Pokaż pełną wersje : New Server
Chciałbym stworzyć rodzinę de'Rich jak powstanie nowy server (non-pvp) proszę pisać do mnie na PM jeśli ktoś jest zainteresowany, stworzymy gilide i rodzinę ;], mam nadzieje że zrozumieliście
jak jzu wyjda nowe servery to pvp bo non pvp wyszly dosc niedawno
najprawdopodobniej to bedzie swiat PVP
Człowiek D
30-12-2006, 17:03
Ja ide na NS ale bez rodzinki.Myśle że każdy wie dlaczego B)
Mi wydaje sie, że będą to pvp-enfo...bo ich jest najmniej.
Bendzie to 10 lecie Tibi więc mam przeczucie że powstanie i pvp i non-pvp, faktyko na pvp nie bęndziemy tworzyć z jednego powodu, większośc wie, najlepiej jak byście pisali do mnie na PM ;]
_LorDZIQ_
30-12-2006, 17:17
Mi sie wydaje ,ze na rocznice Tibi wyjda 3 rozne serwy : pvp ,non-pvp i e-pvp. Jest to tylko moje przeczucie , pozyjemy ,zobaczymy. :)
Ja ide na NS ale bez rodzinki.Myśle że każdy wie dlaczego B)
Dlaczego? boisz się że dostaniesz po dupe jak jakiś member załapie hunta? 'jeden za wszystkich, wszyscy za jednego'. A z takim podejściem to nic nie osiągniesz
No chyba że idziesz na new server aby opanować jaskinie troli pod ab to gl ; )
Człowiek D
30-12-2006, 17:58
Nechce rodzinki bo z poboru na forum nikt nikogo niezna i nie chce żeby mnie ktoś utorzsamiał z jakimś noobem który się przyłączy do rodzinki a potem nakradnie albo coś w tym stylu.X(
To sie może udać ale tylko wtedy gdy się kogoś dobrze zna.
żal.pl
Wiesz ile powstaje różnych rodzin właśnie z forum?
Nie wiem czemu się boicie na pvp, przecież nowe właśnie serwy łatwo opanować i myślisz że ktoś podskoczy do ciebie jak widzi 10 typów z rodziny de'Rich którzy mają po 30 lv a inni dopiero zaczynają tą grę na tym świecie, przecież na nowych servach nie bendą powstawać szybko gilide, a my np, ludzie z forum opanujemy szybko jakiś server ;]
żal.pl
Wiesz ile powstaje różnych rodzin właśnie z forum?
Nie wiem czemu się boicie na pvp, przecież nowe właśnie serwy łatwo opanować i myślisz że ktoś podskoczy do ciebie jak widzi 10 typów z rodziny de'Rich którzy mają po 30 lv a inni dopiero zaczynają tą grę na tym świecie, przecież na nowych servach nie bendą powstawać szybko gilide, a my np, ludzie z forum opanujemy szybko jakiś server ;]
jak wy bedziecie miec po 30 lvl to inni tez albo i wiecej -.-
@up:
tylko że inni będą może i mieć po np 30 lv ale z różnych części świata, a np jak będzie z 20 polaków znających się z forum.tibia.pl to będą inni się bać xD
@up:
tylko że inni będą może i mieć po np 30 lv ale z różnych części świata, a np jak będzie z 20 polaków znających się z forum.tibia.pl to będą inni się bać xD
chyba snisz, myslisz ze tylko ty planujesz isc na nowe serwery ? mnostwo ludzi chce sie przeniesc(3/4 mojej bylej gildii z pandorii), ale nawet jakbys zebral to 20 osob to myslisz ze wszyscy beda pg'owac ? watpie
Ja mam nadzieję że będzie to server typu non-pvp, bo jak pvp to nie wiem czy się przenosić :/
Raditz Saiya-jin
30-12-2006, 18:54
@up:
Tak, tak.
Wyobraź sobie taką sytuację - jesteś pierwszy na serwie, masz 40lvl, expisz sobie najlepsze na jakiejś kopalni/tombie, nagle przychodzi trzech 30 magów, kradną ci loot i zabijają.
Myślisz że jakiś "przyjaciel z forum" ci pomoże w takiej sytuacji? Wątpie, ponieważ sami będą się bać o własną dupę, jak to polacy.
a co ty byś mi nie pomógł? Bo jak nie, to widać że jesteś cio...ą bojąca się wychodzić z domu i grasz w Tibie 24h/7, ja np, i w rl, i w Tibi pomogę koledze, ja jakbym miał 20 lv a ciebie by zabił koleś który ma 100 lv i byś ty prosił żebym ci pomógł zabić, to bym poszedł nawet na pewną śmierć, tak samo się robi w RL
@UP
I jest to podejście według mnie złe, bo jak w tibii pomożesz koledze zabijając jakiegoś pk (nic o nim nie wiedząc), to wiadomo, że możesz się wpakować w kłopoty... Dlatego ja działam na zasadzie : Jak najmniej kumpli w tibii, a jak ktoś kogoś pkuje, to nie jest to moja sprawa i nic mi do tego. I to zapewne jest 1 z powodów dla którego wbiłem lvl 33 i jeszcze ani razu nie padłem, ale z kolei także nikogo nie zabiłem. Wież mi, znajdą się tacy, co to zaraz wezmą cały serwer na ciebie np. za to, że ich tylko "udeżyłeś dla testu" jak mieli czache...
@Up
IMHO to twoje podejście jest złe.Nie obchodzą cie inni.
@topic
Chyba faktycznie rodzina to zły pomysł, ale gildia to już pomysł dobry.Dlaczego tak uważam ?Bo gdyby ktoś z rodziny cie zdradziła, rozpadła by się, nie osiągnęła by żadnego celu, to co nick postaci przestanie cokolwiek znaczyć.A tak ma sie zabezpieczenie i zawsze można zmienić gildię (ale to ostateczność).
@Up
IMHO to twoje podejście jest złe.Nie obchodzą cie inni.
A czemu niby ma mnie obchodzić ktoś, kogo wogóle nie znam, a pomaganie mu sprawi, że granie w tę grę stanie się dla mnie niemiłe? Na dodatek, może być tak, że np. osoba pkowana sobie może sama poradzić, lub akurat jest zabijana przez kogoś, kto ma ku temu powód. Dlatego stosuję taką regułę a nie inną.
Człowiek D
30-12-2006, 20:07
@up:
Jeśli chcesz żeby sie inni bali to zaproponuj gildie a nie rodzinke.
@ ten ktory zrobil ten topic
myslisz ze tylko ty masz taki wspanialy plan ?:D :D :D :D :D :D :D
myslisz ze tylko ty masz taki wspanialy plan ?
Ale wszyscy są nastawieni na nowe pvp, a my na non-pvp.
@up:
No właśnie my cały czas mówimy o non-pvp od początku tematu a wy tu wyjeżdżacie z PVP, poczytajcie co napisalem na początku a nie wyjeżdżajcie mi tu że zabije mnie jakiś PK
No dobra, mowicie o non-pvp... to jak chcecie zeby ktos sie was bal na non-pvp... postraszycie go ze cala gildia mu bedziecie wbijac na respa?
nie wiem po co komus ekipa na non-pvp
a jesli chodzi o pvp to zbieranina z forum nic nie osiagnie (chyba ze wszystkie ekipy bylyby tak tworzone, ale nie sa)
JA np, czekam na nowe non-pvp..
nie dla tego że boję się pvp, na pvp grałem 4 lata,
na non-pvp ciągnie mnie emerytura.
Knight którym grał bym sobie kiedy by mi się chciało, ot tak..
na non-pvp nie idą pg lecz osoby bardziej nastawione na rpg,
pomagają w tym spokój i ekonomia (na takim non-pvp po 4 latach będziecie mieli ceny jak na pvp po roku)
Korondon
31-12-2006, 01:17
Pfff jak rodzine to na PVP a tak to po co? Na wspólne hunty?
Ja czekam na non-pvp :)
Rodzina to fajny pomysł ale raczej tylko do kumpli z rl.
A dlaczego de'Rich ??
No chciałem dobrze, ale jak nie to nie, za dużo myślicie o konsekwencjach
Proszę o ZAMKNIĘCIE TEGO TEMATU, był bym bardzo wdzięczny
Progmaniak
13-01-2007, 12:21
Ja bym chetnie wstapil do rodzinki, ale only non-pvp
a dodaj se mnie ;]
gg 4036583
TheThunder
13-01-2007, 13:49
Napewno beda sie bali jezeli bedzie to server non-PvP
JA np, czekam na nowe non-pvp..
nie dla tego że boję się pvp, na pvp grałem 4 lata,
na non-pvp ciągnie mnie emerytura.
Knight którym grał bym sobie kiedy by mi się chciało, ot tak..
na non-pvp nie idą pg lecz osoby bardziej nastawione na rpg,
pomagają w tym spokój i ekonomia (na takim non-pvp po 4 latach będziecie mieli ceny jak na pvp po roku)
LOL!!!"(na takim non-pvp po 4 latach będziecie mieli ceny jak na pvp po roku)"
Na Galanie ktora istnieje chyba z 2 lata niektore przedmioty sa w takiej samej cenie jak na Cadni ktra ma kilka miesiecy -.-
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.