zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Plains of Havoc po Update

Ent3x
29-12-2006, 19:15
Dziś chcialbym opowiedziec o poh<Plains of Havoc>.Jest to mojim zdaniem najlepsze miejsce do expienia dla palladyna 30+ choc inne profesje tez sobie cos tu znajdą ;]!!A oto mapka<pozyczona z tibi.pl>
http://i144.photobucket.com/albums/r182/Ent3x/mapa.jpg

1-Tu znajdują sie wszystkie typy minotaurów.Mozna tedy przejsc z niewidką<utana vid> lub z ringiem ale ja bardziej wole omijac ten teren.
2-skałka z Gs'em
3-Jest to miejsce gdzie respią sie 2 gs'y i Ds .Na malym lvl niema sensu tam chodzic.;p
4-Skałka z dwoma scorpionami.
5-Jest to bardzo ciekawe miejsce.Po przejsciu przy skale spotkamy tu 2 Wiverny i Tarantule.Wyvern (http://tibia.pl/monsters.php?sort=potwor&id=213)
6-Jest to bardzo niebezpieczne miejsce gdzie spotkamy 2 Gs
7-Temple mozna sie tam chowac gdy coś nas zaskoczy ,druga 7 to bardzo niebespieczne miejsce z respem gsów i Old Widowa prosze uwazac.;]
8-miejsce gdzie znajduje sie dziura z dragonem.jest ona bardzo sprytnie ukryta radze uwazac.
9-Miejsce respu 1 Gs'a
10-Wyspa Druidów gdzie sie czasem respi Ferfang boss Monków
11-Miejsce gdzie respią sie tarantule po Update.
Czerwoną linią odkreslilem miejsce gdzie z powodzeniem mogą expic nisko lvlowi druidzi sorcowie i palladyni.Znajdują sie tam Cyklopy,minotaur archer.lecz trzeba uwazac na Dragona.

Żółtą linią zaznaczylem miejsce gdzie najczęsciej sa zlurowane<przyprowadzone> gs'y.

Jasno niebieską linią zaznaczyłem bezpieczną droge na poh dla małych lvli.

Różowe kropki to miejsca gdzie sie respią gs'y a czerwony kwadrat to miejsce gdzie respi sie nieregularnie The Old Widow Boss Gsów

Czerwone Kropki to miejsca Respu Dragonów.

Mam nadzieje ze tym poradnikiem pomogłem komus.Pozdro ;]

Lifter
29-12-2006, 19:38
Ładnie, chyba się postarałeś...
Nigdy nie expiłem na PoHu i nie zamierzam, 7/10

Gagagigo
29-12-2006, 19:49
bezpieczniejszą drogą na PoH jest droga koło rzeki z pod GH,
tam zkąd prowadzi niebieska linia da sie lurnąć GS'a

siniestro
29-12-2006, 19:55
poradnik jest brzydki i niewyraźny ;D niektóre cyferki sie powtarzają :confused:
A jezeli sadzisz, ze to dobre miejsce do expa dla paladyna 30+ lvl(tak do 20 lvla jest super^^), to przejdz sie na 5 lub 6 kopalnie dwarfów ;) i zejdz na guardy ;)

tomektrz
29-12-2006, 20:10
Dałeś dwie 7. Która jest temple? Bo jeszcze ktoś uciekający do świątyni właduje się w GSy...

The Chaotic Paladin
30-12-2006, 11:50
To po jaka cholere pchac sie na PoH skoro piszesz ze nalezy wszystko omijac ?

Ent3x
30-12-2006, 12:10
mówie oczywiscie o omijaniu na małym lvl!!nikt chyba na 60 lvl nie przestraszy sie 2 gsów -.-

bombek
30-12-2006, 12:17
mówie oczywiscie o omijaniu na małym lvl!!nikt chyba na 60 lvl nie przestraszy sie 2 gsów -.-

aa jezeli ktos dosal hacka i np 100lev wychodzi ze swietyni napotyka sie na zlurowane 5 ratów i pada to co wtedy?

to była lekkie rozruszanei towarzystwa wiadomo że taka sytuacja jest nie mozliwa xD

Osmolony-Rolnik
30-12-2006, 22:56
Mam nadzieje ze tym poradnikiem pomogłem komus.Pozdro ;]

Elo!!
Pomogłeś mi z tymi Cyklopami zaco DZIENX , ale nie wiem czego tam sie akurat respi The Old Widow (czy to prawda help plx)

Ent3x
30-12-2006, 23:09
nie on sie respi daleko tam gdzie jest czerwony kwadracik ;] ciesze sie ze ci pomoglem.Mod wzuc ten temat do poradników ;]

Baku'
31-12-2006, 08:55
mi sie podoba. zcytelny interfejs i wogole. sam expilem na pohu wiec wiem ze resp jest narysowany prawidlowo, tylko ds respi sie bardziej kolo domku.

Pavel321
08-01-2007, 17:35
Ja zaczolem ostatnio mojim 19 lvl sorcem (17 mlvl) expic na pohu i padlem tylko dlatego ze zlurowali all cyklopy i minosy namnie ... a nadodatku wpadlem na GS.
Co prawda wczesniej jednemu czy dwum ucieklem ale to fart byl !

grzysztof
08-01-2007, 18:44
Co za lipa
Dlaczego w 4-Skałka z dwoma scorpionami. nie opisales w tej okolicy mega respa cyckow i minosów, a na lewo od tego paru tarantul.

Foniq
08-01-2007, 18:46
poradniczek jest spoxik 8/10 choc dobrze znam poh x)

a o to SS co sie moze stac kiedy wejdziesz na srodek POH'u

(ss dla tych ktorzy nieznaja POH oczywiscie padlem tam Fonikkiem moja stara postacia to byly jego ostatnie sekundy zycia x))

http://img305.imageshack.us/img305/5353/fon11sk9.jpg

enderty
08-01-2007, 19:12
mapka dobra zaluje ze nie bylo jej jak mialem palka 17 lvl i wlasnie wbilem 18lvl ide se looknac na cmentarz a tam... bo sam padlem od zlurowanego gs tam w zoltym obszarze... wtedy sie wkurzylem i juz go nie mam :p

Prokocim
08-01-2007, 19:29
mi poradnik sie podoba mniej wiecej wszystko sie zgadza i napewno mniej doswiadczonym gracz cos pomoze mozna jecze dodac ze pod temple respia si e 2 x ds gule i szkielety a troche pod nim orki do lidera wloncznie

Zombiakus
08-01-2007, 19:42
Foniq: musze przyznac, ze ten ss moze zniechecic niektorych uzytkownikow z mniej imponujacym lvlem do zwiedzania PoHa :p

Hetman_Palek
08-01-2007, 19:48
2/10...
Docieniam to, ze sie starales... ale na tym mozna tylko sie zmylic... :|
Na pohu zrobilem jakies 30 lvli palkiem i smiem twierdzic, ze cos o nim wiem...
Po piewsze - droga - mozna przejsc (tak jak juz ktos wspomnial) kolo rzeki, od strony Venore, pod GH lub tez udac sie kolo pustyni, blisko rzeki po lewej... Jest to jednak gorsza droga, poniewaz mozna sie nadziac na zlurowane potworki:)
Po drugie - respy - jak juz dajesz jakies respy, to daj wszystkie... resp 2 tarantuli + skelow + ghuli nad temple, troszke po prawo. Pod temple respia sie 2 DSy + skele i ghule. Zapomniales rowniez dodac respa orcow, po drodze na wyspe drutow... Sa tam 2 zerki, 2 lidery, 2 shamany i chyba z 4 spearmany. Po drodze jest dziorka z GSem i ... niespodzianka, o ktorej tez warto wspomniec w poradniku. Powinienes nastepnie wspomniec o domku vampira, witcha, ghouli i skeli ktore sie w nim/obok znajduja. Dodatkowo mozesz dopisac ze na wschod od domku jest GS + slime. Co do numerku 7(po lewej) i 9 powinienes dodac, ze miedzy nimi znajduje sie resp chyba 3, czy 4 wyvern, a w 9 sa 3, a nie 1, GSy i 2 huntery(one potrafia szybko zabic takiego 30 palka, warto wiec o nich wspomniec).

No to chyba wszystko, jak poprawisz to poprawie rowniez ocenke :)

PS. ultawilbys wszystkim, jakbys napisal rowniez o tym co sie znajduje w dziorze z dragiem i dodal na mapie kierunki z takimi nazwami jak np."Droga do Veno", "Domek Vampa", "Droga do Thais/Kazo" itd.

Pozdrawiam,
Hetman

Ent3x
14-01-2007, 19:27
Dodam ze poradink mi sie nieudal bo niemoglem znalesc dobrego ss i spieszylem sie troche ale hetman ta ocenka to chyba przesada ;]

Pomocny Murzyn
14-01-2007, 19:46
Na pohu jest więcej GSów...

michal1904
23-02-2007, 12:26
Czy na 15 lvl drutem dam rade jeśli nie wpadnę na gs?? I czy tam gdzie są ds to dam rade?
Bo kusi mnie tam poexpic :evul: ale trochę się dygam:baby:

Devis
23-02-2007, 12:40
dziś szedłem mniejwiecej ta droga co opisales i czekala na mnie niespodzianka ... gs sobie stal ... :D najbezpieczniej przy rzece isc mozna cyce spotkac :O

Deemer
23-02-2007, 17:16
1. Droga którą pokazałeś jest zbyt niebezpieczna dla newbie bo można się natknąć na nowy resp GSa lub minoski. Lepiej było pokazać tą kolo GH wzdłuż rzeczki.
2. Powinieneś zaznaczyć resp orców bo np. takie zerki mogą zmasakrować palka na powiedzmy 25lvl. Są zbyt niebezpieczne aby ich pomijać
3.
mozna jecze dodac ze pod temple respia si e 2 x ds gule i szkielety
Dobrze że nie zaznaczałeś respa szkieletów, ghouli itp ścierw. Nie są tak ważne a to by zaśmieciło mapkę
4. Czy The Old Widow nie respi się bardziej w prawo? Ja ją spotkałem prawie przy miejscu nr. 9 Może że sam tam polazł albo ktoś go zlurował, ale w to wątpię.

Ogólnie 7/10

Andezyt
23-02-2007, 17:24
Za niski lvl na takie wypady. Wbij z 25 i możesz pomyśleć o PoHu. W drodze na PoH możesz wpaść nie tylko na gsa ale także na np. minomaga z którym także możesz mieć spore problemy.

^Trial^
23-02-2007, 17:46
No 5/10 :D
Ja kiedys dla jaj zrobilem wypad w sam srodek pohu 25lvl ed na gran hurze xD
mhmh fajnie bylo jak zlurowalem sobie 6 gsow :P
Poh do najbezpieczniejszych expowisk nie nalezy ale wystarczy tylko w miarę dobrze znac teren i jest miodzio :D

LookamZzaRogu
23-02-2007, 18:03
wystarczy tylko w miarę dobrze znac teren

To nie jest takie "tylko"... Pewnie wiele osób wybiera się PoH bez zaznajomienia z terenem. Tak jak mój qmpel 18 knight myślał, że dobrze zna PoH, ale jednak natknął się na resp 2 GSów... Był razem ze mną (pall) ale zdążyłem uciec xD Qmpel posłużył mi za tarczę ;)

Virtuti
23-02-2007, 18:27
Według mnie tak jak powiedział Andezyt na PoH na prawie samym wejsciu można spotkać Mino Maga:( Ale pozatym poradnik mi ssię przyda daje 7/10 a ten resp orców jest też niebezpieczny więc sądze że powinien być na mapce zaznaczony i przynajmiej troche opisany. Pozatym fajnie że dużo osób gra na kyrze.

Vivalis Revan
23-02-2007, 22:19
To nie jest takie "tylko"... Pewnie wiele osób wybiera się PoH bez zaznajomienia z terenem. Tak jak mój qmpel 18 knight myślał, że dobrze zna PoH, ale jednak natknął się na resp 2 GSów... Był razem ze mną (pall) ale zdążyłem uciec xD Qmpel posłużył mi za tarczę ;)

Pogratulować lojalności.

Liper
23-02-2007, 22:27
Czy na 15 lvl drutem dam rade jeśli nie wpadnę na gs?? I czy tam gdzie są ds to dam rade?
Bo kusi mnie tam poexpic :evul: ale trochę się dygam:baby:

Jak chociaż zobaczysz GS to padniesz w max. 10 sekund.:D

abySS
24-02-2007, 02:55
Poh po upie srednio mi sie podoba jesli swoja opinie mam wyrazic. Ten shit strasznie tam denerwuje jak sobie chcesz pobic spokojnie gsy ale z drugiej strony wiecej expa. A te wiverny wszedzie nawciskali :P

michal1904
24-02-2007, 14:57
Jak chociaż zobaczysz GS to padniesz w max. 10 sekund.:D
właśnie napisałem ze jak nie wpadnę
chociaż znając życzliwość niektórych graczy po mało prawdopodobne X(

Frank Horrigan
25-02-2007, 18:58
Poradnik jest beznadziejny. Zbyt prymitywny żeby go wsadzić na stałe do działu.

Przede wszystkim, mapa jest zdeaktualizowana co już w tym momencie wyklucza jej przydatność (wydawało mi się, że to "PoH po update" ).
Dalej już tylko gorzej i gorzej.
- brak opisu respów cyklopów w górnej cześci PoHa, które przy regularnym czyszczeniu wychodzą solo, ew. w parach. Według mnie to jest właśnie to, co powinno zachęcać graczy na niskim lv żeby tam expić (ja poszedłem palem na 8 lv, wystarczy wykonać troche snajperskiej roboty i w pare godzin wbić 20 lv) ale niestety nieudało Ci się o tym wspomnieć...
- bezpieczne dojście które zaznaczyłeś jasnoniebieską linią w istocie nie jest takie do końca bezpieczne bo na przywitanie wychodzą 3 tarany które do miłych potworków nie należą. Szczególnie dla sorców z WoPem i druciarzy z Quagmire Rodem o palkach nie wspominając...
- zapomniałeś dodać, że obszar zaznaczony na czerwono także może nawiedzić GS (zlurowany ofc).
Plus, to co reszta osób napisała.
Należy także wspomnieć, że da się zlurować mino archery/tarany w pobliżu GH idąc prawą stroną od Venore.

Ogólnie twój wytwór nie kwalifikuje się na coś takiego jak poradnik. Jedyne co zrobiłeś to zerżnąłeś mape z neta i przeedytowałeś w paincie, berza. 1/10
Także usuń tego linka co dumnie zamieściłeś w sygnaturce bo tylko robisz siare.

Pozdro,
Horrigan

Kamil1997
27-02-2007, 16:46
gratuluje poradnika dobze zrobiony jest ale czy muglbs mnie zaporowacic na trole tam w lewo plis bo hcialem poexpic i niewiem gdzie to bo jusz ras tam padlem plisssss zaprowadzisz? muj nick bezlitosny karol jeste w thais i bende czekal od godziny 13 do 15 bo o 13 wracam ze szkoly i iem objat i tata mi wlancza muj komputer i gram w tibie a o 15 koncze bo ide z kolegami pobawic sie bioniklami na dwur zaprowadzisz mnie pliska???????/

Andrea
27-02-2007, 18:28
Zgadzam się w 100% z tym co napisał Frank Horrigan. Poradnik jest beznadziejny, a na tych co z niego skorzystają czeka wiele niespodzianek (niemiłych). Wydaje mi się, że autor tego poradnika chyba nigdy nie był na PoH-u.