemy miec full skład :).

sir Tifejo
01-01-2007, 22:50
Lubisz expic ale nie satysfakcjonuje Cię to?

Chciałbyś wykorzystać możliwości rpg Tibii?

Masz dużo pomysłów a nie masz ludzi do zrealizowania ich?

Przeczytaj ten temat!
Dawno temu chciałem założyć gildie doskonałą, zgraną, z domieszką rpg. W tym temacie chce zobaczyć czy są ludzie którzy chcieliby założyć gildie rpg. Z twardymi zasadami , gdzie każdy miał by własne obowiązki. Nie irytuje was że gildia to tylko zbiorowisko osób które sprzedają sobie runy i przedmioty, bronią się nawzajem i najwyżej chodzą na hunty? Nie chcecie czegoś więcej?

Mój pomysł jest taki(krótko, zwięźle, bo może wy coś wymyślicie):
-GH na senji, to samo tyczy się członków pacc , niech każdy będzie mieć domek na senji (wyobrażacie sobie miasto opanowane przez jedną gildie , jakie to daje możliwości?)
-Każdy ma rangę zależącą od jego poświęcenia dla gildii.
-Każdy item/runy jeśli to możliwe sprzedajemy dla osoby do tego wyznaczonej w gildii.
-Składki płaci się zależnie od rangi i lvl.
-Kodeks, prawa i wszystkie zasady zapisane w book i dawane każdemu przystępującemu do gildii.
-Ludzie w gildii mają stanowiska jak np. człowiek od zażegnania sporów między członkami , wojownicy którzy bronią członków gildii, bankier, kronikarz, nadzorca magazynu.

Czyż to nie piękne? :P Dawajcie tutaj uwagi co do tego, krytykę i propozycje. No i oczywiście chęć przystąpienia! (serwer- jak na razie dowolny chodź gram na Berylii)

http://www.dou.yoyo.pl/

Najlepsza Gildia o jakiej slyszalem :)

Argen
01-01-2007, 23:01
no chlopaki, widze ze sie rozwijacie, dobra robota.
szkoda mi tera troche ze przestalem grac na belyrii ale moja Lady mnie wolala...
GOOD LUCK !

rezydent
01-01-2007, 23:19
już dawno planowałem coś takiego zorbić tylko że brak pacca... ;p
zaplanowałem 15 różnych rang, każda ma swoje zadania
w każdym mieście są jacyś przedstawiciele itd.
nazwa : sekta druidów
co tydzień by były ceremionie, awanse itd. potem wszyscy idą do baru aby się lepiej poznać
chyba kupie pacca i jednak zrobie coś takiego