PDA

Pokaż pełną wersje : Magic Sword (jaki błąd na Antica ?)

M.M
30-12-2006, 21:11
http://members.chello.pl/l.lewczyk/images/weapon/magic_sword.gif

Bardzo mocny i do tego jednoręczny miecz. Można go otrzymać z bardzo trudnego Questa, którego tylko najlepsi są w stanie rozwiązać. Na Antica jest ich bardzo dużo jak na taki przedmiot, jest to wynik pewnego błędu gry wiele lat temu. Tak, więc, na Antice czasem zdarza się, że ktoś go sprzedaje.
O co chodzi z tym błędem ? Może ktoś bardziej wtajemniczony wytłumaczyc co to był za błąd (bardzo mnie to ciekawi) ?;)

Peter of Refugia
30-12-2006, 21:12
Zapewne coś z klonowaniem... od kogoś kiedyś słyszałem, że wrzucało się item do dziury a ropowało się już kilka ... ale czy to prawda niewiem

dagothar
30-12-2006, 21:18
Lol, nie radze brac na powaznie wiekszosci tych opisow z tibia.pl, czesc wydaje sie byc pisana zeby nie bylo za duzo pustego miejsca(ie. "ło jaki wielki miecz wykuty przez cyklopy!"); nie wydaje mi sie zeby CipSoft przymknal oko na takiego buga, predzej odnosi sie to do faktu ze mswordy mogly kiedys wypadac z potworkow(?), choc oczywiscie moge sie mylic. A mswordy na kazdym swiecie bywaja sprzedawane np. mag, druid czy pal biora je jako nagrode i zamieniaja na ladna sumke.

Wyzzer
30-12-2006, 22:15
@up
To jest akurat prawda. Gralem na Antice w czasie gdy ten bug byl popularny, i to nie tylko do klonowania SoV'a, ktory lecial z... dragona ;S. Klonowano nim wiele przedmiotow, a polegal nie tylko na ropowaniu, ale takze na zamykanie drzwi, kiedy w ich polu lezal przedmiot.

^Prusorone^
31-12-2006, 15:47
Great shield z dragon lorda leciał np ;)
a co do sova lecial z jakiegos potwora najprawdopodobniej jak mowi uzytkownik wyzej z dragona oraz byl jakis bug jestem tego pewien na 100% choc niepamietam czy to jest z klonowaniem czy z tym ze anihilator dalo sie wykonywac nawet pare razy ;p

dagothar
31-12-2006, 18:20
Obawiam sie ze to bylo dawno temu. W tamtych czasach nie bylo annihilatora. Poza tym zdaje mi sie, ze kiedys w zwiazku z jakims bugiem nastapilo gruntowne czyszczenie depo i inventory(item wipe)?

$orc
01-01-2007, 12:40
Ja słyszałem że na Ice Islan z questa btł SOV :p

Zotemut
01-01-2007, 12:43
O co chodzi z tym błędem ? Może ktoś bardziej wtajemniczony wytłumaczyc co to był za błąd (bardzo mnie to ciekawi) ?;)

BYło.
Opcja "SZUKAJ"

-.-"

Ketrabis
02-01-2007, 13:59
jak tu czytalem niektore wypowiedzi to lachalem w niebo glosy ;p ten bug wygladal nastepujaco
jak masz magic sworda wrzucasz go do dziury i ropujesz wtedy magic sword ktroego wrzuciles do dziury jest na dole i jeszcze 1 ktory roples

Drzamich
02-01-2007, 14:02
Ja słyszałem że SoV leciał kiedyś przez bug zamiast Rapiera z Ice Trolla.

Sarjmin
02-01-2007, 14:17
Teraz ten sword jest dostepny w annihilator quescie

Pan Goner
05-01-2007, 14:35
Teraz ten sword jest dostepny w annihilator quescie

serio ?

topic:
ja slyszalem ze lecial z bugow...