zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Gdzie i na czym expiliście po pierwszym wyjściu na maina?

Lifter
29-12-2006, 20:44
Witam!
Wiemy jak to było gdy każdy z nas zaczynał grę w Tibię...
Ja gdy wyszedłem po raz pierwszy na maina to oczywiście z wyroczni do Venore poleciałem, tylko dlatego że zamiast Thais pisałem "Thias". Gdy już byłem w Thais poszedłem na południe i robiłem rundki: Niedźwiedzie koło GH, poinson spidery, wilki, snake'i. Gdy widziałem trupa cyklopa myślałem "o ku**a" i biegłem do dp jak najszybciej... :D W taki sposób wbiłem 8-12 levela :D

Jestem ciekaw na czym Wy expiliście gdy po raz pierwszy wyszliście na maina...

Marvik
29-12-2006, 20:49
Było już toX( X( X( X( .

Ale dobra swoim pallem nie expiłem tylko skillowałem

Hamond
29-12-2006, 21:05
Ja najpierw skilowałem na trolach do 45(odrazu 10 lvl wpadł XD) A potem na soldki
@Marvik Twój podpis mówi że albo jesteś głupi i niewiesz jak siępisze po polsku albo jesteśleniwy.....(Lepiej pisać normalnie to w szkole błędów się nierobi^^)

Pomocny Murzyn
29-12-2006, 21:11
Ja oczwiście wyszłem do carlin, wchodze w kanały i mówie sobie, OmG ile bugów.
Wbiłem tam 10 lvl:D

Mastach
29-12-2006, 21:11
Ja drutem na roty na foldzie xD a sorcem to na ghoule

Derid
29-12-2006, 21:17
Hehe, pamiętam moją pierwszą postać :D Zaraz po wyjściu z rooka udałem się do carlin - był to druid na serverze Harmonia :p Najpierw expiłem na trollach w motls, potem na foldzie. Jakoś udało mi się wbić ten 15 lvl... Po ~2 latach przerwy wróciłem na Harmonię ;)

Gollumek
29-12-2006, 21:19
ja jak pierwszy raz gralem sorckiem wyszedlem na maina w Thais
Robilem sobie rundki: Swamp Trolle(takie 3 byly sobie niedaleko White Flower
Temple na bagienku), wilki kolo WFT mino (zwykle) kolo skalki i czasem (jak mialem hmmy) nizej na 2 mino guardy :) :) :) :p :p

Lukas Hiper
29-12-2006, 23:22
Ja oczywiście do Thais :P
Odrazu poleciałem na trolle i na orci ( warriory, spearmeny i zwykłe )
tak wbiłem 15lvl B)

Thero
29-12-2006, 23:32
@Marvik Twój podpis mówi, że albo jesteś głupi i nie(?)wiesz jak się(?)pisze po polsku albo jesteś(?)leniwy.....(Lepiej pisać normalnie to w szkole błędów się nie(?)robi^^)
Przy okazji: wspaniały styl pisania.

@Topic
Ja zostałem przez kumpla zaprowadzony na bugi, te pod Carlin.

Goku_Sayian
30-12-2006, 12:52
a ja moim knightem poszedlem do veno, do wyjscia na poludniowy zachod, a to byly czasy kiedy mozna bylo lurowac, no i patrze berserker jest, no to ide, moze troche expa bedzie, myslalem ze ten ork jest troche silniejszy niz normalny, no i reszty mozna sie domyslic :D :D :D

Progmaniak
30-12-2006, 14:00
ja moim first charem wsyzedlem do carlin
ide do kanalow z kumplem

idziemy ja 9lv a on 8lv

to go sru bije bije mowie pay daje mi 60gp a ja zacieszam xD
wyszedlem pod dp i wrzeszcze ze mam od nooba 60gp
potem wiecie co sie stalo....

Progeusz
30-12-2006, 14:02
Ja pierwszy raz na Isarze grałem w Tibię, na szczęście miałem już lepiej obeznanego kolegę, więc tylko skillowałem (wtedy jeszcze nie znikały speary) i nabijałem mlv koło trolli na wschód (i lekko na południe) od Thais. Skille 47/43, lv 10, mlv 3; robiłem sobie hunty na trollach, orcach i warriorach. Jak się cieszyłem, kiedy troll na 1-2 hity, orc 1-3 hity, warrior 3-5 hitów :). Potem poszedłem na beho (pierwszy raz widziałem, odgrodził mnie od wyjścia skeletami X( ). Dead. Potem wprowadzili zmiany, a mama groziła, że odłączy neta...
Oczywiście palek

tyty
30-12-2006, 14:12
:crusader: Ja moim drutem expilem na orkach (rożnych) a pszłem do thais

Fejkowiec
30-12-2006, 14:12
Eee trolle, spidery XD wokol thais all.

Super Saiyanin
30-12-2006, 14:13
Ja od razu mykalem knightem na Folde i calkiem dobrze mi szlo. Dopiero pozniej okazalo sie ze nie potrafie sprawnie zabic draga solo wiec zaczalem skillowac

Lifter
30-12-2006, 16:21
Ja chciałbym dodać, że potem odkryłem valkirie i wild warriora na północ od Thais i tam też biłem levele. Oczywiście moja ciekawość zaprowadziła mnie do tej wierzyczki gdzie są 2 shamany i kilka dedów się zaliczyło :D

RavilSaoto
30-12-2006, 18:59
Ja do Carlin i rundki podziemia z 2 rotwormami i amazon camp do 10 lv

Kaper2005
31-12-2006, 00:43
Mi kumpel pokazal roty blisko venore, potem zabladzilem i znalzlem sie na elf fortess i oczywiscie padlem bo mialem 9level ale sie nie poddalem i expilem daej na rotach i przez miesiac wbilem 16level a potem hacked! :D

Korondon
31-12-2006, 01:06
ja zobaczyłem folde i wbiłem tam 25 lvl !!!

Jecht
31-12-2006, 17:06
Bugi i Roty w carlin, do 15lvl, potem Dwarfy i Ghule.

matikrowapl
31-12-2006, 18:05
ja kiedy pierwszy raz weszlem na maina poszlem do thais i tam expilem na trolach ktore znajduja sie blisko od wschodniego wyjsicia mozna tam bylo tez spotkac orki i oki wariory oraz scorpionynawed raz jak nisko zeszlem to slimy spotkalem, inie mialem gzie uciec bo z powrote wescia nie bylo i nie ma kiedy nabilem 12 lvli niechcialo mi sie tam exspic to szukale wszedzie innyc spotow z lepszymi potwrami i zaszlem az tak daleko ze znalazlem sie w venore ale wtedy nie wiedzialem ze to venore i tam kolo venore wtedy znalazlem spot z rotwormami i bardzo dlugo tam bije nawed tera tam bija fajnie sie tam bije polecam ten spot

Flita
31-12-2006, 18:18
Przy wychodzeniu na maina wybrałem Carlin. Zostałem magiem. Expiłem głównie na dwarfach i rotach, często również goblinach. I tak dziś mam 10 lvl.

gruby55
31-12-2006, 18:19
Ja jak pierwszy razy wyszlem z rooka poszedlem na lwy kolo venore (gorzej bylo jak zobaczylem skorpiona a raczej jak mnie pierwszy raz skorpion walnol nieweidzialem ze to dziadowstwo ma taka mocna trucizne )

McL
31-12-2006, 18:53
Na ratach pod Thais?

Thor Nephihean
31-12-2006, 21:15
Najpier bylem knight w venore nie wiedzialem ze trzeba skillowac bo poznalem tibie od kumpla ktory byl na rooku!
No i w venore przez 2 hary expilem na bugach puki inny kumpel zaproponowal carlin!

litt
01-01-2007, 18:34
Bugi pod carlin, pozniej za namowa pewnej uroczej pani, expilem na MotLS (duzo ginalem na tamtejszych rotach xD), a tak mniej wiecej od 14 levela na foldzie, ktora owa znajoma mi rowniez pokazala. Na okolo 20 levelu (moim), znajomosc sie skonczyla, ale dzieki tym milym poczatkom gralem dosyc dlugo i osiagnalem ~40 lvl. Bylem knightem, a swiat na ktorym gralem to harmonia ;s

Shadowsong
01-01-2007, 19:13
Pierwszą moją postacią był knight, którym w ogóle nie skillowałem :P Na początku expiłem na bugach pod Carlin, później troche na dwarfach i skończyłem granie tą postacią :P

ZeboslawCalmera
01-01-2007, 19:38
ja kiedy pierwszy raz weszlem na maina poszlem do thais i tam expilem na trolach ktore znajduja sie blisko od wschodniego wyjsicia mozna tam bylo tez spotkac orki i oki wariory oraz scorpionynawed raz jak nisko zeszlem to slimy spotkalem, inie mialem gzie uciec bo z powrote wescia nie bylo i nie ma kiedy nabilem 12 lvli niechcialo mi sie tam exspic to szukale wszedzie innyc spotow z lepszymi potwrami i zaszlem az tak daleko ze znalazlem sie w venore ale wtedy nie wiedzialem ze to venore i tam kolo venore wtedy znalazlem spot z rotwormami i bardzo dlugo tam bije nawed tera tam bija fajnie sie tam bije polecam ten spot

Słownik and logopeda plax.......

Teraznix
01-01-2007, 19:51
Ja po wyjściu poszłem na trolle koło thais koło ancied temple. Wbiłem tam 10 lev ze skilami 30 (bo nie wiedziałem ze da sie skilować) potem poszłem do carlin bo tam kolega poszedl a nastepnie na slima. Dedłem i skończyłem grać na kilka miechów bo straciłem super wypas tarcze dwarven shield

tommm
01-01-2007, 22:14
Ja po wyjściu na maina od razu zacząłem zwiedzać tereny koło Carlin. Miałem wielkie szczęście, że trafiłem akurat na trolle i rotwormy na MotLS. Tam wbiłem moim knightem bodajże 11 level, a potem do 15 levelu expiłem na Foldzie. No a potem od 15 levelu aż do ostatniego update expiłem w Dark Cathedral, ale sami wiecie co się z nią teraz stało... (a właściwie z drogą do niej).

Najlepsze było, że na lvl 10 miałem skille coś koło 20/20 bo nie wiedziałem, że jest coś takiego jak skillowanie :D A no i na takich skillach po raz pierwszy w życiu odwiedziłem Katedrę, gościu mi nawet mówił żebym szedł z nim na tarantulę, bo mam "dobry level", ale nie poszedłem i dzięki temu nie padłem :)

Bad Angel
02-01-2007, 16:40
Ja swoim drutem zaczynałam od okolic Carlin. Na początku trole w krypcie, a potem rotki.

Nari
02-01-2007, 16:46
Ehhhhh po wbiciu skilli (i przeczytaniu wielu poradników) expilem juz na ghoulach a mialem lvl 9 i wyekspiłem do ~20 potem cyce...

moki
02-01-2007, 22:46
Ja jak wszedłem na maina moim kinghtem dostałem p-set(od kumpla<mega super zaufanego>)boad sword,pokazał mi gobliny,potem zabrał mnie na amazon,i potem sam musiałem sobie radzić.

Zummer
03-01-2007, 15:17
Roty, wolfy, niedzwiedzie i orci.

[A]
03-01-2007, 18:47
LoL
Pierwszą postacią (knightem) poszedłem do venore i expiłem na tych trzech swampach, bearze i waspach jak sie idzie na amazon camp xD Później kumpel pokazał mi orki i roty na wschód od veno i swampy na południe...

"Ej, idziemy na cyklopa? Dobra, to wezme ihy!" - wtedy to byly czasy =)

Qapek
03-01-2007, 19:16
ja jak wyszedlem na maina to do venore i 10 lvl wybilem na bugah i samyh bugah:D

ps:teraz hodze co najwyzej na roty, amazonki, i czasem ostatecznie dwarfy i jeden raz dwarf soldiera bo jestem strahliwym graczem. moze ktos podac stworzenie na kturym moge spokojnie expic i kture nie byloby stworzeniem wyzej wymienionym?

Prostyy
03-01-2007, 19:37
ja jak wyszedlem na maina to do venore i 10 lvl wybilem na bugah i samyh bugah:D

ps:teraz hodze co najwyzej na roty, amazonki, i czasem ostatecznie dwarfy i jeden raz dwarf soldiera bo jestem strahliwym graczem. moze ktos podac stworzenie na kturym moge spokojnie expic i kture nie byloby stworzeniem wyzej wymienionym?

zal.br

ja expilem na trolach i bugach kolo venore (polnocny zachod) :p

Skittler
04-01-2007, 02:42
ja jak wyszlem 1 raz na maina moim sorkiem to expilem na mino, mino guard i na cycach kolo Thais :]

AnArAki
04-01-2007, 11:20
heheh ja nawet nie muwie moim pierwszym harem ja wtedy zroiblem knighta
to bylo 2 lata temu pamietam tylko ze poszlem na ghostland i szedlem na su dul i patrze demon skeleton dedlem na 2 szczaly potem to jsuz czytalem jak grac itp.

zioomalllllll
04-01-2007, 14:57
Jak ja pierwszy raz grałem to miałem druida i expiłęm na trollach i goblinach xD
i niewiediałem co to magic lvl:mag:

Famos
04-01-2007, 15:19
A ja zaczalem spamowac forum idiotycznymi tematami...

Kislu
04-01-2007, 15:44
Ja To Z Rooka Poszedlam do Carlin wybralem knighta oczywiscie....
Kumpel w dp dal mi war hammer i dark shield oraz plate legs,plate armor,boots of haste itpi sobe chodzilem na amazonki....
Obecnei chodze do Ab'drniel Fortess

Szafiks
04-01-2007, 16:00
Ja gdy pierwszy raz wyszedlem na maina to wziolem knighta.... Nosilem przy sobie kase z rooka poszedlem na poh.... Spotkalem takie mile stworzenie o sympatycznej nazwie Giant Spider i mialem tp do temple XD. Potem chodzilem na trole które są na pólnoc od thais i tam siedzialem do 15 lvl.

Drzamich
04-01-2007, 16:38
@2x up: Musisz mieć niezłego kolegę, skoro dał tak niedoświadczonemu graczowi od razu po wyjściu z Rooka BoH'y
Ja swoim pierwszym charem (drut) poszedłem expić na trolle.
Dlaczego na trolle?
Ponieważ była wtedy Tibia 7.5, więc nie miałem różdżki, a miałem tak słabe EQ, że nie mogłem chodzić na lepsze potwory bo za bardzo mnie lały.

Griendly
04-01-2007, 18:25
Ehh stare dawne czasy kiedy była tibia 7.4:P:P
Poszłem do thais :P:P poszłem na orki do ancient temple wyskauja 2 orki zabije je potem wyskoczyly 2 warriory i ded ;( Spadłem na 7 lv potem koledzy mnie nauczyli czary kupowac to poszlem nba wilki expiac... Spoko ;P:P nastepnie poszlem na gobliny w carlin (szwedajac sie za kolegami) Na moscie dwarfow zauwazylem deda w nim bp hmm. Hmm mysle pojde tak ja koledzy na cyce. Zaexoilem 10 lv zostalo mi 0,5 bp hmm... Nadszedl cyc. nie trafialem go na normalnym polu gry (bo z battlwe nie wiedzialm ze sie wali) i ded :D:D

Elvarus
04-01-2007, 23:06
Gobilny ale poszedłem na Fermor Hills za wysoko i mnie PK zwany Hunter jak ja to mówiłem i koniec z tibiąB)