Pokaż pełną wersje : Exori najsilniejszym czarem??
Slimamoneko
28-12-2006, 10:31
No to tak Jezeli 40 EK z 5 magicznym potrafi z exori zadac obrazenia (POTORKA) ok. 100~ to wyobraźcie sobie 40 ms z 40~mlvl ktory by walna z exori...
Według mnie eoxir jest jednym z najsilniejszych czarów ofensywnych.
^^^^to moje zdanie,
comment plx
a o Ultimate Explosion słyszałeś? zresztą exori jest tylko dla rycerzy
Slimamoneko
28-12-2006, 10:37
a o Ultimate Explosion słyszałeś? zresztą exori jest tylko dla rycerzy
Ta slyszalem, Tylko ile by walnął z UE sorc na 60 lvl z 6 mlvl a ile z eoxir 60 EK tez z 6 mlvl
Duży plus UE to zasieg
sorc:
Czarem Ultimate Explosion zadajesz obrażenia 220 do 441
rycerz:
nie wiem, ale moim 53 ek z 5 mlvl w potwora mam best hit za 183
edit:
zresztą sorc na 60lvl na pewno nie będzie miał 6mlvl
Slimamoneko
28-12-2006, 10:50
sorc:
Czarem Ultimate Explosion zadajesz obrażenia 220 do 441
rycerz:
nie wiem, ale moim 53 ek z 5 mlvl w potwora mam best hit za 183
edit:
zresztą sorc na 60lvl na pewno nie będzie miał 6mlvl
dobra nie napisalem u gory ze jest najlpesyzm tylko jednym z najlepszych wiec czemu porownujesz akurat do UE porownaj np do mort hur alvo vis luc chocaz plusme tych czarów jest zasieg...
Tyle, ze dmg exori zalezy tylko i wylacznie od posiadanego lvlu.
Ta slyszalem, Tylko ile by walnął z UE sorc na 60 lvl z 6 mlvl a ile z eoxir 60 EK tez z 6 mlvl
Duży plus UE to zasieg
Sorcerer nie mógł by użyć UE to popierwsze ( za niski mlvl ). Ale jakby go już użył, to i tak jest mocniejsze od exori: 220hp - 441hp, a exori? może troszkę ponad 200. Pomysl, że żeby knight miał 6 mlvl, musi spalić 145600, gdy sorc tylko 3085. A pomysl jaki mlvl miałby sorc, gdyby spalił te 145600 many? Chcesz czy nie, UE jest najpotężniejszym czarem w grze, a exori napewno nie jest w tej czołówce. SD, Energy Wave, great energy beam, Explosion...dopiero za nimi możesz dać exori...I jak porównujesz rycerza z 60 lvl i 6 mlvl, to do sorca 60 lvl, z około 50 mlvl (podobny jest czas osiągnięcia tych 2 mlvl'i.)
Tyle, ze dmg exori zalezy tylko i wylacznie od posiadanego lvlu.
Lvlu i mlvlu.
Lukasz(R)
28-12-2006, 10:56
up:
odwiedz www.tibia.com
poszukaj opisow czarow i wtedy przychodz tu o nich dyskutowac ...
Lvlu i mlvlu.
Z tibia.com :
The power of the attack will rise with his level.
Nigdzie nie jest wspomniane o mlvlu, a sam grajac tez nie doswiadczylem wzrostu sily exori przy wyzszym poziomie magicznym.
Patysiak
28-12-2006, 11:07
Rycerz nie jest postacią czysto magiczną i nie możemy jego magi porównywać do magi maga. A exori jest jednak mocnym czarem i na wyższym lvl się bardzo opłaca EK. A jak dla mnie i tak sorc the best:D
Czy przypadkiem max dmg z exori to nie lvl*4
Więc nawet jeśli mlvl się liczy, to wzór na max dmg wygląda w ten sposób
siła magii *2
A UE wygląda tak
siła magii *3
Wnioski:
1. Gdyby rycerz mógł użyć UE, to dmg byłby znacznie większy niż z exori.
2. Mag nie używałby syfu, który nie dość że jest słabszy od UE to spala do tego ~80% many.
Boze jedyny .... ludzie nauczcie sie czytać ze zrozumieniem ...
Juz bylo wyzej napisane Exori zalezy --> TYLKO <-- od LVL ....
Obrażenia wynoszą w przybliżeniu (80+-20)*(4*lvl/100) Gdzie tutaj gamonie macie wspomniane cokolwiek o mlvl ?
A co do UE ... ktos napisal ze 60 sorc z 6mlvl niemoglby uzyc UE ... dlaczego niby to? Po update sie wszystko zmienilo ... teraz juz nie potrzeba mlvl zeby zrobic jakikolwiek czar (potrzebne tylko do strzelania z run) ... Aby uzyc czaru wystarczy teraz tylko zwykly poziom. geez -.-''
PS. To "gamonie" to nie do wszystkich oczywiscie bo widzialem ze pare osob jednak rozumie to co czyta.
Maciej the Sorcerer
30-12-2006, 20:41
Zależy tylko od levelu . Exori jest na niższym lvl od UE . Możliwe że jest lepsze . Napewno knightci woleli by exori niz UE .
Zależy tylko od levelu . Exori jest na niższym lvl od UE . Możliwe że jest lepsze . Napewno knightci woleli by exori niz UE .
No to teraz zes dojebal...
@2up
jedwabiste podsumowanie
Sorcerer nie mógł by użyć UE to popierwsze ( za niski mlvl ).
Oj mógłby = )
Fenzopi92
30-12-2006, 21:30
Exori dla Sorca ??? NIeeeeeeeeeeX( X( X(
UE to potęga , a pozatym ma 10 razy więkrzy zasięg niz exori
dagothar
30-12-2006, 22:10
Pole razenia UE to 70 sqm dookola postaci, pole razenia exori - 8 sqm;
promien razenia UE to max 5 sqm od postaci, exori - 1 sqm.
Podsumowujac: zasieg UE nie jest *10* razy wiekszy niz exori :)
exori i UE hmm oba dobre exori na lvl i only dla knighta a ue na mlvl fakt faktem ze UE jest leprze od exori np:zasieg exori tylko wokol knighta bo knight w zwarciu.Mimo wszystko UE to najleprzy czar ofensywny moim zdaniem^^
..::QRAS::..
30-12-2006, 22:20
jezuuuuuu jaki tu sie syf zrobil az w oczy szczypie jak jeden z drugim sie kluci czy exori mocniejsze od ue etc. uahaah
jak czytam wypowiedzi niektorych kreeee... ludzi to sadze ze ta gra powinna byc zabroniona bo wysysa mozg... no chyba ze ktos jest takim kretynem sam z siebie : ]
Wampireq
30-12-2006, 22:46
On ma chyba na myśli exori vis i exori mort (na to wygląda) bo nie napisał że to knight i w pełni sie zgadzam z pierwszym komentarzem czy nie słyszałeś o UE (ulitimate explosion)?! Tym hicac czasem po 2000hp. Jak siem pomykliłem to sorka. Ale i tak jest bardzo silne !
>>>Jak powiedziałem cos mądrego to prosze o plusik do reputacj :P<<<
@up
Zgadzam sie. Szanowny Cip soft powinien zrobic test na IQ przy kazdym downloadzie klienta tibi.
Btw. Tak jak juz niektórzy powiedzieli, dmg exori zalezy tylko od lvl a UE 60 sorc moze uzywac nawet jesli ma 1 mlvl chociaz trudno o cos takiego.
kiedys sie zastanawialem jak obliczac przewidywane obrazenia z exori i pamietam, ze mlvl jest niewazny dokladnego wzoru niestety niepamietam ale jak chcesz poszukaj
LarvaExotech
03-01-2007, 22:22
Mlvl ma znaczenie w obrażeniach berserka, ale u knightów jest on na tyle niski, że praktycznie niezauważalny jest jego wpływ na dmg... ;']
Sir'Matek
04-01-2007, 14:39
Slyszales kiedys o innym przeliczaniu sily magicznej u innych profesji?
Np.
Druid/sorc walnie z gfb za 50 na ~20 lvl 20 magiczny
a knight juz na 25 lvl i 4 magicznym
bo chyba knight nie walnie na 20 lvlu i 20 mlvl (o ile taki kiedys bedzie istnial)
za 50 z gfb, predzej za 650 8o
ten co zalozyl ten temat to jakies dziecko :baby:
najpierw poczytaj poradniki o magi a potem dopiero zzadawaj takie glupie pytania
Pozdro i bez obrazy
Slyszales kiedys o innym przeliczaniu sily magicznej u innych profesji?
Np.
Druid/sorc walnie z gfb za 50 na ~20 lvl 20 magiczny
a knight juz na 25 lvl i 4 magicznym
bo chyba knight nie walnie na 20 lvlu i 20 mlvl (o ile taki kiedys bedzie istnial)
za 50 z gfb, predzej za 650 8o
ten co zalozyl ten temat to jakies dziecko :baby:
najpierw poczytaj poradniki o magi a potem dopiero zzadawaj takie glupie pytania
Pozdro i bez obrazy
łhahahahahahahaha sam jestes dziecko, dla czarow dostepnych dla all profesji (gfb naprzyklad) licznik sily magii jest taki sam. zobacz na tibia.pl kalulatory ^^
LarvaExotech
04-01-2007, 22:34
No dokładnie, siła magii wzrasta jak postać przebije 100% magpowera (wybaczcie, ale użycie tutaj drugi raz 'siła magii' byłoby nie na miejscu ;D), i to jest dla podane dla przykładu 15 lvl i 20 mlvl, kombinacje mogą być dowolne, np. 5 mlvl i 42 lvl ;]
Po 1. to knight ma taką zaletę, że może expic niemal bez przerw bo ma broń która się nie kończy ani się nie psuję a Exori to tylko taki dodatek żeby się kajcior nie nudził i mógł by sobie coś solować. :D
Knajcik14
05-01-2007, 08:33
1. Wyobraźcie sobie walke 60 EK(6-7mlvl) 60 MS (60-65mlvl) i kto ma jakie szanse . Magiczne postacie mają dobre runy czary + wand/rod a kina nic miecz pare explo którymi dużo nie zada obrażeń i exori tylko ze trzeba podejść do przeciwnika
2.Co update sorce druidzi i palkowie dostają nowe możliwości expienia i pomoce w tym a kina nic może robić jedynie za blokera !
3. Exori jest dobre ale z tym LVL *4 to przesadzili pownno być 100 many na 1 exori i juz
1. Wyobraźcie sobie walke 60 EK(6-7mlvl) 60 MS (60-65mlvl) i kto ma jakie szanse . Magiczne postacie mają dobre runy czary + wand/rod a kina nic miecz pare explo którymi dużo nie zada obrażeń i exori tylko ze trzeba podejść do przeciwnika
2.Co update sorce druidzi i palkowie dostają nowe możliwości expienia i pomoce w tym a kina nic może robić jedynie za blokera !
3. Exori jest dobre ale z tym LVL *4 to przesadzili pownno być 100 many na 1 exori i juz
Kurde no może i masz racje ale pomyśl co by robił taki Eo, ma około 1500 many czyli jak by walną 15 exori a wali ok. 1000hp na jedno to mógł by sobie tak mocno i szybko expić, że tego nikt sobie nie wyobraża :D
jesli 60 kina dalby sie zabic 60 sorcowi to niepotrafi grac
ale 60 Sorc ma juz UE! Załóżmy że ma 60lvl i 40 mlvl. Z UE wali 384 do 768, plus SD-ki. Zalezy od refleksu (UH)
Sante Mefisto
17-01-2007, 15:41
Kurde no może i masz racje ale pomyśl co by robił taki Eo, ma około 1500 many czyli jak by walną 15 exori a wali ok. 1000hp na jedno to mógł by sobie tak mocno i szybko expić, że tego nikt sobie nie wyobraża :D
A powiedz mi ilu jest takich Eo w tibi?? I porownaj to sobie z liczba knightow na poziomie 70-150.
Exori jest najpotezniejszym czarem ofensywnym, ALE tylko dla knighta. Ogolnie najmocniejsze jest UE.
Koszt many exori: to 4 razy lvl.
Do sily exori liczy sie tylko i wylacznie lvl, a jest ona mniej wiecej rowna manie jaka zabiera wykonanie czaru. Z kazdym lvl'em sila exori wzrasta o 4-5 hp.
Pozdrawiam.
za duzo ots'ów ;/
tak tylko że knighta ubić trudno a sorca łatwo, ile taki sorc nosi sd na 60 lvlu? napewno nie więcej niż 1-2 bp, a ile knight nosi uh?- 3-4 bp skończą się z to z czego będzie bić sorc? z mort hura? trafi może 1/3 uderzenia
knajt vs sorc
80% dla sorca ze wygra taki 60 jak zaje*** ue i sd z combo to moze knajtowi hp braknac
Iron'knight
17-01-2007, 18:31
Tak naprawde taka walka moze trwac bez konca znaczy do konca UH/mf'ow.
@UP iles tam razy
Niekoniecznie 3-4 bp UH. Mam qmpla który na 50 lvl nosił 20 bp manasow i 10 bp UH :P
Kasztaniaczek
17-01-2007, 18:38
jesli 60 kina dalby sie zabic 60 sorcowi to niepotrafi grac
Oj watpie... troszke pvp i 60 sorc zabija 80kinie ;s
taaa na kicku lub gdy kina jest 10 latkiem, który kupił chara na allegro i jego poziom pvp=0
King Mati
18-01-2007, 06:14
Lvlu i mlvlu.
Tylko lvl abc
60 Master Sorc VS. 60 Elite Knight
Knight juz jakims cudem podbiegnie do sorca, a sorc na to "Utani Gran Hur" i Knight go nie dorowie moze ze mało prawdopodobny Lag lub skonczy sie czar.
A co by było gdyby knight Dostał Strong Haste :) ? był by Kur**sko grozny!
A co do exori to nie jest to najsilniejszy czar ofensywny (według mnie)
ten wzor ...4*lvl/100 to nieprawda naprzykladzie to jedno z moich najlepsyzch exori co wedlug wzoru powinno byc min 30 dmg wieksze no i exori w rozne potwory woznie sie wbija pamietam jak na jakism bodajze 80 lvl w behe wbielm sie 210~ a cyc padl w hicie czyli 260 chyba dawno tego shitu niebilem czyli def monstera sie liczy i to niepodlega dyskusji
http://i6.photobucket.com/albums/y220/Yoozek/Exori/exo-1.jpg
np fara maja identyczny def jak demo
http://i6.photobucket.com/albums/y220/Yoozek/Exori/exorah.jpg
ss stary daltego takie low hity
a kto jest lepszy ek czy ms? mmm
na przykaldzie takiego Taifuna 280 ms~? mam pratycznie raz mniejszy lvl ale jestem ek i on ejlsi mailby full mane i walil ue co ture a ja bym sie uhal i tak by mnie nie ubil a te jego sd sobie moze w dupe wlozyc na moj uhpower alejesli dojdzie ktos jeszcze zalzolmy 100 ms padlbym oile bylby trap puki mas zuhy nieubije cie ms z takim samym lvl ;)
@up
PWN3D
To chodzi o to ze:
Zeby uzyc czaru Exori musisz zuzyc mane 4*lvl, czyli np. masz 50 lvl tak wiec zuzyjesz 200 many. To nie chodzi o hity
Edit: Cos watpie ze ty jestes Yoozek.
Knight Patryk
26-01-2007, 16:38
Nawet o tym nie marz
@up
PWN3D
To chodzi o to ze:
Zeby uzyc czaru Exori musisz zuzyc mane 4*lvl, czyli np. masz 50 lvl tak wiec zuzyjesz 200 many. To nie chodzi o hity
Edit: Cos watpie ze ty jestes Yoozek.
Jego składnia itp =D
@UP
Nie odbieraj marzeń dzieciom!
Tomcio Pall
26-01-2007, 22:50
a kto jest lepszy ek czy ms? mmm
na przykaldzie takiego Taifuna 280 ms~? mam pratycznie raz mniejszy lvl ale jestem ek i on ejlsi mailby full mane i walil ue co ture a ja bym sie uhal i tak by mnie nie ubil a te jego sd sobie moze w dupe wlozyc na moj uhpower alejesli dojdzie ktos jeszcze zalzolmy 100 ms padlbym oile bylby trap puki mas zuhy nieubije cie ms z takim samym lvl ;)
Widzialem film jak ubil 100+kina solo. Walil ue a kina i tak nie uhal sie na full hp gdyz nie ma az takiej sily czarow.
Edier Master
27-01-2007, 12:00
Z tibia.com :
The power of the attack will rise with his level.
Nigdzie nie jest wspomniane o mlvlu, a sam grajac tez nie doswiadczylem wzrostu sily exori przy wyzszym poziomie magicznym.
Ziomus trudno zebys zauwazyl roznice dmg exori po 1 mlvl a myslisz ze sorc po 1 mlvl zauwazy roznice w ue? -.- no a co do teori, nooby to jest TEORIA i sie nie chwalcie ze na 6 mlvl nie uzyjecie ue bo to kazdy matol wie.. A według mocy a nie zasięgu to wydaje mi sie ze exori jest najsilniejsze i zgadzam sie z noobem ktory zalozyl ten temat :P i niema czaru i runki ktorej power niezalezalby od mlvl no oprocz levitate, magic rope, fire fieldow etc. a co do waszych kalkulatorkow exori.. nie jest tam uwzgledniony mlvl bo roznica jednego czy 2 mlvl u knighta nie ma wiekszej roznicy. Tak wiec wedlug mnie exori jest NAJSILNIEJSZYM PROPORCJONALNYM do lvl i mlvla czarem
Według mnie exori i exevo gran mas vis są najlepsze :)
mort hur silniejszy ;] na filmiku z questa poi widziałem jak gość uderzył z mort hura za 1239 w tego zielonego stworka :| moim zdaniem ue to gowno ...
UE jest lepsze, pod tym względem, że ma duży obszar "działania". Mort Hur wali tylko w stronę, w którą jest zwrócony shooter...No i wali z energii, a UE to obrażenia fizyczne:)
ale jak jakis sork ma slabe pvp, to gdy goni kogos z ue na pewno trafi:)
<lol666>
mort hur silniejszy ;] na filmiku z questa poi widziałem jak gość uderzył z mort hura za 1239 w tego zielonego stworka :| moim zdaniem ue to gowno ...
Widać jakie masz pojęcie o Tibi człowieku... Skoro Sorek walnął z Mort Hura 1200+ to znaczy ze ma około 200 lvl i do tego wysoki magic lvl no i wychodiz na to, że z UE uderzyłby ok. 2000+, więc jak się nie znasz to najlepiej się nie wypowiadaj...
Temat kompletnie bez sensu... nie wiem jak wy to wszystko porównujecie Exori jest dla Rycka i niech tak zostanie, a UE dla Sorka i tak też niech zostanie... Co do siły Exori to jest to jeden z czarów, który w skali od 1-6 ma ocene 4 i tyle.
Sir_Reey
01-02-2007, 17:53
Oczywiście najlepszym czarem jest UE i Exevo Mort Hur. Exori w porównaniu do tych czarów nie jest aż bardzo dobrym czarem.
Pozdrawiam wszystkich z Calmery~
Exori to beznadziejny czar. Zabiera prawie całą manę, kto tego używa?
Exori to beznadziejny czar. Zabiera prawie całą manę, kto tego używa?
Ktoś kto wie jak grac Najtem, czego o tobie nie można powiedzieć.... :D
Grabadia
01-02-2007, 19:49
Nie pojmuję człowieka, który założył ten temat....
Jaki jest sens w porównywaniu Exori i UE?
...żaden - Exori może użyć TYLKO knight, a UE może użyć TYLKO Sorcerer, więc co tu dużo gadać - temat założony wyłącznie, żeby nabić posty i powqrzać ludzi -.-
@BaxCrow
Racja - exori jest best dla knightów a ue dla sorców NIECH TAK ZOSTANIE i nie ma co dalej ciągnąć tego tematu...
ale jak jakis sork ma slabe pvp, to gdy goni kogos z ue na pewno trafi:)
<lol666>
A jednak, nawet hajt lefel mastachy nie trafiaja z ue.
"exevo mort hur" lepsze nie zabiera tyle many co ue a obrażenia podobne np ue walniesz 1500 a z morta mozesz 3 razy walnac to zabierzesz ponad 3k
2x up. Kolego nie zrozumiałeś tematu... Chodzi o porównanie uderzeń z exori i UE a nie jaki czar jest dla jakiej profesji. Wedlug mnie powinny nastąpić pewne zmiany odnośnie exori dla knighta. Jak ktoś tam powiedział, że exori zabierałoby 100 mana np. to knight bylby najlepsza profesją.
Grabadia
02-02-2007, 13:37
@ up
Ja zrozumiałem brak sensu tematu, ale żal mi, że ty nie :(
Knight nie jest postacią magiczną, aby masowo używać czarów a zaużmy, że knight ma 300 many - mógłby użyć 3 razy exori, a to by zmiejszyło status czaru, który można uznać za broń ostateczną
Graba~
Kasztaniaczek
02-02-2007, 13:49
Najlepiej sorcam zrobic 10 mlev, zabrac spelle i dac najotowi... >.<
Sorcerereq
10-02-2007, 19:14
Dobra, zeby rozwiać wszelkie wątpliwości, ponieważ głowie sie nad tym tematem od 2 tygodni... teraz już wiem.
Na pewnej stronie sprawdziłem, ile by zadawał:
279lvl Knight 87 mlvl
Berserk 613-1074
279lvl Knight 9mlvl
Berserk 613-1074
279lvl Sorcerer 87 mlvl
Ultimate Explosion 1638-2457
A więc chyba widać różnicę.
@down
Po co jeszcze raz to samo piszesz, jeśli wszystko zostało już jasno napisane? :/ Myślisz, że jesteś jakiś pro? Że jeśli ty nie napiszesz to nie będzie nic jasne?
Slayer Shaphiree
11-02-2007, 20:14
Jezu , Newbies opanujcie się ...
Fenix'Gru - jego best z exori w humana to niecałe ~350
100 MS Wali 600 w Humana z UE ...
^WIdac^
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.