PDA

Pokaż pełną wersje : pall or knight

Misieq
20-10-2003, 15:04
Niedlugo wchodzie od maina jednak dreczy mnie 1 pall czy knight wiem ze pall jest lepszy ale... macie jakies uwagi co do tych profesji? i oczywiscie rady

Sir Cinek
20-10-2003, 15:16
knightem latwo rozpaczac gre ale pozniej masz tylko 1 zadanie blokowac potwory. Pall jest ciekawy troszke trudniejszy start lecz potem sie rozwija i latwo sie nim expi aaa i jeszcze jedno jak masz lagi to nie ma sensu grac pallem. I to zalezy od gustu jesli wolisz walke w zwarciu to wybierz knighta a jesli wolisz uciekac i walic w potwora ze strzal lub kuszy to wybierz pala powiedz cos dokladniej co wolisz wtedyy ci bardziej doradze

Misieq
20-10-2003, 15:30
nie mam lagow mam neostrade plus sam ... only 4 me
lubie ciekawa gre wiec.. pall?

Sir Cinek
20-10-2003, 16:10
Wiec chyba palek ci sie spodoba ale to jeszcze przemysl wiecej nie pomoge
mozemy pogadac na gg jak chcesz moj numer to 3599500

Klecha
29-10-2003, 19:55
Ja polecam paladyna ponieważ oprocz distansa może miec super sworda i shieldinga.

Kraus
30-10-2003, 00:02
Zachwalacie tak Palladynow,a zapominacie o niezliczonych plusach rycerzy.
Tyle maja zycia ze az sie w głowie kręci,niesamowity udzwig,i jak ida na wyprawe to sie niczym nie przejmuja
(zadne strzaly,runy,czary)nic,miecz tarcza,i w droge.ewentualnie jakies uh albo ih
Znam rycerzy co po kilka dni na wyprawach byli,tylko czasem musieli sobie przystanac az im sie zycie lekko zregeneruje,
Pamietajmy,ze bez Palladyna druzyna sie obedzie,ale bez blokera ani rusz
Oczywiscie sa tez minusy
Knight musi non stop cwiczyc,ma malutko many,slabe magic levele,i zawsze w walce z potworkiem przyjmuje ciosy na cialo,nie ma mozliwosci sie za kims zchowac,albo uciec by z daleka zabic,no chyba ze hmm,ale to kazdy potrafi.
No i najwiekszy minus knighta
Palladyn to tez wyrabany bloker,a po za tym ma exure vite,i magic shield,czyli moze dluzej wytrzymac w tej niewdziecznej roli,ale dopiero na wyzszych levelach,

Ze wzgledow na kaske,jesli lubisz byc bogaty,bierz knighta,jesli lubisz glodowac,Palladyna
Chodz ja moimi Palladynami zawsze potrafilem zarobic na utrzymanie.

Najwiekszy plus knight
Każdy wie jaki potwór jest największym zabujcą Palladynów..........."LAGG"
Knight zazwyczaj krotkie lagi przetrzyma,i to w niezlym stanie,Palladyn pada jak mucha:(Padlem tak tak wiele razy ze az mi sie plakac chce,ide wytrzec nosek,wybierz dobrze ;)

Eustachy
02-11-2003, 22:55
rycerz jest spoko ale pall jest z pewnościa lepszy nawet jesli ma sie lagi :P poniewaz jas sa lagi to trening a jak nie ma to jakies wyprawki mile widziane :P miale kiedy ryca ale nim sie gra fajnie tylko do 30lvl a potem tylko blokowanie :D a pall od 20 lvl jest "WŁADCĄ" :PP

Gremlin
03-11-2003, 00:53
Dorzuce swoje 3 grosze:
Paladyn
- przedewszystkim samotnicy (ucieka przed potworem i nawala do niego, a to latwiej robic samemu).
- do 30 poziomu na sprzet poza strzalami mozesz wydac 1000gp i nadal sobie spokojnie polowac polowac (paladyn i tak nie blokuje wiec po co marnowac kase i cap na pancerze?)
- na 20 poziomie idziesz na hunt z 500 strzalami (500-1000gp) wracasz z lootem 500-1000gp zwykle i ~10-20k expa

Rycerz:
- Rycez do 20 poziomu tez moze lazic w tanim sprzecie (plate set, steel helmet itp), ale przy 30 lvl troche wstyd, wiec trzeba kupic k set, warior helmet, jakas tarcze, dobra bron - w sumie ok 50-100k (zalerzy od swiata).
- Na poczatku bedziesz sie dolowac bo paladyni juz dawno chodza na cyklopy, pozniej GS a ty dalej dwarfy/rootwormy bijesz, ale gdy paladyni biegaja jak szaleni by zdobyc kawalek knight set ty sobie spokojnie dalej znosisz kase z mace/sword itp do depo (z regoly to ty wiecej kasy zarobisz).
- Expujesz bardzo dlugo na nudnych potworach, ale pozniej zaczynasz zarabiac kase jako bloker (zwykle bloker dostaje wieksza czesc lupu), chodz nadal expujesz tylko na nudnych potworach :)
- mimo ze poczatek jest kiebski to pozniej masz super bo mozesz sobie pojsc do jakis podziemi gdzie zadna inna profesja nie moze isc i sobie spokojnie expisz.
- na 20-30 lvl idziesz na hunt praktycznie bez niczego (warto miec jakies UH na sobie na wrazie co), wracasz z 5k expa i lootbagiem wartym 10k

Podsumowujac:
Paladyn to samotnik przez cala kariere ktory z poczatku bardzo szybko expi, ale pozniej zaczyna zwalniac (tzn expa coraz wiecej mu trzeba, a zdolnosci expienia nie wzrastaja)
Paladyn = wiecej exp

Rycerz za to rozkreca sie powoli (trening + powolne expienie na rotach/dwarfach), ale pozniej (ok 35+lvl) nabiera rozpedu i moze expic naprawde szybko (tak jak ktos powiedzial) mozesz isc na kilka dni na expowisko i nie musisz po nic wracac.
Rycerz = wiecej kasy

Bartix
13-11-2003, 17:13
po prostu musisz odpowiedziec sobie na jedno zajebiscie wazne pytanie :
Co lubisz robic? ( bic z bliska czy z daleka )
a potem to robic :P

Bryss
13-11-2003, 20:32
Powiem szczerze dla mnie paladyn zawsze byl jest i bedzie lepszy i fajniejszy od knighta ja lubie strzelac z daleka i spoko duzo ciekawsza gra i palek moze uzywac czarow w przeciwienstwie do hnighta :D

Thorin
14-11-2003, 20:58
Jak zawsze wtronce,że według mnie najleprzy jest sorcer:P Ale jeżeli wybierasz między pallem a knightem i nie masz lagów to zdecydowanie pall :)

julita
14-11-2003, 21:43
Ja osobiście polecam palladina.
Ja zwracam uwagę na pkerstwo.
Zobacz, będąc knightem nie obronisz sie przed pk będziesz tylko uciekał aż w końcu może zabraknać run.
A jak będziesz miał palla icię zaatakuje pk to będziesz mógł tamtego pk nawalać i może się wystraszy i ucieknie , bo będziesz miał super skille. :D
Poza tym jeśli będziesz miał PACCA to możesz sobie pallem kupić super bełty. PAll ogólnie ma o wiele więcej czarów od knighta i może robić fajne rzeczy.
Mój kumpel był knightem i zrezygnował, bo cały czas padał ofiarą pk. I to tyle.
Decyzja należy do ciebie. POWODZENIA! :D

Krasnoludzki Wojownik
14-11-2003, 22:08
No cóz.......
Rycerz-Jesli skillujesz to p 10 miesiacach gry mozesz kazdego potwora wziasc na solo.....nawet demona(no moze tu potrzeba póltora roku grac)
Na wesokich skillach i lv twoja specjalnosci bedzie koszenei behemotow(oczywiscie jesli masz pacc)
Oczywiscie zaden smok niepokona cie, ani nawet DL.
Mowie tu o Mega Knighcie skille 95/90 80lv.
Przecietny knight rozwala wszyskie potworki, ktore atakuje w normalny sposób.(nie magia).
Oczywiscie run UH i tak naprawde jestes nie smiertelny.

Paladyn- mitrzowska postac dla PK. wali na dystans, przez co powolniejszy przeciwnik ma juz dead.(chyba, ze ten nietrafi)na poczatku zabija silniejsze potwory niz reszta jobow.

Minusy
Knight- Przyjmujesz wszstko na klate, bardzo przydatne sa BoH by uciec, czy dogonic ewentualnego PK paladyna, czy dogonic takiego Huntera........
a niestety BoH kosztuja.

Palladyn-Pan biegacz gorzej jest gdy zostanie otoczony lub wejdze dowaskeigo przejscia.Wtedy jest krucho.Biedak niama gdzie uciac, a jago shielding jest niezbyt silny,i biedaczek jest w potrzasku.....teraz musi wybierac tarcza i speary czy belty.............
Paladyn ma trudnoasci z trenowaniem, przez to ze speary maja duzy atack.

Ja wybralem knighta neimusze sie przejmowac spearami:) i mam dobre skille.A jako blocker wale z HMM i jest spoko:)

Ropson
15-11-2003, 01:58
e ja tam dlugo nie myslalem kogo wybrac, wbita rycezem na maina i trening z jakims kumplem do 60/60 :D i idziesz expowac po drodze kupisz jakis eqipunek lepszy

eerion
15-11-2003, 11:52
Ja mam knighta. Wprawdzie musze teraz dużo trenować, ale się opłaca. Wale do 60/55 i będiz spoko. Potem bije do 23 lvl i robie 70/65. Potem się zobaczy. Knight ma taką frajdę że wbija się we wrogów i rzadko się przejmuje "o fuck! nie mam gdzie uciec" tak jak się to palowi zf\darza bo tam gdzie miało być pusto ktoś jakiegoś cyca wprowadził, albo smoka, lub GS. Różne ludzi mają p[omysły... Według mnie knight jest lepszy!

olmk
11-06-2004, 12:31
masz neostrade i nie masz lagow LLLLLLLLLLLLLOOOOOOOOOOLLLLLLLLLLLLLLLLL

powiem rotko wybiesz pallka 8)

Angelus
11-06-2004, 21:21
GREMLIN - stary !!! z przyjemnością przeczytałem twój post o palku i rycku ...
sam gram rycerzem i twój tekst podniósł mnie na duchu ... rycerz to wielki wojownik , który nie ucieka na widok wroga ( jak to czynią niektórzy ) , to nie tylko bloker , to prawdziwa maszyna do masakrowania potworów ... 8)

Fido
12-06-2004, 20:49
jasne, jasne wezmy pojedynek pall i kinght 100 lvl powiedzmy obaj maja bohy (pallek jest minimalnie szybszy od kinghta) identyczne uzbrojenie, ale kto wygra........ PALEK dlaczego dlaczego dlatego ze jest madry a nie waleczny zwieje przed kinghtem zajara go i zatruje ze strzal i zacznie wykanczac z boltuw no i rycek ded. 8o 8o 8o

powtarzam kto jest bohaterem ma dume i jest odwazny nie przezyje w tibi. palki uciekaja ba sa madre i wykanczaja ryckuw, a zabitemu rycerzowi poco duma?

i am:lucznik:

Bloq
12-06-2004, 21:24
Oryginalnie dodany przez Fido
jasne, jasne wezmy pojedynek pall i kinght 100 lvl powiedzmy obaj maja bohy (pallek jest minimalnie szybszy od kinghta) identyczne uzbrojenie, ale kto wygra........ PALEK dlaczego dlaczego dlatego ze jest madry a nie waleczny zwieje przed kinghtem zajara go i zatruje ze strzal i zacznie wykanczac z boltuw no i rycek ded.

Byles swiadkiem takiego pojedynku? Nie sadze poniewaz napisales "wezmy". Piszesz ze palek jest szybszy od knighta ja na przyklad slyszalem cos calkiem odwrotnego, chyba ze jest to potwierdzone to zwracam honor.A co do walki rycek vs palek to duzo zalezy od umiejetnosci gracza jak ktos umie grac ryckiem to pokona palka o kilka lvli wyzszego. Kazda profesja jak sie umie nia grac jest zabojcza.

Cycu
12-06-2004, 22:04
Moim zdaniem o tych 100lv to raczej wygral by palek bo tak to by knighta lal a jak on by podbiegl to speary,tarcza , uh i sd a knight tylko uh i hmm ew. explosion , ale to takrze zalerzy od ilosci runek , skili , myslenia i doswiadczenia ;) , lecz tak jak byla mowa ciezko knightem ssolowac demona a palem latwiej ;] mozna go zabic walac z samych sd ;)

By$iu
13-06-2004, 09:30
Rzde pala bo knightci co nudni wiem bo mam nim 47 lvl i strasznie nudno sie nim gra.

pixar-druid
13-06-2004, 10:15
Knight jest the best.. paladynem sie nudno gra.. ale dobry na pekowanie low lvl .. to tak samo jak knight.. ale knightem( moim zdaniem) sie ciekawiej gra 8)

Kajzer
19-06-2004, 13:03
wracając do pojedynku 100 pall i knight.
hmm po pierwsze knight jest szybszy
jezeli przyjac ze jest tyle samo hp bohy utani hur itd
knight bedzie powoli doganial palla i hitowal pall ma mniej capa i na 100 levelu widac roznice i to duza a taki knight ze 100 lev ma ze 50 bp uh przy sobie pall ma dylemat uhy czy bolty jesli zabierze obydwie zeczy po polowie to zgadnijcie co sie stanie :D pallowi koncza sie bolty i coz pada biedak koncza mu sie uhy pada biedak:] wiec wybor jest jeden knight!!! :]

Krodarr
19-06-2004, 13:58
Ja osobiscie wybralem paldka i tereaz tego nie zaluje
moze mam mniej zycia i capa niz najt ale za to dobrze wle z dystansu i zanim gosciu podejdzie to czesto jest dead
wiec na twoim miiejscu wybralbym palladyna

PALDEK RuLeZ !!!!

Averus
19-06-2004, 16:33
Usuniete. Usuniete. Usuniete.

kagan
19-06-2004, 17:22
Oryginalnie dodany przez Krodarr
Ja osobiscie wybralem paldka i tereaz tego nie zaluje
moze mam mniej zycia i capa niz najt ale za to dobrze wle z dystansu i zanim gosciu podejdzie to czesto jest dead
wiec na twoim miiejscu wybralbym palladyna

PALDEK RuLeZ !!!!

Co do pvp to niewiem czy palek wygra... jeśli będzie ten sam lv to knight na 75% wygra , ponieważ pal musi zcasem przystanac żeby strzelic a knight dalej biegnie, po pewnym czasie dobignie i palek bedzie dostawal baty, zalezy od skili ale hity 50+ z w miar eodbrymi skilami knighta to spokojnie, a jeszcze niezapominac że knight ma dużego shielda i bolty niezawsze będą wchodzić. Jesli duel będzie na wyzszych lv i z zużyciem uh to knight też ma przewega bo:
1) Ma dużo hp i za nim pal dojedzie go do reda/yellow z boltow minie dużooo czasu
2)A sd pal niebędzie uzywac bo i tak malo zrobi poz. czy warto marnowac? musialby dlugo strzelac

Soul Hunter
19-06-2004, 21:42
Tja, co by nie powiedziec pall som zaje..fajne i widać
ze high lvl pall jedzie sobie sorca i druida, ale z knightem..to nigdy nie wiadomo

Knight jest bardzo dobry zeby zwiac przed pk, masz uhy, dajesz max def , i jazda do dp.
pall nie moze sobie pozwolic aby, zawsze miec tego shielda..co więcej lagi mogą go szybko wkurzyc, ale chyba nie dotyczy to pana z neostradą.
Ostatnio qmpel na 54 elite, zwiał przed 89 royal pall, i jakims knightem i sorcem.. sorc nie mógł trafic z run.., knight za słabe skille zeby cos mu zrobic(qmpel 81/80), a pall zadawał mu tylko powazniejsze dmg od sd...a pall nie nosi duzo sd.....za to qmpel jak na wojne always 20bp uh =)

knight zawsze bogaty, moze sie duelowac(to jest frajda)
pall swietny do expienia, i ciekawy z poczatku..

btw. knightem tesh sie szybko gra, czyt. zrobiłem na aldorze 14lvl i skille 45/42 w ciągu 4ech wieczorów...
ale premmy mi w tym pomogło :D

Averus
20-06-2004, 09:53

Drill
20-06-2004, 10:27
Odwieczny dylemat
knight vs paladin

ja zawsze brałem knighta bo uważam że jest najlepszy
wystarczy tydzien non stop pocwiczyc i juz jakieś porządniejsze skille, a palkiem ciagle speary podnosić to nawet książki nie poczytasz podczas trenu ( no chyba ze ktos sobie macro ustawi)

Miporat
20-06-2004, 10:32
Palek!!!
Miałem rycka i na 20 lvl. Postnowilem założyć se palka. No i stało się. Palek jest super!!! Jak jesteś szybki i dobrze uciekasz to walisz z luku lub kuszy i sie hp ni przejmujesz. Ja rozwalam palem na 11lvl takie otwory ja rycem na 20. Przygotuj się tylko na to, że jak będiesz palladynem to malo kasy będziez miał. :rolleyes:

Kajzer
20-06-2004, 11:59
yyy Kagan ale czemu piszesz to co ja napisalem 2 posty wcześniej? tylko w legko zmienionej formie ?(

JołAsia
20-06-2004, 13:13
Jeżeli to twoja pierwsza postać to wybierz knighta, bo łatwo jest go prowadzić. Potrenuj sobie (możesz na forum przeczytać jak i gdzie :P), będziesz miał dobre skille i dobrą postać. Przy prowadzeniu knighta nie trzeba się (oprucz trenowania, co jest dużo trudniejsze niż u palka) za bardzo wysilać :] pozdro

Averus
20-06-2004, 20:44

wally
21-06-2004, 09:16
Knajciki są the best i tyle mam do napisania 8)

Bloq
21-06-2004, 10:59
[QUOTE]Oryginalnie dodany przez Soul Hunter
Tja, co by nie powiedziec pall som zaje..fajne i widać
ze high lvl pall jedzie sobie sorca i druida, ale z knightem..to nigdy nie wiadomo

[/QUOTE

Pal jedzie kazdego sorca i druida? Jestes tego 100% pewien? Moze biles jakichs newbie na 10 lvlu ktorzy grali sorcem pierwszy raz? No to rozumiem. Widzialem filmiki jak sorc nie pamietam dokaldnie ale jakis 35-40 sorc rozwalil o kilka lvli wyzszego palka 1 sd i po chwili ue... i palek padl. Co do autora tematu powinienes sam sprobowac grac kazda postacia ja gralem kazda i wiem ze moge grac tylko sorcami.

Krodarr
23-06-2004, 10:13
Co do pvp to niewiem czy palek wygra... jeśli będzie ten sam lv to knight na 75% wygra , ponieważ pal musi zcasem przystanac żeby strzelic a knight dalej biegnie, po pewnym czasie dobignie i palek bedzie dostawal baty, zalezy od skili ale hity 50+ z w miar eodbrymi skilami knighta to spokojnie, a jeszcze niezapominac że knight ma dużego shielda i bolty niezawsze będą wchodzić. Jesli duel będzie na wyzszych lv i z zużyciem uh to knight też ma przewega bo:

jak pall jest dobry to wygra z knightem bo bedzie na niego nawalal z hmm'ow i z kuszy lub luku
wiec...WYBIERZ PALLADYNA !!!!!!!

Villen
23-06-2004, 19:17
Pall szybszy od Knighta? zawsze myślałem że każdy voc biega tak samo.Palek ucieka i "ładuje" rune jest to 1-2 sec stopu jak knight dobiegnie i będzie walił(skoro 100 to przypuścmy że annihilatora wykonał) będzie bił SoV'em lub Stonecutterem.Hity będzie dostawał takie że będzie musiał się sporo leczyć a zanim pojedzie knighta do red lub yellow to on sie UHnie i ma prawie full hp.Zreszta knight ma tyle cap że uh uniesie tyle że mu starczy na wojne,a palek musi nosić bolty,sd i uhy.Pall vs Sorcer/druid ostatnio miałem okzaje się pobawić moim druidem z palkiem.On walił z bełtów jego hity nie przekroczyły 30(rzekomo miał skile 70/60),a zanim mi się skonczyła mana(mana shield) to on zużył 5 uh(SD go skutecznie uspokajały)a jak dochodził koniec to powiedział że mu sie bełty koncza bo wziol tylko 100(mi sie wydawalo ze wiecej).No ale fire bombami też dostawał(stocznia w ab sie jrała jak na wojnie).A teraz zrobie albo pala albo knighta bo obydwiema profesjami malo gralem,a eq druida wrzucielm do wody bo mnie nudzil;p

Taerom
24-06-2004, 18:22
:lucznik:
~Paladyn~
Plusy+
- walczy na dystans i z ciezkich walk moze wyjsc bez szfanku.
-szybciej mu leci mlvl i ma wiecej potrzebnych czarow.
-na nizszym lvl moze chodzic na takie monstery ze knight moze jedynie pomazyc.
-Palek sie nienudzi tak latwo jak rycek.
-Skile 80+ i lvl 50+ i palem rzadzisz z ekipą mozesz isc na demonki.

Minusy-
-Uczciwi trenuja trudniej poniewarz trzeba podnosci speary (lamerzy uzywaja macro).
-Samemu tylko otwarte przestrzenie ewentulanie duzo miejsca.
-Potwory napazajace ostro na dystans, dla palów nie oplacalny przeciwnik, tylko z blokerem moze sie na nie wybrac.
-wolniej zarabia bo musi kupowac bolty (nawet jak jestes pacc nie oplaca ci sie robic boltow)

:miecz:

~Rycerz~

Plusy+
-Nieboli ręka od treningu :P
-Wydaje malo kaski na czary.
-szybciej zarabia
-wkoncu bez blokera nie bylo by powaznych huntow

Minusy-
-Wiele potworow ktore palek moze z solowac na low lvl knight tylko onich moze pomazyc
-Traci wiecej uhow niz pal poniewarz bierze all na klatke.
-Na lvl ponizej 40 nudno knightem expowanie jest monotonne.
-wolno leci mlvl malo czarow.

Aaben
25-06-2004, 19:57
Moim zdaniem diametralne znaczenie ma również świat (pvp, non-pvp) na którym grasz. Na non-pvp knight jest po prostu boski(gracze cie nie killuja, jako bloker przez gfb itd. własnej ekipy nie jesteś uszkadzany.., nie możesz "przez przypadek" dostać z HMM). Paladyn na non-pvp ma gorzej(utrudnione skillowanie, problemy z char blokującymi przejścia).
No, to ja dorzuciłem swoje trzy grosze. ;)

Pozdrowienia,
Aaben

Kajzer
26-06-2004, 20:30
moze troche wyjde poza temat pall nie jest zły ale jak ostatnio mi sie internet pier**li i mam lagi po 20 sekund mam knighta a jakbym mial palla to juz chyba bym ztworzyl jakiegos druida i zaczal robic same runy bo palllem sie nie da na lagach grac :( a knight no coz widocznie mam farta bo nie padlem jeszcze :]

Villen
26-06-2004, 23:18
Tak zanim ktoś podejdzie to ma deda.Pokaż filmik,a zresztą też moge nakręcic filmik jak moim druidem zabijam knighta na 15.A te jego bełty to mnie łaskoczą a teraz robie knighta to te bełty będa mi rysować farbe na tarczy/armorze.Ta palkiem zabijesz kogoś jak ty palem masz 100 a ten ktoś 50 to moge też każdego zabić.

-Palek sie nienudzi tak latwo jak rycek.

Ta ciekawe jak cholera całe życie sp******asz przed swoim wrogiem extra.

-na nizszym lvl moze chodzic na takie monstery ze knight moze jedynie pomazyc.

Wow boić GS z którego masz jebitny loot a tracisz bolty i exane pox.

-szybciej mu leci mlvl i ma wiecej potrzebnych czarow.

Na smoka z DL zużywałem 1uh a palkiem kumpel zużywał 2 uhy.

Druidowi i magowi lecą szybciej.Pozatym knight ma te co są mu potrzebne,a nie jak pal mana shield.

- walczy na dystans i z ciezkich walk moze wyjsc bez szfanku.

Może nakręce filmik jak palek nie wychodzi ze szwanku z kontaktem z knightem lub druidem.Lag i masz przesrane twoje skile qpe ci dadzą jak po zgonie tobie spadną o 1-2.

-Traci wiecej uhow niz pal poniewarz bierze all na klatke

-wolno leci mlvl malo czarow.

K**wa to knight nie mag.

-Na lvl ponizej 40 nudno knightem expowanie jest monotonne

Nudno? Smoki,guardy,cyce,soldiery.PAlem to zarąbiście ciekawie też expujesz poh na którym jest mało ludzi...

PS:Dodajcie do cenzury słowo:S*******aj i S*******asz.

Dead'paprykarz
27-06-2004, 12:22
post jest kierowany do tych idio.... ktorzy mysla ze latwo jest zabic biegajaca fortece wypchana uhami,wam sie chyba wydaje ze walka z knightem to jest spotkanie knighta na 20 lvl ktory jeszcze nie ma 4mlvl i wy pale kilka shotow i dead,badz knighta ktory leci na was a wy uciekacie i strzelacie sobie bezkarnie w niego a on przyjmuje na "klate" i tez ginie bo sie uchnie kilka razy i nawet was nie uderzy,wiec grubo sie mylicie,ale jak juz bedziecie grali i naprawde spotka waz pozadny ryzerzyk z pelnymi worami uha to sie przekonacie,a juz nie mowie rycek po anihilatorze,bo wtedy to nie bedzie czasu sie nawet przekonywac,jak bedziecie stosowali ucieczke ale juz nie taktyczna tylko do depo.

Dead'paprykarz
27-06-2004, 12:28
to nie dlatego ze chce sobie nabic posta,nie obchodzi mnie to ale,tu wypowiadaja sie ludzie ktorzy mowia tak: palek jest zajefajny bo ja nim gram bierz palka bo rox!!!,uzasadnij czemu,a nie mow ze bedzie bil dobre potwory jak bedzie mial 12 level a knight nie,na kazdego przyjdzie kolej bic silne potworki,ale zobaczymy na koncu kto na tym lepiej wyjdzie,no i oczywiscie wszystko zalezy od umiejetnosci gracza i sprzetu,skilow i levelu o tym nie wspominam bo to chyba norma. juz wczesniej napisalem ze nie gra sie po to zeby byc najlepszym w zabijaniu potworuw,chyba ze ktos ma takie ambicje to prosze brac pala,fakt lepszy na poczatku,i nie mowcie ze knight jest nudny,tak fajnie sie gra strzal ucieczka strzal ucieczka ale to wlasnie sie staje monotonia bo praktyczie inaczej sie nie da palem,a tak na marginesie to kazdy jest dobry.

Kajzer
27-06-2004, 13:44
pełna racja wlasnie to chcialem tez powiedziec :] a wracając do pojedynku pall a inny char moze ktos pamieta bo ja nie:D wojne na novie byl taki wade walker (pall) i byl taki mesiash (sorc) chodzi mi tu o szybkosc bo mesiash mial cos kolo 100 leva a wade cos kolo 130 czyli 30 levow roznicy pozatym podobno pall jest najszybszy i z tego co mi wiadomo od mesuasha wade dostawal niezle bęcki :] wiec nie wciskajcie mi kitu ta postac szybsza ta leprza a pozatym pall ma wiecej capa to czemu sie przed sorcem nie obronil ?( moze wade nie umiał grac :D ale to juz temat na inny "temat ;) "

Gremlin
28-06-2004, 06:37
re: Up
Z takim samym sprzetem i lvl wszystkie postaci sa takie same, ale druid na 37 lvl przegania rycerza/paladyna na 61 jesli uzyje grand haste a rycek tylko haste (pozdrowienia dla Bebiego co sie kurzu dzisiaj nawdychal mimo ze mial time ring :) )

Ta palkiem zabijesz kogos jak ty palem masz 100 a ten ktos 50 to moge tez kazdego zabic.
Chcesz sie zalozyc?
Pozdrowienia dla Paladinki i jej ekipy za zmarnowanie mi 8 BP UH przez 15 minut na tescie (po tym czasie dali sobie siana :) ), mimo ze mnie atakowalo 7-10 osob to mialem jeszcze spokojnie czas strzelac explozje (w sumie grupie atakujacej chyba ~BP UH poszlo na wszystkich).

RozDusz
28-06-2004, 21:38
Wspaniale ja kocham radzić

Pally:
Pally to moja 2 postać i dosyć dobra (zazwyczaj 1 jest do kitu) a wieć wiem gdzie chodzić itp. Kolega mi radził " bież palliego on jest extra. bez problemu idziesz na cyca albo co mocnego i go trzaskasz" No to ja mówie" masz racje ale extra biorę palliego" i zrobiłem sobie palliego z dobrymi skillami i na początku nawet dobrze było, na raty lazilem puzniej na roty i robiłem skille (warto dodać zę dist palliemu niesamowicie szybko wzrasta). ok poleciałem na cyce a tu zaskoczenie: niedość że cyc mie dogania to ja z bliska zadaje po 30-50 przy 50 distansie!. ale na pus to że elegancko mam 7 mlv fajne czary np. hmm czy conjure arrows. Nawet z kumplem na poh poleżliśmy pużniej i ds się rozpadał po paru strzałach i w 4 chyba guardian shield się trafił. Dobre jest rożwnież to że palli szybko ucieka i gsa na 30 levelu rozwala a knight nie szans

Knight: Knight moze latac jako bloker ale dopiero puzniej np. z takiego dragon lorda jak uda mu się te 300 expa to jest super. Na od 8-20 lv to roty i dwarfy od 20-30 dwarf solidiery i guardy ale to marny loot i exp ponieważ na 30 pally to gsa trzaska(próbuje) chociaż kajtek ma latwo w jaskiniach gdzie palli by zmarł na widok guarda 2 pola od niego( można fire balla u palliego) knight zbiera dobry loot np. z demona

Villen
28-06-2004, 23:05
Pozdrowienia dla Paladinki i jej ekipy za zmarnowanie mi 8 BP UH przez 15 minut na tescie (po tym czasie dali sobie siana ), mimo ze mnie atakowalo 7-10 osob to mialem jeszcze spokojnie czas strzelac explozje (w sumie grupie atakujacej chyba ~BP UH poszlo na wszystkich).

Serio?! Jak masz ss lub filmik to daj jestem ciekawy jak to wyglądało^^

Co do loot u knighta.Knight idzie na takie guardy,robi tak zwanego loot baga i może w krótkim czasie anwet 20k wyciągnąc.A pall z GS co ma dobry exp(ale i tak knight w tym czasie zabije wiecej guardow i zbierze lepszy loot),fakt gs zostawia k-set,p ammy i takie tam ale to wypada (r)zadko.Co do blokowania on nie idzie po expa tylko bardziej po loot który zgarnia 1.Np.hunt pallek i tam reszta ekipy ida na DL.Z dl wypada royal helmet i DSM kto to dostaje? knight za blok.FAkt knight musi wydac takie z 30k na BR(rózne ceny),a pal na kusze i belty których duzo marnuje wiec wychodzi nawet drozej.

Dead'paprykarz
29-06-2004, 18:06
jesli wezmiemy pod uwage 2 takie same levele to trzeba wziasc jeszcze ilosc run wiec knight zdecydowanie wygrywa,chodzi mi tu o totalna wojne.dogonic i tak dogoni i to zaraz,pal musi sie zatrzymywac zeby strzelic,ma slabsza obrone,i gorszy caps a jak wezmie sd to nie moze miec tyle samo uha co knight i jeszcze musi miec bolty:) a knight i tak go bedzie lal i to solidnie a pal z bliska slabiej chyba oczywiste,widzialem wiele walkm, i jak knight dopada pala to juz nie jest tak ciekawie,pal nie trafi tak czesto z bolata w knighta jak knight z miecza w pala a le pal ma sd i to calkiem skuteczne tylko ze one sie koncza kiedys,i zostaje bron niemagiczna,tu pal wypada gozej nie daj boze jak by sie bolty skonczyly :),a tak na marginesie to walka jest droga dla przecietno levelowych graczy.jesli chodzi o walke pvp to sie wypowiedzialem a calkowicie inna sprawa jesli chodzi o zabijanie monstra i to co najpiekniejsze walke w druzynie,przygody wspieranie sie nawzajem,obrona slabszych,blokowanie,stanie na czele wyprawy,to domeny knighta,paladyn zas jset nie odzownym kompanem wszystkich wypraw, w ciasnych pomieszczeniach sieka za chodzacej fortecy czyli knighta a w otwartym terenie stosuje taktyczna ucieczke i smiertelne strzaly a do wturu za potworem moze biec knight i niczym sie nie przejmujac atakowac tyly wroga:)w tibi sie gra druzyna wiec pal i knight sa jednoscia.ja wole knighta,lubie blokowac i pomagac bardziej narazonym na ciosy.amen

Sajajit
29-06-2004, 18:15
Knight jak chcesz mieć odrazu prosto, a potem trudno.
Palladyn jak chcesz mieć najpierw trudno, a potem prosto.

Toony Knight
29-06-2004, 18:23
Oryginalnie dodany przez Sajajit

A mogłbyś uzasadnić ?

Dead'paprykarz
29-06-2004, 18:54
toony knight, no wlasnie tu sobie tak pisza,bo ten jest lepszy i basta.

Averus
04-07-2004, 22:24

Gremlin
05-07-2004, 01:11
Oryginalnie dodany przez RozDusz
Dobre jest rożwnież to że palli szybko ucieka i gsa na 30 levelu rozwala a knight nie szans

Mojego pierwszego GS z broni zabilem na 34 lvl... poszlo 14 UH, nie o to chodzi ze nie da rady, bardziej o to ze sie nie oplaca.

Knight na 25 lvl moze polowac na GS z HMM (znowu sprawa z tym ze sie nie oplaca).

np. z takiego dragon lorda jak uda mu sie te 300 expa to jest super
Na DL ktore zabilem do tej pory knight dostawal zwykle 500-1100 exp (zwykle w ~750) i do tego zwija na ogol 2/3 loota

od 20-30 dwarf solidiery i guardy ale to marny loot
I znowu cie musze zaskoczyc, dwarfy to jedno z najlepszych zrodel loota, w sumie nic super nie wypada, ale czesto, gesto wypadaja rzeczy z ktorych mozna zrobic lootbaga (jeszcze mi sie nie zdarzylo wrocic z polowania na guardy z lootem mniej wartym niz runy ktore uzylem).

Serio?! Jak masz ss lub filmik to daj jestem ciekawy jak to wygladalo
Z samej walki mam 1 slabiutki ss zaraz po tym jak mnie zablokowali w Carlin w sklepie (jeszcze nie widac calej ekipy), niestety moj komputer jest na tyle slaby ze nie pozwala na odpalenie tibiaCAM i granie jednoczesnie.
http://www.angelfire.com/theforce/gremlin/2.jpg
http://www.angelfire.com/theforce/gremlin/a3.jpg

Zeby zobaczyc SS musicie wkleic link do przegladarki poniewaz Angelfire dodal ostatnio jakies zabezpieczenia.

Villen
05-07-2004, 08:14
Comment do zdjeć:buhahaha^^

Dobre jest rożwnież to że palli szybko ucieka i gsa na 30 levelu rozwala a knight nie szans

Każda profesja biega tak samo szybko,a GS się nprawde nie opłaca,jak ja tłukłem swojego to fakt zchodziło mi te do 7 SD i mana fluidy,miałem straty ale zajarke że go zabiłem(a po bloody herb już pójśc nie mogłem:P ),więc się nie opłaca ale go zaliczyłem "na sposób knighta"(z bliska).Ale knightowi przy 7x/7x opłaca sie tłuc dragi jak na 1 zużywa 1-3 UH to mało,tymczasem pal na takiego draga zuzyje wiecej uh/vite + bełty.

Och przperaszam drogi paladynie że twój trening jest męczący,jak ci przeszkadza zrób sobie knighta.Odrazu prosto? Musi zakupić dobry eq a wtedy wymiata,palek to nawet p-set kusza i na necro lub cos innego.Dla mnie odwrotnie pal ma na początku łatwie a to dlatego że robi początkowo expa szybciej więc ma wiecej kasy a knight chodzi na dwarfy i roty.Po czasie pal expi na smokach gs a knight albo siedzi na soldierach albo jak trenowal dluzej to zaczyna cos blokowac i sinako mi sie sypie rowno.

I tak ciagle uwazam ze knight jest lepszy.

rozii
05-07-2004, 22:31
Ja mam zmienny gust, mianowicie sorki je ale one dobre, znudzily sie gram pallkiem robie 20 lvl gra sie fajnie pallkiem, szybciej bedziesz rozwalal lepsze potwory best hity ogolnie tez lepsze, ale co tam.
Zaczynam grac Knightem jest wypas, moge blokowac potworki expie duzo szybciej na przyklad w kopalniach dwarfow pallkiem z lukiem sie ciezko expi szczegolnie jesli jest full resp, za to knightem idziesz na cycki 3 ccki i juz moze byc red HP. Za to pallkiem idziesz na cycki juz z nawet 11 lvlem uciekasz spokojnie i tracisz pewnie 0 HP.
Ogólnie radze ci wziasc pallka, ja mam je**** lagi wiec pallkiem sie tez trudno gralo.

PiXik
10-07-2004, 10:00
Oryginalnie dodany przez Fido
jasne, jasne wezmy pojedynek pall i kinght 100 lvl powiedzmy obaj maja bohy (pallek jest minimalnie szybszy od kinghta) identyczne uzbrojenie, ale kto wygra........ PALEK dlaczego dlaczego dlatego ze jest madry a nie waleczny zwieje przed kinghtem zajara go i zatruje ze strzal i zacznie wykanczac z boltuw no i rycek ded. 8o 8o 8o

powtarzam kto jest bohaterem ma dume i jest odwazny nie przezyje w tibi. palki uciekaja ba sa madre i wykanczaja ryckuw, a zabitemu rycerzowi poco duma?

100lvl palek kontra 100lvl knight knight wygrywa whY? bo paladyn gówno mu z boltów robi....
Knight-Nie musi robić lotbagów bo sam ma dużo capa ale jego cap+lootbag to dużo wiecej niż u innych.Jemu wystarczają zazwyczaj runy uh.Jeśli zostanie strapowany to ma większe szanse przeżyć.Bloker dostaje najwięcej z ekipy z jakiegoś hunta.
Paladyn-Wybija wcześniej lepsze potworki raczej chodzi sam chodź w grupie też się przyda.Warto mu zakupić bohy żeby szybicej uciekał na wyższych lvlach dajmy na 100 przegrywa z knightem raczej napewno.

Killer
16-07-2004, 12:37
Gram knightem od pewnwgo czasu i uwazam, ze jest lepszy od palla. Wezme pod uwage tylko kwestie PvP bo o expieniu chyba nie ma sensu dalej mowic. Knight rozwala palka jak psa. Nie ma on najmniejszych szans. Ja na 35 lvlu ze skillami 73/67 z bronią Dragon lance zabilem kilku palkow. Opowiem jak to wygladało.
Spotkalem kiedys 36 palla, ktory pkowal, wiec mial duzy zapas uh, sd itp. Podszedlem do niego i bez gadania zaczalem lac. Dostawal hity po 70+ prawie za kazdym razem. Czasami siadalo po 80+ Nie wazne jest, ze pal jest szybszy, bo jesli dam "chase opponent" doganiam spokojnie 40 lvla. Palek prawie nc mi nie robil. Dostawalem hity od 18-47. A z sd mu sie nie bardzo oplacalo bo bil z nich tyle co ja z broni. Padl w przeciagu 2 min, gdyz mial duzo UHs.
Kiedys tez spotkalem 45 palka na rotach (pkera), rowniez bedac na 35 lvl. Sytuacja wygladala podobnie. Palek obrywal niemilosiernie a mi prawie nic nie robil. Gonilismy sie po jaskini z rotami, wiec na zakretach doganialem go bez problemu. Akurat ten nie mial sd, ale co on z nich osiagnie... hity do 110 max, a ja mam 590hp lol? Walnie mi 5 sd i ja sie 2 razy uhne pod warunkiem ze siadzie mu. Chyba reszta nie wymaga komentarza. A i jeszcze jedno, jak knight ma doby shielding to palek go w ogole nie trafia. I jeszcze jedna sprawa, jezeli uwazasz ze palek jest lepszy bo ty akurat nim grasz wcale tak nie oznacza. Moze akurat okazac sie ze zadna inna profesja nie umiesz grac i dlatego tak mowisz.

Sarto
17-07-2004, 15:21
hmm nie zapinajmy, ze pallek ma magic shielda i nawet spory shielding. Wiec palek wali se magic shielda, full defa zaklada tarcze i jak ma to jakiegos sworda z ladnym def. Wyciaga se bp uhow i sdkow. Rycek go leje po 40 powiedzmy to zanim rycek go zjedzie do stopnia kiedy bedzie trza sie uhnac(taki high level palek z wysokim jak na pala mlvl to uhem jednak leczy sporo) to palek wystrzeli pare juz sdekow. Rycek ktory ma niski mlvl bedzie sie musial czesto uhac, gdy ryckowi beda konczyc sie uhy spanikuje i zacznie uciekac wtedy wyciaga sie kusze i rycka spi:D. Ale wedlug mnie to rycek i pallek sa razem dobrzy. To wszytko zalezy od gracza, od skilli i od lvlu. Ja gralem ryckiem szybko mi sie znudzil tera gram palkiem i jest fajnie.:] W tibi tez wszystko zalezy od protekcji. Moze taki rycek zabije pala(lub odwrotnie), ale twoja ochrona na niego ruszy, zbije mu pare lvl i mozna go swobodnie lac.:]

mizorda
26-07-2004, 11:48
Moja piersza postac to byl knight a mmoj qumpel plek.Idziemy se na stwory biegne do jakiegos a moj qumpel z luku 3 minuty temu go zabil.Wiec pal jest o 100 razy lepszy niz knight tylko ze jest taki mius ze jak jestes w ciasnych korykazach ze jak cie potwory zzabokuja to masz przerabane.
A poza tym walki palow sa bardziej pasjonojace niz knihtow knightci stoja i sie leja a palki biegaj na okolo siebie nawalaja ze strzal albo boltow i to jest lepsze widowisko.

Nekrolityk
26-07-2004, 17:29
Ja tam jestem Palkiem na 9 i mam skille35/27 i mi to pasi bo bym knighta rozwalil w pół sekundy .... 8) Mówie wam nie róbta takich błędów wybierając marnego knighta X(

Nekrolityk
26-07-2004, 17:41
Ale wy jesteście dziwni 8o Kto by wybierał Knighta zamiast potężnego Paladyna ludzie zastanówcie się Knighci niby są dobrzy ale w walce wręcz a jak by np knighcik z marnym LV uciekał przed bandą Orków Spermanów to by dostał po głowie nie 8) Ja mam Paladyna na 9 a skille 34/27 i mi styka przynajmniej rozwaklam knighty na 13 Lol :]

Siergiey
31-07-2004, 23:21
Nie wiem czy ktos tu wspomnial o knajcie z Isary - Gottarze. Widzieliscie moze screeny w ilu go bili? Ok 10 osob ktore nie mogly go zabic! Wszystkie postacie sa rowne sobie, ale zroznicowane w umiejetnosciach.

Vivenx
01-08-2004, 10:38
Myslicie ze Knight jest szybszy od Pallka ?? LOL!!!! Gówno wiecie . Ja miałem duela z kumplem (45 elite skille 76/75) i wpiepsz lekki dostał a wiecie czemu?? bo jak ja sie uham to okolo350 a on 250 tylko i mam lepsze PvP od niego a gramy tyle samo czyli rok. Pallek jest szybszy i to troszku duzo tylko jest jedna wada - lagi :( Dostaniesz takiego laga i po tobie ... Knightem sie przyjemniej gra niz Pallkiem ale Pallkiem mozna tak samo grac jak knightem :) ja mam lvl 30 skille 69/52 i zabieram shielda i 20 sperkow i na soldkach siedzie cholernie długo :) I jak ktos nie ma lagów to radze Pallka ale jak ktos ma takie minimalne lagi to knighta bo nawet minimalny lag moze pallka zabic :) to tyle ... PALADINS RULEZZ (ale knightem fajnie sie tez gra :) )

Jugo-ten_prawdziwy
01-08-2004, 21:44
Ja wybrałem Rycka bo wole mieć jak najlepsze rzeczy. Palkiem P- set w 100% styka bo i tak pallek jest na dystansa i zadko sie dzieje ze cie z bliska Demon leje :P
A knightem jest lepiej bo na wyzszych poziomasz sam mozesz chodzić tłuc np. Smoki a palek potrzebuje (Przeważnie)blokera.

PS:Miałem pallka, dobrze mi sie nim grało ale ciagła ucieczka i martwienie sie by lag nie dopad mnie...gdzyby nie to że został shackowany został by pewnie PK dla satyswakcji ^^

jestem z tego dumny że wybrałem Knighta :) Knight to :king: a palek to :blazen:
ale każdy ma własne zdanie:)

Palmir
05-08-2004, 09:18
Dobra, dobra ale nikt nie powiedzial chlopakowi ze CIOSY WCHODZA W PALA JAK W MASLO :(

Sarto
05-08-2004, 11:18
... ale wezmy pod uwage, ze palek nie powinien zblizac sie do strwora wiec nie jest latwo aby taki palek dostal ciosa.

Khad
22-08-2004, 22:02
Ale wy jesteście dziwni 8o Kto by wybierał Knighta zamiast potężnego Paladyna ludzie zastanówcie się Knighci niby są dobrzy ale w walce wręcz a jak by np knighcik z marnym LV uciekał przed bandą Orków Spermanów to by dostał po głowie nie 8) Ja mam Paladyna na 9 a skille 34/27 i mi styka przynajmniej rozwaklam knighty na 13 Lol :]

lol? jezeli masz na mysyli pojednek lvl 8 vs lvl 14 to plx plx me noob

wez zrob lv l 30 i zaatakuj knighta na lvlu 30 ...

Myslicie ze Knight jest szybszy od Pallka ?? LOL!!!! Gówno wiecie . Ja miałem duela z kumplem (45 elite skille 76/75) i wpiepsz lekki dostał a wiecie czemu?? bo jak ja sie uham to okolo350 a on 250 tylko i mam lepsze PvP od niego a gramy tyle samo czyli rok. Pallek jest szybszy i to troszku duzo tylko jest jedna wada - lagi :( Dostaniesz takiego laga i po tobie ... Knightem sie przyjemniej gra niz Pallkiem ale Pallkiem mozna tak samo grac jak knightem :) ja mam lvl 30 skille 69/52 i zabieram shielda i 20 sperkow i na soldkach siedzie cholernie długo :) I jak ktos nie ma lagów to radze Pallka ale jak ktos ma takie minimalne lagi to knighta bo nawet minimalny lag moze pallka zabic :) to tyle ... PALADINS RULEZZ (ale knightem fajnie sie tez gra :) )

albo miales bohy, albo wyzszy lvl, albo kolega mial laga wszystkie voc biegaja tak samo

odswiezam ten temat bo jest duzo lepszy niz ten nowszy IMHO oczywiscie :P

Mc macio
20-02-2005, 22:45
bierz pala. nawet jak ci sie znudzi alebo dedy zaliczysz i nowa postac

zalozysz to bedzie do pekowania (sam tak zrobilem i nie zaluje B) ).

nie ma nic przyjemniejszego od walenia w goscia ze stral/boltow jak ucieka. :)

Sozemego
20-02-2005, 23:28
Zastanawia mnie czemu wszyscy sądzą, ze w palka wchodzą w hity jak w maslo, a palek tylko rysuje zbroje knighta...

Wystarczy ze palek potrafi grac, i nie nosi ze sobą tylko boltow i uhow.
Tarcza + inne runki i knight przestaje byc takim mastahem.
Do tego test

ja - 52 elite 82/82 vamp shield, c-arm, k-legs, crus helmet,
palek - 40 level 80/67 chyba
ja na full defie, a jednak palek trafia mnie prawie zawsze.. ciekawe :/
dolozcie do tego runki (hmm, ff).
Jest jeszcze sprawa tych wlasnie run
Mowicie "knight ma duzo capa i nosi duzo uh"
A niby wszyscy knighci mają caly cap zapelniony runami ?
to samo palki, nie zawsze ich przeciez stac na wszystki runki do pvp.
tyle...

Cider
26-02-2005, 22:48
Zaluje ze tak pozno przeczytalem ten temat :p .

Gram obydwiema profesjami i szczerze mowiac mysle ze palek jest lepszy ;)
Podam proste powody dlaczego tak mysle :
1.Wole nim grac bardziej niz knightem bo przynajmniej nie musze sie martwic jakie hity bede dostawal od potworka.A nawet jesli juz dopadnie mnie lag lub zostane zablokowany to zakladam tarcze i po problemie :p .Palek to nie mag czy drut ktory ma malo zycia.
2.Na wysokim levelu palladyn ma nawet many wiecej niz zycia , i dzieki temu ma :
-UH-y praktycznie bezplatne , a taki knight moze tylko pomarzyc o tym :p
-shielding nie rosnie najwolniej i jesli taki palek wlaczy mane shield to dodajac jego mane do zycia ma tego razem wiecej niz rycerz (oczywiscie jesli sa na podobnym levelu)
-Palek ma duzo wiecej przydatnych czarow niz rycek co jest duzym plusem :p .

tak wiec jesli nie masz lagow ( a jesli masz neonke tak jak napisales to pewnie nie masz z nimi problemów ;) ) to bierz bez bez zawahania palka :) .

Rycka mozesz wziasc wtedy gdy w planach bedziesz mial zrobienie wysokiego levelu i dobrych skili , wtedy co tu duzo mówic rycek jest dobry :p

Na koniec jeszcze jedno , popatrzcie sobie na najtrudniejsze questy , z kogo skladaja sie druzyny :p , nieraz bywa tak ze palkow jest w teamie wiecej niz rycerzy :] .

Mam nadzieje ze to co napisalem w jakims stopnu ci pomoglo , chyba ze sie spoznilem i juz wybrales profesje :) .

skot
01-03-2005, 21:17
ja wole pala poniewaz przyjemnie sie nim expi ... i nic bardziej mnie nie ucieszy niz patrzec jak gnojek ktory kozacyzl ucieka z red hp przed moimi boltami :evul: :evul: :evul: :evul:

Ognisty paladyn
02-03-2005, 21:50
nie rozumiem czemu wszyscy myślą, że paladyn przy discie 60 ma defa 20-40. Ja mam narazie jako palek 55/50 skille i spokojnie ze spearami i guardian shield, devil helmet, knight armor, plate legs blokuje 2 cyklopy i leje ze spearow. Wracajac do pojedynkow ostatnio mialem okazje bić się z ryckiem o podobnych skillach. Ja wziąłem speary i o dziwo go pokonałem, ponieważ on nie miał całego capa UHami wypełnionego. Kilka razy oberwał z GFB, FireBomb, FF itp.
Myślę, że paladyn jest lepszy i na początku i później, gdyż na początku z łuku może solować potwory mocniejsze niż knight, a później nie blokuje tylko jakiś potworkó tylko je sam zabija. Pal nie koniecznie musi być cieniasem w p-secie i kuszą/łukiem w rękach. Ja sam nosze speary i zbieram na crown arma i knight legi lub crusader helmet

Chomikvader
02-03-2005, 22:37
Niema "lepszej" profesji. Kazda ma swoje "+" i "-" i to jaka profesja gramy zalezy wylacznie od nas. Przyklad? Moj kumpel wlasnie nabil 42 lvl palkiem. Zastanawiam sie czy dobrze zrobilem ze wybralem knighta... ale jakos nie che mi sie machac spearami :D Wiesz... bylo wiele tematow o tym jak grac knightem palkiem itd, wedlug mnie kazdy powinien najpierw zapoznac sie jak sie gra danymi profesjami i porozmawiac z kims kto zna sie na danej profesji zanim powie ze ona jest gorsza od innej...

BTW. czy nie uwazacie ze ten temat mial juz wystarczajaco bezsensownych odpowiedzi w stylu: "a bo on jest lepszy od niego" "a nie bo to on jest lepszy" itd ? proponowalbym zamknac xD

wembley
03-03-2005, 20:38

ta tylko wezmy dobry EQ knighta i lekki trick na sorca i palla i...? duzo razy nie trafisz...

polecam :miecz:

Mistyczny
03-03-2005, 21:04
Mi się tam najlepiej gra Knightem i Sorcerem ;)

xemmoe
12-04-2005, 18:18
Tak dla odświerzenia BARDZO DOBREGO tematu...

To wszystko zalezy co tak naprawde lubisz.
jesli grales juz wczesniej w RPG to powinnienes wiedziec czy wolisz magie czy walke wrecz.
Probowalem grac kazda profeja ale tak naprawde tylko knight jest dla mnie odpowiedni, bo zawsze uwazalem ze miecz + tarcza rzadzi!
Palek jest polaczeniem walki i magi, moim zdaniem nie udanym, poniewaz w niczym tak naprawde nie jest najlepszy.
Knight wymaga masy czasu, expi na poczatku powoli, potrzebuje dobry sprzet ale pozniej WYMIATA.
Chodzi tutaj o knighta 50 lvl skills + 83/83, a nie 12 lvl i 38/32.
wiekszosc ludzi osiaga knightem slabe skille i trwierdzi ze palek wymiata.
Owszem na nizszych levelach chodzi na lepsze potwory, nie potrzebuje dobrego sprzetu itd. ale na wyzszych levelach gra knightem jest wg mnie znacznie cikawsza.

A co do PvP to juz inna bajka, ale MOIM zdaniem knight wygra...

PacMan
13-04-2005, 15:53
Jak dla mnie to zależy głównie od tego jak długo przed kompem siedzisz...

Ojczul
13-04-2005, 17:14
jezeli rycek i pal maja taka sama szybkosc to pal powinnien przegrac no i musz amiec podobnie skills poniewaz ja z gs bilem paladyna z kusza po 70 a on mnie po 30 a jak mamy pacc i promocje to exori wymiata

Sir Jarema
13-04-2005, 19:44
Palek jest polaczeniem walki i magi, moim zdaniem nie udanym, poniewaz w niczym tak naprawde nie jest najlepszy.

Ja bym razej powiedział, że nie ma naprawdę słabych punktów. Nie zginie rzez laga od jednego combo, i nie jest magicznym antytalenciem. Wogóle nie chce mi się dyskutować n.t. kto wygra. Wygra lepszy w pvp, umiejętności to 60% efektu, 30% to eq i zapas runek, od profesji zalezy IMHO najmniej.

Dobiłem knightem do 30 lvl i skilli 72/71, robiło się coraz ciekawiej. Ale w pewnym momencie podjąłem decyzję, która nie była łatwa i sporo mnie kosztowała. Ale jednak założyłem nowego chara, palka. I ani przez moment tego nie żałuję. Palkiem gra się po prostu ciekawiej. Nie jest ułomny pod żadnym względem, ma większośc uzytecznych zaklęć, rozsądną ilośc cap, i co ważniejsze, a o czym sporo osób zdaje się zapominać - Shield palka rosnie tak samo szybko jak knighta. Naturalnie tylko podczas treningu (knightowi właściwie non-stop) Ale nic nie stoi na przeszkodzie, żeby dotrenić do shielda 70 (w mięzyczasie nabijając ok 85-90 dista). Większośc palków (widzę po opisach na forum) ma skille w okolicach 70/40, nawet jesli nie zgadza się ilość, to proporcje najczęsciej tak. A to dlatego, że rezygnują z treningu, i bardzo szybko łapią za łuk/kuszę. Ja jestem cierpliwy, gram mało, a większość czasu spędzam trenując. K-set + Tower Shield i spokojnie biorę 2 cyclo z 15-30 obrażeń na każdego. Exp też przy tym leci.

Wybierając palka miałem na myśli głównie daaaleką przyszłość. Knight może być wypaśny, ale pewnych potworów po prostu nie da rady solować. Albo za mocne, albo po prostu nieopłacalne. Palek zaczyna zabawę w solo dużo wcześniej i jest w tym znacznie skuteczniejszy.

Moder
14-04-2005, 09:21
Pal Pal I Jeszcze Raz Pal

xemmoe
14-04-2005, 17:15
Pal Pal I Jeszcze Raz Pal

Dlazcego?
Może to nam wyjaśnisz?

Myśle że knightem gra jest fajna tylko jeśli ktoś gra sporo godzin dziennie i to w dodatku przez dluzszy czas. Jeśli nie masz czasu nawet nie mysl o knighcie bo i tak z niego zrezygnujesz.

Muriel
16-04-2005, 00:08
Dlazcego?
Może to nam wyjaśnisz?

Myśle że knightem gra jest fajna tylko jeśli ktoś gra sporo godzin dziennie i to w dodatku przez dluzszy czas. Jeśli nie masz czasu nawet nie mysl o knighcie bo i tak z niego zrezygnujesz.

Pall sux? co to ma znaczyć!!! ze niekturzy nie lubią palów nie muszą muwić SUX to zależy co kto lubi ja osobiście wole palka jako, że była to moja 1 postać :) a po drugie gra palem jest moim zdaniem ciekawsza niż knightem i wchodzi tu jeszcze dejna mała sprawa...Jeśli ktoś lubi PKować :evul: wybierzcie palka, jeśli ktoś lubi przy starciach tracić malo hp wybierz pala, jeśli lubisz mieć duży asortyment czarów wybierz pala, jeśli lubisz walić na dystans wybierz pala, Jeśli chcesz dośc szybko zarabiać wybierz knighta, chcesz blokować i mieć najlepszy loot wybierz knighta, jeśli czary masz w du*** wybierz knighta, chcesz mieć jak najszybciej mlvl zeby używać UH wybierz pala. Ja na 9 lvl miałem 4 mlvl palem :cup: ok troszke się rozpisałem mam nadzieje, że to uświadomi jakimś newbie kilka spraw. ;)

Sry za błędy jakby co.

the Trooper
16-04-2005, 11:46
niekoniecznie pall musi byc lepszy....
wydaje mi sie ze to knight bedzie lepszy gdy sie go wyskilluje ...
knightem gra jest dobra dla tych ktorzy maja lagi.... bo on nie zginie tak szybko jak reszta (o ile ma sprzet i skille)....
knight jest bardzo dobry na poczatek.....dla nowych gracy bo jest malo skomplikowany....a ze sie wyraze "stali" gracze knightami potrafia wymiatac jeszcze bardziej....
ale to twoja postac i to ty musisz wybrac :p

Lord kasztanowiec
16-04-2005, 17:33
trzeba pod uwage wzionc ze w czasie expienia pall to samotnik jednak....w czasie trenienia to gorzej byc niemoze musi miec ghoula, monk alub kolege ;/

Haxxel
16-04-2005, 18:07
Jak każdy mówi każda profesja ma wady i zalety. Dla mnie najleprzy jest knight z odpowiednimi skillami. Knight zarabia dużo kasy. Blokuje leprze potworki i zbiera cały loot, powiedzmy z demona wypadnie taki Mpa i sprzedasz i masz kasy po uszy, jeśli chodzi o exp dla knighta to draggi zwykłe może Dle i jaknajbardziej guardy. Dwarf guard 180 exp za jednego mozna tak szybko expić. Knightem gra nigdy sie nie nudzi. Najfajniej jest, gdy gra wydaje ci sie nudna i wtedy idziesz z kolegą sorcem ale z kilkoma palladynami na demony i bedziesz mial dobry loot i masz radoche że wszystko co oni zabija wszystko jest twoje! ...

Vil
16-04-2005, 18:29
@Haxxel :

widac ze grales knightem :p Gucie daja 170 expa po update, na dle spokojnie pochodzisz na wysookim levelu a na demonhuncie mpa wypada raz na ruski rok wiec i tak zarabiasz w kopalni albo OF ;p
a co do tego ze gra knightem sie nie nudzi, porownaj mozliwosci huntowania od, zalozmy, 30 levela - sorcki, druty i palki spokojnie chodza w grupach bic wieksze smiecie typu necro, vampy itd, ty klepiesz soldki bo na blokera jestes tam za slaby a na atakujacego tym bardizej :P Klepiesz krasnale to znudzenia... Nawet sorc nie musi tyle siedziec na rotach co ty na smieciach za 100-150 exp

pozdro

xemmoe
16-04-2005, 19:06
Nie wspomnieliście że z czasem palek zwalnia z expieniem.
Poza tym potrzebuje amunicji, tak więc kilkudniowy hunt jest niemożliwy.
Knight niestety też musi targać uhy tylko że starcza mu na dluzej.

dobry barbarzyńca
16-04-2005, 20:17
uwielbiam tą dyskusję - PALL OR KNAJT ?!
zawsze te same wnioski....
palek - nie traci hp, może łazić w p-secie, mocniejszy na pvp, szybciej robi 4 mlvl, itp....
knight - dobry tylko ze skilami i eq, lepszy na pvp, potrzebuje tylko uszków, itp....
ta dyskusja nie ma sensu....
niech każdy gra jak lubi
a jak nie potrafisz wybrać sobie postaci to poczytaj na tibia.com o profesjach...
jak nie potrafisz to trudno ;) idź na pivko albo spacer

Deadly-Wasiak
16-04-2005, 20:39
Ja osobiście polecam paladyna
+ paladyna
Jeśli masz frienda knighta to możesz utrzymywa się z dala od wroga i nawalac z łuku lub kuszy a on będzie przyjmował obrażenia :)
Jeśli nie to też tak się da ;)
Paladyni mają więcej czarów plus jeden z najlepszych leczących w Tibii
Paladyni lepiej expią
-paladyna
Jeśli walczysz z Hunterem albo Black Knightem to oni (mają Boots of Haste) dogonią cie i zmuszą do przestawienia się na miecz :(
Jeśli masz frienda knighta i skończą się strzały to masz pecha ;(
Paladyni wydają dużo cash'a na strzały i takie tam
+knighta
Dużo HP, capa B)
Dobrze się blokuje knightem ;)
Dużo kasy się ma :cup:
-knighta
Mało i słabe czary :(
Częsta ofiara PK :(

Muriel
16-04-2005, 21:08
Jak każdy mówi każda profesja ma wady i zalety. Dla mnie najleprzy jest knight z odpowiednimi skillami. Knight zarabia dużo kasy. Blokuje leprze potworki i zbiera cały loot, powiedzmy z demona wypadnie taki Mpa i sprzedasz i masz kasy po uszy, jeśli chodzi o exp dla knighta to draggi zwykłe może Dle i jaknajbardziej guardy. Dwarf guard 180 exp za jednego mozna tak szybko expić. Knightem gra nigdy sie nie nudzi. Najfajniej jest, gdy gra wydaje ci sie nudna i wtedy idziesz z kolegą sorcem ale z kilkoma palladynami na demony i bedziesz mial dobry loot i masz radoche że wszystko co oni zabija wszystko jest twoje! ...

Popierwsze po każdym huncie uczestnicy dzielą sie lotem i tym co zdobyli bo jak nie to bloker w tym wypadku knight ma deda sork drut i pal razem napewno dedną jednego knighta. Wiec wniesek że bloker zabiera cały loot jest błędny X(

Muriel
16-04-2005, 21:16
[QUOTE=xemmoe]Nie wspomnieliście że z czasem palek zwalnia z expieniem.
Poza tym potrzebuje amunicji, tak więc kilkudniowy hunt jest niemożliwy.
Knight niestety też musi targać uhy tylko że starcza mu na dluzej.[/Q

Zwruć uwage na to, że paladyn sam sobie tworzy amunicje :cup: i niemusi się ciągle wracać do miasta. A co do blokera na wyższych lvl palek jest lepszym blokerem od knighta. Jeśli moge coś dodać od siebie paladyn jest uniwersalną postacia potrafi byc blokerem walic swordem podobnie do knighta oczywiście trochę słabiej ale jak ktoś się uprze napewno lepiej od druta, sorca a wcale czarów najmniej niema więcej od knighta mniej od bodajrze sorca morze walić nawet SD nie to co upośledzony na tym punkcie knight. B)

@Edit@
Ups coś się nie tak zacytowało jak chciałem :confused: ale zadnie na samej guże od dzielonej 2 enterami to cytat :x:
@Up@
Sry za błedy przepisze zdanie wyrzej żeby było bardziej czytelne: Ups coś nie tak zacytowało jak chciałem :confused: ale zdanie na samej gurze oddzielone 2 enterami to cytat :x:

Khad
16-04-2005, 21:39
Popierwsze po każdym huncie uczestnicy dzielą sie lotem i tym co zdobyli bo jak nie to bloker w tym wypadku knight ma deda sork drut i pal razem napewno dedną jednego knighta. Wiec wniesek że bloker zabiera cały loot jest błędny

Ale wieksza czesc z loota dostaje knight

Paladyni lepiej expią Ta moze na 11 lvlu na cycach (jedyny plus to to ze podczas huntu pal expi, co knight nadrabia lootem)

Jeśli walczysz z Hunterem albo Black Knightem to oni (mają Boots of Haste) dogonią cie i zmuszą do przestawienia się na miecz
co ma hunter do bk boh i miecza?. Wiesz co sie dzieje jak na palka z kusza sie przezuci bk?. pal sie vituje co 2gi hit bk;p

Częsta ofiara PK

Jak masz 4 m lvla na 30 lvlu to sie nie dziwie

Mało i słabe czary

exori plx?

Ja bym razej powiedział, że nie ma naprawdę słabych punktów. Nie zginie rzez laga od jednego combo, i nie jest magicznym antytalenciem.
Wlasnie palek jest najbardziej narazony na laga

Wybierając palka miałem na myśli głównie daaaleką przyszłość. Knight może być wypaśny, ale pewnych potworów po prostu nie da rady solować.

zapewniam cie ze knightem zsolujesz kazdego potwora mowie tu o lvlu ~90

Ale wy jesteście dziwni Kto by wybierał Knighta zamiast potężnego Paladyna ludzie zastanówcie się Knighci niby są dobrzy ale w walce wręcz a jak by np knighcik z marnym LV uciekał przed bandą Orków Spermanów to by dostał po głowie nie 8) Ja mam Paladyna na 9 a skille 34/27 i mi styka przynajmniej rozwaklam knighty na 13 Lol

n/c

pallek jest szybszy i to troszku

a moj odbyt swieci na niebiesko w kazdy piatek
Na koniec jeszcze jedno , popatrzcie sobie na najtrudniejsze questy , z kogo skladaja sie druzyny , nieraz bywa tak ze palkow jest w teamie wiecej niz rycerzy

znajdz mi team 4 palkow robiacych anii gdzie wszyscy bija z boltow to cie poblogoslawie osobiscie.

To tyle. nie pisze, ze knight jest lepsza profesja tylko irytuje mnie podejscie ludzi ja na 13 lvlu zabilem knighta na 15 lvlu. i podkreslam.
==W DUELU 1 vs 1 na podobnych lvlach zadna profesja niema szans wygrac z knightem ==

czekam na okrzykniecie mnie noobeem i zbluzganie ze i tak gowno wiem ;p

@down. palek nie zabije knighta przed tym jak skoncza mu sie uhy a knight uniesie wiecej uh niz palek, ktory bedzie tracic wiecej uh w walce niz knight- dobra pal wezmie 2 bp sd wystrzela je, knightowi zejdzie bp uh i co? palkowi zostaja uhy+bolty - cap musi byc rozlozony a knightowi uhy, knight nie musi rozkladac capa i ma go wiecej wniosek = knightowi zostanie wiecej run i wygra duel. czyste jasne przejzyste.

Muriel
16-04-2005, 21:48
Ale wieksza czesc z loota dostaje knight

Ta moze na 11 lvlu na cycach (jedyny plus to to ze podczas huntu pal expi, co knight nadrabia lootem)

co ma hunter do bk boh i miecza?. Wiesz co sie dzieje jak na palka z kusza sie przezuci bk?. pal sie vituje co 2gi hit bk;p

Jak masz 4 m lvla na 30 lvlu to sie nie dziwie

Mało i słabe czary

exori plx?

Wlasnie palek jest najbardziej narazony na laga

zapewniam cie ze knightem zsolujesz kazdego potwora mowie tu o lvlu ~90

n/c

a moj odbyt swieci na niebiesko w kazdy piatek

znajdz mi team 4 palkow robiacych anii gdzie wszyscy bija z boltow to cie poblogoslawie osobiscie.

To tyle. nie pisze, ze knight jest lepsza profesja tylko irytuje mnie podejscie ludzi ja na 13 lvlu zabilem knighta na 15 lvlu. i podkreslam.
==W DUELU 1 vs 1 na podobnych lvlach zadna profesja niema szans wygrac z knightem ==

czekam na okrzykniecie mnie noobeem i zbluzganie ze i tak gowno wiem ;p
Wcale tak nie uwarzam ale myśle że duel 1 na 1 to trochę przesadziłeś palek napewno wygra waląc w knighta SDkami a knight maxymalnie bedzie mógł walić z explo.

Bunek
16-04-2005, 21:53
Paladyn na 9 lvlu solujacy 13 lvl knighta :P lol ... OMFG :) ludzie to jest praktycznie nie mozliwe chyba ze ten knight jest na deepredzie a tamten go raz strzelil ... ja knightem na 12 lvlu zsolowalem palka na 21 lvlu nie tracac 40 zycia przy tym ... na 12 lvlu prawie dowalilem dla palka na 34 lvlu ... a wy mi mowicie ze pal na 9 lvlu bez problemu rozwala 13 lvl knighty .... loooooooooooooool

Muriel
16-04-2005, 21:56
Paladyn na 9 lvlu solujacy 13 lvl knighta :P lol ... OMFG :) ludzie to jest praktycznie nie mozliwe chyba ze ten knight jest na deepredzie a tamten go raz strzelil ... ja knightem na 12 lvlu zsolowalem palka na 21 lvlu nie tracac 40 zycia przy tym ... na 12 lvlu prawie dowalilem dla palka na 34 lvlu ... a wy mi mowicie ze pal na 9 lvlu bez problemu rozwala 13 lvl knighty .... loooooooooooooool
hah bo ten palek dla ciebie lolek był nie przygotowany a dlatego 40 hp ci nie zabrał bo zamiast w ciebie walić to uciekał lolu

Bunek
16-04-2005, 22:04
akurat to byl moj kumpel ktory chcial sie ze mna duelowac noobku :) sam gram teraz paladynem i wiem na czym polegaja duele z knightami ... ty go walniesz za 12 on cie za 40 przy czym on ma wiecej zycia .. i nie wiem kto tu jest lolem ;-) ... bo ja nie jestem paladynem na rooku looooooooooool ... i wiesz nie kazdy na 8 lvlu podchodzi do skilli 49/49 knightem a na 9 soluje huntera ... ale to ja jestem lolem

Muriel
16-04-2005, 22:09
W moim podpisie chodzi o to że w przyszłości bede palem już dawnop jestem na main ale niechce mi sie zmieniac podpisu a palek zacznie napier****ć w knighta z SD i knight kupe zrobi X(

Bunek
16-04-2005, 22:12
Jezeli trafisz na knighta ktory sie nie uha ... lol ... jak bedziesz dostawac hity po 80-120 to ci sie odechce duelow z knightami bo aktualnie paladyn ktory uzywa sd ma ok 30-40 lvl a sporo knightow ma skille 70-80 ... dostaniesz od takiego z gs, dl albo wh .. to z twoimi sd bedziesz mogl sie pocalowac w d*** ... a sam aktualnie gram paladynem ... i paladyn jest dobry tylko wtedy kiedy knight go nie moze dogonic ... albo nie ma 4 mlvlu

Muriel
16-04-2005, 22:18
Palek też się UHa jakbyś nie wiedział. Ale niekturzy poprostu nie wiedza ze pal ma tez exure vite pozatym knight w uciekaniu latwo przewscignac na samym poczatku duelu odpalasz haste i zanim knight sie zkapnie i tez odpali palek bedzie juz z przodu
--------------------
Proszę nie pisać: Ale knight bedzie miał time ring czy jakos tak bo to bedzie bez sensu

Bunek
16-04-2005, 22:24
Ale musi byc haste... rozumiesz musisz byc na dystans bo jak cie dorwie to ty juz martwy jestes

patrikoz
17-04-2005, 04:37
Moim zdaniem w walce pall v knajt wygra ten ktory zaczal walke.
KNIGHT jesli zacznie, podchodzi do palka i go bije, ten albo ma speary albo brak tarczy wiec latwa wygrana ;)

PALEK atakuje z konca ekranu i knight go nie lapie, i knajt ginie ;p

Muriel
17-04-2005, 12:04
A co jeśli to bedzie sie rozgrywało jakiś kawałek na prostej zgadnij panie moderatorze kto bedzie pierwszy. :p

xemmoe
17-04-2005, 12:10
Na prostej każda profesja na takim samym levelu jest tak samo szybka.

PS. Rozaliło mnie to że pal to pozniej lepszy bloker
Niezły miałem ubaw.

Hitmanu
17-04-2005, 13:13
Ja osobiście polecam paladyna
+ paladyna
Jeśli masz frienda knighta to możesz utrzymywa się z dala od wroga i nawalac z łuku lub kuszy a on będzie przyjmował obrażenia :)
Jeśli nie to też tak się da ;)
Paladyni mają więcej czarów plus jeden z najlepszych leczących w Tibii
Paladyni lepiej expią
-paladyna
Jeśli walczysz z Hunterem albo Black Knightem to oni (mają Boots of Haste) dogonią cie i zmuszą do przestawienia się na miecz :(
Jeśli masz frienda knighta i skończą się strzały to masz pecha ;(
Paladyni wydają dużo cash'a na strzały i takie tam
+knighta
Dużo HP, capa B)
Dobrze się blokuje knightem ;)
Dużo kasy się ma :cup:
-knighta
Mało i słabe czary :(
Częsta ofiara PK :(
Heh niewiesz o czym piszesz to nie pisz -.-
Jak sadze sam nawet na oczy BK nie widziałeś skoro twierdzisz że tam jest gdzie wiać, goniący cie hunter to tez dobre.
Poza tym pall niegdy nie przestawia sie na 'miecze' etc.
Tak wogóle co to znaczy "paladyni lepiej expia" ?
Expienie od ciebie zalerzy, od tego ile masz czasu i gdzie expisz.

xemmoe
17-04-2005, 14:27
@up

Tak to już jest że spora cześć ludzi tutaj piszących nie osiągneła tymi profesjami 30 lvl+ nie mówiąc już o skilach ponad 70.
Niestety to widać po postach niektórych z nich :)

Muriel
17-04-2005, 20:19
Na prostej każda profesja na takim samym levelu jest tak samo szybka.

PS. Rozaliło mnie to że pal to pozniej lepszy bloker
Niezły miałem ubaw.
ale moderator poruwnał pala na 72 z knightem na 46 czy jakoś tak i obaj mieli bohy
A co do twojego PS. palek jest potem lepszym blokerem poniewarz:
a)palek awansute tak samo szybko w shieldingu co knight.
b)Może i ma mniej życia ale ma czar mana shield i przesto na wyrzszych lvlack licząc z maną ma wiecej hp niż bloker.
Ale ty zaraz powiesz, że wobec tego razem z maną druid jest najlepszym blokerem...Ale druidowi nie wzrasta tak samo shielding co palowi i knightowi.

Mar Cin
17-04-2005, 20:43
b)Może i ma mniej życia ale ma czar mana shield i przesto na wyrzszych lvlack licząc z maną ma wiecej hp niż bloker.

Ale knight uhnie sie za 250, a palek na mana shield sie mf'nie za najwyzej 70 :P

xemmoe
17-04-2005, 21:25
Ehhh...
Prawda że pal nigdy jnie bedzie blokował tak jak knight ponieważ musi mieć 1/3 lvl wiekszy aby miec tyle samo życia...
I nie wyskakujcie mi tu z maną shieldem bo knight też może wykorzystac mane do blokowania.
Poza tym many nigdy nie uzupełnisz tak szybko jak życia, tak więc blokowanie z maną shield to ostateczność.
Poza tym pal w większości wypadków nie ma takigo shielda jak knight bo wali na dystans.
Jeszcze jakieś ale co do blokowania?

patrikoz
18-04-2005, 00:28
<przewraca sie ze smiechu>
15 strzal zabiera 40 many ktore zeby odnowic trzeba 4 minuty (zakladajac promocje).
Czyli srednio zrobil bys w ten sposob 4-5k exp na godzine... super exp o ile jestes na Rook, gdzie kolwiek indziej zalosny.

Tak, ale palek moze sobie robic amunicje podczas trenienia spearami i jak juz zrobi z 500 to bic z luku.

Zycze powodzenia w znalezieniu ekipy na nastepny hunt.
Moj kolega palek, na GS Huncie byl gotowy brac 1/5 loota, podczas, gdy ja bralem reszte (knajt), pall ma tanie koszty, darmowy exp + loot czyli nic do stracenia ;]

Poprawka, nikt nie ma szansy zabic knighta, tak samo knight nie ma szansy zabic nikogo innego (zawsze skonczy sie ucieczka).

Podobne lvle, nie znaczy tylko 60 - 120 !! Na 10 lvlu z pola walki nikt nie ucieknie, na 20 tez. Pozatym do czasu, kiedy knajtem nie masz UHow, moze Cie zabic paladyn doslownie na KAZDYM levelu.

Uzywanie SD przez paladyna w PvP to strata SDkow, no chyba ze kogos rajcuja hitty po 50-80 (mowimy o paladynach ~50 lvl).
Zawsze masz ta przewage... Ale i tak trudno trafic w PvP wroga z runek.

A wiesz ze na follow sie chodzi znacznie szybciej niz strzalkami/klikajac na mapie? Postac na 45 lvl nie ma specjalnych problemow z nadazaniem za postacia na 72 jesli koles z 72 uzywa strzalek a ten z 45 follow (sprawdzone doswiadczalnie, obydwie postaci mialy boh).
Racja, tu sie musze zgodzic. Dodatkowo palek strzela z kuszy, co go tez troche spowalnia :]

Everad
23-04-2005, 20:20
Wedłog mnie wygrana zalezy od umiejetnosci gracza a profesja która lepsza? co kto lubi . Jak ktos lubi rozwalone ryje potwrów na scianach to knight a jak ktos woli dziórawic im serca to paladyn ;]

Sozemego
23-04-2005, 21:39
Jak macie pytac jaką profesje wybrac to lepiej nie grajcie w tą gre plx!11!

Crasher
24-04-2005, 00:39
Powiem, że knight jest lepszy od paladyna. Dlaczego? Jest kilka takich powodów.
1)Paladyn na początku może i szybciej zdobyea exp ale co troche biega do dp/sklepu po arrows'y które zabieraja duzo cap.
2)Chodzi bez tarczy więc nie daj boze będzie expił na ok. 15 lvl na Cycach i dorwie go lag albo przyjdzie knight i zacznie go blokowac. Wtedy dostaje hity po 50 i marnie kończy.
3)Małe pomieszczenia jaskinie bez blokera paladyn nie ma tam czego szukac gdyż nie ma miejsca do biegania i dostaje ciosy od potwora.
4)Mozolne podnoszenie spear'ów.

Klimmek
24-04-2005, 12:44
Knight według mnie jest to profesja dla osob ktore nie mają zbyt wiele czasu na Tibie i są leniwe. Niezbyt ciekawie gra się knightem (z moich obserwacji), wystarczą dobre skile i broń zeby szybko robic levele. Knight ma słabe PvP, ale jako bloker niezawodny.

Palladny jak dla mnie najciekawsza profesja. Wymaga wiele cierpliwości i umiejętności. Jest to profesja dla osob ktore maja wiele czasu albo nie spieszy sie im z levelami. Z FACC jest ciezko zrobic wysoki level bez duzej dostepności blokera. Bez niego pozostaja cyclopy i dwarf soldiery, na czym expi sie mozolnie i nie wychodzi na + z lootem.

Mimo, iż palladyna miałem jednego a knightów czterech, to palladyn jest najlepszy. Ale to tylko moje zdanie.

Bulboglowy
24-04-2005, 19:31
@Klimmek: Nie chcę się kłócić, ale ja moim zdaniem jest całkiem na odwrót.

1. Knight jest dla osób, które maja dużo czasu na gre w tibie i nie są leniwe, bo trening Knightem jest najdłuższy, a wyposażnie najdroższe.
wystarczą dobre skile i broń zeby szybko robic levele
Oczywiście, że tak, ale trening zajmuje najmniej 200h, a broń to nie jakiś bow za grosze (zaznaczam: żeby szybko robić level)

2.Knight ma słabe tzw. "szybkie" PvP. Jednak w honorowym pojedynku jest jak czołg i powoli pozbawia przeciwnika run UH (jak wiadomo jego 20+ bp UH starczą na bardzo długo).

3.Dla mnie Paladyn jest najłatwiejszą profesją:
- prawie nie musi trenować
- expi szybko już od 20lv/70dist (cyclo, kopalnie, hunty z blokerem)
- wyposażenie go prawie nic nie kosztuje (oby tylko za bolty się zwracało)
- umiejętności gracza sprowadzają się do uciekania od nie za szybkich Cyclopów, czy Guardów

4.Z FACC minimalnie wolniej się expi (wystarczy, że możesz expić w kopalniach). Tak, na Cyclopach trudno o wyjście na + z lootem, ze Soldami już jest lepiej, ale od 30lv to na Guardach zarabiasz krocie.

Xfighterx
24-04-2005, 19:48
Ja po tym co tu przeczytałem chyba wybiorę palladyna bo ma lepsze czary
"...ale jeszcze nie wiem, bo na rooku przyzwyczaiłem się do bicia z bliska mieczem i to mi sie podobało..."
pomóżcie mi wybrac

Schihan
24-04-2005, 19:52
Ja bym wybral knighta chociaz ma gorsze czary jest moim zdaniem lepszy

bo knightowi brakuje tylko Exury Vity i Invisible ale te czary mozna zastapic.

Krotko mowiac polecam bardziej knighta.

Szulc14
26-04-2005, 17:37
Rycek hmmm? ciekawa postać ale niewiem czy każdy lubi ,,BLOKOWAĆ". ja osobiście nieprzepadam wole bardziej extremalną postać, którą oczywiście jest PALLADYN!!!!. Bez 2 zdań wybierz palke B)

Muriel
26-04-2005, 20:36
Myśle, że twórca tematu już dawno wybrał postać więc mówienie Wybierz XXX jest moim zdaniem bez sensu.
Oj przepraszam nie zauważyłem 117 postu.

Bulboglowy
27-04-2005, 21:57
Jasne, że twórca tematu już dawno zdecydował kim będzie grał, ale powstaje mnóstwo tematów z takim samym pytaniem, więc moderatorzy kasują wszystkie oprócz tego, żeby inny zainteresowany, zamiast zaśmiecać forum, mógł sobie przeczytać 121 postów.

Zainteresowanym, życzę miłej lektury i dużo cierpliwości ;P

Maiky
28-04-2005, 16:43
Dużo osób z was twierdzi że palkiem się szybciej bije lvl. Skoro tak uważacie to czemu nie ma żandego palka powyżej 200 lvl? a nie długo będize 3 rycków . No nie zapominając o magu :) Tak więc to nie jest prawdą że palkiem się szybciej bije lvl.. Może około 40 lvl

Tasiu
28-04-2005, 17:03
Ja bym bral palka, potrenisz do 80/xx i bijesz all z blokerem

Bulboglowy
29-04-2005, 13:39
Dlaczego nie ma Paladyna 200+ lvl ?
Bo nikomu nie chce się targać ze sobą mnóstwa boltów i run. (Knight może wziąć tyle, że starczy na conajmniej 10h i to bynajmniej nie w Cyclopolis)

Team hunt (all):
Dlaczego Sorserer osiągnął 200 lvl, skoro też musi targać mnóstwo run ?
Bo expi zawsze w teamie (Knight niesie dużo run dla sorca) i dlatego, że expi bardzo szybko i opłaca się iść przez 0,5h, expić troche i wracać (np. na Demony)

A Paladyn tak nie może ?
Może, ale expiąc z run + bolty nie jest tak efektywny jak Sorc/Druid, czytaj: koszty są większe (myślę o Demonach).

Czemu nie może expić z samych (tanich) boltów (na "mocnych" potworach) ?
Tak, jest to jakieś rozwiązanie, ale np. na Behemotach, gdzie Cachero expi 150k/h, Paladyn z 95+ distem expi ledwie ponad 60k/h. Przy czym należy pamiętać, że w obu wypadkach bloker traci dużo UH, więc szybsze zabijanie Sorcerera okazuje się dużo tańsze dla blokera.
UWAGA: Widziałem filmik, na którym Setzer expił solo na Behemotach (150k/h), bloker przyniósł mu runy, a potem przyszedł po loot.

PS: A może nie mam racji. Jak ktoś wie, że jest inaczej na 100% to proszę pisać, bo przyznaję, że o Paladynach nie wiem zbyt dużo z doświadczenia, tylko tyle co mi koledzy mówili ;p

Everad
02-05-2005, 09:27
Bulboglowy gwarantuje CI ze gdyby Walkor gral nadal na Danubi to by zdobyl przynajmniej 190~ sobie zobacz jak dlugo juz on niegra i zobacz jego skille

Bulboglowy
02-05-2005, 21:11
No pewnie, żeby miał, ale chodzi mi o to, że najszybszy exp dla paladyna to są WL, Behe i Demony z SD. Jak wiadomo trzeba mieć szczęście żeby się za SD zwracało (szczególnie na starszych światach jak Danubia), drugą kwestią jest to, że Damage z SD Paladyna jest mniejszy niż u Sorcerera, więc hunt jest jeszcze mniej opłacalny.
Pozostają tylko Smoki, albo "tanie" strzelanie z boltów w Demony/Behe.

BTW: Wg mnie najłatwiej zdobyć 200 lvl Knightem, potem Paladynem, więc gracze z profesją Paladyna pewnie są znudzeni, że nie robią tego levela

xemmoe
02-05-2005, 21:28
Ja bym bral palka, potrenisz do 80/xx i bijesz all z blokerem

A ja bym brał knighta, potrenisz do 80/xx i bijesz all BEZ blokera...

Tak wogóle na wyższych levelach i z WYSOKIMI skilami knight bije dosłownie wszystko co tylko spotka.
Nie mówie tu oczywiście o behe czy demonach - to są monstery które bije się w teamie.

Cursed Sinner
03-05-2005, 09:36
Miałem se pala... ;( . Bardzo dobra postać. Dość łatwy trening no i ofkoz najszybszy :cup: . Polecam! Może też dużo unieść na wyższym lvlu, ma więcej many niż knight co za tym idzie przy wyższym mlvlu kupujemy UH itd. SD !!!
Możemy pakować na zmiane SD i bolty :) . niemało HP a więc przy wysokich skillach może być lepszym blokerem niż knight ze względu na czary (UH, Exura Gran, Utamo vita). Moim zdaniem świetna postać chociaż też trudna. Trzeba myśleć o skillach, mlvlu i huncie. Hunt może być lepszy bo mamy niewidkę :]. Jeśli idzie o eq to jest kwestia gustu. Można chodzić w DSM, RH, C legs, Demonka :p albo P Set ( mam nagrane na filmie - Huychan 85 lvl P set + Boh i OGIEŃ :evul: ).
Spiry rules chociaż mają def=0. Chodziłem z nimi w dniu hacka na guardy w kazo z shieldem i było miło ;).
Aaa... no i taki mały fakt... Bolty trafiają o 50% częsciej bloodhitem niż broń ręczna typu sword itp. Aha...druidzi robią pewne runki (Adeta Sio) dzięki którym wysokolevelowy Pally może mieć swojego summona z tym że to się nazywa Convince. Patent podobny jak przy summon z tym że aby mieć takowego klikamy na rune i na potworka którego chcemy convincować a wtedy spalamy mane np. Monk - klikamy na runkę, na potworka i tracimy 605 pkt. many zyskując tym samym "convinca".

Pally jednak nie jest doskonały... LAG jak złapie to można się na tym przejechać... przy huncie GS ded całkiem możliwy jeśli biegamy z kuszą (brak shielda może dać w d...). Przy duelach np. z knightem to pally może dostać bo nie ma shielda a walka spirami nie ma sensu (knight pozbiera lub wywali).
Pally musi nosić amunicję i jeśli się skończy to trzeba wracać do miasta a więc o kilkudniowych wyprawach bez powrotu nie ma mowy (knight ma mieczyk czy coś i idzie). Amunicja trochę waży więc dużo jej na low lvlu nie zabierzemy ew. mamy czar np. Exevo Con i robimy sobie strzały w trakcie walki lub Bolty (PACC). Pall nie ma ringów (mam na myśli Distance Fighting ring - coś takiego nie istnieje :( ).

Teraz spróbuje knighta bo wiem już jak trenować ^^. Skille idą wolno ale jak już ma się ten 90 skill i przyłoży się z GS, DL ew WH ... uuuu boli :D .
Wybór należy do Ciebie. Jeśli masz pytania co do knightów to śmigaj do Sozemega ( siema bro :D )ew. Gelu The Knight.

songo sayan
03-05-2005, 14:08
Moim skromnym zdaniem nie unikniemy sporu o wyższość jednej profesji na drugą. Ale to może być ciekawe. Zauważmy że ilośc liderów na poszczególnych światach i ich profesji rozkłada się tak:
knight - 27 światów
palladyn - 15 światów
sorcerer - 10 światów
Zaznaczyć należy że wśród palladynów wielu jest liderami na młodych światach. Potwierdza to tezę że łatwo jest być palladynowi najlepszym na początku. Natomiast inaczej już wygląda sprawa z knightami i sorkami. Knighci po zdobyciu pewnego levela i skili, a także najprawdopodobniej wykonaniu anihilatora zaczynają prawdziwą droge w górę. Sorki za to potrafią expić szybko, a na wyższych levelach jeszce szybciej. Tu jest tylko kwestia runek. Jeśli chodzi o trud włożony w postac to najcieżej jest z knightem. Trening trening i jeszcze raz trening. Palek jeśli wytreni se skile do 80 właściwie potem już tylko wystarczy mu "trening" na expowaniu. Sorka pomijam ponieważ nie dotyczy tematu. Ja osobiście jestem bardzo zadowolony z mojego knighta. Walka pvp jak już wielu mówiło zależy przedewszystkim od umiejętności graczy. Ale chciałbym zaznaczyć że z moich osobistych doświadczeń to knight palka pojedzie chociaż dużo zależy od skili, stuffu, levelu. Dużo było napisane o waleniu runkami, ale trafić runką nie jest wcale tak łatwo. Tu się przydaje właśnie doświadczenie i umiejetnośc gry.
Ktoś napisał że na tych najtrudniejszych questach większość osób to palki. Ale spróbuj bez knighta wykonać anihilator. Być może jest to możliwe. Po prostu nie słyszałem o takiej ekipie(Nie gram w tibie aż tak długo). Natomiast słyszałem o 4 knightach którzy wykonali anihilator(w teamie). No i pewien knight zapewne wielu sie domyśli jaki ( na pewno nie buble) wykonał demon helmet quest solo. Na koniec chciałbym dodać że i tak najlepsze są duety knight-palek i knight-sorek.

Bulboglowy
03-05-2005, 20:01
Ze swojej strony dodam, że o wiele łatwiej niż Knightem jest wykonać Demon Helmet Quest Solo Paladynem, ponieważ może używać SD. Byłem wniebowzięty kiedy oglądałem ten wyczyn w wykonaniu Medioty del'Toro (chyba miał 125+lvl).

Co do treningu to dla Paladyna skillowanie na monku z 80+ distem to męczarnia, bo trzeba bardzo uważać by go sobie nie zabić, a Knight jak wiadomo, skilli powoli, ale można pozwolić sobie na chwilę nieuwagi.

Pupulekk
07-05-2005, 20:34
ja osobiscie wolalbym knighta gdyz palladyn w czasie "laga" moze miec klopoty bez tarczy ...... sam gram knightem wiec cos o tym wiem.. i oprocz tego te speary..

18 lvl :topornik2
skills: 64\63 :crusader:
mlv : 4 :baby:

"oko za oko , ząb za ząb , dupa za pieniądze"

Bucik
08-05-2005, 19:48
Powstańcie Paldkowie!!! Zebraliśmy się tutaj aby powiedzieć dość tym nOObom Knajtom! Tępi blokerzy nie będą nas poniżać ! Załóżmy że Knajcik (buuuuuuuuu!) zaczyna gre w tym samym momencie co Paldek!(jeeeeeeee!) i co? Paldek daje po rurach zdobywa lvle, a Knajt? Knajt powoli tepi roty! Po tygodniu Knajcik ma 12lvl a paldek 15 do 18! i kto wzgra ta walke? Nie treba byc Einsteinem yebz sie domyslic!!!

PALDEK RULES!!!!!!

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

muahahaha... 12 lvl w tydzień to minimum jak się gra 30 min dziennie a wogóle to ja po tygodniu se poszedłem z 19 lvlem z kolegą i zaatakował mnie palek 21 lvl sam ale to sam zabilem tego palka bo goscio nie spodziewal sie z mojej strony 4mlvlu no i zdedził a z dogonieniem niemiałem żadnych problemów

Eleander
13-05-2005, 19:12
Knight jest prosty az do bolu.To czołg szybko robisz 50-55 level a potem jest placz, bo sam na mocne potworu nie pojdziesz , mam kbighta na 53 levelu i nuuuuda, a pal jednak bardziej samodzielny jest :)

Cursed Sinner
13-05-2005, 19:25
Knight jest prosty az do bolu.To czołg szybko robisz 50-55 level a potem jest placz, bo sam na mocne potworu nie pojdziesz , mam kbighta na 53 levelu i nuuuuda, a pal jednak bardziej samodzielny jest :)

Ta...wszystko ładnie pięknie ale bez blokera ani rusz przy mocniejszych potworach. Załóżmy, że solujesz BeHe palem...nie masz shielda wiec po dupie dostajesz za 300 + hit. Chyba że masz skille 110/95 i bierzesz se speary i solujesz w miejscu. Ale zrób te 110/95...Knight jest bardziej samodzielny. Przy hlvlu wchodzisz gdzie chcesz czy to dziura czy co tam sie nadaży...
a skoro masz knighta to chyba sam dobrze o tym wiesz.

Master Yedi
13-05-2005, 20:14
Paladyn to maszyna B) Nie jest zły na wysokim poziomie w magi i jest świetnym w ataku z dystansu.Ma sporo many i duzo hp. :]
Jest szybszy od innych profesji.

Maciosek
13-05-2005, 21:06
Hail Knight !!!
Knight wymiata, ja osobiście gram knightem, chociaż do skilli cierpliwości nie mam, jakoś to przetrzymuje. ;)
Dobra, nie będę dawał off topów.
TOPIC
Knight jest dobry jak i paladyn, lecz knight jak ktoś napisał nie musi się o nic martwić, o żadne pierdoły typu mana, strzały jak pallek.

milan233
14-05-2005, 13:12
Knight jest dobry dla slabiakow(lol:P) chociaz na wyzszych levelach...Knight dobry jest w malych pomieszczeniach i w walce z potforkami dystanswoymi a palek... ale palkiem jak masz 25 lvl i bohy to se mozesz isc na gs-y a knight expic na d-soliderach:P :baby:

xemmoe
14-05-2005, 13:55
Jest szybszy od innych profesji.

Zastanów się a póżniej pisz.

palkiem jak masz 25 lvl i bohy to se mozesz isc na gs-y

Tak możesz jak najbardziej ale z blokerem...

Cauters
14-05-2005, 14:11
Ja grałme i pallem i knightem( obecnie kina). Stwierdzam iz lepiej mi sie gra knightem. Bo :
Knightem łatwiejszy trening bierzesz ze 2 potworki slaba bron i nawalasz.
Treni ci sie shielding broń jaką wybrałes ( ja cluba) i mlvl oraz fishig lecz nie zawsze. Mozesz sobie poczytac ksiazke jak masz hoty to nic trudnego od czasu do czasu dogladasz go i zarcia dajesz.
A pallem:
Podnoszenie spearów... nudai te wielkie obrazenia dochodzace do 20+/-

POzdro for all

Sir Jarema
14-05-2005, 15:44
GS ? Nie sądzę, zwłaszcza ryzyko uzycia haste (strong haste ?) przez tego ostatniego odstrasza...Ale Dragi to już zupełnie inna historia. 20 lvl, 60 dista i możesz spokojnie tłuc dragi nawet bez BOH. Wymaga to co prawda odpowiedniego respa (duzo miejsca) ale i tak jest to bardzo opłacalne...zwlaszcza, ze mamy EV, wiec jak dobrze idzie, nie musimy WOGOLE marnowac UH...

hell fire
20-05-2005, 22:36
Knight vS Palladyn

lvl Knight Pall'.

8 - 20 X( :cup:
20 - 30 X( :cup:
30 :cup: X(
+30 B) B)

Cool
21-05-2005, 23:24
Na nowym servie lepiej wziąść palla bo grając nim nie trzeba się martwić o eq. Paladynem się szybciej expi,Knight ma wiecej hp,na światach no pvp paladynem sie bardzo ciężko trenuje nie mając do dyspozysci monka.

Bulboglowy
22-05-2005, 01:15
[.deleted.]

Rafal Vass
22-05-2005, 01:46
No to teraz sie zacznie !! No na moje zdanie byl by plaaek !! to zalezy tylko od ciebie !! Zeczy ktore musisz mniec dobre zeby grac pallkiem to:
1)Dobry net brak lagow
2)dobra myche do podnoszenia spirow
3)i cierpliwosc na wskoczenie nastepnego skillu !! 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o :lucznik: :lucznik: :lucznik: :lucznik: :lucznik: :lucznik: :lucznik: :lucznik:

xemmoe
22-05-2005, 12:35
Na światach non-pvp Paladyn trenuje na summonowanym monku, bo nie może robić tego z drugim graczem.

niestety, na światach non PvP nie można na summonie.
I to jest główny problem...

kokos
22-05-2005, 13:51
Szkoda tylko że ci co grają knightami uważają, że rycerze są debest,a ci co palami to samo o paladynach.Kiedyś trafiłem przeglądając statsy charów na jakiegoś Szweda co miał na koncie knighta i pala na podobnym poziomie powyżej 80lvl.
Ciekawa byłaby jego opinia. A może ktoś ma konto z high lvl knightem i palem z forumowiczów?

Marcin wymiatacz
02-06-2005, 21:26
Powstańcie Paldkowie!!! Zebraliśmy się tutaj aby powiedzieć dość tym nOObom Knajtom! Tępi blokerzy nie będą nas poniżać ! Załóżmy że Knajcik (buuuuuuuuu!) zaczyna gre w tym samym momencie co Paldek!(jeeeeeeee!) i co? Paldek daje po rurach zdobywa lvle, a Knajt? Knajt powoli tepi roty! Po tygodniu Knajcik ma 12lvl a paldek 15 do 18! i kto wzgra ta walke? Nie treba byc Einsteinem yebz sie domyslic!!!

PALDEK RULES!!!!!!

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Śmiać mi sie chce jak słysze takie żeczy. Ja knightem w tydzień moge zrobic 20-35lvl. Zaskoczony? Myśl co piszesz ,a może coś mądrego napiszesz

Bulboglowy
03-06-2005, 00:33
Paladynem też możesz tyle zrobić.
A gdy stać cię na blokera to jeszcze więcej.

K3ine
11-02-2006, 23:36
któryś uzytkownik tego forum już pisał że bez najta większy hunt sie nie odbędzie a jeden pal w tą czy w tamtą co to za różnica przecież zawsze można wziąść sorca albo druta =) tak jak patrze na qmpli sorców drutów i palów to mają kase na utrzymanie wszystko ładnie spoko ale w porównaniu do majątku najta to są hmmm można by powiedzieć że klasa średnią tego społeczeństwa zaś najci to arysokraci ;) nie żebym zaraz uważał że inne profesje to jacyś biedacy ale to najci mają zawsze full kasy w późniejszej grze zaraz za nimi są palki ze swoim lootem z guardów i dragów na na szarym końcu sorce i druty.
jeżeli grasz najtem to niemusisz specjalnie długo szukać ekipy na hunta wystarczy że masz kilku kolegów shooterów a jeżeli któryś z nich podczas huntu ci podskoczy że nie tak blokujesz masz kilka wyjść: a) albo wziość tyle ile udzwigniesz i sobie pójść i powiedzieć że reszta shooterów może podziękować tej osobie b) potrącić to z jego części loota c) wziąść cały najlepszy loot i powiedzieć że nic nie poleciało d) powiedzieć że jeżeli jeszcze raz coś mu nie będzie pasować i będzie fikać to będzie następnym razem albo sam blokować albo niech zacznie szukać sobie nowej ekipy na hunta ten ostatni pkt jest chyba najbardziej dyplomatyczny że to tak nazwe :P
jeżeli zaś grasz palem to expisz sam tak jak mówili moi poprzednicy potem szukasz ekipy na hunta i podczas niego musisz uważać co mówisz bo blokerowi albo komu innemu może sie to nie spodobać i mogą cie poprostu wywalić w środku huntu (kilka razy mi sie zdażało że podczas bycia na takim huncie inni shooterzy wywalali pala za moim pozwoleniem albo ja go wywalałem)więc jak widać każda postać jest "najlepsza" jeżeli umie się nią grać. =)

Bennassi
16-02-2006, 11:18
ale wy ****a *******ice ogladaliscie jak w 6 lali seromontisa?? ani raz do zoltego hp niezjehali:D to co wy mi tu *******icie ze pallek roz***ie najta?? no to jeszcze zalezy od umiejetnosci graczy bo palek moze zabic najta tak jak i najt pala:) ale wracajac do filmiku to 5 pali i 1 sorc najwiekszy hit od pala to chyba weszedl max do 60 a z sd do 200 :D sorc po 300 mu z sd ***al :) a on z explo po 250:) jest porownanie=]

Conan Barbarzyncaa
16-02-2006, 11:28
Powiem szczerze chyba przerzuce sie na paldka poniewaz knight mi sie znudzilX( a pall moze i runki robic i walczyc mieczem i jest dobrym magiem uniwersalna postac 8o

Kraaj
16-02-2006, 11:35
Do palla dużo bardziej trzeba się przyłożyć, ma trudniejszy trening i nie można mieć lagów. IMHO jednak jest o wiele ciekawszą postacią.

Vil
16-02-2006, 12:10
sorc po 300 mu z sd ***al :) a on z explo po 250:) jest porownanie=]

Bo mial 2,5x wiekszy level ?

pall moze i runki robic i walczyc mieczem i jest dobrym magiem uniwersalna postac

Runki robi powoli, z czarow wali bardzo slabo, z miecza tez niczego powaznego nie zabije ...

chesek
16-02-2006, 13:25
Szkoda tylko że ci co grają knightami uważają, że rycerze są debest,a ci co palami to samo o paladynach.Kiedyś trafiłem przeglądając statsy charów na jakiegoś Szweda co miał na koncie knighta i pala na podobnym poziomie powyżej 80lvl.
Ciekawa byłaby jego opinia. A może ktoś ma konto z high lvl knightem i palem z forumowiczów?

Herganon, harmonia. Ma 186 Royal Palladyna, 100 EK na Securze i 44 MS na Dolerze. : -)
Chciałbym poznać jego zdanie na ten temat, bo obie postacie mają hlvl i poświęcił dużo czasu na nie.

Moje jest takie:
Gram knightem, ale czasami zastanawiam się nad zrobieniem sobie Palladyna. Jeśli ktoś chce mieć b. dobre skille, musi poświęcić dużo czasu. Pallkowi wystarczy 40,60 dista a potem wszystko mu wleci przy expieniu. Nie wszyscy mają dobre łącze i każdy ma inny styl gry, gust. ;)

copyme
15-06-2006, 00:43
Zaczne od tego palem jak zwykle trudno zacząć gdzieś tak do 20 lvl może iść ciężko . Knightem Jest zacząć łatwo ale skilowanie idzie 2 razy !! dłużej :]
Se wyobraś tako akcje 30 lvl 70 skils Knight vs 30 lvl 70 Dista pall nie . Jak myślisz kto wygra ? Ja myśle że pall bo pall wali z daleka :p i jeszcze z runek nieźle wali :D a knight żal na niego patrzeć :p zanim podbiegnie , a jeszcze jak palkiem po krętej drodze uciekasz to knight nie ma szans :P ;) i jeszcze moge dodać jak palkiem nosisz tarcze i z knightem bedziesz sie nawalać , to możesz zalożyć tarcze i jak masz runki to go walisz z runek ;] .
Jak zrobisz 15 mlvl to już jesteś boss:] poprostu bo knighta w 5 min uwalisz
bedziesz walil z sd i boltow to knight nie bedzie wiedzial co sie dzieje :o tylko skapuje o co chodzi jak w świątyni sie znajdzie i pomyśli czemu ja nie wybrałem palla x:D

Vil
15-06-2006, 03:38
Uwal mnie w 5 min, dam ci caly swoj ekwipunek.

King Mati
15-06-2006, 03:45
byl ju7z podobny temat i bylo to samo...
zobaczccie na 1 post jest on z 2003...

Nieugiety
15-06-2006, 09:59
Zaczne od tego palem jak zwykle trudno zacząć gdzieś tak do 20 lvl może iść ciężko . Knightem Jest zacząć łatwo ale skilowanie idzie 2 razy !! dłużej :]
Se wyobraś tako akcje 30 lvl 70 skils Knight vs 30 lvl 70 Dista pall nie . Jak myślisz kto wygra ? Ja myśle że pall bo pall wali z daleka :p i jeszcze z runek nieźle wali :D a knight żal na niego patrzeć :p zanim podbiegnie , a jeszcze jak palkiem po krętej drodze uciekasz to knight nie ma szans :P ;) i jeszcze moge dodać jak palkiem nosisz tarcze i z knightem bedziesz sie nawalać , to możesz zalożyć tarcze i jak masz runki to go walisz z runek ;] .
Jak zrobisz 15 mlvl to już jesteś boss:] poprostu bo knighta w 5 min uwalisz
bedziesz walil z sd i boltow to knight nie bedzie wiedzial co sie dzieje :o tylko skapuje o co chodzi jak w świątyni sie znajdzie i pomyśli czemu ja nie wybrałem palla x:D

Jak nigdy w zyciu nie grales 20 lvlem, i co gorsza nie walczyles w duelu to nie pieprz glupot ok?
Zaden z nich nie padnie, puki mu sie runy nie skonczą. Mają za duzo hp.